ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, את המחשב קניתי לפני כמה שנים טובות, לדעתי באזור 2011, מאז הוא עשה את שלו והיום כמעט לא זז ולכן אני רוצה לשדרג אותו או לחילופין להחליף לגמרי, המפרט הוא כזה: לוח אם: asus p5q pro turbo עם קירור Freezer Extreme מעבד: Intel Core 2 Quad Q8300 שני כרטיסי מסך בקרוספייר: Radeon HD5770 זכרון: 8GM RAM לא זוכר של איזו חברה וכן שלושה כוננים נייחים SATA HDD. כיום אני צריך מחשב שיוכל להריץ לי תוכנות עריכה כמו לייטרום ופוטושופ וכן עריכת וידאו כמו פרימייר, כמו כן מעוניין להגדיל את הזכרון ל16GB RAM ולהוסיף SSD של 250-500GB. האם שווה להשאיר משהו מהחומרה שיש לי כיום במחשב? או להעיף הכל ולקנות הכל חדש? אשמח ליעוץ, תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב אם נדרש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית, סדר וארגון, עבודה ואחסון מסמכים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - חשוב שיהיה שקט (7) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - מוכן לשימוש 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - בקעת אונו 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - בשבוע הקרוב 12. הערות נוספו…
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב i5 cpu 661 בלי כרטיס מסך. אני רוצה להוסיף למחשב כרטיס מסך שיריץ לי משחקים ולשדרג את הזיכרון של המחשב ל 8G RAM. תקציב עד 1000 ש"ח. אשמח לעזרה, תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט למחשב נייח. התקציב הוא בין 3000 ל- 4000 ש"ח. השימוש הוא בעיקר לצפייה בסרטים באיכות גבוהה, גלישה באינטרנט, לפעמים תכנות ב- visual studio ו- intellij. גיימינג לא רלוונטי בכלל. כרגע עובד עם מסך 23'' עם רזולוציה טבעית של Full HD (1080p) 1920 x 1080 (ממש צפציפית Samsung SyncMaster BX2335 LED - LED monitor - 23"). אם התקציב יהיה יותר קרוב למינימום אשקול לקנות מסך חדש (כמסך נוסף), פחות קריטי בטווח הקרוב. (כן אשמח להמלצה על מסך 25'' שיתאים למחשב, עדיף עד 1500 ש"ח). אין צורך בציוד היקפי. השקט חשוב כיוון שהמחשב נמצא בחדר שינה. לא מתוכנן אוברקלוק. צריך לכלול וינדוס 10. צריך צורב. הקנייה מתוכנן עד סוף השבו…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים כלליים - האזנה, צפייה, גלישה וכדו' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי הרכבה בחנות - לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר שנתיים וחצי החלטתי לרכוש מחשב נייד חדש, איש חומרה אני לא, ולאחר מספר בדיקות וסקירות הגעתי לשלושה מועמדים סופיים (אציג אותם ואת מפרטיהם בצורת קישורים לדף הרכישה בKSP לצרכי נוחות ולמנוע פוסט באורך קילומטר): 1. Dell XPS 13 - http://ksp.co.il/?uin=36099 2. Lenovo Yoga 910 - http://ksp.co.il/?uin=37869 3. HP Spectre x360 - http://ksp.co.il/?uin=35087 נתחיל מתקציב וצרכים, כפי שאתם רואים בקישורים התקציב נע סביב ה7,000₪, פלוס מינוס אלף לכאן או לכאן, למיטב הבנתי זה התקציב אשר אמור להספיק לי לצרכים הבאים: 1. לימודים, סטודנט להנדסת תוכנה. 2. כל מה שקשור לפיתוח תוכנה, החל מפיתוח אתרים, דרך עבודה עם Visual Studio ואפילו הרצת אימולט…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב לשימוש ביתי ומשרדי, ישומי אופיס, אינטרנט, ריבוי חלונות, 2 מסכים שמיעת מוסיקה, צפיה בסרטים (KODI), חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר וחזק ושתהיה אפשרות לשדרג בעתיד אם יהיה צורך. מה דעתכם על המפרט הבא: דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 7500 3.4Ghz - IR13 - ללא צורב מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 7500 3.4Ghz 6MB Cache s1151 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם MSI H270 PC Mate LGA1151, Intel H270, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שיוכל להריץ את משחקי 2017 באופן חלק מחשב נייח באיזור 2,500 ש"ח יש דבר כזה? תודה, עמית
