ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
אחרי כמה שנים טובות שלא קניתי מחשב החלטתי להתחדש,עם המחשב הקודם גם עזרו לי פה בפורום והכל הלך פיקס ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends,Fallout -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). LG FLATRON E2441 24 אינצ' , רזו 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, רוצה להתחדש, מעוניין במחשב לגיימינג כללי - כבר הרבה זמן לא עוקב, אשמח לעזרה בבניית מפרט. קריטריונים כליים: מצד אחד מחפש value for money, מצד שני רוצה שיחזיק כמה שנים ולא אכפת לי קצת להתפרע. מניח שלא אצא מזה עם פחות מ-5,000 ש"ח - חי עם זה בשלום. מצד שני, לא ברור לי שיש צורך לחרוג מזה בהמון. באופן כללי מעדיף רכיבים מדור חדש על פני מרכיבים מקבילים מעט יותר חזקים מדור ישן יותר. קונקרטית: מעבד - לא נעול על intel. כאמור עדיפות לדור האחרון. לוח אם - דור חדש - שיאפשר לי בעוד שנתיים להחליף כרטיס מסך ואולי מעבד בעוד שלוש. כרטיס מסך - value for money +. עדיפות למשהו יעיל באנרגיה. ספק כוח - שיהיה קצת אקסטרה הספק, tier גבו…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! אתמול נאמר לי שלא מומלץ לכבות את המחשב נייד כי זה גורם לבלאי מואץ של המחשב...הוצע לי להעביר אותו ל ,שינה" או "מצב שינה". ("שינה"-אצלי זה שמירת הזכרון והעברה למצב צריכת חשמל נמוכה ,ומצב שינה-כיבוי המחשב ושמירת המערכת כפי שהיתה ). רציתי לדעת מה ההבדלים בין המצבים מבחינת שחיקת המחשב/הסוללה ולקבל דעות באיזה אופן כדאי ל"כבות את המחשב" כי באופן כללי למשל אני לא רואה הבדל בין כיבוי ממש ל"מצב שינה"....אשמח לפירוט מורחב בנושא???? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הלכתי לקחת הצעת מחיר וזה מה שהביאו לי: (תגידו גם איך המחיר...) *מעבד AMD 939 3000 *לוח אם של GIGABYTE NF4 (הדגם הזול, שכחתי אותו...) *512*2 MB DDR 400 KINGSTONE *כרטיס מסך GIGABYTE X800XL *דיסק קשיח WD 160 GB *צורב DVD של סוני *מארז CHENBRO ספק עדיין לא בחרתי אבל כנראה שאני אקח ספק 420W של ENERMAX או של TT. כל זה יוצא 6100 (בלי ספק)
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חשוב: יציבות, אמינות, יחס מחיר/ביצועים צריך: מארז טוב (חדר חם יחסית, באזור חם יחסית), מערכת הפעלה (כן כן, זה 500 שקל.. אני יודע...), לוח+זכרון+מעבד,כרטיס מסך, הארד דיסק, סידי, פלופי.. חשבתי על: AXP1800+7vrxp+256 333Mhz winfast a250 128mb VIVO maxtor 40GB 7200 Enermax 350w + 710B CD-S520 floppy logitech opti mouse XP enabled סה"כ: 4966 עדיף מפרט זול יותר... הכסף הוא פונקציה קריטית (עוד לא עבר את אישור אבא, אני מתכנן משהו שהוא יאהב)
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, אז קצת רבתי עם חבר על מפרט שאחיו הולך להזמין, מחו"ל. הרבה האשמות נזקו לאוויר אבל בואו לא ניכנס לזה. אבל אני נחוש בדעתי להשיג לו חוות דעת מקצועית, כי פשוט חבל על הכסף של אחיו. להלן המפרט: Intel 3970X בזבוז אטומי Asus P9X79 PRO GTX TITAN 6GB ממותג לא ידוע, אבל זה פחות משנה כי כולם רפרנס. 16GB DDR3 8X2GB DAFUQ!? שמונה סטיקים של 2GB?! לדעתי טמטום מוחלט. NZXT Phantom 830 gunmetal ADATA S510 120GB 1TB 7200RPM 32M, SATA 6Gbps Corsair CX750 (לדעתי עוול למערכת שכזאת.) ו"קירור נוזלי" למעבד, לא רשום דגם או מותג. נטען שהמחשב הוזמן מפה: http://ibuypower.com אז קדימה, חוו את דעתכם על המחשב הזה, הוא כבר יקבל קישור לאשכול. עריכה: הנה הדגם המדויק: http://ibuypower.com…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי לכולם. מחפש עזרה בבניית מחשב ואשמח לעזרה. 