עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מתכנן מחשב לשימושים משרדיים שאמור גם לשמש כ HTPC וגם להריץ תוכנות תיב"מ (סוליד וכדומה). אני מעדיף מערכות מבוססות AMD, והשתכנעתי ש 780G זו האופציה המתאימה מבחינתי כרגע, השאלה היא עם איזה מעבד? ראיתי את ההמלצה כאן ל BE2350 ואני לא לגמרי מבין אותה, הוא עולה כמו ה 5000 ונותן ביצועים של 4200. ב IDLE הוא לוקח בדיוק אותו הספק כמו האחרים והייתרון שלו בא רק בעומס אבל שם גם הוא חלש משמעותית מה 5000... ככה שיוצא שכל זמן שהמחשב סתם עובד לו לא הרווחתי כלום, וכשהוא כן מתאמץ הוא נותן ביצועים פחות טובים. מה גם שיכול להיות שה 5000 יעלה את מהירות המאוורר רק בשלב יותר מאוחר כי הוא לא מתאמץ כ"כ... יש כאן משהו שאני מפספס לגבי ההמלצה הגורפת למעבדי 2350? שאלה נוספת נוגעת למארז אנטק- 2480- ק…

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  2. Started by Orionized,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיף להישאר באזור ה-6.5K, אפשר להגיע עד 7.5K אבל רצוי שלא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ישמש לשימוש משרדי יומיומי (קריאת חומר אקדמי וניהול עסק), ולגיימינג ברמה גבוהה עד בינונית ל-5 שנים הקרובות בערך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוחד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומש…

3. שלום אני מעוניין לקנות מחשב ומסך ללא שאר הציוד ההקפי. התקציב הוא 5.5 אלף ואני מעוניין לשלם במזומן. הדבר הכי חשוב במפרט הוא שעל המחשב להיות כמה שיותר שקט. אני עוסק הרבה בוירטואליזציה והרצת כמה ישומים לכן אני מבקש מעבד 4 ליבות ובגלל עניין העלות מול תועלת אני מעדיף AMD. מבחינת משחקים אני לא מרבה לשחק במחשב, אבל שהמחשב יוכל להריץ משחקים קלים לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות, חשוב אבל שלכרטיס מסך יהייה יציאת HDMI ללא צורך במתאם. כפי שאתם רואים המסך הוא 22. בעניין הOC אני חושב על לעשות OC קל, אני לא ממש מבין בתחום אז חשבתי לעשות בעזרת תוכנת הoverdrive של AMD במצב Novice שזה עושה הכל אוטומטי ולהפעיל את זה במידת הצורך. עשיתי מחקר קל והרכבתי את המפרט הבא: הרכבתי את זה בKSP …

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  4. מבקש סיוע בהרכבת מפרט בסיסי למשחקים / צפיה בסרטונים+ עבודה משרדית WORD בהיקף מצומצם מידי פעם. המחשב מיועד לילד בגיל 6 חשוב לי דרגת שקט גבוהה ככול שניתן המסגרת המגבלות התקצביות. ציוד היקפי- ירכש בנפרד תודה

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  5. אני מחפש 2 מחשבים - בסביבות 1500 ש"ח כל אחד - אפשר גם פחות. השימושים: תוכנות אופיס. שמיעת מוסיקה (MP3). לראות סרטים (בעיקר DIVX, לפעמים DVD). למחשב הראשון אני מחבר רמקולים של ALTEC למחשב - הייתי רוצה אולי, אם זה משנה, כרטיס קול קצת יותר איכותי ממה שיש על הלוח - רק אם זה באמת משפיע על איכות הצליל. למחשב השני אני צריך כרטיס מסך שיתמוך במשחקי מחשב - לא High End - משהו ל-FIFA 2007 ודומיו.

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  6. Started by Psy,

[מדובר במחשב ישן DV1000] כשאני מנסה להפעיל את המערכת (במצב רגיל ובמצב בטוח) עוד לפני שהווינדוס עולה אני מקבל את המסך הכחול עם הודעת שגיאה שלמטה כתוב: בהתחלה זה היה מופיע אחרי הרצת הווינדוס (XP) אחת לכמה זמן, הספקתי להריץ בדיקת שגיאות לדיסק. כרגע הווינדוס אפילו לא מספיק לעלות ומתקבלת ההודעה. הוצאתי את הכרטיסי זיכרון (ישנה תופעה אחת לפחות שגורמת למסך כחול שקשורה לכרטיסי זיכרון) ניקיתי והחזרתי, כנ"ל עם ההארדיסק. הרצתי בדיקת דיאגנוסטיקה להארדיסק דרך הביוס - הראה שהוא תקין. הכנסתי דיסק של ה WIN XP שהותקן על המחשב, הוא מזהה את הבוט דיסק, לוקח לו הרבה זמן עד שהוא מתחיל לעלות אבל ברגע שהוא סופסוף עולה ישר קופצת ההודעת שגיאה שציינתי - מה שאומר שלא ניתן אפילו לפרמט את הכונן ו\או ל…

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  7. Started by roei86,

דגשים חשובים - שיוכל להריץ QBASE ושהמסך יהיה 22" מסך רחב, ואחרון - מקלדת ועכבר אלחוטיים תודה

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  8. Started by LeeLo,

שלום, אני מחפש נייד שימלא את הדרישות הבאות: 1) יציאת S-video 2) מעבד Core 2 DUO 3) מסך לא מבריק 4) מיועד לעבודה שוטפת (OFFICE, גלישה) אך גם לצפייה בסרטים 5) עד 5000 ש"ח נחמד אם יכיל: 1) יציאת DVI או HDMI 2) יציאת אודיו SPDIF אופטית 3) מע' הפעלה WIN XP PRO למישהו יש רעיון?

