ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, אחרי שנים ללא PC והצמדות לקונסולות אני חוזר אני מחפש מחשב שיריץ את המשחקים - Asetto Corssa Compatizion לא Asetto Corssa הרגיל ו BeamNG. אני עם מסך AOC GU127 ומחפש גם לעשות סטרימינג. אני רוצה לקנות מחשב שאני יכול להתחיל איתו את הדרך ולהשתדרג בהמשך. כלומר מחיר מינימלי וכאשר מתפנה לי כסף אני יכול להחליף זכרון או כרטיס גרפי ולא תיהיה לי בעית תאימות. תאכלס, אני מעדיף לא לעבור את ה 5000 או 5500 ומחפש את המחיר הנמוך ביותר.. מקווה שאני מובן במה אני מחפש וזה משהו לא תלוש מדי. תודה רבה לכל העונים מראש
-
- 0 תגובות
- 361 צפיות
-
-
היי חברה שוקל אולי לרכוש מחשב חדש. הסתכלתי טיפה וראיתי שהמחירים יחסית עלו, מה הסיבה? בנוסף, ראיתי שדור 15 של אינטל נקרא בשם שונה וממש יקר יחסית לדורות קודמים. יש בו משהו מיוחד? בנוגע ל-AMD - מה החסרונות של מחשב המבוסס על AMD?
-
- 0 תגובות
- 360 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מעוניין במחשב נייד שימוש עיקרי - כתיבה בתוכנת Word ואני צריך את זה גם לצפיה בסרטים ולהורדת והעלאת קבצי וידאו גדולים לשם כך אני צריך מסך בעל בהירות גבוהה ותקן - WiFi 6 יש לי כאן מחשב נייד של אסוס במבצע Praim day https://www.amazon.com/ASUS-Ultra-Slim-i5-1035G1-Processor-UX325JA-AB51/dp/B0892WH42D?ref_=Oct_DLandingS_D_bf449031_121&smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 או בכלל ללכת על Galaxy Book S LTE + WiFi הפלוס שלו שיש לו בהירות מסך גבוהה מאד של 600 ניטים, ואופציה לאינטרנט סלולרי, השאלה שלי לגביו היא - האם מעבד ה - Qualcomm Snapdragon 8cx בשביל השימוש שפירטת…
-
- 0 תגובות
- 360 צפיות
-
-
היי , מבקש המלצה למחשב נייד לסטודנטית , שימושים : גלישה באינטרנט , אופיס , זום . 14 אינץ' + IPS + מט. קל משקל. SSD 8GB מינימום. סוללה בינונית. ללא מערכת הפעלה. תקציב עד 3.5K.
-
- 0 תגובות
- 358 צפיות
- 1 follower
-
-
היי. אני מחפש שני מחשבים לשימושים של אישי (לפטופ) ומרכז מדיה. המחשב למרכז מדיה צריך להריץ וידאו 4k בחיבור לטלויזיה ושיהיה לו חיבור RJ45, מידות מקסימלית גובה 25 עומק 29 -רוחב לא מוגבל. המידות כוללות את החיבורים של כבלים בולטים אז המארז צריך להיות יותר קטן מזה קצת. עדיף שיהיה למחשב קירור כמה שיותר מוצלח כי המחשב סגור בשידה של הטלויזיה והכל שם מתחמם. מערכת הפעלה וינדוס אבל לא חייב שתהיה כלולה, רק חשוב שזה יהיה מחשב שמסוגל להריץ וינדוס ולא משהו עם מערכת הפעלה משלו. תקציב של 2000 נראה לי טוב. למחשב האישי אני מחפש לפטופ קטן וקל משקל מסך מגע 14/15. אני מעדיף דל אבל לא נעול על זה לגמרי. צריך להריץ אוטוקד ופיו'זן360. אני לא יודע לאיזה תקציב צריך ללכת כאן. אם אפשר …
-
- 0 תגובות
- 357 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג ואני חשבתי על לקנות את הrtx4080 ורציתי עזרה בשתי דברים. 1 האם יש כרטיס יותר טוב בתמורה למחיר ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין החברות השונות למשל בין אסוס לmsi וכו
-
- 0 תגובות
- 357 צפיות
-
-
חשבתי על כמה הרכבים R5 5600 - I5 12400F - 13400F ה 14400F עולה עוד 50 שקל אבל זה אותם ביצועים כמו 13400F
-
- 1 תגובה
- 357 צפיות
- 1 follower
-
-
ילד בן 11 משחק בעיקר פורטנייט. כיום המחשב שלו I5-9400F + 16GB RAM + GTX 1060 6GBVRAM + NVME 256GB. יש אפשרות לקנות מחשב משומש בכ 1600 ש"ח. שבנוי טוב I7-8700K + 32 GB RAM + GTX 1070TI 8GB VRAM. + SSD 500GB האם זה שדרוג משתלם'/כדאי? בהתחשב שאת המחשב הישן נמכור ( לא יודע בכמה עדיין) תודה!
