ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 בלי חריגה של שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רשימה ארוכה של משחקים שיצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש בערך ב-6500 ש"ח. אני לא מריץ משחקים אלא רק ישומים משרדיים ואינטרנט, אבל אני רוצה שהוא יהיה מהיר וחזק. חשוב לי מאוד שיהיה מותקן עליו WIN XP PRO. מה אתם אומרים על המחשב הזה: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=9723 האם המעבד דותן הזה הוא טוב?
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב המפלצתי של הזדקן (כבר בן 5), עדיין מריץ כמעט הכל בצורה מכובדת אבל אני כבר מרגיש צורך עז להחליף אותו 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 (מוכן להעלות את התקציב אם זה יתן יתרון משמעותי) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,עבודות גרפיות ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).Visual studio,Maya,Max ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Starcraft 2, diablo 3,skyrim,Crysis2 וכו' (גם משחקים חדשים יותר מן הסתם) …
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום הבן רוצה מחשב גיימינג, יש, לנו מסך, מקלדת ועכבר. קיבלנו הצעה מבאג, מחשב hp pavilion gaming TG01-1014nj במצע כעת ב 4750 ש"ח. יראה שהספק רק 400w או יש מפרטי ksp ב5000 ש"ח אינטל. מה עדיף? הילד טוען שמחברים שבכלל עדיף על בסיס amd. איזה חנויות באזור הרצליה, חצי שעה נסיעה, מומלצות?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
CPU : AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU (stepping AIUHB)[ ¤ 567.23 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 615.54 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory (CH-5)[ ¤ 537.37 ] 1 CPU Cooling : Thermalright SK-7 Cooler for AMD [ ¤ 154.26 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 652.99 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Bulk Video Card [ ¤ 1193.24 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Asus x 52 [ ¤ 143.3 ] 1 Monitors : 17" Samsung 753DFX Monitor [ ¤ 907.56 ] 1 Keyboards : Microsoft Internet Keyboard [ ¤ 87.28 ] 1 Mouse : Microsoft Optical Trekker Mouse OEM PS…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מתלבט בין שני מפרטים שהופיעו כאן בימים האחרונים, תוכלו לעזור לי ? מפרט 1 : מעבד ??AMD Athlon 64 3200 Socket 939 Tray + Cooler? Venice ¤990.00 לוח אם DFI Infinity nForce4 Ultra Motherboard ¤620.00 זיכרון Kingston 512MB DDram 400 MHz PC3200 * 2 ¤540.00 דיסק קשיח - Westren Digital 80GB 7200 8MB Buffer Sata WD800JD ¤315.00 כרטיס מסך - Gigabyte GV-NX68G256D-B GeForce 6800GS 256MB SLI DDR3 PCI Express Bulk ¤1,100.00 צורב LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4167B 16x8x24x16x32 Bulk DVD ¤240.00 מארז Foxconn TLA475 Silver 350Watt ¤229.00 מפרט 2: AMD SEMPRON 3000 TRAY 939 550 ¤ DFI NF4 ULTRA INFINITY 620 ¤ SAMSUNG DDR 512MB 400mhz*2 540 ש"ח WD 160GB 7200RPM 8MB S…
