ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
אהלן , מחפש מחשב נייד חזק שיחזיק למספר שנים ושיתן עבודה למשחקים ולתיכנות. מחיפוש בארץ ראיתי שהמחירים בשמיים באיזור ה9 -10 אלף שקל, לכן מתלבט אם לקנות מחול ? חושב על כרטיס 1070 האם כדאי משתלם? חושב על אופציה של מחודש? חשבתי על האופציה של dell alienware 17 r5 תודה לעונים
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלומות חברי הפורום, לאחר כ5 שנים ואינספור שדרוגים שהמחשב שלי שירת אותי נאמנה הגיע הזמן לשדרוג. לפני שאייגע אתכם בחיפושים ונסיונות עזרה ברצוני להוסיף פרמטר ספציפי לשאלון שלי ולשאול אתכם - האם שווה לחכות לפני רכישה? (כלומר האם ידוע על דור חדש של מעבדים / כרטיסי מסך / רכיבי מערכת קריטיים בזמן הקרוב?) אני מתכנן מערכת שתשמש אותי לכל הBigshots של ה4-5 שנים הקרובות לפחות (במידה ולא ייצא משחק שהוא מפלצת על גראפית ברמה שלא ניתן לצפות לה), יפורט בהמשך בפרמטר המתאים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ500 ש"ח חריגה בהתאם לצורך. 2. מה שימו…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי. קיבלתי לא ממזמן במתנה את הנייד Lenovo 3000 N200 והוא לא רע מעבד כפול ליבה, 2GB ראם. כל מה שאני צריך. אבל הכרטיס מסך מובנה ודיי חלש.. האם אפשרי להוסיף לנייד הזה כרטיס מסך חיצוני? בספר שבא איתו רשום משהו לגבי PCI- Express mini אבל אני לא בטוח שמדובר בכרטיס מסך מישהו יודע?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
תודה לעוזרים/מייעצים, הנייד שלי מסוג DELL N3010 i5 430m התפרק לגורמים ואני זקוק למחליף דחוף (באמצע לימודים) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי מדעי המחשב, i5 לעיבוד נתונים מהיר, צפייה סרטים, אופיס חיבור למסך גדול לפרקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי, אם מסתדר אז FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנו…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אוטוקאד, קצת פוטושופ. דו מימד בעיקר. * גודל המסך? 14.1 מאט בלבד * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר נייד בהתאם למגבלות החומרה (2 קילו וקצת) * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? מן הסתם מעדיף כמה שיותר ולכן התקציב הוא גדול יחסית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 מינימום * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי. יש לי מחשב שקניתי לפני מספר שנים. מצ"ב המפרט שלו. זה מחשב נייח שעיקר השימוש שלו הוא תלת מימד - בניה ורינדור בתוכנות סטודיו מקס וסולידוורקס. כמו כן משמש לתוכנות גרפיות. אני צריכה מחשב חזק ויציב. אני מתלבטת האם להשתדרג איפה שמומלץ ויהיה משמעותי או להשקיע ולקנות מחשב חדש. ההתלבטות היא בעיקרה כלכלית - תמיד אעדיף חדש :) תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחשב נייד 15-15.6 אינץ' להורים לשימוש בסיסי עד 3K ש"ח, המחשב ישמש לגלישה ברשת עם הרבה טאבים פתוחים, פייסבוק, חדשות, משחקי פלאש לאחיינית, ניגון סרטים, סקייפ וכד'. חשוב שיהיה חזק מבחינת מבנה ולא יהרס במהירות. נפח 500GB יספיקו, עדיף כמה שיותר כמובן, אולי אאחסן סרטים במחשב. המחשב יקנה בארץ ואמור לכלול ווינדוס ברוסית, עדיף שתהיה אפשרות לחלק לתשלומים, מעבר ל3K. תודה
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש המלצה למפרט טוב ואיכותי שישמש לגלישה באינטרנט די אינטנסיבית, צפייה בסרטים ותוכנות אופיס ושאר תוכנות שוליות (לא זוללות אנרגיה). אשמח למפרט איכותי וחזק באזור המחיר שרשמתי. אשמח אם תכללו בו 4 ג'יגה זיכרון וגם כרטיס מסך סביר ולא מובנה. תודה רבה!
