עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, שימוש רב בדפדפן אינטרנט, הפעלה של מספר רב של חלונות במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2010 שימוש יומיומי. מבקש לאפשר במידה וארצה לעדכן מערכת הפעלה לWindows 8 ללא צורך בעדכון רכיבי חומרה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  2. שלום כמו שרשום למעלה הזמנתי HTPC מKSP ורציתי לדעת אם שווה או האם כדי לשנות כמה דברים אני רוצה שהוא ישמש טוב לסרטי FULL HD 1080P ולהקלטת תוכניות טלוויזה רגילים וגם בHD שיוכל להקליט. שהממיר של יס יעבוד טוב איתו שהוא יהיה שקט וקריר רצוי כמובן כרטיס לא מובנה. וגם שיעבוד טוב עם מערכת רמקולים. Q6700 2.6 gigabyte GA P31 ES3G kingston valueram 2GB X2 seagate 1TB 7200 LG GH22NS DVD Thermaltake TR2 430W Themaltake bach home theater chassis series black arctic cooling alpine 7 pro cpu asus ati radeon EAH 4350 SILENT 512MB GDDR2 avermedia a verTV speedt fm tv tuner edimax wireless G מה דעתכם ? ואיך הכרטיס טלוויזיה ? יש לי מעט זמן לשנות את דעתי על המפרט. המפרט עולה בערך 4000 שקל

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  3. שלום לכולכם. בימים האחרונים שוטטתי כאן באתר בין הפוסטים של המפרטים, ולבסוף החלטתי להירשם ולפרסם פוסט בעצמי, כך שאוכל גם לרכז את כל שאלותיי. ראשית, רציתי לדעת האם בחודש-חודשיים הקרובים יכולים להיות שינויים בתחום החומרה שיוזילו את המחיר הכולל של המחשב בצורה דרסטית לתקציב הזה, או שיצאו חלקים מסויימים שכדאי שאחכה להם. שנית, רציתי לדעת מה דעתכם על החנויות פנדה ואייבורי [על מי אתם ממליצים] והאם ידוע לכם על רשת מחשבים טובה אחרת באיזור חיפה. ועכשיו נעבור לפרטי המפרט. כמו שרשום בכותרת, התקציב לקניית המחשב הוא 5,000 ש"ח [אם אפשר, אז לא לחרוג ואפילו לרדת קצת], מטרתו העיקרית היא בעיקר משחקים [כמובן שגם גלישה באינטרנט פה ושם], והוא צריך לכלול מסך [ללא ציוד הקפי נוסף]. מומלץ שיהיה שקט…

4. Started by roey1rg,

המחשב ישמש בעיקר לעריכת וידאו, צפייה בסרטים ומשחקים. 2 דרישות קטנות:חשוב שהמחשב יבוא עם חיבור firewire ויציאת HDMI צורב מסך וכרטיס קול כבר יש תודה רבה!!

• 8 תגובות
    • 631 צפיות
  5. * מטרות המחשב? מוזיקה, משחקים קלים כמו CS, אינטרנט. * גודל המסך? לא רלוונטי, בסביבות ה15 אני מאמין. * משקל רצוי? לא צריך לשקול כמו נוצה אבל בטח שאני לא רוצה לסחוב איתי משקולת, ככה שזה די חשוב המשקל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? מומלץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אפשר לחרוג מהתקציב ב50$ , אני מזכיר, אני קונה את המחשב בארה"ב אז תביאו לי בבקשה לינקים למחשבים בחנויות בארה"ב. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  6. Started by XMB,

שלום לכם באתי להתיעץ למחשב שאני הולך לשים במשרד בבית... המחשב כמובן לא יעשה שום דבר פרט לאינטרנט אולי סרטים.. AMD Athlon 64 bit 3800 Dual Core Socket AM2 Box CPU Asus M2A-VM + VGA Socket AM2 Motherboard Kingston KVR667D2N5 1GB DDR2 667Mhz EZcool N-880B Front USB Black 400W Case רשת אלחוטית : D- Link DWL- G150+2.4GHZ 54MBps Wireless PCI Adapter D - Link DI 524 2.4GHZ 54Mbps Wireless Router סה"כ 1627 ש"ח מLogicPC מרכיב לבד, אשמח לעצות לשינויים בטווח המחירים הנ"ל, תודה