-
-
- 3 תגובות
- 355 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני קרוב להשלמת מפרט מחשב לגיימינג ואשמח לעזרה בבחירת קירור למעבד וכונן האיחסון - https://tms.co.il/builds/419014 - לגביי קירור הומלץ לי על Thermalright Phantom Spirit 120SE, שאני שוקל לקנות בחו"ל כי כמעט לא נמכר משום מה בארץ, ואלו שכן במחיר מופקע, אולם אשמח לשמוע על אופציה נוספת שכן נמכרת בארץ. - לגביי האיחסון שקלתי 980 pro 1TB אבל בTMS משום מה אין אותו ואני כן הייתי רוצה לקנות כמה שיותר חלקים מאותה החנות אז אשמח לשמוע חלופה. אני מאוד רוצה לחסוך בתקציב בחלק הזה, אז משהו best value for budget, שיהיה 1TB. - עוד שאלה שאשמח לשמוע דעה זה האם כדאי להשקיע בלוח אם עם צ'פסט שתומך בPCI-Express 5.0 בממשק הכטיס מסך לצורך שידרוג בעתיד? או שזה כרג…
-
- 1 תגובה
- 355 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למומחים! מעוניין לקנות מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3-4, אין בעיה עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צורך משרדי, אין צורך במחשב גיימינג או משהו שיתמוך בעריכה גרפית מתקדמת, אבל אם בעתיד יהיה איזה משחק שיתחשק לי או עבודה גרפית ממש בקטנה, לא בא לי שיקרוס תוך רגע... מניח שמכוון לבייסיק פלוס קצת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…
-
- 0 תגובות
- 355 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימוש יומי, בגדול אני מתעסק בפרסום דיגיטלי. חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר מאוד גם עם המון תוכנות פועלות, שתהיה סוללה חזקה ורמקול חזק. מאמין שאולי ארצה לשחק במשחקים בהמשך אבל זה לא קריטי עדיפות ראשונה שיענה על הצרכים של העבודה... יש לי תקציב של 5000+- חשבתי לקנות בבלאק פרידי אולי יש הזדמנויות טובות מאמזון. אשמח לעזרה.
-
- 1 תגובה
- 354 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. מחפש עזרה להרכבת מחשב לגיימינג בתקציב נמוך - עד 3500 ש"ח ורצוי פחות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה עד 300-400 שח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף פחות אורות זה לחדר של ילד שג…
-
- 0 תגובות
- 353 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב סתם מעניין אותי כמה הוא שווה לא רוצה למכור: Ryzen r5 5600x Asus ROG strix x570-f RTX 3090 80GB g.skill 3200Mhz Crossier platinum 80+ 850W Crossier HD120mm Antec GX1200 Asus ROG strix 240hz FHD 24" IPS G502 hero SE G602 (פד לעכבר) Razer Huntsman V2 Analog
-
- 0 תגובות
- 352 צפיות
-
-
הי אני רוצה לקנות מחשב גיימינג לילד בכיתה ד. משחק בעיקר מיינקראפט ופורטנייט. האם במחשב הזה יכול להתאים לו ל 2-3 הבאות או שלא מספיק? מחשב asus TUF F15 נייד המפרט : מעבד i5 זכרון 32gb אחסון 1TB מסך 15.6 144hz כ.מסך rtx 2050 מקלדת מוארת אחריות שנה
-
-
- 1 תגובה
- 352 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, צריך לקנות מחשב עם ציוד הקפי לסטודיו. אין לי בעיה עם מק או pc 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000₪ אפשרי לחרוג ב 500 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית ועבודה משרדית פוטושופ כבד ולייטרום 80% מהעבודה עבודה משרדית 20% 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 לפחות איכותי הולך לבלות הרבה שעות מולו מקלדת ועכבר סטנדרטים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי …
-
- 1 תגובה
- 352 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, אשמח להמלצה למפרט מחשב (שרת NAS) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרת NAS, שרת Home assist - בגדול מחשב שהולך להריץ מספר מערוכות הפעלה במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כוננים (יש כונן NVME ו 4 כונני 4TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם …
-
- 0 תגובות
- 352 צפיות
-
-
שלום, אני מתכננת לקנות מחשב נייח לעריכת וידאו, סטילס ותוכנות מוזיקה (כמו אבלטון, קיובייס...ולכן חשוב שגם יהיה שקט) אני מתכננת ללכת ללמוד את זה ולא יודעת אם גם אלמד תלת מימד. התקציב שלי הוא 8000 (עם מערכת הפעלה בעדיפות ל10 פרו) יש אפשרות לחריגה בתקציב עד 1000שח (הכוונה עד 9000). אשמח לקבל מפרט מכיוון שאני כבר ממש מבובלת מכל המידע באינטרנט. תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 352 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מבקש המלצה לסרבר מקומי חזק עם כמה שיותר ליבות וזכרון. יותקן ווינדוס המטרה חישוב מקבילי (parallel computing) בליבות שונות בתוכנה של Matlab. כולל חישובים גרפיים. זכרון RAM אשמח גם למעל 512GB (לפי מה שאתם מכירים) אם אפשרי להוסיף גם כרטיס רשת שמצליח לקרוא עד 10Gb/sec. אין איזושהי מגבלת סכום אך אשמח לכמה אפשרויות בסכומים שונים. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 352 צפיות
-
-
המלצה למחשב נייד למבוגר , נועד לגלישה, אופיס , מייל (כולל ווינדוס). מה דעתכם על - HP Laptop 15S-EQ1005NJ אופציה נוספת - דל 3511 , עם i3 , האם עדיף ? שאלה בנוגע לשירות של אסוס - אני זוכר שהיו בעבר הרבה תלונות , האם יש שינוי ? תקציב עד 2200. תודה !
