ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב וגשום לכולם, הפורום הזה סייע לי מאוד בזמנו בקניית המחשב הנ''ל ואני מקוה שהוא יוכל לסייע לי גם כעת. בשנת 2014(!) קניתי מחשב סלוני אך ורק לצורך חיבור לטלויזיה וצפיה בסרטים - המפרט מצורף מטה - והכל היה אחלה עד שמתה לי הטלויזיה. רכשתי טלויזיה חדשה (סמסונג 55 4k) ומשום מה כל צפיה בסרט מלווה עכשיו במין גמגום ותקיעות קטנות. אני ממש לא מבין גדול בתחום אבל מקריאה הבנתי שזה יכול להיות מאוד שכרטיס המסך לא עומד בזה יותר . אשמח מאוד לעצתכם האם יש מה לשדרג במחשב או שצריך להחליף את הכל, כמו כן, אם לדעתכם כדאי לשדרג משהו ספציפי, כמו SSD וכו'. תודה רבה רבה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מדובר במקבוק אלומיניום דגם LATE 2008. מעבד CORE 2 DUO P8600 2.4GHZ 4GB DDR3 1066 כרטיס מסך NVIDIA 9400M 256MB הארד דיסק משודרג W.D 320GB 7200RPM סוללה תקינה. מערכת הפעלה הכי עדכנית -OSX MAVERICKS פועל נהדר. הכל פועל נהדר בעיה טכנית אחת- רק הלחיצה הפנימית(לא הנגיעה) של הTRACKPAD קצת דפוקה ולא נלחצת פעמים רבות. http://www.notebookreview.com/assets/38168.jpg כמה לדעתם שווה?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר'ה עבודה מצויינת!!! ממש תודה בשם כל האנשים שאתם עוזרים להם פה.! הממ.. אז ככה. מחשב ב 2000-2500 לשימוש משרדי: אופיס אינטרנט תוכנות מוזיקה וסרטים. כרטיס מסך גג ב 250-300 שקל. הארד דיסק 160 או 200 מה שנכנס בתקציב .עדיפות ל 160. לוח אם רק רק של אינטל.לא מעוניין ב AMD . יש לי ציוד הקפי+מסך אז לא להכניס למפרט. אם אפשר משהו סבבה בפחות כסף אז אחלה. בתודה ויום טוב ! עידן .ש.
-
- 8 תגובות
- 610 צפיות
-
-
מעבד 6600 לוח אם P5B DLX זכרונות 2GB 800MHZ TRANSDEND כרטיס 8800GTS ASUS ספק ליברטי 400 HD WD2500KS מארז ANTEC LANBOY צורב DVD NEC X18
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
היי אני מחפשת נייד בשביל החבר, וקצת הלכתי לאיבוד מרוב ההיצע... 1. מה התקציב? עד 3000 שקלים עם חריגה של עד 200 שקלים... 2. מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס, אולי קצת צפיית סרטים. בעיקרון הבחור מתחיל בקרוב קורס מקצועי ושנה הבאה מתחיל ללמוד והנייד צריך לשמש אותו גם אז. בגדול המחשב אמור לשמש בתור מחשב עיקרי (אין מחשב נייח...) ולכן אני חושבת שעדיף שלא יהיה מגביל מידי מבחינת ביצועים (לדוגמא לא נטבוק.. אבל אולי אני טועה בהנחה הזאת?) אה ושיהיה אפשר להריץ עליו או ויסטה או וינדוס 7 ואהמ.. שיהיה יפה אהמ 3. גודל המסך? 13-15 (מאילוצי תקציב אני מניחה שעדיף אזור ה15...) 4. משקל רצוי? לא קריטי.. רצוי כמה שפחות 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן 6. יציאות מיוחדות?לא משהו מיוחד... 7…
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
כמו שאומרת הכותרת תודה
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
מה שאני מחפש זה מחשב בלבד (ללא כוננים אופטיים, מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר ושאר שטויות..), כלומר: לוח-אם מעבד כרטיס מסך ספק כוח זיכרון הארד-דיסק ומארז HTPC פשוט. הערות: אני מעוניין להעלות סרטי וידאו ממצלמת וידאו דיגיטלית למחשב. אני יודע שיש כניסה (אני חושב שקוראים לזה Firewire) ישירות בלוחות-אם ולא צריך לקנות כרטיס בנפרד, ולכן כדאי שלוח-האם יכלול כניסה כזו. מודה לכולם מאוד.
