עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ilanb0,

מחפש לרכוש לנובו מסדרת X200, או x210, או x220. הרכישה תתבצע ע"י קרוב משפחה שמגיע עוד שבוע. הבחירה בלנובו היא בגלל האחריות הבינ"ל וגם הבנתי שבדגמים הללו התועלת ברכישה מארה"ב תתבטא יפה במחיר. במידה ונרכש עם חלונות 7, האם אפשר לעברת את שפת הממשק של מערכת ההפעלה? ובאופן כללי, איני מתמצא בניידים כלל, והבחירה בנ"ל היא עפ"י המלצה. מה הדעות על הסדרה הנ"ל? דרך אגב, האם על מספר מייצג דגם עם מעבד ספציפי, או שיכול להיות אותו דגם עם סוגי מעבדים שונים?

• 3 תגובות
    • 828 צפיות
  2. Started by paradoxx,

היי חברה... אני רוצה לקנות מחשב, וממזמן לא התעניינתי בשוק אני משתגע () מכל הדברים החדשים שהשתנו מאז שפעם אחרונה התעדכנתי... INTEL VS AMD, DDR VS DDR2, סוגי חברות שונות... כרטיסי מסך אני לא מבין בגרוווש..... בקיצור אני מעריך שהתקציב הוא בערך 7K. אבל אני לא סגור על זה, אם זה כולל מסך LCD 19 או לא... ככה שזה נותן אפשרות לשני מפרטים שונים מאוד... מה שבטוח אני צריך\לא צריך: 1) ציוד הקיפי: מקלדת אורגונמית של מיקרוסופט (החדשה) כל השאר אין צורך. 2) רמקולים איזה קריאיטיב 2.1 הכי זול.. אה כן.. למה המחשב.. אז ככה חושב לי לעשות השקעה משתלמת.. ז"א למעבד ולוח אם וזכרונות בטכנולוגיות יותר טובות, בכדי שבעתיד יהיה אפשר לשדרג ולעשות אוברקלוק יותר בקלות ויעילות...…

• 6 תגובות
    • 863 צפיות
  3. אני לא בטוח שאפשר להרים מפרט נורמלי בסכום הזה אבל אשמח לקבל המלצות. תודה.

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  4. Started by NatanZ,

שלום חברים, אני צריך מפרט עבור תוכנת סרטוט בשם סולידוורקס (או סוליד בקיצור). 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +/- 10% שימו לב שמדובר במחיר לפני מע"מ! אני רוכש בתור עסק א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שאתם רוצים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת+עכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא משנה …

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by JhonSmith,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן + חריגה של עד 300 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? OCZ Intel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?לא המחשב יכול להיות לא שקט 7. האם אתם צ…

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  6. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)לא * גודל המסך?-13-15 * משקל רצוי?2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?שהיה בין 8-12 שעות או פחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)יצאות HDMIחובה למען חיבור לטלוזיה * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * צורב DVD?כן שהיה לא רועש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי עדיף שהיה DULL פרטים נוסיפים: המחשב נעוד לקידוד ואדיו אני מתכנן להוריד בו סרטים בלורי אכותיחם עד 50GB לעמיס אותו בסרטים ולעביר תסרטים לטלוזיה דרך חיבור הHDMI חשוב שהמחשב יכול להיות דלוק 24/7 …

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  7. אז ככה, יש לי מארז שאטל ישן. מכיוון שאי אפשר לשדרג אותו, אני מתכוון להחליף את כל תכולתו ולהוריד \ להתאים את הפאנל האחורי ע"מ שיתאים לחלקים מודרניים.מידות המארז - 30X20X18.5 ס"מ. לוח אם - MATX מסכימים? מעבד - מעדיף אינטל. זכרון - 8 GB לפחות. קשיח - טרה. במידה וישאר תקציב פנוי - SSD 128GB. כונן - צורב בלוריי. כ. מסך - בינוני, פרופיל נמוך. ספק - ? קטן ככל האפשר, עדיפות למודולרי. קירור - אני מניח שאוכל לדחוס 2 מאווררים, נתעסק בזה בסוף. איזה דגמים מומלצים כיום? בעקרון המחשב לשימושים כלליים, הכל מהכל, אני מעדיף כוח עיבוד על פני כרטיס מסך חזק במיוחד (ניתן לשדרג אח"כ בכל מקרה). אגב, חיפוש בגוגל לא עזר לי. אם מישהו נתקל \ עשה בעצמו פרויקט להכנסת מחשב חדש למארז שאטל - אשמח לקרוא. ת…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. כולל מסך .. ושיהיה בקשה מפרט מסקייפיסי. תודה

