ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברשותי מחשב נייד של חברת IBM דגם R50E. כרגע יש למחשב 512 מגה זיכרון. מעוניין להרחיב אותו ל1 גיגה. כשפתחתי את המחשב (פיזית את הברגים) ראיתי שיש רק סלוט אחד של זיכרון (256 מגה). 1. איזה זיכרון אני צריך בכדי לשדרג ושיתאים לי למחשב (אשמח לקבל לינקים). 2. איפה נמצא הסלוט השני של הזיכרון? 3. האם חובה לשדרג את שני הזיכרונות? או להחליף רק אחד מהם ל 1 גיגה ובסוף יהיו לי 1256 מגה זיכרון. תודה רבה, נמרוד.
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז כמו שכתבתי בנושא, יש לי בעיית התחממות חמורה. המחשב כבר בן 5 שנים, ומסתבר שהבעיה היתה קיימת מאז ומתמיד, רק שבזמנו עבדו עם מסכים קטנים יותר, ותוכנות שפחות מאמצות את הכרטיס מסך, אז זה היה מורגש פחות. הבנתי שבהפעלת המשחק סימס, הוא היה קורס, והיה נדרש להניח אותו על מגש קירור עם מאווררים נוספים כדי למנוע קריסה. פתחתי את המחשב, ניקיתי את כל האבק שהצטבר, כולל בחריצים של הצלעות קירור, וגם על כנפי המאוורר. המאוורר כמובן פועל, ושומעים אותו מגביר סל"ד כאשר מאמצים קצת את הכרטיס מסך. החלפתי גם משחה תרמית. עדיין, לא עוזר שום דבר. במאמץ, הפעלת סרט HD למשל, או רינדור של עריכת סרטון ב-movie maker, הכרטיס מסך מתחמם עד שמגיע ל-105 מעלות(!) ואז המחשב קורס. נגעתי בגוף הנחושת והוא …
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הלפטופ שלי זה כבר לא זה ולכן החלטתי לחזור למקורות עם מחשב נייח. אשמח לחוות דעתכם המקצועית. תתקילו אותי, תנו קונטרות הגונות! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה, לימודים, עריכת גרפיקת דו-מימד, תלת מימד ו-וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ויזואל סטודיו - כבד IntelliJ על כל סוגיו (כולל Android Studio) - כבד Unity 3D - תדיר Photoshop - תדיר Sony Vegas …
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, אפשר לחרוג בעוד מאתיים, שלוש מאות גג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס, מיילים, הדפסות, צפייה בסרטונים ותמונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמה סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא יותר מ-2 קילו, אם אפשר פחות אז עדיף 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
או קיי, אז שלום לכם המחשב עומד להפוך לשרת בייתי שיריץ מספר מערכות הפעלה Win@Linux (ככל הנראה בעזרת XEN ואם זה לא יילך טוב אז נתפשר על GSX) הרעיון הוא שהמחשב ישמש גם כשרת בייתי (איחסון, web החוצה, eMule & BT, מכונה וירטואלית!, ssh החוצה, וגם IDS & FireWall פנימה) דרישות חומרה : מעבד Dual Core זיכרון 3 גיגה (1 לכל מערכת ו1 ל host) חושב שעדיף DDR2 לוח אם תומך raid 5, כאשר הבקר מזוהה גם בלינוקס. חושב שעדיף SATA2 כרטיס קול טוב מובנה כרטיס מסך בעל ביצועים טובים למשחקים החדשים של שיוצאים היום. PCI-X כמובן. הרד דיסקים - 3 דיסקים פיסיים של 160 GB שיחוברו ב raid5 כמובן ספק שקט. מארז יפה אבל זה בעדיפות אחרונה. וגם עכבר מקלדת ומסך LCD למשחקים (אבל כל זה בתקציב נפ…
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
HP Compaq Mini 311c -עולה 2050 ש"ח היתרון HDMI וION LE ותמיכה בDDR 3. חיסרון-N270 Lenovo S12- עולה 1950 ש"ח ומדובר על הגירסה בלי ION יתרון- מסך גדול 12.1. PC Expres,גודל חיסרון-מעבד N270 Acer One 752-עולה 2100 ש"ח יתרונות-2GB RAM DDR2, בלוטות מובנה,HDMI, מעבד סלרון חזק כצאת מN450 ותומך ב64ביט ובא עם win7 x64 (מישהוא יודע איפו קונים את המחשב הזה חוץ מנעה מחשבים?) עכשיו הדגש שלי זה נוחות,אמינות, סוללה. ויש לי עוד שאלה-אני די חושש מחברה HP כי שמעתי עליה ביקורות רעות על האמינות של המחשב ועל השירות. ותאמת יצא לי לראות לא מעט מחשבים בעייתיים שלהם. תודה לעונים
