ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 259$ גג גג גג 300$ ברכישה באמזון בלאקפריידי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ואפטר-אפקט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך רק כרטיס מסך בלבד כי אח שלי השכיל לשרוף את ה 970GTX WF3 שהיה לנו עם חיבור שגוי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קובע - כלומר לא להביא לי קירור סטוק שעושה רעש ומצד שני לא צריך להיסחף עד לקירור פסיבי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? חס וחלילה. 7. האם האם יש צ…
-
- 0 תגובות
- 825 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים \ פלוס עבודות סטודנטיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל 17 / לא משנה מבריק או מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיפות ל HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא משנה משקל המחשב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, H…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז כמו שראיתם בנושא אני צריך עזרה לבניית מפרט בשבילי, אני מחפש מחשב חזק למשחקים בעיקר ובין השאר תוכנות ועבודה כללית על המחשב. המחשב צריך לכלול הכל חוץ ממסך, מקלדת, צורב, כונן דיסקטים ורמקולים. התקציב שלי הוא 5000 ש"ח פלוס מינוס. אני רוצה שהוא יכלול מעבד AMD לפחות 512 ראם ולפחות 80 גיגה וכרטיס מסך חזק מאוד. מי שיכול ולתת לי מפרט טוב, בבקשה הסבר כל חלק וחלק במפרט למה כדאי לי לקחת אותו על חלקים אחרים ועם אפשר להסביר לי קצת על כל הקטע של המפרט למשל למה לקחת את הדגם הזה ולא את השני ... בקיצור הבנתם אותי. תודה מראש !
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
במיוחד למשחקים כבדים..כמו CRYSIS איך זה למשל? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤827 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5QL-E ¤539 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31253 כונן קשיח Hitachi Deskstar 500GB SATA2 16MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=Deskstar500S זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤422 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1356 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44050 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ¤138 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22L מארז ללא ספק NZXT Apollo …
-
- 7 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכולם, בהמלצתכם ניגשתי למספר חנויות כדי לבדוק מקרוב את הנטבוקים השונים. לא פשוט בכלל - חצי מהמחשבים בתצוגה בקושי עובדים... בכל מקרה נוכחתי כי המקשים של העכבר של 1005HA אינם כה נוחים, כלומר לא נענים בקלות - האומנם? זה משהו שמתרגלים אליו? (אני מעדיף לא להזדקק לעכבר חיצוני). בהתאם לכך רציתי לשאול האם היתרון העיקרי של 1005HA (לעומת קומפאק או ACER) הוא זמן הסוללה הארוך או שיש דברים נוספים? אני שואל כי לא ברור לי למה זה משנה כל כך - האם מטען שוקל כל כך הרבה??? תודה וסליחה על האורך...
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אז אני מתחיל ללמוד באוקטובר תוכנה ומחפש מחשב שישרת אותי ל 4 שנים קרובות. מטרות המחשב - אינטרנט אופיס משחקים צפיה בסרטים - גודל המסך 15.6 - רצוי עם מקלדת מלאה (לא יכול בלי הנמפאד בצד ) - לפחות 3 יציאות USB , יציאת HDMI (לא מיני) - אין צורך שיגיע עם מערכת הפעלה (יש לי כבר וינדוס 7 מקורי). אז מצאתי את המחשב ASUS K55VD-SX749H והוא בטווח אבל הבנתי שיש לו בעיות עם ההארד דיסק שבא איתו והוא בכללי לא מומלץ.. המלצות הערות הארות למישהו?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי כולם. בעיקרון החלטתי ללכת על מפרט AMD שרכבתי על סמך המלצות שלכם, אך לפני הקנייה הוצע לי מפרט מבוסס פנטיום4 עליו אני מעוניין להתייעץ עמכם: מעבד: P4 2.8 800Mhz לוח: Asus P4s800D SiS זיכרון: Kingston 512Mb 400Mhz דיסק: WD 120GB 8Mb Buffer כרטיס מסך: Geforce FX5700 128Mb DVI agp8 כונן פלופי צורב LG מארז גנרי 400W מודם פקס PCTEL 56K עכבר אופטי, מקלדת ורמקולים. מחיר: 4100. אפשר עוד להתמקח קצת... מה נראה לכם? בעיקרון האלטרנטיבה בשבילי היא מפרט מבוסס AMD Athlon 2500+ EPOX 84d3+ 512 ADATA 400Mhz compucase (הבסיסי ב390 שקלים עם הHEC) WD 80Gb 8 Mb Radeon 9600 256 MB של Saphirre צורב LITEON פלופי מחיר באזור ה3600. אשמח לדעתכם, כרגע אני נוטה לAMD אבל הקונצנזוס של אינטל מתחיל לפתו…
-
- 8 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד לצרכי לימודים, תכנות ומדיה. (חיבור המחשב לצורך צפייה בסרטים וכו') * גודל המסך - בגדול חשבתי בכיוון של 15.6, אם יש הצעות למחשבים שעונים על הדרישות בגדלים של 13.3 או 14, אשמח אם תאירו את עיניי. * רזולוציית המסך - אין העדפה מיוחדת. * משקל רצוי - מן הסתם המחשב הולך להיות הרבה על הגב ובדרכים. מעדיף לא לחרוג הרבה מעל 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 עד 8 שעות עבודה במקסימום אם ניתן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI עבור צפייה בסרטים. * Bluetooth? לא נחוץ. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של SSD וכונן רגיל - עדיף. חצי טרה אמור לעשות את העבודה. * כונן אופטי? לא נחוץ. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. *…
-
- 0 תגובות
- 900 צפיות
-
-
האם זה מזיק למחשב או לסוללה אם אני מכניס ומוציא את הסוללה בזמן שהמשב עובד ומחובר לחשמל?
