ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב שעושה את העבודה אבל מקרטע בגלישה באינטרנט ובצפייה ביוטיוב, וגם במשחק רוקסמית 2014 שדרישותיו מצוינות למטה. חשבתי לשדרג אותו בזול. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ומשחק Rocksmith 2014 - דרישות לפחות i3 540 עם 4GB ראם וכ.מסך 256MB 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לכלול רק לוח אם, מעבד, קירור למעבד, כרטיס מסך (?) אם המובנה על הלוח לא מספיק, זכרונות. ברשותי מארז ATX עם ספק כח HEC 300W, והארד דיסק SATA, יעשו את העבודה? 5…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך לרכוש למשרד מחשב בתקציב של עד 2000 שח לא כולל ולא צריך מסך מקלדת ועכבר. העבודה במחשב היא בעיקר אינטרנט, אופיס, עובדה מול מערכות מלאי מרוחקות. חשוב לי מאוד שיהיה כונן SSD של 128 גיגה לפחות. זיכרון מחשב מנימום 8 גיגה לפחות ומחשב מבוסס על מעבדי אינטל תודה מראש לכולם
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז קצת הקדמה(אפשר לדלג על הפסקה ישר לתוכן). היה לי לפטופ אהוב שסיפק את צרכי ואפילו הרשה לי להריץ את FALLOUT 4 בצורה חלקה עם קצת טוויקים ועל מערכת הפעלה ישנה. למה היה? שפכתי עליו בטעות בירה ונדפקה המקלדת לגמרי, יבשתי מהר וחוץ מהמקלדת הכל שרד. בכמה מעבדות אמרו לי שהם לא מתעסקים בלהחליף מקלדות כאלה(צריך לפרק את הכל אי אפשר להחליף מ"למעלה") ונאלצתי להחליף מקלדת בעצמי.| כנראה ש"שרפתי" במהלך כל העסק את לוח האם, לא הייתי מודע שדבר כזה יכול לקרות ממגע פשוט(הייתי מפרק ומרכיב נייחים המון ולא היה סיכון כזה עד כמה שידוע לי). הכל מחובר כמו שצריך אך המחשב לא מגיב לשום דבר(לא נדלק) ושום נורה לא פועלת. בדקתי והמטען תקין וניסיתי המון דברים אך נראה שהמחשב מת. בכל מקרה אני בש…
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
בס"ד מפרט זה אמור לשמש כמחשב ביתי לכל דבר ועניין ! יו טיוב - פייסבוק - אינטרנט - אופיס (והרבה) - העברת תמונות ... לא יותר מדי מסובך ! בקיצור , כל מה שנדרש למחשב ביתי . נכון שישנה האופציה לקחת חלקים זולים ופשוטים יותר , אך החלקים הללו נבחרו מהסיבה הפשוטה , רצון שהמחשב יתקיים לאורך זמן מתוך איכות ! ולא שבכל רבע שעה נתחרט שבחרנו לקנות מחשב . מחשב שהמעבד שלו ישרוד את השנים הבאות עם שלל העדכונים ושלל שגעונות הטכנולוגיה , שהספק שלו יעשה את העבודה ! שלוח האם יהיה אמין ! חזק ! דעתכם ! חשובה מאוד , כי האישור הסופי אמור להתבצע עד ה29.5 (מחר) אחר הצהריים ! תודה .
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים (עד עכשיו שיחקתי ב PS4, מבסוט עליו לגמרי). היה לי קצת קשה למלא את הפורמט כי אני לא יודע כמה כדאי להשקיע ובמה. המחשב צריך לשמש גם לעבודה, אני מתכנן להתקין עליו 2 מערכות הפעלה: 1. ווינדוס למשחקים 2. אובונטו לעבודה המחשב שיש לי היום (Asus i5 8GB 256SSD) מספק אותי לגמרי עבור עבודה, אבל הוא יעבור הלאה ואני אשתדרג גם במחשב שישמש למשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במקומות שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייח לשימוש ביתי, בעיקר גלישה, סרטים, אופיס אבל שתהיה גם אפשרות להריץ משחקים. מצ"ב הצעה שקיבלתי- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17623 ואלה התוספות להצעה: מסךHP 22ES- תוספת 585 שקל כ. מסך NVIDIA GTX 1050TI בתוספת 149 דיסק קשיח WD 3T בתוספת 460 סה"כ מחיר המחשב+מסך 3,980 עם כתיבת שורות אלה אני שמה לב שבהצעה המובנית כלול דיסק SSD ולא ברור לי למה מחירו לא קוזז מהדיסק הקשיח WD (כי 460 זה מחירו המלא) אשמח לשמוע דעותיכם על המפרט והמחיר.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לבנות מחשב גיימינג ומטרות סטרימינג ועריכת הסרטונים להעלה לאינטרנט. טווח המכירים שלי הוא כ 8000 (אעדיף לא לחרוג מהמחיר ביותר מידי)
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
-
שלום אני הדיוטת מחשב ומאד אשמח לעזרה. כרגע משתמשת בלפטופ עם מערכת סלרון בן שמןנה שמתחנן לפנסיה כבר... מחפשת מחשב עד 2000 שח עבור: גלישה, אופיס, מצגות, סרטים, בניית אתר בוויקס רמקולים טובים, קל, מסך טוב כל מה שאפשרי לבקש בסכום הצנוע שיש לי. קראתי סקירות טובות על ה lenovo ideapad yoga 300, אבל אחי אמר שקנה ואחרי שבועיים התקלקל לו ואחכ שמע שהתקלקל לעוד שני חבריו שקנו, אז לא יודעת. מאד אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד זול וטוב לסטודנט למדמ"ח, אשמח להמלצות מניסיון או ידע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 לערך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם ניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, גלישה, גיימינג קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נוסטלגיה ומשחקים בסיסיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 12" ומעלה -ל…
