עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אשמח להמלצה למחשב נייד בתקציב 4K עם אפשרות לחריגה (אם החריגה בהחלט משתלמת) למחשב נייד חזק. המחשב הנייד ישמש לעבודה עם תוכנות כבדות והרבה מולטיטאסקינג (תוכנות שרטוט), צפייה בסרטים ועוד. בגדול לשים דגש על כל רכיבי הליבה. עדיפות למקלדת מלאה, גודל מסך 14-15.6, וינדוס 10, מחשב עם צ'יפסט מתקדם. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן, אלא אם הזול יותר הוא טוב יותר או זהה ביכולות... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף מאד שלא, אבל אם ההבדל הוא שמיים וארץ אני אשמח להצעות כמובן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, לימודים (מכל הסוגים, אולי גם עבודה עם כלים מסויימים לדיבאגינג או דיסאסמבלי...), קצת ויראוטליזציה כנראה ולא חושב שהרבה יותר מזה, מבחינתי סרטים וכאלה לא ממש חשובים, ובטח לא משחקים. חשוב לציין שבמידת הצורך אני אחבר מסך נוסף(לנוחות העבודה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמו שאמ…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by munin,

שלום לכולם, הגיע הזמן לשידרוג סופי של המחשב, הינה המפרט הנוכחי: 1. EVGA GeForce GTX960 2.Intel Core i5 650 3.2 Ghz 4MB L3 Cache s1156 3.Gigabyte GA-H55M-USB3 4. 4X2 DDR2 5. CoolMaster G750M 750W 6. SSD Samsung 250G + WD 2 T +Seagate 500G אני רוצה לשדרג את החלקים העיקריים: מעבד,לוח אם וזכרונות, אחרי חיפושים ברשת הגעתי למפרט הבא: Asus B150M-A/M.2 LGA1151 Intel Core I5 6600 3.3Ghz 6MB Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 orsair Vengeance LPX 1x16GB DDR4 2400Mhz CL16 בעוד כשבועיים אהיה באילת ואני רוצה לרכוש אותם שם (זה גם אחת הסיבות שבחרתי את החלקים, לא הכל נמצא במלאי) יש לי שתי שאלות: 1.האם כל …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by RefUser,

שלום לכולם, מחפש מחשב נייד בתקציב של כ-2500 ש"ח פחות או יותר (סטיה של 300 ש"ח מקס'). המחשב אמור לתפקד כמחשב לסטודנט שייתכן ויריץ עליו גם פרוייקטים כבדים כדוגמת אוטוקד. האם יש חיה כזו? תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by harel_d,

שלום לכולם, אני מתלבט האם לרכוש מחשב נייד DELL XPS 13, מעבד דור 7. השאלה כרגע האם יש סיבה לא לרכוש אותו ואם כן - מהי. כמו כן, האם יש ביקורות שליליות משמעותיות סביבו. הרכישה תתבצע בארה"ב. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. אורח שני
    Started by אורח שני,

האם אפשר לעבוד עם מחשב נייד או שעדיף נייח? מה מומלץ בנתונים הבאים: מעבד, זיכרון RAM, מהירות מעבד, מהירות כונן קשיח. תודה!!!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. Started by kofikoking,

1. מה התקציב המקסימאלי?2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים והכבדים.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעדיף כמה שיותר גבוה אבל יש תקציב.. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? עדיפות לשקט המחשב מיועד לסלון 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה …

8. שלום רב, מבקש המלצה למחשב נייד לפי הפרמטרים מטה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב ? הקלדה ממושכת ולימוד ממושך מול המסך(שעות רבות במהלך היום) על בסיס וורד,PPT ופחות אבל גם מסרטוני וידאו. מאחר ו95% מהזמן השימוש יהיה קריאה והקלדה אני לא יודע אם עדיף לי full HD או לא. אודה לעצתכם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?? לא. 7. ה…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Another Guy,

שלום חברים יקרים המחשב שלי מתאבד רשמית בקרוב אני צריך מחשב חדש לגיימינג כבד אחו... מספר דרישות פשוטות מעבד 6500 i5 כרטיס מסך gigabyte 1060 זיכרונות 16 גיגה לוח אם שפתוח לשדרוגים בעתיד הארד דיסק טרה 7200 rpm Ssd 120 גיגה ללא מערכת הפעלה ללא ציוד היקפי ללא כונן דיסקים מחיר מפרט 4000 חורג בשבילכם 200 שקל אני רוצה להריץ משחקים כמו Gta v csgo ולראות סרטים וסדרות במחשב. המחשב יוחבר לשני מסכים 1. 23" dell 2. 40" Panasonic לא אעשה אוברקלוק אבל אשמח שהכרטיס מסך עצמו יהיה אפשרות לשנות למצבים oc mode או gaming mode או normal mode. המיקום שלי - רמת גן, מבקש שהחנות תהייה קרובה