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עריכה- במקום לפתוח נושא חדש אני משתמש בנושא הישן שלא ענו עליו. השאלה החדשה היא כאן יותר למטה. תודה. נמכר במחיר שנראה לי טוב יחסית למפרט (~2300), DELL יותר יקרים באיזה 100-300 ש"ח מה שמעלה שאלה לגבי אמינות אסוס. תודה. נ.ב ברשת לא מצאתי הרבה חומר. נ.נ.ב למטרות סטודנטיאליות וגלישה.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מצטער על האורך אבי פרופסור באוניברסיטה, וזקוק למחשב משרדי שיאפשר לו גם לבצע חישובים בתוכנות מדעיות, דוגמת 'מתמטיקה' של וולפראם. לצורך כך המלצתי לו על מחשב עם כרטיס גרפי חזק יחסית, דוגמת 7970/280X או GTX760/770. כרפרנס, לקחנו את המפרט (שלא-עודכן-כבר-כמעט-שנה, מה-באמת-קורה-עם-זה?) שבקישור- http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137632 מכיוון שהמחשב נקנה מתקציב אוניברסיטאי (של המחלקה שלו, לא קשור לIT והרכש הרגיל שלהם), הוא יכול לעבוד רק עם קבוצה קטנה של חנויות, ורובן כלל לא ענו (להבנתי) להצעה ששלח (אתם לא צריכים לעיין יותר מדי ולצחוק על אי ההתאמה של המארז לכרטיס מסך, זה היה סתם בתור נקודת מוצא, ולפני שקראתי ועיינתי קצת בפורום).. בקיצור, הנה ההצעה שהוא קיבל: (…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש (Q6600, 8800GTS, 2x2 GB RAM, 500 GB HD) אבל חשוב לי מאד השקט של המחשב ולכן אני מוכן להתפשר קצת על ביצועים. הכי טוב מבחינתי היה אם הקירור של כל החלקים במחשב היה פסיבי, אבל אני מניח שזה בלתי אפשרי, אם אני רוצה ביצועים גבוהים. בבקשה תמליצו לי על מפרטים (ותנמקו למה בחרתם בכל חלק). תודה רבה!
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! בניתי מפרט בKSP ואשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם, או לקבל הצעה חלופית. תודה רבה! השימושים: מה התקציב המקסימאלי? 3000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כדאי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי אם זה באמת חשוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות ADOBE CC, לצורך עבודה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אחי רוצה לרכוש מחשב חדש ללא מסך,רמקולים,עכברמקלדת רק מארז שיתאים לאוברקלוקינג ומשחקים עד 3000ש"ח עדיפות לחנויות פנדה \ סקאי פיסי \ פוקס פיסי המפרט השני אמור להיות לחברה שלי החנות אמורה להיות בראשון לציון,עד 1500ש"ח,כאמור ללא מסך ,רמקולים,עכברמקלדת שיתאים לעבודה ומשחקים קלים
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מעבד: pentium 4 3.0 Ghz 1mb prescott לוח: asus P4S800D 8USB Dual channel זיכרון: x2 256mb ddr400 מארז: Mid Tower 2front usb פרסקוט 2107 דיסק קשיח: wd 80 gb JB 8mb Buffer SATA כונן: 1.44 צורב:DWD22A SONY 16X DL DVD -RW כרטיס קול: OB 7.1 channel כרטיס רשת: Gigabit lan כרטיס מסך:nvidia FX5700LE 256MB 128BIT DVI+TV Out מסך: Samsung 793DF 17'' CRT FLAT זה מה שהציעו לי במחיר 4785 ש''ח כולל הרכבה האם כדאי? ומה אפשר לשנות אבל לא לחרוג כל כך במחיר? אני לא מתעסק ב0c ואני לא גיימר רציני אני רוצה שמשחקים ירוצו חלק באנימציה גבווה! תודה רבה!
