עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Justniv1,

יש לי כבר את המעבד - i5 2500k מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל כמובן שלא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 , להשתדל מאד שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית-פוטושופ ופלאש, לא תלת מימד, ומדי פעם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלאש פוטושופ וגם אפטר אפקט, באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, BattleField אבל לא באופן קבוע..פעם בשעמום.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…

2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטים, מוזיקה, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf3, וskyrim, crysis 2. וכל המשחקים שעתידים לצאת בשנה הקרובה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מה שלדעתכם לא ישפיע מאוד על הביצועים אבל מעדיף 22 inch. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום, הייתי מעונין שתעזרו לי להרכיב מפרט מחשב בסכום כ- 10,000. אני מעונין במחשב בעל נתונים גבוהים אשר יאפשר לי לשחק במשחקים אשר דורשים זאת, וכמובן שיתמוך בוינדוס "Vista" בצורה חלקה. עד כה, הרכבתי מפרט מחשב בעצמי, אך הייתי מעונין לקבל את חוות הדעת שלכם, כדי שתוכלו לעזור לי להרכיב את המחשב שיענה על דרישותי. המפרט הוא: Intel ‏Core 2 Quad Q6600 ‏Asus P5W64 WS Pro s775 Conroe ‏Asus nVIDIA GeForce 8800GTX Kingston DDR2 1024MB 800MHZ CL5 773 - X2 Western Digital WD2500AAKS 250GB 7200RPM SATA2 MB16 מלבד החלקים שצינתי, הייתי מעונין לקבל המלצות גם לגבי מסכי מחשב בגודל 19 אינץ', אך שלא יהיו בפאנל של TN. יחד עם זאת, נשארו גם חלקי המחשב: ספק והמארז. בנוגע לספק. אני מחפש ספק…

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  4. אמרו לי שכדאי לקנות במקום לדוגמא 2 ג'יגה זיכרון DDR2, לקנות 4 של 512... האם יש בזה משהו? והנה המפרט, תודה על כל עזרה Intel® Core2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit Twintech nVidia 8800GT 512 MB PCIe Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive LITE-ON 20A1P X20 RAIDMAX SAGITTAII Black WINDOW NO PS ENERMAX LIBERTY 400W התקציב שלי הוא עד 5000 שקלים (פלוס מינוס 200-300) ללא ציוד היקפי וללא צורך ב OC.

• 6 תגובות
    • 583 צפיות
  5. שלום לכולם, לאחר בירורים רבים ומחקר לא קטן החלטתי שאני הולך להזמין אחד מהניידים האלו: dell inspiron 1520 או hp pavilion 6690ej. אני רציתי לראות את דעתכם על שני הניידים ולראות את ההשוואה שאתם תעשו בכדי שאוכל לעשות בחירה טובה יותר. מהחנות שממנה אני מתכוון להזמין הצלחתי להשיג מחיר די נמוך וזהה בשביל שני הניידים, אז אל תתייחסו למחיר. אני אישית מעדיף את ה-pavilion, מבחינה כללית וכוללת. הדבר היחידי שבגללו אני שוקל את ה-inspiron הוא כרטיס המסך הטוב יותר (8600gt). אני סטודנט בטכניון, ובחרתי באלו כי אני מעוניין במשהו מעבר לצרכים הטכניים היבשים שלי מהנייד. גם גיימינג. משהו שיחליף את המחשב הביתי שלי במשך השבוע. בכל מקרה, שאלתי היא זאת: אני מעדיף מאוד את ה-pavilion. וזה בעצם הנייד שא…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום, המחשב שהזמנתי כבר אצלי. הוא הורכב במעבדה אז קיבלתי רק את הקופסא של הלוח אם, המארז והכרטיס מסך עכשיו שמו לי את הדברים של כל בחלקים בלוח אם עכשיו אני פותח את הלוח אם ואני רואה שנגיד המתאם הזה : http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_powerstream_power_supply-sli_ready_ עכשיו תסתכלו על התמונה הרביעית מצד ימין יש את המתאם הוא באמצא התמונה, יש לו חוטים כאלה והקצוות הם מפלסטיק עכשיו האם זה מחובר כבר למחשב? יש לי את הלוח אם dfi lanparty sli-dr וכרטיס מסך evga 7800gtx ko האם זה מחובר או שהייתי אמור לקבל את זה בנפרד למקרה שאני יצטרך את זה? פשוט אני לא יכול לבדוק אם זה מחובר כי אני לא יכול להוציא את המחשב הקופסא תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  7. שלום, אני לא יודע אם הנושא מתאים לפה, אם לא אז מצטער מראש ואם אפשר להעבירו לפורום רלוונטי אודה על כך. קוראים לי תום, והמחשב השולחני שלי גוסס. מדובר במחשב יחסית ישן (אצלי בקירוב כבר כ6שנים - אם אפילו לא יותר) ולא מזמן אני מנסה להדליק אותו ורושם לי Disk Error, press alt+ctrl+del כבר היתה לי תקלה דומה ולבסוף החלפתי הארדדיסק וגם ספק על הדרך ועכשיו זה קורה שוב - אני חושד בהארדדיסק הנוסף (בהתחלה היו 3 HDD במחשב, זרקתי את התקול והתקנתי את המע' הפעלה על אחד הנותרים - ככה שכרגע יש 2 HDD במארז) כרגע אני מפעיל את המחשב בצורה קצת עילגת ע"י קיבוע כלשהו של הHDD לחיבור שלו, ניתוקים מסויימים וניתוח מעקפים שלם ביצעתי בו רק בשביל לנסות לגבות את רוב הדברים לפני פירמוט. עכשיו צריך את העזרה ש…