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות מחשב נייד לשימושים די בסיסיים - OFFICE, גלישה באינטרנט וקצת הורדות. עברתי על מפרטים בKSP וIVORY ומצאתי את (Lenovo IdeaPad 310-14 (80TU002UIV במחיר של 2390 ש"ח שעל פניו נראה מאוד משתלם (בעיקר מבחינת המעבד i7-7500U) אבל, חיפשתי באנגלית קצת מידע/ביקורות על הדגם הזה ולא מצאתי שום אזכור (לפחות לא לדגם הספציפי הזה של 14 אינץ' והמעבד שציינתי) גם לא באתר של לנובו. חיפשתי מחשבים סביב המחיר הזה בAMAZON וכו' וראיתי שכל שהמעבדים היחידים בסביבות המחיר הזה הם i3 ו i5 מסדרות ישנות... מישהו יכול להמליץ או לתת קצת מידע לגבי הדגם הזה? נשמע חשוד או שאני מפספס פה משהו? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, החלטתי בסופו של דבר לא ללכת על הMacBook Pro וללכת על מחשב נייד של אסוס 14 אינץ' במשקל של 1.3 קילו. הפרמטרים שהיו חשובים לי הם מסך חד, משקל נמוך ושישמש אותי ללימודי תכנות, קצת להתעסק עם פוטושופ וקצת להתעסק עם עריכת וידיאו. לא ברמה המקצועית. וכמובן סוללה שלא תתרוקן במהירות אחרי 4 שעות עבודה. המחשב שבחרתי הוא דגם שך אסוס Ux430 עם מפרט של מעבד I7, 8 גיגה ראם, 512 SSD וכרטיס גרפי של NVidia 940MX המפרט המלא: http://m.eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=21897 האם לדעתכם יש מחשב שעולה על המחשב הזה בפרמטרים במחיר הנ"ל? ואם כן אשמח לקבל קישור לאחד כזה. אני רוכש את המחשב באילת.
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יזיק לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5K גג 2. מה שימושי המחשב? עיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש? שימוש רב לצרכי פרנסה בפוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? עכבר, אבל לא קריטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)? ווינדוז חובה. גרסה 10 טובה? אני מרוצה מגרסה 7. אופיס - יהיה נחמד, לא קריטי אם זה מייקר משמעותית 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב ב10 אלף שקל (גיימינג) ואני קצת מתקשה לבחור חלקים ואת כול הקטע של הבילד החלקים שחשבתי ללכת איתם הם I7 7700k Gtx 1080ti Asus maximus ix hero 16gb ram 250gb ssd 1Tb hdd Nzxt h440/ h340 כמו שאתם רואים אני יודע מה אני בערך רוצה אבל אני עדיין לא סגור על כמה דברים, אשמח לעזרה איתם. אני גם לא יודע מה יהיה כול הקטע של המחשב (לכול המחשבים המשוגעים יש קטע משלהם, צבעים תואמים ושם... בא לי גם), אני אשמח לעזרה גם בזה. תודה
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לצורך עבודה על אפטר אפקטס, פרימייר, סינמה4D וגם גיימינג. אני אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט המצורף בנוסף אם יש לכם הצעות יעול אני אשמח לשמוע! ** 1700 של AMD ירדו מהפרק בגלל שלוחות האם שלהם אינם תומכים ביותר מ64 גיגה לצערי (במידה וארצה לשדרג בעתיד). ספק כח SM A.PFC 80+ V750S 750W COOLERMASTER מעבד אינטל I7-6800K 3.4GHz 15MB 2011 TRAY קירור נוזלי למעבד HYDRO H110i CORSAIR לוח ROG STRIX GAMING 2011-V3 DDR4 X99 ASUS זכרון VEN RED LED CORSAIR 2X16GB DDR4 3000MHz …
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מחשב המיועד לעריכת וידיאו 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, אבל אני גמיש במחיר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו על תוכנת פרימייר ואפטר אפקטס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכת וידיאו על פרימייר ואפטר אפקטס, זה הפרנסה שלי אני עורך וידיאו. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת , ומשחקים בסגנון Witcher3 \ nier automata \ ומשחקים בסגנון חדשים שיוצאים בקרוב - לא באמת משחק במשחקי …
-
- 22 תגובות
- 5.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב,בעיקר המשחק CSGO שמבוסס על מעבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: CSGO - H1z1 - DOTA 2 - unkown battlegrounds -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? FPS הכי…
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת משחקים כבדים מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD + חיבור לטלויזיה 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתחיל ללמוד בקרוב עריכת וידאו ובהמשך מקווה גם לעבוד בתחום, ולכן אני רוצה לקנות מחשב חדש שיעבוד כמו שצריך עם תוכנות כמו: MC Avid, Premiere, After Effects, Photoshop המחשב הנוכחי שלי מאוד ישן והוא כבר עכשיו עובד לאט ולא סוחב, ככה שהגיע הזמן להחליף אותו. התקציב שלי הוא עד 6,500 ₪ (כולל מערכת הפעלה מקורית והרכבה), כמובן שאם יהיה צורך אוכל לחרוג לכיוון ה7 אלף. תודה מראש לעונים.
