עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by infrequent,

שלום לכולם! תודה מראש על העזרה ! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) לימודים מדעי המחשב, עבודה משרדית, צפייה בסרטים\סדרות HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?בין 13 ל 17 מה שיהיה הכי מתאים לדרישות מעדיף 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאים לתקציב בשביל עלות - תועלת גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? ללא דרישה מיוחדת * משקל רצוי…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by talnisim,

שלום לכולם, יש לי לפטופ ישן שאין לו כונן דיסקים, אני רוצה לפרמט אותו ולשים עליו windows xp אבל הבעיה שאין לו כונן דיסקים, למישהו יש רעיון איך אני יכול להתקין את הווינדוס מבלי כונן? טל

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. שלום, אודה על עזרתכם בחוות דעת על מפרט לגיימר מתחיל. יש לי מספר שאלות- 1. ספק כח - האם מבחינת ביצועים הספק הבא יספיק ויכול להחליף את הספק שבבנדל https://www.tms.co.il/power-supplies/ss500e 2. כרטיס מסך - לא ברור לי ההבדל בין הגרסאות של Gigabyte GTX 1060 6 GB. האם יש עדיפות לדגם אחר על זה שבחרתי? 3. מארז - כיום יש לי Fractal Design עם פילטרים מתפרקים. האם במארז שבחרתי יש פילטרים בחזית, למעלה ולמטה וניתן לנקות אותם (כתוב שהם לא מתפרקים)? 4. זיכרון - ניתן להחליף ב-2 יחידות של https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=16954 נראה אותו דבר רק בלי כיסוי. האם יהיו הבדלים בביצועים? תודה רבה על …

4. תקציב התקציב לרכישת המחשב:6000 חריגה מקסימלית מהתקציב:6500 שימושים מהם השימושים במחשב? גיימינג כבד מאוד והרבה אינטרנט או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC/ אחר (נא לפרט) במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תוכנות בהן אתה תשתמש: באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 או 64 ביט):64BIT האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב (כן או לא):מקורית של HOME PRIMUM 64BIT. שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): אם כן, לאילו רכיבים? לא, אני לא אוהב להתעסק בזה. האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): אין טעם. ציוד היקפי מהי רזולוציית המ…

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. שלום ותודה מראש לעוזרים. מחפש מחשב לאדם מבוגר ,בעיקר לאינטרנט ,קצת וורד ומשחקי אונליין (פקמן וכו...) כרטיס מסך לא ממש חשוב ציוד הקפי קיים מהמחשב הישן. (המחשב הישן פשוט לא זז כבר) ללא מערכת הפעלה (יותקן ווינדוס) התקציב עד 2000 שח אבל אשמח אם יהיה גם הרבה פחות. תודה רבה!

6. HELP!!!! חברה לומדת עיצוב גרפי וזקוקה למחשב עד עכשיו לא רכשה שום דבר כיוון שאינה מתמצאת והיא מסתבכת מה להחליט מכל מה שמציעים לה. מה המלצותיכם? היכן לקנות ומה המפרט המומלץ?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by hananmori12,

שלום, בעקבות הכתבה שראיתי https://hwzone.co.il/המדריך-להרכבת-המחשב-שיהרוג-את-הקונסול/ אני גר בלוס אנגלס ורוצה להרכיב מחשב שישמש למשחקים וצפיה בסרטים וכו' אפשר לקבל המלצות למארז מעבד לוח אם וכרטיס מסך מתאימים? תודה

8. Started by ben_shi,

דודה שלי אמרה לי להשיג לה מפרט עד 4,000 שקל עדיף שיהיה מבוסס AMD לעבודות משרדיות ומשחקים(עם כרטיס מסך טוב אבל בלי מחיר גבוה)

