ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הייתי רוצה לשדרג את המחשב שלי. לצערי ההבנה שלי בחלקים הפנימיים כנראה לא מתקרבת לרמה של החבר'ה כאן בפורום. מה שהייתי רוצה בשורה התחתונה זה שהמחשב יעבוד הרבה יותר מהר וכמובן גם לשדרג כרטיס מסך. אשמח לקבל המלצות ותודה רבה לכם מראש. זה המפרט הנוכחי שלי: Computer: [/l] Computer Type ACPI x86-based PC Motherboard: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz (7 x 333) Motherboard Name Gigabyte GA-965P-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Broadwater P965 System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) BIOS Type Award …
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד - לרוב עובד בעמדה עם מסך אבל רוצה את האפשרות לעבוד בסלון - לשימוש יום יומי. עיקר השימוש שלי בו זה גלישה רגילה, עבודה משרדית, תכנות ועיבוד נתונים. אני עובד עם UBUNTU ומשימות קשות של עיבוד נתונים אני עושה ב COLAB, אז אני לא צריך כרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד. חשוב לי בעיקר שהמחשב יעבוד חלק (לקריאת כתבות, צפייה ביוטיוב, תפעול VSCODE, חיבורי WIFI/BLUETOOTH/..). המחשבים הקודמים שלי: THINKPAD P14S - מעבד RYZEN 7 PRO עם 16 ליבות ו 32 ראם. אני מחליף אותו כי אני צריך להחזיר אותו לעבודה. השתמשתי בכל הליבות והראם של המחשב הזה אולי פעמיים בשנה האחרונה וגם אז לא באמת הייתי חייב את כל המשאבים האלה. IDEAPAD 510S - מעבד I3 דור 6 עם 8 ראם. הוא עדיין עובד אבל הוא עושה …
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום זה אז אני לא כ"כ בטוח שזה המקום הנכון להודעה זאת אז תודיעו לי אם צריך להעביר אותה פולדר... אני רוצה לרכוש מחשב חדש שישמש אותי גם למשחקים וגם כמחשב קולנוע ביתי, אז הוא צריך לתמוך גם ביציאות וידיאו מתאימות וגם אני ישמח ליציאות אודיו מתאימות. בכל מקרה אני מתכוון לרכוש מעבד Q6600 (לא אני לא משוגע, אני פשוט עובד באינטל ומקבל הנחה נכבדת...) ולכן אני מחפש לוח אם מתאים (פה נכנס גורם האודיו ודרושה תמיכה ב- DD או DTS ) אני כנראה ירכוש את ה-8800GTS 640MB ככרטיס המסך (האם יש בעיה לרכוש אותו בחו"ל?? והאם יש כבר כרטיסי HI-END בעלי יציאת HDMI?) זכורונת כנראה 2G עם 800MHZ, דיסק קשיח של 250GB. ועכשיו לעוד דילמה, אני ישמח אם המארז יהיה של HTPC אבל האם תהיה בעיה ב…
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
שלום לם אני עובד בגרפיקה של וידיאו עם ערוצי טלוויזיה משתמש בתוכנות עיקריות של AVID (AVID.XPRESS.PRO.V5.8) ו Adobe.Premiere.Pro.CS4 של אדופי המחשב צריך להכיל 4 גיגה זיכרון ו 1 טרה בית דיסק קשיח וכרטיס מסך חזק עם 2 יציאות מסך כי אני מחבר 2 לא צריך מסכים כי יש לי כבר תודה על העזרה וההמלצה
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
אני צריך נייד עם מסך רחב כרטיס מסך טוב שיפעיל משחקים (הגדרות בינוניות+-) עם זמן בטריה ארוך יחסית (2+) 80GB רצוי 120 אחד GB זכרון Bluetooth לפחות רצוי ב DUAL צורב DVD משקל לא משנה לי אני חשבתי על סמפרון/טרויןX2 עם GF 7600 אומשהוא כזה +-
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב Gateway MD7321u (מסדרת MD73). http://www.gateway.com/product_spec.php?product_recid=529668226 עם בטריית Sanyo Lithium Ion Battery Pack Rating 10.8V, 4400mAh/47.5Wh http://www.level8technology.com/gateway-md73-series-battery-gateway-md73-series-laptop-battery-20784 במפרט המחשב שבלינק הראשון כתוב שזה 6 תאים, ובלינק השני כתוב 8(?) תאים. אני לא יודע כיצד בודקים. יש לי בעיה מוזרה עם הבטריה. למי שמתמצה, זו בעיה די מפורסמת (תראו את הדיונים הארוכים דרך גוגל) של plugged in, not charging. לאחרונה מצאתי תרופת סבתא, אבל גם היא לא באמת פתרה את הבעיה. http://jeffreypalermo.com/blog/plugged-in-not-charging-windows-7-solution/ לפני שהבטריה מגיעה לטעינה מלאה, נדלקת נורה …
