ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
אהלן אנשים, בעוד כחודש אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באונ' וברצוני לקנות מחשב חדש. אחרי הרבה התלבטות החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב עם מסך 15 אינצ'. עיקר מהות המחשב היא ללימודים [תכנות], לכן אני מחפש שיהיה נוח להשתמש במקלדת שלו ושאזור המקלדת לא מתחמם יותר מדי. [לכן גם העדפתי הטבעית היא למעבד i5]. כמו-כן אני מעוניין במחשב שיהיה בעל כ. מסך איכותי מספיק להריץ משחקים ברמה בינונית-גבוה. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח. עד עכשיו הייתי נעול על הDell vostro 3550, שנראה טוב. הבנתי שיש לו איכות בנייה טובה, אך ממה שראיתי, הוא מצויד בכרטיס מסך RADEON HD6630M, ותהיתי - מהם ביצועי הכרטיס בהשוואה לNvidia GT525M 1GB, ול-Nvidia GT540M? האם הוא חלש משמעותית מה-525? ומה-540? מכיוון והכ. מסך קצת מבא…
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
היי אני שוקל לקנות את המפרט הנ"ל אשמח לקבל הערות ו\או שיפורים שאפשר לעשות, לא יכול לחרוג יותר מ 100 שקל למעלה. בגדול המחשב נועד לעבודה, תכנות, משחקים, מדיה סנטר וכו'. יחובר למסך 24" T240. לא מתכוון לעשות שוב אוברקלוק, שיהיה שקט - חשוב מאוד. G.skill DDR2 4096MB 800MHZ HK CL4-4-4-12 , יחידות 1 ¤340 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1520 Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive, יחידות 1 ¤259 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=211 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 ¤129 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1261 הרכבה של מחשב חדש מעל 3000 שקל - Assembly - New Computer more than 3000nis, יח…
-
- 1 תגובה
- 506 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, אך גם צפייה בסרטים\סדרות ולעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA\PES\cod\אססין קריד.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני שוקל להחליף את המסך עוד כמה חודשים, זה משנה בכלל? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
שלום, אני מתכננת לקנות מחשב נייח לעריכת וידאו, סטילס ותוכנות מוזיקה (כמו אבלטון, קיובייס...ולכן חשוב שגם יהיה שקט) אני מתכננת ללכת ללמוד את זה ולא יודעת אם גם אלמד תלת מימד. התקציב שלי הוא 8000 (עם מערכת הפעלה בעדיפות ל10 פרו) יש אפשרות לחריגה בתקציב עד 1000שח (הכוונה עד 9000). אשמח לקבל מפרט מכיוון שאני כבר ממש מבובלת מכל המידע באינטרנט. תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 378 צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד מה קורה אמיג'וס ? שלום שלום לכולם צריך עזרה בבקשה... חיפשתי בפורום ומצאתי כמעט את כל השאלות - קבלו חח ענק האתר הזה פשוט מצויין אבל יש לי בכל אופן כמה שאלות... אם אני מזמין מחשב נייד מחו"ל (ALIENWARE) אבל לא מארה"ב כי הם לא מוכנים לעשות משלוח אם שום חברה כמו MUSTOP או USADDRESS (לא מכיר עוד חברה אם אחרת , אם קיימת בבקשה תציינו) אז אני רוצה להזמין מאנגליה ששם יש להם בסיס =) המשלוח מתבצע ע"י DHL כולל משלוח ומיסים שם עד הארץ עכשיו שאלתי. דיברתי אם הנציג והוא אמר לי שפה בארץ אני יצטרך לשלם מע"מ איפה אני יכול לברר כמה אני צריך לשלם והאם זה רק מע"מ של 15.5 % או שצריך גם מכס ועניינים אחרים שיכולים להעלות את הקנייה בצורה משמעותית ? שאלה נוספת DELL העולמית בעצם …
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
חברים שלום מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך לימודים. הדרישות בעיקר סטנדרטיות וההיצע רחב. אילו נתונים אמורים להיות חשובים מבחינתי? ועל מה לא מתפשרים? אשמח אם מישהו יוכל למקד אותי על 4-5 אופציות בטווח מחירים של 3-5K. תודה
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד של MSI דגם PR601. מעבד T5800 ו2 GB זיכרון. בלוח אם יש כרטיס מסך משולב של אינטל -4500 שכמובן לא מתאים למשחקים. הייתי רוצה בצורה כלשהי לשדרג את הלפטופ על מנת שיוכל להפעיל משחקים ברמה קצת יותר גבוהה (אני לא מצפה להפעיל קרייסיס). ידוע לכם על דרך כלשהי להוסיף למחשב כרטיס מסך חיצוני אולי? או לחבר ללוח אם? השאלה היא יותר למומחים של הפורום שבמקרה אולי ניסו את הדבר או שמעו על דבר כזה בחו"ל. ידוע לי גם שיש בעיה מבחינת ההספק שהמחשב נועד עבורו ושבכלל זה מה שנקרא long shot..