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by efi89,

and phenom x6 1055t gigabyte 880gm ud2h DDR 1333Mhz 8 Gb ASUS Geforce 670GTX 2 Gb mini Oc edition 1Tb sygate 128 Gb SSD SANDISK משהו פשוט כזה אבל סבבה SHARKOON MASK מארז thermaltake litepower 450w BLACK EDITION [h=1]Scythe Katana 3 SCKTN-3000i CPU Cooler SAMSUNG DVDRW משהו עתיק (לא בשימוש כמעט בכלל)[/h] מעניין אותי לדעת מה הערך של המערכת הנ"ל

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by !!צפעון!!,

שלום לכם חברים. אני מעוניין במפרט חזק, אני מעוניין במחשב למשחקים, ומחשב מהיר! מה יש לכם להציע לי. תודה.

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום אנשים !! חבר של אבא שלי הציע לו מחשב נייד בן 3 שנים שעוד לא נפתח אפילו, חדש מהאריזה. המחשב הוא של IBM דגם: c40 . לא הצלחתי למצוא על הדגם הזה מידע באינטרנט, ואני לא יודע את המפרט שלו. המחשב מיועד בעיקר להוריי שצריכים רק אינטרנט ואופיס. אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת הנתונים הטכניים של המחשב הזה, ואם הוא שווה 1000 ש"ח. תודה רבה וסופ"ש מענג !

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. לא עושה OC. למשחקים. AMD Athlon 64 3000+ Gigabyte K8N Ultra-9 Sapphire Radeon X800XL 256MB TT Silent PurePower 480W לחנות הזאת (זיגזג) אין את האנרמקס לא נורא, אני לא עושה אוברקלוק Supertalent 601UF Silver Seagate 160GB NCQ SATA אני מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה כשלקחתי 160 עם אנ.סי.קיו מאשר 200 ללא אנ.סי.קיו 2x512MB TwinMos DDR400 Sony 1.44 בשביל אמא שלי Microsoft MultiMedia Keyboard Black Logitech MX-518 =] TT PerfectLight SoundControl Cold Cathode BLUE LG F900P כמו שהמליצו לי פה הרכבה (אבא שלי רצה... מה אכפת, הוא משלם) סה"כ 8790 ש"ח אחלה מפרט נכון? :]

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. היי, אני מעוניין לקנות מחשב, יש לי תקציב של 5000 ש"ח (לא זקוק למסך ולזכרון). אני כן מעוניין בכל הרכיבים שאציג במפרט שלי, אני רוצה שהם יהיו איכותיים במסגרת התקציב. עשיתי מחקר קטן ואני מעוניין בדעתכם הכנה והמלצותיכם. רכשתי זכרון 16GB 2400MHZ ולכן איני זקוק לזכרון במפרט. השאלה העיקרית האם המפרט שאני מציג פה הוא איכותי ובעיקר שווה את הסכומים שמושקעים בכל קטגוריה. האם יש משהו שאני משלם עליו פה יותר מדי ולא שווה את הכסף? תודה מראש! מק"ט מוצרים כמות מחיר C6700T Intel i7-6700 3.4Ghz(4.0Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray 1 ₪1488 AFACO-12000-GBA0…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by Second Edition,

היי לכולם , החנות/מעבדה שאני בדר"כ קונה/מתקן אצלה נסגרה . אני מחפש מעבדה מומלצת לניקוי מאוורר במחשב נייד (HP) באזור המרכז . ייתכן שיהיה צריך להחליף אותו . חשבתי על המעבדה של HP ישראל , מה דעתכם ? תודה , ליאור .

