ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
החלטתי שאני קונה מחשב נייד, וכבר החלטתי איזה סוג (http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=124345) עכשיו נותרה בעיית הגלישה. יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרנט במחשב נייד. 1. איפה ניתן להזמין נטסטיק מהארץ? 2. מה ההבדל בין סוגי הנטסטיקים והאם צריך להיות אכפת לי מההבדלים האלו? איזה נטסטיק מומלץ?(אני מתכוון להשתמש באינטרנט לגלישה, ולמשחקי רשת לפעמים) 3. אם אני רוצה לעשות אינטרנט של פלאפון, ואת הנטסטיק אני לא קונה מפלאפון, עדיין אוכל לגלוש? 4. אני מתכוון להשתמש באינטרנט בבסיס בעיקר (תל השומר) והבנתי מאורנג' שתל השומר לא תומך מהירות גבוהה מ 2.5 מגה, האם זה נכון גם לפלאפון ושאר חברות? 5. אם מישהו יודע- איך הפינגים של פלאפון לשרתים בחו"ל (אני רוצה לשחק משחקי רשת, האם 3.6 מגה שלהם יספ…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטונים וסרטים/סדרות, ללימודי חשמל עם תוכנות כבדות. למשחקים נגיד כמו GTA החדש ופיפא call of duty אבל שלא יהיה חזק בצורה קיצונית שיקפיץ תמחיר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 14, אפשר להציע גם כאלה עם 15 * רזולוציית המסך?שיהיה מסך איכותי , רצוי FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדי לחבר לטלויזיה לעיתים * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd כלשהו יהיה נחמד , לא בטוח שיכנס לתקציב. 1 TB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב חדש (כולל מסך!) שישמש בעיקר לגיימינג כבד. התקציב שלי הוא עד 5500 ש"ח. יש 3 דברים חשובים לי: 1. שהמחשב יישאר רלוונטי גם לשנים הקרובות, אני לא רוצה להוציא עליו יותר מדי כסף בעתיד. 2. שיוכל להתמודד עם לא מעט כוננים קשיחים (מבחינת ספק, קירור, מקום במארז), כי אני מתכוון להתקין לפחות 4 כרגע ובעתיד עוד. 3. קירור. בניתי מפרט מסויים, הדבר שאני עוד לא סגור לגבי זה כרטיס המסך – R9 390 או GTX970. אשמח לקבל הצעות ודעות, על המפרט ועל כרטיס המסך העדיף. תודה מראש לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקי התייצתי בפורומים ובסוף קיבלתי מפרט (מחר אני הולך לבדוק בחנות לידי כמה זה יעלה) כל מה ששמתי זה כל מה שאני צריך, אני לא צריך ציוד היקפי/כרטיס מסך/מסך/כוננים... כבר יש (כרטיס מסך gfroce 8800gt 320mb). אני רוצה מחשב משחקים מטורף שאני פשוט יצטרך עוד חצי שנה לקנות כרטיס מסך ואז הוא יהיה המחשב המושלם. התקציב שלי הוא בין ה4k ל 5k מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9450 : "SLAWR" - BOX ¤1740 לוח אם: ABIT IP35 PRO ¤854 זיכרון: CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS2 CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤329 מארז: COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤427 ספק כוח: CORSAIR 520W HX : CMPSU-520HXEU ¤630 קרור למעבד: THERMALRIGHT IFX-14 ¤381 קרור למארז: SCYTHE MINEBEA…
-
- 26 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא חייב לנצל את כל התקציב כמובן :-) פירטתי את כל מה שנראה לי רלוונטי, אם השמטתי משהו, אשמח להשלים. תודה רבה מראש ! מחפש מפרט למחשב פיתוח (Microsoft .NET Development) חזק ומהיר. חשבתי על QUAD עם לפחות 2 ג'יגה זכרון (אולי אפילו יותר ?). המחשב ישמש לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט (הדברים הנ"ל כמובן שוליים), ובעיקר לפיתוח. אין צורך בהתחשבות במשחקים (אולי אריץ פיפא או NBA), ולכן כרטיס מסך סטנדרטי יספיק. גם מבחינת סאונד אין צורך במשהו מיוחד, לדעתי מספיק מובנה בלוח האם. חשוב לי שהוא יהיה שקט, ולא ירעיש, אין צורך במארז מרהיב מבחינת לדים וחלונות, אלא שיהיה מעוצב יפה, נקי ומודולרי. חשוב דיסק קשיח אחד גדול ואחד קטן יותר, או שנים בינוניים (למשל, 2 דיסקים של 250), כאשר אחד ישמש בעיקר את…
-
- 32 תגובות
- 2k צפיות
-
-
זה המחשב שאני הולך לקנות נחודש אני רוצה פנטיום 4 שימו לב למפרט: ותגיבו.. מה טוב מה לא ומה עדיף מעבד Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX לוח אם ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) זיכרון Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory - שתיים < דיסק קשיח Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD כרטיס מסך ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Retail Video Card DVD-ROM Teac 16/48 Bulk מסך 17" LG Flatron F700B NEW Flatron Monitor רמקולים 4.1/5.1 creative או Altec כונן דיסקטים מאוורר שקט למעבד ולכרטיס מסך מאווררים: 120 mm ו-3 80mm שקטים מודם 56K מקלדת ועכבר אופטיים בצבע …
