ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים! קניתי מחשב נייד חדש של לנובו ואני מאוד מבסוט עליו זה בשביל הלימודים באוניברסיטה השותף שלי אמר לי שכדי לשמור על הסוללה כל זמן שאני בדירה כדאי לנתק את הסוללה ולעבוד מהחיבור חשמל דבר שנשמע לי הגיוני השאלה היא אם המחשב עובד ומחוברת הסוללה אם אני מוציא את הסוללה תוך כדי שהמחשב עובד והמחשב עובר לעבוד דרך החשמל זה דבר שפוגע בסוללה? כנ"ל אם אני מחבר את הסוללה בזמן שהמחשב עובד דרך החשמל בלי סוללה בכלל אשמח לשמוע מה אתם מציעים כדי לשמור על הסוללה כמה שיותר .... אני משתמש בסוללה די הרבה כי אני לוקח את הנייד ללימודים ובשביל זה צריך את הסוללה כל הצעה תתקבל בברכה תודה!
-
- 8 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה קניתי את המחשב הבא: מעבד INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX 455¤ 1 לוח אם GIGABYTE GA-G31M-ES2L 272¤ 1 כרטיס מסך GAINWARD 8400GS 512MB DDR2 DVI HDMI - RETAIL 178¤ 1 דיסק קשיח SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ 288¤ 1 צורב DVD SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK 125¤ 1 זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL5-5-5-15 - F2-8500CL5D-4GBPI 385¤ 1 מארז ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU 316¤ 1 ספק כוח CORSAIR VX 450W : CMPSU-450VXEU 427¤ 1 קרור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 117¤ 1 כעת אומרים לי כי ה- arctic cooler freezer 7 pro אינו במלאי. יש למישהו עצה למה להחליף? תודה רבה, נעם.
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה במציאות לפטופ מתאים לצרכים האלה: מטרות המחשב? אינטרנט, צפיה בסרטי HD, ניגון מוסיקה מתכנת TRAKTOR * גודל המסך? כל גודל מ14 אינצ' והלאה * רזולוציית המסך? HD לפחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא אכפת לי * משקל רצוי? לא אכפת לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא אכפת לי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר USB, לפחות שתי USB 3.0 * Bluetooth? לא אכפת לי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא צריך SSD, לא אכפת לי גודל הכונן הקשיח * כונן אופטי? צורב יכול להיות נחמד * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? - אם אפשר, ייתרון גדול * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אכפת לי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, יש רשיון לWIN7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? …
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום, מזה 10 שנים אני משתמש בנייד של טושיבה (A500-1DN). המחשב סופר-אמין, "לא ראה מעבדה" אפילו פעם אחת ומעולם לא חוויתי בעיות רציניות. מבחינה חיצונית, איכות הגימור והפלסטיקה מצויינות. אם הוא לא היה ישן מדי (!) לא הייתי מחליף אותו. לאחרונה קראתי שטושיבה מפסיקה לייצר ניידים למגזר הפרטי ומכוונת יותר למגזר העסקי-ארגוני. בכל זאת, אני צריך מחשב נייד חדש ומאוד מתלבט לגבי החברה. Dell עושים רושם של בחירה טובה גם מבחינת אחריות אבל הפלסטיקה לא ברמה שאני מכיר. את MSI לדוגמה אני לא מכיר בכלל. מ-Asus ממליצים להתרחק. אשמח להכוונה לגבי חברה שהמחשבים שלה איכותיים (חיצונית ופנימית) ואמינים כדי לנסות לשחזר את ההצלחה של טושיבה (מבחינתי). נשים בצד את הכסף- אני מ…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחפשת שני לפטופים לקרובי משפחה שיהוו תחליף למחשב נייח. גודל מסך מינימלי של 15", למשקל אין שום חשיבות מכיוון שהם לא מיועדים לצאת מהבית, מפרט בסיסי (שימושי גלישה ואופיס בסיסיים לחלוטין) אבל דגם שיוכל ללכת איתם ל3-4 שנים הקרובות כך שלא משהו מיושן מדי שמסתובב כבר בשוק שלוש שנים. החברות המועדפות עלי הן דל, לנובו, סמסונג ואסוס מניסיון טוב שלי. בדקתי כמובן בזאפ אבל אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים שעונים על הדרישות האלה, להערכתי התקציב ריאלי+ ואפשר אפילו לרדת קצת. אשמח לעזרה!
