ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. pubg, fifa, rocket league, overwatch, משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר 3. האם יש צורך בצ…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,000 עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, SKYPE וכאלה. מחשב סבא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן. אם המחשב מספיק חזק כדי לפעול עם WIN10 כמו שצריך אז WIN10.…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן זקוק למפרט : מחשב בשביל בן אדם לפני גיוס שמשתמש בו המון, בעיקר לגראפיקה (אני גראפיקאי במקצועי אז אמרתי לעצמי שכדאי לפנק את עצמי בבית במחשב שיהיה חזק יותר מהמחשבים במשרד), טיפה עריכת סאונד וטיפה משחקים (לא הרבה, אבל אם כבר משחקים אז שירוצו בסבבה) נתחיל במה שיש לי : (במובן של : לא צריך לקנות את זה, כי יש לי כבר) יש לי מסך סמסונג 17" סביר למרות שיש מצב שעוד כמה חודשים גם הוא יתחלף , שמתי עין על איזה מסך שחבר המליץ וקנה בעצמו - מסך LCD למחשב 20" לתלות על הקיר- משהו איכותי אבל זה כבר טופיק אחר.. יש לי שני דיסקים קשיחים - דיסק אחד שהיה איתי מההתחלה של 40 ג'יגה ועוד אחד חדש של 160 (רציתי לדעת אם הHD שלי מותאמים ללוח אם ישן - לא זוכר אם הסוג הישן זה SATA או הסוג השני …
-
- 35 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד של IPC אצל שמיר. שאלות: 1.משהו מכיר את החברה? 2.כדיי לקנות מחשב נייד שלהם? 3.יש לכם הצעות למחשב אחר בסכום שעד 7500 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שבוע טוב, אחרי ששיגעתי אתכם פה עם מחשב נייד לשימושים האלה, אני מתחיל לחשוב אולי בכל זאת להמשיך עם נייח. המחשב הנייח שלי נפח את נשמתי (כנראה לוח האם), ולכן צריך לשדרג (וכן, עדיין שוקל נייד, אבל עכשיו רוצה לראות אופציות אחרות). אז מארז - יש. ציוד היקפי - יש. דיסק קשיח (כולל SSD למערכת הפעלה) -יש. וננסה לצמצם את התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם נותן ערך מוסף גבוה - אפשרקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + פוטושופ + פרמייר - ברמה חובבנית ולא יומיומית. א) במידה וה…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 1500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא נדרש 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפ…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש, התקציב באזור ה4000 ש"ח, אפשר להתגמש קצת אם יש הצדקה. להלן הדרישות: * מטרות המחשב? אני עתיד להיות סטודנט לרפואה, לכן עיקר השימושים יהיו משרדיים ולא תובעניים מדי. סרטים (בHD) מדי פעם. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על משהו בטווח של 13.3-14 אינץ'. אפשר לשקול אולי גם 12.5. נראה לי שיש לי עדיפות קלה למסך מט, אבל זה לא מאוד קריטי. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב. מעדיף שלא לעלות מעל ה1.9 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי זמן סוללה ארוך. שיפיק ליום לימודים (מהבוקר ועד שעות אהח"צ) …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תודה רבה מראש! מפרט זה הורכב ב - www.1pc.co.il - רשת חנויות א&א מחשבים מעבד: : מעבד Intel Core i7 4790K Tray בקניית מחשב חדש ₪ 1600 x 1 קירור למעבד: : Scythe Ninja 3 RevB SCNJ3100 ₪ 185 x 1 לוח אם: : לוח אם Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 ₪ 704 x 1 מארז: : מארז מחשב NZXT Phantom 410 ₪ 463 x 1 ספק כוח: : ספק כח Seasonic X-650 650W Modular ₪ 565 x 1 זיכרון: : Corsair 8GB (4Gx2) 1600MHz DDR3 CL9 Vengeance PRO CMY8GX3M2A1600C9 ₪ 480 x 1 כונן קשיח : : כונן קשיח פנימי Western Digital RED 2000GB WD20EFRX ₪ 495 x 1 SSD: : Samsung 250GB 840 EVO MZ7TE250BW בקניית מחשב חדש ₪ 640 x 1 כרטיס מסך: : Sapphire R9 290 4G DDR5 TRI-X PCI-E HDMI OC בקניית מחשב ח…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה הולך חברים? אני מחפש נייד חדש לעריכות סרטים (Sony Vegas) וגראפיקה עד 3000 שקל: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 שקל, במידה וזה ממש יועיל אז בטח! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכות סרטים וגראפיקה - SONY VEGAS, תוכנות אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין צורך :) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ו…
-
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מבקש עזרה לנייד חדש : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית ותכני HD וקצת גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה סבירה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר 8 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב:) אשמח לעזרה בנתונים ודרישות חשובות למחשב ביתי שאינו מיועד למשחקים, אלא בעיקר תמונות, סרטים, מסמכים, אופיס וכו' איזה כרטיס מסך? זכרון מומלץ? וכו'
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, כמו שכתוב בכותרת, אני צריך נייד 13" לסטודנט הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, חשוב לי שהוא יהיה קל, חשוב שיהיה כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים (משחקים של היום בהגדרות גבוהות/בינוניות), אני חושב על לקנות את המחשב מארה"ב, אז חשוב לי שגם תהיה לי אפשרות לאחריות בינ"ל, אפילו אם היא בתוספת תשלום לפי מה שקראתי פה בפורום ראיתי שיש אנשים שממליצים על מחשב TABLET לסטודנטים מכיוון שהם נוחים לשרטוטים, האם יש בכלל חיה כזאת, מחשב TABLET עם הבקשות שלי ובמחיר שמתאים לי? חשוב לי לציין שהבקשות הראשונות שלי הרבה יותר חשובות לי מהTABLET, כלומר, אם יש מחשב שהוא לא TABLET אבל הרבה יותר חזק/משתלם ממחשב אחר שהוא כן, אזי אעדיף את המחשב היותר חזק/משתלם. תודה לעוזרים!
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות טלויזית LCD לחדר ואחד הרעיונות היה לחבר אותה למחשב כדי לראות סרטי HD שאני אפעיל במחשב על מסך הטלויזיה. המחשב שלי הוא ישן יחסית .. פנטיום 4 2.4 , 1G DDR 400Mhz , FX 5200 חבר שלי אמר לי שהמחשב לא יריץ סרטים באיכות HD בצורה חלקה .. רציתי לשאול אם זה נכון ואם כן אז עם איזה מחשב בערך אני אוכל להריץ סרטי HD בצורה חלקה ..(מחשב כמה שיותר פשוט .. לא מתכנן להשקיע יותר מדי כסף בזה) *מצטער אם זה לא הפורום הנכון .. לא ידעתי לאיזה פורום זה הכי מתאים .. תמיכה טכנית נראה לי האופטימלי ביותר*
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש שיריץ לי חלק GTA IV באיכות טובה ב3000 ש"ח כרטיס מסך יש לי כבר בבית HD4850 512MB אז לא צריך כרטיס מסך הינה משהו שהרכבתי תגידו לי מה דעתכם: מעבד Intel Core 2 Quad Q8200 Tray ¤880 כמות:1 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤290 כמות:1 כונן קשיח Samsung HD501HI 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤288 כמות:1 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤294 כמות:1 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤134 כמות:1 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ¤363 כמות:1 ספק כח Hiper HPU-4M530-PU 530W ¤407 כמות:1 [ קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤111 כמות:1 סה"כ מחיר לכל המוצרים:2767¤ המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il ספק לא לקחתי 450 של קרוסייר בגלל …
-
- 41 תגובות
- 2k צפיות
-
-
סופסוף קיבלתי את הלנובו החדש שלי W500. עושה רושם טוב למדיי אבל יחד איתו קיבלתי התקנה של מלא תוכנות. יש למישהו מושג איזה תוכנות צריך ואיזה אפשר להוריד? זה תופס הרבה מקום על ההארד דיסק וגם אלה שעולות באיתחול זוללות משאבים ללא בקרה... תודה
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, בנוסף תכני HD אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו GTA V, COD, AC, far cry, Arkham Knight (בעקרון גם משחקים שעתידיים לצאת בשנים הקרובות) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע, אני אצטרך גם מסך חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה מהמומחים פה בקשר למפרט מחשב- תקציב: 11.000ש"ח עם מסך 19 CRT או LCD טוב ומקצועי לפחות כמו ה-CRT+עכבר לייזר המחשב הוא ל: גרפיקה, וידאו, אנימציה ומשחקים(משחקים כבדים כמו doom, farcry וכו') טיפול ועבודה בקבצים כבדים מאוד(בין 20מ"ב ל-1.5ג"ב לקובץ), רינדורים, ובעבודה של כמה תוכנות יחד בנוסף למה שרץ ברקע(אנטי וירוס, firewall וכו') המחשב ירוץ על כמה מערכות במקביל: xp/vista linux fedora mac system x חשוב שיהיה שקט אפילו שקט מאוד ומקורר כמה שאפשר(לא קירור מים)-אם אפשר שלא יעבור את ה-55 מעלות מבוסס אינטל בקיצור מחשב על שיחזיק לפחות 3 שנים המון המון תודה על העזרה gol36
-