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  7. שלום לכולם. עם השנים בניתי לי מחשב חביב שסוחב את רוב המשחקים בכיף. האמת לא השקעתי מחשבה ותכנון יותר מידי וכל פעם שידרגתי רכיב אחר לפי מה שבא ליד. כיום התחלתי לעסוק בעיצוב גרפי באופן אינטסיבי והייתי רוצה לשפר את הביצועים. אם לא ברור אני גם חובב משחקים רציני מה שאומר שהדרישות שלי הן גבוהות. המפרט שלי כיום הוא: מארז של איבורי עם ספק כח ez cool 775, 450W לוח אם MSI 945PL NEO כרטיס מסך Nvidia 9600GT 512 מעבד פנטיום 4 - 3GH זכרון פנימי 2M כוננים: 640GB ,500GB , 250 GB כרטיס קול של creative live 5.1 צורב DVDX20 אני עובד על win xp 32 (אין לי בעיה לעבור לוויסטה למרות שלהבנתי זה לא מומלץ). הייתי רוצה להשקיע סכום של כ2000 - 2500 ש"ח ולשדרג את המערכת (סביר להניח לוח אם ומעבד) ואם אפ…

• 6 תגובות
    • 631 צפיות
  8. Started by עמית שני,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3k 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מישחקי FPS. ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…

9. שבוע טוב. מבקש המלצה למפרט מחשב ללא ציוד היקפי, לשימוש בייתי. <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח ) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, ומארז, אבל שיכלול ספק כוח. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צ…

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  10. אהלן, אני גר בדירה קטנה וברצוני לקנות מחשב שיחובר למסך הטלוויזיה בסלון שישמש אותי כמחשב לשימוש כללי אך בעיקר לצפייה בסרטים. 1. מה התקציב המקסימאלי?- 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?- ניתן להשתמש בכל התקציב אך רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?- צפייה בסרטים, גם באיכות HD ושימושים כללים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  11. אני מתעניין במפרט של עד 2500 שקל לצרכים ביתיים בסיסיים. הדרישות שלי למחשב זה הם: 2 ג'יגה זיכרון, מעבד כפול ליבה של AMD צורב DVD כונן קשיח ביל נפח של 80ג'יגה ומאוד חשוב שיהיה MOTHER BOARD מהחדשים עם ה-AMD 690G Chipset יש איזה שהם הצעות לאיפה לקנות??? בנוסף אני מעוניין לקבל הצעות לשינוי במפרט אם לדעתכם יש צורך בכך.

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  12. יש לי מחשב מלפני כמה שנים: Intel E8400@3.0 4GB זיכרון (לא זוכר בדיוק איזה סוג, לפי התקופה כנראה DDR2) AMD 4780HD 512MB Corsair 500W CX עד עכשיו עבדתי עליו לעבודה משרדית, אינטרנט עם הרבה טאבים, אופיס, משחקים (לא על הגדרות הכי גבוהות) וכו' והוא עבד מעולה. לאחרונה התחלתי להתעסק עם Photoshop ו-Lightroom והוא פשוט לא סוחב שעושים הרבה עריכה לתמונות. חשבתי שהצוואר בקבוק הוא הכונן הקשיח כי התמונות שמורות על כונן חיצוני USB איטי, אבל לא הרגשתי שיפור שהעברתי אותם לכונן הפנימי (נראה לי ש-lightroom מעלה את התמונות לזיכרון שהוא עובד עליהם) עשיתי OC למעבד ל-3.6GHZ, אבל שוב, לא שיפור משמעותי. בדקתי את הזיכרון בזמן עבודה על התוכנות, יש בערך 1GB פנוי. יש למישהו המלצה, איזה רכיב כדאי לשדרג…

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  13. Started by aldema,

ראיתי פה באתר כתבה על ההגעה הצפויה של סדרת מחשבי DELL. מתי הם אמורים להגיע לחנויות? במה הם שונים מהקודמים? יש שם אחד עם כ.מסך יותר טוב מX1400? ניתן למצוא בסדרה אחד עד 12 אלף שקל שמיועד לגרפיקה כבדה,יענו משחקים וסרטים ועם כ.מסך חזק? ראיתי שיהיה אחד עם כ.מסך נוידיה 7800 .. כמה הוא עולה?