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אתמול התחלתי לשחק, שמתי לב שפתאום כל המשחקים מתחילים לזוז ממש לאט, מינוס 30 fps. לא מצאתי שום בעיה עם הטמפרטורה לאור העובדה שזה קרה שרק התחלתי לשחק. התקנתי ומחקתי דרייברים וגם זה לא עזר. אחרי כמה זמן המשחקים חזרו לפעול כרגיל מבלי שעשיתי שום דבר. היום קרה אותו הדבר ואחר כך חזר לעבוד כרגיל... מה הבעיה יכולה להיות כאן? המחשב שברשותי זה Asus g750 והוא דיי חדש יחסית.
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם! אחי התחיל ללמוד,עיצוב גרפי ופרסום מובייל. הוא מעוניין לקנות מחשב שאשמש אותו כתחנת עבודה. כרגע הוא רק בתחילת דרכו אבל אשמח לקבל לקבל ממכם המלצה למחשב חזק יחסית שאתן גם ביצועים לעתיד. מה התקציב המקסימאלי? 5500-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד אפשר לחסוך ב) במידת הצורך . עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כרגע זה רק תחילת דרכו, השימושים בתוכנות עיקריות הם פוטושופ, אילוסטרייטור ואיינדזיין. אולי בעתיד גם משהו יותר כב…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! אתמול נאמר לי שלא מומלץ לכבות את המחשב נייד כי זה גורם לבלאי מואץ של המחשב...הוצע לי להעביר אותו ל ,שינה" או "מצב שינה". ("שינה"-אצלי זה שמירת הזכרון והעברה למצב צריכת חשמל נמוכה ,ומצב שינה-כיבוי המחשב ושמירת המערכת כפי שהיתה ). רציתי לדעת מה ההבדלים בין המצבים מבחינת שחיקת המחשב/הסוללה ולקבל דעות באיזה אופן כדאי ל"כבות את המחשב" כי באופן כללי למשל אני לא רואה הבדל בין כיבוי ממש ל"מצב שינה"....אשמח לפירוט מורחב בנושא???? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים 13.3 אינץ שמצאו חן בעייני... hp dm3 וpacker bell buttrefly - שניהם דומים יחסית במפרטים ובמחיר ורציתי לדעת מה מבינהם הוא המחשב המומלץ הbuterfly יעלה 4000 ש"ח ואצתרך להוסיף לו צורב חיצוני והdm3 יעלה 4300 ואקבל איתו צורב חיצוני... אני נוטה לכיוון הhp מכיוון שאותו אני מכיר יותר אך מעבד הi3 בbutterfly משנה מעט את המשחק, אין לי מושג מי מהמעבדים מומלץ יותר ואין לי עוד הרבה פרטים על המחשבים הנ"ל .... אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור או להמליץ לי על דגמים נוספים דומים (בערך אותו מפרט ודקים וקלים) בערך באותו אזור מחירים אשמח לתגובות מהירות... כל מידע על אחד מהמחשבים יעזור לי... אני רוצה לבצע את הקניה בימים הקרובים תודה מראש מחשב ניי…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תיאור המוצר:מחשב נייח גיימינג I5 מפרט טכני מתומצת: מעבד - I5 4590 קירור מעבד - ZALMAN CNPS8000T זכרונות - CORSAIR 8GB (2X4GB) DDR3 1866Mhz CL9 PC3-15000 - CL9 Vengeance LP Blue לוח אם - GIGABYTE z97mx gaming 5 ססד - 128GB MX100 Series - SATA3 6Gbps 2.5 inch Internal SSD - 7mm - 550/150 MBps Read/Write מארז +ספק - zalman z11 plus + 700w zalman המארז מגיע עם הרבה לדים ! כרטיס מסך - R9 290 RADEON 4GB הארדיסק - 500GB SATA III כונן אופטי - LG DVD RW X24 יש במחשב המון לדים למי שאוהב בצבע כחול, לוח אם עם לדים בצבע אדום עיצוב ממש מדהים של כל המארז והבפנים של המחשב רמה גבוהה ! המחשב מחווט ברמה גבוהה , הSSD נמצא מאחורי הלוח אם, אם רוצים להוציא אותו או להוסיף אפשר …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מבחינה עקרונית , מחשב נייד שהוא refurbished יש סיבה לא לקנות?