ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר למטרות תכנות, יצירת מסמכים ודברים שסטודנט צריך לעשות עם מחשב ולא להריץ משחקים כבדים וכד'... אני מתלבט אם לקנות מחשב יד שנייה וכך לקנות מעבד חזק יותר ועוד כמה דברים שאם אני קונה חדש בוודאי יעבור את ה-5000... אני דיי מוגבל בתקציב הזה ואני חדש לעניייני המחשבים הניידים.. אם כן מומלץ לקנות יד שנייה אז מה חשוב לבדוק? ואם לא מה חשוב שיהיה באחד חדש... תודה רבה מראש לכל מי שיענה.. רפי
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה באשכול הקודם שפתחתי לא עזרו לי אמרתי שאני קונה ב30K מחשב וכולם בלבלו תשכל במקום לעזור אז עכשיו מה שאני רוצה זה שתרכיבו לי מחשב מהחלקים הטובים ביותר ושאני אומר החלקים אז אני מתכוון המעבד הטוב ביותר היום - זה קונרו 6800 או הFX62 או מה? זכרון רם 2GB איכותי אני רוצה כרטיס מסך הכי טוב שיש היום אבל גם שיהיה משתלם, כלומר אם הכרטיס GX2 לא משתלם למשל אז אל תביאו לי אותו אבל אם הוא משתלם אז תכניסו אותו למפרט אני רוצה לוח אם איכותי הרד דיסק 120GB מה עוד מה עוד?? אהה כן קירור איכותי ספק כוח חזק בקיצור התקציב הוא לא 30K אבל תקציב גבוה שאני לא בוחר יעני כמה שיצא יצא אבל תשתדלו כמה שיותר להביא דברים משתלמים אני לא צריך ציוד היקפי אבל אני רוצה המלצה למסך LCD 19' משתלם במחיר …
-
- 35 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר. אם קריטי אז אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100~150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים כמו BF4 BF3 BC2 AC.. BF2 ו ARMA -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, בערך 15 שנה לא שיחקתי ממש במחשבים ובא לי לחזור לזה. אני לא צריך את המשחקים הכי חדשים שירוצו ב 4k אבל כן לשחק COH2 או 0AD או civ 6 אגב גם פחות במשחקי רשת מרובי שחקנים. לעומת זאת גם shooter בסגנון MOH יכול להיות שיהיה. מה שכן, אני זקוק להכל, משמע עכבר, מסך, מקלדת, אוזזניות. דווקא ציוד היקפי טוב יחסית כן מעניין אותי (כמובן שלא צריך את קצב הרענון המטורף של המסך או העכבר החדישים ביותר עם מה שהגדרתי למעלה. אלא טובים וסבירים למחירם) אז בקיצור - המחשב ההקפי כולל הכל, לגיימר מזדקן. תודה מראש לכל העונים. התבקשתי למלא שאלון, אז בבקשה - 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 כולל ה…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מה התקציב? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך ב) מקסימום חריגה מהתקציב: 500 ש"ח אם זה באמת שווה את זה משמעותית 2. מה שימושי המחשב? בעיקר צפייה בסרטי HD 1080p וחיבור המחשב לטלוויזיית 42 אינץ' (נדרש חיבור HDMI לכרטיס מסך) + עבודה משרדית + משחקים חדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מתכנן להעביר צורב LG מהמחשב הישן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות, ללא מערכת הפעלה 8. האם…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ה vostro 3550 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3550-a2410m.htm או ה Inspiron n5110 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-n2410m.htm השימוש הוא די ביתי חיבור המחשב לטלויזיה וצפיה בתכני hd וקצת משחקים, ממה שאני רואה הם זהים וה vostro הרבה יותר דק ומעוצב אז למה שיקנו את ה Inspiron? מה בכל זאת שונה בהם?