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
כבר זמן מה,שאני בחיפושים אחר מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי, (פוטושופ ועיצוב גרפי,adobe premiere, אפטר אפקטס, וגיימינג בעיקר) הגעתי בסופו של דבר לדגם הזה:http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=14440 השאלה היא האם הדגם הספציפי הזה יספיק לי עם יכולות רינדור טובות לתוכנות עריכה ולהריץ משחקים בלי תקיעות על איכות נמוכה או שמה יש ללכת את האקסטרה מרחק ולשלם על דגם כזה:http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14442 יש לציין ש 4269 שקלים זה הקצה של הקצה שאני מוכן להוציא. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 964 צפיות
-
-
מה דעתכם על מחשב מיני NUC אינטל Celeron N2820 2.4GHz זכרון 4GB דיסק SSHD 500GB כולל יציאות USB3 ויציאת HDMI ב-1300ש"ח? 1. תקציב מקסימאלי של 2000 ש"ח אם יש סיבה - אולי SSD? 2. ישמש בעיקרלצפייה בסדרות וסרטים (לא לחוצים על איכות מטורפת) וגלישה באינטרנט 3. יחובר לטלויזיה 40 אינץ' 4. אין צורך בציוד הקפי או מערכת הפעלה 5. אזור חיפה 6. שיחזיק 3 שנים תודה!
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפי הכותרת הבנתם, מה שחשוב לי שיהיה מחשב נוח לשימוש עם מסך טוב ומקלדת נוחה מבחינת מעבד וכרטיס מסך אני לא חושב שצריך להגזים כי אני לא עושה בו שום שימוש של משחקים או דברים כבדים חשוב לי יציאת HDMI או כל יציאה למסך LCD בשביל לראות סרטים איזה חברה מומלץ? יודעים איפה כדאי לקנות? על אילו נתונים להסתכל? קראתי את המדריך אבל הוא דיי כללי, ואני לא יודע למתי הוא מעודכן תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
מאיזור הצפון עד המרכז... פשוט תתנו חנויות עם מחירים טובים ושירות אדיב... תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
היי חברים. אני רוצה להגדיל את נפח האכסון של המחשב נייד שלי. כיום יש לי דיסק קשיח SATA (לא יודע אם זה SATA 1 או 2) של 60 GB. המחשב שלי הוא R60e של IBM Lenovo - ThinkPad. א) איפה אני בודק אם הדיסק הוא SATA 1 או SATA 2? ב) איפה אני בודק אם המחשב שלי בכלל תומך בSATA 2? ג) אם מחשב תומך בSATA 2, זה אומר שהוא תומך גם בSATA 1? תודה רבה חברים!
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט מחשב למשחקים ואני מבקש את דעתכם. האם כל החלקים תואמים אחד את השני כמו כן האם כדאי להחליף חלקים מסוימים. מעבד: intel i5 2500K 3.3Ghz לוח אם: ASUS p8h67-m pro זכרון: GSKILL NT 8192MB DDR 1333 CL9 כונן קשיח: Hitachi 500GB 7200RPM SATA-3 כרטיס מסך: Sapphire HD 7770 GHZ Edition 1GB GDDR5 DX11 DVI 2xMiniDP PCI-E גוף קירור: SCYTHE KATANA III - FOR Intel ONLY ספק כוח: Seasonic S12II 430W מארז: Spacecraft VF-I Middle Tower Series Black Case צורב: LG GH22NS את המעבד לא ניתן להחליף כי כבר יש לי את הצ'יפ בבית. האם כרטיס המסך שבחרתי הוא מספיק חזק למשחקים COD3, BF3 וכדומה(יש לי מסך 22 אינץ' רזולוציה 1680X1050)? אולי יש חלופות עדיפות (גם אם הן מעט יקרות יותר) האם הס…
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
יש לי 6GB RAM. כרגע, אין כמעט תוכנות פתוחות. ה-Task Manager מראה על שימוש ב-2.7GB RAM - 46%. מיינתי את הלשונית של ה-Memory ע"פ סדר יורד ורואים כי בסכימה לא עוברים את ה-350-400MB. איך לעזאזל הגענו ל-2.7GB? (בשתי התמונות הבאות, השוני באחוזים של תפוסת ה-Memory נובע מפתיחה של הצייר אם אני לא טועה... לא קריטי) הנחתי שיש חלק בזיכרון שמוקצה לחומרה/תוכנה אשר לא נגיש למשתמש. אבל זאת רק השערה. חשוב לציין, ראיתי תופעה זהה בכל מחשב שעיינתי ב-TS שלו. דגם: Asus ZenBook UX32VD Core i7-3517U מערכת הפעלה: Windows 8.1 64 bit
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6 אלף שקלים חדשים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק גיימינג/משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כל הכותרים החדשים, GTA V, Shadow of Mordor, Skyrim, . כל כותר חדש שיצא ישוחק על המחשב. צריך למקסס או לפחות על כמעט הכי גבוהה כל משחק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע, כנראה FHD, אני רוצה גם הצעה למסך כחלק מהתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב של MSI עכשיו מה זה WIFI ואיך בודקים עם יש את זה? תודה..
