ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
היי חברים. אשמח אם תוכלו להציץ על המפרט שבניתי, ולומר לי אם לדעתכם הכל תקין. אם הייתם משנים אז מה הייתם משנים ולמה... האם כל הרכיבים ברמה גבוהה ותואמים מבחינת BUS CLOCK... האם הסטיק זכרון שבחרתי טוב או כדי לשדרג. ובכללי כל פנינת חוכמה שלא חשבתי עלייה תתקבל בברכה. תודה. המפרט: מעבד: 1659 ₪ - - Octa Core i7 10700K 3.8Ghz-5.1Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 305 ₪ - Noctua NH-U14S לוח אם: 1422 ₪ - * חדש * - ASUS ROG STRIX Z490-E GAMING זכרון: 511 ₪ - Corsair Vengeance LPX 16G (2x8G) DDR4 3600Mhz CL18 Black KIT כרטיס מסך: 3360 ₪ - - ASUS RTX2080 SUPER 8G Up To 1845Mhz STRIX דיסק קשיח: 727 ₪ - - WD Black 1T …
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
שלום רב. בעוד מספר חודשים אני נוסע לארה"ב ואני מתכנן הביא מחשב נייד לארץ. התקציב שלי הוא 750 $ עם מפרט כדילקמן : משקל סביבות ה2 קילו. מסך 13-13.5 מעבד I 5 SANDY BRIDGE כניסת USB 3 אחת לפחות תודה מראש זמן הפעלה של 6 שעות לפחות רצוי ללא כרטיס גרפי יעודי. עם אחריות שתופסת בארץ EDIT : נכון לעכשיו המחשב שעונה על הדרישות שלי באופן הטוב ביותר הוא ה VOSTRO 3350 אם למישהו יש הצעה טובה יותר אשמח לשמוע בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
אבא שלי קנה מחשב נייד חדש:asus k550la-xx101d עכשיו זה בא עם FREEDOS ועשיתי דיסק של WIN7 BOOTABLE ואני לא מצליח לפתוח את הBIOS כל פעם שאני מדליק תמחשב ניפתח לי רק אפשרות להעלות את הFREEDOS
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני שבועיים רכשתי מחשב נייד Dell Studio 1555 עם כרטיס מסך 4570 של ATI, בסך הכל אני מאוד מרוצה מהמחשב אבל יש רק דבר אחד שמפריע לי (כפי שניחשתם מהכותרת) וזה התחממות המחשב בצד שמאל והטאצ'פאד מלמעלה והתחממות כמעט בכל האזור שלמטה (המאווררים שלו נמצאים למטה) במיוחד כשהוא על המיטה או על הרגליים שלי ובמיוחד כשאני מריץ משחקים. אחרי שחפרתי פה קצת בפורום הבנתי שאם לקנות משטח קירור אז רק של Zalman nc 200 או Zalman nc 150 אבל מצד שני היו פה כמה אנשים שכתבו שמשטח קירור עם מאווררים זאת הוצאה מיותרת ואפשר להסתפק פשוט במעמד-פאד שמגביה את המחשב ונותן למאווררים אפשרות לשאוב אוויר לא חם. אז יש לי כמה שאלות: 1.מה ההבדל בין ה NC 200 ל- NC 150 ? איזה מהם יתאים לי יותר למחשב שהוא 1…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום , אשמח לקבל שם של אתר אמין ומשתלם לקניית מחשב מארהב , תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
כבר כתבתי כאן לפני יומיים- אבל עדיין לא החלטתי) אני מחפש מחשב ללימודים בעיקר ולצפייה בסרטים מדי פעם ושימוש באי-מיול. אני מתלבט בעיקר בין מחשב שנחשב פחות טוב אבל יותר חזק - msi עם מעבד c2d T5750 2.0 GHz ודיסק קשיח של 250 GB לבין מחשב שנחשב יותר טוב אבל פחות חזק- acer עם מעבד dual core T3200 2.0 GHz ודיסק קשיח של 160GB. שני המחשבים הם בעלי מפרט די דומה למעט כרטיס המסך- ב acer הוא יותר מתקדם, 4500 , אבל זה לא מאוד משמעותי מבחינתי. ה acer זול מה msi בכ- 350 שקלים. כמו שכתבתי, אני צריך את המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, לימודים (בלי תוכנות מפוצצות), לראות סרטים מדי פעם ולהוריד סרטים באי-מיול. האם ה acer עם המעבד הנ"ל יוכל לאפשר לי הורדת קבצים ובמקביל גלישה באינטרנט במהירות ס…
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000(כולל כרטיס מסך) אפשר 5,500 2.מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועבודה תכנות python php c וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD יש, בנוסף יש מארז MINI ITX של CollerMasterBox NR200 ז"א ספק כוח SFX ולוח-אם mini itx 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 חשוב אבל לא אלך לכיוון קירור נוזלי וכו'. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורו…
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למולטי טאסקינג שיעבוד בצורה חלקה ומהירה עם תוכנות גרפיקה כבדות ( פוטושופ, ריפ, תוכנות קולאז'ים, ) ללא מסך. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
לגרפיקאית שמריצה פוטושופ, אילוסטריטור, פרמיאר, איןדזיגן, אפטר אפפקט, שתריץ בסוף וידאו וגרפיקה רגילה, נבנה המפרט הבא כשחשוב לנו להבין שלא פיספסנו משהו מהותי (הלךפה של רכיב אחד שיכול לשדרג את המהירות והיעילות של המחשב): ZT-A30600H-10M-PC - ZOTAC - קישור לדף המוצר GeForce RTX3060 12GB OC - With New PC Only - Twin Edge Series MZ-V7S1T0BW-PC - Samsung - קישור לדף המוצר 1024GB (1TB) SSD 970 EVO Plus M.2 NVMe (M2) - With New PC Only KF432C16…