8. ערב טוב, אני זקוק בבקשה מפרט לידידה שלי עד 2500 ללא ציוד הקפי. המחשב בכלליות הוא להכל מהכל. לא צריך משהו גרנדיוזי. קצת למשחקים פשוטים כמו סיסמס וגלישה, סרטים, אופיס ואינטרנט. המלצתי לה על החנות RSM (בעקבות ההמלצות הרבות של הפורום) ולכן המפרט יהיה משם. רצוי לא לחרוג מהתקציב ואפילו אם אפשר בפחות מ 2500 יהיה מצויין. תודה מראש לעוזרים נ.ב. המערכת שתותקן עליו כנראה WIN 7 אם זה חשוב לדעת ;D כמו כן בדקתי ברשימות המחשבים המומלצים שהמלצם אבל רציתי משהו יותר ספציפי וחשבתי על I3 כי מבחינת עלות וביצועים-הבנתי שהוא יתאים בדיוק למה שהיא צריכה.

9. שלום. אני זקוק למפרט לחבר של והתקציב הוא 2700 ש"ח כולל ציוד הקפי ומסך. הציעו לו הצעה באייבורי במחיר הזה אבל... אייבורי אלו אייבורי אז ישר אמרתי לו לא להתעסק איתם. מצד שני... מבחינת מחיר והכל... הם "משתלמים" בכל מקרה הנה מפרט שהרכיבו לו ב TMS והבעיה היא ש... הורידו לו בגודל המסך שהוא רוצה שזה 22 אינץ למרות שלדעתי הכרטיס מסך בכלל לא יחזיק אותו. בכל מקרה המחשב בעיקר לעבודות עם OFFICE,סרטים וגלישה באינטרנט. אשמח להצעות תודה מראש נ.ב הסתכלתי המפרטים המומלצים באתר אבל הם ללא ציוד הקפי ולכן פניתי לפורום מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 מחיר: ¤321 קירור למעבד: Evercool NK804925EA - רכישה עם מעבד בלבד. כמות: 1 מחיר: ¤39 לוח אם: Gigaby…

10. שלום לכולם יש לכם פה אחלה של פורום!!!ממש אהבתי אז לענייננו אני מתחילה ללמוד משפטים השנה ואני צריכה מחשב לשמוש של אינטרנט ובעיקר של עבודות יש לציין שהמחשב לא יהיה לשמוש משחקים בכלל.. ועכשיו לדרישות תקציב - כפי שצויין בכותרת...עד 4000 שקל שמוש עיקרי - אינטרנט ואופיס... יש צורך בצורב תוכנת הפעלה - xp בלבד ולא ויסטה שקט - חשוב מאוד!!!כמה שיותר שקט... משקל - חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר קל!!!(בעיות גב ) קרור - חשוב שלא יתחמם!!! לא יודע אם זה בכלל אפשרי אבל אם כן...אורך חיי הסוללה אז כמה שיותר כי אני יבזבז זמן בנסיעות אציין כמה דברים, אין לי מושגגגג בכלל במחשבים לצורך העניין...מזה oc? מה השמוש שלו ולמה צריכים אותו? הוא חיוני בכלל?!?!(אם אפשר להסביר) דבר נוסף, אני ר…

