ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד לאמא שלי. אני לא מחפש משהו מיוחד, מאחר וזה יהיה מחשב שבעיקר יהיה בבית, לא כזה משנה לי הגודל והמשקל שלו, אבל אני מעדיף שיהיה יחסית קטן (אבל לא קטן מדי כן, שיהיה אפשר לראות משהו במסך). התקציב שלי נע בין 1000 ל-2000 ש"J, אבל אם צריך אני מוכן לשלם קצת יותר בשביל משהו טוב. מישהו המליץ לי על מחשב נייד SSD שרץ מעולה, אני לא כזה מבין במחשבים ניידים, ולכן אני שואל מה כדאי. אמא שלי בעיקר צריכה את המחשב בשביל אינטרנט, וורד, פאור פוינט ושאר תוכנות האופיס. בקיצור לא מחשב למשחקי מחשב או משהו כזה. מה שכן, אני אשמח לדעת האם כדאי לקנות את המחשב יחד עם הווינדוס, או אחרי זה להתקין לבד. אני רוצה שיהיה עליו ווינדוס 10, ששמעתי עליו דברים טובים (לי אישית עדיין יש …
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא בסביביות ה-5000 שקל עם אפשרות לחריגה אפשר גם במזומן.. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב אמור לשמש כמחשב ביתי לצורך צפייה וקידוד אקראי של סרטים, צריבה ומשחקים.רצוי כניסת פיירוייר בלוח. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך הצעה למסך 17 אינץ דק בתקציב נוסך של כ-1500 שקל וכן מקלדת סבירה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין צורך…
-
- 33 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
**********לא רלוונטי לדיון-נא להתייחס להודעה האחרונה שלי בלבד******
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייח לאשתי שרוצה לעבוד כעצמאית בעריכה גרפית התקציב: 7000 +- 500 שימושי: עריכה גרפית כולל תלת מימד ציוד הקפי: מקלדת עכבר ומסך חשיבות שקט פעולת המחשב: חשוב בתנאי שזה לא ייקר יותר מדי את העלות, במילים אחרות מעדיף חומרה על שקט OC: זה לא מחשב למשחקים, האם OC יעלה את ביצועי הרנדרינג? מערכת הפעלה/אופיס: ללא חנות ספציפית: אין העדפה תוכנות שהולכות לרוץ על המחשב: autocad, sketchup, V-Ray, Revit ותוכנות נוספות לתל מימד עדיפות לקניית המחשב בזמן הקרוב, והייתי רוצה שיהיה לי תמיד את האופציה לשדרוג המון תודות לכל העוזרים :) נ.ב אם נראה לכם שהתקציב דל ביחס לדרישות, אני אשמח…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום שוב, העברתי את האשכול לפורום הזה, אני חושב שהוא מתאים יותר לפה וגם יש פה יותר פעילות. יש ברשותי את החלקים הבאים : i7 8700K Asus Maximus X Hero G.Skill Trident Z 3600 CL 17 16 2x8GB כאמור , אני בונה מחשב חדש וצריך המלצות לקירור טוב, מארז וספק . קירור - אני מתכנן לעשות למעבד אוברקלוק של לפחות 5.0 , הבנתי שיש לו מזג חם לכן צריךקירור טוב. כמו שאתם יודעים חם בישראל , וגם החדר שלי די חממה בקיץ. מארז - אבק הוא בעיה רצינית אצלי, כמובן צריך שיהיה מאוורר טוב , שקט יחסית , אין בעיה עם גודל , יש מספיק מקום. ספק - ספק איכותי שיחזיק את המערכת , ראוי לציין שאני מתכנן להביא את אחד מכרטיסי המסך החדשים של אנוו…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי סכום של כ 2800 כולל מסך, אני לא יודע מה לבחור, אינטל או ATHLON XP 2000+? מה עדיף?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 6.000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר, רמקולים 2.1/2 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב הקודם שבק חיים, אז צריך מה שיחליף אותו, צריך רק מחשב כי כל שאר הציוד קיים. המחשב מיועד לשימוש אופיס ואינטרנט, שימוש מזדמן בתוכנות גרפיקה כפוטושופ ואילוסטרייטור. כתבתי תקציב 1500, אבל בתכלס אני מעדיף כמה שפחות, אני מעדיף שיהיה כרטיסגרפי יותר משוכלל מהמובנים הפשוטים, אבל לא ברמה של משחקים, אלא אם יהיה מובנה של ATI או NVIDIA שייתן ביצועיים התחלתיים ללא תוספת משמעותית במחיר זה יהיה נחמד, אבל לא קריטי ברמות. כמו כן, אני חושב שכדאי שיהיה USB3
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חברה אני רוצה לרכוש מחשב נייד עד המחיר שכתבתי, הצורך הוא לטובת תכנות, עבודה עם מכונות וירטואליות ולימודים, כמו כן אני אשתמש בו לטובת צפייה בסדרות ואלי קצת משחקים. מאוד חשובה לי הניידות שלו ויכולת הנשיאה לכן מבקש בגדול 13.3" אני חשבתי על Lenovo yoga 900, מה אתם אומרים עליו? שווה לקנות אותו או שכבר עדיף להמתין למחשבים חדשים שיצאו באופק? תודה לעוזרים!!