-
- 13 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, בעוד כחודשיים-שלושה אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך משחקים, בתקציב של עד 4K ש"ח. 1. האם ללכת על מפרט מבוסס על מעבד AMD או אינטל? 2. לדוגמא בחרתי באינטל. האם ללכת על i7 על-חשבון כ. מסך פשוט יותר, ולשדרג אותו בעתיד, או ללכת על i5, ולקחת כרטיס חזק יותר? 3. האם צפויות הוזלות בתחום החומרה בשלושת החודשים הקרובים, אם לא, אשמח אם תוכלו לסייע לי להרכיב כבר עכשיו מפרט. אעדיף חנויות במרכז, בדגש על אזור ר"ג-ת"א. המסך שלי - Samsung BX2335, כך שלדעתי אין צורך באחד אחר. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 עד 400-500 שח חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? cyberpunk, final cut pro x, photoshop, after effect 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. רמה גבוה אולי RAZOR או ALIAN WARE מקלדת עכבר ומסך א4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, תודה על העזרה ל]פני שבועיים בבנייה של המפרט. חבר שלי החליט להעלות את התקציב מ-5 ל-7, כשארבעת הדברים שהוא לא מוותר עליהם הם: 1. המארז של ANTEC TX640B (שכולל ספק מצוין, ויוצא, עם הספק בערך כמו על מארז אחר) 2. 2 ג"ב של זיכרון במהירות 800 מה"צ 3. כרטיס 1900XT. רצוי עם DDR4 4. מערכת מבוססת אינטל זה המפרט שבנינו. עכשיו שתי השאלות שנשארו הן כאלה: הוא מוכן להשקיע עוד קצת כסף. שווה להחליף את המעבד ל-6600/6400? אם כן בבקשה תסבירו למה ושאלה שנייה לגבי כרטיס המסך, הוא שוקל להחליף לכרטיס חזק יותר. נגיד 1900XTX (שזה תוספת של 700 ש"ח). אני ממליץ לו לחכות. הכרטיס שהוא לוקח יחזיק כמה חודשים טובים, ואז הוא יוכל לשדרג לכרטיסי DX10 במחיר הרבה יותר נמוך מהיום (וחוץ מזה שבאמת יהיה להם שימ…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש ואני רוצה לדעת את היכולות שלו\כמה הוא טוב ואלו משחקים הוא יריץ לי. הנה: E5300 pentium DUAL-core cpu kingston 2gb 800MHZ western digital 320gb 7200 RPM G31 express chipset family (on board G31 (ENRGEY SAVER VERSIONׁ GIGABYTE SETTO 1000 500 WATT HEC\TRUE POWER לא גנרי עלות 1700 שח נו איך?
-
- 5 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום, אני זוכר באחד הפורומים שבנאדם אחד שאל על זה והביאו לו סרטון שזה עובד ומריץ משחקים והכול.. כאילו מחברים לכרטיס מסך ספק של מחשב רגיל ומחברים את הכרטיס מסך למחשב הנייד לא יודע דרך איזה חיבור נראה לי דרך VGA / HDMI רציתי לשאול, אפשרי?
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
רוצה לדעת מה כל רכיב עושה אם יש אתרים שניתן לדלות משם את המידע אשמח לעזרה.