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השימושים הם בעיקר גלישה, סרטים, משחקים לא כבדים במיוחד ועבודות משרדעות. אני רוצה שהוא יהיה קל כי אני אצטרך לסחוב אותו פעם בשבועיים הביתה. ולכן חשבתי על 14 אינצ' .. מה דעתכם ? אני שונאת מחשבים ניידים פיצים. אני יכולה להתקין מערכת הפעלה.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי מגוון הכולל בעיקר, גלישה יומיומית בעשרות טאבים אשר פתוחים במקביל,הורדה וצפייה של סרטים, פעם בשנה משחק מעט משחקים ישנים (gta4 וכו') יש לציין שבמחשב הקודם היה לי 600 gb וזה לא הספיק לי, לכן נדרש לפחות 1 tb של אחסון (אפשרי שילוב של 1TB SSD/256 GB SSD+1TB HDD) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מקסימום 3000 (אפשרי חריגה של 100-200 שח פלוס מינוס) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה בעשרות טאבים בו זמנית בכרום, עבודה משרדית במייל, הורדה וצפייה של סרטים וסדרות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וגיימינג, אופיס ומשחקים חדשים כבדים של השנים האחרונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למארז לא גדול מידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 (אפשר עוד 500 חריגה אם יש משהו משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות WEB. בעיקר VS CODE, דפדפן כרום עם הרבה לשוניות. לא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? (מ-1 עד 10) 3, לא צריך להיות שקט, אבל שלא יעשה ברבה רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט מחשב נייד לאחי הקטן. לשימוש לימודים בסיסי (אופיס, סטרימינג), ושיחזיק כמה שיותר זמן מבלי צורך להחליף. אענה על הסעיפים הנדרשים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 לאחר תשלום נוסף על אחריות ל-3 שנים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך עד 500 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפילו לא אגורה מעבר למה שציינתי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס, אינטרנט, תוכנות קלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לג…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, ניתן לחרוג במידת הצורך בעוד כ-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב בראש ובראשונה שרת מדיה (Plex) ותחנת הורדות. מעבר לכך ייתכן גיימינג מזדמן, אבל זה לא משהו שיוצא לי לעשות הרבה. צריך להיות מסוגל לבצע Transcoding לתכני 4K, וכמובן שימוש משפחתי סטנדרטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא - הכל חדש. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי, אבל לא חובה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם :) מחפש לקנות מחשב נייד באזור ה1500-2000 עם חריגה של 200 ש"ח השימוש הוא אופיס, אינטרנט, ועוד תוכנות פשוטות. מסך קטן מ15 אינטש (14 ומטה). מעבר לזה אין העדפות מיוחדות, תודה!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משפר משמעותית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,פיתוח וגרפיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battelfield1 , GTA5, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1080 29inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנט. רוב השימוש במחשב יהיה בתוכנות Office ובאינטרנט. התקציב לרכישה הוא 4,000 שקל. חשוב שהסוללה תספיק ל5-6 שעות, שיהיה 8GB ראם במחשב ואם יש אפשרות גם לדיסק SSD 500GB
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : משחקים כבדים(בסגנון COD), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? : לא משנה. * רזולוציית המסך? : אני רוצה לראות הרבה סרטים במחשב אז צריך רזולציה טובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? : אין. * משקל רצוי? : לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? : סטנדרט. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? : HDMI * Bluetooth? : כדאי , אם זה מייקר את העיניין אז לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? : לא משנה. גודל : 1T. * כונן אופטי? : צריך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? : לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? : לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? : אפשרי , אבל לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? : לא. * חריגת תקציב : 500 ש"ח. …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אודה על חוות דעתכם למפרט המצ"ב - ואם יש מקום לשינויים אשמח לשמוע (אגב, לגבי הלוח אם - האם הלוח של ASUS: P5B-Deluxe עדיף?). מעבד: Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם: eVGA nForce 680i SLI Conroe 1333Mhz, DDRII 1200, 2xPCI-E, 2xGBL זכרונות? DDR II 800 512MB TwinMOS TwiSTER כרטיסי מסך? eVGA 7950GT KO 512MB GDDRIII, HDTV, DVI, PCI-E דיסק קשיח? Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב DVD LG DVD±RW GSA-H12 x18 Black מארז? HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ספק כוח? Enermax Liberty ELT500AWT 500W תודה מראש
-
- 34 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני פחות מ3 שנים את הלפטופ בהזמנה מהאתר של לנובו CTO, ובחרתי להרחיב ישר את האחריות ל-3 שנים, נשארו לי עכשיו עוד חודשיים לגמר האחריות, האם אני יכול להרחיב אותה לעוד שנתיים? תודה מראש, מרט.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אחרי 3 שנים הגיע הזמן לעדכן. השימושים שלי זה פוטושופ ברמה גבוהה. אני עובד הרבה באיחוד תמונה אוטומטי שדורש הרבה משאבים. ומשחקי המחשב באיכות גבוהה - מה שאני יודע שבמשחקי מחשב 90 אחוז זה מבוסס על הכרטיס הגרפי נכון? בנוסף כמובן יש את השימוש הרגיל והיומי אינטרנט אאוטלוק וכדומה. עכשיו ראיתי שאינטל החדש זה מבוסס I7 וAMD החדש זה מבוסס שמונה ליבות??? - מה זה בדיוק אומר שמונה ליבות ומה ההבדל לעומת אינטל שיש רק 4? כל טיפ נוסף ומידע שימושי אני ישמח לשמוע. תודה מראש. מ.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד עסקי. השאלון: מטרת המחשב: אופיס, אינטרנט, סרטים, תכנות קל (שאינו דורש גרפיקה). לא ישמש לגיימינג. גודל מסך - 15.6' בלבד (מבריק / מאט), רצוי מאוד דק. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות. אמצעי קלט - אין דרישות מיוחדות (משתמש בעכבר חיצוני). משקל - אין דרישות מיוחדות. זמן סוללה - רצוי שלא יהיה קצר במיוחד. יציאות - HDMI BT - אין צורך. כונן קשיח - אין דרישה מיוחדת. כונן אופטי - אין צורך. תחנת עגינה - רצוי שתהיה תמיכה (לא קריטי). אחריות בינ"ל - לא. רישיון למע' הפעלה - רצוי, לא חובה בתקציב. חברה - LENOVO / HP / DELL / ASUS / TOSHIBA / SAMSUNG דרישות מיוחדות - מקלדת נוחה, אמינות (עשוי להיות מטולטל בתיק מפה-לשם). אני מבולבל עקב המגוון הגדול - אשמח לעזרתכם. תודה ל…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
NVIDIA GeForce GTX 660 Gigabyte 2g Western Digital WD Green WD10EARS 1TB 5400 RPM 64MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5 LG GH22NS70 DVDRAM" Gigabyte Z68XP-UD3 Kingston 4GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 (PC3 10600) thermaltake V9 BlacX Edition ספק כח אקטיבי SeaSonic 600W 80+ SS-600ET Scythe Katana 3
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K-5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? העדפה לראות את שני הכיוונים הכוונה מחשב לדרישות ומחשב מקסימום מבחינת התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מידי חח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מטרה עיקרית תכנות אפליקציות לאנדרואיד (ECLIPSE), שימוש יום יומי, משחקי מחשב כרגע CS:GO אבל שיהיה אפשר לשחק בו גם דברים אחרים לא בהכרח ברמה הכי גבוהה של הרזולוציה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600X900 2 מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנונית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 6k-7 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים +תוכנות אנליזות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר בסיסי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. דבר ראשון הוא שאני חדש בפורום הזה, אז אם יש דרך כלשהי להציג שאלות כאלה, בבקשה תכתבו לי. אני מעוניין לשדרג את החומרה הקיימת שלי כך שתריץ יותר טוב את המשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר, לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.(כשיצא)assassins creed 3+4. far cry 3.watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-