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  9. שלום לכולם, המפרט שלי הוא כדלהלן, אני עומד לקנות את המחשב ממש בקרוב: Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86 GHz 2x2MB Cache ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667 Memory :2x512MB 667MHz Western Digital 250GB 7200RPM 16MB SATAII PowerColor RADEON X1950PRO 256 mb Retail Dual DVI COMPUCASE CI-6A19 BLACK 400WTRT הנ"ל יוצא בסביבות 4400 בממוצע, בחנויות שונות. אודה לכם אם תעזרו לי לבחור את הרכיבים האחרונים: 1. האם עבור הכרטיס הגרפי הנ"ל צריך ספק 400W 2. אם כן - איזה לבחור? הבנתי שהספק שמוצע אינו הכי טוב. (אם לא, אז איזה ספק 300W לבחור?) מה דעתכם על CoolerMaster - RS-430-PMAR או האם יש לכם איזשהם ספקים אחרים להציע? 3. האם יש איזה מארז טוב יותר בטווח מחירים של עד 500 ש"ח (כולל ספק)…

• 10 תגובות
    • 965 צפיות
  10. Started by epichorus,

אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שבניתי, השימושים הם בעיקר עבור צפייה במדיה אבל גם יש צורך באפשרות לגיימינג קל מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 3240 3.4Ghz HyperThreading 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪563 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪297 מארז: SilverStone MILO ML-03B USB3 HTPC Black כמות: 1 - מחיר: ₪396 ספק כוח: SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪274 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪295 כרטיס מסך: Sapphire 7750 1GB GDDR5 HDMI DVI DP כמות: 1 - מחיר: ₪457 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by omrisc,

שלום העברתי את המיפרט המוצע באתר למישחקים 2500 ש"ח לחנות מחשבים. אמרו לי שאין להם לוח אם עם סוקט 754 וחריץ PCI-EX לכן הם מציעים מעבד 939 3200 ATHLON 64B הם אומרים שאם אתפשר על AGPX8 ואקח לוח אם 754 אוכל לקחת סמפרון. מישהו יכול להסביר לי לגבי PCI-EX וAGPX8 ומה ההבדלים. חוץ מזה אני מבקש עצה מה לעשות (אני מעוניין לקנות אצלם בגלל השירות) תודה

• 10 תגובות
    • 900 צפיות
  12. Started by beitar king,

היי, רציתי לדעת מה אתם חושבים על המפרט הנ"ל והאם יש מפרט טוב יותר במחיר הזה 3,000 שח http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2659

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  13. חבר שלי רצה שאני אברר לו לגבי לפטופ, התקציב שלו 2000 שקל והוא ישתמש בו בעיקר לפייסבוק, אינטרנט בכללי, מוסיקה וleague of legends. * מטרות המחשב? אינטרנט, מוסיקה, league of legends * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב מדי, כל עוד זה גודל סביר ולא משהו קיצוני * רזולוציית המסך? לא חשוב מדי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא צריך * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא כלכך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה מדי, כמובן שום דבר קיצוני. מעל 300-400 ג'יגה זה יספיק * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף אבל לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. לשימוש לצפיה בסרטים, גלישה, אופיס, מייל ותוכנות עריכה 2D בעיקר (פוטושופ ופריהנד). לא מתוכנן OC כלל ולא מתוכנן VISTA. מיועד למשתמש לא טכני. הכוונה לקנות מחשב לטווח ארוך שיהיה זול עכשיו ושיהיה קל לשדרג את המעבד בטווח של שנתיים מהיום בערך. עדיף אם אפשר גם לרדת מ-3000 ש"ח כי הוא כנראה יצטרך להוסיף בקרוב מסך סביר... אשמח לחוות דעתכם על שני המפרטים הבאים: מבוסס AMD, ליבה אחת (3800X2 עולה 330 ש"ח יותר...): מעבד: AMD ATHLON 64 3500+ 2.2GHz 512KB CACHE SOCKET AM2 - STEPPING F2 - ADA3500CNBOX - BOX ¤526 לוח אם: GIGABYTE GA-M51GM-S2G ¤498 כרטיס מסך: POINT-OF-VIEW PCI-EX GeForce 7300GS 256MB DDR (UP TO 512MB) 64 BIT DVI TV/O - RETAIL ¤322 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM…