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  11. שלום לכולם יש לכם פה אחלה של פורום!!!ממש אהבתי אז לענייננו אני מתחילה ללמוד משפטים השנה ואני צריכה מחשב לשמוש של אינטרנט ובעיקר של עבודות יש לציין שהמחשב לא יהיה לשמוש משחקים בכלל.. ועכשיו לדרישות תקציב - כפי שצויין בכותרת...עד 4000 שקל שמוש עיקרי - אינטרנט ואופיס... יש צורך בצורב תוכנת הפעלה - xp בלבד ולא ויסטה שקט - חשוב מאוד!!!כמה שיותר שקט... משקל - חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר קל!!!(בעיות גב ) קרור - חשוב שלא יתחמם!!! לא יודע אם זה בכלל אפשרי אבל אם כן...אורך חיי הסוללה אז כמה שיותר כי אני יבזבז זמן בנסיעות אציין כמה דברים, אין לי מושגגגג בכלל במחשבים לצורך העניין...מזה oc? מה השמוש שלו ולמה צריכים אותו? הוא חיוני בכלל?!?!(אם אפשר להסביר) דבר נוסף, אני ר…

• 9 תגובות
    • 820 צפיות
  12. Started by eyaller,

מדגם: DC7100 CMT 3.0GHz 1Gb עם המפרט הבא: Standard description: HP dx5400 Convertible Minitower Base Unit ALL 1.44MB Floppy Drive CMT 48X CD-ROM Drive Intel P4 - 530 w/HT Thermal Kit - dc7100 CMT 1GB PC3200 DDR400 DIMM (2x512) Country Kit dc7100-Israel - Hebrew localization [P2770AV#007]Standard Delivery Maple Restore CD License Microsoft Windows XP Pro-Europe - English localization HP USB scroll mouse carbonite 80GB Serial ATA 7200RPM Hard Drive 1st 2004 Standard Keyboard USB-Israel - Hebrew localization המחשב מגיע כולל XP PRO ברישיון... עלות החבילה USD 812 + מע"מ עריכה: המחשב מגיע עם 3 שנים אחריות תוך 48 שעות בבית הלקוח. האם כדאי לקנות מחשב כזה כמשתמש ביתי ? שימושים…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אז קודם כל הריכיבים שיש ברשותי: raedon x800 hd sata2 samsung 200gb אני צריך את עזרתכם בבחירת ספק, לוח אם וזכרונות אני חשבתי על המעבד e6300 לוח asrock conroexfire זכרונות שני סטיקים של 667 512mb ספק raidmax 400w המחשב מיועד למשחקים, אוברקלוק קל אשמח לקבל מפרטים שונים וחוות דעת על המפרט הקיים תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 884 צפיות
  14. Started by Sp0ck,

שלום, אני מעוניין במחשב למשחקים כבדים במיוחד ובעתיד ל OC מסך CRT FLAT ציודע הקפי ללא רמקולים. התקציב הוא 5500 לא חריגות... הרכבתי לי מחשב ב לוג'יקפיסי תנו חוות דעת:

• 13 תגובות
    • 667 צפיות
  15. היי חברה אני ממש לא מבין במחשבים ניידים. היבנתי שיש את מחשבי ה Lenovo שהם מומלצים ביגלל האיכות בנייה שלהם, ושדגמי ה n500 הוכיחו עצמם כאמינים וטובים המחשב יהיה לשימוש ביתי רגיל, אינטרנט, מסנג'ר, סרטים ושירים. אני לא צריך מחשב כ"כ חזק אבל רוצה שיעבוד יחסית מהר ושלא יהיה אדיש. המחשב יהיה בבית לא הולך להתנייד איתו! איזה מחשב לדעתכם אני צריך? ומאיפה לקנות? תודה לעוזרים נ.ב חשוב שמערכת ההפעלה תהיה xp

