ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום, לפני כ-3 שבועות, הצגתי פה מפרט שהרכבתי לצורך שימוש במשחקים (לא בתדירות גבוהה מדי) ובתצורת HTPC. לאחר מספר שינויים (ושוב תודה לעל המסייעים) הגעתי למפרט סופי. היום ניגשתי לחנות על מנת לקנות את המחשב, והטכנאי/מוכר הציע לי לבצע מספר שינויים, חלקם בגלל חוסר במלאי וחלקם בשל דעה טכנית. בעקרון, אני מעדיף לרכוש בחנות הנ"ל, ובכל מקרה כנראה שאצליח להשיג את המפרט המקורי שביקשתי בסופו של דבר, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם אודות השינויים שהוא ביצע. המפרט המקורי: מארז: NZXT DUET ספק: Enermax Liberty 400 מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L דיסק קשיח: Western Digital 320GB 16MB WD32000AAKS זכרון: Corsair DDR2 800 CL5 Value-Select 2X1GB צורב: LG H62N כרטיס מסך:…
-
- 5 תגובות
- 617 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לסטודנטית לצורכי לימודים ( אינטרנט , אופיס , SPSS וכאלה). ראיתי את המחשב הזה http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10072 ואני לא מכיר את החברה וצריך לדעת אם כדאי לקנות. או המלצה לנייד בטווח מחיר של עד 3000 (ועדיף פחות) תודה
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר,סרטים,גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים+גלישה-תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 מסך: http://www.dell.com/il/business/p/dell-u2312h/pd Dell U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 25 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב בסביבות 2,000 שקל שיהיה רק לגלישה באינטרנט, לשמוע שירים ולראות סרטים. אם אפשר שהוא יהיה שקט (כי הוא נמצא בחדר שינה) מה טוב. לא חובה. לא צריך מסך. עדיפות לחנויות באיזור המרכז. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
בס"ד צריך מחשב עבור משחקים בתקציב של עד 3000 שקל (אפשר לגלוש קצת למעלה לכיוון ה3300-3400 אם צריך). התקציב לא כולל מסך וציוד היקפי. חשוב לי שיהיה: 1. חריץ pci-express 2. תמיכה בdual channel תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
רציתי להתקין את מערכת ההפעלה W7 64bit על כונן SSD , בכונן תהייה רק מערכת ההפעלה ,ולכן אני רוצה תיהיה למערכת הרבה מקום למשחק אבל לא סתם לקנות כונן ממש גדול שלא תיהיה שום מערכת שתשתמש בו... רציתי לדעת איזה סוג כונן SSD אתם ממליצים כי שמעתי כל מני סיפורים לקנות עם CACHE ובלי , והאמת שאני לא איש של חומרה אז אני לא ממש מבין . אז איזה סוג של כונן (נפח ועוד פרמטרים) , שמות של כוננים בסוג הזה (עם אפשר). תודה רבה מאוד(:
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בשדרוג מחשב לסטודנט לצרכי לימודים, עבודה משרדית וכו'. יש ברשותי מארז+ספק HEC 6a19 במצב טוב. חוץ מזה יש לי לוח טיפה ישן GigaByte GA-945P-S3. אין צורך במסך וציוד היקפי. כל חנות באיזור הקריות טובה, KSP, פנדה, נעה וכו.... אני מתלבט בין להוסיף כרטיס מסך פשוט או בין החלפת הלוח למשהו כמו 73pvm-s2h. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 744 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ועיצוב תעשייתי (תוכנית משולבת). בשנתיים הראשונות רוב הלימודים אם לא 95% הם במדעי המחשב ולאחר מכן 99% יהיה לימודי עיצוב תעשייתי. ההתלבטות היא האם לפצל את הקנייה לשני מחשבים, שלב ראשון מחשב קל ונוח למדעי המחשב שלא אחשוב על המשקל שלו ותמיד יהיה בתיק או לקנות כבר מעכשיו מחשב חזק שיספיק גם למטרות העיצוב ויוכל לשמש אותי כראוי ב4-5 שנים הקרובות. אני יודע שהאפשרות הראשונה היא קצת יותר בזבזנית אך אולי כך אוכל לחסוך בהוצאות כרגע ולחסוך להוצאה יותר רצינית בעתיד. * מטרות המחשב: כפי שציינתי בהקדמה, תכנות וגרפיקה/תלת מימד כאופציה, צפייה בסרטים וקצת גיימינג. * גודל המסך:14"-15.6" לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך: אם לאפשרות של מחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח לשמוע חוות דעת על המחשב הבא: השימוש הוא יום יומי(לימודים,גלישה באינטרנט ועוד... https://ksp.co.il/?select=&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=62198&txt_search=ASUS+ZEN+BOOK&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שימושים: אינטרנט ועבודה שוטפת + משחקים (בעיקר MS Flight Simulator ו-FPS למיניו), מעט עריכת וידאו, מעט OC (בטח בהתחלה). מחיר ללא מסך ומקלדת 5500-7500 - אני מעדיף להוציא כמה שפחות, אך עדיין רוצה מחשב טוב שירגיש טוב כ-3 שנים. חשבתי ללכת על: מעבד : E6600 (ראיתי כאן דעות ששווה לרדת ל-6300/6400 - אם אוריד האם הירידה בביצועים תהיה מורגשת?) זכרון: 2x1024 - מהירות אני מתלבט בין 667 לבין 800 וגם האם שווה להשקיע ב-CL4 (מכיוון ש-CL3) יקר מדי. יצרנים Corsair או Geil לא ממש סגור. לוח אם: Asus כאשר אני מתלבט בין ה-P5B ל-P5B Deluxe. כרטיס מסך: הנטייה שלי לחשוב על ה-Leadtek 7900GS או על ה-X1950 מצד שני שניהם תומכים רק ב-DX9. אני שוקל אולי להעביר את כטיס המסך הנוכחי שלי (nvidia 5600 - של י…
-
- 7 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד ללימודים, הדרישות שלי הם מאוד בסיסיות ורציתי לדעת אם יש טעם להשקיע במפרט חדש ומתקדם יחסית (I5, 4GB RAM,) ואם יש מכך ערך מוסף בנוגע לתוחלת החיים של המחשב ולא רק רלוונטי לשימוש בתוכנות מאסיביות ואם יש למשהו המלצות כלליות לגבי הדגמים של ASUS אל מול DELL ו LENOVO תודה רבה. חן
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג מפרט ישן ע"מ שיוכל להריץ vista, משחקים לא חדשים סרטי HD וכו'. כרגע הדברים שאני יודע על המפרט: המעבד - pentium 4 3Ghz. הספק - 480W, לא ברור מי היצרן. מארז- איכס. וגם לא עושה את זה בשקט. קירור - יש מאוורר סטוק על המעבד. חוץ מזה יש מאוורר קטן לפליטת אוויר שמישהו חיבר ישירות לספק, וזה כנראה שרף אותו, כי עכשיו הוא לא עובד. כוננים - צורב וי די וי ושני קשיחים. זיכרון - 768mb בשני סטיקים של ddr. אחד. והבעיה - לוח אם - אין לי מושג. משהו עם דריברים של via. cpu-z אומר לי שהזיהוי שלו הוא "p4m800ce-8237", וחיפוש בגוגל לא נותן לי כלום. אני גם לא מצליח למצוא את הסטרינג זיהוי בביוס. דירקטקס אומר שהדגם הוא p4m80p. דומה. בכל מקרה, אני צריך כרטיס מסך לא יותר מ…
-
