עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ha_miki,

היי אני בדיוק עובר חברה ואני נאלץ להחזיר את המחשב PC לחברה שלי מה שמשאיר אותי עם כמה חלקים ספייר מה שיש לי כרגע זה GF8800GTS + 500W PSU + 1GB DDR2 667 ומסך ועכבר ושאר הדברים כמובן יש לי עשיתי בירור לגביי מה שאני רוצה לקנות והגעתי לזה Q6600 G0 - CPU Gigabyte 965P-DS3 - MB 1gb 667 CL4 - generic wd aaks 500gb sata2 16mb - HD כמו כן מארז וצורב של פיוניר הכל באזור ה 3300 שקל ב סקייפיסי השאלה היא האם החלקים בסדר ? אני מדבר בעיקר בקשר ל לוח אם אני משחק דיי הרבה ועובד פה ושם עם תוכנות גרפיות כמו PS ו 3DSMAX MAYA והמרות של DIVX ולא כל כך חשוב לי אובר קלוק למרות שאין לי בעיה עם זה אני רוצה שהמחשב יהיה שקט וזהו פחות או יותר מבחינתי הדבר כמעט סגור רק מחפש אישור קטן לפנ…

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  2. Started by ronaldo12,

שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל אני מתלבט בכמה דברים אז ככה התקציב שלי הוא 4200 שקל ולא יותר אפשר חריגה קלה של 50 שקל אם חייב אני מתכנן לקנות או ברשת sky pc או tms כי אני גר בצפון והכי רחוק שאני מוכן לנסוע זה עד אזור חיפה. המחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים כבדים כמו ac2 או gta 4 crysis2 וכדומה.. אני משתמש על מסך מחשב של lcd של 24 אינץ' full hd כמו גם סרטי hd וגם עריכה די מקצועית לצורכי לימודים עם תוכנות כמו avid , vegas preimer ... אם רצון לעשות overclock בינוני/קל ועם דרישה למעבד אינטל i5 (ללא צורך בכרטיס עריכה אלה בכרטיס גרפי חזק כמו gtx460( חשוב לי השקט במארז אבל לא כול כך העיקר שיהיה מארז עם קירור מצוין

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  3. שלום. אני צריך מפרט תקציב 2500-3000 ש"ח ללא מסך אך עם מקלדת ועכבר. בנוסף צריך כ. רשת אלחוטי. המחשב מיועד לילדה בת 10-11 שרוצה להתנסות בפוטושופ אך ייתכן שבעתיד הלא רחוק ישמש גם לדברים אחרים. עקב הגיל הצעיר ברור לכם שאני לא צריך משהו רצחני אבל אני עדיין רוצה שיריץ את זה בגאווה. האם צריך להריץ גם ויסטה? שאלה יפה לטעמי לא, אבל אם אפשרי לתת מפרט שיוכל להריץ זאת בעתיד (בכל זאת אין מה לעשות ומתי שהוא כולנו נצטרך להריץ ויסטה) זה יהיה מצויין.

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  4. אהלן, מפקדתי בצה"ל מעוניינת לרכוש מחשב חדש לצרכים הרגילים ( סרטים, מוזיקה, סקייפי, תמונות וכיו"ב) שיהיה תואם למערכת ההפעלה Vista . התקציב המיועד (האידיאלי) שלה הוא כ-2500 ש"ח (פלוס מינוס) והומלץ לה שיהיה: הרד דיסק 150-200 ג'יגה זכרון 1 ג'יגה מסך LCD 19'' (היא מעדיפה של חברת LG) מעבד פנטיום ( והמליצו על משהו כמו E4400 , מכיוון שאני כבר שנתיים לא מתעניין במפרטים, אין לי מושג מה זה, אשמח אם תוכלו לפרט) צורב דיוידי בעקרון היא פנתה לאייבורי לקבלת הצעת מחיר והציעו לה מחשב ב-2750 ש"ח (אין לי אפשרות להשיג את המפרט הזה, לא בזמן הקרוב). מכיוון שלא היו זכורות לי יותר מדי המלצות לבביות לחנות הזו, המלצתי לה שלא לקנות שם (גם היא קיבלה המלצות כאלו) אלא במקום אחר. שאלה ובקשה: א- האם ני…