• 10 תגובות
    • 983 צפיות
  16. המפרט: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1311&CatCode=1 מחיר המפרט - 2285 ש"ח, ללא מסך - זה בערך גם התקציב. המחשב נדרש לעבודה ביתית ושיעמוד בהרצת משחקים חדשים בצורה בינונית כרטיס הקול - לא עקרוני בכלל ללא OC תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 755 צפיות
  17. אוקיי הזמנתי את המפרט הזה מאייבורי, והוא יגיע עוד שבועיים ככה שיש מקום לשינויים, אז רציתי לשאול אתכם מה דעתכם, אם צריך לשנות משהו? מסך : LG Flatron T710SH לוח אם: MSI K8N NEO4-F nForce4 Athlon 64 Skt939 זכרון: OCZ ?1G KIT 400MHZ 2.5CL כונן קשיח: WD SATA 8M BUFFER 80G מעבד: ADM ATHLON 3200 939pin כרטיס מסך: MSI NX6600GT-TD128E מטרה: משחקים מחיר 4500 ד.א המחיר סביר למפרט הזה? כי הם לא אמרו כל חלק בנפרד... תודה

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. עזרו לי ונתנו לי את המפרט הבא: Intel® Core2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit Twintech nVidia 8800GT 512 MB PCIe Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive LITE-ON 20A1P X20 RAIDMAX SAGITTAII Black WINDOW NO PS ENERMAX LIBERTY 400W יש לי מס' שאלות..: 1. האם חברות כמו ABIT של לוח האם, או GEIL של הזכרונות לדוגמא הן חברות מוכרות? כי אמרו לי שאם אני קונה משהו טוב, אז עדיף שיהייה של חברה מוכרת. 2. האם יש לי מה לקנות לוח אם של אסוס לדוגמא שיותר יקר מזה שהציעו לי? 3. האם יש למה לקנות יותר מ-2 גיגה DDR2?? אני רוצה מחשב חזק לגיימינג, אז בהנחה שיש לי חלקים במפרט שעד…

• 2 תגובות
    • 751 צפיות
  19. לפני שאני אומר מה שאני צריך, ראיתי שעומדים לצאת כל מיני דברים חדשים אם זה הסדרה החדשה של הכרטיסי מסך של NVIDIA 7800 או זיכרון DDR2 או מעבדים כפולי ליבה וכל הדברים האלה... האם כדאי לי לחכות עם המחשב קצת ולקנות דברים יותר חדשים או שעד שכל הדברים האלו ייכנסו ויהיו בטווח מחירים שיתאים לי אין טעם לחכות(כשאני אומר לחכות אני מתכוון לחודשיים גג ולא לא לחצי שנה או משהו בסגנון)? ברור לי שאף אחד לא נביא אבל בכל זאת אם יש הערכה כלשהי מנסיון העבר..... לגבי המפרט, הוא מיועד בעיקרו למשחקים למרות שייעשו בו גם קידודי סרטים ומוזיקה אם כי לא בתדירות גבוהה.... המחשב לא צפוי לעבור אובר קלוק רציני אם בכלל. התקציב מיועד למחשב נטו, בלי ציוד היקפי כלל! כלומר רק לוח אם(כרטיס קול אונ-בורד אני מניח)…

• 4 תגובות
    • 943 צפיות
  20. התקציב המקסימאלי הוא 4,000 ש"ח, ניתן לחרוג רק אם החריגה מועטה ביחס לתמורה. למחשב יחובר מסך T220 של סמסונג איני יודע מה הרזולוציה הטבעית שלו. אין צורך בציוד היקפי. השקט גם כן אינו חשוב במקרה הזה. לא מתוכנן אוברקלוק למחשב. אין חנות ספציפית אבל אני גר באיזור נהריה לכן עדיף חנות באזור עם משלוח, שירות תיקונים. לגבי שדרוג, אם אופציית השדרוג תפגע ברכיבים שאני אוכל לקנות עם התקציב הזה, אני לא רוצה אפשרות לשדרג בעתיד. נתתי את כל הפרטים לפי הנעוץ אני מקווה שזה מספיק. תודה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ransa,