-
- 2 תגובות
- 696 צפיות
-
-
היום הלכתי למעבדה שמתקנת מחשבים נישאים של LG ובקשתי שיתקנו לי את הסליידר זה כפתור הדלקה שניתק ממקומו,הם ביקשו ממני 1050 ש''ח על לוח חדש שאלתי למה לא ניתן להלחים סליידר חדש הם טענו שלא. אני אלקטרונאי במקצועי ביקשתי שימכרו לי את הסליידר ואני אלחים אותו יש לי בלאור מלחם רוח ויש לי משחה ואני אחראי לתיקון הם סירבו,שאלתי שם מישהוא למה זה צריך להיות ככה בטעם רע,הוא אמר לי שאין להם מעבדה ברמת שבב, הם מחליפים את כל הלוח,לי זה נראה לא מקצועי,עכשיו מצאתי מישיהו שיתן לי סליידר מהגנק שיש לו במעבדה,כמה חבל שעובדים כך על האנשים,אני שוקל לפתוח מעבדה שתתין מענה ברמת שבב זה יתר זול ויותר מקצועי לדעתי. ישראל
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב נייד עד 8000 (שלא יחרוג) המחשב צריך להיות מיועד למשחקים כלומר שיהיה לו כרטיס מסך מגרסא 9 או 8 של גיפורס, 2-4 גיגה בייט זיכרון רם, מעבד 2 ליבות או 4 ליבות עם מהירות גבוהה. דיסק קשיח מ-200 גיגה ומעלה... תודה
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
ברשותי מחשב שקניתי לפני שנתיים-שלוש E6300 1G SAMSUNG 667 GEFORCE7800GT 250GB WD MSI 965P NEO-F ספק טוב, ברח לי השם. וכל השאר לא כל כך משנה. התקציב שאני מוכן להוציא על השדרוג הוא עד 1500 ש"ח , אם אפשר פחות יותר טוב. המטרה היא בעצם לשדרג למחשב שיוכל להריץ חלק משחקים כבדים. אני מעוניין להחליף מעבד. כרטיס מסך ולהוסיף עוד זכרון(או להוריד אותו ולקנות כמה סטיקים של 800) בכל מקרה, שימו דגש על לוח האם שברשותי, אני לא בטוח שאפשר לשים עליו עבדים חדשים, את זה אתם תגידו לי :] תודה.
-
- 9 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד משתמש בתוכנת premiere pro ו- after effect באיכות 2k.. ועורך קליפים וסרטונים קצרים תקציב כ-3000 תודה
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
חבר צריך מחשב ב-3.5 k שיכלול את ה- : מעבד לוח אם ספק מארז זכרונות צורב dvd דיסק קשיח וכ.מסך אם תוכלו להציע ואז נזרום משם........ ;D
-
- 10 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אתמול בערב לאחר התיעצויות פה בפורום הגעתי למפרט הבא, מכיוון שאני יודע שבמשך היום הפעילות כאן ערה יותר אני מפרסמו שוב על מנת לקבל עוד חוות דעת. לגבי המעבד הזכרונות הלוח והדיסק אין שאלה, גם לגבי המארז והספק אני די סגור אלא אם מישהו יטען אחרת נשארה השאלה לגבי כרטיס מסך ( האם בטווח של עד 800 שקלים הבחירה טובה?) אני לא גיימר רק משחק פה ושם משחקים שאינם כבדים גרפית צורב - המלצות ? התנגדויות? תודה וסליחה מראש מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1020 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤578 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤581 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR…
-
- 5 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום, קרוב משפחה,אזרח אמריקאי,מגיע לארץ עוד חודש וחצי. הוא יכול להביא לי חומרה לבניית מפרט. מעוניין לבנות לילד מחשב לגיימינג.יש לו מסך 144 hz qhd 27 חשבתי להביא מארה"ב את החומרה היקרה:מעבד,זכרונות,וכרטיס מסך ואת השאר להשלים מפה. מאחר והוא תושב ארהב,למחירים שהוא ירכוש יתווסף מס מקומי. תקציב למעבד+זכרון+כרטיס מסך,סביבות 3500 שח. אשמח להמלצותכם למעבד+כרטיס מסך.לוח ארכוש בארץ. תודה