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של LG עם ווינדוס 7 יש לי תקלה מוזרה במקלדת - מקשי האותיות לא עובדים ושאני מקיש על אות מסויימת לדוגמא S ואני נמצא במשך של NOTEPAD אז נפתח חלון השמירה כאילו ה CTRL לחוץ בהתחלה חשבתי שזה בעיה במקלדת אז חיברתי מקבלת USB חיצונית ויש את אותה תופעה. מצאתי איזה פתרון זמני אבל ממש מעצבן - אם אני פותח מקלדת על המסך ולחוץ על אחת האותיות הכל משתחרר וחוזר להיות רגיל, אבל כשמפעילים את המחשב מחדש כמובן בהמצב חוזר להיות כשהיה. אם מישהו יודע מה התופעה הזאת ואיך אפשר לפתור אותה אודה לו מאד. תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מעוניין במפרט מחשב הכולל מארז, השימוש העיקרי במחשב הוא גיימינג ושימושי מדיה [שכל מחשב גיימינג בסיסי יכול להסתדר איתם כמו לראות סרטים, להוריד תכנים וכדומה]. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000, מעוניים להקדיש מתוכם עד 700 שקל לציוד היקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, כמובן אשמח לשמוע את האופציות וכמה ההבדל רציני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותכני מדיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- כל מ…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב , מפרט לחבר שלי ,שרוצה לקנות מחשב למטרות תיכנות גראפי ( הוא בונה מנועי גרפיקה למשחקים ) אז ככה , התקציב כמעט בלתי מוגבל , חשוב שכל הרכיבים יהיו ברמה גבוהה , בלי יותר מדיי פשרות . אוקיי אז זה מה שהוא חשב עליו : ASUS A8N-SLI Premium AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX SATA 7.2k 200GB Maxtor ASUS(!) nVidia 7800 GT beQuiet! Backline BQT-P5 420 Watts DVD Burner -לא משנה יותר מדיי , גם לא חייב Dual Layer CASE - חשוב מאוד שיהיה שקט ומצד שני קריר קריר קריר . יש אופציה ל-watercooling אם זה לא יחרוג מהתקציב מסך "LCD 19 - חשוב מאוד מאוד שיהיה איכותי . זיכרון - ג'יגה לפחות PC3500 . אולי על 533MHZ . מקווה שלא בילבלתי פה יותר מדיי אתכם .
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
דרוש מחשב לעריכת וידאו מקצועית- 8000 ש"ח(ללא ציוד הקפי) 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 7000-8000ש"ח. לא מזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת סרטים מקצועית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי כונן דיסקטים לא נחוץ. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? intel. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התא…
-
- 28 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם צריך מפרט למחשב גיימינג ללא מסך,נטו מחשב למשחקים עד 3500 ושיהיה זמין ב KSP מת''מ תודה מציין שזה בשביל חבר*
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
היי כבר המון זמן שלא הייתי פעיל ואין לי מושג מה הולך בשוק כרגע. המחשב הנוכחי שלי כבר לא שווה כלום בשוק של היום ואני מעוניין לקנות אחד חדש. עכשיו, הצרכים הם בעיקרון מחשב חזק שיחזיק תקופה, שמשחקים חדשים יפעלו עליו ברמה טובה. שהעבודה איתו תהיה חלקה ויהיה לו הרבה מקום. שאני לא אצטרך להחליף או לשדרג בשנתיים הקרובות. אני לא עושה אוברקלוק, לא מרנדר ולא שום דבר, אני משתמש פשוט. 1) 4,000, ניתן לחרוג אבל רצוי שלא. 2) השימושים העיקריים הם פשוט עבודה שוטפת, שלא ייתקע. שאוכל לראות HD ומשחקים יפעלו בצורה טובה. הרזולוציה המקסימלית של המסך היא 1280*1024. ורצוי שהמשחקים יהיו בהגדרות גבוהות. 3) אין צורך. אם בא לכם להמליץ על משהו מגניב בנפרד אז בכיף. 4) ----- 5) ----- 6) 7. 7) שלילי. 8) מער…
