עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? 14 (מתלבט אם 13.3 לא יהיה קטן מידי- לא שולל) * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב * כונן Bluray?לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בקיצור, אני רוצה מחשב לעבודות משרדיות, הדגש על שימושיות - שיהיה נוח ונעים לעבוד איתו. אני מתלבט אם כדאי להשקיע ב-I5, כי ממש חשוב לי שהמחשב לא יגמגם שיש עליו טיפה עומס. תודה רבה !

2. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ומתלבט בין HP I7 מהירות 5400 או I3/I5 מהירות 7200 כל שאר הפרמטרים זהים מה יותר חשוב? מעבד או מהירות כונן קשיח? תודה רבה אוהד

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  3. אחרי המון התלבטויות החלטתי ללכת על אחד מ-2 הניידים הבאים: http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&cPath=47_48&products_id=607 או http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&cPath=47_48&products_id=575 השאלה שלי היא האם שווה ללכת על מעבד חזק יותר או כ.מסך טוב יותר? (ז"א האם יש הבדל משמעותי בין כרטיסי המסך של שני המחשבים?) ובכללי אני אשמח לשמוע מה חוות דעתכם על המחשבים הנ"ל. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  4. דרושה המלצתכם בנוגע למחשב חדש שאנו רוצים לרכוש המחשב מיועד עבור : >מחשב ביתי לשימושי אופיס (קצת) >הרבה שימוש בשיפור תמונות בתוכנת לייטרום (המון) > והרבה HTPC (חיבור כונן חיצוני עם כל הסרטים) המחשב אמור להספיק ל5 שנים ( כמו הנוכחי שלנו P4 שעובד מטוס על לייטרום אימייל ואינטרנט ומערכת הפעלהXP) זו הפעם הראשונה שאנחנו נכנסים לעולם הHDMI - וכל הסרטים כאמור ירוכזו בכונן חיצוני שאמור להתחבר/להתנתק מהמחשב הרכבתי כאן שני מפרטים = רוצה ליבחור ביניהם....האם הזול ביותר מספיק? כמובן פתוח לכל רעיון או עיצה חלופית תודה מראש לכל העוזרים!!! מפרט 1 : הזול ב 1862 ש"ח מעבד: [..] AMD FM1 A4-3400 (HD6140D) 2.7GHz - BOX ₪298 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-880GM-D2H ₪302 …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by sgirl,

היי, אני מוצאת את עצמי שוברת את הראש לאחרונה בנוגע לאיזה מחשב הכי מתאים לצרכים ולכיס שלי. הדרישות שלי למחשב הינן: משקל קל (הנני סטודנטית) עד-2 ק"ג, רצוי פחות מסך קטן- פחות מ-15 אינצ' איכות- לא רוצה להחליף מחשב בעוד שנתיים זמן סוללה ארוך- חשוב אך לא עקרוני אחריות טובה עיקר השימושים שלי הינם: להאזין למוסיקה, לצפות בסרטים ולעבוד על הוורד. אני מתלבטת בין המחשבים הבאים: סמסונג- NP530U3C-BG1IL https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12899 סמסונג- NP530U4C-BG1IL HP- ENVY ULTRABOOK 4-1030 http://www.amazon.com/HP-Envy-4-1030us-14-Inch-Ultrabook/dp/B0085RZPP0 HP-FOLIO 13-1000en https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11931 HP PAVILION DM1-4099EJ http://bizsupport1.aust…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Cropsey,

אהלן! מתלבט בין שני דגמים של לפטופ גיימינג ואשמח אם תוכלו לעזור לי הראשון MSI GP66 Leopard i7 11800h RTX 3070 - 130W השני MSI GL66 Pulse i7 12700h RTX 3070 - 105W שני הלפטופים עם 16 ראם באותה מהירות ככה שלא הכללתי את זה. ממה שקראתי הleopard בנוי מחומר יותר טוב, יש מצב? יש לי חבר עם הPulse והוא מרוצה. האם עדיף ללכת על מעבד קצת יותר חזק וכרטיס עם TGP יותר נמוך, או שההפך? אשמח ממש לעזרה, תודה!

