ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
אין ספק שאין ממש הגבלה על מחר כשמדובר במחשבים לי יש כמה דרישות בסיס זכרון- חשוב שיהיה כמה שיותר(כולל שדרוג) והרי המחשב שאני מעוניין לרכוש אמור להיות לתוכנות CAD ויש לי 2 כאלו מסך- הכי גדול שניתן על ניידים- ואם זה לא מק אז ב פי.סי רגיל 17" אם אפשר חדשנות- שיהי בו את כל השכלולים האחרונים לחיבור אל חותי לאינטרנט , כרטיס גרפי חזק, איוורור טוב, וחיי בטריה כמה שיותר ארוכים ושוב תודה לכל מי שעוזר אשמח אם תוכלו להפנות אותי גם לחנויות הטובות ביותר אני תושב המרכז ודיי לחוץ על לרכוש את המחשב בשבוע הקרוב
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5000-7000 או 1400-1800 usd מאושר חריגה במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, כתיבת קוד, הרצות ML,DL 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בינתיים לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני, שקט במהלך פעולות רגילות, לא אכפת אם יהיה רועש במהלך עבודה מאומצת, כי כנראה אהיה עם אוזניות. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק בשביל windows 7 ואופיס 2013 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA IV, Battlefield 4, Mass Effect 3, Splinter Cell: Blacklist -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
cתקציב מקסימלי למחשב - 2850שימושים, למה מיועד המחשב? (לסמן באדום)משחקי רשת/ משחקים כבדים/ עבודה משרדית/ עבודה גראפית/ קידוד וידאו/ מערכת HTPC/ אחר (נא לציין)/.- במידה והמחשב מיועד למשחקים, נא לציין באילו משחקים תשחקו – tf2 bf3 bfbc2 crysis 2 - במידה והמחשב מיועד לתוכנות גראפיקה ועריכה, נא לציין באילו תוכנות תשתמשו - OverClock/אוברקלוק (ביצוע המהרה לרכיב מסויים במערכת) - האם מתוכנן אוברקלוק על המחשב החדש? לא- במידה וכן, נא לציין על איזה חלק יבוצע אוברקלוק:- האם לקונה יש ידע בביצוע אוברקלוק?ציוד היקפי - - מהו גודל וסוג המסך שיתחבר למחשב?(מומלץ לציין גם דגם) 1920 על 1080- איזו מערכת רמקולים תחובר למחשב? (לסמן באדום) 2.0/2.1/4.1/5.1 אין לי רמקולים יש לי אוזניות tt shockone …
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
-
היי,אני רוצה לקנות נטבוק ונתקלתי בשני המעבדים הבאים,מה ההבדל בינהם?כמה ליבות יש למעבדים מסוג כזה או דומה?
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן מאוד עם המפרט הבא..... האם יש חלקים שכדאי לי לשמור ויהיו שימושיים גם למחשב חדש ? מעבדIntel Pentium D 805 2.66Ghz 1Mx2 LGA775 FSB533 64 bit Dual Core Boxלוח אםGigabyte GA-8I945PG Intel 945P Socket 775, SATAII, PATA, PCI-Express, Dual DDR LAN, Bulkדיסק קשיחWestern Digital 80 Gb 8Mb 7200RPM SATAזיכרוןSAMSUNG DDR2 512MB 533MHZ X2כרטיס מסךnVIDIA GeForce FX6600 256MB Gigabyte PCIXמארזFoxconn TLA397 Silver/Black 1x 90 mm CPU V- Tube FSP F400A PSU 20/24 pin תודה ! רועי
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
אני סטודנט לאדריכלות באיטליה, והמחשב שיש לי עכשיו לא סוחב כבר, גם שקניתי אותו לפני שלוש שנים הוא לא התאים לצרכים שלי.אני יודע שהתקציב קצת לוחץ אבל אין מה לעשות אני סטודנט תפרן, את המחשב אני יכול לקנות גם באיטליה אבל ראיתי שאין פערים משמעותיים בין הארץ לכן, ואף לפעמים זול יותר בארץ, אך אני יכול לקבל החזר מס על המחשב ולהגדיל בכך את התקציב ב17 אחוז. ייעוד המחשב המחשב מיועד לתוכנות גרפיות כבדות, כמו:AutoCad2014,Rhinoceros 5,Photoshop,Revit,ומנועי רינדור כמו Vray ודומיו. לרינדורים ראיתי שמעבד I5 יספיק לי, אבל חשוב שיהיה כרטיס מסך לא אינטגרלי כמו שיש לי עכשיו ושיהיה עם לפחות גיגה או 2 זכרון, גודל המסך- גודל סטנדרתי 15.6 רזולוציית המסך- לא בקיא בזה - אשמח להתאמה ע"פ הדר…