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  9. Started by alergic,

שימוש: סרטים (15' ומעלה) משחקים( שיהיה עם משהו מעבר ל INTEL GMA...) משקל: לא רלוונטי, לא יתנייד הרבה. סוללה: מירבי, אף אל פי כן ^ זה מחשב נייד... אחריות: לעיניכם הכי טובה, הבנתי שאחריות יצרן נחשבת לדלוקס. זיכרון: עם אפשרות להרחבה עד 8 לפחות הארד דיסק: עדיפות ל 7,200RPM נפח לפחות 500 יציאות: HDMI - לבחירה USB- לפחות 3 בתודה, נתן

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  10. שלום, אני רוצה לקנות מחשב למשחקים עד 2300 ש"ח ללא ציוד היקפי. עברתי על האתר פה ועל הפורומים וראיתי מספר אפשרויות. קודם כל יש לי כמה שאלות כלליות: איך זה שכרטיס HD4850 512MB מכל חברה כמעט עולה סביבות ה-700 ש"ח (פחות או יותר - תלוי איזה חברה) עם זכרון DDR3 ומחברת POWER COLOR הוא עולה 560 ש"ח עם זכרון DDR5. לא קצת חשוד? יש סיבה לחשדנות הזאת? (מה אני חשדניסט? ) דבר שניה האם שילוב של HD4850 512MB (שהוא כרטיס די חזק לכל הדעות) עם מעבד סביר מינוס כמו E6300 הוא שילוב מאוזן? האם המעבד לא יהווה צוואר בקבוק לכרטיס המסך בביצועים במשחקים? להל"ן המפרטים שאני שוקל (אשמח אם תגידו לי מה דעתכם על כל אחד ומה לדעתכם כדאי): (מפרט שנלקח מהמפרטים המומלצים לאוקטובר 2009 פה בפורום) מעבד:…

11. המחשב ישמש לפוטושופ, ישומי אינטרנט, משחקים לא כבדים וניגון סרטי FULL HD. לא יהיה שימוש ב- OC. המחשב חייב להיות שקט, ואני זקוק בעזרתכם בהתאמת ספק הכוח+מארז שיאפשר זאת במסגרת התקציב. המפרט שבניתי: Intel Core i5-650 Tray - שח862 Gigabyte GA-H55M-USB3 - שח627 G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT - שח290 Sony Optiarc AD-5240S X24 SATA Black DVD - שח106 סה"כ: 1885 שח אני אשמח גם לשמוע המלצות נוספות על המפרט. שימו לב שאין צורך בכרטיס מסך יעודי מכיוון שהוא נמצא בשילוב שבמעבד ובלוח האם.

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  12. Started by idoaa,

שנה טובה יש לי לוח אם כמו בנושא, אני רוצה לשדרג את המחשב ללוח אם שתומך בסוקט 1200, אבל אני רוצה שהצ'יפסט של הלוח החדש יהיה הממשיך של הצ'יפסט של הלוח הישן מטעמי התקנת מערכת הפעלה אני רוצה לוח של ג'יגהבייט. איזה דגם אני צריך לקנות?

13. Started by shirNoshe,

אם ארכוש מחשב נייד ( שמתי עיין על הטושיבה A210 19J) שמגיע עם ויסטה, יש מצב שאני בטוח מעביר ל-XP האם במקרה כזה אין לי יותר אחריות? ואם לא יודעים את מי שואלים?

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  14. אהלן, אני טס בקרוב לטיול בארה"ב ורציתי לקנות שם מחשב נייד, אבל אני לא ממש מבין בזה. אני רוצה מחשב עם מסך 14" (האם כדי ללכת על מסך יותר גדול אם זה מוריד את המחיר?) והשימושים העיקריים בו הם אינטנרט, אופיס, סרטים (בHD), מוזיקה, ואולי גם קצת תוכנות עריכה (כמו פוטושופ). (תקציב כמה שיותר זול רצוי עד 500$ אבל אם זה הכרחי למה שאני מבקש אז אפשר יותר) אני צריך גם מחשב שיהיה עמיד, כיוון שאני מתכוון לטייל איתו תקופה די ארוכה. (ככה שאני מחפש חברה טובה שידועה באיכות שלה). על מה אתם ממליצים, וביקר איזה מעבד אני צריך, כי קצת הלכתי לאיבוד והאם כדי לי להסתפק במעבד חלש יותר מ CORE DUE 2 ? תודה!

