ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט שהרכבתי כאן בכוחות עצמי. האם אני מפספס משהו? האם יש כאן משהו שלא הייתם ממליצים עליו? או משהו יותר טוב שאתם יכולים להממליץ עליו? https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=216933
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט, תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K , אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג ( בעיקר MMos' ומשחקי FPS ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני ( מעדיף שילוב עם קירור טוב) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן כולם, אני בונה מפרט חלקי לאחותי: מעבד, לוח, זיכרון וכרטיס מסך. כל השאר נלקח מהמחשב הישן. המטרה הסופית היא בסביבות 1200-1300 ש"ח, כרגע אני טיפה מעל אבל חריגה שכנראה תתקבל. המחשב יהיה בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט וכאלה עם טיפה משחקים פה ושם אבל לא כבדים מדי. על הכרטיס מסך אני כמעט סגור שזה יהיה 7600GS (אלא אם יש משהו יותר חזק במחירים שלו, ואני אישית לא מצאתי). ההתלבטות שנשארה לי כרגע זה המעבד... כמו שאמרתי אני מחפש משהו די זול, כך שזה יהיה או E2160 או 4200+. חיפשתי השוואות על שני המעבדים אבל לא הצלחתי להגיע לתשובה ברורה בקשר למי מבינהם יותר טוב, ההבדל במחיר שלהם ובלוחות בשבילהם זניח. למי שיש תשובה, בבקשה לקחת בחשבון שיתכן OC קליל למעבד בעתיד (לא רציני, הלוח לא יהיה מדה…
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב ויש ברשותי כבר כרטיס מסך ATI HD4670 אז אני צריך רק את החלקים האחרים וציוד היקפי. http://tms.co.il/preview/spec/2ylrpj4m זה מה שאני בניתי צריך את הדעה שלכם. ונ.ב: למה ספק של seasonic 400w עולה 280 וספק FSP 450W עולה 231 ומה יותר טוב מביניהם?
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? בכללי באמת הכל מהכל עם דגש לסרטים וסדרות ואח"כ למשחקים. יש לי מסך LG L204W (Digital) עם רזולוציה 1680 על 1050 בנוסף בעתיד המחשב הזה יתחבר גם לטלוזיה Samsung 37 FULL HD 530B אז אני אשמח שיהיה לכרטיס מסך את הפיצריים האופטימליים לשידור סרטים וסדרות בצורה הכי איכותית שיש. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? בלי אוברקלוק אלא אם אתה חושבים שכדי לעשות לאחד הרכיבים כי זה שווה. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? באזור השרון, אני מניח שRSM מקווה שזה מה שצריך כדי לקבל את התשובה האופטימלית למפרט שלי. כרגע יש לי מחשב בן 7-8 שנים פנטיום 4 2.6 עם גיגה וחצי ז…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ראיתי שני מחשבים עם אותם נתונים i5 דור 10 FHD 8 ג'יגה רם 256ssd רק שאחד הוא asus והשני hp מי שיש לו ידע בענין, אשמח מאד שיכתוב את דעתו. מצורף הקישורים: asus : https://tinyurl.com/yaebdr76 hp: https://tinyurl.com/yc5tn4f8 :
-
- 0 תגובות
- 458 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להרכיב מחשב עם כמה שיותר זיכרון, עדיף 32-48 ג'יגה למטרות SQL-Server. מעבד צריך להיות חזק ועם כמה שיותר ליבות אבל כבר ברור לי שזה לא מה שיעלה הרבה כסף במחשב הזה. כרטיס מסך לא רלוונטי וכנ"ל שאר הרכיבים. יש משהו יותר טוב מ-1366 עם 6x4GB=24GB? האם כדאי לחכות כמה חודשים למעבדים חדשים של אינטל/AMD? אלטרנטיבית, וכי אני נואש, מישהו יודע איפה קונים שרת קטן במחיר סביר? אולי יד שנייה, אבל איפה בכלל מחפשים כזה דבר? למה בNEWEGG הכל כל כך זול!
-
- 0 תגובות
- 732 צפיות
-
-
כאשר אני מדליק את המחשב המחשב עולה מהר,אך לאחר שכל התכנות עלו הדיסק קשיח ממשיך לפעול במשך 5 דקות בערך ואז מפסיק מה יכולה להיות הסיבה לכך?
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
מחשב Lenovo V50t-13IMB עם 8GB נשקל לרכישה יחד עם הרחבה ל 16GB ע"י תוספת 8GB של DDR4-2666 בסלוט שני. א. איך מוודאים מראש שהזיכרון הנוסף אכן יעבוד ב Dual Channel על לוח אם כזה מבוסס B460 כולל ה BIOS ? ב. האם יש יצרנים שאפשר לדעת מראש שלא תהיה בעיה ? מי מייצר ללנובו את הזכרונות תחת המותג שלהם ? לחלופין - המלצות על מחשבי מותג בקטגוריה שלו, מחשב עסקי נמוך שקט במארז דומה עם סלוט לכונן 3.5" נוסף ?