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
שלום. אני צריך מחשב נייד טוב לאינטרנט ואופיס (אולי גם לעיתים רחוקות סרטים אבל ממש רחוקות) בתקציב של עד 4000 ש"ח על מה תמליצו? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייבים והתועלת משמעותית אפשר להגדיל את התקציב ב-500-1000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (סטילס ווידאו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב ישמש לעריכת סטילס ווידאו, בעיקר בתוכנות אדובי (פוטושופ, לייטרום, פרימייר, אפטר אפקטס) בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים פוסט זריז כי אני לא הכי מעודכן ואין לי הרבה זמן כרגע (נולד לי אחיין היום ) המחשב של איגור מת, הוא רוצה כבר מחר לטוס לקנות באיזורו (צפון) את החלקים הבאים: שילוש קדוש, קירור מעבד, כונן קשיח, כרטיס מסך, ספק כח (וגם מארז חדש אם יכנס בתקציב יהיה סבבה). כרגע הוא לא רוצה OC אבל צריך את הפונטציאל, גם כנראה לא מטורף, אני בטוח שבאס 333 יותר ממספיק בשבילו. המחשב בעיקר יהיה להורדות, סרטים (גם HD), ומשחקים. חשוב לו לשמור על שקט של המערכת. בינתיים למרות שהוא רצה E6320 המלצתי לו ללכת על מעבד E4300 שיספק את צרכיו וגלום בו פונטציאל אוברקלוק נהדר, וכמובן משתלם לכיסו. ללכת על 2GB דוא"ל של זיכרון 667 מ"ה פשוט ב-400 ש"ח (Kingston or Twinmos) כרטיס מסך הוא רוצה ללכת על ה-8…
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
תקציב2500 אין לי מושג כמה להשקיע כי אני רוצה לפחות חלקים מסויימים כמו מעבד מהדור החדשi7 או 5 ונפח זיכרון גבוהה לפחות 8 ג'יגה...לוח אם של חברה טובה ומובילה כמו ג'יגה בייט אין לי גבול מסויים למחיר שאני יוכל להשקיע.... כמה אתם הייתם משקיעים?, זה מחשב מקסימום לגלישה באינטרנט וסרטים ועבודה משרדית בנפרד אני מתכוון לקנות מסך מקלדת ועכבר ורמקולים(ציוד הקפי) שימושיםמהם השימושים במחשב? (לסמן באדום)גלישה באינטרנט ועבודה משרדית וצפייה בסרטים באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? 64 ציוד היקפי מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במקום.24האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב?2.1 חומרה אופציונלית …
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
שלום, צריך עזרה בבחירה בין 2 המפרטים: מבחינת מחיר הם מאוד דומים, מבחינת היצרנים ושירות היבואנים יש שוני, מה אתם חושבים??? מפרט ראשון: "15.4 MSI EX600 רק 4,340 ש"ח מעבד T8100 ליבה חדשה Penryn מעבד ליבה כפולה INTEL CORE 2 DUO T8100 2.1GHZ 3MB Cache ליבה כפולה מסך וכרטיס מסך "15.4 רחב כרטיס NVIDIA Geforce 8400MG 256MB זיכרון פנימי 2048MB DDRII 667MHz זכרון דיסק קשיח 160GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב DUAL LAYER SUPER MULTI DVD יציאות: כרטיס רשת אלחוטי WIFI 802.11A,B,G, כרטיס רשת 1G, מודם פקס,BLUETOOTH TVOUT קורא כרטיסים, FIREWIRE VGA,SPDIF ,PCMCIA כולל 4 יציאות USB2, מצלמה מובנית 1.3MP,עכבר Touch מערכת הפעלה WINDOWS VISTA HOME PREMIUM מפרט שני: דגם HP6670 רק 3,99…
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם המעבד AMD athlon 2 x4 640 + כרטיס המסך ATI Radeon hd 5400 series יכולים להריץ משחק כמו battlefield 3? ואם לא כל כך על איזה כרטיס מסך הייתם ממליצים עד 500 ש"ח?