1. התקציב שלי הוא 8000 ובמידת הצורך חריגה ל8500. 2.מתכוון להשתמש במחשב לשחק במשחקי singleplayer חדשים שיוצאים והמחשב שלי כבר לא מריץ. 3.אין צורך בשום ציוד היקפי למחשב. 4.שקט מחשב בעדיפות יחסית נמוכה. 5.אין הגבלה לגודל ומשקל המחשב. לא קריטי נראות הcase מבחינת אורות ודברים כאלה. 6.יש צורך במערכת הפעלה וונדוס 10 ובנוסף, הרכבת המחשב בחנות. 7.אין העדפה לחנות מסויימת, אני גר בחדרה. 8.קניית המחשב תתבצע בתחילת שבוע הבא. 9.המחשב חייב לכלול חיבורי html וכניסות usb. 10.יחובר למחשב עכבר, מקלדת, מסך כניסת html ואוזניות כניסת usb. 11.צריך לכלול כונן ssd של מינימום 200 gb. תודה רבה …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, חבר ביקש ממני לבנות בעבורו מפרט גיימינג ב-8K. לא מתבקש אוברקלוקינג (אך בטוח שבמחיר הרכיבים אוברקלוקינג יהיה בגדר אופציה) לא מתבקש ציוד היקפי. מתבקש חנות מהמרכז. אשמח
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את האסוס זן בוק ועליו היה מותקן win8 שנמכתי לwin7 לאחר שהייתי צריך למחוק את כל הכוננים (הייתי מקבל את ההודעה : ין אפשרות להתקין את Windows בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג GPT.במערכת EFI, ניתן להתקין את Windows בדיסקים מסוג MBRבלבד". וקראתי באיזה מקום שאם מוחקים את כל הכוננים זה פותר את הבעייה, וזה אכן פתר) העניין הוא שעכשיו אין לי דרייברים לUSB שלי מה שאומר שאני לא יכול לחבר שום דבר למחשב ואין לי בעצם איך להוריד דרייבים למחשב.. מה עושים עכשיו?.....
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
משהו מפה עשה לי אותו. הינה: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤832 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤503 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤343 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1225 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PI ¤296 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-4GBPI כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4870 1024MB DDR5 PCIe ¤1322 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S4871GD5 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤138 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז כולל ס…
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום..דוד שלי..גרפיקאי רוצה שאני יארגן לו מחשב בתקציב של 15,000 המחשב הולך לשמש לעיבוד ועריכה גרפית *חובה שיהיה בו מסך דק רצוי 19" באכות הכי גבוהה *מארז full tower רצוי של אנטק *כרטיס מסך לעריכה גרפית{לא משנה איזה יצרן רק שיספק את המקסימום שיש בעריכות גרפיות למינהם} רמקולים לא צריך{יש מערכת} עכבר ומקלדת לא צריך{יש סט אלחוטי blue} *תקציב שוב 15,000 * תודה לעוזרים
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלומות, אני צריך מפרט של משחקים (החדשים doom bf2 וכו..) כל השאר סטנדרטי. כולל הכול (מסך, רמקולים, עכבר מקלדת...) החיצוניות לא מעניינת , המערז יכול להיות "עוד סתם קופסה" חייב חצי גיגה זיכרון, אם אפשר אז לדחוף גיגה המפרט הוא לחבר ואנחנו רוצאים כבר מחר לבצע הזמנה אז בבקשה העניין דיי דחוף.. 5K זה לא מספיק וידוע אבל בעקרון תנו מפרט שניתן יהיה בעתיד לשדרג בלי להחליף הכול מחדש כמו לוח , מעבד למשל תודה לכולם מראש
