עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by galmic,

היי, יש לי 2 מחשבים שאני מעוניין למכור ואשמח לעזרה בכמה אני יכול לתמחר אותם במחיר הגיוני למכירה: 1. מחשב נייח תחנת עבודה, נקנה למשרד לפני שנה ובקושי היה בשימוש Dell precision 3660 i7-12700 32GB RAM 512 GB NVMe Nvidia RTX A2000 Windows 10 ברישיון 2. לפטופ של לנובו בן 3. גודל 15.6" i7-10750H 16GB RAM 512 GB SSD Nvidia GTX 1650 4GB Windows 11 ברישיון תודה.

• 0 תגובות
    • 321 צפיות
  2. שלום, מבקש לחבר מחשב נייד קטן וזול למסך טלויזיה לצורך גלישה באינטרנט, צפיה בנטפליקס וטורנטים. האם אוכל להסתפק במערכת הפעלה windows 10, חיבור מיני HDMI, וחיבור USB לצורך מקלדת ועכבר אלחוטיים? האם יש צורך בביצועים מינימאליים של כרטיס מסך ומעבד? מצאתי במחסני חשמל מחשב נורמנדה ב-555 ש"ח - הוא יספק את הדרישות? https://www.payngo.co.il/275858.html?___store=hashmal_store_view&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0hQvn9luL0Xd2rctYnYN7moVKVDTYpUFGSJ8taPvgjud2_ciRoBHFQaAvQuEALw_wcB תודה, רמי.

3. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי מעבד RYZEN 7 5800X והארדיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא צריך אורות ושום דבר בסגנון.. עדיף שלא יהיה גדול 7. האם ה…

• 0 תגובות
    • 319 צפיות
  4. שלום רב, אני דיי חדש בתחום, ורוצה לשחק במשחקי יריות כגון COD וגם GOD OF WAR אני אשמח לקבל 2 מפרטים אחד למסך 1080P ומפרט נוסף למסך 1440P - ככה אוכל לראות אם שווה לי התוספת.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, COD , GOW 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט וקריר בקיץ 6.…

• 0 תגובות
    • 319 צפיות
  5. Started by 19283746,

שלום, אני מתחילה השנה תואר בהנדסת תעשייה וניהול ואני חושבת על לקנות Apple MacBook Air 13 M1 Chip 8-Core CPU, 7-Core GPU, 512GB SSD Storage, 16GB Unified Memory . אך איני יודעת אם המחשב מספיק לתואר ואם IOS תומכת בתוכנות שבהם משתמשים. אשמח לעזרתכם תודה מראש.

6. אשמח עזרה בבניית מפרט גיימינג כולל מסך, KSP אילת תקציב למחשב: עד 10 אלף שקל ובנוסף, מסך ב 2000-2500 שקל (סכום נפרד. כן, הבנתי כי המחיר על מסכים כמו בשאר הארץ) RGB לא רלוונטי, המחשב יושב בתוך סיפרייה, קירור מים למעבד, זיכרון לפחות GB16X2 שני כונני SSD, כשאחד 1TB מערכת הפעלה והשני 2TB מסך גדול יותר מ-26", קעור(???), תלייה על הקיר, למשחקים וגם סרטים סדרות באיכות גבוהה (4K / 8K) בתוך המארז להוסיף במפרט 2-3 מאווררים נוספים לסירקולציה טובה (וגם פה שוב אין משמעות ל-RGB) תודה

• 0 תגובות
    • 317 צפיות
  7. Started by pixraider,

זה הזמן להחליף את המחשב שבו אני משתמש לעריכת תמונות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך 4500שח, כולל ווינדוז 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות בכלים הבאים: פוטושופ, לייטרום וגם כלים ייעודיים לעיבוד תמונות שאוהבים להשתמש ב-GPU DXO PhotoLab 8 elite Topaz Photo AI (צילומי מסך של דרישות המינימום שלהם מצורפים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך, קיימים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כוננים קשיחים לאחסון יש כונן SSD 1T NVME M.2 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?…

8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-20000, אבל יותר חשוב איכות המפרט אז יש גמישות, עדיף כמובן כמה שפחות אז עם יש תחליפים זולים יותר אך באותה איכות אשמח לדעת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כבד בAI, גם SDXL ובעיקר שיהיה חזק מספיק להריץ FLUX בהווה ובעתיד. שימוש גם בפוטושופ ואפטר אפקטס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ10 אלף, הייתי רוצה שזה יהיה כולל מסך עכבר ומקלדת אבל אפשר לחרוג מהמחיר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הייתי רוצה שיריץ משחקים עדכניים ועתידיים בצורה טובה (howarts legacy) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מקלדת ועכבר (אולי גם רמקולים?) אבל אפשר לחרוג מהתקציב ולא חובה מסך: קעור מקלדת: מכאנית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד, הייתי רוצה קירור נוזלי למעבד …

• 0 תגובות
    • 313 צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים וסרטים באיכות גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא מעניין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…

11. Started by aviwo,

רוצה נייד עם מערכת הפעלה של MAC מבקש המלצה והיכן ניתן להבין את המערכת על בוריה, תודה

