ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני פותח פה בקשה להמלצה בשביל חבר שהוא סטודנט (הנדסאי חשמל) והוא צריך מחשב. * תקציב - 3500 ש"ח (הערה למטה לגבי התקציב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, אוטקאד (דו מימד). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 15.6" מינימום אם יש משהו מתאים גדול יותר שנכנס בתקציב יתקבל בברכה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouc…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים. אשמח אם תעזרו לי בהרכבת מפרט מחשב לפי העקרונות הבאים: רכיבים חשובים ושאלות 1[מעבד אינטל דואל קו 2 ליבות (נראה לי שעדיף 4MB) 2. לוח אם איכותי עם מספיק חריצי הרחבה, חיבורי USBלרוב. שאלה? האם יש לי צורך ב- בתמיכה ב- FireWire 400/800? 3. זכרון פנימי רצוי גדול ומהיר כדי שלא יהווה את החוליה החלשה ( 2 גיגה?, יותר/ פחות?) איזה מומלץ? אגב, אני רואה שבמפרטים המומלצים ל- HTPC הם ממליצים על : 2X DDR-2 - 1024mb PC5300 - PQI/Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc. 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty וזאת ללא קשר למעבד (ומהירותו)האם הוא הכי מומלץ? 4.נפח איחסון גדול! מתכוונת לעשות הרבה לכידה כך שאולי כדאי 2 כרטיסי 500 5.צורב DVDראיתי שהמליצו במפרטים על: …
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכל מי שנכנס תודה דבר ראשון אז הנה המחשב ואני יגד לכם גם מחיר תגידו לי אם זה בערך שווה אני צריך אותו למשחקים קצת וגם לאינטרנט אבל שמשחקים יעבדו טוב לא כמו שהם רצים ב GEFORCE 4 MX טוב הנה המפרט: לוח: ASUS P4P800 4ddr channels 8x לא יודע עוד פרטים עליו :-\ מעבד: pentium 4 2800 800mhz 865pe זכרון: 512ddr dualddr 400mhz של micron דיסק קשיח: MAXTOR 120GB 7200 8MB BUFFER כרטיס מסך: asus 5200fx v9520 128mb כרטיס קול וכרטיס רשת יש על הלוח של 3COM 1GBIT ולא יודע איזה כרטיס קול צורב: ASUS 52x DVD : של ASUS 16x מארז רגיל לא משהו מיוחד וזהו המחיר שהביא לי אחד מבת-ים זה 4900 שקל רציתי מאוד לדעת אם זה שווה את המחיר ואם יש לשנות פה משהו תודה רבה לכולם
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כמו GTA San Andreas על ULTRA HIGH עם תוספות די כבדות, כאלה שיהפכו את הגרפיקה לזאת של GTA 4. דוגמה: [התמונות נמחקו עקב חוסר צורך בהן] מה הכי כדאי? 1: http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/groupsalesproduct.aspx?came=332&CategoryName=Computer_Systems&AuctionId=5633644 2: http://www.pcdeal.co.il/productspec.asp?id=96 3: http://www.dealer4u.co.il/ProductDetails.asp?ID=394&csoh=ZAP 4: http://www.dealer4u.co.il/ProductDetails.asp?ID=394&csoh=ZAP 5: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=Q6600-4&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=84&aff=Zap〈=HE 6: http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/groupsalesproduct.aspx?came=332&Categor…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה , תקציב מקסימאלי- 4K אפשר למתוח עד 500 ש"ח מעדיף שלא תלוי בכדאיות. 2- לנצל את כל התקציב. שימוש במחשב- גיימינג, גיימינג וגיימינג. ה-משחק שאני מצפה לו זה מאפיה 3 ובגלל זה ארצה שהמחשב יובנה על פי דרישות המשחק שלו. אין צורך בציוד היקפי, כל התקציב יוקצה למחשב עצמו. שקט? מה זאת אומרת? מצטער אך אין לי מושג מה זה אוברלוק? אין צורך לכלול מערכת הפעלה\ אופיס. אין העדפה מחנות ספציפית אך אני מאשקלון . אעדיף שיבנו לי מפרט כי לפי מה שהבנתי ככה אפשר לקבל מקסימום מחשב על פי התקציב. המחשב מתוכנן להירכש מיידית. אין בקשות מיוחדות .