- 8 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אהלן, אני מניח שכולכם כבר ראיתם את הגיימפליי הבלתי ייאמן של BATTLEFIELD3 שלוקח את הגרפיקה הממוחשבת של ימינו צעד אחד אם לא שניים קדימה. אחרי שנפלה לי הלסת לרצפה, הלכתי לאתר של DICE ושם גם יצאו לי העיניים מהמקום כשראיתי מהם דרישות המערכת של המשחק. רצוי לציין שעד היום לא היו לי שום בעיות לשחק ב-1920X1200 ללא האטות מיותרות עם המחשב הנוכחי שלי שעוד מעט כבר בן 4: X2 SLI 260 GTX INTEL Q9450 STOCK 4GB DDR2 REDLINE 8200 1GHZ שני הארד דיסקים של 250GB סטנדרטים ב-RAID0 ההנחה שלי שלקראת המשחק הזה לבטח אצטרך להחליף את המחשב או לפחות לשדרג אותו. לכן הייתי רוצה לבחון את האפשרויות בעזרתכם. נניח הייתי עושה למעבד OC, קונה שני 580 GTX או לחלופין אחד 590GTX ומשאיר את אחד מהכרטיסים שלי עבור P…
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-
-
דרושה הצעת מחיר למחשב desktop ללא ציוד היקפי לשימוש בסיסי: מיילים אופיס וכו'. עדיפות לחנויות בחיפה והסביבה תקציב: בין 1500 ל 2500 פחות חשוב שיהיה שקט וגם overclocking מערכת הפעלה כן (בינתיים) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל באילת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית- Indesgin Photoshop illustrate 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזאת אני מתלבט בין קניית מחשב נייח לנייד בגדול שתי המחשבים יהיו ביתיים לשימוש יומיומי אינטרנט/משחקים וכו'.. (LCD 17) (מפרט למחשב נייד ונייח) מה שאני רוצה לשאול אותםכם מה ההבדל בין מחשב נייח לנייד מבחינת ביצועים, מה כדאי? והאם משתלם לקנות מחשב נייד לשימוש בייתי! תדוה רבה למי שיעזור!
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בהתאם להוראות, אשיב על השאלות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000 - 3500 ש"ח. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדיות, משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין רכיב כזה 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? AMD במעבדים, AMD-ATI בכ.מסך, אבל אני פתוח לאפשרויות. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא, הוא מיועד למטרות גיימינג, אוברקלוק שייעשה בחנות (רק למעבד) ולהחזיק בערך שנתיים-שלוש. רעש לא משנה לי. אשמח במיוחד לחוות דעת על הלוח אם/מארז/ספק שאלה הדברים שאני הכי לא מבין בהם (יש לי כרגע את ה-CM690 במחשב נוכחי, אבל זה מעל 3 שנים ולמרות שאני יודע שהוא מארז מצויין אין לי מושג אם יצא משהו יותר טוב ממנו) גם האם הגרסא של הכרטיס מסך נחשבת לטובה (מבחינת קירור). אם אפשר שלא לחרוג ואפילו לקצץ, זה ממש יעזור לי, תודה רבה! מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש! ₪1033 לוח אם: [..] INTEL BUFFALO FLAT : BLKDP67BAB3 ₪538 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪183 כמות:2 …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים כבר כמה שנים שאני רשום לאתר ומקבל וקורא כתבות שמגיעות אליי במייל אך מעולם לא היה לי הצורך לכתוב כאן , אם ככה יש מצב שזאת הודעה ראשונה או בין הבודדות שכתבתי. בעקרון אני איש של מוצרי Intel , אי שם בעברי המעט רחוק עבדתי בחברת IT קטנה בראש העין עוד לפני ש KSP או IVORY הגיחו אל חיינו , כשעוד דיסקים של 80GB היו נחשבים חדשים, 40 מחשבים ביום למשך 6 שנים , בספירה קלה הרכבה של 70500 מחשבים. היום אני עוסק בתחום השרתים והתרחקתי מכל תחום הגיימינג וזאת עם מחשב מלפני 14 שנה . גם לסנדלר נמאס להיות יחף ולכן החלטתי להתייעץ עם בעלי ידע לגבי מחשב שמיועד לגיימינג , מעבדות vmware , ובעיקר VR. מקסימום הוצאה עד 8K (לא מאילת אבל …
