ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
היי, חדש כאן אני מנסה להרכיב מחשב דרך אתר KSP ולא להרכיב פיזית אלא רק את החלקים. איך אני יודע איזה לוח אם הכי נכון עבור המעבד? אני מעוניין לרכוש בשל התקציב intel core i7 12700k אשמח למדריך שיעזור עבור שאר החלקין שאדע לבחור את הטוב ביותר. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 379 צפיות
-
-
אוקיי, אז לא ממש גיימינג, יותר נכון sims 4 (אל תצחקו עליי - אני אישה בוגרת עם חיים מלאים וחוטאת ב-sims4 בלילות כשאף אחד לא רואה). המחשב הנוכחי שלי בשלבי גסיסה מתקדמים (hp omen) וצריכה לבחור אחד חדש במחיר סביר שיתאים גם למשחק וגם לפוטושופ ואילוסטרייטור. על מה חשוב להסתכל כשאני בוחרת מחשב נייד חדש? יש המלצות? מחיר עד 5,000 עדיף פחות :). תודה!
-
- 0 תגובות
- 379 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד חדש שישמש אותי בעבודה. השימושים שלי הם תוכנות סטטיסטיות (לא כבדות מידי) וקצת עיבוד גרפי ובעיקר תוכנות משרדיות + אופיס + אינטרנט הרבה. משקל סביב 1.6-7 קילו זה בסדר וגודל מסך 16-15.6 ושלא יהיה עדין מידי ויחזיק 3 שנים (כמובן נוח ארגונומית). ראיתי את הנייד של לנובו THINKPAD ו https://www.pc365.co.il/product-30020-Lenovo_ThinkPad_P16s_Gen_1_21BT000GIV רק לא אהבתי בו את זה שיש לו "רק" 300 NITZ תאורה ורזולוציה לא גבוהה (כמו לפני 10 שנים). אני רוצה לדעת האם יש אלטרנטיבות במחיר דומה של כ 7000 ש"ח טובות ממנו ? ואולי מעבד דור חדש.
-
- 1 תגובה
- 378 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, איזה אדיר המקום הזה. המון המון תודה על העזרה!! אשמח לקבל מפרט ו\או המלצה לרכישה של מחשב שיכול להתאים לצרכים שלי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000שח , מקסימום 6000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - call of duty, CS:GO, ומשחקים עתידיים מוסיקה- Ableton Live, Cubase תלת מימד- Solidworks, Blender 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בבעלותי כרטיס קול חיצוני 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המח…
-
- 0 תגובות
- 376 צפיות
-
-
שלום, אני כרגע סטודנטית לUI/UX ועובדת כוובמאסטר בחברה לפיתוח אתרים. אני מחפשת מחשב איכותי שישמש אותי לכל אורך הדרך. כמובן אציין שהתקציב מוגבל ויכול להגיע עד 6000, אשמח שתעזרו לי למצוא את המחשב המתאים. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 376 צפיות
-
-
עזרה? מחפש מחשב נייד עד 8K שקל קל משקל עד 1.5KG בגודל 15/16 חוץ מLG GRAM לא מצאתי מחשב אחר הבעיה שהוא לא נמכר בארץ או שמציעים מחשב 14/13 או צבע שחור ואני מחפש רק לבן/כסוף (בהיר בלבד)
-
- 2 תגובות
- 375 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום שלום אשמח לעזרה! מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני מכוון עד 3500ש"ח. אני אשקול גם עד 4000ש"ח. אם איכשהו אפשרי פחות מ3000 ש"ח ועדיין עומד בדרישות הכיס שלי ישמח. מה שימושי המחשב עריכת סרטוני יוטיוב: אלו דברים יחסית פשוטים - פרויקטים של 15 דקות שמבוססים ברובם על stock footage וכתוביות עם קריינות. חוץ מזה אני חוקר ומחזיק עשרות טאבים בדפדפן במקביל. חוץ מזה: יש לי העדפה למסך 14אינץ' מחשב עמיד שיחזיק נסיעות הייתי רוצה 512G אחסון ו 16DDR משקל פחות חשוב תודה!