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כמו GTA San Andreas על ULTRA HIGH עם תוספות די כבדות, כאלה שיהפכו את הגרפיקה לזאת של GTA 4. דוגמה: [התמונות נמחקו עקב חוסר צורך בהן] מה הכי כדאי? 1: http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/groupsalesproduct.aspx?came=332&CategoryName=Computer_Systems&AuctionId=5633644 2: http://www.pcdeal.co.il/productspec.asp?id=96 3: http://www.dealer4u.co.il/ProductDetails.asp?ID=394&csoh=ZAP 4: http://www.dealer4u.co.il/ProductDetails.asp?ID=394&csoh=ZAP 5: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=Q6600-4&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=84&aff=Zap〈=HE 6: http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/groupsalesproduct.aspx?came=332&Categor…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, התלבטות בין 2 מפרטים (בעצם, 2 מסלולים, אסביר בהמשך), שאני מתכנן לרכוש חלקי מחשב עוד שבועיים באילת, ולהרכיב לבד. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג ומעט לעבודת קוד קלה. אני לא מחליף ולא נוגע במחשב בד"כ, הרעיון הוא לקנות מחשב שיחזיק אותי ללא צורך בשדרוגים בשנים הבאות, אולם תומך בהם מבחינת חומרה במידת הצורך. כורח אחד הוא שהמשחקים יהיו על מסך 4K בגודל 32. רזולוציית 3840X2160 (Samsung LU32H850UMUXEN). אני מבין לגמרי שהמפרט הנ"ל לא תומך ב-4K משוגע... ושאצטרך להוריד קצת מההגדרות, אבל זה המסך כרגע, ויכולות ה-4K של המסכים שלי רק ישתפרו בעתיד (כרגע המסך 60HZ, אני מניח שתוך שנתיים שלוש זה ישתנה למשהו טוב יותר). אני לא אשקיע כספית ביותר מ-4070 כרגע, מתוך הנחה …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
טוב, אז אחרי שמונה שנים של בצורת, הגיע זמן להחליף מחשב.. (באמת הגיע הזמן..) אז ככה, המחשב ישמש לשימוש ביתי רגיל לגמרי. גלישה באנטרנט, סרטים (בHD) מוזיקה, שימוש אופיס.. וכו. דגשים: מסך - ישמש לטלויזיה וסרטים אך בעיקר לשימושים יומיומים (טקסטים וכו) אני רוצה אותו גדול 24, כדי שאפשר יהיה לראות בו טלויזיה ולהתעבס רק קצת, לא הרבה. האם נוח לעבוד על מסך כל כך גדול, שמדובר בשימושי אנטרנט? האם במסך כזה גדול לא רואים נורא נורא קטן את הטקסט? (האם ברזולוציות יחסית נמוכות מסכים גדולים עובדים יפה?) חשבתי על מסך 24 לד, עד 1400 שקלים. כרגע חשבתי לחבר את הממיר למחשב עם סטיק כזה של USB שמאפשר להכניס למחשב וידאו אין (בRCA) איך האיכות של הדבר הזה? האם יראו טוב בצורה הזו שידורים? כרגע יש לי ממ…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
לא עושה OC. למשחקים. AMD Athlon 64 3000+ Gigabyte K8N Ultra-9 Sapphire Radeon X800XL 256MB TT Silent PurePower 480W לחנות הזאת (זיגזג) אין את האנרמקס לא נורא, אני לא עושה אוברקלוק Supertalent 601UF Silver Seagate 160GB NCQ SATA אני מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה כשלקחתי 160 עם אנ.סי.קיו מאשר 200 ללא אנ.סי.קיו 2x512MB TwinMos DDR400 Sony 1.44 בשביל אמא שלי Microsoft MultiMedia Keyboard Black Logitech MX-518 =] TT PerfectLight SoundControl Cold Cathode BLUE LG F900P כמו שהמליצו לי פה הרכבה (אבא שלי רצה... מה אכפת, הוא משלם) סה"כ 8790 ש"ח אחלה מפרט נכון? :]
-
- 32 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי היום להגשים חלום ולהתחיל חיי נוודות דיגיטלית סביב העולם. מבלי להתקשקש אגיע ישר לנקודה—עקב אופי העבודה שלי, אני נאלץ לנדוד עם מחשב נייח. מכיוון והמארז הקיים לא מאפשר לי כל ניידות, החלטתי לקנות מארז נייד ונישא שאוכל לקחת למטוס ככבודת יד, ולשמר ככל הניתן את הרכיבים הקיימים. המחשב הנייח שלי כרגע נראה ככה: מארז Fractal Design Define R4 (מידיום טאוור) לוח Asus H97-PLUS מעבד i5 4460 סוקט 1150 LGA איחסון SSD נפח 250GB ובנוסף שלושה HDDs בנפח כולל של 4TB זיכרון DDR3 שני סטיקים בנפח כולל 16GB ספק FSP Aurum AU-700 ללא כרטיס גרפי ייעודי כרטיס רשת אלחוטי קירור - מבחר מאווררים גדולים ושקטים, במידת…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברה קיבלתי את המפרט הבא כהצעה : intel e7200 core 2 duo gigabyte ga-g31m-s2c ואני חושב להוסיף עוד 200 שח ולקחת את p43 במקום זיכרונות kingston ddr2 800mhz 2gbX2 מארז SETO 1000 דיסק קשיח SEAGATE 1TB צורב DVD SONY כרטיס מסך gtx 275 gygabyte gv-n275ud-896h ספק כוח thermaltake 500 w נקי אני קצר בכסף סכ"ה 4100 או 3900 תלוי בלוח אם מה אתם אומרים ? במיוחד בקשר לגודל המארז כפונקציה של קירור והאם הספק יספיק ? המוכר אומר שזה יספיק מעל ומעבר אני לא יודע ... תודה