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התעניינתי בקניית מחשב נייד. רציתי מחשב וביקשתי המלצות פה, נתנו לי אחלה של המלצות למחשבים עד 4000 ש"ח. הסתכלתי קצת ביד 2 וראיתי מחשבים ניידים מאוד חזקים במחירים מאוד זולים - המוכרים טוענים שהם היו בשימוש חודשים ספורים. לאחר שבדקתי את מחירי המחשב בזאפ ראיתי שהמחירים שלהם נעים בין 7000 ל-8000 ש"ח, לדוגמא - dell latitude 6230u ultrabook, מעבד i7 3687u, הארד דיסק SSD 256GB. הצלחתי להוריד את המוכר למחיר של 3900 ש"ח. האם זה שווה את זה? הוא טוען שיש אחריות בינלאומית של דל ל-3 שנים. בנוסף, ראיתי שהמעבד 3687u לא קיבל ציונים כל כך טובים. מה דעתכם עליו? מה דעתכם על הנושא? האם שווה לקנות? איך אפשר לבדוק באמת שהמחשב באמת כמו שרשום והחלקים מקוריים? תודה רבה לעונים!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי עכשיו בהזדמנות מבצע בארגון המורים על מחשב של דל מעבד I3 הצרכים שלי ושל אשתי הם- בעיקר לימוד תורה מתוכנת תורת אמת ללא אינטרנט, וכן גלישה באינטרנט מיילים קניות חדשות וכדומה וכן זום וכן שימוש בתוכנות כמו וורד, אקסל, המרה של סרטונים לאודיו ולעיתים כתיבת תווי מוזיקה בפינהלה וכדומה האם אתה חושב שמחשב כזה יענה על הדרישות? וכן האם בהמשך הוא יתאים לתוכנות כמו קיובייס? זה המפרט דגם: Vostro Notebook 3501 מק"ט: V3501-111-B גודל תצוגה: 15.6" רזולוציית תצוגה: 15.6-inch HD (1366 x 768) Anti-glare Non-touch Display Narrow Border מעבד: 10th Generation Intel® Core™ i3-1005G1 Processor (4MB Cache, up to 3.4 GHz) זיכרון: 8GB אחסון: 256GB M.2 MVM…
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
איזה מבין שני המפרטים יתן לי ביצועים טובים יותר במשחקים קלים כמו ספור ופיפא וכן לשימושים משרדיים ואינטרנט 1) מעבד Intel Pentium Dual-Core E5400 Tray ₪434 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5400ay לוח אם Gigabyte GA-P43-ES3G ₪385 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39477 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪230 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ₪280 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ₪585 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S485512D3B מארז ללא ספק CoolerMaster El…
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
המחשב הישן שבק חיים, הגיע הזמן להחליף. . מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט ועריכת סרטים בתוכנה פשוטה שעורכת קבצי mpeg. (אין צורך להשקיע את מירב התקציב, העיקר שהתוכנה תסחוב כמו שצריך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם, בגדול, אני צריך מחשב למשחקים, ושיהיה לו SSD. עוד שימוש עיקרי למחשב הוא לעבודה, אני צריך להריץ עליו מכונות וירטואליות וגם אימולטור GNS (מכאן ה-SSD). 1. מה התקציב המקסימאלי? 5-6K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מן הסתם שלנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כמו שציינתי, משחקים ומכונות וירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VIRTUAL MACHINE, תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 22 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי לכולם: עמדתי לקנות את המפרט הבא: AMD 2500XP BARTON BOX CPU ABIT NF7 SL ADATA 512 MB 400 DDR החלקים הבאים לא ישתנו ככל הנראה: כרטיס מסך-RADEON 9550 128 MB של חברת גיגבייט הארד דיסק-80 GB של WD DVD ASUS עכשיו הבנתי שיצאו דברים חדשים כמו סלרון של אינטל וסמפרון של AMD האם להחליף אם כן את המעבד והלוח אם? יש לציין שהתקציב שלי 3100 ש"ח לא כולל מסך. בתודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 עדיף אפילו פחות 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? בעיקר משחקים א) בעיקר משחקי חדשים,אינטרנט וכו'.. ב) לא בצרוה כבדה ג)1050x1680 3. אין צורך בציוד היקפי 4. לא צריך צורב,על כונן דיסקטים גם אפשר לוותר.. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים:צריך הכל 6.השקט לא הכי חשוב.. נגיד 6 7. לא יבוצע אוברקלוק 8.לא צריך מערכת ,הפעלה צריך הרכבה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? גר בירושלים, אם יש חנות אמינה וטובה בירושלים ותוכלו לבנות לי מפרט משם אז עדיף.. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אין