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by ftzahi22,

OK שלום לכולם .אני קונה מחשב חדש, המפרט שלי הוא כזה : לוח אם : MSI K8N NEO 4 PLATINUM מעבד : ATHLON 64 SOCKET 939 3200+ זיכרון : GIGA 400MHZ [KINGSTON] כ.מסךMSI ATI RX850XT TD256E PCX הארד דיסק : WD 160GB SATA DVD צורב - מארז THERMALTAKE S VIKING 9K+מסך AOC19" א. אני צריך מאוורר שקט למעבד וספק שיחזיק טוב את הכרטיס מסך ושיהיה שקט אני לא רוצה לשלם עליהם ביחד יותר מ-600 שח (שוב חשוב שיהיו שקטים) ב.איך ההארד דיסק מבחינת רעש , הוא שקט? ג.האם הייתם ממליצים על איזשהם שינויים? תודה רבה לכולם :xyxthumbs:

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by fc_bunker,

שלום ותודה מראש, התקציב באזור ה4000 ש"ח, אפשר להתגמש קצת אם יש הצדקה. להלן הדרישות: * מטרות המחשב? אני עתיד להיות סטודנט לרפואה, לכן עיקר השימושים יהיו משרדיים ולא תובעניים מדי. סרטים (בHD) מדי פעם. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על משהו בטווח של 13.3-14 אינץ'. אפשר לשקול אולי גם 12.5. נראה לי שיש לי עדיפות קלה למסך מט, אבל זה לא מאוד קריטי. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב. מעדיף שלא לעלות מעל ה1.9 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי זמן סוללה ארוך. שיפיק ליום לימודים (מהבוקר ועד שעות אהח"צ) …

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by dorish,

אז ככה אני מחר משלם על המחשב אבל אני עדיין יכול לשנות זה המפרט ספק TR420W מסך וויסוניק VP930 כןנן 80GB 8M WDSATA-2 זיכרון OCZ DDR2 533 של 512X2 מעבד AMD 939 3500 SETP לוח ASUS A8N SLI PRMUI כרטיס מסך DUAL 6600GT 256MB של GIB צורב DVD ASUS AUAL שחור מה אתם אומרים על המפרט מה לשנות במקסימום עוד 1000 שקל את המסך אני לא משנה ואת החברה של הלוח שהיא חייבת להיות ASUS אני נראה ישנה את המעבד ל 3700 כי אז זה כבר סאן דייגו שהבנתי שזה הרבה יותר טוב (הדגם) הלוח נראה לי טוב אבל אני לא יודע על הכרטיסי מסך אני לא בטוח בקשר לזה שזה 2 וזה SLI ואין לי נסיון אם זה אז מה אתם אומרים עדיף לקחת משהוא אחר? והזיכרון 1024 זה מספיק אבל אולי ללכת על זכרונות יותר יקרים מאותו חברה אבל 800 מגה הרץ אבל …

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. היי כבר המון זמן שלא הייתי פעיל ואין לי מושג מה הולך בשוק כרגע. המחשב הנוכחי שלי כבר לא שווה כלום בשוק של היום ואני מעוניין לקנות אחד חדש. עכשיו, הצרכים הם בעיקרון מחשב חזק שיחזיק תקופה, שמשחקים חדשים יפעלו עליו ברמה טובה. שהעבודה איתו תהיה חלקה ויהיה לו הרבה מקום. שאני לא אצטרך להחליף או לשדרג בשנתיים הקרובות. אני לא עושה אוברקלוק, לא מרנדר ולא שום דבר, אני משתמש פשוט. 1) 4,000, ניתן לחרוג אבל רצוי שלא. 2) השימושים העיקריים הם פשוט עבודה שוטפת, שלא ייתקע. שאוכל לראות HD ומשחקים יפעלו בצורה טובה. הרזולוציה המקסימלית של המסך היא 1280*1024. ורצוי שהמשחקים יהיו בהגדרות גבוהות. 3) אין צורך. אם בא לכם להמליץ על משהו מגניב בנפרד אז בכיף. 4) ----- 5) ----- 6) 7. 7) שלילי. 8) מער…