10. Started by Eladious,

אהלן חבר'ה, אני צריך המלצה למחשב נייד עוצמתי שישמש בין היתר לעריכת מוזיקה ופוטושופ. אומנם רוב הזמן רק יפעיל דפדפן וסרטים אבל חשוב שיהיה מהיר עוצמתי ויתמודד עם המשימות שציינתי בלי לגמגם. המחשב לא ישמש למשחקים לכן אין מבחינתי חשיבות לכרטיס מסך. אך עם זאת שיוכל להפעיל סרטים ברזולוציית FULL HD ללא בעיה. המחשב שהסתכלתי עליו הכי הרבה לאחרונה זה Lenovo Ideapad Y700 המחשב עולה 5190 ש"ח ומגיע עם מסך מגע LED ברזולוציית 4K מגיע גם עם המפרט הבא: i7 6700HQ 16GB RAM DDR4 M960GTX 256GB SSD אני מודע לזה שהכרטיס מסך פה יחסית לא רע, והמחשב הזה מוגדר מחשב לגיימינג, אבל פשוט לא מצאתי מחשב חזק יותר במחיר. מבחינתי להתפשר על כרטיס מסך ולקבל אחסון SSD גדול יותר, או לקבל מ…

• 6 תגובות
    • 3.8k צפיות
  11. היי, בארגון הועד של עובדי הבנק הבינלאומי הראשון יצא מייל עם כמה סוגי מחשבים לשנה החדשה. אני צריך מחשב נייד ללימודי מדעי המחשב (מתחיל ללמוד עכשיו). השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת אם אפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): עבודה משרדית, לימודי מדעי המחשב במכללה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אולי VMWARE אם לא יעלה את הדרישות יותר מדי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג,…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  12. Started by עודד ע,

מה עדיף- מחשב נייד עם מעבד U ועם כריס מסך או מעבד HQ בלי? i5-6440HQ AMD Radeon R7 M360, 2GB Discrete Graphics או i7-6820HQ

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. 1. התקציב הוא 4K אבל ניתן להתגמש קצת במקרה הצורך א) אם אפשר לנסות ולחסוך זה מצויין. ב) מעדיף שאם חורגים מהתקציב אז לא יותר מ500. 2. שימוש המחשב העיקרי הוא לימודי תואר הנדסה תעשייה וניהול. לומדים תכנות בשפת java. עוד שימוש למחשב הוא משחקים כגון skyrim, southpark, roketleage. הגדרות גרפיות בניוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי- רצוי עכבר שמתאים לגיימינג (אני לא כל כך בתחום והבנתי שיש עכברים שנוח יותר לשחק בהם), מסך שאני אוכל לחבר את הלפטופ אליו שיריץ טוב את המשחקים (יותר גדול מגודל המחשב הנייד אבל לא יותר גדול מ23") 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) - 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד 14 אינץ' באנגליה, בשאיפה לתקציב כמה שיותר נמוך, שיהיה נוח לעבודה משרדית (לרוב ייעשה בו שימוש לכתיבת מסמכים וכו') ייתכן שייעשה בו גם שימוש למשחקים קלים - בינוניים (אולי פיפא, Counter strike ומשחקים קצת יותר ישנים). מה שכן, הייתי מעדיף שיהיה לפחות 1 טרה ו8 ג'יגה זיכרון. תודה.

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  15. שלום רב אני מתחילה ללמוד שבוע הבא תקשורת חזותית בבצלאל ונדרשה ממני קניית מחשב נייד. חיפשתי לפי המפרט והתקציב שלי דגמים והגעתי לדגם הזה -http://www.laptop4u.co.il/Product/36148561/מחשב-נייד-HP-Omen-15-ax000nj-E8Q26EA על פניו הוא נראה ממש טוב מבחינת החוזק, התכונות והמשקל אבל מישהו אמר לי שסדרת omen היא סדרה חלשה. האם מישהו פה מכיר את הסדרה ויכול להעיד עליה לטוב או לרע? גם אשמח שתציצו במפרט אם אכן כדי לקנות את המחשב הזה. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by אביב גפן,

שלום לכולם. יש לי לקוחה בעסק שרוצה לקנות מחשב גיימינג VR לבן שלה. מהקריאה שעשיתי הבנתי שHTC Vive הוא המוצר המומלץ לגיימינג דרך Steam ונראה לי שזה מה שאמליץ לה. אודה להארות אם יש + מפרט נחמד שיחזיק את כל החוויה כמו שצריך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג + VR א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא י…

17. Started by ijdm01,

איזה כרטיס מסך ממולץ בסכום הנ"ל RX 470 או GTX 1050TI או GTX 1060 ? האם יש יתרון שהמסך יהיה תואם מבחינת פרוטוקול freesync לרדאון או G-Sync ל GTX ? תודה, משה

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  18. Started by IlyaN,

קודם כל, אני לא מוצא את הפורום של "כמה שווה המחשב שלי", אני מבין שסגרו אותו? אני רוצה לבסס תג מחיר מושכל למחשב שלי, ראיתי כמה פעמים הפנייה לאתר שמאפשר השוואת ביצועים בין רכיבי חומרה בין דורות שונים אבל אני לא זוכר איך נקרא ולא מוצא אותו בחיפוש. אודה לעזרה.