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
- 1 follower
-
-
הוא צריך מחשב מבוסס אינטל עם זיכרונות ddr333, מיועד למשחקים. הוא צריך מפרט דחוף, בתקציב של עד 4600ש"ח כולל המסך, לא צריך רמקולים ולא צריך צורב, ולא dvd. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית וחישובים בעיקר MATLAB וDIFFRACT 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן, מסך 20-22, מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? זקוק להכל. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה אם היא יכולה ליהיות מהירה מאוד (24-48 שעות מקסימום) 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. עדיפות גדולה מאוד לKSP, חייב לקנות את המחשב ביום י…
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
טוב ככה, היתי בכל זאת בזיגזג.. וזה מה שהם הציעו לי .. (הם כמובן ליכלכו על לוג'יק פיסי) אבל ל חנות אומרת אותו דבר על המתחרה... לפי דעתי המפרט שלהם יותר משתלם משל לוג'יק פיסי : זיגזג: כמות מוצרים סה"כ 1 AMD Athlon 64 (3000+) - 512K Cache [754 Pin]- RETAIL 1,081.74 ש"ח 1 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) - original 567.69 ש"ח 1 .EPOX EP-8KDA3J (nForce3 250) - ATX 625.80 ש"ח 1 Pointofview- Geforce 6800LE 128MB DDR - DVI/TvOut - BULK 1,394.64 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 415.71 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE 335.25 ש"ח 1 LITEON 52x 32x 52x CD-RW - (OEM) - BLACK 187.74 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 16…
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
הציעו לי לאחרונה לרכוש את המחשב שמופיע בכותרת ב- 3750 ש"ח השימושים יהיו שימושים משרדיים לצורכי עבודה שום דבר מעבר לכך האם אני מקבל תמורה עבור כספי? האם מחשב זה אמין ?
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
בוקר טוב וחג קניות שמח לכולם :) אני מחפש נייד להחליף את הU30S ASUS הישן שלי, סחב יפה עד עכשיו אבל ממש משתעל תקציב עד 3K+-, עדיפות למעבד I7, שואף ל16GB זיכרון ו1TB SSD ראית שני דגים שנראים לי זהים, אבל משום מה הפרש המחירים בהם הוא כ400 ש"ח, בכמה רשתות https://www.bug.co.il/brand/asus/color/gray/laptop/x515ea/bq869w https://www.bug.co.il/brand/asus/color/black/vivobook/15/x1500ea/bq2577w מה אני מפספס פה? שניהם בדיוק עם אותה חומרה לא? (וגם אותם כניסות USB וכו') תודה
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, בכיף. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש צריך, אז 100-300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, וירטואליזציה כבדה, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה שאקנה את מסכי הIPS. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך ב…
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
בס"ד אין בעיה בתקציב אבל לא מעוניין לקנות מחשב ב-7-10K אלא מחשב טוב שיעבוד לכל המשחקים בוא נגיד בשנה הקרובה.. חשבתי על שתי סטוקים זיכרון-אחד 2GB ועוד סטיק של ג'יגה. דיסק קשיח 250GB. צורב אני רוצה את ההכי טוב שיש-שמצורך מדיות גדולות מאוד(8GB ואלו של יותר) שמעתי גם שיש של לייזר-אבל הייתי שמח לשמוע הצעה לגבי צורב שצורב מדיות מהגדולות שיש וגם קורא אותם והכל בכונן אחד.. מעבד אני חושב לקחת את הQUAD או ה-E 6 משהו שכחתי את המספר אבל שהכי מתקרב אליו אני חושב ה-EXTRIM.. כרטיס מסך-8900 יקר מדי ובמיוחד הULTRA אבל אני מה אתם אומרים- אם אני אקח לוח תומך מערך SLI וישים כרטיס אחד(למרות שהצעתם פה שאם רוצים SLI לקנות במקום....) של 8600 או כרטימס שמתקרב ל8900 אבל פחות במחיר(1000-1500)סביר ו…
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
היי חברים, אני מעוניין לקבל הצעות למפרט (מעבד, לוח אם וזכרון בלבד) התקציב 3000-4000 ש"ח המחשב יריץ DB של אורקל, עבודה ב פוטושופ, אינטרנט ואופיס. מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הוא לצרכי לימודים. כרגע יש תקציב גדול והוא לא יוחלף בשנים הקרובות כך שחשבתי על משהו מהסדרות העסקיות שאיכות הבניה והעמידות שלהן טובות. המחשב ישמש לעבודה משרדית וצפיה בסרטים בלבד. גודל עדיף סביב 14 או 13.3 ומסך מאט. כמו כן נדרש דיסק קשיח של 256GB לפחות אם הולכים על SSD. אין דרישות מיוחדות מעבר לכך, המחשב לא יהיה יותר מדי נייד ורוב הזמן יישאר בבית. יש לי מחשב של Fujitsu שנרכש בשנת 2008 ועבד עד היום (6 שנים) כמו גדול אז אני מקווה שגם היום עדיין מרכיבים מחשבים כאלה. אופציות שחשבתי עליהן הן Dell Latitude 7440 או אחת מסדרות ה-Thinkpad של לנובו אבל המבחר שם מסחרר אז אין לי מושג מאיפה להתחיל. מה ההמלצות כאשר עמידות ואורך חיים הן הדרישות הכי חשובות?