• 7 תגובות
    • 559 צפיות
  5. Started by yuraxp,

אובכן זהו המחשב עם התקציב הסופי ולפני שאני מזמין אני רוצה דעתכם מעבד==>AMD AM2 4800+ BOX- 730 NIS לוח אם==>GIGABYTE GAM55S-S3- 465 NIS זיכרון==>G.SKILL 1 GB 800 MHZ*2- 435NIS דיסק קשיח==>WD 160 GB SATA2 8MB BUFFER- 305 NIS כרטיס מסך==>SAPPIRE X1950 GT -849 NIS צורב דיוידי==>LG GSA-H42N *18- 163 NIS מארז==>RAID MAX SAGITA- 320 NIS ספק==>HEC TRT 400W-255 NIS רמקולים==>ALTEC LANSING FX4021- 888NIS מסך==>BENQ fp93gx 19 2MS- 1049 NIS מקדלת+עכבר GENIUS EASY TOUCH- 85 NIS יש לי כמה שאלות: 1-הספק יחזיק כזאת מערכת? 2-הכרטיס מסך יכול להציג גרפיקה ברמה גבוהה עם פלטרים נגיד *2 לפחות לתקופה של שנתיים?

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  6. אני צריך מפרט מחשב בתקציב של עד 5.5 אלף.. אגב אני גר בקריות אז תתחשבו בזה) המחשב מיועד למשחקים כבדים כמו CRYSIS, COD4, UT3, WIC וכמובן למשחקים עתידיים שיידרשו עוצמה גבוהה אני מתכוון לשחק על ההגדרות הכי גבוההות עם כמה שיותר פילטרים מופעלים.. הייתי רוצה שהמחשב יכלול מעבד QUAD, זיכרון 4GB, כונן קשיח של 320GB, בלי ציוד הקפי.. נושא הקירור והרעש חשבו אצלי והייתי רוצה שיקורר חזק ויהיה כמה שיותר שקט.. הייתי רוצה גם שהמחשב יורכב במעבדה ויבוצע בו OC (על ידי החברה ולא על ידי). לגבי הכרטיס מסך להשיאר אופציה לCF/SLI עתידי.. עכשיו לגבי המסך עצמו.. אני צריך מסך 32 אינצ'.. כמובן הוא מתחבר למחשב ואני רוצה שיהיה כמה שיותר איכותי מבחינת משחקים - עם רמקולים מובנים גם.. התקציב בשבילו הוא עד 3…

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  7. Started by ac1240,

פתחתי את הנושא הזה בפורום גרפיקה אבל לא ענו לי עדיין ויכול להיות שעוד היום אני נוסע להביא כרטיס אז אני ממש בלחץ בבקשה לא לנעול אני צריך תשובה ממש מהר זה הפרטים כרטיס מסך AGP עד 600 שקל המפרט שלי הוא p4 2.8ghz 1gb אין לי אפשרות להוציא יותר מ 600 אז אני מוציא את זה על כרטיס מסך ואני רוצה לדעת מה הוא כרטיס המסך AGP8X הכי טוב שיש במחיר של עד 500-600 שקל כ(רגע יש לי ATI RADEON 9550 ) והאם יראו שיפור בכמות ה FPS שאני יקבל במשחקים(חשוב שזה יהיה כרטיס של SM3 לא יודע אם יש יותר אבל שישהיה לפחות 3 ) וכמה FPS אתם אומרים אני יקבל ב COD4 עם הכרטיס הזה (ועל איזה גרפיקה אני יוכל להפעיל את המשחק ) (הכרטיס שיש לי נותן לי 20 FPS ) והאם לא יהיה בעייה לשים את הכרטיס מסך הנ"ל עם הספק שיש ל…

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  8. אהלן, אני מחפש מפרט ב-4300 ש"ח, ללא חריגה. דיי רוצה שיכיל Geforce 8800GT ו-Intel Q6600, מיועד למשחקים והולך לרוץ עם מסך Samsung 226BW. פחות חשוב האיכות של המארז, מחפש מקסימום תוצאות. לא מיועד ל-OC. תודה!