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צלם ואני נחפש מחשב קל, שנראה טוב ויחסית חזק. המלצתם לי על הvd שבאמת מתאים לצרכים שלי ( כרטיס מסך, החלפת סטיק של זיכרון ולכן מעלה אותו ל 12, ומסך ips) אבל... אין אותו בארץ ואין צפי.. בדקתי בכל חור. יש תחליף ראוי לו לפי הצרכים שרשמתי למעלה ושיהיה לו מסך חד? וכמובן שיהיה בארץ, אני צריך אותו דיי מידי ואין לי אופציה להביא מחו״ל. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מפרט שהוציא לי לפני כחודש+ לתחנה גרפית / מחשב גיימינג: מעבד CM8064601560516 - Intel i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh – Tray 1070 ₪ קירור CNPS8X-OPTIMA-PC – Zalman 129 ₪ לוח אם Z97-P - ASUS Socket LGA1150 CPU - Intel Z97 chipset – ATX 514 ₪ כרטיס מסך 426018336-3361-PC - Gainward GeForce GTX970 GPU - 4GB 256 bits GDDR5 memory - Mini HDMI, DVI-I , 3 x Mini DisplayPort video outputs - GPU/Memory clocks 1152/7000 MHz - Phantom Edition - With new PC Only 1652 ₪ דיסק קשיח ST1000DM003 - Seagate 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series 250 ₪ די…
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
שלום אני מחפש תחנת עבודה על גבי מחשב נייד אבל לא יודע איכן ניתן להשיג כאלו בארץ, רצויי מחשב נייד עם מסך "17, כרטיס קוואדרו דוגמת ה2500 של אנווידיה(512MB) זיכרון 2 גיגה מסדרת המעבדים האחרונים 2DUO (יותר חזק יותר טוב) 1. האם ניתן להשיג בארץ? 2. מהוא סדר גודל המחיר? (אני יודע שהרבה) כמובן שהמחשב למתרות עבודה גרפית כבדה, סרטים, תלת, אנימציה.
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להרכיב שרת הורדות וסטרימינג לבית מחלקים שיש לי ולבנות על זה. חשוב לי שיהיה שקט, חסכוני בחשמל, וקניה חכמה (רכיבים משתלמים) יש לי את הרכיבים הבאים, בסוף יש את המפרט יחד איתם אבל המחיר כאילו ב0 ש"ח. 1. מעבד - Intel i5-4570s 2. ספק - Corsair 750w 3. קירור - Scynte Ninja Plus [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: right]מארז מחשב Antec One מארז Antec דגם One כולל 2 מאווררים 12 ס"מ מק"ט: ANTECONE[/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=align: center]245 ₪[/TD] [TD=align: center]245 ₪[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: right]ספק כח Corsair CP-9020015-EU CX750 ספק כח Corsair דגם CP-9020015-EU הספק 750W כולל Active P…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
היי זקוק לעזרתכם בהמלצות חכמות על רכיבים כדי למקסם עלות/תועלת בהתאם לצרכים. מדובר במחשב שישמש גם כתחנת עבודה (מיילים/אינטרנט/אופיס) וגם כתחנת מדיה סלונית (מחובר למסך ולמקרן, ולרסיבר). עובד מספר שעות בערב, ומדי פעם עושה 'לילה לבן' אם הביטורנט פתוח.. חשוב שיהיה מהיר, שקט ככל האפשר, ובמארז קטן תקציב 3,500 ש'ח יש צורך במערכת הפעלה win8 אין צורך בציוד היקפי מעבד - אין העדפה בין אינטל ל AMD זיכרון - RAM 8GB מארז וספק - רוצה קצת איכות ושקט, אבל קטן. ראיתי אחד NSK4482 ANTEC שהוא mid-tower קטן יחסית שבא עם ספק 380W שנראה סביר. אבל אם לדעתכם הוא לא טוב יותר מאחד מהפשוטים אולי ללכת על Compucase 6T10 שהוא ממש קטן. (ואז מצריך לוח אם micro-ATX). הרד דיסק - 2TB (באפר 64…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בונה תחנת עבודה לצרכי תלת מימד , אפטר, אביד. המעבד יהיה 6600 אני לא בטוח בקשר ללוח עדיין אבל אני חייב את הלוח הטוב והיציב ביותר , רצוי של אסוס (המחיר לא קריטי) הזכרונות צריכים להיות המהירים ביותר שיש כנראה 2 ג' הכרטיס מסך או quadro 1400 או quadro 1500 2 מסכי 19 לא דקים מבקש השלמה של הפריטים החסרים וטיפים כלליים תודה
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות תחנת עבודה שלhp, מישהו התנסה פעם בקניית מחשב מebay? זה אמין? אפשר לקנות בשקט? זה עדיין משתלם גם אחרי המשלוח ומיסים, החסרון זה אחריות כמובן. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
עובד עפ"ר על תכונות גרפיות רבות במקביל, ובנוסף צריך להריץ מק על העמדה. אופציה אחת שהועלתה: DELL PRESICION T1700 MT/INTEL E3-1240/500GB SATA/16GB/2GB NVIDIA QUADRO K2000/RW/F-D/3YOS כשכמובן היתרון הוא ביציבות ובאחריות (3 שנים) שמעניק לך מחשב מותג. אשמח כמובן לשמוע על אלטרנטיבות בסביבות ה-5K.