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
רענון מסך, עברתי היום על כמה מחשבים ניידים בכמה חנויות ובכולם הייתה רק אפשרות של 60 מגה הרץ יש 75+? תודה איל
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כן, אני יודע שיש בערך אלף אשכולות עם בדיוק אותו תקציב אבל בכל זאת החלטתי לפתוח עוד אחד כי יש לי דרישות טיפה שונות אז ככה, אני כבר מורח את המחשב הגוסס שלי יותר מדי זמן והגיע הזמן להתחדש. אני קצת חנוק בכסף ולכן הייתי מעדיף לחסוך כמה שאפשר ולהשאר על גבול ה3.5, מצד שני אם אני משקיע כסף אז חשוב שהמחשב יהיה אמין, ויוכל להריץ משחקים בצורה סבירה לאורך זמן, ואם ההבדל בין 3.5 ל4 באמת עושה הבדל אוכל לגייס את הכסף. לסיכום-הביצועים והאמינות(=שיתפקד כמה שנים טובות לפני שיתפגר) בעדיפות עליונה. השאלה אם אוכל לקבל את מה שאני רוצה בתקציב שיש לי? או שאולי עדיך להזמין מחול? AMAZON או משהו 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5-4K *בהדגש למה שכתבתי למעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? …
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים, יום טוב שבוע טוב! הייתי שמח לקבל המלצה לבחירת מחשב נייד חזק ואמין שיוכל לתפעל בקלות תוכנות גרפיקה ושרטוט במקביל עם אינטרנט בלי לקרוס באמצע עבודה. עדיפות למקלדת נוחה ומסך 14 עד 15.4 אינץ', עוד דרישות: משקל של עד 2.5 קילו ומחיר של עד 5,000 ש"ח. (עדיפות ל2GB זכרון ומעלה, מעבד Core 2 Duo, גודל דיסק 250GB ומעלה וכרטיס מסך חזק). מקווה שיש חיה כזו (במיוחד בגלל הדרישות מול המחיר) אבל.. אם צריך אפשר קצת להתפשר... (על הדרישות) ( : תודה מראש! עידו
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט מיועד בעיקר לעיצוב גרפי 2D בפוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין אבל גם למשחקים. חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. מתוכנן OC עדין כנראה בחנות, אבל זה פחות חשוב. בעניין המעבד אני נוטה לכוון E8400/8500 אלא אם כן יש יתרון לארבע ליבות בעבודה על כמה תוכנות פתוחות במקביל, אשמח להארות בנושא.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, קודם חיפשתי (בפורום וברשת) ולא ממש מצאתי את תשובות מתאימות, מתבלט בין הדגמים האלה: http://ksp.co.il/?uin=27192 http://ksp.co.il/?uin=27188 היתרון מבחינתי לu41 מלבד מהמחיר הוא הכרטיס מסך הפשוט, מהסיבה שאין לי צורך באחד מתקדם יותר שזולל סוללה. היתרון לz41 היא העובדה שיש לו כונן אופטי אותו אני מתכוון להפוך לssd (באמצעות מתאם) זה אפשרי בדגם המסוים? פרט נוסף שמעניין אותי לדעת הוא זמני הסוללה שאף מקום לא טורח לציין, הבדיקות שראיתי ברשת היו עבור דגמים אחרים (חיפשתי גם s41 לפני) עם מעבדים חזקים/חלשים יותר וכרטיסי מסך שונים. שאלה נוספת היא במידה ומישהו מכיר לעומק יותר את הדגמים ויכול לפרט על עוד ההבדלים מלבד מקלדת מוארת כרטיס המסך וגודל אחסון, שינויים בפלסטיקה אולי? תודה רב…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
על הקוספא של הקירור לא מצויין תאימות ל 1150 אבל באתר שלהם כן מצויין יש מצב שהאחד המתאמים שמגיעים יחד עם הקירור פשוט מתאימים גם ל 1155 וגם ל 1150 וזה פשוט רשום ככה על הקופסא כי אולי לא היה עוד בזמנו את 1150 בכלל?
