עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by t d,

שלום! מעוניין לקנות לאפטופ ללימודים באוניברסיטה, בסביבות ה3500-4000, המחשב ישמש לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ועבודה עם מסמכים. שיכלול צורב DVD, BLUETOOTH, WIFI תודה!

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  2. שלום אמא שלי טסה לאמריקה בשבוע הבא ואני רוצה שהיא תביא לי מחשב שיתחבר למקרן עכשיו מצאתי מחשב שהוא גם מדיה סנטר מקליט אבל הבעיה שלי היא שלא נראה לי אני אוכל להקליט ממנו בגלל המוגבלות של המערכת קולנוע[הDVD ממש פשוט ונראה לי יהיה בעיה] זה המחשב: http://www.circuitcity.com/ssm/HP-Pavilion-Media-Center-Desktop-PC-M8200N/sem/rpsm/oid/192790/catOid/-12962/rpem/ccd/productDetail.do עכשיו למקרה שאתם צריכים מידע גם חח המקרן הוא PLV Z5 סניו 720P הDVD [שהוא נראה לי הרסיבר] אין לו כזה דגם כרגע היס מחובר אליו בשביל קול והיס מחובר גם למקרן [אני לא ראיתי איך הוא התקין אבל נראה לי פשוט חיבור הוידאו הרגיל צהוב אדום לבן אדום לבן חיבר לDVD ותצהוב למקרן] עכשיו אני יודע שלDVD יש קומפוז…

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  3. שלום לכולם לפני כחצי שנה עזרתם לי מאוד פה בפורום להרכיב מפרט למחשב נייח. לאחרונה רכשתי מסך LCD של שארפ (HD READY) ואני רוצה לקנות מחשב מדיה שיוכל להתחבר אליו ולנצל את יכולותיו. אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט. התקציב שלי הוא כ3000 ש"ח (יש אפשרות לחרוג אם יהיה צורך) השימושים הם בעיקר צפייה בתכני HD (תכנים מהאינטרנט ולא מנגנים למיניהם). אפשרות הקלטה מהטלויזיה היא פחות קריטית בשבילי כרגע. כמו כן למחשב צריך להיות חיבור אלחוטי כדי שאפשר יהיה לקשר אותו לרשת. בנוסף אני צריך כרטיס מסך שתהיה לו אפשרות ליציאת VGA (המסך שלי תומך בnative resolution רק דרך יציאת הVGA). הייתי שמח גם למארז שיראה טוב בסלון. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 522 צפיות
  4. Started by Nmr13,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ב500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, לימודים, תכני מדיה (סרטים,תמונות,שירים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  5. Started by rsmb,

אהלן חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 17". השימושים העיקריים הינם גלישה באינטרנט, עבודה (מייל ואופיס בגדול), צפייה בסרטים/סדרות וקצת משחקים (אני משחק בעיקר CS:GO בתכלס). מאוד חשוב לי שהוא יהיה 17" ולצערי אני לא יכול לקנות נייח. אחד הדברים שראיתי בסגנון זה המחשב הנ"ל - https://ksp.co.il/?uin=38034&select=.268..271..1358..413.. האם יש לכם המלצות בנושא? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  6. אורח אופיר
    Started by אורח אופיר,

שלום, לטובת עבודת מחקר באוניברסיטה בה אני עובד אנחנו רוצים לקנות מחשב חזק המיועד להרצת סימולציות כבדות (יכולות לקחת שעות עד ימים , האלגורתמים בעיקר ירוצו על מטלב). כרגע אנחנו לא רוצים להתבסס על GPU ולכן לעת עתה אנחנו צריכים בעיקר כוח עיבוד חזק והרבה RAM. מה שכן, צריך שתהיה אפשרות להוספת כרטיס מסך/GPU חזק בעתיד. מה דעתכם על המפרט הבא: לוח אם: Gigabyte GA-X99P-SLI מעבד: Intel® CoreTM i7-6900K Processor (20M Cache, up to 3.70 GHz). קירור מעבד: Ultra Quiet Heat Pipe CPU Cooler. זכרון: 64GB DDR4 2433MHz Latency 15-15-15. Intel XMP Profile. כ.מסך: VIDIA GeForce GTX730 . Memory size 2GB GDDR3 מארז: Antec One. Bottom-m…

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  7. Started by top gun,

שלום אני רוצה עזרה / דעה על המפרט הבא. אני צריך מחשב לשימוש בייתי + : מעבדי ?AMD? Price Units Total Sempron 3000+ 754 670 1 670 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NS (s754) Nforce3 250 410 1 410 זכרונות? DDR 400 Price Units Total DDR 512Mb 400MHz Kingston CL2.5 390 1 390 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total XFX FX5200 128MB TV 280 1 280 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB 7200 8MB Buffer-WD800JB 335 1 335 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 295 1 295 מארזים? Price Units Total 2202 ATX MIDI PFC, usb 160 1 160