-
- 0 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אני קונה עכשיו מחשב שיריץ שאילתות SQL על מאגר מידע בינוני (כמה ג'יגות). מNewegg קניתי בינתיים את הX2 3800 וגם שני מקלות של ג'יגה DDR400, בארץ המחירים של הדברים האלה לא שפויים. מישהו סחב את זה עד לכאן, אז לקחתי רק את הדברים הקטנים והיקרים. עד שזה מגיע אני צריך להתארגן על לוח, הארד דיסקים, כ. מסך ופריפריילז (לא מעניין). הנה מה שחשבתי עד עכשיו, אבל אני פה להתייעצות: לוח: אביט AN8 אולטרה בגלל קירור פאסיבי וNVRAID הארד דיסקים: 60 GB SATA של מקסטור, אבל אני מתלבט בין 4 בתצורה של RAID 0+1 או 3-4 בתצורה של RAID5 (התצורה השנייה אומרת RAID מובנה בחלונות). ממישהו שהתנסה - מה עדיף, 0+1 או 5 מבחינת ביצועים ואמינות? לא אכפת לי לעבוד גם בRAID5 עם דיסק "חם". כרטיס מסך: משהו PCIEX פשוט - …
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום, הפעם החלטתי להשקיע ולקנות תחנת עבודה לגרפיקה בתוכנות 3Ds Max 2011 ו AutroCAD 2011. מה שחשוב לי זה צמצום זמני הרינדור ולכן אני חושב שכדאי לי ללכת על מעבדי Xeon. ערכתי חיפוש ברשת ולא באמת הבנתי את ההבדלים ביניהם, ובטח שלא את התועלת לעומת מעבדי i7 שיש לי כרגע. לדוגמא Dell Precision T5500 workstation - מעבד אחד מרובע לעומת i7 860 שיש לי עכשיו עם 4 ליבות ועוד 4 וירטואליות. בכללי, האם יש טבלאות השוואה ביניהם? אני חיפשתי משווקים לתחנות עבודה למיניהן, אך לא מצאתי דבר. פניתי ישירות לאינטל וIBM אך אף אחד מהם לא יכול היה להפנות אותי למשווק. אשמח לקבל הכוונה או קישור למי שמסוגל למכור לי תחנת עבודה עם מעבדי Xeon. (בה"פ או בתגובה כאן, מה שלא עובר על חוקי הפורום) נ.ב. תחנת העבודה …
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
יש להשים דגש על משולש הזהב: מעבד, לוח וזיכרון
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום, לאחר כמעט 4 שנים עם תחנת העבודה שקניתי לאחר התייעצות עם חכמי הפורום (ושוב תודה) אני מעוניין לקנות תחנה חדשה. מכיוון שהמחשב יריץ Mac OS יש מספר מגבלות הנוגעות ללוח האם וכרטיס המסך. להלן תשובות לסט השאלות, ולאחריהן מפרט שבניתי לעיונכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לרדת ב-20% בכיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8,000 ₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח (מספר סביבות פיתוח פתוחות בו זמנית, לפחות מכונה וירטואלית אחת ולעיתים שתיים דלוקות, הרבה טאבים פתוחים בלפחות שני דפדפנים ). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ס…
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם. רצייתי להתייעץ עמכם בנוגע לרכישה שאני מתכנן לבצע בקרוב של מחשב לצורך יישומים גרפיים כגון - Maya, Max , Softimage|XSI . ובנוסף המתלווה עליהם זה כמובן פוטושופ, After effects, Fusion וכדומה. אין לי צורך ממשי במחשב למשחקים, אבל לרוב זה משתלב יחדיו לא רע, אז למה לא.. התקציב הוא 9,000 ש"ח. מבחינת מסך : אני עובד עם Benq FP241W אז המסך גדול.. תתחשבו בזה ביחס לכ.