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב: בעיקר סיכומי שיעורים + קצת גלישה * גודל המסך - 13.3 נראה לי אופטימלי * משקל רצוי - סביבות 2 ק"ג * נדרש זמן סוללה - יום לימודים שלם * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - לא. * בלוטות - לא. * כונן CD/DVD? צורב - אין צורך * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כדאי אבל לא קריטי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא. דרישות נוספות: מקלדת נוחה להקלדה עיוורת. אפשרות לנסות לפני קנייה. חשוב מאד שהמחשב יהיה עמיד לזעזועים וטלטולים ולא רגיש ללכלוך. המחשב יכול להיות גם דגם ישן ואפילו יד-שניה, אם עומד בתנאים ויש סיכוי שיחזיק מעמד 3 שנים. יתרון למחשבים בצבע אדום :
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
בניתי מפרט ב RSM ואשמח לשמוע את דעתכם עליו תרגישו חופשי לרדת על הבחירות שלי, להחליף יצרנים ולתקן איפה שצריך או אפשר עם חריגות תקציב קלות ישנם מספר סעיפים שהתפשרתי עליהם בגלל תקציב ואני לא בטוח שעשיתי טוב: מעבד תלת ליבתי במקום 4 ליבות זיכרונות - כרגע שמתי 2G בגלל שהמחירים של 4G פשוט בשמיים מקלדת ועכבר גנרים אני לא מבין בכלל במארזים וספקים אבל אני רוצה משהוא יחסיט שקט האם יש צורך בקירור נפרד או שגרסת BOX כוללת קירור? כרטיס מסך לקחתי 4850 - האם כרטיס מסך משולב יוזיל את התקציב משמעותית כך שכרטיס מסך טוב יושלם בהמשך? AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition Triple Core AM2 BOX , יחידות 1 ₪693 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=811 Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יח…
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
[TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: alt1, bgcolor: #F0F4F8] שלום לכולם, אני מקווה שזה המקום לשאול ובכן, אני מתכנן לקנות לאפטופ מארה"ב (Bַַ&H) ודי ננעלתי על שני דגמים של אסוס. ASUS N56JR http://www.bhphotovideo.com/c/product/1015794-REG/asus_n56jr_eh71_15_6_notebook_computer.html ו ASUS N550JV שניתן לרכוש בארץ בכ 1600שח יותר. המרכיבים הבסיסיים שחשובים לי הם- מעבד intel core i7 זיכרון 8gb וזהו.. המחשב לצרכים די בסיסיים אך אני עובד גם עם מוסיקה וגרפיקה לא מעט. ההתלבטות וההתמקדות היא על הN56JR אך הבנתי שהוא דגם בעייתי ולמרות המפרט המפלצתי לעיין הוא די פרובלמטי.. אשמח אם מישהו מכיר או לחילופין יוכל לייעץ לי ברכישה של לאפטופ טוב .. תודה …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר לסרטים מוזיקה ואינטרנט וטיפה משחקים(לא כבדים) התקציב המקסימלי הוא נע בין 3500-4000 שח... עכשיו מצאתי כמה ורציתי לדעת מה אתם חושבים: Dell Inspiron 1501 http://www.enternet.co.il/Product.asp?Pid=1501&Cat2Cat1ID=26&Cat2ID=100&aff=Zap〈=he או HP Pavilion dv6102ea http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3494 או HP Pavillion DV6102EU http://www.gamaoffice.co.il/products/64652 מה אתם אומרים? על מה הכי כיד ללכת ולמה... תודה לכול העוזר! אם יש לכם משהו אחר להציע אני מקשיב
-
- 11 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום אני חדש שמי יוסי בפורום וברצוני לציין שאני מאד נהנה מהאתר שלכם תודה ! הנתונים שלי : מעבד INTEL E5800 לוח אם FOXCONN G41MXE זיכרון 4GB RAM כרטיס מסך HD 4350 מארז COOLER MASTER CM690II ADVENCD דיסק קשיח 500GB המשחקים שאני משחק הרבה NEED FOR SPEED MAX PAYNE SPLINTER CELL בקיצור הרבה RPG U וRACEING הסבירו לי שהמעבד שלי חלש מאד אבל אני לא מבין המשחקים עולים יפה אם היה יותר מהיר בהחלט היה נחמד יותר גם הכרטיס ממש בסיסי אולי פשוט לשדרג כרטיס ל סדרות גבוהות יותר 5000 ו 6000 אם לשדרג כרטיס אז אמרו שהוא לא ינצל את המעבד ?? הציעו לעבור לI3 יקר מידי צריך להחליף לוח המחשב בן חודש הציעו גם לעבור ל QUAD8400 ב600 שח ולרכוש כרטיס מסך חזק נראה לי הצעה מצוינת מה דעתכם אנא עיזרו לי …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-