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  14. Started by חגי7,

מחפש מחשב נייד לסטודנט, לחברה שלי. דרישות: 1. מסך מט (חשוב!), 13-14 אינטש אם ה-aspect ratio הוא 4:3, בסביבות ה-15 אם 16:9/10. 2. סוללה שמספיקה לכמה שיותר שעות (יש משהו שמחזיק 6 שעות ומעלה בלי טעינה?). 3. צריך להריץ יישומים בסיסיים - אינטרנט, אופיס. סרטים וכד' - לא רלוונטי. 4. משקל - כמה שיותר קל. אולי כדאי נטבוק? לא בטוח. 5. הרד דיסק גדול יחסית (לפחות 250GB), זכרון לפחות 2GB. 6. יציאות - מעדיף שיהיו מסודרות בדומה ל-dell העסקיים (למשל latitude 520, שזה מה שיש לי כרגע), כלומר USB רחוק בפינה ליד המסך, יציאות אודיו בצד, כל היציאות (רשת, מסך חיצוני, חשמל) בשאיפה כמה שיותר מאחורה, מאפשרות גם עבודה עם עכבר וספרים על השולחן בלי לחסום את צידי המחשב. 7. קישוריות: wifi, bluetooth ו…

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  15. שלום לכולם, אני רוצה להרכיב HTPC בערך ב3.5 אלף שיחובר לטלויזיה, אני לא בטוח שאני רוצה להקליט אבל שתיהיה אופציה, בנוסף לכך חשוב שיהיו חיבורים דיגיטליים לסאונד. אין לי שום העדפות באשר לחברות ועדיף שיהיה STORAGE גדול. מחכה לתגובות תודה D :

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  16. ערב טוב. אז ככה: יש לי מחשב פנטיום 4 עם מארז חדש (הספק לא) ודיסק קשיח חדש SATA. המחשב מתחיל לעשות בעיות ואני יושב לשדרג את לוח האם , הספק, מעבד , זיכרון וכרטיס מסך. מה אני יכול להשיג בסכום של עד 1500 ש"ח? התקציב לאשראי. מטרה: עריכת וידאו קלה, צפיה בוידאו וקצת תכנות. לא צריך ציוד הקפי חיצוני (מסך, מקלדת , עכבר , רמקולים) חשוב לי שקירור המעבד יהיה שקט מאוד (הקירור של המארז מעולה ושקט) אין צורך המערכת הפעלה ולא בהרכבה. תודה מראש, אמיר

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  17. המפרט מיועד לביצוע OC ומיועד למשחקים כבדים המחשב יהיה עם מסך 22" אני יציג את המפרט שהרכבתי, אך אם אפשר לשנות דברים לטובה ולהוזיל במחיר או להעלות אז בכיף =] השקט של המחשב חשוב אבל לא ממש משמעותי לי אני פשוט רוצה ביצועים טובים.. זה המפרט : Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤845 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1472 ZEROtherm BTF92 OC , יחידות 1 ¤225 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1426 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤449 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1731 NZXT Tempest "AirFlow King" No PSU, יחידות 1 ¤390 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1502 FSP Everest 500W 6xSata 120mm Fan A.P…

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  18. Started by DeathBlooms1,

כערון לפי מה שהבנתי; אחרי שאני קונה את המחשב נייד, אני צריך להחליף את המודם שלי למודם עם חיבורי רשת משהו כזה, בגלל שיש לי רק כניסות של USB. אחרי זה אני צריך לקנות ראווטר שיאפשר למחשב נייד שלי גישה לאינטרנט. השאלה שלי היא- האם המהירות אינטרנט שבמחשב הבייתי תתחלק לחצי עם המחשב נייד?

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  19. Started by carman6,

רציתי לקבל חוות דעת על המפרט שהציג. בעיקרון התקציב הוא באזור ה-3K והייעוד שלו הוא שזה יהיה מחשב טוב לתקופה הזאת- שיריץ משחקים לא כבדים אבל כאלה בתקופה הזאת וכל מיני תוכנות כמו פוטושופ. Tms&Fox AMD X2 550 HD4850 מעבד AMD AMD Phenom II X3 710 2.60GHZ BOX ₪612 לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ₪423 זיכרון Corsair DDR2 4096MB 800MHZ XMS Dual Channel CL5 ₪386 כרטיס מסך PowerColor ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ₪762 דיסק קשיח Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ₪242 כונן אופטי צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ₪138 ספק כוח Silver Power 500W 34A@12V SS-500ET-APFC-F3 SeaSonic Production ₪348 מארז Cooler Master Centurion RC-…

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  20. היי החלטתי פחות או יותר על המפרט הזה שכולל מסך DELL 22, וכרטיס מסך שיש לי בינתיים בתקווה שחדש בעתיד ( 512HD 5750): Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Box, יחידות 1 ₪1037 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2016 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪554 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪119 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪433 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪320 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב LG GH22 SA…

21. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. יש ברשותי מחשב נייד מדגם MSI EX620X עם כרטיס מסך ATI HD 3740 . האם אפשרי להחליף לו כרטיס מסך ואם לא האם הכרטיס מסך הנ"ל יכול להריץ משחקים היום על גרפיקה בסיסית/נמוכה ? עכשיו פתחתי את המחשב וראיתי שיש לו כרטיס מסך לא מובנה על הלוח, אם אני לא טועה זה נקרא MXM. מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס מסך מEBAY שיוכל להריץ ברזולוציה סבירה משחקים היום על המחשב הזה? התקציב הוא 150-200 דולר.

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  22. INTEL PENTIUM dual core D2.8 1*2CACHE לוח אם לא זוכר בדיוק את הדגם אבל משהו טוב של gigabyte מארז: ATX 500W WESTERN DIGITAL 200GB זיכרון: huynday 2*512 geforce 6600 256mb מסך סמסונג דק הדגם המדויק נדמה לי 730BF עלה לי 1800 שקל. צורב די וי די עכבר ומקלדת אלחוטיים רמקולים של לוג'יטק נדמה לי שזה הכל עלה לי 6100 ש"ח. המחשב מיועד למשחקים אינטרנט עבודות צפייה בסרטים ראייה של סרטים וכו... 1. האם אני יוכל לדוגמא לצרוב סרט די וי די וגם לשחק משחק כבד בו זמנית והמחשב לא ילך לי לאט? 2. האם כדאי לי כבר עכשיו להוסיף מאוורר big typhoon ב- 190 ש"ח ושהם כבר ירכיבו לי? למרות שזה לא למטרות אובר קלוק, מזה יוסיף לי? 3. האם המסך טוב למשחקים? 4. האם יהיה אפשר לעשות עם המחשב אובר קלוק? 5. מה אמו…

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  23. מעוניין במפרט מחשב לצורכי HD ישומים משרדיים, ריבוי משימות וקצת OC עד 5000 ש"ח (אין צורך לנצל את כל התקציב) מעבד Q6600 זכרונות: מתלבט בין אלו http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6257 760 ש"ח ל4GB http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=956 מעוניין ביותר מהירים (הצעות אחרות יותר משתלמות יתקבלו בברכה) א. האם יש אפשרות שהPLAT הם 800 אבל יותר איכותיים אז יותר מהירים? מארז וספק: חשבתי על AURORA+liberty 400 חשוב השקט של הספק (של המארז גם חשוב אך, אפשר להחליף מאווררים) או SONATA III או שאולי בכלל לא שווה להשקיע כ"כ הרבה באורורה ולקנות http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=444 או אפילו משהו יותר זול. ב. שווה להשקיע עוד טיפה ולקחת ANTEC NEO-HE? כונן קשיח: 5…

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  24. Started by ns,

היעד שלי זה קאונטר סטרייק 1.6 שפועל הכי חלק שרק אפשר . מעבד, לוח אם , זכרון, הארדיסק... זה מה שדרוש. כרטיס מסך טוב יש לי ... ספק ושאר הציוד ההיקפי ישנו גם כן. טווח מחירים עד 3000 שח עדיף בפחות... אבל העיקר שהמשחק יפעל הכי חלק שאפשר .

25. Started by חן חן,

שלום לכולם ברצוני להרכיב מחשב שיתמוך בתוכנות גרפיות,כולל תוכנות תלת מימד, באופן שותף. אך אין לי מושג מה כל דבר אומר ולכן אני צריכה עזרה התקציב נע בין 7000-8000 ש"ח יש לי פה מפרט של חבר שהרכיב כבר אבל הוא קצת חורג מהתקציב, רציתי לדעת איפה אפשר להוזיל... תודה רבה על העזרה!! מארז: 1000 COSMOS COOLERMASTER שחור ספק כח: 14CMF 1050W EZCOOL לוח אם: ASUS RAMPAGE 2 EXTREME X58 מעבד: Intel 2.66GH 8MB CORE I7 QUAD I920 מאוורר למעבד: 1366 BUFFALO HEAT PIPE EVERCOOL זכרון: GOLD OCZ 3X2GB (6GB) DDR3 1333MHZ כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX295 1792MB-3 ASUS דיסק קשיח פנימי: x2 640GB 32MB Western Digital צורב: SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7240S מסך: T240 DVI 1…

דיונים חדשים בפורומים