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל אפשר גם לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, לימודים (מדעי המחשב), הורדות ואולי גם צפייה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE, Utorrent ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
2GB זיכרון ליבה כפולה כרטיס מסך שיתמוך כמו שצריך בשני מסכים ביחד כולל מסך LCD כמה שיותר CACHE למעבד לא מעוניין בOC ולא צריך מארז יפה תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הזה: מסך: [..] SAMSUNG 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ₪694 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2400 3.1Ghz - TRAY ₪830 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P61-DS3-B3 ₪296 זיכרון: [..] KINGSTON 8192MB (2X4096MB) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪228 כרטיס מסך: [..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1473 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] THERMALTAKE V4 (BLACK) VM30001W2Z W/O PSU ₪231 ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪315 קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY - זמין במלאי ₪97 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 1TB SATA3 ₪307 הרכבת מחשב: [.…
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
למה המחשב נמכר עם סוללת 4 תאים? למישהו יש ניסיון עם הסוללה של המחשב הזה? (הביקורות מדברות על 8 תאים כשהסוללה בולטת) הסוללה מספקת זמן פעולה סביר? תודה
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי כבר מפרט , להלן: מעבד INTEL CORE 2 DUO E6300 1066 לוח אם INTEL CHIPSET 965 DG965RYCK כרטיס קול 5.1 כרטיס רשת 1G דיסק קשיח 160GB SATA2 7200 RPM יצרן: WD זיכרון פנימי 1024MB DDR II 667MHZ יצרן: קינגסטון כונן אופטי צורב LG/NEC/SONY X18 DVD Dual layer כרטיס מסך 256 GeForce 7600GT מסך דק "LCD SAMSUNG 19 דגם SAMSUNG 931B 5ms+ DVI השאלה שלי, האם המחשב הזה יוכל להריץ את ויסטה על כל תכונותיה? העלות שלו כמו שאני קיבלתי בהצעת מחיר היא 4200 באיבורי מחשבים, שאלתי היא האם זה שווה ומה כדאי לשדרג, שמעתי שאיבורי לא כל כך אמינה מישהו נתקבל בבעיות איתם? תודה.
-
- 1 תגובה
- 514 צפיות
-
-
האם יש חיבור האם צריך מתאם. אני לא יודע איזה מחשב כי עוד לא רכשתי , חשבתי על דגם SL500 של לנובו, אבל זה גם משהו שאני צריך לבדוק לפני רכישה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
המחשב מיודע לאיטנרטנט אופיס לימודים הדפסות שירים סרטים חיבור מקלדת קומפי לילד הנה לינק של המחשב http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7068 מה אתם חושבים שצריך לשנות להוריד או להוסיף תודה
-
- 1 תגובה
- 529 צפיות
-
-
מעבד: intel i5-2320 כרטיס מסך-radeon hd 7970 500 גיגה בייט 8 גיגה בייט ראם וספק כוח: Antec GX900 550W מארז: GX900-550 - Antec Antec GX900 550W Army Edition MidiTower 3x120mm Fans included - Fan controller - USB3.0 Front ports - Dust Filters - With Antec VP-550P http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GX900-550הייתי רוצה לשפר את המעבד אבל אין לי תקציב אז אני פשוט מעביר אותו מהמחשב הישן לחדש, בכל מקרה, איך המחשב? הצעות לשיפור (חוץ מהמעבד?)
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לעזרתכם בתמחור מחשב נייד יד 2 שנקנה לפני חצי שנה (בודק עבור חבר). זה הדגם/מפרט: Asus TUF Gaming F15 i7 13620H 2.4GHz 1TB SSD 15.6 144Hz 32GB RTX4050 Win11 J.Gray FX507VU-LP188W המחשב נקנה במרץ 2025 ב6K מKSP. עד כמה לדעתכם צריך לרדת בתמחור יד 2 (יש אחריות עד מרץ 2028). תודה מראש. ליאור.
