ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
המחשב הישן שבק חיים, הגיע הזמן להחליף. . מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט ועריכת סרטים בתוכנה פשוטה שעורכת קבצי mpeg. (אין צורך להשקיע את מירב התקציב, העיקר שהתוכנה תסחוב כמו שצריך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 7 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום לכולם, בגדול, אני צריך מחשב למשחקים, ושיהיה לו SSD. עוד שימוש עיקרי למחשב הוא לעבודה, אני צריך להריץ עליו מכונות וירטואליות וגם אימולטור GNS (מכאן ה-SSD). 1. מה התקציב המקסימאלי? 5-6K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מן הסתם שלנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כמו שציינתי, משחקים ומכונות וירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VIRTUAL MACHINE, תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 22 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי לכולם: עמדתי לקנות את המפרט הבא: AMD 2500XP BARTON BOX CPU ABIT NF7 SL ADATA 512 MB 400 DDR החלקים הבאים לא ישתנו ככל הנראה: כרטיס מסך-RADEON 9550 128 MB של חברת גיגבייט הארד דיסק-80 GB של WD DVD ASUS עכשיו הבנתי שיצאו דברים חדשים כמו סלרון של אינטל וסמפרון של AMD האם להחליף אם כן את המעבד והלוח אם? יש לציין שהתקציב שלי 3100 ש"ח לא כולל מסך. בתודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 עדיף אפילו פחות 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? בעיקר משחקים א) בעיקר משחקי חדשים,אינטרנט וכו'.. ב) לא בצרוה כבדה ג)1050x1680 3. אין צורך בציוד היקפי 4. לא צריך צורב,על כונן דיסקטים גם אפשר לוותר.. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים:צריך הכל 6.השקט לא הכי חשוב.. נגיד 6 7. לא יבוצע אוברקלוק 8.לא צריך מערכת ,הפעלה צריך הרכבה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? גר בירושלים, אם יש חנות אמינה וטובה בירושלים ותוכלו לבנות לי מפרט משם אז עדיף.. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אין
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לשימוש כללי לחבר. הוא לא ממש משחק במשחקי מחשב, אבל כדאי שיהיה לו איזה כרטיס מסך בסיסי. הוא לא משתמש מקצועי, ולא מבין כמעט כלום, אז אני יעלה דרישות בשמו: זיכרון:4GB לא פחות. HD: עדיפות ל1TB שלא יחסר לו מקום לעולם. מארז לא צריך משהו מפוצץ, כמה שיותר בסיסי. כנ"ל לגבי הספק אין כאן כרטיס מסך שדורש אנרגיה, הוא לא יבצע OC או יתקין עוד HD. משהו טוב ולא יקר מדי. לגבי הציוד ההיקפי: מסך לא צריך משהו עם פאנל IPS סופר איכותי בגודל 24 אינצ', כול מסך סביר בגודל 20 אינצ' ומעלה יספיק. רמקולים: כאן אני דווקא רוצה להשקיע קצת בסט 2.1 נחמד באזור ה300 שקל גג. זהו סך הכול התקציב הוא 2500, ועדיף שישאר באזור ה2500 אם לדעתכם צריך לחרוג בגלל הרמקולים או משהו כזה אפשרי, להשתדל לא להתקר…
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג אפילו בשקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Skyrim, Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 855 צפיות
-
-
אני צריך המלצה לגבי מחשב נישא חדש.. רצוי מעבד מעל 1.4 לא משנה איזה עד השקעה של 9000 - 9500 איזה מחשבים כאלו יש ?