-
- 0 תגובות
- 350 צפיות
-
-
יצרתי 3 מפרטים שונים (גם המחירים שלהם שונים מאוד), אשמח לקבל חוות דעת לפי מחיר ולפי החברות שלהם, המטרה שלי כעיקרון זה לבנות מחשב שעומד בכל האמצעים של הדור הנוכחי כולל משחקים שיצאו שהם כבדים מאוד (Red dead redemption 2 כדוגמה) ולהריץ אותם באיכות מאוד גבוהה, אם יש הצעות למפרטים יותר טובים באותו איזור מחיר אשמח להצעות, שני מפרטים יחסית חלשים לעומת אחד מהם אבל העיקרון שלהם זה אם הם שווים את המחיר שלהם ואם הם יוכלו להריץ כמו שצריך את המשחקים באיכות קצת יותר נמוכה). https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/8BNM6KH540K6G3MKJCQX https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/XZN22S71ZL55D1LGWNVV https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/7HPR1…
-
- 0 תגובות
- 350 צפיות
-
-
הי , אשמח לשמוע דעה כי 3 המחשבים של לנובו בערך אותו מחיר במיוחד מה עדיף i5 עם מהירות גיגה הרץ 2.4 או i7 עם מהירות 1.3 גיגה הרץ במיוחד מה עדיף 1 או 2 1) Intel® Core™ i5-1135G7 2.4GHz - 4.2GHz 8G SSD512 2) Core™ i7-1065G7 1.3GHz - 3.9GHz 8G SSD512 3) זה עולה עוד כ 300 שח Core™ i7-1165G7 2.8GHz - 4.7GHz 8G SSD256
-
- 0 תגובות
- 350 צפיות
-
-
שלום, מחפש טאבלט אנדרואיד סביר, בעיקר לשימוש של צפיה ומשחקים בסיסים. חשוב סוללה וגודל המסך. אודה להמלצות,
-
- 0 תגובות
- 346 צפיות
-
-
שלום, אשמח לחוות דעת על המחשב המצורף - מחודש ב 1500 ש"ח. רק לשימוש אינטרנט ואופיס. האם כדאי? תודה אם יש המלצות אחרות למחשב שיחזיק לפחות 4 שנים בתקציב או פחות ממנו אשמח לשמוע. עבור אדם מבוגר. שמשתמש רק באופיס ואינטרנט ולוקח לבתי קפה - לא רק בבית. https://shop.zap.co.il/product-model?offerid=14690232 מפרט טכני: יצרן: HP דגם: x360 1020 G2 Convertible 2-in-1 Laptop/Tablet מעבד: Intel Core i7 (7th Gen) 7500U / 2.7 GHz מהירות מעבד: 2.7 Ghz זכרון: 16GB דיסק קשיח: 512GB SSD כרטיס רשת : RJ45 GB1 מסך: 12.5″ Full HD 1920 x 1080 Touchscreen Display כרטיס מסך: Intel HD Graphics 620 כרטיס קול מובנה מערכת הפעלה : Windows 10 Pro 4 יציאות 3.0 USB קישוריות: WIFI Port…
-
- 1 תגובה
- 345 צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?3,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כפי שציינתי למעלה שימושי המחשב: עבודה משרדית, תכניHD, סרטים וגלישה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? ללא ציוד נלוויה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה טרקטור, המחשב נמצא בחדר שינה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 0 תגובות
- 345 צפיות
-
-
שני מחשבים זהים מלבד: האחד עם כרטיס מסך RTX 3070 8GB עם זיכרון 16 RAM והשני עם כרטיס מסך RTX 3060 6GB אך עם זכרון פי שניים - 32 ראם. אגב הראשון עולה 1400 ש"ח פחות אבל זו לא הנקודה. (השימוש הוא לעריכת וידאו מקצועית) תודה
-
- 1 תגובה
- 345 צפיות
-