ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים כבדים כמו aion ,CALL OF DUTY6, BATTLE FIELD BC 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. כן, מסך או 22 או 24 [שמתחבר גם לסוני2,3] 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא יודע לעשות אוברקלוק, ואולי אני יעשה אוברקלוק קל 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. …
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש למישהו מפרט למחשב אם שימוש בעיקר משרדי ואולי בעתיד למשחקים לילדים קטנים. בנוסף צריך מסך 21 -22 אינץ' (LCD כמובן) , עכבר ומקלדת אלחוטיים ומדפסת משלובת סורק. התקציב הוא 4000 שקל. חשוב שמפרט המחשב יהיה מאותו חנות + הרכבה. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אני צריך מפרט+מסך לחבר ב3500. את ההרכבה אני יעשה בבית. הדרישות שלי מהמפרט הם שהמסך יהיה טוב(19 אינטש) ואם אפשר גם שיריץ משחקים ברמה בינונית. אני לא צריך צורב וציוד היקפי. אני צריך גם כרטיס טלויזיה למחשב שאני יוכל לראות טלויזיה במחשב.
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד ללימודים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 ש"ח, אפשר עד 2700 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נייד פשוט ללימודי מדמ"ח, להערכתי אין צורך בביצועים מיוחדים או מקום אחסון. עיקר השימוש יהיה הרצת קוד פשוט, כתיבת מסמכים, צפייה בסרטונים ברשת וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בגדר הסביר, אבל שהשקט לא יבוא ע…
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
-
שלום אני מחפש המלצה על מחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח. המחשב עצמו יחליף את המחשב השולחני שלי,לכן אני רוצה מחשב חזק שיעמוד במשחקים,סרטים ואינטרנט ללא בעיה. אין בעיה של משקל,הייתי מעדיף מסך גדול. תודה.
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד בתקציב הנ"ל, עם הארדיסק יחסית גדול(160-250 ג'יגה) וזיכרון של 2-4 ג'יגה, בעיקר מיועד לגלישה באינטרנט, עבודה באופיס, ומשחקים(אז כרטיס מסך סביר זה בהחלט חובה) כמו כן, זמן עבודה יחסית ארוך על סוללה. מה דעתכם ניתן להוציא מהתקציב הזה? כמו כן, יש המלצות לטאבלטים ב4000+-? ראיתי אסוס R1F משומש במחיר הנ"ל, מה דעתכם? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
מפרט לאחי הקטן למשחקים אבל לא רציניים מאד ולא על הגדרות גבוהות: מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2180 2.0Ghz OEM כמות: 1 - מחיר: ¤347 קירור למעבד: Thermaltake RSI 775 כמות: 1 - מחיר: ¤51 לוח אם: Gigabyte GA-945P-S3-RH כמות: 1 - מחיר: ¤344 מארז: Compucase HEC 6A19 400TRT Black כמות: 1 - מחיר: ¤404 קירור למארז: Arctic Cooling AF12025 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤28 זיכרון: Corsair 512MB Value Select DDR2-667 כמות: 2 - מחיר: ¤65 קשיח למחשב שולחני: Samsung 80GB 7200 SATA II HD080HJ כמות: 1 - מחיר: ¤205 כרטיס מסך: Palit Nvidia Geforce 8600GT 1GB Super PCI-E Retail כמות: 1 - מחיר: ¤521 כונן אופטי: LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ¤172 הרכבה: הרכבת מערכת מח…
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום לכולם, העברתי המון זמן באתר כדי לבנות לי את המחשב שאני רוצה, אשמח לשמוע תגובות. מטרת המחשב היא כאמור למשחקים ברמה הכי גבוהה. עוד לא בחרתי מסך ספציפי אבל ניתן לצאת מהנחה כי הוא יהיה מסך 22' רחב. בנוסף יש לי כמה שאלות: 1) האם מספיק ספק של 500W למפרט , או שצריך יותר? 2) כמו שנאמר בכותרת אני שוקל OC אבל השאלה היא כמה זה באמת תורם לביצועים, אם אני אצטרך להוסיף עוד גופי קירור, כמה רועש זה יעשה את המחשב שלי ולאילו רכיבים באמת כדאי לעשות OC? 3) המלצה לכונן קשיח טוב, 500GB ניראה לי יספיק לי מעבד - INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX לוח אם - Asus P5QL-E קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 זכרון: OCZ 4096MB…