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך תקציב גבוה לצרכים שלי, אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג מהתציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם שרתי ענן, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - לא ידוע 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לדעתי אין צורך בכונן / צורב וכדומה לא חייב כ.מסך איכותי - אלא אם כן יש מחשב שעומד בתקציב ובפרמטרים ובכל זאת מגיע עם כרטיס טוב 5. …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום אנשים אחי מחפש מחשב אשר לא כולל מסך לשימושי אינטרנט ואופיס בלבד. כרטיס המסך לא חשוב, כל עוד עומד ביכולות הנדרשות. כמו כן דרוש זכרון 512M ו HD של 80G כמובן שהכל כולל הרכבה צריך להתכנס לסכום של 1700 ש"ח תודה, טל
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
Operating System: Genuine Windows Vista Home Premium (32-bit) Processor: Intel® Core 2 Duo processor T7300 (2.00 GHz, 4 MB L2 Cache, 800MHz FSB) Display: 15.4" WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800) Memory: 2GB DDR2 (2 Dimm) Graphics Card: 383MB NVIDIA GeForce 8400M GS Personalization: HP Imprint (Influx) + Fingerprint Reader + Webcam + Microphone Networking: Intel® PRO/Wireless 4965AGN Network Connection and Bluetooth Hard Drive: 160GB 5400RPM SATA Hard Drive Primary CD/DVD Drive: LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support Primary Battery: 12 Cell Lithium Ion Battery OS and Recovery Media: System Recovery DVD with Genuine Win…
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
היי, היי, אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (מדעי המחשב) ואני צריכה מחשב חזק. יש לי את שני הניידים הבאים, מה דעתכם על כל אחד מהם? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=823087 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=834744 מה ייתן לי מחשב עם רזולוציה יותר גבוהה או סוג מסך יותר טוב? האם אתם ממליצים לי על מחשבים ניידים אחרים? תודה.
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
תבנו לי מפרט שיהיה בערך 6 אלף.. מחשב ששיהיה אפשר להריץ עליו OC מטורף שיחזיק מעמד.
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייח, מה שמתברר כקשה יותר ככל שעובר הזמן. אשמח להמלצות על מורכבים או מפרטל לפי ההנחיות הבאות: מעבד i7 זיכרון 8 או 16 ג'יגה כונן קשיח שכולו SSD או לפחות חלק גדול ממנו (256 לפחות) כרטיס מסך טוב התקציב הוא 3500 - 4000. האם זה אפשרי? בעיקרון אלה הדרישות ואשמח לקבל המלצה. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
- 1 follower
-
-
זה מפרט עם מסך מחשב למשחקים כבדים כגון gta iv עיצוב גרפי עריכות ווידאו פוטושופ מעבדIntel Core2Duo Quad( Q9550/1333MHZ/2.8/775/12M ãáòî IN-D2-Q9550 02 KINGSTON 2X2G Z4 03זיכרון Gigabyte EP43-DS3L I S775/D2/PE/S2/L/1600 íà çåì GA-EP43-DS3L 04לוח אם כרטיס מסך Gigabyte GTX260 448B GTX260/896/D3/PE/DVI êñî ñéèøë GA-N26OC-896H 05 ספק כוח EZcool PSU 500W Low |R| PRESCOTT-ì ATX 500W çë ÷ôñ EZC-PS500W 06 דיסק קשיח Hitachi 500/7200RPM/SATA/16M çéù÷ ÷ñéã HIT5000S7-16M 07 צורב דיוידי SAM SHS223B øåçù X22 SATA DVD áøåö SAM-SHS223F 08 מסך LG W2261V 22"/WIDE/2MS/1:20K/HDMI ÷ã êñî LG-W2261V 09 SilverStone Kublai P U/A NOPSU øåçù ATX/12CM æøàî SS-PS02B 10מארז חייב עצה רצינית דחוףף תו…