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה ממש מוזרה במחשב (אסוס זנבוק UX31e) אני מחבר מסך טלווזיה למחשב בעזרת HDMI. כשאני מדליק את המחשב והווינדוז נטען, אני רואה את ההצגה על המסך טלווזיה. ברגע שהווינדוז פועל אני לא מצליח למצוא את המסך (גם לא כשאני עושה detect ב rightClick->Screen resoulution עכשיו מה שעוד יותר מוזר, זה שיש לי גם לינוקס (אובונטו) ושם זה עובד מצויין. עכשיו מה שהכי מוזר זה שהכל עבד לי מצויין פעם, עד שהשארתי את המחשב בבית וחבר של השותף ישן אצלי בחדר, וכשחזרתי אני ראיתי שהפין של המתאם התעקם ((זה מיקרו HDMI ולכן קטן ועדין), ומאז זה לא עובד.... שאלתי את הדביל מה הוא עשה, הוא אמר שפתאום המסך הפסיק לעבוד, ראה שהפין התעקם אז הוא החליט להניח את זה בצד ולהפסיק לגעת בו... כמובן שמאז קניתי מתאם ח…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב אמור להיות תחנת רינדור (3dmax) ולא תחנת עבודה. רצוי שיהיה שקט 8/10 תקציב עד 5.5K מצורף מפרט שהתחלתי לבנות מעוניין בחו"ד והערות. מארז 300 GAMING ANTEC שחור ללא ספק ANTEC300G 1 ספק כח IPS550AQ3 550W FAN12 POWER MAN INWIN PM550 1 לוח ג'יגהבייט GA-EX58-UD3R GAEX58UD3R 1 מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I7 1366 QUAD 920 I920 1 זכרון VALUE GEIL 3X2GB (6GB) DDR3 1333MHZ G6GKDDR31333HB 1 כ.מסך Nvidia GeForce 240GT 512MB-3 ASUS AS240GT512 1 דיסק קשיח פנימי 320GB SATA2 7200 16MB WD HD320S2W16 1 צורב SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7240S DR24NSB 64BIT OEM WINDOWS 7 סה"כ 5263 ש"ח
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב סטנדרטי ביתי. המחשב לשימוש ביתי, אינטרנט, מוזיקה, משחקים גרפיקה מינימלית (לילדים קטנים, אז אין צורך להיסחף בכרטיס מסך) וכד'. שיחזיק להרבה זמן.. שלא עוד שנה אני אצטרך ללכת לקנות חדש. התקציב: מינימום 1700 מקסימום 2000.. נא לא לחרוג.. יש לי רק כמה דברים להעיר לגבי המפרטים.. 1. שכחתי לציין!! אני חובב מעבדי אינטל ומעדיף אותם על מעבד של AMD! סליחה! 2. 500GB הארד דיסק מיותר בהחלט! 200GB יהיו דיי והותר. 3. שהכרטיס המסך לא יהיה מובנה! 4. שהמחשב יוכל להריץ את WINDOWS 7. אשמח לקבל מפרטים מחודשים! תודה! תודה רבה ויום טוב!!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מוכר עקב מעבר למחשב נייד בסיסי. אני כבר לא משחק במחשב, אני נמצא יותר ב - PS4 וגם אין לי יותר מדי זמן. אומנם לא מדובר במחשב ״מפלצת״, אבל בהחלט מתמודד בכבוד עם כל משחק שתזרקו עליו. המחשב שמור בקנאות, הכל מורכב ברמה גבוהה, יש קבלות מיום הרכישה (איפשהו ב - 2014). מפרט: Intel i7 4770K 3.90 GHz GTX 780 WF3 3GB OC G.Skil Ripjaow 16GB DDR3 1600MHz Gigabyte Z97MX Gaming 5 SeaSonic 760W Platinum 80+ Western Digital Caviar Black 1TB Corsair SSD 256GB Force LX Noctua NH D15 Corsaire Obsidian 350D יש גם ווינדוס 8 מקורי וציוד היקפי שאני מעונין למכור. ציוד היקפי: Microlab Solo C7 BenQ XL…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד מהארץ או מארה"ב, בשביל תכנות, סרטים, גיימינג קל ועבודה משרדית (אופיס). גודל מסך: 14 אינץ' או פחות. משקל: לא יותר מ 2 קילו. זמן סוללה: 3-4 שעות. כונן קשיח: 500GB. מערכת הפעלה: windows 8 (הרישיון כלול בתקציב). דרישות מיוחדות: Bluetooth, ללא כונן אופטי (בגלל המשקל - אם יש אם כונן אופטי וקל אפשרי), מצלמת רשת. חשבתי על המחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=839125 תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
