עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מחפש מחשב נייד בתקציב עד 7,000 ש"ח לערך. לחסוך רק אם זה מחשב שיספק את הצרכים שלי לטווח ארוך. מחשב שאמור להיות צמוד אליי ולכן גודל עד 15" מעדיף 14" ומוכן גם ל13" טוב. בהתאם ל"צמוד אליי" הוא צריך להיות בעל יכולת שרידות פיזית. השימוש שלי ביומיום בגדול מסתכם ב-CHROME, VLC, OFFICE, ו-CUBASE (מעריכות סאונד קלילות ועד מיקסים להופעות באורך מלא). עריכות וידאו לרוב אני עושה במשרד אבל כבר נכנסו לי פרוייקטים שנצרכתי לערוך על הלפטופ ולכן אני חייב מחשב עם יכולת לעריכת וידאו (פרמייר). יוצא לי לעבוד עם המחשב בזמן אמת (הקרנה בהופעה, הקלטה מרובת ערוצים של אודיו, סטרימינג) ולכן היציבות שלו חשובה לי. נתונים טכניים חובה: מסך עד 15" …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. נייד בגודל כזה שנועד ללימודים ולא למשחקים. לכמה זמן בערך הסוללה שלו עובדת?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  3. מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 מזומן. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט סרטים 720P ומשחקי מחשב, שלפחות יפעיל SIMS 4 באופן נחמד. ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? מסך 15" עם 720P אבל לא חייב רחב כמו קולנוע. 3. מטען כמובן וזהו. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6, ז"א שאם זה מפעיל משחק כבד יחסית אז בסדר קצת רעש. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…

4. Started by dans41,

שלום, אני חייל ואני רוצה לשדרג את מפרט המחשב שלי, בהתחלה רציתי לקנות מחשב חדש כמעט לגמרי (לשמור את הספק, SSD וHDD) מהמפרט הנוכחי אבל הבנתי שזה לא פרקטי עבורי מכיוון שאני לא משתמש יותר מידי במחשב (סופשים) החלטתי לשדרג את המחשב והעדיפות היא לחסוך כסף ואפשרות לשמור את הרכיבים שאני קונה עכשיו לשדרוג שאעשה לו בעוד שנתיים בערך (שחרור ) המפרט שלי די מיושן והמחשב כבר בין כמעט 7 אבל השקעתי בו לא מעט בזמנו והוא עדיין מתפקד בצורה די טובה ליחס הזמן שהוא פועל. כרגע הדחיפות הכי גדולה היא לכרטיס מסך. אני מתלבט בין הGTX 1050, 1050Ti וה1060. אין לי תקציב ספציפי שמיועד לזה אבל העדיפות היא מתחת ל1500 עם עדיפות לחיסכון. איזה כרטיס כדי לקחת לטווח רחוק בלי שיהיה צוואר …

5. Started by tarkaN,

מחשב נייד. מה התקציב המקסימאלי? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישומש לסטודיו פילאטיס, יהיה שימוש בתוכנת הניהול, אינטרנט, מוזיקה ואופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שלא ירעיש ממש …

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. Started by Matan Damti,

שתי כרטיסי מסך שמצאתי ביד שניה פה- " direct 11,Geforce GTX 560 SE,Memory: 1024MB GDDR5 192bit" "Sapphire HD 7870 FleX 2GB,שמור, ללא בעיות בfurmark" על הראשון מבקשים 190 ועל השני 200. מה עדיף? מזה furmark? האם יש דרך לדעת האם הכרטיס תקין? עד כמה מסובכת ההתקנה הידנית?

7. Started by milnern,

היי, אני מחליף נייד בעבודה, התקציב לא מי יודע מה גבוה ונתנו לי שתי אופציות (יש העדפה בחברה ל DELL). באותו התקציב (באיזור 3500- 4500 ש"ח) אני מניח שאוכל לבחור גם דגם של חברה אחרת אם אני ארצה. כרגע ההתלבטות היא בין שני הדגמים שהציעו במשרד - 1. dell vostro 14" 5468 - i5 2. dell latitude e5470 i5 אני מחפש מחשב קל (היום יש לי משקולת של 2.5 קילו) שאפשר להתנייד איתו בין לקוחות. שהשימוש העיקרי הוא יישומי אופיס (מיילים, ישיבות, מצגות) ובנוסף שאפשר יהיה להריץ עליו סרטים בשעות הפנאי (לרוב בקודי). מה מבין שניהם עדיף? בתקציב הזה יש דגם עדיף שאתם ממליצים? מה התקציב המקסימאלי? - 4000 +- א) האם לנצל את כל התקצ…

• 10 תגובות
    • 3.9k צפיות
  8. Started by scruby,

שלום לכולם, אני מחפש לשדרג כרטיס מסך בקרוב, המטרה היא בעתיד לקנות מסך שתומך 144HZ 1080P או 1440P מה שירגיש יותר פרקטי כדי להריץ משחקים בקצב רענון גבוה. התקציב גמיש בין 1000 ל 2000 ש"ח אך מחפש כמה שיותר bang for buck. המועמדים הטבעיים לפי איך שאני רואה את זה הם gtx 1060 וה- rx 480 ואולי 1070, השאלה אם הוא לא אובר קיל בשביל מה שאני רוצה. לא שולל כרטיסי יד שניה אבל אין הרבה ברמה גבוהה, 980ti יד שניה יכול להיות אופציה אם יהיה כזה. מה אומרים?

9. היי רכשתי מכונת CNC בעלת 4 צירים. לעבודה איתה אני צריך להשתמש בתוכנת ARTCAM. המודלים יהיו תלת מימדיים ברובם, אני מבין שיצטרכו גם כרטיס מסך חזק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 כולל מסך 22" א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות שרטוט solidwork, artcam, autocad -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1200*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נראה לי שבינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני מרכיב מחשב גיימינג עבור חבר שלא מבין במפרטים. התקציב הוא 6500₪ ללא מסך / מקלדת / מערכת הפעלה. אין צורך ב-overclocking אני לא מבין גדול, אבל זה כרגע המפרט שהרכבתי עבורו מעבד Intel Core i7 6700 Cache S1151 מאוורר Arctic Freezer 7 pro rev 2 לוח אם ASUS H170 PRO GAMING LGA1151 2x PCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זכרונות Corsair Vengeance LPX 2x8 DDR4 2666Mhz CL16 כרטיס מסך Gigabyte 1070 GTX windforce 8GB GDDR5 דיסק קשיח - Seagate 2TB Barracuda Sata III ST200DM001 כונן SSD עבור מערכת הפעלה - Samsung 850 Pro Series 128gb ספק כוח - SeaSonic 750W active pFC Modular 80+ Gold מארז (תכלס, אין לי מושג מה המארז הנכון …

11. אורח אלון
    Started by אורח אלון,

מה הולך ?? אז ככה : אני רוצה לקנות מחשב חדש ובזמן האחרון אני בודק כל מיני אופציות למחשב גיימינג מטורף עד 7אלף שקל . עכשיו אחרי הרבה עבודה קשה והשקעה של הרבה אנשים טובים הצלחתי להגיע לשני המפרטים האלה : 1.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=95128 2.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=94988 הייתי שמח לשמוע את הדעות שלכם מה יותר כדאי לקנות ומה עדיף ?

• 0 תגובות
    • 846 צפיות
  12. Started by THE_OTTER123,

היי, אני תלמיד תיכון ויש לנו מלא עבודות ואנחנו גם לומדים מחשבים, ואני מחפש מחשב נייד שיחזיק לכל 3 שנים בתיכון. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4k-5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תכנות (c#, pyton וכדומה), עבודות לבית ספר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאי…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. להלן מענה על השאלות מה התקציב המקסימאלי - 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך – ניצול של כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 400 2. שימושי המחשב - לא נועד למשחקים, אבל כן להרצה של תוכנות כבדות כמו wireshark, ida ו – vmware ותוכנות IDE כמו Visual studio ו – database-ים מקומיים לצורך development בלבד(לא ל- production) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 1440X900(Samsung sync master 953BW) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) - נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) - לא דרוש ציוד נוסף. 4. האם יש רכיב שא…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 6k-7 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים +תוכנות אנליזות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר בסיסי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מחשבים - (macbook pro (Apple) & surface book (Microsoft. מצד אחד אני עורך וידאו ותמונות (CUP) ומצד שני אני עושה פוטושופ וגרפיקה קלה (GPU). - הsurface book עם NVIDIA GeForce GTX 965M 2GB + מסך מגע אבל רק עם 2 ליבות של i7 . - הmacbook pro עם 4 ליבות i7 אבל עם AMD Radeon Pro 455 2GB. ______ http://www.idigital.co.il/store/mac/macbookpro/?itemid={F1A1F29A-7EA6-4846-8255-901DEA4D971C} - macbook pro )זה מעבד דור שישי יש להם טעות https://www.microsoft.com/en-us/surface/devices/surface-book/overview - surface book ______ אני בהתלבטות קשה ואני ממש צריך אתם העזרה שלכם!!! (מאוד יעזור אם תוכלו להתיי…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום, אני מחפש מחשב נייד, כאמור, לפי הפרטים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, קצת פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אם ניתן לחסוך ולקבל מחשב ללא ווינדוס - יהיה מעולה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני…

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  17. Started by furyanaor,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מודל 3D, יצירת מוזיקה וקצת גיימינג מינורי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). C4D ,FL Studio, Ae - מעצב מתחיל לשימוש תדיר ~ מזדמן בלבד (תחביב לילד, לא יקרה לו כלום אם זמני טעינה ורינדור יתארכו להם מעט). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מצפה ממנו לULTRA FHD אפילו בBF4. אבל בהחלט לא אתנגד להריץ אותו …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by saphisto,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד, וצפייה בסרטים מידי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. אורח אלעד
    Started by אורח אלעד,

שלום לכולם, אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט הבא. השימוש העיקרי הוא משרדי, גלישה באינטרנט, עבודה עם אופיס, סרטים ומשחקים ברמה סבירה (פיפא, פוטבול מנג'ר וכו). http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=95002 תודה מראש לכל העוזרים!

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  20. ספויילר שלום חברים אני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש התקציב שלי זה 1500 שקל מפרט של המחשב שלי . I5 6600k Asus z170-a 16 g זיכרון אני לא יודע איזה ספק לשים 750w או 860w תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Crazy Angel,

שלום חברים, לאחר שהמחשב נייד הקודם שלי החזיק 6 שנים יפות ושבק חיים, הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש. מקווה שזה בסדר שהפורמט בו פירטתי את המידע קצת שונה מהפורמט פה בפורום (: אודה לעזרתכם. תקציב: 5000 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית (כולל פתיחת הרבה חלונות באינטרנט ותוכנות וורד/אקסל בו זמנית), צפייה בסרטים ובמשחקי ספורט שמשודרים לייב (במחשב או באמצעות חיבור המחשב הנייד לטלוויזיה), האזנה למוזיקה. מתי מתוכננת הרכישה: בימים הקרובים האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: עדיפות לאחד המותגים הבאים: דל/HP/Lenovo. לא מוכן לקנות מחשב של אפל. גודל קשיח מינימלי: חובה כונן SSD לפחות 256GB. …

• 0 תגובות
    • 931 צפיות
  22. שלום, אני צריך המלצה למחשב נייח אשר ישמש מספר משתמשים שונים בבית. קיים כבר כרטיס מסך מדגם GTX 1070 אשר יצורף למחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרצת מכונה וירטואלית, עריכה דו מימדית, צפיה בסרטים, עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ', 2560x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אני כרגע סטודנט שנה ב' להנדסה ומחפש להחליף את המחשב שלי. עד היום לא היה לי מחשב נייד ואין לי ניסיון בזה אז רציתי להתייעץ איתכם לגבי רכישה של מחשב חדש. אין לי שימושים במחשב מחוץ לבית ומאוד נוח לי לעבוד עם נייח למרות שכל החברים שלי קונים רק מחשבים ניידים אני עדיין לא יודע איזה מחשב עדיף בשבילי. אני יודע שיש את האופציה לקנות נייד ולחבר אותו למסך חיצוני אבל אני לא מעוניין באפשרות הזאת. מה לדעתכם עדיף?

24. Started by Adi Ruben,

היי כרגע יש ברשותי מחשב נייד HP 250 G2 שהוא i3 עם כרטיס מסך Intel HD Graphics אני מעצב כגון אני צלם ואחרכ מעצב תמונות אני חושב על לקנות מחשב נייד כי אני הולך להיות ככל הנראה בשנת שירות השאלה לי מה הפרמטרים ששוה לי לבדוק לפני הקנייה ? אני צריך I5 או יותר נכון I7 שהיה בתוכו גם ssd וגם עוד הרדדיסק של 1tb לפחות לתמונות , ושהיה לי בתוכו כרטיס מסך טוב אבל גם שיעלה לא במחיר של 10 אלף שקל אלא במחיר שפוי של עד 3 אלף 4 בגג ! אשמח להמלצות .

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Alon Jacobi,

כרגע יש לי: Core i7 - 870 (דור ראשון של ה i7) 16 ג'יגה זיכרון DDR3 לוח אם Gigabyte P55-UD3 כרטיס מסך NVidia GTX460 SSD Samsung 840 EVO 500GB מסך DELL 27 אינץ' ברזולוציית 1440p המחשב נרכש בסביבות אמצע 2010, כך שיש לו כבר ותק של 6.5 שנים. הכל רץ טוב סה"כ בגלישה רגילה וכולי, אבל משחקים חדשים כמובן כבר לא רצים במיטבם, יש קצת screen tearing אפילו בצפיה ביוטוב, וכמובן שאני חושש שמתישהו איזה חלק פשוט יתפגר כתוצאה מגיל מתקדם. חשבתי לקנות מחשב חדש לגמרי מ-0. אבל אז ראיתי את ההכרזה של AMD על ה Ryzen, ושיש את פלטפורמת ה Vega ונראה ש-AMD מתחילה לחזור לעניינים כמתחרה שלכל הפחות אולי תגרום למלחמת מחירים. ונשאלת השאלה - האם כ…

דיונים חדשים בפורומים