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום :ם אני מתכנן השבוע לקנות מפרט שכולל מסך LCD, שיהיה שקט והכי חשוב חיית משחקים התקציב הוא עד 7K- זה כולל המסך. מה שחשבתי עליו עד עכשיו זה משהו כמו: e6300 לוח אם- אין לי ממש מושג, אני רק מחפש אחד בלי בעיות, אתם יודעים שאחרי חודשיים לא יתחיל לעשות ריסטים.. 2g ram 8800gts 320mb מארז שיבוא עם ספק כדי לחסוך עלויות, משהו כמו הסונטה 2 שבא עם ספק 450W(רק חבל שאין בו חלון שקוף :\) ומסך חשבתי על L1952TQ 19' מksp..ראיתי שיש לו 1:1600, זה נראה לי ממש הרבה יחסית לlcd לא(ב1470)? אבל אלו רק דברים שאני חשבתי עליהם, אני סומך עליכם אם צריך משהו שונה. מה שגם אמרתי וזה חשוב- מאוד חשוב שהוא יהיה שקט ושלפחות תהיה לו סירקולציית אוויר נורמאלית, והוא לא ישאר 24/7, אבל המאוורר של הa…
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מחשב להפקה מוסיקלית של תזמורת סימפונית (ב-midi) עם ספריות דגימות מאוד כבדות. חבר אמר לי שהמעבד פחות חשוב (כל עוד הוא 4 ליבות ומעלה) לעומת כמות הזיכרון, והוא ממליץ על 64 ג'יגה לפחות. הייתי רוצה להתחיל עם 32 אבל שתהיה לי את האפשרות לשדרג בעתיד ל64 אם אצטרך. כאן הבעיה: לגבי לוחות של DDR3, התמיכה ב64 ג'יגה מוגבלת ובעצם מצאתי בארץ מאוד מעט לוחות שתומכים, למשל asus p9x79 le. הם עולים לפחות 1,400 משום שהם כבר לא מיוצרים ולכן המחיר גבוה. רציתי לשאול מה דעתכם ללכת בכל זאת לכיוון של מפרט כזה עם לוח שכבר כמעט לא מוכרים, או שמשום שהוא יקר כדאי כבר ליישר קו וללכת על DDR4 (שלזיכרון זה יש הרבה לוחות שתומכים ב64 ג'יגה) וכמו כן, האם יש לכם דעה כלשהי על הלוח a…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? :אינטרנט סרטים ומשחקים, רזולוציה טבעית 1280X1024 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא כולל ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? צריך 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. מפרט מלא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מבין בזה,מאמין שלא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 9. מאיזו חנות אתם …
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, לאחרונה מופיעה לי הודעה ״פנה אל השירות בקשר לסוללה״. מדובר בmacbook air 2012 שהופעל ב29.08.2012 סוללה בת שנתיים וכמה חודשים. אני מתכוון לקנות סוללה בקרוב ככל הנראה בebay אך ממה שאני רואה באתר ifixit יש 2 סוגי סוללה שתואמים: יש מישהו שיצא לו להרכיב במחשב שלו את הסוללה החדשה? או שמדובר בטעות בכתיבה באתר שלהם ? 1. הסוללה הרגילה Model #: A1405 Power Rating: 6700 mAh : https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2011-Mid-2012-Battery/IF188-070-1 2. הסוללה החדשה שמגיעה בדגמי 2013/2014 Model #: A1496 Power Rating: 7150 mAh https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2013-Early-2014-Battery/IF188-086-1
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
די מיציתי את המפרט בכותרת. אמרתי לו שזה לא שפוי לחלוטין להוציא כל כך הרבה כסף על מפרט למשחקי מחשב, אבל הוא גיימר מוחלט וככה הוא רוצה את זה. סומך עליכם שאכן לא תנצלו את כל התקציב. לדעתי - יש פה מקום ל-3770K, מערך SLI של שני GTX 670, לוח אם עם שני PCI-E 16X, SSD של 128GB למערכת הפעלה. כמובן 8GB RAM מהירים (שאני יודע שמשפרים ביצועי מעבד עד 2133MHz). יש לו כבר קשיח של 2TB, אז לא צריך. מלבד זאת - עכבר גיימרים, מקלדת סבבה. תתפרעו
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המארז פאנטום 530 שחור עם חלון במצב טוב (יש טיפונת שריטות) הלוח הוא z87 asus rog maximus formula המעבד 4770K מצויין שכמעט ולא עבר אוברקלוק ( וגם הקצת שהיה היה קל ועבר בלי ארועים מיוחדים) כמו"כ קורר תמיד בקרורים הטובים בשוק (מים של קולר מאסטר ואוויר של נוקטאה) הזכרון הוא 4X4 GB של קרוסאייר Vengeance Pro 2400MHz בצבע אדום הרוכש יקבל גם שני קשיחים בנפחים של 1T (היטשטי)150 gb(סיגייט) וקירור חדש באריזה של קולר מאסטר CoolerMaster Blizzard T2 . תודה. כל הרכיבים (למעט הקשיחים) בשימוש כשבעה חודשים בלבד. וממילא באחריות - באייבורי