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
היי פורום מה המצב! אני רוצה לקנות לפטופ, וראיתי כאן אחד שאני מתלבט אם לקנות אותו או לא: http://www.wallashops.co.il/GroupDeal/gdp.aspx?pi=... אני מחפש מחשב למטרות גלישה באינטרנט, תכנות, ועבודה בכללי, לא למשחקים, ולא מתכוון להסתובב איתו הרבה כך שמשקל לא כזה משנה. הוא יעלה לי 1850 עם משלוח, מה אתם אומרים, נשמע כמו מחשב טוב או שאתם ממליצים על מחשב אחר? תקציב: דיי קמצן, לא מחפש משהו יקר, גג 2500 ש"ח אני ממש לא מבין בנושא וזקוק לדעתכם!! תודה ושבת שלום, דביר
-
- 1 תגובה
- 500 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד בעל האפשרויות הבאות: הרצת matlab+LABVIEW בצורה רציפה בלי תקיעות במקביל - הרצה במקביל את שתי התוכנות הנל. יציאת VGA 4 כניסות של USB RJ-45 וינדוס 10. 15 אינצ' איכות מסך לא קריטית. לא מיועד לסרטים. 300 גיגה לפחות אין חובה לCD אבל כדאי. מה שחשוב לי זה שהמחשב הזה יעבוד תקופה ארוכה עם התוכנות הכבדות שרשמתי. שאפשר יהיה לעבוד בנוח. מבחינת תקציב 4000-4500 בערך. יש גמישות מסויימת אבל אחריות 3 שנים לפחות. הערה: יש לי מכשירים בעלי יציאת SERIAL שאם יש בנייד יציאה כזו, זה מצויין. אם לא, לא נורא מקסימום אחבר ממיר דרך USB. חשוב אולי שתהיה אפשרות לDocking Station עם הרבה יצי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מחפש לאבא שלי מחשב נייד עד 4 אלף. לא למשחקים בכלל, לתוכנות יומיומיות (אופיס וכו') וכן סרטים מידי פעם, לכן הדגש על זכרונות ומעבד טובים. מאמין שבתקציב הזה אפשר למצוא משהו מעל ומעבר בשביל הדרישות האלו אז לא מאפשר חריגה מ4 אלף. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 אלף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד אבל לא ק…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שימו לב! - עזרו לנו לעזור לכם! ע"י ציות של חוקים אלה, תחסכו לנו עבודה ולכם עוגמת נפש. - מומלץ מאוד לפתוח את הדיון ביום הרכישה או מקסימום מספר ימים לפני. החומרה משתנה ומתעדכנת באופן יומי לכן אם המפרט נבנה עבורכם אפילו שבוע-שבועיים לפני- כנראה שהמחירים לא יהיו מאוד רלוונטיים ובאותו הסכום הייתם מקבלים מפרט עדיף. - במידה ואתם רוצים מפרט חלקי- רשמו את החלקים שאתם כן צריכים וציינו את הדגמים של הרכיבים שיש לכם (על מנת לבצע תאימות). - ככל התתנו יותר מידע בפוסט הראשי, כך המפרט יהיה מותאם יותר עבורכם ויהיה לנו קל יותר להרכיב אותו (ו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, דרישות מעבד I7 מהדור החדש אפשרות גם ל I5 במידה ולא נכנס בתקציב. כונן 128 ומעלה SSD 8גיג זכרון מסך בין 13-14 אינץ.כרטיס מסך טוב שיוכל להריץ את משחקים באיכות טובה. עדיף שיהיה כמה שיותר קל ונוח כי הוא משמש גם ללימודים ועבודה המחשב משמש בעיקר לפעולות יום יום אבל חשובה האופציה של הרצת המשחקים ואם יהיה טאץ זה תוספת נחמדה אבל לא MUST. אין לי בעיה גם לחרוג מעט במידה וזה שווה את זה, תודה רבה לעוזרים !
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-