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
HP 7400 Notebook PC (RU605ES) Intel® Core Duo T2250 1.73GHZ Mobile Intel® 950GM Express Memory 1024 MB DDR2 Hard drives 120 GB (5400 rpm)
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום לכולם בניתי מפרט למחשב הבא, אני רוצה לציין שאינני גיימרית רצינית אבל אני משתמשת בתוכנות גרפיקה כבדות ומשחקת אחת ל.. באיזה משחק עם גרפיקה גבוהה, אינני צריכה את הכרטיס מסך הכי יקר בעולם אבל צריכה מחשב שיהיה טוב לעוד כמה שנים בלי שאצטרך לשדרג אותו, אנא הגיבו לי מה לשפר אם יש צורך, בנוסף אני רוצה לדעת האם באמת שווה להזמין את המחשב מהאתר IQPC האם הם אמינים?. להלן המפרט: מעבד: AMD ATHLON 64 5600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.8GHz 1MB CACHE - ADA5600CZBOX - BOX ¤1046 לוח אם: ASUS M2N-E ¤542 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤789 דיסק קשיח: WD 160GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD1600YS ¤389 זיכרון: TWINMO…
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box 1035 ש"ח לוח אם- DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 790ש"ח זכרון- GeIL 512MB*2 DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value Memory 680ש"ח כרטיס מסך-Leadtek Winfast PX 7900GT 256MB 256bit PCI-E VIVO 2070 ש"ח דיסק קשיח- דיסק קשיח- Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8Mb Buffer SATA II ולמוכר להגיד ""T7K250"" שם דגם חדש חשובבבבב 580 ש"ח צורב- LG GSA-4167B DVDRW Bulk -240 מפנדה ש"ח מארז- Compucase 6A19-2F Midi 300 ש"ח ספק-ENERMAX EG565P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 535W-620 ש"ח מנעה 6300 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 585 צפיות
-
-
הי, אני שוקל אפשרות לקנות מחשב חדש, למשחקים, עם מסך LCD לא יותר מ-19'' (אפילו 17 יספיק) אני מעוניין בשני HDD של 160GB (או של 200GB אם ההפרש לא גדול) לוח אם עם צ'יפסט יציב שתומך בOC (אין צורך בקרור מיוחד... אויר פשוט יחסית יספיק... לא מתכוון לשבור שיאים) זיכרון של 2 גיגה לפחות... מארז, ספק, כ. מסך וזהו. עכשו, המחשב לא דחוף לי עכשו, וכנראה שאנ לא אקנה משהו בחודשיים הקרובים, אז רציתי גם לדעת אם יש משהו חדש (סדרה חדשה לגמרי של מעבדים\ סוקטים חדשים, לדוגמא) ששווה להמתין בשבילו מעבר לחודשיים... תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
שלום מבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב בהתאם למגבלות התקציב שלי . דרישות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוף אבל אם אין ברירה להשתמש בהכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD + משחקים ועבודה רגילה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: למשחקים כמו שצויין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.פרו אבולושיין , NBA ומשחקי ספורט על הגרפיקה הכי גבוהה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין …
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מפרט עד 5000 ש"ח כולל מסך + רמקולים טובים (בסגנון של altec lansing atp3 (אפשר לחרוג בכמה מאות) לעבודות גרפיקה בעיקר (photoshop/illustrator/indesign cs3) +אינטרנט + סרטים חשוב שיהיה לפחות 3 ג'יגה זיכרון. תודה
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום רב, באתר YNET כתבו על הוזלות של עד 70 אחוז במעבדי AMD למשל : "ההוזלה הגדולה ביותר היא במעבד Athlon 64 3800+, שמחירו צנח ב-71 אחוזים מ-400 ל-116 דולר בלבד" האם מישהו יכול לתת פרטים על כך? ואם זה נכון אז זה משנה את כל תמונת המפרטים המומלצים. מעניין שלא מצאתי באתר הזה דיבור על העניין.