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם בעבר עזרתם לי מאוד בבניית מפרט למחשב שעד היום משרת אותי. אני צריך עזרה בבניית מפרט לחבר בתקציב של עד 3000 שקל, המחשב ברוב הזמן יהיה למדיה אינטרנט וכו' אך הוא מעוניין גם שיוכל להריץ משחקים. אין צורך להריץ על האיכות הכי גבוהה אבל שיצליח להריץ אותם בצורה טובה אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט שיענה על הדרישות בתקציב הזה אודה לכם מאוד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב אוa לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז כמו שאמרתי בכותרת, אני מחפש מחשב חדש או לשדרג את המחשב שלי. תקציב 4000, בעיקר משחקים וסרטים.. אין צורך בציוד הקפי. כרגע המפרט שלי: מעבד AMD 3200 לוח אם MSI K8N DIAMOND כרטיס מסך MSI GeForce 7900GT זכרון 1GB אבל אם אני לא טועה הוא נחשב איטי.. הארדיסק 80GB מארז Thermaltake Soprano Black מסך AOC LCD 19" תודה מראש.
-
- 38 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הקץ העיקרי הוא שחצי מהתקציב הולך למסך של דל ה 2407WFP בקיצור נשאר בערך 5500 למחשב.....אני רוצה לראות בעיקר סדרות בHD אז הכרטיס מסך צריך לתמוך בזה וכו' לגבי מעבד ה CORE2DUO זו העדפה שלי אני לא משחק במשחקים מטורפים במחשב אלה יותר NFS החדש וכד' וזהו נראה לי אשמח לקבל המלצות! רמקולים: כרגע יש לי מערכת של קריאיטיב 2.1 וזה בסדר גמור לכן לא צריך לעמת זאת מקלדת ועכבר אלחוטים יהיו טובים. מישהו יודע מתי יצא הסט החדש של לוג'יטק זה שמופיע בחדשות?
-
- 35 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אחרי המון זמן של המתנה לשחרור מהצבא ולהגעה של מעבדי ה-Skylake החדשים, הגיע הזמן להרכיב את המחשב החדש שאמור לשרת אותי לשנים הקרובות.. כרגע אני מחזיק בלפטופ Lenovo Y580, אחלה של לפטופ עם מעבד Intel i7 3630QM וכ.מסך nVidia GTX660m, אומנם מחשב מדהים, אבל לא מספק את הצרכים שלי, בעיקר כי מדובר בלפטופ שלא ניתן לשדרוג.. לפני שאני מתחיל בפורמט של בקשת עזרה בבניית מפרט, אני אתחיל ב דגשים חשובים: 1. המחשב הזה אמור לשרת אותי לפחות ל-5 שנים הקרובות, אני יודע שזה קצת מוגזם עם המהירות שהטכנולוגיה משתנה היום, אבל אני בטוח שבטווח מחירים הזה זה אפשרי באיזושהי צורה.. 2. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט מאוד, מהסיבה שיש סיכוי שהוא יהיה על השולחן, וגם אם לא - הוא נמצא בחדר שינה וכנראה יה…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, פוטושופ ועריכות ווידאו קלות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב לי. * רזולוציית המסך? כמה שיותר יותר טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שיהיה כמה שיותר איכותי. * משקל רצוי? לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?אולי 4-6 שעות, וב הזמן יהיה מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) הארדיסק רגיל. * כונן אופטי? אם אפשר אז למה לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע…
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחליף את המערכת בת 4 שנים שלי, כרטיס מסך יש לי מלפני חצי שנה 1060. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לרדת לסביבות ה2000 אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD Battlefield 1 , FORZA HORIZON 3, GTA 5 - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך - יש לי 1060, בלי כוננים קשיחים יש לי SSD ובלי ציוד היקפי ומסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-