מ. (ויכול להיות גם עוד מסך 19" נוסף). בכל מקרה, המפרט הנ"ל לקוח מפנדה, החלטתי שאני ירכוש או מהם או מ-זיגזג. -אני מודע לירידת מחירים שתגיע ביולי, אבל אני מוכרח לרכוש את המחשב עכשיו. כמה שאלות לפני: -אם אני לא מתכנן OC האם הקירור סטוק של המעבד יתאים? -אם אני מתכנן OC מאוד מתון, משהו כמו ל-2.6\2.8 ה…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, מקסימום כמה עשרות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Software Developer Workstation א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio כבד מאוד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22-24" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בשום ציוד…
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
שלום. אני שחקן מושבע של המשחק WOW אבל המחשב שלי בבית לא מריץ את המשחק חלק כל כך דבר שמבאס לי את התחת :'(. אני רוצה עכשיו לקנות מחשב אבל לא מבין ולא יודע מה יגרום למשחק לעבוד חלק. אם מישהו יוכל לעזור לי במפרט ומקום קנייה אני אשמח . תודה מראש. lamalo
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אנחנו מפתחים תוכנה הרצה על כרטיסי מסך. תוכלו בבקשה לעזור לנו לבנות מפרט לתחנת עבודה חדשה? מעבד Intel® Xeon® Processor E5-1650 v3 (15M Cache, 3.50 GHz) 64 ג'יגה זיכרון 2 כרטיסי מסך NVidia K80 500 ג'יגה SSD איפה אפשר לקנות מחשב כזה בארץ? מהחישוב שלנו התחנת עבודה אמורה לעלות 45K-50K ש"ח. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום. אני זקוק בדחיפות למפרט לתחנת עבודה מבוסס על תחנות העבודה של HP אשר יריץ לי תוכנה ייעודית ברמה גבוהה לעיבוד תמונות דיגיטליות. קיבלתי הצעה לתחנה הבאה: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pscmisc/vac/us/product_pdfs/hires_z800_datasheet_102809.pdf אך המוצר יקר מאוד. האם לדעתכם ניתן לבנות מפרט זול יותר משמעותית מבלי לאבד מהירות משמעותית? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום לכולם, אנחנו לפני רכישה של Workstation שתכליתו היא עיבוד תמונות של דוגמאות ביולוגיות בתוכנת Zeiss ZEN Desk 3 Blue. יש לנו דרישות מומלצות למערכת (מצורפת תמונה, נא להתעלם מדרישות המינימום), אך מכיוון שאני קצת חלוד - אשמח לעזרת המומחים בהרכבת המפרט המדויק. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 10,000 שקלים, חריגה תתאפשר רק אם היא מזערית והתועלת עצומה. 2. מה שימושי המחשב? כאמור, השימוש יהיה אנליזות תמונות בתוכנה לעיל, ייתכן כי גם שימוש בתוכנות נוספות כדוגמת CellProfiler, FIJI או יותר מתקדמות. כרגע אנחנו משתמשים בשתיים האחרונות על מחשבים סטנדרטיים למדי והן עובדות בסדר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה ההחלטה היא דיי קשה ואני רוצה להתייעץ המטרה של המחשב הוא עריכת אודיו בקיובייס אז ככה אני מעוניין להוציא כ7 אלף....רק על הקופסא הבחירה הראשונה היא מעבד ופה זה ההחלטה הקשה בין מחשב מבוסס i7 980x או מחשב מבוסס דואל זיאון אז ככה ההצעה היא תחנה של hp xw8600 מבוססת 2 זיאון x5492 עם 16 גיגה ddr2 או מחשב בייתי מבוסס 980x עם 16 גיגה (או יותר לדוגמא 24) והשאלה כאן היא איזה ערכת שבבים?? מה יהיה עדיף לי?? מה יתן את הביצועים הכי טובים?? מבחינת המחיר חלק מהדברים אני יכול להזמין מחו״ל...וחלק יד שניה... אין השוואות לקונפיגירציה כזאת??? של דואל פרוססור נגד i7 980x??? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-