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן עם לוח אם של microstar או msi מסוג MS-7507 יש שם כניסת PCI express x16 אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך שמתאים ללוח האם הישן הזה בתקווה שזה ישפר את צפיית הוידאו דרכו. יש עדיין מקומות לקנות בהם כרטיסי מסך שיתאימו? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים. שלום רב. אני מחפש מחשב נייד עם דרישות הבאות. רצוי שהמחשב יהיה, מחשב נייד מסדרה עסקית (עמיד יותר בנסיעות / מסך מט / מודם 3G / סוללה איכותית וכו...) מינימום 15.6 אינץ' ואפילו רצוי 17.3 אינץ' חובה מקלדת מוארת שיגיעה רק עם SSD 256GB-512GB ממש רצוי שיהיה עם 3G (לא חובה) חובה שיגיע עם מסך טאץ' העדפה שהמחשב יהיה מהדגמים החדשים (דק / קליל וכו....) האם יש למישהו המלצה, כי אני לא מצאתי משהו כזה..... אין לי בעיה גם להזמין מחול. אין לי שום בעיה עם תקציב, אפשר להשתולל
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ביקשו ממני לנסות לקבל המלצה למחשב נייח עבור גרפיקה עיקר השימוש יהיה עם פרמייר (מתחילים עכשיו ללמוד את התוכנה בצורה רצינית) אשמח לקבל מפרט 1 או 2 (2 רמות מחיר) בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לייעוץ לקניית מחשב נייד שיתמוך בפוטושופ ואבלטון לייב להופעות. התקציב שלי הוא עד 3500 ₪, גמיש במידת הצורך ב200-300 ₪. הבנתי שהמינימום לאבלטון הוא 8RAM, i5. תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה לפני רכישת טאבלט, להלן הצרכים: -מיועד להצגת טקסט (אין צורך עם יכולות להרצת משחקים/סרטים וכו,) *עדיין רוצה כזה שיהיה מספיק איכותי מבחינת הרזולוצייה ובמיוחד שמדובר בשימוש מקצועי בתחום הארועים...מקומות שבהם יש השפעה של מערכות תאורה....השתקפות...(בהקשר זה אני מניח שעדיף מסך מט ולא מבריק?) -גודל מינ' שמותאם לפורמט דף A4 ז"א 21 על 30 ס"מ (אשמח לדעת בהקשר זה כמה זה באינצ'ים? וגם: האם הגודל שבדר"כ רשום במפרטים, זה נטו של המסך או כולל גם את המסגרת הפיזית של הטאבלט? ) -כזה שמגיע עם מקלדת פיזית (2IN1) שניתנת לניתוק/חיבור -עט מגע יהיה תוספת נחמדה אך לא מחוייבת. -טווח מחיר: עד 3500 ש"ח - כמובן עם העדפה להוזלה במחיר (אפיל…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברה תהיתי אם מישהו יכול לתת לי כמה הצעות הכי טובות עד כמה שאפשר לקניית מחשב חדש . בהתחלה היה לי התלבטות מה לעשות עם התקציב שלי, אבל אחרי שהבנתי כי מחשב נייד לא יוכל בחיים להשתוות לנייח בהרצת משחקים (וגם יש לי היסטוריה מעצבנת עם בעיות חום בניידים) הבנתי כי נייח זו האופציה המועדפת . השימוש שלי במחשב אומנם כולל שימוש בתוכנות כמו word, excel, powrp ואולי עוד דברים שלא חשבתי עליהם שמשתמשים במשרד אך אני רוצה שהמחשב שלי יוכל להריץ גם משחקים חדשים בלי להיתקע ובלי שאצטרך ללכת להגדרות המשחק ולשנות את כל מונחי הגרפיקה למינימום. התקציב שלי למחשב כולל מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים הוא לא יותר מ - 4500 ש"ח ואם ניתן יהיה אפילו לרדת לכיוון ה- 4000 ש"ח בלי יותר מידי ל…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב עבור עיצוב, תלת מימד וסרטונים (יריץ תוכנות של פוטושופ, אילוסטרייטור, סינמה 4D, אפטר אפקטס, פרימייר), והתקציב שלי הוא 5000 - 5500 שקלים. אין צורך במסך, עכבר, מקלדת ודברים כאלו. אשמח לעזרה תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, מחפש לרכוש מחשב לגיימינג שיריץ משחקים סבבה עד 3000 ש"ח.. שיהיה לפחות עם 8G ram, ssd 120gb וכרטיס מסך טוב.. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי איפה אני יכול לבדוק מה הרמה/הבדל בין 2 מעבדים 1 - AMD Quad-Core A6–6310 APU 2 - Intel® Core™ i3-5005U Processor (3M Cache, 2.00 GHz זה נייד לחבר שצריך את הנייד למייל ואופיס אני בטוח שהמעבד של אינטל עולה על זה של AMD בכמה רמות השאלה היא בכמה?
