ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
שלום. המחשב הישן שלי הלך פייפן ואני רוצה לקנות בדחיפות מחשב חדש. תקציב 1500: ראיתי את ההצעה הזו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7063&CatCode=1 אל מול ההצעה של חבר שלי: מערכת ב1K, Q6600, HD2950, GIGABYTE aurora, DDR2 800MHZ 4GB CROSAIR, לוח של גיגהבייט. המחשב למטרות לימודים אוניברסיטיים(לשלושה אנשים במקביל, דהיינו, עבודה שוטפת). המטרה היא ריבוי משימות ועמידה בעומס ללא קריסות. אם יש הצעה טובה יותר, אשמח לשמוע על כך! תודה ולילה טוב!!
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
-
תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
הי כולם אז באמת יש מבחר עצום של דגמים, זה המידע שאני יודעת שחשוב שיהיה לי במחשב, עכשיו... מה אתם ממליצים? hp 0d i5 500gb 15.6 אינצ׳ שימוש סטנדרטי
-
- 1 תגובה
- 446 צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך עזרה באיזה כיוון מעבד ללכת ? שמישהו יסביר לי איזה מעבד כדי לשימושים שלי: הרצת תוכניות פיתוח תוכנה למינהם ( סטודנט למדע"ח ומ"מ) ושימושי אינטרנט ואופיס רגילים ובכללי אני אשמח אם מישהו ימליץ לי על כמה מחשבים הדרישות הם: מסך-15.4 זיכרון ג'יגה 80G הארד דיסק זה מספיק העיקר שיהיה סאטה ואחריות שלוש שנים (עם הרחבת האחריות שיהיה מקס' באזור 6K)
-
- 1 תגובה
- 623 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש נטבוק לסטודנטית בתקציב של עד 1500 ש"ח. חשוב שיכלול: - מקלדת נוחה: השימוש העיקרי הוא כתיבת עבודות / סיכומים. - כרטיס רשת אלחוטי. - מסך: כנראה עדיף 10" משיקולי גודל / כובד / סוללה, אלא אם יש לכם תובנות אחרות בנושא. השאר: פחות חשוב. מה שנכנס בתקציב - מה טוב. אם ניתן להוזיל קצת את העלות במקרה ואין דברים שווים להוסיף - זה עדיף. תודה.
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, לא, אפשר פחות אבל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, יכול להיות נחמד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אז ניסיתי לעשות קצת שיעורי בית ולהרכיב מערכת לפי מפרטים שונים גם מהפורום (פחות או יותר - כי אין משהו בסגנון הזה מעודכן) וגם מאתרים אחרים (חלקם אתרים למערכות לעריכת וידאו). הגעתי למפרט מסויים שאותו הרכבתי מאתר KSP. מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאוורר: Arctic Freezer Xtreme Rev.2 לוח אם: ASUS P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24 כונן ראשי: Corsair Corsair Force Series GT 60GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail כונן משני: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III, WD10EARX כרטיס מסך: ASUS - nVidia GTX570 DCII 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI…
-
- 1 תגובה
- 519 צפיות
-
-
אהלן!! תעזרו לסחבק... . תקציב מקסימלי 1500 ש"ח לחסוך/לנצל הכל בעת הצורך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. לשימוש פשוט למטרת לימודים. אינטרנט,אופיס וסרטים אולי גם פוטושופ 3. אין צורך בציוד היקפי,גם לא בצורב. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא חשוב 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך מערכת הפעלה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. חנות מאזור ת"א. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/…
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המחשב שאני בונה כעת, אני יודע שהכרטיס מסך הוא החוליה החלשה כרגע, אבל זה זמני . מיועד למשחקים כמו פורטנייט, פיפא, GTA . אני מחפש חוות דעת על ההתאמה של החלקים שבחרתי, על כך שיתאים ליעוד שלו למשחקים. Intel Core I9 14900K 6Ghz 33MB Cache Motherboards Intel MSI B760M BOMBER WIFI LGA 1700 Memory Kingston ValueRAM 2X16GB DDR5 5600MHz (SSD)Kingston NV3 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 500GB SSD1100087 Power SupplyAntec VALUE POWER Active PFC 12cm 650W 80+ VP650P Plus PSU GTX 1660 6GB DDR5
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty 3 battelfield 3 gta 4 mafia 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ , 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
אני צריך מפרט מחשב חזק ומתקדם לעבודה עם avid media composer 4 בתחום של עד כ-5000 ש"ח. עקב מצבי הכספי הירוד כרגע אשמח להמלצה על מקום אמין בו אוכל לקנות מחשב שכזה ומאפשר חלוקה להרבה תשלומים. תודה רבה לכל מי שיכול לעזור.
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
מי פה יודע מה המשמעות של השם שלי? מי שיגלה יזכה! אני רציני ב 100 אחוז!
