ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K אולי חריגה קטנה 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ואדריכלות Autocad+Scatchup 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא, מה שנכון עבור הייעוד של המחשב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 9 תגובות
- 914 צפיות
-
-
אני מגבשת מפרט בתקציב של 4000-4500 שקל. המחשב ישמש למשחקים, צפייה בסרטים, גלישה ותוכנות חישוביות כגון Matlab. בנוסף, אשמח לקבל המלצות למסך 24 אינץ' בתקציב נוסף של 1000-1500 שקל (העדפה לפנל IPS אם קיים בטווח המחיר). אני מחפשת יחס עלות-תועלת יחסית גבוה: שיפור קל בביצועים כנראה לא יורגש. אני רוצה להיות מסוגלת להריץ באיכות סבירה משחקים חדשים שיוצאים כיום, ואת אלו שיצאו בשנתיים-שלוש הקרובות. הנה המפרט שחשבתי עליו: CPU – Intel Core i5 750 (tray) Motherboard – Asus P7P55D -- or -- Gigabyte GA-P55A-UD3R Graphic Card – Radeon HD 5770 -- or -- 5750 1GB Memory – 2x2GB 1333MHz DDR3 Hard Disk – 500GB Samsung HD502IJ (or any other well-known brand) CPU Cooler – Scythe…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך - לנצל את התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, ועבודה משרדית ,תכנות ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta 5 וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מחשב נייד 14' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3.…
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אני צריך זכרונות אחרים במקום ה GeIL, אבל ביצועים זהים. ומארז אחר מזה שמצויין פה. COMPUCASE CI-6920 GeIL 512MB DDR 400MHZ על מה אתם מציעים לי ללכת? על איזה זכרונות?
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, קיבלת לפטופ מקולקל. הבעיה היא, שכשמדלקים אותו, המסך נהיה לבן ובאמצע יש קו שמן לאורך בצבע אפור אחרי כמה זמן זה משתנה כשהלבן מאפיר קצת. שאני מחבר את הלפטופ למסך חיצוני, רואים תמונה אבל יש עליה מלא פסים מרצדים בצבע צהוב כזה. זה שהביא לי את הלפטופ, טוען שהוא לא נפל לו או משהו בסגנון ושזה קרה פתאום. מה לדעתכם הבעיה? כרטיס מסך? (מה שאומר שצריך להחליף לוח אם) או המסך עצמו או יש מצב שניהם? ובמידה וכן כמה אמור לעלות תיקון (מדובר בASUS F3Series Duo T7300) תודה ושבת שלום!
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אם מישהו יכול לדרג לי את כרטיסי המסך מבחינת האיכות והיכולות שנמכרים בארץ עם הניידים... מכלל החברות הקיימות (intel, nvidia, ati והשאר אם שכחתי). ואם אפשר לתת לי קצת מידע השוואתי בין כרטיסי המסך מבחינת היכולות והאיכות...(בעיקר בין nvidia ו-ati)
-
- 8 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב בזמן הקרוב לאחר שעות עבודה קשות ורבות שבעזרתן הרווחתי את הכסף. ראיתי את המחשב הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_661&products_id=6987 רציתי לדעת מה אתם חושבים על המפרט (האם המחיר והרכיבים שווים) ואיך אפשר לשפר אותו בצורה הטובה ביותר כך שהמחיר הכולל יהיה עד 8000 ש"ח ללא מסך. או שבכלל כדאי להרכיב מחשב לבד אני חשבתי על להוסיף עוד 512 לזיכרון ולהחליף לכרטיס מסך Albatrin GeForce FX6800 GL אני לא מצאתי בשום מקום מעבד AMD 64 3200 רק ראיתי athlon 3200+ ואני לא ממש יודע אם המעבד הוא טוב יחסית למחיר ול OC או לא. תודה!
-
- 7 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום, כבר מזה כחודש שהנני מנסה לחפש דרייברים לחומרה של מחשב נייד זה למערכת ההפעלה Windows 7 וכל ניסיונותי עלו בכישלון. מפתיע לומר כי גם באתר של היצרן בחיפוש הדגם הנ"ל הוא לא נמצא, אלא רק דגם דומה לו. שאלה פשוטה לי, האם הדרייברים לויסטה יתאימו ל-7? כי מניסיוני, יש דרייברים שמתאימים לויסטה ואינם תואמים ל-7. אודה לדעותייכם בנושא, אני קצת אובד עצות...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים הפכתי את האתר של sony מכל כיוון שלחתי להם הודעה אף אחד לא עונה... מקשי ה-fn שלי לא עובדים מישהו יודע איזה דרייבר אני צריך(ניסיתי כמעט את כולם) דגם:sony vaio vpcsb 390x - - - תגובה אוחדה: - - - לא משנה הסתדרתי , אפשר לנעול תודה בכל מקרה.