- 40 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי גיל, חשבתי לחסוך כסף על מארז וספק כוח ולשים אותו בכרטיס מסך. יש כאן ספק 550 ו-7950 OC, עם כוונה לעשות המהרה למעבד. האם אתם חושבים שהספק יספיק לזה? יש מחשבות על המארז בפרט? בנוגע לשדרוגים בעתיד, אני חושב על CROSSFIRE, עוד מס' שנים אבל ואשדרג לספק 750 אז. אתם חושבים שזו קונפגרציה טובה? מבחינת המחיר הוא כבר יקר לי מעט - רציתי בסביבות ה5100. מעבד: INTEL 3570K - TRAY ₪1081 לוח אם: GIGABYTE GA-Z77X-D3H ₪801 זיכרון: tCORSAIR XMS3 8192MB (4096MBX2) : 1600, CL9 : CMX8GX3M2B1600C9 ₪299 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7950 OC 3GB GDDR5 - RETAIL - ₪1956 מארז: ENERMAX OSTROG + ENERMAX 550W BRONZE PSU - זמין במלאי ₪529 GLACIALTECH 120mm SILENT BLADE III - GT12025-HDLA1 ₪43 כ…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אנא הביאו את כל הסוגים, מן הסתם אני מעדיף לשלם כמה שפחות אבל גם משהו קל מאד אבל יקר בא בחשבון. חיי סוללה טובים.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! תודה מראש על העזרה ! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) לימודים מדעי המחשב, עבודה משרדית, צפייה בסרטים\סדרות HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?בין 13 ל 17 מה שיהיה הכי מתאים לדרישות מעדיף 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאים לתקציב בשביל עלות - תועלת גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? ללא דרישה מיוחדת * משקל רצוי…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח (עם אפשרות חריגה ל3700). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה3500. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו (שתיהן לא בצורה מקצועית), משחקים (לא דברים כבדים מדי), עריכת וידאו בצורה קלה מאוד (פשוט שלא יקרוס, יש ברשותי מחשב אחר לעריכת אודיו). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - תדיר. לייטרום - תדיר. סוני וגאס פרו - כבד. קיובייס - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין כפי שכתבתי - מיועד למשחקים לא כבדים…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מטרות המחשב?אינטרנט אופיס סרטים וגם גיימינג. כל הכותרים הגדולים של העבר והעתיד הקרובים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינץ'. אם אפשר להכניס מאט בתקציב, מה טוב. * רזולוציית המסך? HD גם יספיק רק שהמסך יהיה איכותי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אפשרות לSSD עתידי יהיה נחמד * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממה שראיתי הכרטיס הכי …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב חברים, מעוניין לרוכש מחשב לצרכים הבאים: 1. התקציב שלי הוא עד 4000 שח 2. שימוש המחשב: עבודה, לימודים, משחקים ברמה של אסטרטגיה, משחקי ספורט, קצת shooter - משחקים לדוגמא (fifa 15, pes15, command and qunquire, tom clancy's the division) 3. אני רוצה שהמחשב יריץ את המשחקים ברמה הכי גבוהה 4. אין צורך בציוד היקפי 5. המחשב מחובר למסך טלויזיה 42' של LG 6. לא מתוכנן אוברקלוקהמפרט שהוצע לי בחברת KSP הינו: KSP הציאו לי את המחשב הבא: מעבד: intel core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 לוח אם: Asus B85M-G LGA1150, intel B85, DDR3 1600 זכרונות: G.skill Aegis 4GB DDR3 1600Mhz - שניים כאלו כרטיס מסך: Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2XDVI דיסק קשיח: 1TB של WD דגם WD10EZEX סאתא 3…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, חשבתי על מפרט הזה: אבל אני לא כזה מבין בזה, נראה לי זה טוב D: (זה כל מה שאני צריך מבחינת חלקים) כרגע אני עם מעבד E6500 וכריס מסך GTX550 , אני לא יודע אם שווה לשדרג בכלל אבל המשחקים לא פועלים משהו לעומת כל החברים שלי. מעבד: http://ksp.co.il/?uin=14944 לוח אם: http://ksp.co.il/?uin=14144 קירור למעבד: http://ksp.co.il/?uin=19259 זכרונות: http://ksp.co.il/?uin=15466 4 מוצרים 3035 ₪ מארז לא דחוף לי, אבל רצוי משהו חמוד ולא יקר ללא תאורה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי אם זה משתלם ^^ ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מדי, תלוי בשביל מה ^^ 2. מה…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-