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כבדים (AC VALHALLA, CONTROL) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך אני אקנה אחר כך, רוצה רק SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? פחות מ48 ס"מ גובה, עדיף בלי אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  9. Started by oded turgeman,

הייתי רוצה יעוץ על רכישת נייח לadobe פוטושופ ולייטרום וגיימינג ושיעשה זאת בקלות ויהיה שקט יש תקציב

10. 1. הי אני רוצה לקנות מחשב בשבילי, מחשב לגיימינג ועריכה של סרטונים, תמונות. התקציב הוא 5500 ולא ניתן חריגה בתקציב. 2. אני גם מעוניין לקנות ציוד הקפי (הציוד ההקפי לא כולל את התקציב של ה5500 והתקציב המירבי לציוד ההקפי הכולל הוא 3500 ש"ח). הציוד ההקפי כולל: מקלדת, עכבר, פד שולחן שאני מעריך בערך שגודלו צריך להיות בסביבות המטר לרוחב על 40 סנטימטר, מסך גיימינג איכותי (צריך להיות עם רזולוציה טובה ועדיף 144hz, מאמין שהוא יעלה בסביבות ה1000,1500 ש"ח) ואוזניות. (חשוב לציין שאני רוצה שכל זה יהיה של גיימינג, עדיפות לאורות אך לא חייב). 3. אני רוצה במחשב 3 חיבורים של HDMI וחיבור של SSD. 4. פחות חשוב לי שקט הפעילות של המחשב אבל אני מקליט סרטונים למדיה החברתית…

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  11. שאלה. מתי המחשבים יתמכו בזיכרונות DDR5 האם יש צפי מה שבטוח אני לא אביא מחשב חדש שלא תומך DDR5 היום עשיתי קצת חיפוש על רכיבי מחשב והם עדיין יקרים האם צפוייה להיות ירידת מחירים ? תודה

12. Started by Vertax,

שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייח לגיימינג על פי הנתונים הבאים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,200 ש"ח, עם חריגה קלה בלבד (נניח 50-100 ש"ח לכל היותר). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג. לדוגמה - Assassin's Creed Valhalla, Red Dead Redemption 2 ועוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנ…

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  13. תודה

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  14. Started by MrHicUp,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K חריגה עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים: Call Of Duty ושות' 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך+סט עכבר ומקלדת גיימינג+רמקולים מסך 24/27 , מה שיכנס בתקציב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו…

15. Started by Joe Blow,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לילדים שלי. תקציב עד 4000 ש"ח בערך. מסך בגודל 14" ישמש בעיקר ללימודים, גלישה באינטרנט ומידי פעם Minecraft. השימוש העיקרי יהיה בבית, אבל מידי פעם יקחו אותו לבית הספר, אז צריך להיות במשקל ומידות סבירים לניידות. יש המון היצע ואני די הולך לאיבוד בין כל הדגמים והיצרנים השונים.

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  16. שלום, אשמח לעצתכם - אני משתמש כמעט 6 שנים במחשב Lenovo x1 carbon, ומעוניין להחליף לדגם חדש יותר. הצרכים שלי בעיקר הם כתיבה, מחקר וגלישה (עם הרבה טאבים). (הדגם הנוכחי שלי עם מעבד i5 ו4 RAM). יש לי התלבטות האם במחשב החדש להוסיף ולשדרג את המעבד, כמות הRAM ואת התוכנה: מהמעבד הבא: Intel® Core™ i5-8265U (1.60GHz, up to 3.90GHz with Turbo Boost, 4 Cores, 6MB Cache) למעבד: Intel® Core™ i7-8565U (1.80GHz, up to 4.60GHz with Turbo Boost, 4 Cores, 8MB Cache) מווינדוס Windows 10 Home 64 לווינדוס Windows 10 Pro 64 ומ - 8GB LPDDR3 2133MHz (Onboard) ל: 16GB LPDDR3 2133MHz (Onboard) …

17. תודה לחברי הפורום על העזרה בבחירת מפרט למחשב שלי המשרד. עכשיו הגיע הזמן למחשב הביתי: מיועד בעיקר לסרטים, HD, אימיול, אבל גם אופיס וורד. מסך ברזולוציה של 1920X1200. חשוב שיהיה יציב, חזק ואמין לאורך זמן, שקט ומסוגל לעבוד הרבה שעות (או ימים ברציפות). אשמח לקבל חוו"ד על המפרט שבניתי: מעבד: AMD ATHLON II X4 635 AM3 (2.9GHz) – BOX – 550 ₪. http://www.skypc.co.il/pl_product~ADX635WFGIBOX~3~0.htm גוף קירור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 – 138 ₪. http://www.skypc.co.il/pl_product~21461~18~0.htm לוח-אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H – 438 ₪. http://www.skypc.co.il/pl_product~950757~10~0.htm זיכרון: KINGSTON DDR3 4096 MB (2048MBX2) 1333 MHz CL 9-9-9-27 – 529 ₪. http://ww…