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום , אני מתחיל בקרוב את התואר שלי במדעי המחשב ולכן צריך לקנות מחשב נייד. הרבה אמרו לי מה לחפש אז בעקרון - מחשב בגודל 13-14 , עדיפות למקלדת מלאה אם יש בגדלים האלה , מעבד i5 , חיבור HDMI ושיהיה אפשרות להריץ בו סרטים באיכות 1080P . אין צורך במשחקים. המחשב ייקנה פה בארץ או בתאילנד לשם אני נוסע בקרוב. אשמח לטיפים , המלצות והכוונה. תודה
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אח שלי צריך מחשב חדש,הוא MID-END גיימר כאמור וזה מחשב חדש(לגמרי,כלומר כולל מסך) זה מה שאני בניתי: AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem Venice 860 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 899 ש"ח Mushkin 1GB 2x512MB XP4000 2-2-2 Redline 1,190 ש"ח Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan 271 ש"ח Westren Digital 200GB SATA II JS 8MB 7200RPM 621 ש"ח Leadtek WinFast PX6600 GT Extreme PCIe GeForce 6600GT SLI 128MB 1,122 ש"ח Thermaltake Soprano VB1000SNS Silver 454 ש"ח OCZ ModStream Power Supply 450W 565 ש"ח סה"כ 5,982 ש"ח המפרט הנ"ל מפנדה(אם מותר לציין...) אח שלי לא אוברקלוקר,אבל כפי השניתן לראות המחשב תוכנןן לתת אוברקלוק …
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, איזה שילוב ניתן להשיג בסביבות 2k? ואולי קצת יותר חשוב לי שיהיה לוח אם מתקדם עם המון יציאות sata ופיצ'רים עדכניים ושימושיים. זיכרונות 16GB ומעבד אינטל עם אופציה ל oc. המחשב מיועד למשחקים ב 1440p עם 1070 שכבר יש לי. תודה רבה לכל העונים
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני כבר כמה ימים מנסה למצוא מפרט למחשב שישמש לצרכי עבודה בלבד, אמור לשמש כמחשב משרדי לכל דבר, שימוש נרחב בתוכנת אקסס. התקציב 1800 לא צריך ציוד היקפי ולא מסך(צריך מסך אבל זה בתקציב אחר יותר גמיש גם פה אני אצטרך המלצה למסך עם VALUE טוב לכסף כי התקציב עד 700 ש"ח). הבעיה שלי היא שאני תמיד בונה מפרט, מוסיף דברים שאני לא בטוח שצריך אבל בגלל שהמחיר שלהם הוא כלכך קרוב אני לוקח את היותר יקר ואין אני לא מצליח לרדת מ 2100 שקל בערך, לדוגמא מעבד I3-2120 - אני שם בהתחלה ואז אני רואה שמוסיפים 80 שקל מקבלים: I3-3220 זכרונות - סטיק אחד של 4G ב 110 שקל, לעומת 2 סטיקים של 2 שהבנתי שיותר טוב ב 190 שקל. לוח אם ג'יגהבייט H77-DS3H מול H77-D3H בתוספת קטנה. ספק 350 או 400 בתוספת קטנה. בקיצור מלא…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, עקב מיקרה מצער שמישהו אמר לי שהוא רוצה מחשב זול בשביל להקליד בוורד ולעשות מצגות שלחתי אותו למבצע של איבורי של מחשב ב900 שקל. מסתבר שכשהוא אמר מצגות הוא התכוון לעריכת ווידיאו עם התוכנה בכותרת, ואני חשבתי שהוא מתכוון למצגות פווארפוינט. אז זה המחשב שהוא קנה... לוח אם: atomd2700 + D2700MUD intel 2GB DDR3 כרטיס מסך מובנה: intel graphics media accelarator 3600 series יש אפשרות לשדרג אותו בשביל שיוכל להריץ את זה? תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
http://www.engadget.com/2011/09/01/lenovo-announces-u300s-ultrabook-u300-and-u400-ideapads-we-go/ לראות ופשוט לבכות ! אני מאוהב קשות במחשב הזה ! אבל הוא מגיעה בגדלים כאלו מזעריים שלמה? למה לא לפנק גם את חובבי המסכים היותר גדולים? מי שזוכר את הדיון שלי שאני אוהב את העיצוב של מקבוק פרו, אז המחשב הזה כבש אותי , אך המסך הכי גדול שלו זה 14:( בכלל למה עושים מסכי 13 ו11? ראיתי מה זה 13 זה פיצקי !!! גם 15.6 לא גדול אבל זה הכי באמצע.