7. אהלן אצלי בחדר יש PC די מקרטע (קניתי אותו בשביל half life 2 לפני שהוא יצא) שמחובר למסך LCD. חשבתי להיפטר מהמחשב הנייח ולקנות נייד כדי לחסוך במקום. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1) זה בעייתי לחבר לפטופ למסך גדול? זה נוח? כדאי לקנות עם זה גם מקלדת ניידת? 2) השימוש שלי במחשב הוא לא רציני. המשחק היחיד שאני משחק זה סיביליזיישן וחוץ ממנו אין לי דרישות גראפיות גבוהות. אני מתעסק עם תוכנות כמו פטושופ ואילוסטרייטור, אבל יש לי כבר לפטופ מאוד פשוט שמצליח לעמוד יפה במשימה הזאת אז אני לא דואג, חוץ מזה הדבר היחיד שאני עושה זה אינטרנט. התקציב שלי יהיה כ-3000 ש"ח. בתקציב הזה עדיף נייח או לפטופ? הבנתי שהיום המחירים של המחשבים הנייחים ירדו משמעותית ואפשר לקנות דברים לא רעים בזול, אבל אולי בגלל שנ…

8. שלום חברים, לאחר שבעבר עזרתם לי מספר פעמים ותמיד יצאתי שמח עם התוצאה אני פונה שוב אליכם, הפעם אני מבקש עצה בדילמה שאני נמצא בה ואת עזרתכם במציאת המחשב הבא שלי. המחשב הנייח שלי מתחיל להזדקן ואני חושב שהגיע הזמן להתחדש. המחשב הקיים מחובר למסך טלוויזיה וכך יהיה גם מחליפו והשימושים הם: *גלישה ושימוש כללי. * צפייה בסרטים (במחשב החדש חשוב שתהיה תמיכה בהזרמת תכנים באיכות 4K אם אפשר להכניס גם תמיכה ב- HDR למשוואה אז זה בונוס) - חשוב לציין במידה ומדובר בנייד אין צורך שהמסך שלו עצמו יתמוך ב-4K הוא יהיה מחובר רוב הזמן לטלוויזיה. *גיימינג בינוני/קל משחקים כמו football manager ובעתיד אולי עוד כמה משחקים קצת יותר רציניים אב…

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  9. שלום לכולם, הלפטופ שלי (t43 ישן וטוב) מת ואני מחפש לו מחליף בגדול, הצורך שלי הוא מחשב לימודים (לאישתי) שיוכל להריץ קצת משחקים (בשבילי) ושיהיה נוח לקחת ללימודים - כך שלא יהיה כבד מידי... מחיר - עד 700$ (אין לי בעיה לרכוש באיביי) גודל - העדפה למשהו בין "13 ל-"14 אלו שתי האלטרנטיבות שמצאתי: Lenovo IBM ThinkPad Edge 14" - i5, 4gb ddr3 - כ-500$ Samsung SF310-S01 13.3" - i5, 4gb ddr3 - כ-700$ היתרון של לנובו - הגולה האדומה! אה, והמחיר היתרון של הסמסונג - המסך, וכרטיס מסך nvidia אפשר עזרה?

• 2 תגובות
    • 881 צפיות
  10. שלום לכולם, שלשום כתבתי פה הודעה שאני מחפש מחשב נייד של HP... ולאחר הודעה אחת שם ואחרי סיורים בחנויות שונות ובבדיקות באתרים אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אחד מהם מה עדיף, והנה מפרט חלקי והחשוב (לי) אם אתם רוצים : - (השימושים לאינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים/סדרות ופה ושם משחקים כמו PES 2009) - * dv6-1180ej : מעבד : Intel® Core 2 Duo Processor T6600 2.2Ghz זכרון : 4096Mb - 2 x 2,048 כונן קשיח : 320GB SATA 5400 rpm כרטיס מסך : ATI Mobility Radeon HD 4530 512 MB http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_293_2188&products_id=25848 * dv5-1250ej מעבד : Intel® Core 2 Duo Processor T6600 זכרון : 4096Mb - 2 x 2,048 כונן קשיח : 320GB SATA 5400 rpm כרטיס מ…