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעבדים Intel Core 2 Quad Core 6600 Stepping GO ₪ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35 DS3L. Conroe Support GP31S3L L V₪ 559 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKSV ₪364 1 כרטיסי מסך ASUS 8800GT 512MB DDR3 DualDVI Retail V ₪ 1,44.0 1 צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ₪ V179 1 זיכרון זיכרון 251 2 זיכרון Kingston 2048MB 667MHz DDR2 CL5 ספק כוח Liberty400W 400 ש"ח מסך : samsung 226BW 1800 ש"ח סה"כ 6506 ש"ח SKYPC כמו שאתם רואים הוספתי את הQUAD CORE ושיניתי זכרונות לKINGSTON וכרטיס מסך ASUS 8800
-
- 11 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה לגבי קניית מחשב נייד למטרות ספציפיות הנ"ל: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, אפשרי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה, שרטוט וחישוב. תוכנות לדוגמא:ATIR STRAP - , AUTODESK - AUTOCAD , AUTODESK - REVIT 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך לכל הציוד ההקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיהי שקט 6. האם ישנ…
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה השנה, דרישות בסיסיות לתוכנת C, JAVA,אסמבלר... חוץ מהלימודים אני רוצה שהמחשב יהיה לצפיית סרטים,גלישה באיטרנט ושירוץ באמת טוב לכן נחוץ לי מעבד I7 וכרטיס מסך חזק עד כמה שאפשר כמובן בתקציב, אני חובב משחקים אבל לא מצפה לכבדים כמו קרייסיס כמובן התקציב הוא עד 4000 ש"ח אם אפשר במסך 15.7 זה יהיה מצויין עם קצת פחות גם לא נורא אבל שיהיה משתלם
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב למישחקים עם מסך אכבר(g5) בבקשה שיהיה עם 4 ליבות ובלי הרבה מקום (gb) בגלל שיש לי כבר שני כוננים כשיחים אז.. וגם שיהיה מחנות בתל אביב התקציב הוא 7500 שקלים חדשים שיחזיק ל5 שנים ללא אובר קלוק כי אני לא מבין בזה ולל מארכת הפאלה מקורית כי יש לי כבר תודה לכול מי שעוזר
-
- 41 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לצרכי אישה, -מסך 15 ומעלה -משקל קל עדיף ככל שניתן, עדיף נוצה -סוללה חזקה שתחזיק לזמן ממושך ככל שניתן -זכרון 2 גיגה לא רואה צורך ביותר -יציאת וידאו svideo -רצוי מצלמה מובנית גם אם חר* של מצלמה -לצרכי עבודות אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים (כמעט כולם ככה) אין משחקים בכלל. -אם יש בצבעים של בנות כמו ורוד, אדום, פרחים או משהו כזה המון המון תודה.
-
- 6 תגובות
- 785 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.7K a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל b. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ₪ 2. מה שימושי המחשב: משחקים, עבודה משרדית a. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: (לא מצפה להגדרות גבוהות) League of legends, MMORPG games, Watch Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך (בין 22-24 אינץ") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונית (לפי התקציב), אם אפשר יותר אז בכיף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כבר צורב,כרטיס מסך 8600gts ,מסך t240,רמקולים Logitech X-530,ומקלדת הנה המפרט: מעבד:q9550 box-1550 לוח אם:gigabyte ga-ep43-ds3l-485 זיכרון:g.skill ddr2 4gb 800mhz cl5-298 ספק כוח:thermaltake 500w tr2 rx retail-375 מארז:raidmax sagitta II-287 כונן קשיח:western digital wd3200aaks-244 קירור למעבד:zalman cnp s9500a led retail-270 עכבר:logitech mx518-160 אני קונה את המחשב באייבורי הכול:3669 ש''ח עוד חצי שנה אני קונה hd4870 x2 2gb רק אילו שממש מבינים תגיבו
-
- 8 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום אני מכין פרויקט להגשה, לבנות שרתים ומחשבים לצורך עבודה. בניתי מהדגם שלי מחשב, עכשיו אני לא יודע עד כמה הוא טוב... אולי אם תוכלו בבקשה להציע לי הצעה למפרטים טובים לשרתים ? תודה על מי שיוכל לעזור. מחשבי גרפיקה ומןלטימדיה · 2 עמדות pc לגרפיקה שמשמשות לעיבוד וסריקת תמונות ברזולוציה גבוהה ביותר של 1024dpi כאשר קובץ סרוק יכול להגיע לנפח של .0.5Gb כל תחנה צריכה להיות מסוגלת לאחסן DATA של לפחות 2TB על גבי כונן יחיד. · דרישה להגנת נתונים כולל שימוש ב-RAID מתאים. · מערכת ההפעלה שתותקן הינה VISTA UITIMATE · תוכנת עיבוד התמונה היא CS2 ME adode-photoshop · המסך אמור לתמוך ברזולוציה של 2560X1600 PIXELS · משתמש יוכל לצרוב את העבודות שלו כדי להעבירן למחשב …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד אינטל : core 2 Quad Q6600 ,1066MHz ,s775 ,8mb לוח אם : ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz ,INTEL P45 ,DDR2 1200 ,PCL-E ,HD audio זכרונות : DDR 2 800Mhz - life Time Warranty 2x2GB OCZ vista upgrade copper mirrored XTC Heatspreader דיסק קשיח : 500gb 32MB לא זוכר הכול כרטיס מסך : כרטיס מסך תוצרת Gigabyte דגם GeForce GTX 260 896MB DDR3 צורבים : LG DVD+RW GH22NS x22 black STAT ספק כוח : golden tiger 550W, 12cm fan ***מחיר :4000 *תגיד איך הוא ???. מה כדי לשפר ??? עם שווה המחיר ?? תנו תגובות
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב פשוט לאמא שלי בעיקר לאינטרנט ולסרטים, וראיתי במפרטים המגוונים מחשב נחמד ורציתי לדעת אם הוא עדיין שימושי או שיש משהו יותר טוב. (כנראה הוא יחובר לטלוויזית full hd ,lcd או hd ready) מעבד AMD Athlon II X2 240 - 2.8GHz 375 לוח-אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H 325 זכרונות 2GB DDR2 800MHz - A-Data/Corsair/Patriot/OCZ/Kingston/Samsung/Transcend/G. Skill/GeIL 170 כונן קשיח Seagate Barracuda ST3500418AS - 500GB/7200RPM/16MB Buffer/SATA2 275 כונן אופטי DVD-RW - SATA 135 כרטיס מסך מבוסס Radeon HD 4670 512MB GDDR3 HDMI 410 מארז COMPUCASE 6C28 185 ספק כח FSP 350W : ATX350-PNR 140 סה''כ 2015
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום לכולם. החלטתי סוף סוף לקנות מחשב חדש. אשמח אם תמליצו לי על מפרט. הדרישות הם: המחשב צריך להריץ חלק משחקים כמו:pes 2008 ,San Andraes ,Far Cry ,Nedd For Speed Pro Street וכו'. וכמובן לעבוד חלק בזמן עבודה באיטרנט וכו'. המחשב לא צריך להיות כולל ציוד הקפי,אלא כולל מסך בלבד(רצוי מסך כמה שיותר פשוט לטובת המפרט). התקציב הוא 5000 ש"ח ,ניתן לחרוג בכמה מאות. תודה רבה לכולם.