-
- 0 תגובות
- 375 צפיות
-
-
היי חברים 👋 עושה רילוקיישן ולכן שוקל למכור את ה-PC והציוד הנלווה, ורוצה להבין מה מחיר הוגן היום. אשמח לשמוע הערכות. לא מצאתי פורום יעודי לנושא. ולכן שואל כאן מפרט מלא (בן 3 שנים, שמור מצוין, ללא OC): CPU: Intel Core i7-12700 MB: Gigabyte B660M AORUS PRO AX DDR4 RAM: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2×16 GB) 3200 CL16 GPU: Gigabyte RTX 3070 8 GB SSD: Samsung 980 Pro 1 TB NVMe PSU: Antec HCG 850 W Gold Case: be quiet! Pure Base 500DX White Cooler: be quiet! Shadow Rock 3 Monitor: Samsung Odyssey G7 32" (LC32G7XT) אפשר למכור כמכלול או בנפרד (כרטיס מסך ומסך בנפרד אם צריך). מה לדעתכם טווח מחירים סביר? תודה! 🙏
-
- 1 תגובה
- 375 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אודה לעזרתכם. מחפש מחשב נייד שיחליף מחשב נייד אחר (ישן מאוד). נייד כדי לחסוך במקום, הוא לא באמת הולך להתנייד מחוץ לבית. מיועד לבן 70. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3000 ש״ח, אפשר לחרוג קצת אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי כגון מיילים, צפייה בסרטונים וסרטים, נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אבל הולך להיות מחובר לטלוויזיה לפעמים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 17״ זה חשוב …
-
- 1 תגובה
- 374 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים , אשמח להמלצה למחשב משרדי + 2 מסכים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 , כן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי ,אקסלים , וורד גלישה באינטרנט וכו’ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 2 מסכים בסביבות 24 אינץ ושיתחברו בקלות למחשב(בלי מתאמים וכו’ ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 0 תגובות
- 373 צפיות
-
-
היי חברים , אני אשמח לעזרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 אפשר לחרוג בקצת עדיפות שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה הרבה TAB פתוחים ב GOOGLE ו Visual Studio , Office 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 1 תגובה
- 372 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני בונה מחשב חדש לגיימינג ופיתוח, כרגע המעבד שאני אלך עליו זה ה I7-12700K והזיכרונות זה DDR5 5200 לוח אני מחפש משהו נחמד וטוב , ראיתי את האופציות ראיתי את הלוחות הבאים ואיני יודע להחליט ביניהם (כולם של אסוס) לוח אם ASUS PRIME Z690-A LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI LGA1700 Z690 DDR5 כרגע הכי מעניין ברשימה לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 FORMULA LGA1700 Z690 DDR5 יש איזו המלצה כלשהיא? אין ממש הגבלת תקציב, כן חשוב usb type c וכמובן חריצים ל SSD NVME שניים אם אפשר וכן מקום ל Sata אחד, הכרטיס מסך הוא חיצונ…
-
- 0 תגובות
- 372 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב נייח לעסק. השימוש הוא בעיקר לתלת מימד והדמיות, כך שאני מניח שצריך מעבד וכרטיס מסך חזקים ככל האפשר במסגרת התקציב. תודה מראש, אריאל 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9K עדיף קצת פחות, ללא אפשרות חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה במשרד עיצוב, כוללת בעיקר סוליד, Keyshot ומגוון תוכנות אדובי. עיקר העבודה היא תלת מימד והדמיות באופן תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ב…
-
- 2 תגובות
- 371 צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה משהו יותר חזק מ 12400F מה אתם ממליצים ?