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
רכשתי מחשב נייד של אסוס לפני 4 חודשים בערך, המחשב הגיע עם מקלדת שהורכבה לא טוב, נשלח פעמיים לתיקון ואז חזר עם תקלה אחרת, התלוננתי בפני אסוס והוחלט להחליף לי למחשב חדש מדגם אחר, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הדגם שהיה לי ולגבי הדגם החדש. הדגם שהיה לי: http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=879030 הדגם החדש שמציעים לי: http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=893553 מבחינת נתונים יבשים, במחשב החדש יש רזולוציית מסך גבוהה יותר וכרטיס מסך נפרד. השאלה למה המחשב שהיה לי יקר יותר משמעותית, והאם למחשב החדש יש גם ציפוי גורילה גלאס. ובאופן כללי אשמח לשמוע את דעתכם, מה עדיף?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
מארז: Tagan EL Diablo ספק כוח: Tagan BZ Seires 900W מעבד: Intel Core I7 4770K קירור למעבד: Noctua NH-d14 לוח אם: Gigabyte Z87-HD3 זכרונות: Corsair Ventenge Pro Silver DDR3 1600MHz 2X4GB כרטיס מסך: ATI Radeon HD4870X2 כונן אחסון: Samsung SSD 840 PRO 512GB כונן אופטי: LX DVD DL אקסטרה: כרטיס USB 3 כולל SATA 3 המארז והכרטיס מסך בני 3 שנים כל השאר חודשיים. מה שווה? מה מציעים?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן להוסיף עוד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CALL OF DUTY MODER WARFAR2,GRID,GTA IV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).18.5 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המארז פאנטום 530 שחור עם חלון במצב טוב (יש טיפונת שריטות) הלוח הוא z87 asus rog maximus formula המעבד 4770K מצויין שכמעט ולא עבר אוברקלוק ( וגם הקצת שהיה היה קל ועבר בלי ארועים מיוחדים) כמו"כ קורר תמיד בקרורים הטובים בשוק (מים של קולר מאסטר ואוויר של נוקטאה) הזכרון הוא 4X4 GB של קרוסאייר Vengeance Pro 2400MHz בצבע אדום הרוכש יקבל גם שני קשיחים בנפחים של 1T (היטשטי)150 gb(סיגייט) וקירור חדש באריזה של קולר מאסטר CoolerMaster Blizzard T2 . תודה. כל הרכיבים (למעט הקשיחים) בשימוש כשבעה חודשים בלבד. וממילא באחריות - באייבורי
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום כולם !!! מכוון שהתעסקתי הרבה רק באיי אמ די הזנחתי את אינטל חבר שלי בא לבקש ממני יעוץ ולא היה לי מה להגיד לו יש לו 4 אלף ש'ח הוא צריך הכל חוץ מסי די רום , פלופי,מסך , מקלדת ועכבר תודה לכל המשיבים ! נ.ב המחשב ישמש לגלישה באינטרנט ולמשחקים (הוא ממש לא גיימר) חשוב שיהיה במפרט ג'י פורס 4 TI4200 של לידטק... הוא רוצה... ושוב תודה!
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה-אני סטודנט כבר שנה וחצי, ועד היום הסתדרתי בלי, אבל הגיע הזמן שאקנה מחשב נייד משלי מאשר להשתמש במחשבים בספרייה. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה, זה אומר גלישה באינטרנט, קריאת מסמכים, הרצות של MATLAB בהמשך. יש לי מחשב יחסית חזק בבית, ככה שהרצות כבדות ממש (אם אני אצטרך) אני אשתמש בו. אבל עדיין הייתי מעדיף שהמחשב החדש לא יהיה עגלה. * גודל המסך? 11-13 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות. אני מתנייד מהבית לאוניברסיטה ואני לא מעוניין לסחוב משהו יותר מידי כבד. חוץ מזה, שכמו שאמרתי יש לי גישה למחשב נייח בבית כל יום, ככה שאני מאמין שאני אחזור הביתה בערבים אני אשתמש במחשב הנייח. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בגלל שאני מתכוון להשתמש בו בס…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רק משחקים. עובד עם VISUAL STUDIO לפעמים אבל זה לא כזה משנה לפי דעתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 - מחירי אילת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רוצה יחס עלות/תועלת גבוה, לא רוצה רכיב שמשפר 5% ביצועים בעוד 20% כסף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח כל עוד יחס עלות/תועלת טוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים,משחקים,מוזיקה,לימודים, שימושי אופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג ברמה טובה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Pro Evolution Soccer, Civilization VI, RPG games, 1st Person Shooters -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין ספציפי, מסכים שונים שיהיו במלונות/דירות (H…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, חבר ביקש ממנו שאבנה לו מפרט לגרפיקה ללא הגבלת תקציב עניתי על כל השאלות שרלוונטיות: 1. מה התקציב המקסימלי? תקציב בלתי מוגבל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים מסך 26" 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? קיים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 1 8…
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר למטרות תכנות, יצירת מסמכים ודברים שסטודנט צריך לעשות עם מחשב ולא להריץ משחקים כבדים וכד'... אני מתלבט אם לקנות מחשב יד שנייה וכך לקנות מעבד חזק יותר ועוד כמה דברים שאם אני קונה חדש בוודאי יעבור את ה-5000... אני דיי מוגבל בתקציב הזה ואני חדש לעניייני המחשבים הניידים.. אם כן מומלץ לקנות יד שנייה אז מה חשוב לבדוק? ואם לא מה חשוב שיהיה באחד חדש... תודה רבה מראש לכל מי שיענה.. רפי
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
TMS נחשבת לאמינה? מבחינת אחריות, שירות אמינות... השימוש במחשב אמור להיות ל 3 שנים. ללא שידרוגים. יש לציין שהילד לא משחק על ההגדרות הגבוהות ביותר, אם כי חשוב לו שתמיד יעבוד חלק ועל רזולוציה בינונית, שתיראה טוב על מסך 19 רחב\רגיל. ללא שום קשר ל(תקציב ה-)מחשב - אבקש מכם גם המלצה לציוד היקפי: מקלדת ועכבר אלחוטיים (סט) ורמקולים. כשהתקציב לשניהם יחדיו עומד על כ-600 שקלים. תודה מראש.
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בPCH המחשב עולה בידיוק 6973 שקל! בחנות שאני קונה 90% מי החלקים יותר יקרים מי PCH ב 20-100 שקל הוא אמר לי שזה זול כי זה מי האנטרנט!יש להם יותר קונים והוא והם קונים את זה ביותר זול אז או אמר לי הרכבה 180 + התקנה של הווינדוס 250+ רבית על התשלומים 450+ עכשיו המחשב עולה 8300 שקל ככה זה צריך להיות? שאומרים 180 שקל זה כולל התקנה והרכבה?
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בשלבי בנייה של מחשב בעיקר לגרפיקה -(פוטושופ ולייטרטום) ועריכת וידאו לעיתים רחוקות. לא מעוניין בכלל בגיימינג. המפרט: מעבד: Ryzen 2700 לוח אם: ASrock B450m PRO4 ספק כח: Corsair 650W 80+ Gold מאוורר למעבד: Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 כרטיס מסך RADEON R9 300 series אחסון crucial MX300 525GB ו- WD Black 1TB אני אהיה באילת בסופ"ש הקרוב ומעוניין לקנות מארז מחשב שיהיה בעיקר שקט, אמין ובלי להשקיע יותר מדי. לא מעניין אותי חלון, rgb ודברים כאלה. האם יש המלצה למארז שקט? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום הבן רוצה מחשב גיימינג, יש, לנו מסך, מקלדת ועכבר. קיבלנו הצעה מבאג, מחשב hp pavilion gaming TG01-1014nj במצע כעת ב 4750 ש"ח. יראה שהספק רק 400w או יש מפרטי ksp ב5000 ש"ח אינטל. מה עדיף? הילד טוען שמחברים שבכלל עדיף על בסיס amd. איזה חנויות באזור הרצליה, חצי שעה נסיעה, מומלצות?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-