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי. אחרי שיטוט בלתי נלאה באתרים לחלקי מחשבים ומערכות מחשב מוכנות, החלטתי להתייעץ עם המקצוענים (אלה נטולי האינטרס הכספי ;D) אני רוצה להרכיב מערכת חזקה לעריכת וידאו (avid media composer), בעלות של עד 13,000 ש"ח כולל שני מסכים. ישנם כמה רכיבים שלדעתי הם חובה: Nvidia Quadro FX1500 4GB RAM FireWire400/800 הייתי רוצה שהמערכת תכלול טרה זיכרון, או חצי טרה בקונפיגורציית רייד כלשהי. מאוד קורצים לי המעבדים מרובעי הליבות, ויותר מזה המערכים בהם מותקנים שניים כאלו, למרות שאני יודע שזה בלתי אפשרי בתקציב הזה. הרעיון הוא לבנות מחשב שיחזיק הרבה שנים, בלי צורך בתוספות מיותרות של רכיבים בעתיד, ובלי נפילות, תקיעות, בערה ספונטנית של חלקים ומפחי נפש שקשורים בחרדת ביצוע ;D. חשוב לי גם שהמסכים י…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר ביקש ממני שאעזור לו לבנות מפרט ב 6000 (גמיש), לא מחשיב את עצמי מומחה גדול אבל עדיין דואג להישאר מעודכן מפה לשם (בעיקר קורא, פחות מגיב). אמנם הייתה לי חריגה אבל לדעתי ברמה שמצדיקה את עצמה. השיקולים שהיה חשוב לו: גיימינג, התעסקות בתחומי רשתות ווירטואליזציה (אין לי מושג מה זה הנחתי שדורש כח עיבוד) השיקולים שאני הכנסתי: מראה והתאמת רכיבים, להשאיר אופציות פתוחות לשידרוגים בעתיד (להוציא מהכלל לוח אם מעבד וספק) הקנייה הייתה באתר PLONTER, ואני חייב לציין לטובה את המבחר רכיבים הגדול באתר ואת ההרכבה הנקייה שעשו. מעוניין לשמוע מה דעתכם? אני יודע שבאתם צמאים לתמונות, אז בוא נעבור למפרט ולתמונות: עריכה מוסיף גם במלל למי שצריך: …
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה3 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כנראה גם להתעסק גם בגרפיקה/משחקים/AI/ועוד דברים במסגרת הלימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? זה נייד לא מאמין שרלוונטי כ"כ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנ"ל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם, חבר טוב שלי רוצה לקנות מחשב חדש. הסיבה לכך היא שהמחשב הישן שלו (i3 עם 4 ראם) כבר איטי מידי עבורו. המחשב יהיה מחובר למסך טלוויזיה גדול, אבל ישמש גם לשימוש כללי בנוסף לצפייה בסרטים. במשחקים הוא לא ממש משחק. חשוב לו שהמחשב יהיה יחסית שקט, וקטן. התקציב גמיש (אפשר להגיע עד 4000 אם ממש חשוב). בניתי עבורו את הפרט הבא: [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]30876[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]22112[/TD] [TD=bgc…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התקציב הוא 5000~6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד השקל האחרון ניתן לחרוג! מה שימושי המחשב: גיימינג כבד בלבד! אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V כמובן על MAXIMUM איכות. מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב: 1680X1050 מעוניין גם במסך משני. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות כמה שניתן. רכיבים שאינם נחוצים במפרט: כונן קשיח - יש לי SSD 840 EVO + שני כוננים של 1.5TB אין צורך בציוד הקפי בכלל אין צורך בצורב עד כמה חשוב השקט במחשב? אין צורך בשקט האם מתוכנן אוברקלוק: עדיין לא ידוע אני עוד מברר האם כדי, מה אתם חושבים?. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? אין צורך יש העדפה לחנות שנותנת אחריות לשנים רבות! מתי מתוכננת קניית המחשב? עד שינתן לי מ…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני מתעניין אם אפשר להתקין עליו ווינדוס 7 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17946 יצא לי לראות מחשב ASUS של חבר שהיה חסום לווינדוס 7, פשוט בעת ההתקנה/בחירת מחיצה להתקנה, הדיסק הקשיח לא זוהה בכלל. כאשר ניסיתי להתקין ווינדוס 8, הכל פעל כרגיל האם זה יהיה כך גם בלנובו?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הממ אם אתה לא עושה OC קח 2100... רק הצ'יפסט של SIS תומך ב2700 בלי OC. (בנתיים)