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by the kli,

CPU : Intel Pentium IV 3.2C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1732.88 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IC7-MAX 3 Intel 875P Motherboard (HT,OTES,Dual SATA RAID,D-DDR,5.1 Sound,Intel G-LAN,1394,USB2) [ ¤ 1142.24 ] 1 Memory : OCZ 1024MB (2x512) DDR-RAM 3200 EL Optiomized Dual Channel Kit [ ¤ 1467.78 ] 1 CPU Cooling : Zalman CNPS7000A-Cu Cooler for PIV/AMD [ ¤ 259.6 ] 1 Hard Discs : Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 1098.63 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800XT D3 256MB DDR Retail Video Card [ ¤ 2999.99 ] 1 Sound Cards : Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card [ ¤ 565.41 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive …

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. אהלן, לפני התשובות לשאלון אציין שאני חסיד של אסוס כי אני אוהב את המוצרים שלהם אבל אם יש מחשב אחר מומלץ יותר אני פתוח להצעות (אשמח להסבר למה).. *מטרות המחשב- משחקים כבדים, צפיה בסרטים, עריכת סרטים (פרימייר, אפטר אפקט ושות') * גודל המסך- משפחת ה 15", מסך מבריק (הבנתי שיותר נעים לראות בו סרטים). * רזולוציית המסך- כמה זה קריטי ומה ההמלצה? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי - לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - לא משהו מיוחד * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?- אסוס * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - לא פחות מ 750 ג'יגה כונן קשיח..RAM עדיף…

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by tsr,

אחרי קצת גישושים, המחשב בשביל שימוש בסיסי וקצת משחקי סינגל פלייר כמו קריסיס ובסגנון, לא משחקים מפוצצים שיצאו לאחרונה. בניתי את המפרט בעצמי ואני מניח שאפשר לשפר אותו. האם שווה להוסיף כרטיס נוסף של 2GB? האם כדאי לשנמך את הכרטיס מסך בכדי לחסוך בכסף? האם הספק שבחרתי מספיק? האם המארז הזה בסדר או שיש לשדרג אותו? התקציב הוא בסביבות ה 2000. תודה רבה לעוזרים!! AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪378 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1366, יחידות 1 ₪126 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪352 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪275 Sapphire ATI Radeon 5570 1GB GDDR3 HDMI, יחידות 1 ₪383 צורב Sony / Nec AD-7260S SATA…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (Photoshop, Lightroom) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by ShuBy,

מטרות המחשב? משחקים כבדים לדוגמא BF4 BL2 ומשחקים חדשים שיצאו, צפייה בסרטי HD * גודל המסך? "15-17 מעדיף מט * רזולוציית המסך? מעדיף 1920x1080 Full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אם אפשר משהו שיחזיק לפחות 4-5 שעות משחק או צפייה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ולפחות 2 usb * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB או יותר ולגבי SSD לא כזה חשוב אם יש או אין * כונן אופטי? לא משנה לי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חשוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מבין בניידים הרבה אז כל עוד זה טוב אין בעיה * כל…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. שבוע טוב, אחרי ששיגעתי אתכם פה עם מחשב נייד לשימושים האלה, אני מתחיל לחשוב אולי בכל זאת להמשיך עם נייח. המחשב הנייח שלי נפח את נשמתי (כנראה לוח האם), ולכן צריך לשדרג (וכן, עדיין שוקל נייד, אבל עכשיו רוצה לראות אופציות אחרות). אז מארז - יש. ציוד היקפי - יש. דיסק קשיח (כולל SSD למערכת הפעלה) -יש. וננסה לצמצם את התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם נותן ערך מוסף גבוה - אפשרקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + פוטושופ + פרמייר - ברמה חובבנית ולא יומיומית. א) במידה וה…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by yooooni9,

שלום אני סטודנט לאדריכלות ואני מחפש מחשב שיכול להריץ בקלות תוכנות כמו אוטוקד, סקצ'אפ, רוויט, ופוטושופ ... בתקציב של עד 5000 שקל גג. גודל מסך "15.6 אשמח להמלצות. תודה רבה!! נערך לאחרונה על ידי yooooni9; היום

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים