ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ושנה טובה, יש לי שאלה. קיבלתי מחבר לוח אם במתנה, מדובר בלוח אם לא מהדור הכי חדש, אבל הלוח עצמו חדש לגמרי, סגור, כל החלקים עדיין בניילון המקורי וכו'. תכננתי ללא קשר לרכוש מחשב חדש אך המצאו של לוח אם בידי משנה את התוכניות שלי. אני רוצה לנסות לנצל את לוח האם שבידי כדי לחסוך כסף, ורציתי עיצה בקשר למפרט המחשב. אז ראשית, לוח האם שבידי הוא של MSI מדגם: PM8M2-V, ולפי מה שרשום עליו ומה שרשום באתר הוא תומך בערכת השבבים LGA 775 של אינטל ובמעבדי פנטיום 4. הוא לא תומך בפנטיום D וברור שלא בקונרו. המעבדים הכי חדשים שנתמכים על ידי לוח האם הם פנטיום 4 מסדרה 6 ( 630-670 ) עם FSB 800, זיכרון מטמון 2 מגה ותמיכה ב - 64 ביט. כמו כן לוח האם תומך בזכרונות DDR בלבד ולא DDR2. המחש…
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לקבל מכם מפרט מחשב עבור אשתי לצרכי גרפיקה ללא ציוד היקפי וללא מסך היא משתמשת במחשב מדי יום לצרכי פרנסתה והיא משתמשת כבדה בפוטושופ , אילוסטרייטור לכן אשמח אם תציינו מה הם "רכיבי צוואר הבקבוק" שחשובים למחשב מסוג זה שאדע . תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - פוטושופ ואילוסטיירטור ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -איל…
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום! רציתי לשאול איך ניתן במערכת הפעלה 7 להיכנס להגדרות הכרטיס מסך, כמו שהיה ניתן להיכנס הגרסאות קודמות של חלונות לאפשרות של הגדרות כרטיס המסך, שמראה לך אפשרויות לעדכון גרסת הדרייבר של הכרטיס, ביטול הדרייבר, וכו..
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות: 1. האם יהיה צוור בקבוק? 2. האם זה 8 ג'יגה ראם? 3.האם הוא יריץ משחקים על HIGE? 4. האם 8 ג'יגה ראם תומך בויסטה 32 ביט? 5. איך המחשב?
-
- 5 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד של LG, מדגם E500 ואני רוצה לשדרג להארדיסק גדול יותר ופוחד שלא אצליח להתקין אותו לבד בגלל הגנה, ששמעתי עליה, בכוננים הקשיחים של LG. האם באמת יש הגנה כלשהי? ואם כן, עד כמה זה מסובך להחליף לחדש במקרה כזה? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש לשימוש כללי (סרטים מוזיקה פה ושם משחקים...) לא צריך שום ציוד היקפי רק את המחשב עצמו יש המלצות?
-
- 4 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני להרכיב מפרט למחשב שייתן לי שקט להרבה שנים, איכותי, ושלא ייפול בביצועים (לא מתכוון להתעסק עם OC). התקציב במזומן הוא כ-4500 ש"ח. מטרות עיקריות: גלישה באינטרנט. קולנוע ביתי - צפייה בוידאו והקלטה (כמו ממיר דיגיטלי מקליט). משחקים קלים (כגון Pro Evolution). הדגש הוא על השקעה במארז HTPC איכותי, שקט ונקי (אין צורך בשלט, כי יש כבר בכרטיס הטלוויזיה). אין צורך בציוד היקפי, פרט לכרטיס טלוויזיה, צורב DVD ויציאת HDMI (מסך אני אקנה בעתיד, כרגע אני אעבוד עם CRT 19'' ועם טלוויזיית LCD 26''' במקביל). להלן המפרט שהרכבתי: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box; מחיר - ¤937 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L; מחיר - ¤498 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB…
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם, בנסיוני לבנות מחשב חזק ואמין לצרכי גרפיקה, קיבלתי מס הצעות למפרטים אלו הפרטים שפרסמתי: אני סטודנטית לתקשורת חזותית,מתמחה בתחום של מדיה-וידאו-אנמציה,עובדת על תוכנות כמו מאיה,אפטר אפקטס, פרמייר, בד"כ מתעסקת עם קבצי וידאו כבדים, ולכן המחשב הוא לא סתם בשביל עריכה גרפית אלא קצת יותר, אני רוצה מחשב אמין שלא יקרוס אחרי כל רינדור, כי הוא ישמש אותי גם לאחר הלימודים לעבודות פרילנס. 1.תקציב-8000,אפשר לחרוג קצת, מזומן. 2. מטרות המחשב: עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, ותלת מימד) 3. ציוד הקפי: מסך, מקלדת , רמקולים, צורב,DVD 4.אפשרויות הרחבה בעתיד-חשוב מאוד!! 5. מחשב שיתאים לעבודה מתמשכת,של שעות- מערכת קירור. 6.רמה מקצועית גבוהה בקשר לפרטים שהשמטתי: OC- מיותר אני גם כ…
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום אני רוצה מפרט ב-ב1800 של אינטל (כי מצאתי את הלוח של FATALITY עם הכרטיס המובנה, שאני חושב שהוא יתאים למשחקים - ברזולוציות סבירות אני מניח) אם אפשר C2D אה... ובלי הארד דיסק וכוננים - יש לי הארד דיסק 120 SATA1 ושלושה כונני דיסקים. תודה רבה...!
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
כולל ציוד היקפי מחשב קומפלט כולל הכל +מסך+מקלדת+עכבר למי שלא הבין ושיהיה מחנות אחת בצפון תודה
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
שלום חברים... קניתי את המחשב נייד הנ"ל http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2224&CatCode=315 וברצוני לפרמט אותן (עם ויסטה-שגם היתה מותקנת מקודם),כשקניתי אותו הוא בא כלול עם חלונות ויסטה! המחשב מחולק לשתי כוננים C&D וברצוני לפרמט את כונן מערכת ההפעלה בלבד C-מבלי לפגוע בכונן ה-D... בחור מחברת ACER טוען שבעיקרון בעליית המחשב עושים ALT+F10 והוא יעשה פרמוט אך הוא טוען שהוא יפרמט את כל הכוננים גם C וגם D. האם ישנה אפשרות לפרמט ללא כונן D...??? תודה רבה לעונים!!
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן המליצו לי אל האתר הזה כי הוא טוב אז ככה אני צריך מפרט טוב עד 6500 ש"ח מותר חריגה של 200 ש"ח לא כולל ציוד הקפי יש לי כמה דרישות קטנות אני צריך את הכרטיס מסך הכי טוב שיש כרגע אני משחק במשחקים כבדים וחדשים כמו Doom . HL . Halo ועוד כול מיני עם גרפיקה טובה ועוד משחק שעובד אל FPS - מהירות תמונה בשנייה אני צריך ת'כרטיס הכי טוב שיש :] מומלץ GeForce אבל עם יש יותר טובים בכיף וצריך לפחות G1 זכרון עם כותבים ככה אני לא בטוח :-X זה נראה לי 1024 זכרון לא בטוח :[ אין לי יותר דרישות המחשב מיועד יותר למשחקים,סרטים,וכול מיני תוכנות שונות ואני צריך קירור טוב ומעבד טוב תודה מראש לעוזרים מקווה שהיה לכם קוח לקרוא את כול זה :-\
-
- 4 תגובות
- 605 צפיות
-
-
מעבד: Pentuim D 3.0 Ghz S-775 2x2m (4m) Cache DUAL-CORE לוח אם: Asus P5LD2-VM זכרונות: Twinmos 512 ddr2 667 כרטיס מסךבתלבט בין :-תתנו חוות דעת מה יותר טוב) Radeon X800 GTO2 256MB GDDR3 PCI-E לבין: Asus EN7600GT/2DHT/256M דיסק קשיח: Hitachi Deskstar 80 GB Sata 2 מארז: MercdesBlack ספק: תתנו בבקשה ספק שיתאים למפרט הזה: אם אתם יכולים ללת לי מפרט יותר טוב מזה אני אשמח בתקציב של עד 4200 ש"ח !!!. בתודה ניר מיכה מצפה לתגובות.
-
- 4 תגובות
- 605 צפיות
-
-
מארז: Mid-Tower דגם H550D-F25 מבית EZCOOL ספק: enrmax liberty 525w לוח: ga-p31-ds3l gigabyte מעבד: core2duo e8400 זיכרון: ddr2 4gb kingston דיסק קשיח: 500gb sata 2 32mb צורב: l.g dvd כרטיס מסך: ati hd4850 1gb ddr5 כרטיס רשת אלחוטי edimax מסך: 2253bw samsung lcd 22" רמקולים: eacan a200ii 2.1 עכבר+מקלדת חוטיים איכותיים 1.איך המפרט הזה מבחינת התוכן שלו ? 2. כמה הוא אמור לעלות לי פחות או יותר? 3. האם יהיה אפשר לשדרג בעתיד בלי יותר מדי בעיות? 4. איך המארז? רק למי שמבין 5. איך הספק? האם הוא עדיף על fsp 550w 120mm 80plus
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
עיקר השימושים של המחשב יהיה לעבודה מול אופיס , ואינטרנט. לא יופעלו משחקים כבדים (בעיקר משחקים לילדים עד גיל 4-5) המפרט צריך לכלול הכל חוץ מציוד היקפי , ז"א כולל מסך לא קריטי מסך LCD, אלא אם כן יש אחד כזה שהוא זול וטוב. יש לי בבית כרטיס מסך ישן geforce 3 v8200 , השאלה שלי אם כדאי לקנות למחשב החדש לוח אם עם יציאת AGP ולחבר את זה הכרטיס הזה במקום כרטיס ONBOARD. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אהלן חברימוס..(: יש לי חבר שמעוניין לקנות מחשב נייד לצורך עבודות משרדיות וצפיה בסרטים חשוב לו שזה יהיה מחשב שיחזיק לשנים רבות.. אממ אלה הדברים שהכי חשובים לו בעקרון..כמובן שרצוי שיהיה קל כמה שיותר, גודל מסך 17 אינץ' וזהו נראה לי.. תודה רבה לעוזרים(:
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני מחפש עכשיו נייד בתקציב הנ"ל לאופיס אינטרנט ICQ וכאלה תציעו איזה מחשב הכי טוב בתחום מחירים הזה
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני רואה הרבה חנויות באינטרנט שמוכרות חלקי מחשב, ואני מדבר על חנויות בחו"ל. המחירים שם אומנם בדולרים אבל הרבה יותר זולים בסיכום הכללי מכל חנות ישראלית. השאלה היא אם שווה לקנות מחו"ל או שיש כאן איזה טריק על המשלוח או מס שאני לא רואה. נ.ב. אני לא יודע אם זה הפורום המתאים לשאול אז אם לא תעבירו את ההודעה לאן שנראה לכם.
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד עד 3500 ש"ח.(גודל מסך הדרוש 14.1 אינצ') יש את המחשב "Dell Vostro 1014 " שנמכר במסגרת הנ"ל, האם הוא האופציה הטובה ביותר ? אני לא יודע אם זה אפשרי בתקציב הנ"ל , אבל האם ישנו מחשב שגם יריץ משחקים ? תודה גל.
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
\ ₪601 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪1,482 מעבד Intel Core i7-860 Box ₪463 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪1,516 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe 400 שח CoolerMaster Sileo 500 169שח קירור למעבד Scythe Zipang
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום קיבלתי הצעה: מארז ש"ח251 EZCOOL מעבד E6750 2.66 C2D ש"ח1050 לוח P35DPM ש"ח528 intel זכרון 410 ש"ח 1GX2 800DDR2 כרטיס מסך 476ש"ח 8500GT 256M דיסק קשיח 282ש"ח 160G SATA seagate DVD 149 ש"ח מסך 1147 ש"ח SAMUNG 19אינטש רחב + OFFICE 746 ש"ח WINDOWS 439 ש"ח אנטיוירוס מקלדת ועכבר 198 ש"ח סה"כ 5673 ש"ח נשמע לי מוגזם מאוד לא? השימוש שלי הוא משחקים ותוכנות גרפיות תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם אני חדש פה ואני ינסה לרשום לפי החוקים ואם עברתי אז אני מבקש סליחה מעכשו טוב אז כך אני זקוק למפרט מחשב שיהיה למשחקים וממש קצת לעריכה(להעביר סרטים מהמצלמת הוידאוי למחשב) והתקציב שלי הוא בסביבות 4000-4500 אם יהיה 4600 4700 לא נורא לא זקוק למסך,מקלדת או עכבר עדיפות אין אבל אם אתם נותנים לוח אם של חברת ASUS תנו פירוט למה דווקא את הלוח האם הזה ולא לוח אם אחר עיצוב המחשב ממש לא משנה לי אבל מה שכן שיהיה לו קירור ממש טוב כי בקייץ יש 43 מעלות בחדר שבמעבדה יעשו את העבודה דגש יש לי בבית דיסק קשיח 250gb ide של חברת seagate אז להתחשב בזה שאני לא צריך אר דיסק כל כך גדול מקסימום 320gb תודה לכול מי שעוזר לי וכמה שאלות מה עדיף יותר מעבד c2d 6750 or c2q6600 והאם א…
-
- 4 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב חדש לצורך עבודה בגרפיקה- Photoshop , לצורך פרנסה. אין צורך בציוד הקפי שקט - 7 לא מתוכנן OC לא צריך מערכת הפעלה לא מתוכנן שידרוג משמעותי. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
אני רוצה מיפרט עם מעבד ליבה מרובעת בגירסת האקסטרים ולוח אם של החברה הכי טובה בשוק קרגע. אם אפשר שיהיה לפחות 8 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך חזק
-
- 4 תגובות
- 605 צפיות
-
-
באחת הנושאים הגבתי לבחור לשאלה וכתבתי לו את המפרט הבא, אני מקווה שאני אוכל לעזור למתלבטים להתעניין במפרט באופן כללי בנושא הזה... אני קניתי לאחרונה מחשב ב-7,500 לא כולל מסך אבל יש לי מסך אסוס 22 אינץ' כדי שתוכל להנות מביצועים יפים ומאיכות טובה וכיף בצפייה במהלך המשחקים אתה צריך מסך גדול שאומר גם רזולוציה גבוהה, בכל מקרה זה מה שאני ממליץ: מעבד:Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn OEM http://tms.co.il/product/5423 מחיר- 1644 ש"ח לוח אם :Asus Striker II Formula http://tms.co.il/product/5458 מחיר - 1550 ש"ח מארז:Enermax Chakra 250mm Fan Full Tower Black Uber http://tms.co.il/product/3977 מחיר - 519 ש"ח זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 http:/…
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-