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  9. אני מתכנן מחשב לשימושים משרדיים שאמור גם לשמש כ HTPC וגם להריץ תוכנות תיב"מ (סוליד וכדומה). אני מעדיף מערכות מבוססות AMD, והשתכנעתי ש 780G זו האופציה המתאימה מבחינתי כרגע, השאלה היא עם איזה מעבד? ראיתי את ההמלצה כאן ל BE2350 ואני לא לגמרי מבין אותה, הוא עולה כמו ה 5000 ונותן ביצועים של 4200. ב IDLE הוא לוקח בדיוק אותו הספק כמו האחרים והייתרון שלו בא רק בעומס אבל שם גם הוא חלש משמעותית מה 5000... ככה שיוצא שכל זמן שהמחשב סתם עובד לו לא הרווחתי כלום, וכשהוא כן מתאמץ הוא נותן ביצועים פחות טובים. מה גם שיכול להיות שה 5000 יעלה את מהירות המאוורר רק בשלב יותר מאוחר כי הוא לא מתאמץ כ"כ... יש כאן משהו שאני מפספס לגבי ההמלצה הגורפת למעבדי 2350? שאלה נוספת נוגעת למארז אנטק- 2480- ק…

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  10. Started by Orionized,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיף להישאר באזור ה-6.5K, אפשר להגיע עד 7.5K אבל רצוי שלא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ישמש לשימוש משרדי יומיומי (קריאת חומר אקדמי וניהול עסק), ולגיימינג ברמה גבוהה עד בינונית ל-5 שנים הקרובות בערך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומש…

11. שלום אני מעוניין לקנות מחשב ומסך ללא שאר הציוד ההקפי. התקציב הוא 5.5 אלף ואני מעוניין לשלם במזומן. הדבר הכי חשוב במפרט הוא שעל המחשב להיות כמה שיותר שקט. אני עוסק הרבה בוירטואליזציה והרצת כמה ישומים לכן אני מבקש מעבד 4 ליבות ובגלל עניין העלות מול תועלת אני מעדיף AMD. מבחינת משחקים אני לא מרבה לשחק במחשב, אבל שהמחשב יוכל להריץ משחקים קלים לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות, חשוב אבל שלכרטיס מסך יהייה יציאת HDMI ללא צורך במתאם. כפי שאתם רואים המסך הוא 22. בעניין הOC אני חושב על לעשות OC קל, אני לא ממש מבין בתחום אז חשבתי לעשות בעזרת תוכנת הoverdrive של AMD במצב Novice שזה עושה הכל אוטומטי ולהפעיל את זה במידת הצורך. עשיתי מחקר קל והרכבתי את המפרט הבא: הרכבתי את זה בKSP …

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  12. מבקש סיוע בהרכבת מפרט בסיסי למשחקים / צפיה בסרטונים+ עבודה משרדית WORD בהיקף מצומצם מידי פעם. המחשב מיועד לילד בגיל 6 חשוב לי דרגת שקט גבוהה ככול שניתן המסגרת המגבלות התקצביות. ציוד היקפי- ירכש בנפרד תודה

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  13. אני מחפש 2 מחשבים - בסביבות 1500 ש"ח כל אחד - אפשר גם פחות. השימושים: תוכנות אופיס. שמיעת מוסיקה (MP3). לראות סרטים (בעיקר DIVX, לפעמים DVD). למחשב הראשון אני מחבר רמקולים של ALTEC למחשב - הייתי רוצה אולי, אם זה משנה, כרטיס קול קצת יותר איכותי ממה שיש על הלוח - רק אם זה באמת משפיע על איכות הצליל. למחשב השני אני צריך כרטיס מסך שיתמוך במשחקי מחשב - לא High End - משהו ל-FIFA 2007 ודומיו.