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  11. Started by omery000,

אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד שילווה אותי בטיול לחו"ל ושאוכל לערוך עליו סרטים ברמה בסיסית, לגלישה באינטרנט ולשאר הפנאי (סרטים, משחקים אולי) מצאתי את שני הדגמים הבאים שהתאימו לי מבחינת הדרישות שחיפשתי פחות או יותר: Huawei Matebook X Pro i7 Huawei Matebook עולה בערך 6k עם שילוח לארץ לבין - Asus UX433FA Asus UX433FA עולה בערך 5k עם שילוח לארץ גם הדגם UX433FN יכול להיות אופציה טובה פשוט לא מצאתי מי מוכר אותו בינתיים.. מה שחשוב לי במחשב זה שיהיה לו מסך איכותי, חיי סוללה טובים וחשוב שיהיה קל משקל.. מי לדעתכם מחשב יותר מומלץ? תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום כולם. אני מתכוון לקנות מחשב נייד, לצרכי עבודה, וצמצמתי את האפשרויות שלי לשני מחשבים: מחשב ראשון: מחשב שני: אני מתכוון להרחיב את האחריות של המחשב הראשון ל-3 שנים, מה שאומר שההפרש במחירים הוא 200 ש"ח. כלומר, לא מאוד משמעותי (אני מודע לכך שהמחשב הראשון מוחדש). המחשב מיועד לצרכי עבודה, ויפעיל באופן קבוע תוכנה כבדה יחסית (SPSS), ובמקביל גם דפדפן (עם לשוניות מרובות פתוחות, בקלות מגיע ל-10), WORD וענן (אני משתמש ב-MEDIAFIRE). ייתכן שיופעלו במקביל גם EXCEL. איך שאני רואה את זה, המעבד של המחשב הראשון הוא טוב יותר משמעותית (אם כי CPU BOSS לא מסכים איתי, ובאופן מוזר לא הגיע להכרעה ביניהם). אבל הזיכרון של המחשב השני טוב יותר משמעותית (תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא במהירות גבוה…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by HdSkiller,

למשחקים כמו fifa 20 וNBA 20 ב4K שווה את ההשקעה ל2060 SUPER לעומת 2060 הרגיל?או בכלל לקחת את הrx 5700?הבעיה שהבנתי שב5700 יש בעיה עם הדרייברים המחשב יהיה מחובר למסך טלוויזיה 4K כרגע יש מעבד 2600x שאר הרכיבים בהתאם לכרטיס מסך שאבחר

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  14. Started by tounano,

אהלן חברים, נשבר לי כבר מה IBM T30 שלי, והגעתי למסקנה שאני צריך לקנות מחשב חדש, אני שוהה כרגע בניו יורק, ולכן עומדת בפני אפשרות לקנות לפטופ ב-Dell Outlet. בהתחלה חשבתי על XPS1350, בגלל המסך הקטן, אבל לצערי הוא לא מציג רזולוציה גובהה מ-1280X800, אז כעת אני מתלבט בין גרסאות אחרות. יש להם את הXPS עם ה-15 אינץ', ויש Inspiron שלו גרסאות של 14 אינץ' ו-15 אינץ'. הדרישות שלי הם פשוטות, 4 Gigs o Ram, מסך Wide Screen עם רזולוציה כמה שיותר גבוהה, 1400 על משהו יהיה לי טוב, ובטריה טובה, אבל ממש טובה (הכי טובה). פעם בשנה בערך אני משחק פוטבול מנג'ר, אבל חוץ מזה אני לא משחק משחקים, כך שלא נראה לי שכרטיס מסך אמור להזיז לי. השימושים שלי במחשב הם Photoshop, Dreamweaver, ואני גם מחזיק עליו ש…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by 1nir123,

יש לי את הtoshiba satellite l50-b-1dh הוא חדש ומגיע בלי מערכת הפעלה כשאני אני מכניס דיסק של WINDOWS הוא כותב one of the slected files on the selected boot devicr was rejected by the secure boot feature מה עושים?

