עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nico,

שלום לכולם, היום לפני כמה שעות הלך לעולמו ( עוד פעם ) הנייד הקשיש שלי שבן קרוב ל-5 שנים. אמנם, כנראה, מדובר בסה"כ החלפת סוללה ( הוחלפו לו כבר כ-2 סוללות וכ-2 מטענים ), אך עדיין אני סטודנט ואין לי זמן כרגע להיות בלי נייד עד שתגיע סוללה חדשה מאי-ביי, או חשק להוציא כ-500 ש"ח על סוללה בארץ. לכן נראה לי כמו עיתוי טוב לקנות מחשב חדש ( למרות שרציתי להתאפק עד הקיץ ולהביא אחד חדש מארה"ב ). כרגע המחשב שנראה לי המחשב המתאים עבורי הוא ASUS G750 בתצורה הבסיסית שלו, שנמכר כרגע בKSP במבצע סוף שנה שלהם, במחיר של כ-5K בסניף אילת ( במידה ואמצא מישהו שיהיה שם בימים הקרובים ) או כ-6K בסניף הקרוב לבית ( חיפה ). כנראה שבמועד הרכישה אוסיף לו סטיק נוסף של 8 גיגה, ועם מחשבה בהמשך להוסיף לו דיסק…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by ninjadude333,

היי חברים, אני בהתלבטות שחבל"ז! יש לי לוח אם 58SO2 של אינטל עם מעבד EXTRM X990 אני חושב שהלוח שלי נדפק. ואני חושב על לקנות חדש. אבל... מכיוון שהצ'יפ סט כל כך ישן לא פשוט בכלל למצוא לוח מתאים (LGA1366) המחשב (כשעבד) ענה לי על כל הצרכים , משחקים ,תוכנות וכו' איפה אני יכול למצוא לוחות מתאימים ? האם כדאי לי בכלל לקנות כזה לוח או כבר לוח חדש ומעבד חדש? ואז אני זורק לפח חומרה שעדיין יקרה וטובה !?!?! אני עובד עצות HELP !!! J

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by klayman,

שלום ! יש ברשותי את ה DELL 1520, עכשיו אני רואה שיש לו חלון אינפרא אדום ממש מתחת למקשי המולטימדיה בחזית שלו, אבל לא מצאתי בשום מקום בהגדרות מערכת של הויסטה תעוד שיש התקן אינפרא, ניסתי גם לשלוח קובץ דרך הפלאפון, והוא אינו מזהה התקן ? כיצד ניתן לדעת עם יש באמת אינפרא ? וכיצד ניתן להפעיל אותו ? שאלה נוספת, האם מישהו מכיר תוכנה ל PC או לPPC שמשמשת כשלט רחוק אוניברסלי , שיכול לסרוק ולהתאים לבד את עצמו למכשירים עם IR (טלויזיה, ריסיבר וכו'). תודה מראש !

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכל מי שנכנס תודה דבר ראשון אז הנה המחשב ואני יגד לכם גם מחיר תגידו לי אם זה בערך שווה אני צריך אותו למשחקים קצת וגם לאינטרנט אבל שמשחקים יעבדו טוב לא כמו שהם רצים ב GEFORCE 4 MX טוב הנה המפרט: לוח: ASUS P4P800 4ddr channels 8x לא יודע עוד פרטים עליו :-\ מעבד: pentium 4 2800 800mhz 865pe זכרון: 512ddr dualddr 400mhz של micron דיסק קשיח: MAXTOR 120GB 7200 8MB BUFFER כרטיס מסך: asus 5200fx v9520 128mb כרטיס קול וכרטיס רשת יש על הלוח של 3COM 1GBIT ולא יודע איזה כרטיס קול צורב: ASUS 52x DVD : של ASUS 16x מארז רגיל לא משהו מיוחד וזהו המחיר שהביא לי אחד מבת-ים זה 4900 שקל רציתי מאוד לדעת אם זה שווה את המחיר ואם יש לשנות פה משהו תודה רבה לכולם

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום כתבתי כאן לפני כשבועיים הודעה, שדעכה מאז, ומכיוון שאני יודע שאתם לא אוהבים להקפיץ הודעות ישנות, ומכיוון שעדכנתי קצת את המפרט שהצעתי אז, אני מעלה את הדיון מחדש (מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום). 1. מה התקציב המקסימלי? כ-3000ש"ח (אפשר לחרוג קצת). 2. שימושים צפויים: עבודה משרדית, תכני HD, משחקים קלים, עריכת תמונות קלות, עריכת וידאו ביתי. 3. אין צורך בציוד היקפי (יש כרגע מסך 19" שבעתיד ישודרג ל-22" או 24"). 4. כונן דיסקטים, מן הסתם, אפשר להמנע. 5. צריך מפרט מלא. 6. השקט חשוב, לא קריטי. אני מעריך 7. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה. 9. אזור פ"ת או ראשון. 10. אני צריך WiFi, אבל אם אין OnBoard, אני אעביר את הכרטיס מהמחשב הישן. 11. בזמן הקרוב לא מתוכנן שדרוג…

6. מופיע בעמוד הבא...