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  18. שלום לכולם, חבר שלי עוסק בתחום עריכת ויצירת מוסיקה. והוא צריך מחשב חדש. מחיר 1600-2000 מה לקנות: מארז+ספק שיהיו שקטים ככל האפשר, ויחזיקו מערכת שלמה עם כמה HD. לוח אם איכותי מעבד חזק שיריץ את כל תוכנות המוסיקה הכבדות זיכרון 4 GB כרטיס מסך- לא צריך משהו מפוצץ, אבל גם לא גרוטאה דיסקים קשיחים לא צריך לקנות יש לו. המחשב לא יעבור OC. אני צריך שני מפרטים, אחד ב1600 ואחד ב2000. תודה ענקית כל מי שעוזר!!

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית (כולל גם תמונות וצפיה בוידאו או עריכה בMOVIE MAKER) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס, אינטרנט, צפיה בתמונות וצפיה בוידאו וגם שימוש ב movie maker ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * ל…

20. Started by isotoper,

שלום, יש לי מחשב נייד שמחובר כל הזמן לחשמל והוא במצב Hibernate ואני מדליק אותו כשצריך (פעם ביום לחצי שעה). האם אני מקצר את חיי הסוללה ? מה מומלץ לעשות עם הסוללה באופן כללי ? תודה.

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  21. Started by roey12,

מחשב המלצה למחשב נייד שיריץ סרטי HD, עם זיכרון גבוה שיכול להריץ כמה תוכנות (פוטושופ, ויסואל סטודיו, אמיול וכל מיני בלי להיתקע) אם אפשר שיריץ משחקים כמו FOOTBALL MANGER ברמה הזאת מה טוב... חשבתי ללכת על lenovo u350. מחכה להמלצות, כי אני מעוניין לקנות את המחשב עוד שבוע בחו"ל...

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  22. Started by liran745,

שלום לכולם,אני מעוניין לקנות מחשב חדש ואני רוצה להציג את המפרט שלו בפניכם כדי לדעת מה דעתכם ואם המחיר והמחשב עצמו שווים משהו,קודם כל התקציב שהצבתי לעצמי הוא עד 3 אלף שקל,בגדול כשאני על המחשב אני באינטרנט ומשחק ב 2-3 משחקים גדולים ומדי פעם רואה סרטים המפרט הוא כזה : לוח- 1GB GAP55US3L מעבד- I5 750 2.66 4ג'יגה DDR3 +צורב DVD ומארז 3 שנים אחריות על הכל ללא כרטיס מסך כי כבר יש לי בישן 9600GT וללא זיכרון כי יש לי 500 ג'יגה סך הכל ביקשו ממני 2650 ש"ח ... מה דעתכם על המחיר והמחשב עצמו ? תודה ענקית לעונים

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  23. שלום יש לי מערכת דיי חזקה אבל משום מה המשחקים לא רצים לי טוב. מעבד E8400 לוח אם GA-EP43-DS3L זיכרון 4 גיגה של קרוסייאייר כרטיס מסך GTX 480 EVGA וזה אחרי פירמוט של מחשב. מישהו יכול בבקשה לעזור לי אם התקלה. כל המשחקים החדשים כגון : באטלפילד 3, ניד פור ספיד החדש, LA NOIR, ועוד משחקים חדשים עובדים לי אם לאגים ולא חלק ואני פשוט לא מבין איפה הבעיה שלי??? תודה

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר לסימולציות בThe Embedded Development Kit (EDK) של XILINX על מנת לפתח על הFPGA שלהם, כמו כן אופיס, משחקים ותוכנות רגילות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי יריות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). א…

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  25. Started by davidt99,

שלום, ברצוני לקנות מחשב שיענה על הצרכים הבאים הבאים: מטרות המחשב: ישמש כתחליף למחשב שולחני, משחקים קלים, גלישה ואופיס גודל המסך: 15.6 משקל רצוי: סטנדרטי האם נדרש זמן סוללה ארוך: סטנדרטי, משהו כמו 3-4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ו-USB3 בלוטות: לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB כונן CD/DVD? צורב: כונן DVD כונן Bluray: ממש לא האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 521 צפיות

דיונים חדשים בפורומים