מחשב נייד מתוצרת acer (צריך גם דעתכם על החברה עצמה) Intel® Core™ i5-430M Processor 2.26GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי Ati Radeon 5470 זכרון 4096MB DDR3 ד.קשיח 640GB SATA 5400 RPM צורב DVD Multi Burner כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11b/g כרטיס רשת LAN יציאות USB 2.0 X4 ,VGA ,Audio, HDMI קורא כרטיסי זכרון יציאת רשת ועכבר Touch כולל מ.הפעלה (Windows 7 Home Premium (64bit מחיר 4750 ש"ח (באייבורי) צריך את דעתכם בבקשה תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  22. היי, מחר אני מזמין מחשב חדש, והמחשב הנוכחי הולך לאבא... יש לי תקציב של כ-4500 ש"ח, וכמובן שעדיף מחשב כמה שיותר טוב... מסך אני לא צריך, וכרטיס קול אני כנראה אקח מהמחשב הישן שלי... (יש לי audigy 1 platiniu 1 והוא נראה לי מספיק לבנתיים... בעתיד אוליי נשדרג תחלק הזה...) בנתיים בניתי משהוא בסגנון של: 1200 - מעבד, Intel Pentium D 930. 1000 - זיכרון, 2GB DDR2 667MHz. 850 - כ.מסך, Asus redeon X1600 512MB 128bit. 600 - דיסק קשיח, W.D 320GB 16MB 7200RPM עם חיבור S-ATA2. אני לא גיימר מטורף ויותר חשוב לי שהוא יסתדר כמו שצריך עם תוכנות כמו MATLAB ויהיה מסוגר לעשות דברים כמו עיבודים של תמונה וקצת קרפיקה ממחושבת כמו שצריך... בגלל זה לקחתי כרטיס מסך עם המון זיכרון, וממשק קצת איטי יותר (1…

• 5 תגובות
    • 676 צפיות
  23. שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! מחפש המלצה למחשב גיימרים במחיר כולל של 5 אלף ש"ח. עכבר ומקלדת איכותיים במיוחד כבר יש לי וכך גם תקציב נפרד למסך ולכן התקציב הוא לכל שאר חלקי המחשב. מאחר ואני מעדיף להימנע מבעיות אחריות אני רוצה להזמין את המחשב כולו מאתר מסוים כמו KSP (סתם דוגמא, כל חנות אמינה תתקבל בברכה). חובה: כרטיס מסך איכותי (אני מתכנן לקנות מסך 19 אינץ' איכותי וצריך כרטיס מסך נורמלי) צורב DVD מינימום 6 יציאות USB 2.0, לפחות 2 קדמיות יציאת שמע קדמית תתקבל בברכה (אבל אני אחיה גם בלי) צבע - שחור בלבד (אני עם MX1000 ומקלדת שחורה של לוג'יטק ומחפש משהו תואם) הארדיסק - מינימום 250 ג'יגה. המלצות שונות יתקבלו בברכה! תודה מראש, מתן

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  24. Started by shahaf14,

מסך 14.1 או 15.4, לא קריטי... אינטרנט אלחוטי, לשימוש בעיקר בOUTLOOK ואחסון תמונות וצפיה בתמונות עבודה עם אינטרנט, בקיצור, לעבודה בסיסית... אבל שיעבוד מהר ללא תקיעות וכרטיס רשת נורמלי+

• 5 תגובות
    • 662 צפיות
  25. שלום, אני סטודנט וזקוק למחשב נייד, בזמן הקרוב אטוס לארה"ב ויש לי אפשרות לקנות אחד שם. לאור פערי המחירים בין ארה"ב לארץ חשבתי שזה יהיה הדבר הנבון לעשות. התקציב הוא כ 3000 ש"ח, עם אפשרות לחריגה קלה, והצרכים הם כאלה: 1) שימוש תוכנות משרדיות. 2) נפח כונן קשיח גבוה - לאכסן סרטים ומוזיקה. עדיפות לאיזור החצי טרה. 3) מסך איכותי בגודל כ15". 4) חיישן ביומטרי קורא טביעות אצבע. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 811 צפיות

דיונים חדשים בפורומים