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינצ כנראה זה יהיה יותר גדול בהמשך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מדיה סנטר לבית התקציב הוא +- 2000 שנה הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר , ובאמת יש שם מפרט למדיה סנטר בסכום הנ"ל השאלה שלי , האמת מפרט שכולל לוח אם ב350 שקל ובלי כרטיס מסך , יכול להסתדר בלי בעיה עם כל סוג מדיה שקיים ? ואני בעיקר דואג לגבי תוכן בלו ריי. זה לא יתקשה בהרצה?
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג בסכום של כ-6 אלף ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,Nier Automata, The Witcher 3, GTA V, Doom -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ההורים שלי צריכים מחשב נייד, בעיקר לגלישה באנטרנט וOFFICE. חשוב שהמחשב יהיה מהיר עד כמה שאפשר... הארדיסק- לא צריך נפח גדול 40 ג'יגה יספיקו בהחלט. משקל, גודל מסך, וזמן סוללה לא חשובים כל כך, כי המחשב לא יהיה נייד כל כך. בקשר לתקציב, אין תקציב מוגדר(אבל בשביל להגדיר את הפרופורציות: 4000 ש"ח +-). אני רוצה שתראו לי את המחשב המינימלי שיתאים, את הממוצע ואת היקר, את ההבדלים בינהם, והאם הם שווים את תוספת התשלום. בשביל ההתחלה חשבתי על אלו: http://zap.co.il/model.asp?model_id=400846 החסרון בו הוא שאין כרטיס רשת פנימי. http://zap.co.il/model.asp?model_id=379229 זה נראה דיי טוב. http://zap.co.il/model.asp?model_id=372290 או זה של LG תודה רבה לעוזרים. זה דיי דחוף, אז אני …
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים. בניתי מחשב שאתר של dell של Alienware יצא בסביבות ה6300 עם עכבר ותיק נשיאה עד כמה הוא שווה את המחיר והאם המותג של החברה שווה את הכסף. או האם אפשר להשיג את אותו מפרט בלי אליין וור. תודה how to take screenshots
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב הנייד שקניתי מופיע עם סיסמת כניסה למחשב. כאשר הפעלתי את המחשב בהתחלה הוא ביקש ממני ליצור יוזר וסיסמא. אנ מעוניין לבטל את כל הנושא הזה של הסיסמא כדי שלא אצטרך עם כל הדלקה לרשום יוזר וסיסמא. האם ניתן לבטל זאת?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מתכנן להזמין מחשב בשבוע הבא לאחר הירידה במחירים, לצורכי משחקים ועבודות בתלת מימד, (פוטושופ,לייטוויב,מאיה,מקס וכו') הרכבתי את המפרט הנ"ל בIQPC כי היא קרובה אליי, המחירים סבבה, וגם התרשמתי מהם לטובה. בכל אופן זה המפרט: כרטיסי רשת אלחוטי DLINK : D-LINK DWL-G520+ WIRELESS LAN PCI ADAPTER 802.11g-54Mbps ¤ 113 דיסק קשיח : WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS ¤ 330 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB G…
-
- 34 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הנסיון הוא לא לעבור את ה- 2.5K. עדיף לחסוך כמה שיותר אבל לא על חשבון דברים חשובים או שיפריעו. אם זה חשוב, אפשר קצת מעבר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מכונה משרדית, מעט פוטושופ, מולטימדיה (דרך זוג רמקולים שמחוברים למסך + אוזניות) לא תחובר מערכת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. יש מסך בעל חיבור HDMI ורמקולים מובנים שישמשו למכונה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך באופטי- יש לו ומה שיש יחובר למחשב אם ניתן להשיג במקום אחר (בארץ) HDD\ SSD במחיר טוב משמעותית משבחנ…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המפרט מ KSP ורציתי לדעת אם יש משהו שאני יכול לשנות בו (הזכרונות נראה לי לא משהו זה לא ה SPEED PREMIUM שלהם :\) הדגש הוא על הפחתה במחיר אבל אם יהיה שינוי רציני בביצועים אז אפשר להישאר בתקציב הזה .. Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 X 2 XFX 6600GT 128MB DVI, TV, DDR3 SEAGATE 160GB SATA II Teac/SONY 1.44 (Black) NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 Thermaltake BIG Typhoon Thermaltake Shark VA7000BWA/SWA MS Internet + MS Mouse Optical 5170 תודה לעוזרים איזה חמודים אתם עריכה: שכחתי לשים PSU אז אם אפשר גם להמליץ על אחד שיחזיק ת'מחשב הזה בסבבה .. טנקס
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
עבדתי עם macbook pro שנים, רוצה לעבור ללינוקס. לא מבין בחומרה יותר מידי, מחפש את המכונה הכי טובה בגדול. כרגע מתלבט בין system76, ל lenovo thinkpad T series. דרוש מעבד כמה שיותר חזק עדיף AMD לפי מה שקראתי, ראם לפחות 32GB, לפחות 1TB זיכרון, מסך 16 אינצ אשמח לשמוע חוות דעת, והמלצות נוספות. ומי שהזמין system76 אשמח לשמוע איך החווית שירות ומשלוח איתם. תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K אפשר עד 12K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות כבד, גיימינג קל בין לבין 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין …
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?15,000 נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?הכול:עריכות ודיאו,עריכות 3D,עריכות אודיו,משחקים ברמה בינונית,אופיס,אינטרנט ועוד. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לשם פרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:לא * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?לא יודע * באיזה סוג משחקים תשחקו?ברמה בינונית * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. הא…
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ככה רשום בדף שקיבלתי - לא רשום לי מה זה מה, אבל אני אנסה לרשום מהידע הכללי שלי. עריכה: שלא תתבלבלו, אני מבקש הערכת מחיר כי קניתי את המחשב לפני שנתיים שלוש! IPC Superlative ספק כוח - Super ATX 300W For P4 לוח אם - Intel 845GEA HT (FSB 533) DDR333 +2 USB 2.0 מעבד - Intel P4 2.4GHz BOX זיכרון - Micron 256MB DDR דיסק קשיח - Hardisk IDE 60GB 7200 RPM כרטיס מסך - Geforce 4 MX 440 128M DDR AGPx8 + TV Out כרטיס קול - Sound Blaster 3D 128 Wave O.B צורב - ARTEC CD-RW 52-24-52 כונן דיסקטים - Floppy Disk Drive 3.5 1.44MB מסך - Jetway LCD 17" LCD-TFT Monitor יש לי גם סטיק נוסף של זיכרון, מקלדת ועכבר. אבל אני בנתיים מעוניין רק לדעת כמה המפרט שהבאתי עולה בערך כיום, כי אני רוצה לקנות מח…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי במחשב יציאת vga והוא מחובר למסך 19 אניצ (בנוסף למסך של הנייד ). אני רוצה לקפל את המחשב (ולהפסיק להשתמש במסך שלו) ולחבר מסך חיצוני זהה(לחיצוני שכבר יש לי )- נוסף. (שהמחשב הנייד יהיה מקופל, דולק ומחובר ל 2 מסכים זהים חיצוניים !!) האם מפצל פשוט - http://www.daganm.co.il/rec/334-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%9E%D7%A4%D7%A6%D7%9C-VGA-%D7%96%D7%9B%D7%A8-2xVGA-%D7%A0%D7%A7%D7%91%D7%94,-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%94%D7%91,-20-%D7%A1 יספיק ?!? בתודה מראש לעונים ..
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-