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
קיבלתי את ה DV6 1310 עם WIN 7 . לפי מה שראיתי אין דיסק של ה WINDOWS . מה קורה אם אני מפרמט ? איך יותקן לי מחדש ה WINDOWS ?
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
קניתי מקלדת בארה"ב ולצערי היא לא נוחה לי. אני מעוניין למכור אותה ולא יודע כמה אפשר לבקש עליה. היא היתה בשימוש כשבועיים, מעבר לזה היא נקיה וחדשה. אין כיתוב בעברית. עלתה לי 660 ש"ח כולל משלוח. המודל: Topre Type Heaven
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב שישמש אותי ללימודים באוניברסיטה. בגלל שהוא ישמש אותי בעיקר לאופיס ואינטרנט אין לי צורך לקנות מחשב חזק במיוחד. רק שיריץ את הדברים האלה מהר, ושיצליח להריץ סרטי HD ושיהיה לו חיבור HD (אני מתכנן לחבר אותו לLCD). לאחר בדיקה של הרבה מאוד דגמים אני מתלבט בין שלושה, אולי תוכלו לעזור לי. האחד הוא ה dell inspiron n3010 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a430m.htm שהוא ללא ספק המחשב הכי חזק מהשלושה, אבל עם הזמני סוללה הכי חלשים. אני לא יודע אם יש טעם באמת לקנות מחשב חזק כל כך לשימושים הצנועים שלי. השני: ACER ASPIRE 3810T http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=LXPCR0X112&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he קצת פרטים על המחשב:…
-
- 1 תגובה
- 956 צפיות
-
-
http://www.notebookclub.co.il/products/e6220-7140.htm עם מעבד I7 ו4 גיגה זכרון. עדיין לא החלטתי אם למכור אותו עם 320 גיגה הרדדיסק או SSD 250.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
Proccor: AMD 2100 Colling: SLK-600 + SF2 - לקחתי את זה בגלל שאין SK7 Motherboard: RDA3+ Memory: 512x2 3200 DDR Winbond (512x2 = 1Gb) - האם זה טוב ל אוברקלוק??? C.Video: Hercules 9700 Non-Pro C.Sound: Audigy Extended - אין לשנות אני חייב את זה CD-Rom: Lite-On 52x HDD: 80Gb 8Mb WD Case: Antec High Performance Plus View 1000 AMG Case (P/S not included) P\S: HEC (Heroichi) 475VD-T Power Supply Monitor: 15.1" LG L1510S / L1511S LCD Monitor
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
זה הראשון http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=994&ProductID=19961&VariantID=19962 זה השני http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?FolderID=994&ProductID=19702&VariantID=19703 המחשב הוא לצורכי משחקים, איזה מחשב אתם מעדיפים לי לקנות?
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום לכן אני לא מודע לכל החוקים של כתיבת דיון וכו' אשמח אם תעזרו לי בהמלצה לגבי מארז קומפקטי למחשב המחשב שלי נקנה לפני 3 שנים המפרט שלו כולל: I7-2600K GTX 560 TI 8GB RAM לוח אם: Z68 ASUS (אני לא בטוח לגבי זה) מארז THERMALTAKE מארז גיימינג סטנדרטי ** בנוגע לשאר הרכיבים התפשרתי עליהם כאשר קניתי את המחשב על מנת לקדם רכיבים אחרים אני בטוח שאני יחליף אותם אני מעוניין לבצע שדרוג של המחשב שיכלול את הדברים הבאים: מארז קטן אני מתכוון להציב את המחשב בארונית לטלוויזיה האורך המומלץ הוא עד 24 ס"מ אך אם אין שום מארז שיתאים ניתן לעבור גם את ה30 ס"מ כרטיס מסך חדיש יחסית שיוכל להריץ בצורה סבירה משחקים וגרפיקה (עד 1000 ש"ח) בנוגע למעבד אני מרוצה מאוד מהביצ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-