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כמה שאלות.. יש לו וינדוס 7 אבל לא קיבלתי שום דיסקים עם המחשב.. האם הייתי אמור לקבל? יש לו רק כונן c אם אני רוצה לעשות כונן c וd זה סיבוך? יש בזה סיכון או שזה פשוט? ועוד משהו עם העבודה שלי הרוב היא בבית על חשמל אבל הסוללה עדין בתוך המחשב האם עדיף לי להוציא אותה?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מישהו אמר לי שזה מזיק לסוללה להשאיר את הלפטופ רוב הזמן בשקע עם הסוללה עד כמה זה נכון? והאם יש לכם איזה טיפים לגבי חיי סוללה? נ.ב. מדובר ב XPS 1530
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כפי שידוע הלימודים מתחילים בחודש הבא אז אני מתכנן לקנות נייד בשביל הלימודים יופעלו עליו תוכנות כמו matlab,orcad,pispice ומשחקים כמו falluot-3,mafia-2,diablo-3 וכמובן סרטי HD אינטרנט ויישומי אופיס. השאלה שלי האם כדי להשקיע ולשדרג את הכונן הקשיח ל ssd כי הבנתי שזה משפר באופן משמעותי את זמני הטעינה במחשב כלומר במשחקים וגם בעת ריבוי משימות ואת זמני אתחול המחשב מהביוס אבל הכי חשוב הוא יותר עמיד בפני זעזועים מאשר כונן HDD רגיל וגם אם כדי להשקיע בנייד בעל DDR3 כלומר עד כמה זה באמת כדי? בינתים חשבתי לקנות את Lenovo G550 NTDK3IV http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03 הבנתי גם שהחנות בה קונים את הנייד לא מספקת את השירות במקרה של תקלה אלא חברה אחרת\היבואן הרשמי בררתי ו…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
HP Pavilion dv6t Quad Edition customizable Notebook PC • Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit • 2nd generation Intel® Quad Core i7-2630QM (2.0 GHz, 6MB L3 Cache) w/Turbo Boost up to 2.9 GHz • 1GB GDDR5 Radeon HD 6770M Graphics [HDMI, VGA] • 8GB DDR3 System Memory (2 Dimm) • 640GB 7200RPM Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection • No Additional Office Software • FREE Upgrade to Norton Internet Security 2011 - 15 Month Subscription (activation required) • 30% OFF! 9-Cell Lithium-Ion Battery (over-sized) - Up to 9.75 hours of battery life +++ • 15.6" diagonal High Definition HP BrightView LED Display (1366x768) • SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Supp…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
במקרה נתקלתי במוצר הזה ברשת באג . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=0 לכל החברה כאן שקנו מחשבים ניידים וגילו שהנייד שלהם מחזיק בקושי שעתיים (ואחרי חצי שנת שימוש בקושי שעה ), סוף סוף נימצא הפיתרון בדמות סוללה חיצונית . נכון שהפיתרון יקר ,אולם יתרונו הגדול הוא שהוא אוניברסלי ובעל חיבורים במתחים שונים שמאפשרים להמשיך להשתמש במכשירים אלקטרוניים שונים ,גם אם הסוללה המובנת התרוקנה וכמובן גם במקביל לטעון את הסוללה של המחשב הנייד וגם הרבה מכשירים אחרים כמו פלאפונים (3.7 וולט ) נגני mp4 \mp3 (מתח usb וולט 5.3 ). הדבר שימושי בין היתר לכל אלו שקנו את ה-wind באיבורי וגילו שהם קיבלו עם הנייד ,סוללת צעצוע שלא מספיקה לשום דבר . על פניו נראה אחלה פיתרון , אולם לא הצלחתי…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-