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  7. הי, יש לי מספר שאלות לדעת אם הוא מתאים למה שאני צריך . הדגם: NUC :Intel NUC6i7KYK (Skull Canyon) פירוט הגדרות המכשיר למי שצריך : http://www.anandtech.com/show/10152/intels-skull-canyon-nuc-is-official פירוט כרטיס מסך : http://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Pro-Graphics-580.160664.0.html (שימו לב יש שני גירסאות P580 והרגיל 580 , מעניין למה לא שמו את הכי חזק P580 ב-NUC , או פשוט אין הבדל ביניהם ?!) אני רוצה לחבר אותו לטלוויזיה 4K LG עם HDMI 2.0 שרשום שיש לו ולנגן סרטי BLUERAY ב-3D מלאים שהורדו מהרשת , השאלה הראשונה: אם הכרטיס מסך שלו יודע להוציא דרך HDMI את 3D ללא בעיות כמו NUC I3 ( דגם הכרטיס מסך:Intel Iris Pro Graphics 580 ) ? שאלה שניה : שאני מנגן דרך POWER…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by House M.D.,

הזמנתי לפטופ מדגם Dell n5010 מחודש מדל האמריקאית (דרך Ezbuyus) עכשיו לפי מה שהבנתי כדי להתקין מחדש את הוינדוס 7 שבא איתו צריך להשתמש בתוכנה מיוחדת של דל ולא מביאים איתו דיסק התקנה רגיל, האם זה כך? אם כן, האם אותה התקנה מחדש תפגע בקבצים שנמצאים במחיצה שעליה מותקן הוינדוס או שהיא רק תשים את הקבצים של הוינדוס הישן בתיקיה windows.old (כמו שקורה כשמתקינים וינדוס בצורה רגילה על מחיצה שבה כבר יש התקנה ישנה). כמו כן האם פעולה זו תפגע בקבצים שנמצאים על המחיצה השניה עם קבצי המשתמש? ואם אני משנה את הגודל של המחיצות (לפי מה שהבנתי במחיצה הראשית יש רק 60GB מקום פנוי ואני הייתי רוצה לשנות קצת את הפרופורציות ולהקטין את מחיצת המשתמש) האם זה יפגע בתהליך ההתקנה מחדש? מצטער על כל השאל…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by MoAv,

טוב , מפרט לחבר שלי ,שרוצה לקנות מחשב למטרות תיכנות גראפי ( הוא בונה מנועי גרפיקה למשחקים ) אז ככה , התקציב כמעט בלתי מוגבל , חשוב שכל הרכיבים יהיו ברמה גבוהה , בלי יותר מדיי פשרות . אוקיי אז זה מה שהוא חשב עליו : ASUS A8N-SLI Premium AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX SATA 7.2k 200GB Maxtor ASUS(!) nVidia 7800 GT beQuiet! Backline BQT-P5 420 Watts DVD Burner -לא משנה יותר מדיי , גם לא חייב Dual Layer CASE - חשוב מאוד שיהיה שקט ומצד שני קריר קריר קריר . יש אופציה ל-watercooling אם זה לא יחרוג מהתקציב מסך "LCD 19 - חשוב מאוד מאוד שיהיה איכותי . זיכרון - ג'יגה לפחות PC3500 . אולי על 533MHZ . מקווה שלא בילבלתי פה יותר מדיי אתכם .

• 34 תגובות
    • 2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 שקלים . עדיף לא לחרוג. עדיף מעבד אינטל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה/צפייה בסרטים, משחקים (דרוש כרטיס גרפי ממוצע-עדיף לא ONBOARD), עריכת מולטימדיה, עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך,עדיף 22 אינצ' , רמקולים מקלדת ועכבר ממוצעים. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? על כונן כונן דיסקטים אפשר לוותר כמובן... 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריט…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  11. היי יש לי מפרט ששודרג עם השנים. בגדול הוא מכיל I5 2500 8GB RAM DDR3 GTX 970 256SSD מחובר למסך 24 של סמסונג 1080 מסיבות כאלו ואחרות החומרה התחילה להתעייף- כמה הפסקות חשמל גרמו ליציאת HDMI של הGPU להשרף. והיום אני משתמש במתאם DVI בנוסף מסיבה לא ברורה, אחת לכמה זמן לאחר שהמחשב כבוי, אני מנסה להדליק אותו ואין אותו למסך. רק ניתוק של המחשב מהחשמל (פיזית את הכבל) למשך שעה, והחזרתו, גורמים לו לחזור לחיים. כנראה קשור בספק\כרטיס מסך\לוח אם. אין לי זמן ורצון לאתר את הבעיה (ההתעסקות עם הכרטיס מסך לפני שנתיים גזלה לי 3 שבועות מהחיים), וזו הזדמנות להחלפת המערכת. בגדול רוב השימושים הם משרדיים רגילים- הרבה…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by mj23,

משיהו מכיר את המסך הזה איך הוא למשחקים? ואם יש למשיה המלצה על מסך IPS 2K עד אלפיים שקל למשחקים רצוי 27 אינצ

13. Started by KF,

היי מעוניין לקנות מחשב נייד לילדה בת 8 עד 3500 ש"ח. גודל 15.6 או 14 .. מסך מט. שימושים : לימודים / זום / יוטיוב / משחקים קלים באינטרנט. סוללה טובה לגבי מערכת הפעלה = האם עדיף לקנות רישיון בנפרד ולהתקין עצמאית ? תודה

14. טוב אז ככה באשכול הקודם שפתחתי לא עזרו לי אמרתי שאני קונה ב30K מחשב וכולם בלבלו תשכל במקום לעזור אז עכשיו מה שאני רוצה זה שתרכיבו לי מחשב מהחלקים הטובים ביותר ושאני אומר החלקים אז אני מתכוון המעבד הטוב ביותר היום - זה קונרו 6800 או הFX62 או מה? זכרון רם 2GB איכותי אני רוצה כרטיס מסך הכי טוב שיש היום אבל גם שיהיה משתלם, כלומר אם הכרטיס GX2 לא משתלם למשל אז אל תביאו לי אותו אבל אם הוא משתלם אז תכניסו אותו למפרט אני רוצה לוח אם איכותי הרד דיסק 120GB מה עוד מה עוד?? אהה כן קירור איכותי ספק כוח חזק בקיצור התקציב הוא לא 30K אבל תקציב גבוה שאני לא בוחר יעני כמה שיצא יצא אבל תשתדלו כמה שיותר להביא דברים משתלמים אני לא צריך ציוד היקפי אבל אני רוצה המלצה למסך LCD 19' משתלם במחיר …

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by dylan,

* מטרות המחשב? עבודות תכנות,אם ימשוך גם משחקים חדשים מה טוב =] * גודל המסך? עדיפות ל15.6 * רזולוציית המסך? 1080P בלבד! * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפטופ ראשון שלי(כן כן..) אז אין לי ממש עומדן על טווח סוללה רצוי... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ואם יש USB3 מה טוב =] * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? טרה+8אסאסדי * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? נופ * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? נופ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? המחשב מגיע עם מע' הפעלה כבר לא? (: * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נופ * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם שיהיה I5 או I7 עם לפחות 8 ג'יגה זכרון כ.מ…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  16. לא חייב לנצל את כל התקציב כמובן :-) פירטתי את כל מה שנראה לי רלוונטי, אם השמטתי משהו, אשמח להשלים. תודה רבה מראש ! מחפש מפרט למחשב פיתוח (Microsoft .NET Development) חזק ומהיר. חשבתי על QUAD עם לפחות 2 ג'יגה זכרון (אולי אפילו יותר ?). המחשב ישמש לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט (הדברים הנ"ל כמובן שוליים), ובעיקר לפיתוח. אין צורך בהתחשבות במשחקים (אולי אריץ פיפא או NBA), ולכן כרטיס מסך סטנדרטי יספיק. גם מבחינת סאונד אין צורך במשהו מיוחד, לדעתי מספיק מובנה בלוח האם. חשוב לי שהוא יהיה שקט, ולא ירעיש, אין צורך במארז מרהיב מבחינת לדים וחלונות, אלא שיהיה מעוצב יפה, נקי ומודולרי. חשוב דיסק קשיח אחד גדול ואחד קטן יותר, או שנים בינוניים (למשל, 2 דיסקים של 250), כאשר אחד ישמש בעיקר את…