-
- 15 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב נייח לשימוש ביתי בתקציב של 2000 שח השימושים במחשב הם: אינטרנט אופיס עריכת תמונות בתוכנת פוטושופ - ברמה בסיסית עבודה עם תוכנת CAD - ברמה בסיסית מעבד i5 לפחות 8Gb RAM מארז בסיסי (העיקר שלא ירעיש) דיסק קשיח של 1T ללא SSD. (יש לי SSD 120GB בנוסף) צורב DVD פשוט אני אקנה כרטיס מסך יד שניה מסדרת NVIDIA QUADRO אז אין צורך בכרטיס מסך מעבר למה שיש על לוח האם. ללא מסך וציוד היקפי מעדיף שהחלקים לא יהיו מהקטגוריה הכי זולה ומחברות מוכרות ואמינות הציעו לי את המפרט הבא: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=107976&sr=CSB00001!1&work=y&product…
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שעיקר השימוש שלו הוא גיימינג, ואני לא יודע אם חייב שיהיה במחשב כונן SSD וצורב די וי די האם הרכיבים האלה הם חובה במחשב גיימינג?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני סוחב כבר תקופה ללימודים את המחשב נייד שלי בן ה-10 שנים וזה בערך כמו לסחוב לבנת בטן, גם מבחינת המשקל וגם מבחינת השימוש, האדפטר של האינטרנט שלו דפוק לגמרי והוא חסר שימוש. הגיע הזמן לקנות נייד חדש, בתור סטודנט השימושים יהיו בעיקר לאינטרנט ואופיס. חשוב שהוא יהיה מהיר, מקלדת נוחה, מסך יחסית גדול לנייד, סוללה עמידה. בונוס: אם אפשר להריץ עליו קצת גיימינג, אבל ממש לא בעדיפות גבוהה. התקציב הוא סביב ה-3000+-, אני ממש לא מבין במחשבים ניידים ואשמח להמלצות וייעוץ, כולל על מאיפה כדאי לקנות מחשב נייד בארץ. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך את עזרתכם בהמלצה לקניית מחשב לעסק שיישמש בעיקר לפרסום דיגיטלי, השמעת מוזסיקה, והקרנת קליפים וסרטונים ווידאו באיכות FULLHD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פרסום דיגיטלי, השמעת מוזיקה, הקרנת ווידאו, הקרנת ממיר YES דרך כרטיס טלוויזיה, דפדפן, קצת עריכת ווידאו (לא פוטושופ והתוכנות הכבדות, יותר לכיוון עריכה של סרטונים ומצגות), OFFICE. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VIRTUAL DJ 8, ווינאמפ, דפדפן, ABOVE AFTER EFFECTS (מעט, וגם לא בטוח שאשתמש), הקרנת ממיר YES דרך כרטיס טלוויזיה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם, עשיתי מחקר מעמיק אבל עדיין לא נעול על לפטופ הבא שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עסקים וגיימינג בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, football manager וכדומה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6,7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
היי, אני סטודנטית למדעי המחשב, מחפשת המלצה לגבי לפטופ וחשוב לי שיריץ בכיף ויז'ואל, אקליפס, vmware, וכשאני אומרת בכיף הכוונה היא שלא יזחל ויתקע). כן בא לי על windows 10 אבל כזה שלא מתקיל מכונות וירטואליות כמו: Ros, Networkingvm2016. שמעתי על Dell 3568 vostro i-5, 8gb, Ssd 256, 15.6 full hd תמורת 2,950 ש"ח וגם על דגם דומה וקל יותר Dell 55568 vostro תמורת 3,325 ש"ח. מה דעתכם, לגבי הדגם(יש הצעות טובות יותר בשוק?) ולגבי המחיר?
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-