AMD Athlon XP 2200+ (Thoroughbred "A/B" 0.13) = 1000 Asus A7N8X Deluxe nForce2 (5.1+2xNIC+FireWire+S.ATA+USB2.0+AGPx8) = 900 2x256MB Samsung Original PC2700 RAM (333MHz) = 950 WD Caviar "SE" 40GB (8MB Cache) = 550 ATi Radeon 9500Pro 128MB (DX9 Support) = 1150 Task TK3001-USB (Screwless) = 250 יוצא 4800 בערך, מה שמשאיר כ 150 עד 200 ש"ח לגוף קירור הולם. את ההמלצה אשאיר לכם... נ.ב. ליבת ה 2200+ היא A או B? 10X!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי הצעת מחיר למחשב שישמש כתחנת מולטימדיה בבית (מחובר לטלויזיה): מארז: Coolermaster Elite 120 Advanced HTPC ספק כוח: FSP 400W לוח אם: ASUS H81 PLUS מעבד: Intel Dual Core 3220 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 X 2 כרטיס מסך - Gainward Nvidia GeForce 610GT דיסק קשיח - Seagate 2 TB 7200 3Y צורב - DVD X 24 LG כרטיס רשת אלחוטי TP-LINK עד 150 MBps מחיר - 2500 ש"ח חשוב לי שיהיה גודל מארז קטן ככל האפשר, כי אני מתכוון לאחסן את המחשב בארון בסלון. כתוצאה מכך אני חייב גם אוורור מסיבי של החלקים, והמארז הזה מגיע עם 2 מאווררים מובנים. מה דעתכם? האם המפרט תואם את צרכיי או שאני יכול להוריד קצת ברמה ולהוריד במחיר? אני רוצה להישאר עם המחשב למשך 5 שנים לפחות... תודה רבה וחג שמח! עמית
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא שבניתי: Processor: Intel Pentium 4 3.0Ghz 800Mhz 512K Box 2,872 NIS Motherboard: GIGABYTE GA-8IK1100 - 875P 930 NIS Memory: GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel 699 NIS Hard Disk: WD 80GB 7200RPM 8 MB special version 642 NIS Video Card: Hercules 3D Prophet 9700 PRO 1,990 NIS CD/DVD-ROM: LITE-ON DVD 16*48 Retail 263 NIS Floppy: Mitsuni floppy 1.44 54 NIS Case: Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 410 NIS Keyboard: Logitech Internet Navigator 127 NIS Subtotal: 7,987 NIS מסך, כרטיס קול, רמקולים ועכבר כבר יש לי. על המעבד אני סגור, אז אל תנסו לשכנע אותי לקנות אחר. תודה מראש לכל העונים
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לצורך עבודה עם פוטושופ ופה ושם עריכת וידאו בקטנה. - צריך כונן קשיח של 1GB SSD - עדיפות לבטריה שתחזיק כמה שיותר זמן - ומקשי למעלה ולמטה בגודל נורמלי ולא חצי גודל גם אם אפשר אשמח לדעת האם המחשב הזה נחשב למחשב טוב? https://www.orpc.co.il/items/4267455 תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פוטושופ ועריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני נכנס למסלול לימודים של הנדסת תוכנה במשך 6 שנים, צריך מחשב חזק שיריץ מספר תוכנות כבדות יחסית במקביל ויחזיק לאורך זמן, בתקציב של עד 5,000. חשבתי על זה: http://ksp.co.il/?uin=26343 דעות, הצעות?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי-המחשב, ואני נוסע לאילת שבוע הבא אני מעוניין לקנות שם מחשב נייד, שיישמש בעיקר לעבודה משרדית - תכנות - קצת וירטואליזציה ויהווה "שלוחה" של המחשב הנייח כשאצטרך לעבוד מרחוק בעיקר שיהיה חזק בעיבוד ומהיר כמה שאפשר בתקציב. אני יודע שרשמתי סטודנט, אבל אל תייחסו בבקשה לניידות משקל. יותר חשוב לי פונקציונליות ויחס ביצועים גבוה. אני אישית חשבתי לקנות את המחשב הבא http://ksp.co.il/?uin=25557 ולשדרג אותו עם SSD הבא http://ksp.co.il/?store=eilat2&uin=23931 ועוד 4 ג'יגה זיכרון http://ksp.co.il/?uin=15673 