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחיצה C שלי התמלאה ואני רוצה לבחון אפשרות של להחליף את הדיסק, אשמח לקבל המלצות כיצד ליישם את הנ"ל - האם ניתן לחבר דיסק נוסף למחשב נייד? האם יש מקום נוסף לדיסק חדש? - האם ניתן לבצע פעולה של GHOST לדיסק קיים? נא עזרתכם,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד עד לסכום של 4000 ש"ח. הניידות שלו היא לא הדבר החשוב, אבל ברור שעדיף שיהיה קל. ''14.1 ומעלה... אני בעקרון צריכה את המחשב להפעלה של אינטרנט, אופיס ברמה גבוהה, פוטושופ ופלאש (לא ברמות מאוד גבוהות). מעדיפה מסך מאט ו- Trackpoint (אם התקציב מסתדר). כמובן שעדיף מחשב כמה שיותר חזק במסגרת התקציב מבחינת מעבד וזיכרון... אם יש לכם הצעות... תודה תודה תודה, ליאת
-
- 1 תגובה
- 486 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הישן מראה סימני שביקת חיים והגיע הזמן לשדרג. אני מתכוון להשתמש בתוכנה BeTwin ץ (http://www.thincomputinginc.com/product_pc_sharing_betwin_vs.aspx) כדי ששני משתמשים יעבדו על אותו המחשב במקביל. בכל רגע צריך שיתאפשר שמשתמש מסויים יוכל לשחק במשחקים בינוניים (SC2 למשל) או לפתח ב VISUAL STUDIO כשהשני גולש באינטרנט או עובד עם OFFICE. כמו כן, אני אוהב להשתעשע מדי פעם ב PHOTOSHOP או עריכת וידיאו קלה וצריך שהמחשב יוכל לאפשר את זה בלי תקיעות (אבל בהחלט לא צריך ביצועי על פה) כמו כן, חשוב שיוכל להפעיל סרטי (HD (1080P. חשוב שהכרטיס יתמוך בשני מסכים במקביל כשכל אחד מהם ברזולוציית HD. תודה מראש! ותשובות לשאלות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסו…
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר בכמה עשרות שקלים לא יותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? צפייה בסרטי HD, פיתוח (Visual Studio), מעט משחקים וגם קצת Flash ו-Photoshop. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? אני לא מצפה שיריץ לי את המשחקים הכי חדשים בהגדרות הכי גבוהות. אני צריך שיריץ משחקים בהגדרות ממוצעות. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד …
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
הייייי אני מחפש מחשב נייד לאחותי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? 14.1'' * משקל רצוי? לא 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אין דרישה מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)320 GB * כונן CD/DVD? צורב? * כונן Bluray? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המחשב ירכש בארה"ב, התקציב 700$ עם חריגה ל800$ אם ההבדל תהומי חשוב שהמחשב יר…
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
ראיתי את המפרט הבא: https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/4 עדיף לחסוך טיפה אבל חשוב שיהיה גם כונן SSD (ושאלה: האם המשתמש במחשב צריך לדעת להשתמש בSSD? כלומר ברגע שהמקום בו נגמר אז הוא צריך לדעת לשמור בכונן D? או שזה שומר בכונן D אוטומטית לאחר שנגמר כל המקום בSSD?) מחשב לשימוש ביתי ללא צורך במשחקים כבדים.. צריך גם מסך נחמד חוץ מהתקציב של המחשב ורמקולים סטריאו + סאב שיתנו צליל טוב אבל לא יותר מ500 שח וגם כמה יעלה חלונות 7 בעברית? עדיף לי לקנות בTMS כי כבר קניתי ויצאתי מרוצה סך הכל וגם אשמח אם יהיה אפשר לשדרג אותו בעתיד אם זה לא ממש מייקר (האפשרות לשדרוג) ואם אפשר לעזור קצת להחליט על איזה…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שיותר שיהיה כמה שיותר איכותי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים + סרטי HD - המשחקים יהיו על מסך 22'' וסרטי HD יהיו על מסך 40'' FULL HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -------- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? משחקים לדוג…
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בכל האתר הזה והכל ואני מחפש את עזרת הקהל במציאת מחשב נייד עד המחיר של 2500 שקלים. בעיקרון יש לי יומלדת מחר וההורים שלי החליטו לקנות לי לפטופ, אבל הבעיה שהמקסימום הוצאות שהם יכולים זה 2500 שקל.. ולפי מה שהבנתי במחיר כזה לא תמצא משהו טוב.. אני, מה שאני קוצה שהמחשב יוכל לעשות זה שאני אוכל לראות בו סרטי DVD ושהמסך לא היה פצפון, אני לא בדיוק מבין גדול ברזולוציות וגודלי מסך אבל שלא היה מיני ממש משהו בינוני יספיק לי, והדבר החשוב ביותר הוא שהיה אפשרות להפעיל משחקים כמו: Assassin's Creed The Sims 2 או אם זה בכלל אפשרי את הסימס החדש שיצא לפני כמה זמן הסימס 3[למרות שלא נראלי הגיוני שזה בכלל יעבוד במחשב נייד כלשהו היום..] שוב פעם אני לא מבין גדול בכל השטויות האלו ואני ר…
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
איך ההתרשמות מה מידת החום שהוא פולט?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-