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  14. Started by Psy,

[מדובר במחשב ישן DV1000] כשאני מנסה להפעיל את המערכת (במצב רגיל ובמצב בטוח) עוד לפני שהווינדוס עולה אני מקבל את המסך הכחול עם הודעת שגיאה שלמטה כתוב: בהתחלה זה היה מופיע אחרי הרצת הווינדוס (XP) אחת לכמה זמן, הספקתי להריץ בדיקת שגיאות לדיסק. כרגע הווינדוס אפילו לא מספיק לעלות ומתקבלת ההודעה. הוצאתי את הכרטיסי זיכרון (ישנה תופעה אחת לפחות שגורמת למסך כחול שקשורה לכרטיסי זיכרון) ניקיתי והחזרתי, כנ"ל עם ההארדיסק. הרצתי בדיקת דיאגנוסטיקה להארדיסק דרך הביוס - הראה שהוא תקין. הכנסתי דיסק של ה WIN XP שהותקן על המחשב, הוא מזהה את הבוט דיסק, לוקח לו הרבה זמן עד שהוא מתחיל לעלות אבל ברגע שהוא סופסוף עולה ישר קופצת ההודעת שגיאה שציינתי - מה שאומר שלא ניתן אפילו לפרמט את הכונן ו\או ל…

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  15. Started by roei86,

דגשים חשובים - שיוכל להריץ QBASE ושהמסך יהיה 22" מסך רחב, ואחרון - מקלדת ועכבר אלחוטיים תודה

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  16. Started by alergic,

שימוש: סרטים (15' ומעלה) משחקים( שיהיה עם משהו מעבר ל INTEL GMA...) משקל: לא רלוונטי, לא יתנייד הרבה. סוללה: מירבי, אף אל פי כן ^ זה מחשב נייד... אחריות: לעיניכם הכי טובה, הבנתי שאחריות יצרן נחשבת לדלוקס. זיכרון: עם אפשרות להרחבה עד 8 לפחות הארד דיסק: עדיפות ל 7,200RPM נפח לפחות 500 יציאות: HDMI - לבחירה USB- לפחות 3 בתודה, נתן

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  17. שלום, אני רוצה לקנות מחשב למשחקים עד 2300 ש"ח ללא ציוד היקפי. עברתי על האתר פה ועל הפורומים וראיתי מספר אפשרויות. קודם כל יש לי כמה שאלות כלליות: איך זה שכרטיס HD4850 512MB מכל חברה כמעט עולה סביבות ה-700 ש"ח (פחות או יותר - תלוי איזה חברה) עם זכרון DDR3 ומחברת POWER COLOR הוא עולה 560 ש"ח עם זכרון DDR5. לא קצת חשוד? יש סיבה לחשדנות הזאת? (מה אני חשדניסט? ) דבר שניה האם שילוב של HD4850 512MB (שהוא כרטיס די חזק לכל הדעות) עם מעבד סביר מינוס כמו E6300 הוא שילוב מאוזן? האם המעבד לא יהווה צוואר בקבוק לכרטיס המסך בביצועים במשחקים? להל"ן המפרטים שאני שוקל (אשמח אם תגידו לי מה דעתכם על כל אחד ומה לדעתכם כדאי): (מפרט שנלקח מהמפרטים המומלצים לאוקטובר 2009 פה בפורום) מעבד:…

18. המחשב ישמש לפוטושופ, ישומי אינטרנט, משחקים לא כבדים וניגון סרטי FULL HD. לא יהיה שימוש ב- OC. המחשב חייב להיות שקט, ואני זקוק בעזרתכם בהתאמת ספק הכוח+מארז שיאפשר זאת במסגרת התקציב. המפרט שבניתי: Intel Core i5-650 Tray - שח862 Gigabyte GA-H55M-USB3 - שח627 G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT - שח290 Sony Optiarc AD-5240S X24 SATA Black DVD - שח106 סה"כ: 1885 שח אני אשמח גם לשמוע המלצות נוספות על המפרט. שימו לב שאין צורך בכרטיס מסך יעודי מכיוון שהוא נמצא בשילוב שבמעבד ובלוח האם.