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
-
שלום, לפני כ-3 שבועות, הצגתי פה מפרט שהרכבתי לצורך שימוש במשחקים (לא בתדירות גבוהה מדי) ובתצורת HTPC. לאחר מספר שינויים (ושוב תודה לעל המסייעים) הגעתי למפרט סופי. היום ניגשתי לחנות על מנת לקנות את המחשב, והטכנאי/מוכר הציע לי לבצע מספר שינויים, חלקם בגלל חוסר במלאי וחלקם בשל דעה טכנית. בעקרון, אני מעדיף לרכוש בחנות הנ"ל, ובכל מקרה כנראה שאצליח להשיג את המפרט המקורי שביקשתי בסופו של דבר, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם אודות השינויים שהוא ביצע. המפרט המקורי: מארז: NZXT DUET ספק: Enermax Liberty 400 מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L דיסק קשיח: Western Digital 320GB 16MB WD32000AAKS זכרון: Corsair DDR2 800 CL5 Value-Select 2X1GB צורב: LG H62N כרטיס מסך:…
-
- 5 תגובות
- 622 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לסטודנטית לצורכי לימודים ( אינטרנט , אופיס , SPSS וכאלה). ראיתי את המחשב הזה http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10072 ואני לא מכיר את החברה וצריך לדעת אם כדאי לקנות. או המלצה לנייד בטווח מחיר של עד 3000 (ועדיף פחות) תודה
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר,סרטים,גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים+גלישה-תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 מסך: http://www.dell.com/il/business/p/dell-u2312h/pd Dell U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 25 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב בסביבות 2,000 שקל שיהיה רק לגלישה באינטרנט, לשמוע שירים ולראות סרטים. אם אפשר שהוא יהיה שקט (כי הוא נמצא בחדר שינה) מה טוב. לא חובה. לא צריך מסך. עדיפות לחנויות באיזור המרכז. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
בס"ד צריך מחשב עבור משחקים בתקציב של עד 3000 שקל (אפשר לגלוש קצת למעלה לכיוון ה3300-3400 אם צריך). התקציב לא כולל מסך וציוד היקפי. חשוב לי שיהיה: 1. חריץ pci-express 2. תמיכה בdual channel תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 727 צפיות
-
-
רציתי להתקין את מערכת ההפעלה W7 64bit על כונן SSD , בכונן תהייה רק מערכת ההפעלה ,ולכן אני רוצה תיהיה למערכת הרבה מקום למשחק אבל לא סתם לקנות כונן ממש גדול שלא תיהיה שום מערכת שתשתמש בו... רציתי לדעת איזה סוג כונן SSD אתם ממליצים כי שמעתי כל מני סיפורים לקנות עם CACHE ובלי , והאמת שאני לא איש של חומרה אז אני לא ממש מבין . אז איזה סוג של כונן (נפח ועוד פרמטרים) , שמות של כוננים בסוג הזה (עם אפשר). תודה רבה מאוד(:
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בשדרוג מחשב לסטודנט לצרכי לימודים, עבודה משרדית וכו'. יש ברשותי מארז+ספק HEC 6a19 במצב טוב. חוץ מזה יש לי לוח טיפה ישן GigaByte GA-945P-S3. אין צורך במסך וציוד היקפי. כל חנות באיזור הקריות טובה, KSP, פנדה, נעה וכו.... אני מתלבט בין להוסיף כרטיס מסך פשוט או בין החלפת הלוח למשהו כמו 73pvm-s2h. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ועיצוב תעשייתי (תוכנית משולבת). בשנתיים הראשונות רוב הלימודים אם לא 95% הם במדעי המחשב ולאחר מכן 99% יהיה לימודי עיצוב תעשייתי. ההתלבטות היא האם לפצל את הקנייה לשני מחשבים, שלב ראשון מחשב קל ונוח למדעי המחשב שלא אחשוב על המשקל שלו ותמיד יהיה בתיק או לקנות כבר מעכשיו מחשב חזק שיספיק גם למטרות העיצוב ויוכל לשמש אותי כראוי ב4-5 שנים הקרובות. אני יודע שהאפשרות הראשונה היא קצת יותר בזבזנית אך אולי כך אוכל לחסוך בהוצאות כרגע ולחסוך להוצאה יותר רצינית בעתיד. * מטרות המחשב: כפי שציינתי בהקדמה, תכנות וגרפיקה/תלת מימד כאופציה, צפייה בסרטים וקצת גיימינג. * גודל המסך:14"-15.6" לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך: אם לאפשרות של מחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לשמוע חוות דעת על המחשב הבא: השימוש הוא יום יומי(לימודים,גלישה באינטרנט ועוד... https://ksp.co.il/?