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מהם ההבדלים בין סדרה C לסדרה N של חברת Lenovo תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עם מעבד p8400 האם הוא חלש יותר מול מעבד כדוגמת T4300 ומה הבדל בין סדרת ה T כדוגמת T9500 תודה
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום, לחברה שלי יש מחשב לנובו ישן יחסית דגם 3000 N100 אם אני לא טועה. יש במחשב כניסת pccard אשר לפי אתר לנובו מתאימה לסוג 1 ו-2. אני רוצה לקנות לה דיסק קשיח נייד אבל אין לה יציאת USB 3 במחשב ולכן אני בוחן את האפשרות להתקין לה הרחבה עם PCMCIA . אני לא מבין כל כך בנושא הזה ולא בא לי לקנות באיביי כרטיס הרחבה שלא מתאים למה שיש לה במחשב. לאילו נתונים צריך לשים לב כשקונים כרטיס הרחבה כזה? כמו שכתבתי במפרט אומרים שהמחשב תומך בסוג 1 ו-2. יש חשיבות לעובי הכרטיס? תודה
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכם. אני מעוניינת לרכוש כונן קשיח פנימי SSD 2.5 inch של חב' ADATA בנפח 120GB. שמתי לב באתרים השונים שיש כמה סוגים למוצר הזה, SP900, SP550 , SP920 פה זה רשום, אבל אני לא ממש מבינה את ההבדלים, ואיזה מהם עדיף יותר לקנות. תודה.
-
- 8 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד עם כרטיס רשת סלולרי מובנה. אני מנסה להגדיר חייגן עפ"י מדריכים שמצאתי באינטרנט(גם בחיבור WAP וגם ב3G), אך ללא הצלחה. אני לא ממש מתכוון להשתמש בזה בתקופה הקרובה, אבל מעולם לא ניסיתי גלישה סלולרית דרך המחשב ואני מעוניין לראות איך זה עובד. בגדול, הבנתי שצריך להגדיר חיבור עם המספר *99***1#(הפורום כותב אותו הפוך, זה אמור להיות משמאל לימין) שם משתמש orange וסיסמא mobile54 הגדרות נוספות לכרטיס המודם הסלולרי הן: at+cgdcont=1,"IP","wap.orange.co.il" לחיבור WAP או at+cgdcont=1,"IP","Uwap.orange.co.il" לחיבור 3G והגדרות פרוקסי של: 192.168.11.55 בפורט 8080 לחיבור WAP או 192.118.11.56 בפורט 8080 לחיבור 3G המודם הסלולרי הוא מסוג Ericsson F3507g המחשב הוא Lenovo Th…
-
- 4 תגובות
- 12.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב גיימינג ומסך בזמן טיול בארצות הברית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1,000 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך במידה וזה לא פוגע בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן עד 100 דולר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי רשת, תפקידים ואסטרטגיה מאיכות גבוהה (Elder scrolls, ESO, heroes of might and magic, WOW, DCUO...) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, ותודה מראש למייעצים אני נרכיב מחשב לעבודה גראפית המחולקת לשלושה צרכים עיקריים: [list type=decimal] [*]עבודה עם תוכנת תכנון פלסטי solidworks, הדורשת בעיקר ביצועי cpu ו ram [*]עבודה עם תוכנות הדמיה (כגון מקסוול, מודו וכד') המצריכות כרטיס מסך חזק [*]עבודה בחבילת אדובי- פוטושופ אילוסטרייטור ואינדיזיין אני חייב להודות שאני מבין באופן שטחי את ההגדרות והפרמטרים של המרכיבים, ולכן אני מתייעץ אתכם. הייתי שמח למצוא במפרט המצורף את הרכיבים שאפשר להוזיל (רכיבים שהתועלת שלהם פחותה בתוך המערכת המסויימת) ומהצד השני, רכיבים שמהווים צוואר בקבוק ולא מאפשרים למערכת למקסם את היכולות שלה ושוה להשקיע בהם יותר עוד אוסיף שאין בכוונתי לבצע הרחבות לאחר הקנייה ואין בכוונתי לבצע oc למער…
-
- 10 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני מתכנן לרכוש מחשב / שרת למשרד קטן בעל מספר משתמשים בודדים. מערכת ההפעלה תיהיה סרוור 2003 של מיקרוסופט. המליצו לי על המפרט הבא, אשמח לשמוע דעות: CPU I7 Core i7-950 3.06 8M 1333 1 MB I7 Smackover ATX/DDR3 1 MEMDDR3 1001)1GB DDR3 1333 CL9 Kingston 8 HD500 503)500GB 32MB SATA3 INTELLIPWR 2 MDSP TT-G210-512D2E 1 ENC1147 מארז 1147 1 PS ATX ספק כח 1 98000 תוספת לספק HEC 1 BRN SATA צורב SATA DVD 1
-
- 5 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, וצריך עזרה בהגדרות של המפרט שאני צריך הדרישות: מחשב מבוסס P4 או את'לון של AMD בעל חריץ AGP [לכרטיס המסך הנוכחי - ATI 9700PRO] וגם PCI E אם ארצה לשדרג בעל חיבורי SATA וגם IDE [כי כרגע יש לי 500GB על IDE ולא בא לי לזרוק את הכל] זהו האם קיים בכלל מחשב כמו שאני מחפש? אם למישהו יש הצעות אשמח לשמוע פה או בפרטי תקציב 1500-2000 ש"ח עם עדיפות גבוהה להוציא כמה שפחות התקציב הוא עבור לוח אם וזכרונות בלבד. [אולי גם ספק] אבל זה הכל. תודה רבה רון.