ולקנות CADDY להוציא את הסורק ולשים שם את הכונן של ה-500 שבא עם המחשב. השאלון: תקציב - 2000 - 2500 ניתן לחרוג במידת הצורך * מטרות המחשב? לדוגמה:עבודה משרדית, …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לאחי, אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 14"-15" * רזולוציית המסך? HD או FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? באיזור של 2 קילוגרם, נראה לי סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא יודע, הממוצע היום (אני מניח שזה באיזור 4 שעות עבודה, יכול להיות שאני רחוק מאד מהמציאות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500G * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן, אשמח לשמוע על המלצה מתאימה למחשב ועלות. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ממש היום ראיתי שחבר שלי קנה TABLET של ACER מדור לא הכי חדש בעולם : ACER TRAVELMATE C302XMi 1.6 Ghz INTEL DOTHAN (725) MOBILE 1.6Ghz-2MB L2 CACHE ראיתי אותו והתאהבתי ממבט ראשון החלטתי שגם אני חייב TABLET לצרכי לימודים יש פה אולי אנשים שקנו טבלט לעצמם או מכירים ויודעים מה מומלץ ? מבחינתי ה ACER שחבר שלי קנה הוא מעולה לחלוטין זמן הסוללה שלו יחסית ארוך (4 שעות עבודה שוטפת באופיס ואינטרנט היום) כרטיסי רשת חוטי ואלחוטי, בלוטות', אינפרא, צורב DVD בילט אין (מודולרי, ניתן לפירוק ובמקומו אפשר לשים סוללה ספייר) מסך 14" מסתובב (כמובן מסך נגיעה עם עט מדהים לכתוב עליו ! - זה טאבלט..) זכרון 512, אם אקנה ארחיב לג'יגה. הצרכים שלי מהטאבלט, הם בעקרון אופיס (ONENOTE) ללימודים - כת…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד! מה התקציב המקסימאלי? - 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - יצירת מוסיקה, - ומשני עריכת וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Abelton,Cubase,Traktor,plugins,Premiere 7. אין צורך במערכת הפעלה 8. גר בתל אביב 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - שבוע הבא חשוב שהמחשב יהיה עמיד במצבי שטח, חום וכאלה.
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, מה העניינים? בעבר פתחתי פה אשכול וחיפשתי המלצה למחשב נייד, שניתי קצת את הדרישות בעקבות הדרישות של חברי הפורום וקניתי לבסוף את המחשב הנייד - Lenovo u430p. קניתי את המחשב ממוכר ב-eBay ובסה"כ אני מאוד מרוצה מהמחשב, הוא קל מהיר ואלגנטי, ומחזיק סוללה זמן יפה. על כל פנים, קיבלתי את המחשב ולא קיבלתי את גודל הכונן הקשיח שאותו הייתי אמור לקבל 1TB, אלא 320GB. הכונן שקיבלתי הוא הדגם הבא: HTS545032A7E660 דיברתי עם המוכר והסברתי את המצב, ועכשיו הוא שאל אותי "כמה אני רוצה?" אז התחלתי לחפש כונן חלופי בארץ. הנתונים של הדיסק קשיח הם אלו: [TABLE=class: attribute, width: 895] [TR] [TD=align: right]Caddy[/TD] [TD=class: td-text-align-left, align: center]No[/TD] [/TR] [TR] [TD=alig…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות את המחשב ASUS עם מעבד I3 דגם:X54HY-i3 באתר וואלהשופס מצויין שהאחריות ניתנת ע"י רונלייט http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1INX54HY ואילו באייבורי וKSP מצויין שהאחריות ניתנת ע"י יבואן רשמי במעבדות IBM http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode=315 יש הבדל בין סוגי האחריות ? בנוסף אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי הדגם. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-