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=62198&txt_search=ASUS+ZEN+BOOK&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שימושים: אינטרנט ועבודה שוטפת + משחקים (בעיקר MS Flight Simulator ו-FPS למיניו), מעט עריכת וידאו, מעט OC (בטח בהתחלה). מחיר ללא מסך ומקלדת 5500-7500 - אני מעדיף להוציא כמה שפחות, אך עדיין רוצה מחשב טוב שירגיש טוב כ-3 שנים. חשבתי ללכת על: מעבד : E6600 (ראיתי כאן דעות ששווה לרדת ל-6300/6400 - אם אוריד האם הירידה בביצועים תהיה מורגשת?) זכרון: 2x1024 - מהירות אני מתלבט בין 667 לבין 800 וגם האם שווה להשקיע ב-CL4 (מכיוון ש-CL3) יקר מדי. יצרנים Corsair או Geil לא ממש סגור. לוח אם: Asus כאשר אני מתלבט בין ה-P5B ל-P5B Deluxe. כרטיס מסך: הנטייה שלי לחשוב על ה-Leadtek 7900GS או על ה-X1950 מצד שני שניהם תומכים רק ב-DX9. אני שוקל אולי להעביר את כטיס המסך הנוכחי שלי (nvidia 5600 - של י…
-
- 7 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד ללימודים, הדרישות שלי הם מאוד בסיסיות ורציתי לדעת אם יש טעם להשקיע במפרט חדש ומתקדם יחסית (I5, 4GB RAM,) ואם יש מכך ערך מוסף בנוגע לתוחלת החיים של המחשב ולא רק רלוונטי לשימוש בתוכנות מאסיביות ואם יש למשהו המלצות כלליות לגבי הדגמים של ASUS אל מול DELL ו LENOVO תודה רבה. חן
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג מפרט ישן ע"מ שיוכל להריץ vista, משחקים לא חדשים סרטי HD וכו'. כרגע הדברים שאני יודע על המפרט: המעבד - pentium 4 3Ghz. הספק - 480W, לא ברור מי היצרן. מארז- איכס. וגם לא עושה את זה בשקט. קירור - יש מאוורר סטוק על המעבד. חוץ מזה יש מאוורר קטן לפליטת אוויר שמישהו חיבר ישירות לספק, וזה כנראה שרף אותו, כי עכשיו הוא לא עובד. כוננים - צורב וי די וי ושני קשיחים. זיכרון - 768mb בשני סטיקים של ddr. אחד. והבעיה - לוח אם - אין לי מושג. משהו עם דריברים של via. cpu-z אומר לי שהזיהוי שלו הוא "p4m800ce-8237", וחיפוש בגוגל לא נותן לי כלום. אני גם לא מצליח למצוא את הסטרינג זיהוי בביוס. דירקטקס אומר שהדגם הוא p4m80p. דומה. בכל מקרה, אני צריך כרטיס מסך לא יותר מ…
-
- 8 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אהלן, אני מניח שכולכם כבר ראיתם את הגיימפליי הבלתי ייאמן של BATTLEFIELD3 שלוקח את הגרפיקה הממוחשבת של ימינו צעד אחד אם לא שניים קדימה. אחרי שנפלה לי הלסת לרצפה, הלכתי לאתר של DICE ושם גם יצאו לי העיניים מהמקום כשראיתי מהם דרישות המערכת של המשחק. רצוי לציין שעד היום לא היו לי שום בעיות לשחק ב-1920X1200 ללא האטות מיותרות עם המחשב הנוכחי שלי שעוד מעט כבר בן 4: X2 SLI 260 GTX INTEL Q9450 STOCK 4GB DDR2 REDLINE 8200 1GHZ שני הארד דיסקים של 250GB סטנדרטים ב-RAID0 ההנחה שלי שלקראת המשחק הזה לבטח אצטרך להחליף את המחשב או לפחות לשדרג אותו. לכן הייתי רוצה לבחון את האפשרויות בעזרתכם. נניח הייתי עושה למעבד OC, קונה שני 580 GTX או לחלופין אחד 590GTX ומשאיר את אחד מהכרטיסים שלי עבור P…
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
דרושה הצעת מחיר למחשב desktop ללא ציוד היקפי לשימוש בסיסי: מיילים אופיס וכו'. עדיפות לחנויות בחיפה והסביבה תקציב: בין 1500 ל 2500 פחות חשוב שיהיה שקט וגם overclocking מערכת הפעלה כן (בינתיים) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל באילת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית- Indesgin Photoshop illustrate 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-