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  19. Started by idoaa,

שנה טובה יש לי לוח אם כמו בנושא, אני רוצה לשדרג את המחשב ללוח אם שתומך בסוקט 1200, אבל אני רוצה שהצ'יפסט של הלוח החדש יהיה הממשיך של הצ'יפסט של הלוח הישן מטעמי התקנת מערכת הפעלה אני רוצה לוח של ג'יגהבייט. איזה דגם אני צריך לקנות?

20. Started by shirNoshe,

אם ארכוש מחשב נייד ( שמתי עיין על הטושיבה A210 19J) שמגיע עם ויסטה, יש מצב שאני בטוח מעביר ל-XP האם במקרה כזה אין לי יותר אחריות? ואם לא יודעים את מי שואלים?

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  21. אהלן, אני טס בקרוב לטיול בארה"ב ורציתי לקנות שם מחשב נייד, אבל אני לא ממש מבין בזה. אני רוצה מחשב עם מסך 14" (האם כדי ללכת על מסך יותר גדול אם זה מוריד את המחיר?) והשימושים העיקריים בו הם אינטנרט, אופיס, סרטים (בHD), מוזיקה, ואולי גם קצת תוכנות עריכה (כמו פוטושופ). (תקציב כמה שיותר זול רצוי עד 500$ אבל אם זה הכרחי למה שאני מבקש אז אפשר יותר) אני צריך גם מחשב שיהיה עמיד, כיוון שאני מתכוון לטייל איתו תקופה די ארוכה. (ככה שאני מחפש חברה טובה שידועה באיכות שלה). על מה אתם ממליצים, וביקר איזה מעבד אני צריך, כי קצת הלכתי לאיבוד והאם כדי לי להסתפק במעבד חלש יותר מ CORE DUE 2 ? תודה!

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  22. Started by Lahad,

בלי ציוד הקפי ומסך, עבודה גרפית ברמה בינונית עד גבוהה וזכרון מספיק חזק RAM. שיהיה שקט גם. אשמח לעזרה. תודה

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  23. הי, מחפש המלצה למחשב שעיקר שימושו לעיבוד תמונה (קבצי raw גדולים מאוד..) דרישות : מעבד של amd (או שלא כדאי?), 4gb ram מהיר, hdd אחד ללא raid, מסך 19' 2ms. מארז / ספק סבירים - חשוב : שקטים! (OC כנראה לא רלוונטי) תקציב 7000 (קצת גמיש לכאן או לכאן) תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 559 צפיות
  24. אני מתכנן לקנות את המפרט הבא. המחשב עבורי הוא כלי לאינטרנט ואופיס, ואיני מתעניין (או מבין) בכל ה- BUZ וה- HYPE האקזוטיים. האם ניתן לקנות את המפרט בראש שקט? האם הוא אינו מכיל יותר מדי רכיבים OBSOLETE ? האם יש רכיבים שחשוב לשנותם? במידת הצורך אין לי בעיה לעלות בתקציב בכמה מאות ש"ח. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=345&CatCode=

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  25. Started by srolik,

אני צריך הצעות למפרט מחשב - שימושים עיקריים - אינטרנט, פוטושופ , אוטוקאד . אני צריך צורב DVD ומסך 19 בתקציב של 6000 ש"ח - מחנות מוכרת אשמח לקבל תגובות והצעות שלכם

• 4 תגובות
    • 559 צפיות

דיונים חדשים בפורומים