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי עברו 4 שנים מאז קניית מחשב הגיימינג האחרון שלי, ואני חייב לציין שהוא החזיק דיי טוב עד ימיו האחרונים. (החומרה כבר מיושנת ומתחילה להתפרק, הכרטיס מסך נדפק, ולכן החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב גימיינג חדש ל 3 השנים הקרובות) להלן המענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רלוונטי, עד 7000 ש"ח, כמה שצריך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים, שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים ל…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
Asus P4s800D-e Deluxe Intel Celeron D 2.8 GHZ 256K 533MHZ 2*KRETON 256MB 400MHZ DUAL 2* RAID WD800 SATA 80GB 8MB 7200RPM TUL Power Color Radeon 9800 SE All In Wonder 128MB Toshiba DVD-R*16 Logitech Cordless Trackman windows xp media center edition remote control OEM wireless keyboard למרחק של 5 מטרים Creative,Microsoft,Genius Edimax 802.11g מארז אלומניום 350 וואט לפחות. Creative DDTS-100 decoder 3 אפשרויות לרמקולים 5.1 inspire 5200 17W 5.1 inspire 5900 22W 7.1 inspire 7900 24W כל זה יוצא בערך 6000 עד 6500 תלוי באיזה רמקולים לוקחים. הערות הארות הצעות לשיפור ומכתבי נאצה יתקבלו בברכה תודה לכל מי שעזר.
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, כמו שמצויין בכותרת אני מחפש מחשב חדש למטרות גימנייג (CRYSIS 2, BLACK OPS בקיצור כל הגדולים) אין לי צורך בציוד היקפי, רק המארז והתוכן שלו כשאני מבקש כונן של לפחות טרה, ושהמחשב יהיה שקט, אה, ואני לא רוצה מארזי TOWER גדולים למיניהם,הגודל הכי סטנדרטי שניתן. והתקציב הוא עד כ5000 עם חריגות מינוריות מעל, כמובן שאפשר בפחות. את המחשב אני מתכוון לקנות מKSP. אם אפשר אולי גם להוסיף אל-פסק,יש לי מסך lcd בגודל 20 אינץ. וגם אם ידוע על טכנולוגיה חדשה שאמורה לצאת, שמציעה יחס עלות/ביצועים טוב יותר, אני מוכן להמתין (בטווח זמן סביר, כן?). תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ500 ש"ח אך רק במידה וזה קריטי ממש לביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS 2010 ו- Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ו- Diablo3 (משחקים חדשים בעיקר) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש צורך גם במסך אני חושב ש23 אינץ' יספיק -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
hi so at last im buying a new pc!!! so in cristmas im buying a new pc and i wanted you to build mea pc in about 2000-3000 canadian dolars and i want that the pc will be for big and havy games but also for internet music and movies a and by the way if you can give me an advice about a good computer store in canada and if some body knows "winnipeg" (if you want an internet store is fine too i guese...)but if its a relyable one!!! k thanx any way bye
-
- 29 תגובות
- 2.2k צפיות
-