-
- 0 תגובות
- 369 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח להמלצות למחשב שמתאים לשימושים שלי: * שימוש בכמה תוכנות גרפיקה במקביל, כמו: פוטושופ, אילוסטרייטור וכו'. * הרבה טאבים שעובדים בדפדפן במקביל, כולל סרטוני ווידאו * עבודה על כמה תוכנות במקביל, כולל זום. * לא גיימר ולא משתמש בתוכנות לעריכת ווידאו. מחפש מחשב חזק ושיעבוד מהר
-
- 1 תגובה
- 368 צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום לכולם. אני מחפש המלצה למפרט למחשב גיימינג נייח. חשוב שיהיה משהו שיחזיק להרבה זמן, מצד שני לא חייב את הטופ שבטופ (מגבלות מחיר). אשמח, אם אפשר, להמלצה לכמה אפשרויות למעבדים וכרטיסי מסך. כמו כן, על מה לא להתפשר. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 367 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב שישמש לעריכת וידאו וגם לעיצוב 3D. תקציב כ 7,000₪
-
- 0 תגובות
- 366 צפיות
-
-
היי אשמח להמלצות על מחשב נייח שיתאים לעבודה מהבית וגם ללימודים ומשחקים לילדים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב באזור ה3000 שח, אם זה ריאלי.. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, משחקים, זום, שימוש בתוכנת SAP 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב.. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 0 תגובות
- 366 צפיות
-
-
מעוניין לשדרג את המחשב סביב 4000 ש"ח מחיר אילת. שימושים גיימינג ותיכנות. מפרט נוכחי 3700x amd 32 ram 3000 mhz Corsair airflow 275r Corsair rm850x 2tb ssd nvme gen3 lexar 7900xtx מעוניין לקחת את המארז , ספק ,ssd,וכמובן כרטיס מסך ולשלב עם המפרט הבא,שדרוג. מה דעתכם? מעבד Tray AM5 7800X3D 7 Ryzen AMD 1 1507 ₪ קירור למעבד Cooler CPU black.chromax D15-NH Noctua 1 419 ₪ לוח אם AX ELITE AORUS B650 Gigabyte 1 1008 ₪ זכרון Black Vengeance CL30 6000) 2x32G (64G DDR5 Corsair 1 993 ₪ דיסק SSD 2.M NVMe PRO 990 0TB.1 SSD Samsung 1 480 ₪ סה"כ 4407₪
-
- 0 תגובות
- 366 צפיות
-
-
מה עדיף זיכרון 16GB עם 2666 מגה הרץ או 8GB עם 3200 מגה הרץ?
-
- 2 תגובות
- 365 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב עם מפרט טכני אשר מיועד עבור תכנות , גיימינג קל ועריכת אודיו להקלטות ועריכת אודיו , אשמח להמלצות לגבי מחשב נייח . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיקר העבודה על המחשב היא תכנות , גיימינג קל (כמו לדוגמא CSGO)ועריכת אודיו להקלטות ועריכת אודיו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. …
-
- 0 תגובות
- 365 צפיות
-
-
היי , צריך את עזרכתם בבחירת מחשב נייד חדש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 אפשר לחרוג ל5 אם זה קריטי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי זה עבודה משרדית, קצת עריכת וידאו (ערוץ יוטיוב) ומדי פעם משחק CIV V שזה משחק ישן מלפני 10-15 שנים 3. האם יש צורך בציוד היקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של…
-
- 1 תגובה
- 364 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5-7K, 7 זה ממש רף עליון 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משמש לתכנות, בעיקרון זה להתחברות למחשב מרחוק 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב שיהיה בנוי טוב(כמובן ביחס למחשבים ניידים, למשקל אין חשיבות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 11 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חשיבות, גם אילת אופציה 9. מתי מתוכננת…
-
- 0 תגובות
- 363 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, בחדשים האחרונים היו לי מחשבות להחיות מחשב ישן, אבל בזמן שחיכיתי לפנות תקציב, החלטתי שאולי עדיף מחשב חדש וזהו. בניתי את המפרט הבא, לפי כיוונים שראיתי בהודעות פה. אבל אני עוד מתלבט לגבי מארז. חשוב לי שקט, אני אשמח למקום למספר כוננים קשיחים שיש לי בבית עם מידע עליהם. אני מעוניין במארז עם מראה פשוט וסולידי. בנוסף, כמובן שאשמח להערות לגבי המפרט: [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/intel-core-i5-14500-1700-tray]Intel Core i5 14500 / 1700 Tray[/url] כמות: 1 …
-
- 1 תגובה
- 362 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ואפשר לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? OVERWATCH ולעשות STREAMING דרך TWITCH 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת רמקולים מסך פד לעכבר ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב - לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 0 תגובות
- 361 צפיות
-