-
- 34 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
צריך המלצה למפרט מחשב לצרכי גרפיקה ועיבוד תמונה (PS) כולל מסך LCD איכותי ביותר. מה דעתכם על המפרט הבא ומה כדאי לשנות אם בכלל... http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={B5A3207F-39E0-4DD4-94A6-4F11854F43E4}&details_type=1&itemid={D3A8C17E-718C-4EBD-947D-0A29F56F96B5} מודה מראש לכל המומחים שכאן. אייל
-
- 35 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני חושב לקנות נייד של TOSHIBA SATELLITE P200-199 מסך 17" הארדיסק 250 2 גיגה זיכרון פנימי DVD הייתי רוצה חוות על המחשב לפני שאני קונה את המחשב או עם יש לכם להמליץ מחשב דומה אליו באזור אותו מחיר 6000 העיקר שיהיה 17" :yelclap:
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חשבתי לקנות מחשב נייד כי אין לי מקום בדירה אבל התחרטתי אז אני צריך שתתנו לי מפרט למחשב ממש חזק שיריץ את ה gta iv והמשחקים שיבואו אחריו על הגדרות הכי גבוהות יש לי מסך 22' ואני צריך גם מארז יפה,מקורר, ושיהיה מארז נמוך קצת מהרגיל תגיבו כמה שיותר כי אני מבולבל קצת! ואני רוצה את כרטיס מסך ממש ממש טוב כמו שאמרתי שיריץ את Crysis far cry 2 ו gta iv על הגדרות הכי גבוהות לא מתוכנן שום oc פשוט שמעתי שקירור טוב מעריך חיים למחשב וחנות אמינה שאפשר לסמוך עליה בירושלים.....לא חנויות כמו אייבורי
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי יש לי מפרט ששודרג עם השנים. בגדול הוא מכיל I5 2500 8GB RAM DDR3 GTX 970 256SSD מחובר למסך 24 של סמסונג 1080 מסיבות כאלו ואחרות החומרה התחילה להתעייף- כמה הפסקות חשמל גרמו ליציאת HDMI של הGPU להשרף. והיום אני משתמש במתאם DVI בנוסף מסיבה לא ברורה, אחת לכמה זמן לאחר שהמחשב כבוי, אני מנסה להדליק אותו ואין אותו למסך. רק ניתוק של המחשב מהחשמל (פיזית את הכבל) למשך שעה, והחזרתו, גורמים לו לחזור לחיים. כנראה קשור בספק\כרטיס מסך\לוח אם. אין לי זמן ורצון לאתר את הבעיה (ההתעסקות עם הכרטיס מסך לפני שנתיים גזלה לי 3 שבועות מהחיים), וזו הזדמנות להחלפת המערכת. בגדול רוב השימושים הם משרדיים רגילים- הרבה…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 (לסה"כ תקציב 4000) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD על מסך 75" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן SSD, כונן CD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המארז פאנטום 530 שחור עם חלון במצב טוב (יש טיפונת שריטות) הלוח הוא z87 asus rog maximus formula המעבד 4770K מצויין שכמעט ולא עבר אוברקלוק ( וגם הקצת שהיה היה קל ועבר בלי ארועים מיוחדים) כמו"כ קורר תמיד בקרורים הטובים בשוק (מים של קולר מאסטר ואוויר של נוקטאה) הזכרון הוא 4X4 GB של קרוסאייר Vengeance Pro 2400MHz בצבע אדום הרוכש יקבל גם שני קשיחים בנפחים של 1T (היטשטי)150 gb(סיגייט) וקירור חדש באריזה של קולר מאסטר CoolerMaster Blizzard T2 . תודה. כל הרכיבים (למעט הקשיחים) בשימוש כשבעה חודשים בלבד. וממילא באחריות - באייבורי
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה שחלק מהדברים כבר יש לי. מה שאני כן צריך זה זיכרון, לוח אם, מעבד ומארז ללא ספק כח, יש לי כבר את ה300AR-T של הרואיצ'י. רק שיהיה מארז פנאני מקורר היטב עם איזה 4מאווררים. לוח אם מינימלי תומך בכל הטכנולוגיות החדשות. כמובן שלא בכולן כי אז הוא יהיה אחד היקרים, אבל לפחות היותר מועילות. PCI-E, SATA RAID.. כל הבולשיט, כמה שיותר פיצ'רים יותר טוב. אני לא רואה סיבה שלוח האם יעלה יותר מ600שקלים. זיכרון TwinMOS/OCZ עם צ'יפים טובים למקרה ובעתיד אני ארצה לבצע אוברקלוק כבד המלווה בקירור חיצוני וכדו'. זה הכל.. מה אני מספר את קורות החיים שלי, כאילו אני קונה את מיקרוסופט חח ;]] שוב תודה מראש לכל העוזרים ((:
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ידידה שלי הייתה במילואים, ואיזה סתומה אחת שפכה לה קפה על הנייד. יש לה hp compaq mx6110, שזה נייד חביב בן איזה 4 שנים. היא ניקתה אותו, ואפילו במילואים איזה בחור נחמד ניתק לה את המקלדת, וניקו טוב טוב מתחת. הקיצר, המחשב עולה והכל עובד פיקס, אבל חלק מהמקשים לא עובדים (מ' ,נ' וכו'). כשהיא מחברת מקלדת USB - הכל סבבה. יש מישהו שנתקל במשהו דומה? יש פתרונות יצירתיים?