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by yoko,

בוקר טוב אני חדש פה בפורום ואני אשמח לעזרהיש לי לפטופ לינובו מותקן עליו וינוס 7 ויש לי בעיה עם הקורא כרטיס זכרון SD המובנה הדרבר לא מותקן עשיתי חיפוש להתקנת דריבר דרך הוינדוס והוא לא מוצא לי ואין לי מושג איזה דרביר אני צריך להתקין ידני אשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  17. מבקש עזרה להתקין XP

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  18. שלום לכולם יש לי מחשב נייד של ASUS דגם Eee PC 4GB SURFER בעל זכרון פלאש 4 ג'יגה ומעבד סלרון 900MHZ. המחשב כאמור מגיע ללא כל כוננים עם מערכת הפעלה לינוקס בעברית וברצוני לשנות את מערכת ההפעלה לXP . יש ברשותי דיסק או קיי ועליו גרסה של XP וחשבתי להוריד DEAMON TOOLS מבוסס לינוקס להתקין תתוכנה באסוס ואז להתקין את ה XP על הלינוקס האם זה אפשרי?....יש דרך אחרת? אם כן עיזרו לי בבקשה... תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  19. Started by ליהי גנון,

מישהו יודע איך מתקינים WINDOWS XP על מחשב של אפל עם מערכת הפעלה של מקניטוש? אשמח אם תעזרו..

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  20. Started by benjio,

שלום, רכשתי VOSTRO 1500 עם XP. כשאני מתחיל את ההתקנה של הXP אני רואה שההארד דיסק מחולק למחיצת C של 2GB וקוראים לה OS. כשניסיתי למחוק אותה על מנת שתהיה לי מחיצה אחת הוא רשם לי שזו מחיצה של מערכת הפעלה ושהיא יכולה להכיל קבצים חיוניים ושרצוי לא למחוק אותה. המחיצה היא FAT32. האם רצוי להשאיר את המחיצה ולהתקין עליה את הXP? אם כן מה איזו מערכת קבצים רצוי לשים בשאר הנפח FAT32 גם כן או NTFS? לאחר ההתקנה אני פשוט מכניס את הדיסק של DELL ומתקין את הדרייברים הדרושים וזהו או שיש עוד משהו שעליי לדעת/לעשות? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  21. Started by dj_horse,

שלום, אני זקוק לדרייברים למחשב HP מדגם dv4000 למערכת הפעלה 7. באתר של hp לא הצלחתי להוריד אותם, וגם מה שיש שם לא תומך במערכת 7. אשמח לעזרה.

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  22. Started by AxeOr,

שלום היום הגיע לי הcaddy ולצערי הוא הגיע הרבה אחרי ה ssd אז בנתין אני רק עם ה ssd וה hdd מחוץ למחשב. אני לא פירמטתי את ה hdd אז מה יקרה כאשר אחבר אותו למחשב? הוא ישאל אותי בהפעלה מאיזה כונן ארצה להעלות את המחשב? אז אני אבחר בssd ואכנס למחשב שלי ומשם לפרמט אתה hdd? לא סיפור גדול? שאלה נוספת, האם המחשב יעלה לאט יותר אחרי הוספת הhdd? עכשיוהוא טס ועולה בכמה שניות בודדות, חבל לי להפסיד את המהירות הזאת כי בנתיים הנפח שלו מספיק לי. תודה מראש

23. Started by LTE,

שלום לכולם, כרגע יש לי מחשב אשר עליו מותקן ווינדוס 7, רציתי להתקין עליו במקום ווינדוס XP אך כאשר אני מכניס את דיסק התקנה ובא לעשות את השלב הראשוני של ההתקנה, נאמר לי שאין לי קוננים קשיחים על המחשב מה עלי לעשות על מנת לפתור בעיה זו ? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 855 צפיות
  24. Started by most,

קניתי את ה T41 והוא מגיע ללא WIRELESS LAN רק עם הכנה אני מקבל בקרוב כרטיס כזה מישהו יודע איך מתקינים אותו פיזית בנייד?? יש איזה מדריך?. בברכה

• 4 תגובות
    • 870 צפיות

דיונים חדשים בפורומים