-
- 11 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום. אני מקבל כל כמה דקות פתאום ככה הודעת שגיאה שאומרת,low memory. משהו בסגנון,כל פעם שאני לוחץ על כל כפתור במקלדת.
-
- 9 תגובות
- 964 צפיות
-
-
היי בניתי לי מפרט מחשב שמיועד לגיימינג כבד. חרגתי בכמה מאות שקלים מהתקציב שיעדתי לרכישה ואני רוצה לבדוק אם אפשר לדעתכם לצמצם במחיר במידה שלא תפגע כל כך באיכות. אז הנה המפרט: מעבדי אינטל: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Yasya CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8P67-M Pro B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB Corsair Value Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיסי מסך: ASUS - AMD HD 6950 DCII 2GB GDDR5 DX11 2xDVI 4xDP PCI-E מארזים: Antec One Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) ספקי כוח: SeaSonic 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 (Retail) עכברים: Razer R…
-
- 7 תגובות
- 780 צפיות
-
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא ואני צריך חוות דעת והמלצות מה מיותר מה אפשר להוריד/ להחליף ביותר זול ללא פגיעה בחשבון הביצועים, המטרה היא להוזיל את המפרט ל5000, קירורים וספק כוח אני חושב שלא בחרתי בחוכמה לכל מי ששואל המחשב ישמש בעיקר להורדות, גלישה באינרטנט ומידי פעם מחשקים באיכות גבוה, בתודה נתן. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1067 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 2 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪431 מארז: Fractal Design Define R4 - White כמות: 1 - מחיר: ₪567 קירור למארז: Asetek Vapochi…
-
- 5 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום לכולם . לפני כחודש רכשתי 2 מחשבים ניידים . בהפעלה הראשונית שלהם המחשב הראשון החל להתקין ווינדואוס וכמו שהבנתי כך זה אמור להיות בהפעלה הראשונית . לעומת זאת במחשב השני הוינדואוס עלה ללא כל התקנה , כניראה שמישהו התקין כבר את הוינדואוס . אני , שאיני מבין גדול במחשבים לא הבנתי בהתחלה מה קרה וחשבתי שהכל בסדר , אך לאחר התייעצות עם חברים אמרו לי שהמחשב יכול להיות משומש והחנות דפקה אותי . התקשרתי לחנות ואמרו לי שחובת ההוכחה היא עליי מכיוון שעבר חודש . אני צריך את עזרתכם הדחופה בלהוכיח שהוינדואס הותקן לפני שרכשתי את המחשב , ושהמחשב משומש . תודה רבה לכל העוזרים .
-
- 11 תגובות
- 959 צפיות
-
-
א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ אילוסטרייטור פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). פיפא/פרו הכיוון הוא למסך ips 24 של lg -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.עכבר m705 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? …
-
- 59 תגובות
- 6k צפיות
-
-
המחשב יעמוד בסלון, אז אני רוצה מארז מתאים, ולא יודע איזה טוב שיתאים מבחינת החומרה שאני רוצה לרכוש וגם יהיה מקורר כמו שצריך וגם שלא יעשה הרבה רעש. אני לא רוצה להריץ משחקים על המחשב, אם ירוצו אז סבבה, אבל לא זאת המטרה של המחשב. חשבתי על המפרט הבא סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 519 519 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4400+ Socket AM2 Box AMD1175 545 272 2 זכרון PQI DDR2 1024Mb 800MHz CL5 TURBO 24760 353 353 1 כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB 2500KS 621 621 1 מארז כולל ספק Antec NSK2400-EC 380W 0761345-00240-0 5 פריטים 2,038 ¤ סכום כולל מע``מ חסר לי לוח אם מתאים, כרטיס מסך מובנה (או רגיל), לא צריך לכל השאר(DVD עכבר מקלדת וכו') אני לא יודע אולי שכחתי משהו, כמו קירור למ…
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי בTMS http://tms.co.il/preview/spec/c4pz51mk המפרט הזה מיועד להורים שלי, בעיקר לשימוש גלישה באינטרנט ואופיס ואולי טיפה סרטים. רצתי לדעת עד כמה אני יכול (אם אפשר בכלל) להוריד את המחיר שהוא יעלה, תזומרת לשנות/להסיר רכיבים עד כמה שצריך. הערה- אני לא מוכן לקבל הצעות חלופיות כמו למשל להחליף ללוח AMD או כ.מסך של ATI. (פשוט תשלימו עם זה...) הייתי מעוניין שיגיע כמה שיותר נמוך כמובן אבל לא יהיה עגלה עם סוסה (לפחות לא יותר מידיי).
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-