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז כחה אני רציתי לקנות את הכרטיס מסך GTX460 וואני עדיין רוצה אבל אמרו שהמעבד שלי מאוד חלש אז עכשיו החלטתי לקנות את הכרטיס ואם הזמן לשרג למעבד אז התקציב שלי בערב 650 שקל לא יותר הלוח אם שלי : g31tm-p35 הספק כוח שלי ( שאני יקנה ) SS 500 WATT הכרטיס מסך שלי ( ש אני יקנה ) GTX460 עכשיו יש לי 2 גיגה ראם DDR 2 וחשבתי להוסיף עוד 1 עדיף להוסיף 2 ? אם כן אני ירגיש תהבדל ? ועכשיו לסיום מעבד , אני שבתי לבנתיים על זה מעבד Intel Core 2 Quad Q8400 Tray המעבד הזה מספיק טוב לכרטיס מסך הזה? אם לא אז מה אתם אומרים שווה להחליף ?
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מבקש יעוץ לקביעת מחשב גיימינג חזק. צריך להריץ משחקים כגון Battlefield 5, Legue of Legengs, Overwatch, CSGO, War Thunder, Rainbow six siege, Apex legends הבן שלי "חופר לכוון מפרט במחיר של מעל 10,000 שח, האם זה אכן המפרט הנדרש? רוצה לקנות מחשב טוב במחיר סביר, שיתן מענה איכותי ויחזיק 2-3 שנים לפחות, (עדיף עם תמיכה ב DXR, אלא אם זה מייקר דרמטית את המחיר).
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, לא הייתי כאן מזמן, אשמח לדעות ורעיונות- המחשב אמור להתחבר לטלויזיה שלי בבית (37" 720p) ולהחליף את הBoxee Box. אין לי צורך בכונן קשיח עד שירגעו המחירים. הדגש שאני רוצה לתת הוא פחות על תקציב (אני מבין שהמחשב יעלה בין 1300-1800 ש"ח וזה סבבה) ויותר על צריכת חשמל סבירה. השימושים הם בעיקר תכני HD מקומיים, סטרימינג מNetflix & Hulu בHD (זו הנקודה בה רוב המחשבים הזולים נופלים בה) ולצערי בגלל Netflix זה ישב על Windows, לפחות בשלב הראשון. לא מתוכנן OC, בגלל שהמחשב בסלון הוא צריך להיות שקט יחסית (רעש של ממיר יס מקס נחשב שקט יחסית), אשמח אם המחשב יגיע עם קישוריות חדשה יחסית כי אני לא מתכוון להחליף ולשחק איתו יותר מידי (HDMI 1.4a, USB3 etc) ואשמח מאוד אם המעבד וכרטיס המסך יתמ…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חבר'ה , תקציב מקסימאלי- 4K אפשר למתוח עד 500 ש"ח מעדיף שלא תלוי בכדאיות. 2- לנצל את כל התקציב. שימוש במחשב- גיימינג, גיימינג וגיימינג. ה-משחק שאני מצפה לו זה מאפיה 3 ובגלל זה ארצה שהמחשב יובנה על פי דרישות המשחק שלו. אין צורך בציוד היקפי, כל התקציב יוקצה למחשב עצמו. שקט? מה זאת אומרת? מצטער אך אין לי מושג מה זה אוברלוק? אין צורך לכלול מערכת הפעלה\ אופיס. אין העדפה מחנות ספציפית אך אני מאשקלון . אעדיף שיבנו לי מפרט כי לפי מה שהבנתי ככה אפשר לקבל מקסימום מחשב על פי התקציב. המחשב מתוכנן להירכש מיידית. אין בקשות מיוחדות .
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-