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  19. Started by idann,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם זה אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2.6K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Office, הרצת קבצי FHD, גלישה באינטרנט וכו'. שימוש סטדנרטי של סטודנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 0 תגובות
    • 984 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 2. מה שימושי המחשב: סטודנטית להנדסת מכונות- אופיס, אינטרנט, תוכנות לשימוש התואר.. אך הכי חשוב: המחשב צריך להחזיק מעמד ל4-5 שנים לפחות. התוכנות (הכבדות) לתואר כנראה יופעלו מספר פעמים בודד בשנה.. לכן לא בטוח אם כרטיס גרפי ייעודי, אבל כך צריך שהמחשב לא יחנק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אפשר ללא מערכת הפעלה. ללא אופיס. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו. האם יש מבצעי חזרה ללימודים? 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by אלי שוקרון,

שלום, אני קצת בלבטים לפני קניה של מסך, אני לא יודע אם לבחור ב-4K או במסך רחב 21:9.אני מוכן להשקיע עד 4500 ש"ח במסך ואין לי בעיה גם לקנות משומש (רק בתנאי שמי שהשתמש בו יודע לשמור על רכושו)עכשיו, שאלה נוספתמה אתם אומרים על Dell UltraSharp UP3214Q יש כזה ביד 2 במחיר 4500 ש"ח.תודה לעונים

22. Started by Or-L123,

שלום. אשמח לייעוץ בשדרוג מפרט קיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? מכוון ללא יותר מ-4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך במידה ו*באמת* אין צורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך בחריגה. 2. מה שימושי המחשב? משחקים ו-DAW; כל משחק כבד שיצא/ייצא בזמן הקרוב ו-Cubase. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920x1080p, מסך 24". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך כלל. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך, ספק כח, כונני אחסון. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ול…

• 14 תגובות
    • 4.1k צפיות
  23. Started by ng100,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אינדיזיין, פוטושופ, אילוסטרייטור. פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. מתלבט מאוד בין שני דגמי מחשבים: Lenovo Ideapad 500S Dell Vostro 5468 הם ישמשו לתכנות (Visual studio בעיקר) וקצת VMים (או דואל בוט) של לינוקס. על הראשון מצאתי ביקורות נחמדות ועל השני לא מצאתי ביקורות בכלל, אבל מדובר בדל במחיר די זול. מפרטים: 1. Dell Vostro 5468 Intel® Core i7-6500U 2.5GHz - 3.1GHz, זיכרון פנימי בנפח 8GB, כונן קשיח בנפח 500GB משולב SSD בנפח 8GB ללא צורב וכרטיס מסך NVIDIA® GeForce® GT 920M 2GB מחיר: ₪3,410 http://ksp.co.il/?uin=35594 2. Lenovo Ideapad 500S מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 13.3 אינטש ברזולוצית FHD, מעבד Intel® Core i7-6500U 2.5GHz - 3.1GHz, זיכרון פנימי בנפח 8…

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  25. Started by itaylevi,

שלום. לא אעתיק לפה את התבנית, כי אני לא קונה מחשב חדש אלא רק משדרג את המחשב הקיים. אני כרגע עם i7-4770, R9 280X ולח אם מסוג B85M-HD3. אני מעוניין לשדרג את הלח אם ואת הכרטיס מסך. התקציב הוא 2000 ש"ח בערך עם אפשרות חריגה במידת הצורך. לגבי הכרטיס מסך, בגלל שאני משחק ב1920X1080 ואני לא מתכנן לשחק על רזולוציה גבוהה יותר, אני חושב ש-GTX 1060 זו הבחירה הנכונה. תקנו אותי אם אני טועה. לגבי הלח אם - בחדש, אני חייב אופציה של ביטול HPET בBIOS. בלח הנכחי שלי אין לי אופציה כזאת לצערי. מעדיף לרכוש את שני הרכיבים מאותה החנות ככה שהם יוכלו לפרק ולהרכיב מחדש אצלם ואני לא אצטרך לעשות את זה בעצמי. עדיפות לחנות באיזור השרון. שימו לב שאין לי צו…

דיונים חדשים בפורומים