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לשימוש כללי לחבר. הוא לא ממש משחק במשחקי מחשב, אבל כדאי שיהיה לו איזה כרטיס מסך בסיסי. הוא לא משתמש מקצועי, ולא מבין כמעט כלום, אז אני יעלה דרישות בשמו: זיכרון:4GB לא פחות. HD: עדיפות ל1TB שלא יחסר לו מקום לעולם. מארז לא צריך משהו מפוצץ, כמה שיותר בסיסי. כנ"ל לגבי הספק אין כאן כרטיס מסך שדורש אנרגיה, הוא לא יבצע OC או יתקין עוד HD. משהו טוב ולא יקר מדי. לגבי הציוד ההיקפי: מסך לא צריך משהו עם פאנל IPS סופר איכותי בגודל 24 אינצ', כול מסך סביר בגודל 20 אינצ' ומעלה יספיק. רמקולים: כאן אני דווקא רוצה להשקיע קצת בסט 2.1 נחמד באזור ה300 שקל גג. זהו סך הכול התקציב הוא 2500, ועדיף שישאר באזור ה2500 אם לדעתכם צריך לחרוג בגלל הרמקולים או משהו כזה אפשרי, להשתדל לא להתקר…
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג אפילו בשקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Skyrim, Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני צריך המלצה לגבי מחשב נישא חדש.. רצוי מעבד מעל 1.4 לא משנה איזה עד השקעה של 9000 - 9500 איזה מחשבים כאלו יש ?
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעבדים Intel Core 2 Quad Core 6600 Stepping GO ₪ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35 DS3L. Conroe Support GP31S3L L V₪ 559 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKSV ₪364 1 כרטיסי מסך ASUS 8800GT 512MB DDR3 DualDVI Retail V ₪ 1,44.0 1 צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ₪ V179 1 זיכרון זיכרון 251 2 זיכרון Kingston 2048MB 667MHz DDR2 CL5 ספק כוח Liberty400W 400 ש"ח מסך : samsung 226BW 1800 ש"ח סה"כ 6506 ש"ח SKYPC כמו שאתם רואים הוספתי את הQUAD CORE ושיניתי זכרונות לKINGSTON וכרטיס מסך ASUS 8800
-
- 11 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה לגבי קניית מחשב נייד למטרות ספציפיות הנ"ל: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, אפשרי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה, שרטוט וחישוב. תוכנות לדוגמא:ATIR STRAP - , AUTODESK - AUTOCAD , AUTODESK - REVIT 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך לכל הציוד ההקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיהי שקט 6. האם ישנ…
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה השנה, דרישות בסיסיות לתוכנת C, JAVA,אסמבלר... חוץ מהלימודים אני רוצה שהמחשב יהיה לצפיית סרטים,גלישה באיטרנט ושירוץ באמת טוב לכן נחוץ לי מעבד I7 וכרטיס מסך חזק עד כמה שאפשר כמובן בתקציב, אני חובב משחקים אבל לא מצפה לכבדים כמו קרייסיס כמובן התקציב הוא עד 4000 ש"ח אם אפשר במסך 15.7 זה יהיה מצויין עם קצת פחות גם לא נורא אבל שיהיה משתלם
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב למישחקים עם מסך אכבר(g5) בבקשה שיהיה עם 4 ליבות ובלי הרבה מקום (gb) בגלל שיש לי כבר שני כוננים כשיחים אז.. וגם שיהיה מחנות בתל אביב התקציב הוא 7500 שקלים חדשים שיחזיק ל5 שנים ללא אובר קלוק כי אני לא מבין בזה ולל מארכת הפאלה מקורית כי יש לי כבר תודה לכול מי שעוזר
-
- 41 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לצרכי אישה, -מסך 15 ומעלה -משקל קל עדיף ככל שניתן, עדיף נוצה -סוללה חזקה שתחזיק לזמן ממושך ככל שניתן -זכרון 2 גיגה לא רואה צורך ביותר -יציאת וידאו svideo -רצוי מצלמה מובנית גם אם חר* של מצלמה -לצרכי עבודות אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים (כמעט כולם ככה) אין משחקים בכלל. -אם יש בצבעים של בנות כמו ורוד, אדום, פרחים או משהו כזה המון המון תודה.
-
- 6 תגובות
- 801 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.7K a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל b. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ₪ 2. מה שימושי המחשב: משחקים, עבודה משרדית a. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: (לא מצפה להגדרות גבוהות) League of legends, MMORPG games, Watch Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך גם מסך (בין 22-24 אינץ") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונית (לפי התקציב), אם אפשר יותר אז בכיף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-