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף כמה שפחות חריגה. 50-100 עוד סביר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי, אינטרנט סרטים וכו' + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לצערי קצת קשה לענות על זה עם התיאור שנתנו לי, אבל אפשר לכוון לאזור GTA5, BF4/hardline -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום. שמתי לב לסימן של מין "שריטה"(אני משער, אולי זה משהו אחר) במסך המחשב הנייד. מה ניתן לעשות? האם זו שריטה לדעתכם? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם מבקש חוות דעת על מפרט למחשב עד 5.5K - מיועד למשחקים ולעריכת וידאו. ייתכן OC בעתיד אולי , לא כרגע, עם כן אשדרג את הספק והקירור בעתיד. מעבד - 1645ש"ח - Intel E6600 לוח אם -670 ש"ח - Gigabyte GA965P-DS3 זיכרונות -660 ש"ח - 1GB 800MHz DDRII Corsair XMS2 CL5 כרטיס מסך - 1005 ש"ח GIGABYTE X1950PRO-256MB כונן קשיח (2) 660 ש"ח - Western Digital 250GB WD2500KS 7200RPM 16MB SATAII מארז וספק - לא ברור עדיין - פתוח להצעות, התקציב לסעיף זה כ-300 עד 400 ש"ח צורבDVD ש"ח לא חשוב כל כך הדגם 200 ש"ח מקלדת ועכבר 200 ש"ח סה"כ 5440 ש"ח, המחירים מKSP תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 492 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לבנות מחשב נייח (האמת שאפילו 2) למשפחה שלי השימושים הם מאוד בסיסיים בעיקר אינטרנט, קצת מוזיקה וצפייה בסרטים באיכות גבוהה מהקודי חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ושיהיה עם כמה שיותר קירור (זה יהיה בחדר ממש חם והם לא מתכוונים לכבות אותו אף פעם) חשבתי על כונן SSD מתלבט בין 120 ל240 עם נטייה יותר לכיוון ה240 גיגה ועם כמה שיותר יציאות כדי שלא יחסר שום דבר המחשב ישמש לתקופה ארוכה יחסית ואני בספק אם נשדרג אותו עד לרכישה הבאה נראה לי שמעבד AMD יהיה יותר זול וטוב לצרכים האלו לא חשוב לי איך יראה המארז מבחינה חיצונית רק שייתן תמורה טובה תקציב עד אלפיים ש"ח ואם אפשר פחות אז למה לא המון תודה לעוזרים!!!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך לשדרג את הPII שלי לPIV במחיר של עד 4000 שח. מערכת של אינטל.
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט לשימושים הנ"ל. מחקתי מהתבנית את הדרישות הלא רצויות. תודה רבה. . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים וצפייה בהרצאות -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת עכבר ורמקולים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מומחים יקרים, ברשותי מחשב נייד dell latitude e6400 בן חצי שנה בערך. עליו התקנתי Windows7. הבעיה היא שהמחשב נתקע לעיתים קרובות ללא סיבה קבועה נראית לעין ומראה CPU של 100%. במצב כזה לא נותר לי אלא לכבות אותו בכוח. לא הצלחתי למצוא process ספציפי שגוזל את רוב המשאבים. נראה כאילו כל ה-process גוזלים יותר CPU. מצורפים צילומי מסך של process-explorer במצב עבודה רגיל ובמצב של CPU גבוה. אנא עזרתכם. תודה מראש, יובל [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מקווה שאני לא קרציה. לפני יומיים ביקשתי כאן מפרט למחשב גיימינג בסביבות ה-4.5K וקיבלתי מפרט יפה מאוד, אבל בכמעט 5K, מה שמוציא אותי מהתקציב שלי וגרם לי לחשוב על כיוון חדש. אז עכשיו אני רוצה מחשב שיהיה לו בסיס חזק מספיק ואופק שדרוג. ואני מתכוון למעבד חזק מספיק, לוח אם טוב וכרטיס מסך בינוני שיהיה אפשר בעתיד להחליף למשהו חזק יותר (או הרבה יותר) וכמובן שספק כוח שיוכל להתמודד עם שדרוג כזה (כי אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני מחליף עוד חצי שנה חצי מחשב...). ושוב, תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (…
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום. אני כותב פה עדכון למפרט שביקשתי לפני יותר משבוע מאחר ולאחר התייעצות החלטתי לקחת מעבד מבוסס INTEL. אני יודע שבאותו כסף אפשר להשיג ביצועים טובים יותר עם AMD אבל עדיין אני מעוניין במעבד INTEL. אז תודה לכל מי שעזר לי קודם, ואפרט מחדש את הדרישות: תקציב של 2800-3200 ש"ח. מיועד לשימוש משרדי -אינטרנט, תוכנות מיינסטרים. לא למשחקים. מעבד מבוסס INTEL יריץ מערכת הפעלה של ווינדוס 7 32/64 ביט כולל הרכבה של המפרט בחנות. מקלדת ועכבר אופטיים חוטיים באיכות טובה. צורב דיוידי. מסך 22'' או דומה שיהיה נוח לעבוד מולו לאורך זמן. ללא רמקולים וללא כונן דיסקטים. מפרט שקט ברמת מיינסטרים (5). לא מתוכנן אוברקלוק. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד אבל כן להוספת זכרון. לא צריך לתמו…
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.8 k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב באופטימזציה הגבוהה ביותר (הניתנת) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? (100-150 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בתוכנות כגון- eclipse , androaid studio ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cod black ops3 (במידה ויתאפשר|) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 (קונה באילת) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי 2. מה שימושי המחשב ? משחקי מחשב בינוניים עד כבדים,כתיבה,צפייה בסרטים,גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב ליום יום 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא משנה לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם מערכת הפעלה \ואופיס יהיה נחמד מאוד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?חנות באילת ,העדפה ל KSP או IVORY 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב כמו …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
הי לכולם, אני חושב לקנות נייד בדיוטי פרי הערב, מישהו עשה את זה? מה דעתכם? האם זה כדאי? מענה מהיר יתקבל בברכה.
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-