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  17. אז ככה יש לי מסך 24 והזולוציית עבודה הרצוייה היא 1920X1200. אני צריך מחשב שידע להתמודד עם תכני HD כבדים. והשקט מאוד חשוב עדיף שיהיה כמה שיותר שקט. תראו אני לא מבין הרבה בטכנולוגיות החדשות משום שאין לי זמן עם הצבא והכל. אשמח למפרט חזק במיוחד. תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  18. לאחרונה אני מאוד מתעניין במחשב הנ"ל. הוא מגיע עם Core I5 430m, שרץ ב2.26 עם טורבו עד 2.53? אני לא ממש מבין. מה קורה בתכלס בזמן ריצה עם המעבד? על איזו תדירות הוא רץ? קראתי שהוא "מתאים" את עצמו בהתאם לדרישה ממנו, עם מהירות שעון בהתאם. הבנתי נכון? אשמח להרחבה קלה. המחשב נמכר בארץ בטווח מחירים ומפרט שונים זה מזה, כך למשל בנייד נייד הוא נמכר ב5000, אך מגיע עם 4ג'יגה זכרון שרץ במהירות שעון 1333. הפלוס הגדול ביותר שהוא מגיע עם 5שנות אחריות בבית הלקוח. כלומר אצלי, בבית. לעומת זאת, בנוטבוק קלאב, הוא נמכר ב4אלף, אך מגיע עם 2ג'יגה זכרון במהירות שעון 1066. ההבדל המשמעותי פה שהוא מגיע עם 3שנות אחריות רגילה. לא יודע אם בבית הלקוח (שזה די נוח אתם חייבים להודות, במיוחד אם לא גרים ליד המ…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by j,

שלום לכולם, אני מעוניין במחשב שיאפשר לי לעבוד על כמה תוכנות גרפיות במקביל: 3dmax, autocad, photoshop וכו.. וכן כמובן שאני לא ארגיש "מאחור" אם אני שם משחק חדש. את הדברים הבסיסיים אני די מבין. השאלה היא האם כדאי ללכת על הdual core ואז האם אינטל או AMD (כיום יש לי AMD.. ואני די מרוצה) מסך LCD "19 או עדיף מסך רחב איכותי האם יש מחשב לפטופ שיענה על הצרכים האלה? תודה רבה גיא

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  20. אהלן חברייה, אחותי זקוקה נואשות למחשב לצרכי עבודה בגרפיקה דו מימדית (ללא עריכת וידאו או תלת מימד או אנימציה). לעזרתכם אודה עד מאוד. תקציב - אמנם כתבתי בכותרת עד 5000, אם יהיה מוכרח אפשר להוסיף כסף עד אלף שקל, כמובן שאם אפשר להוריד כסף ולא להיפגע משמעותית בביצועים אשמח מאוד, אי חובה לנצל את כל התקציב. שימושים - המחשב מיועד לעבודת גרפיקה וקצת עבודות משרדיות. להלן התוכנות שהשימוש בהם נצרך (אני מאוהב בשפה העברית כך שלא תכעסו אם אכתוב את שמות התוכנות בעברית): פוטושופ (כרגע CS4 אך ככל הנראה תשדרג ל-CS5) אינדיזיין אילוסטרטר אקרובט רידר פרו 8 אקרובט דיסצילר ברידג' קורל דרוו 11 אופיס (בעיקר אקסל וורד ופאוור פוינט) תדירות השימוש בכל התוכנות הללו כמעט יומיומית. כיוון שהעבודה היא …

21. Started by boy toy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, CRYSIS 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. …

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  22. מחשב + מסך ב5000 שח מעבד AMD ATHLON XP 1800 גי פורס טוב 128MB זיכרון 256 מסך שטוח 17" תוסיפו אתם את החלקים הנוספים

23. 1. מה התקציב המקסימלי? 2900 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תמיד טוב לחסוך אבל אני מוכן להשקיע את כל הסכום המצויין במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? גיימינג עריכה גרפית פה ושם בפוטושופ בעיקר למשחקים: Crysis / COD BO / COD 6 / BF:BC2 / Crysis 2 / Metro33 Crysis 2 - זה מתי שהוא יצא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 21.6 אינטש syncMaster 2253lw של סמסונג * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות בערך אשמח לגבוהות ואני חושב שהתקציב מאפשר זאת 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא, חוץ מכרטיס PCI תקן N 4. האם יש ר…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד לחבר שלי כרגע. הדרישות לא יותר מדי גבוהות- גלישה, קצת סרטים ושירים וזהו. אולי גם קצת משחקים מדי פעם אבל אני לא בטוח אפילו. מה שכן חיי סוללה זה ממש לא חשוב, כי למרות שזה מחשב נייד, הוא לא הולך באמת "להתנייד" איתו, הוא יעבוד איתו בעיקר בבית, כך שזה הדבר האחרון שהסתכלתי עליו בסקר שלי, וכנ"ל על המשקל או הגודל. בכל אופן הנה ממצאי הסקר - צמצמתי לאפשרויות האלה: Lenovo 3000 N500 laptop http://www.retrevo.com/search?q=Lenovo+N500&rt=sp יש ב-KSP ב-3090ש"ח Dell Vostro A860 Laptop http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-vostro-a860?c=us&cs=04&l=en&ref=lthp&s=bsd&~tab=ReviewsTab יש ב-KSP ב-3190ש"ח Acer Aspi…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by aboren,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - cyberpunk 2077, Baldurs gate 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיב כזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא צריך אורות, גודל לא משנה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…

דיונים חדשים בפורומים