• 0 תגובות
    • 311 צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא אוהבת אורות, אבל לא כזה חשוב לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריכה מער…

• 0 תגובות
    • 311 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, מעדיף שלא לחרוג, אך אם זה הכרחי בשביל שיפור מורגש אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודת תכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מ 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…

• 0 תגובות
    • 311 צפיות
  14. Started by Eran Schnitzler,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? $500 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מחשב נייד תמיד שקט לא? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף 14" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…

15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 ₪, חריגה מאושרת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עבודה משרדית (אך עם רצון למפרט גבוהה מהנדרש). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) זיכרון RAM וכונן בעדיפות שניה (כלומר עדיף שיהיה אך מוכן להתגמש על החלפה). 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14-15.6 7. האם האם יש צורך ל…

• 0 תגובות
    • 304 צפיות
  16. כיום ישנו מחשב ממותג ללא שימוש מדגם ThinkStation P500 Workstation lenovo שדרוגים מהדגם בכללי 90G זכרון AAC 650 ספק NVIDIA® Quadro® K420 SSD+3 כוננים מכנים 2G מעבד LGA 2011-3 e5-2678 V3 XEON השאלה אם שווה להשקיע בקיים או לקנות חדש תודה מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? קנייה 4K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וכללי עבור ילדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן 3 כ…

17. יש לי מחשב ישן, אבל עובד נהדר, מצוין יש לצטיין. זה המפרט: Intel Core i7 4790 @ 3.60GHz ‏‏‎ ASUS Z97M-PLUS (SOCKET 1150) 16.0GB Dual-Channel DDR3 4095MB NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte) 238GB Crucial_CT256MX100SSD1 (SATA (SSD)) 1863GB Seagate ST2000DM008-2FR102 כונן לקריאת דיסקים ספק 550W מארז NZXT 410 PHANTOM כמה המחשב הזה באמת שווה היום כמוצר יד 2? אני רוצה להחליף אותו במחשב חדש אבל לא יודע כמה הוא שווה. יש לי אפילו כרטיס מסך RADEON HD4870, חחח זה שווה משהו? תודה מראש.

18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש מירבי בעבודה עם מכונות וירטאוליות - VMware Workstation 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…

• 0 תגובות
    • 301 צפיות
  19. שלום לכולם. אני מנסה להרכיב מחשב נייח שיעלה עד 3000 שקל (כולל הזמנת חלקים בחו"ל אם יידרש) דרישות החומרה שאני צריך : - מעבד i5 דור 12 לפחות (אם נכנס בתקציב יותר טוב מזה - מצויין) - כרטיס מסך RTX של Nvidia מסדרה 3000 (לפחות) עם 8GB זיכרון - 32GB RAM - כונן SSD של חצי טרה (יש לי כונן SSD חיצוני של 4TB שעליו אעבוד בעיקר). האם אפשרי לעמוד בתקציב? המון תודה.

• 0 תגובות
    • 298 צפיות
  20. Started by Ypaul123,

היי, יש בארץ חנויות / פרטיים שמוכרים ? אשמח להכוונה. תודה מראש

21. Started by Oztriker,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשרי חריגה אם יש יתרון בביצועים אבל מעדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח web מתקדם, הרצת מספר דוקרים אז עדיף 32 gb זכרון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם אפשר לצרף להרכבה וזה לא פוגע באחראיות איתור תקלה. אפשר להוסיף ssd וזכרון מאמזון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מאר…

• 0 תגובות
    • 296 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? $500 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מחשב נייד תמיד שקט לא? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף 14" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…

23. Started by along21,

הלפטופ המיושן שלי סיים את חייו. מחפש מחשב שימלא את מקומו - הורדת סרטי טורנט (לכאורה) והקרנת סרטים לילדים (לכאורה) בטלווזיה בסלון פשוטה. אולי פה ושם Youtube וכאלה. https://www.amazon.com/gp/product/B0BS369VMF/?th=1 בחיפוש באמזון יצא לי זה שעולה שעולה קצת פחות מ950 שח. האם זה המוצר המומלץ לשימוש של הקרנת סרטים? תודה

• 0 תגובות
    • 294 צפיות
  24. שלום לחברי הפורום הנהדרים לפני כ8 שנים בניתי מחשב לאחר שקיבלתי עזרה כאן לגבי חומרה. היום אני רוצה כבר לשדרג אותו, והחלטתי לבנות מחשב חדש שלם במקומו. אהיה בחודש הבא באילת אז אוכל לקנות כבר שם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הייתי רוצה שלא יחרוג מ7000 שקלים (באילת כאמור), לא חובה לנצל את כלל התקציב אם אין תמורה טובה לכסף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג. כנראה 1440p אבל יכול להיות שארצה 4k. פחות עף על פריימים סופר גבוהים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

• 0 תגובות
    • 293 צפיות
  25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר בקטנה לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים: warzone/gta v/diablo 4/fifa וכו.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

• 0 תגובות
    • 293 צפיות

דיונים חדשים בפורומים