-
- 8 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אני משתחרר עוד חודש וחצי ורציתי לקנות מחשב חדש כולם מדברים על קורנו אז רציתי לדעת כמה יעלה לי מעבד כזה פלוס לוח מתואם וזכרונות (אני יודע שזה עדיין לא יצא, אבל אולי יש לכם מושג בארך כמה כל זה יעלה) תודה
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
מבוסס לרוב על מה שקראתי בהמלצות פה, המסך שרשום יותאם למחשב שלי והמסך שלי יותאם למחשב הזה.
-
- 5 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום שבק חיים המחשב הוותיק שלי, boot משנת 2006. עבר הרבה והחזיק מעמד עד היום בערב. אני מעוניין להחליף אותו במחשב חדיש, אך לא במחיר מוגזם מדי. שימושים עיקריים: מולטימדיה, משחקים (לא יעוד ראשי). אני כבר לא מבין בחומרה כמו פעם ולכן כל ההצעות שקיבלתי בחנויות לא נראו לי, גם המחיר וגם המפרט הכללי, יש המון דברים מיותרים לדעתי. אני מצרף סיכום למפרט שקיבלתי למחשב ב 3700 ש"ח, אני מעוניין להישאר באזור ה 2500 מינוס, למחשב יהיו חיים קלים ללא אתגרים מיוחדים. יש דברים שבאמת לא אכפת לי לחסוך בהם כמו מארז, לוח ואולי מעבד (ההצעה לאחד חדיש), אני בטוח שתוכלו לסייע לי באיתור אלטרנטיבות טובות [TABLE=class: outer_border, width: 300] [TR] [TD=align: right]מעבד אינטל :[/TD] […
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב שהשימושים שלי בוא יהיו: -עבודה משרדית. -משחקי רשת, לא ברמה כל-כך מקצועית (דוגמא: Mu, WarRock). בנוסף למשחקים, סימולטורי טיסה למינהם. -מוזיקה. -קצת סרטים. -גלישה באינטרנט . -תוכנות מסרים. על פי הדרישות האלו כמה אתה חושבים שהתקציב של המפרט אמור להיות? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אני רוצה להשוות בין pc-7b לבין pc-7plus (עם מאוורר 25 ס"מ בקיר השמאלי שלו ועוד 2 מאווררים , קדמי ואחורי). תודה על הייעוץ
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
אז אני מחפש מאוורר קירור טוב למעבד של CORE 2 DUO E6300/E6400 אבל משהו טוב ולא במחיר מהחלל .. 150 ש"ח מקסימום תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
מחפש מחשב לצרכים יחסית בסיסיים של סטודנט, חשוב מאוד שתיהיה אחריות ל3 שנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 800$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אך עדיף לא לחרוג מהתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-100$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, עבודה משרדית, תכני HD, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solid works, Office, matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בלי משחקים! 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? רצוי כמה שיותר שקט אך לא ק…
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בקניית מחשב למטרת אינטרנט ומשחקים אני לא גיימר ולא משחק משחקים כבדים אבל אם אפשר שיהיה משהו סביר. התקציב הוא בין 3000 ל 3500 וצריך לכלול מסך ואת כל הציוד ההיקפי. אם אפשר רק שיהיה מחנות באיזור גוש דן כמו ראשלץ או ת"א דוגמת skypc במידה והכי זול שם. תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייד חזק בעיקר בכדי להריץ מכונות וירטואליות ותוכנות כמו visual studio וכמובן הדברים הבסיסיים כמו סרטים סדרות סרטי הדרכה, אם אפשר לתת כאן המלצות למחשבים עם 16G זיכרון או מחשבים עם פחות זיכרון ואפשרות לשידרוג בעתיד אבל לפחות שיתמכו בשידרוג כי הבנתי שלא כל מחשב יכול לתמוך ב16G כמובן i7 , אבל אם לדעתכם i5 גם יעשה את העבודה אז מה טוב ולגבי המחיר אם אפשר בפחות ממה שציינתי אני אשמח חח אבל אם צריך להשקיע יותר אז אין בעיה, ושאלה נוספת, ראיתי שהרבה ממליצים לחכות לאוקטובר ולקנות סמוך ללימודים ורציתי לדעת למה? בגלל שיש צפי בירידת המחירים או צפי לדגמים חדשים או בכלל משהו אחר.
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-