-
- 0 תגובות
- 992 צפיות
-
-
בשעה טובה קניתי את: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12652 כעת אני רוצה לשדרג את ההארדיסק לSSD ולהוסיף עוד 4GB זיכרון... אם אני אקנה אם הרכיבים ויריכב אותם בעצמי אני אאבד את האחריות? תודה
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
המחשב לשימוש ביתי - בעיקר אינטרנט, שירים וסרטים את המחשב אני אקנה בלונדון.. לכן מה שאני מבקש זה רק לדעת מה לוודא שיהיה במחשב בצורה מינימלית (מינימום RAM, מעבד מינימלי לעבודה..) רצוי שהוא יהיה כמה שיותר קטן וישקול כמה שפחות עד כה, מה שאני חושב לנכון זה שיהיה במחשב 2GB RAM ולפחות HD של 160GB אך הידע שלי דל מאוד במעבדי המחשבים הניידים, לכן אצטרך עזרה. סוללה - נושא די משמעותי, חשוב שהמחשב יחזיק כמה שעות של עבודה מסך - פחות קריטי, יותר חשוב שהמחשב יהיה קטן, אבל שיוכלו לראות בו בצורה סבירה כרטיס מסך - מספיק מובנה, לא נדרש כ.מ. חזק HD - לפחות 160GB RAM - מינימום 1GB, רצוי 2GB OS - רצוי XP מקווה שפירטתי מספיק, תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב האחרון שהיה לי - P3 1000 שבק חיים לאחר שעשה את שירותו באמינות ובנאמנות. יש לי מחשב P4 שאול אני צריך להחזיר. הגיע הזמן לרכוש מחשב חדש, במחיר סביר - בסביבות 1400-1800 ש"ח (לא כולל מסך). להלן מפרט שהציעו לי בKSP, יש לי חבר שעובד שם: מעבד אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 73PVM-S2H s775 1333Mhz, nForce 630i, DDRII 800, GF7100, PCI-E, HDMI זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB (Kingston דיסקים קשיחים WD 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך OnBoard GeForce 7100 HDMI כרטיסי קול 7.1 Channel Audio ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים HJA-6000 MIDI Black (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 450W, 12cm Fa…
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP מדגם Pavilion G6 1150sj שמתי לב כי המחשב מתחמם בצורה מוגזמת שקשה אפילו להניח את הידיים על מנת לכתוב במקלדת. פתחי האוורור נקיים מאבק והמאוורר עובד. מה יכולה להיות הסיבה להתחממות הזאת? ואם יש דרך לפתור אותה? תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, סוף כל סוף החלטתי לקנות מחשב חדש זה המפרט ואודה על חוות דעת/המלצות: מארז Compucase 6A19 ספק כח Enermax 520W לוח אם Asus P5LD2 Deluxe מעבד Intel P-4 3.0Ghz LGA775,2MB מאוורר Termaltake - Big Typhoon זיכרון Samsung 667Mhz 512MB DDR2 כפול 2 (סה"כ 1GB) כרטיס מסך Gigabyte Gforce 6600GT 256MB+DVI PCI-X דיסק קשיח WD 80GB +8MB SATA2 דיסק קשיח WD 200GB +8MB SATA2 צורב DVD של LG כפול 16 כונן TEAC 1.44 עכבר Logitech MX-510 מקלדת מולטימדיה Microsoft בקשר למסך אני עדיין מתלבט אבל כהראה אלך על Viewsonic G90F אז מה אתם אומרים? שווה?
-
- 13 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך הצעות לשני מפרטים שני המפרטים מיועדים למשחקי מחשב וקצת לעבודה שני המפרטים לא כוללים שום ציוד הקפי המפרט הראשון יהיה במחיר של 6,000 והמפרט השני יהיה במחיר של 9,000 לא משנה לי AMD או INTEL העיקר שיהיה הכי טוב תודה רבה רבה לכל העוזרים
-
- 44 תגובות
- 3.5k צפיות
-