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  15. היי חבר'ה אם תוכלו לעזור לי למצוא מפרט ממש טוב למחשב נייח לצורכי גרפיקה (בעיקר תוכנות תלת מימד ואנימציה כמו maya,Zbrush,photoshopcs4 ו-freehand) וקצת לצורך משחקים. תחום התקציב נע בין 3000-3500 אבל אפשר לחרוג ממנו קצת. אין צורך בציוד היקפי כמו מסך אוזניות או רמקולים. תודה. טל

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  16. Started by Lahad,

בלי ציוד הקפי ומסך, עבודה גרפית ברמה בינונית עד גבוהה וזכרון מספיק חזק RAM. שיהיה שקט גם. אשמח לעזרה. תודה

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  17. שלום אני רוצה הצעה להתאמה טובה בין מעבד-לוח אם-כרטיס מסך שיתאימו לשימושים הבאים : עבודה משרדית כבדה. צפייה בסרטי HD משחק יחיד- סימולטור טיסה של מיקרוסופט. המסך שבשימוש הוא 260HD של סמסונג. חשוב כמובן HDMI התקציב יהיה לפי ההצעה. אם אפשר הצעה גם למעבדי אינטל וגם ל AMD. תודה.

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  18. הי, מחפש המלצה למחשב שעיקר שימושו לעיבוד תמונה (קבצי raw גדולים מאוד..) דרישות : מעבד של amd (או שלא כדאי?), 4gb ram מהיר, hdd אחד ללא raid, מסך 19' 2ms. מארז / ספק סבירים - חשוב : שקטים! (OC כנראה לא רלוונטי) תקציב 7000 (קצת גמיש לכאן או לכאן) תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 559 צפיות
  19. אני מתכנן לקנות את המפרט הבא. המחשב עבורי הוא כלי לאינטרנט ואופיס, ואיני מתעניין (או מבין) בכל ה- BUZ וה- HYPE האקזוטיים. האם ניתן לקנות את המפרט בראש שקט? האם הוא אינו מכיל יותר מדי רכיבים OBSOLETE ? האם יש רכיבים שחשוב לשנותם? במידת הצורך אין לי בעיה לעלות בתקציב בכמה מאות ש"ח. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=345&CatCode=

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  20. Started by srolik,

אני צריך הצעות למפרט מחשב - שימושים עיקריים - אינטרנט, פוטושופ , אוטוקאד . אני צריך צורב DVD ומסך 19 בתקציב של 6000 ש"ח - מחנות מוכרת אשמח לקבל תגובות והצעות שלכם

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  21. Started by midnight-web,

אני צריך לרזולוציה 1280X1024 למשחקים כבדים כמו CRYSIS... לא אכפט לי בכלל כמה המחשב יעשה רעש (מה שיש לי עכשיו הוריקן אז אני כבר מורגל) אני מתלבט קשה בין הQ6600 וה E6750,א ני מתכנן להשתמש במחשב הזה מינימום 4 שנים, אני מעדיף גם כרטיס מסך של NVIDIA, הevga 8800gt superclocked edition למרות שהרבה אנשים ממליצים על innovision ichill 8800gt, מה ההבדל ביניהם? (חוץ מטיפה כסף פחות ומאוורר אחר... בחיים לא שמעתי על החברה innovision...) דיסק קשיח 250GB, (מעבד, כרטיס מסך, לוח אמ, זכרונות, HD, ספק, מארז (הכי חשוב לי במארז שיקרר את המחשב לא ממש אכפט איך הוא נראה וכמה רעש עושה) אני צריך את המפרט מהחנות www.noacom.co.il בהעדפה אפשר גם www.pandas.co.il תודה!

• 4 תגובות
    • 559 צפיות
  22. היי תותחים. אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט למשחקים נטו. עד 3500 ש"ח. ללא ציוד היקפי בכלל. אם יש שאלות תכתבו ואני יענה.. תודה רבה!!

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  23. Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz 1.00GB RAM RADEON 9800 PRO הלוח אמ נראה לי IC7 או משהו כזה איך המחשב מבחינת חומרה? הוא יצליח להריץ סרטי HD? ועוד שאלה בקשר לחיבורים: לכרטיס מסך יש יציאת DVI וVGA אין יציאת HDMI הDVI מספיק טוב?

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  24. Started by royiz,

שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב עריכה על מנת שאני יוכל לעבוד בו על פרמייר מכיוון שאני רוצה להתחיל ללמוד את התוכנה. התקציב שלי הוא 2000-2800 שקל וללא ציוד היקפי. אני רוצה הארד דיסק של 500GB ומבחינתי החשיבות של המעבד יותר גדולה מהחשיבות של כרטיס המסך. אם תרצו לדעת עוד דברים שאני מעדיף תשאלו. תודה

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  25. Started by talisman,

מיועד בעיקר לאופיס, אינטרנט, סרטים, מוזיקה. חשוב רק 4 ג'יגה זיכרון וHD של לפחות חצי טרה, עדיף טרה. לא צריך מסך ולא צריך כל ציוד היקפי. תודה למי שייעזור

• 3 תגובות
    • 559 צפיות

דיונים חדשים בפורומים