-
- 9 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אלו הם הרכיבים אותם אני מעוניין לרכוש: לוח-אם מעבד זיכרון כונן קשיח מארז תוספות: מאוורים למארז מאוורר + מפזר חום למעבד מאוורר לדיסק הקשיח זה מה שנראה לי (לפחות בינתיים): ASUS A7V333-R AXP2000+ CROSAIR 512MB PC2700/3200 CL2 קשה למצוא את החברות המובילות בארץ. SEAGTE 80GB 7200 B-IV ENERMAX עם ספק 430W מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתכוון כסף / לתמורה השימוש העיקרי שלי הוא צריבות DVD התכונה הכי חשובה לי זה יציבות המערכת אני לא משחק במשחקים כבדים בכלל אני משתמש פעם ב חצי שנה pinacale קצת photoshop ובעיקר צריבות DVD כל המערכות הם ללא מקלדת עכבר רמקולים ודיסק קשיח מערכת ראשונה : XP 3100 SOCKET A ?2.2GHZ לוח ECS כולל כרטיס מסך O/B AGP X8 זיכרון 256M מארז פשוט מחיר 1000 ש"ח מערכת שניה : SEMPRON 3000 939 זיכרון 2X512M זיכרון פשוט DDR400 לוח ASUS A8N-VM מארז פשוט מחיר 1660 ש"ח מערכת שלישית : SEMPRON 3000 939 זיכרון 2X512M זיכרון פשוט DDR400 לוח ?A8V-E SE s939, VIA K8T890, SATA, PCI-E? מארז פשוט כרטיס מסך X550 מחיר 2170 ש"ח ?A8N-E s939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra? מערכת רביעית: SEMPRON 3000 939 זיכר…
-
- 4 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום רב לכולם אבקש הצעה למחשב למשחקים, עם דגש על איכות הרכיבים, מכיוון שאני לא מחליף מחשב בתדירות גבוהה (המחשב שלי כרגע בן 5.....) כמו כן ארצה לכלול quad, 8800GT, מינימום 2 ג'יגה זיכרון עם עדיפות ל4 מכיוון שאני רוצה את המחשב להרבה זמן המארז המינימאלי שיכול להחזיק, הרדיסק קטן יחסית כי יש כבר דיי חדש כמו כן אני לא ראיתי באף חנות כרטיס קול של חברת m-audio, אבל אם מישהו יכול לצרף כרטיס מתוצרת חברה זו זה יהיה עדיף רמקולים JBL ומסך 22 תודה לכולם מראש
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, עוד קצת מתחיל לימודי משפט באוניברסיטה ויש צורך בנייד חדש המטרה של המחשב היא ללימודים, חוץ מאופיס בספק אם יהיו תוכנות כבדות גודל מסך 13.3 לגבי מאט או מבריק, מה ההבדל? משקל מתחת ל1.5 זמן סוללה גבוה של עד 6 שעות, יום לימודים יהיה כנראה ארוך ולא תמיד יהיה שקע... עדיף ssd אך אם זה מייקר בצורה ניכרת את המחשב אז אין צורך אין צורך בכונן אופטי 3 שנים אחריות זה דיי מאסט... מערכת הפעלה ווינדוס 8 אין צורך בכלל במסך מגע! הודה להצעות,הערות והארות.
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
-
-
מדובר בדגם dell inspiron n3010. המחשב פשוט נשאר תקוע על המסך שעבדתי עליו, וכלום לא עוזר, חייב לכבות ולהדליק. לא בעיית חום - הרצתי תוכנה למדידת טמפרטורה, וברגע הקפיאה המעבד היה בסביבות 45 מעלות. יכול להיות שזה מערכת הפעלה? למרות שזה לא נשמע ככה..
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
-
-
הכוונה למשחקים הכי חדשים בהגדרות הכי מקסימליות לא ממש יודע מאיפה להתחיל כי אני לא כזה מבין במפרטים כרגע יש לי מעבד I7 מהסדרה הכי ראשונה כרטיס מסך HD5850 וזיכרון 8GB והמשחקים החדשים עובדים לי על מדיום ומטה האם 3-4 אלף יכול להספיק בשביל להביא משהו טוב בשביל להריץ הכל על הכי גבוהה שיש? -לנצל כל התקציב -ניתן לחרוג עד 1000 -משחקים חדשים ברמה הכי גבוהה -אין צורך בדיוק היקפי -שקט חשוב מאוד- 9-10 -בלי אוורקלוק או שדרוגים -אין צורך בתוכנות נלוות -אין העדפה לחנות ספציפית -מעוניין לרכוש עכשיו
-
- 2 תגובות
- 835 צפיות
-
-
לעבודה משרדית (כולל תוכנות גראפיות), עם מסך מט 12-13". עדיפות לחברה מוכרת וסוחר אמין, שמאפשר פריסה לתשלומים. תודה, תומר
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-