-
- 14 תגובות
- 5.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין בלאפטופ שיאפשר לי לפתח תוכנה יותר ביעליות. כלומר, המטרה היא שהקומפלציה והעבודה עם המחשב תהיה כמה שיותר מהירה וחלקה. למיטב הבנתי SSD, מעבד וRAM הם השילוש הקדוש בשביל עבודה כזו. אז אני רוצה לדעת אם המחשב הזה יספיק לי לעבודה עם ANDROID STUDIO, UNITY ואוליי גם VISUAL STUDIO דבר אחד שהייתי רוצה זה SSD של 256 GB במקום רק 128, אבל חוץ מזה נראה לי שהמחשב הזה יהיה טוב לעבודת פיתוח? מה אתם אומרים? עריכה: אגב, איך אני יודע שהמוכר לא מחליף לי לרכיבים שלא מגיעים עם המוצר או מחליף את הרכיבים המקוריים ברכיבים "פושטים"? ואם אני אבקש כונן SSD 256 GB איך אני יודע שהוא שם לי משהו באותה האיכות של התוצרה של ASUS או שהוא שם לי סתם משהו פחות אי…
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:CS:GO, Dota 2, Overwatch -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא משנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?ל…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב שעוד מעט חוגג 7 שנים ולא עבר שדרוג, זמן לקנות חדש! אני לא גיימר, כאשר קניתי את המחשב הנ''ל הוא היה מיועד למשחקים, אבל במשך כל השני האלה כמעט ולא שיחקתי, לא מצאתי בזה עניין. אני לא יודע אם אשחק במחשב החדש שאקנה, אולי אתאהב בזה מחדש, למרות שלא נראה לי. ועדיין, חשוב לי לקנות מחשב למשחקים, גם אם לא אשחק בו. אז מה המחיר למחשב שכזה? מחשב שיתאים לגיימר הקל-סביר? ומה המחיר למסך של מחשב כזה בגודל 27 אינץ?
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 באילת!!!! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שבא לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה/לימודים/תיכנות מאוד חשוב תוכנות לתכנות אני משתמש בזה המון / פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכונות יחסית כבדות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14.0/15/17 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות + 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין …
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, אני בונה מחשב חדש (תקציב 11K כולל מסך, לגיימינג כבד) ואשמח לעזרה שלכם. עשיתי מחקר על רוב החלקים ובניתי כבר חצי מהמחשב לבד אבל יש כמה חלקים שאני עדיין לא בטוח לגביהם. אלו החלקים שבנתיים כבר החלטתי שיהיו הבחירה הכי טובה למפרט, אשמח לדעה שלכם אם אתם רואים משהו שאפשר לשנות/לשפר משמעותית בלי הבדל מחיר גדול מידי: לוח אם: ASUS - MAXIMUS-IX-HERO מעבד: i7-7700K Kaby Lake כרטיס מסך: ASUS GeForce GTX1070 ROG STRIX OC אכסון: 500GB Samsung 850 EVO SSD + WD Caviar Black 2TB (לא משחק עם אכסון, אני לוקח את הכוננים הכי אמינים בשוק, כבר נכוותי מקריסה פתאומית של דיסק בעבר ואיבוד מידע ולא רוצה לחוות את זה שוב) ספק כוח: EVGA - B2 - 850W אז מה שנשאר לי זה רק מארז,…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש פחות או יותר רק לגלישה באינטרנט - מיילים - יוטיוב, להורים שלי (גמלאים). אני לא רוצה לעבור את ה2000 ש"ח, מקסימום בעוד איזה 200 בשביל הרחבת אחריות. אני קצת מתלבט על מה להתפשר - אני כן מעדיף שזה יהיה עם כונן SSD (יכול להיות קטן) כי זה באמת משפר את חווית השימוש, אבל התקשיתי למצוא בטווח מחיר הזה. מסך 15", אולי גם 14" יספיק אם יש במפרט עדיף. לא צריך מערכת הפעלה/אופיס וכו'. ראיתי שני מחשבים בKSP של lenovo- עם i3 ו256GB: http://ksp.co.il/?uin=35311&select=.271..211..214..213..3765..580..466. עם i5 ו128: http://ksp.co.il/?select=.271..211..214..3765..213..378..580..466.&kg=&list=1&sort=2&a…
-
- 11 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? – 10K ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי להוסיף עוד 5K (וצפונה) אם זה שווה את המאמץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) ? מיועד לשימוש ביתי רגיל + עיבוד תמונות (צילום ב DSLR) + עיבוד וידאו/סרטונים + משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מדי פעם (חובב צילום) משתמש בלייטרום ופוטושופ בעיבוד מאות תמונות שצילמתי וכן יצירת סרטונים לאחר צילומי וידאו (GoPro וכדומה), שם אני משתמש בתוכנות יעודיות ו iMovie וכדומה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימי…
-
- 18 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עד 2500 שיהיה בעיקרון למטרות משרדיות OFFICE וכו' וסרטים במידת הצורך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 8 תגובות
- 3.3k צפיות
-