-
- 1 תגובה
- 4.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, המחשב ישמש לאינטרנט,תוכנות עריכת תמונות( קצת),משחקים (לא כבדים),סרטים, מוזיקה והורדות. עד תקציב של 5000 ש"ח. לאחר שחפשתי קצת(גם בפורום פה), מצאתי כמה מחשבים שעניינו אותי, וראיתי שממליצים עליהם פה, עכשיו אני צריך עזרה לבחור את המחשב הכי טוב עבורי. המחשב הראשון: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5162 השני: http://www.nextop.co.il/Product.asp?Pid=lap-de68&Cat2Cat1ID=1&Cat2ID=2 השלישי: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5121 (חורג מהתקציב אבל אם הוא שווה את זה אז למה לא) מה כדאי לקחת? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
לאחר שחיפשתי באתר כל מיני כיוונים ראיתי שהרבה אנשים ממליצים על מחשב זה. המחשב הזה מאוד מצא חן בעיני. חיפשתי באתרים וראיתי מפרטים שונים ראיתי שיש אותו בגרסת I5 וגם I3 אני לא מבין במפרטים אז על מה יש לשים דגש במחשב זה?..ואיזה מחשבים דומים יש לכם להציע?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד ממש לפני רכישה ומאוד מבולבל..הייתי שמח אם המבינים ביניכם ינסו לעזור.. אז ככה, אני מחפש מחשב נייד עם מסך גדול משהו באיזור ה 15.4 המחשב צריך לשמש לאינטרנט וראייה של סרטים באיכות וזה הכול בעיקרון. מתקבל גם יד שנייה במצב מצויין ולא פחות. התקציב עומד על 2000 שקלים וחריגה של לא יותר מ 300. אשמח מאוד אם חברי הפורום והמבינים מביניכם ינסו להמליץ ולכוון לנייד המושלם בשבילי. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
אני צריך מפרט בתקציב של 2500 שקל+- מטרות המחשב זה משחקים (כמו:cod 4) וסרטים. אין צורך בציוד היקפי נ.ב מה אתם אומרים על המפרט הזה? AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200 2.6Ghz 2Mb BOX AM2 89Watt 592 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=15591 Gigabyte GA-M52S-S3P nForce 430 AM2 320 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=18301 G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 5-5-5-15 F2-6400CL5D-2GBNQ 310 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=15303 Leadtek GeForce 8600GTS 256MB PCIe 790 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=17218 Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS 250 ש"ח http://www.pan…
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? כתיבת קוד, פיתוח, VMs וכ' * גודל המסך? לא חשוב, אני רוצה לקנות מסך חיצוני (או שניים), חשבתי על U2515H אז חשוב שהמחשב ידע להתמודד עם מסך חיצוני. * רזולוציית המסך? לא חשובה, מכיוון שאני מחבר אותו למסך חיצוני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב, מכיוון שאני עובד עם מקלדת חיצונית * משקל רצוי? פחות חשוב, אבל הייתי מעדיף עד 3 ק"ג, אפשרות לסטות קצת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1tb, לא משנה אם SSD או לא. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? במידה ואפשר, זה יהיה פלוס, אבל אני מוכן גם בלי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב. * האם בתקציב צריך להיכנ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, מחפש נייד חזק שיחליף את הנייח הביתי, דרישות למטה תודה מראש מטרות המחשב? חשוב שיעבוד חלק ומהר למרות שמיועד בעיקר לעבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים ופיתוח תוכנה מדי פעם * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) . לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בת…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני נוסע השנה לישיבה(איפה שלומדים תורה) ואני צריך המלצה למחשב נייד. אני אשתמש בו לקריאה של חומרי קריאה רבים ולכתיבה רבה. חשוב שהמסך יהיה נח ולא יצרוב את העיניים וגם שלא ישתקף באור. כמו כן שהמקלדת תהיה נוחה. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עריכת סאונד ווידיאו ב hd * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi ssd vga firewire800 * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 750 ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? צורב dvd * כונן Bluray? עדיף אם קיים בתקציב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל חוץ מ- hp או compaq תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-