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  15. Started by mosheans,

מה אתם אומרים על המפרט הבא לגרפיקאי סה"כ כמות מחיר מעבדי אינטל‏ Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB 1580 1 1580 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS P5E Deluxe 775 C2Q 1600Mhz, Intel X48, DDR2 1200, 2xPCI-E 970 1 970 זכרונות‏ DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston Value 210 2 420 כרטיסי מסך‏ PNY Quadro FX 1700 512MB GDDR2, DX10, 2xDVI, PCI-E 2015 1 2015 דיסקים קשיחים‏ Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 308 1 308 צורבים‏ LG DVD±RW GH20NS x20 Black SATA 104 1 104 מאווררים…

• 6 תגובות
    • 840 צפיות
  16. היי. יש לי מחשב נייד Acer aspire. האחריות עומדת להגמר בעוד מספר ימים, הייתי רוצה לדעת אם קיימת אפשרות להאריך אחריות? (אם זה אפשרי בכלל) תודה מראש לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  17. אני צריך שני מחשבים ניידים בתקציבים שונים, המחשב הראשון בתקציב של 5000-4000 ש"ח והמחשב השני בתקציב של 6000-9000 ש"ח. מצאתי שני אופציות למחשב הראשון (5000-4000 ש"ח) והנה הם: DELL 6400 IN-RC03-1675: http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=6899 Gigabyte Santa Rosa W566U: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_1378_2613&products_id=18830 מה אתם חושבים על שני האופציות האלה? ואיזה אופציות נוספות אתם מציעים. לגבי המחשב השני (6000-9000 ש"ח) לא מצאתי אופציה שמתאימה לדרישות. הדרישות הם: מסך בגודל של "17 , כרטיס מסך חזק יחסית ומעבד core 2 duo של 2.0ghz ומעלה. תודה מראש למגיבים

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  18. Started by HeroesCut,

שלום, אני צריך מפרט ב4.5K ושהכרטיס מסך יתאים למסך בגודל 22 אינץ', מבקש לא לחרוג בכוח אך אפשר לחרוג טיפה. המטרה העיקרית היא משחקים, שאר הדברים הם: גראפיקה,אינטרנט וכו' לא צריך ציוד הקפי, תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  19. אני מתלבט בבחירה בין 2 מחשבים: 1. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=713984 2. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=696056 המחשב של hp יותר נוח לי לקניה מבחינת המחיר אבל אני די מפחד מהשירות לקוחות שלהם כי שמעתי שכשיש בעיה עם hp אין עם מי לדבר. מה אתם אומרים? המחשב הוא בעיקר למשחקים ולסרטים ואינטרנט.

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, אפשר לחרוג אבל אשמח שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה גרפית מעט פוטושופ וקצת עריכת וידאו, אשמח להיות מסוגל לערוך 4K אבל זה לא מקצוע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש מארז, כוננים וספק. מחפש להחליף שילוש וכנראה כרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן אבל אם זה ישפר את הביצועים בצורה ניכרת אז אשמח לאופציה. …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by BladeRunnerSting,

אני כבר מחפש מעל לשנה לפטופ 11.6 שווה במחיר שפוי ונראה לי שמצאתי, אבל אני מעט מתלבט. אז אני ממש רוצה את ה Lenovo ThinkPad X120e החדש שעולה בארה"ב כרגע ממש מעט: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=C63BB22720313B14F5906FFA72CB90D5 (אני מדבר על המפרט החזק ביותר) אבל אני לא ממש מכיר את הפלטפורמה החדשה הזאת של AMD, היא שווה את זה? כמובן שאני לא אלך על האליאן וור 11.6 שהוא סתם יקר וממש אוברקיל לצרכים שלי מהלפטופ, ומצד שניה הלנובו אדג' 11.6 עם ה i3-380um ( http://shop.lenovo.com/gbweb/gb/en/learn/products/laptops/thinkpad/thinkpad-…

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3300 אחרי החריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס, מיילים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך באופיס/מערכת הפעלה - אם יש מערכת הפעלה לא נורא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חיי…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by bennyye1,

זה המפרט שלו: http://www.orange.co.il/PageFiles/5228/LPT02_HP_Pavilion_dv3_2090ej.pdf הוא בן 4 שנים בערך.. הבעיות העיקריות זה שהוא ניהיה קצת איטי ומתחמם די מהר.. בכמה להערכתכם אפשר למכור אותו?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום לכולם ביקשו ממני להרכיב מפרט לשימושים בתוכנות אוטוקאד, סקאצאפ, רוויט, ויריי ושימוש יומיומי במחשב כמו מוזיקה, גלישה באינטרנט, אופיס וכו'. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות אוטוקאד, סקאצאפ, רוויט, ויריי ושימוש יומיומי במחשב כמו מוזיקה, גלישה באינטרנט, אופיס וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלו…

25. שלום אני מאוד רוצה לקנות מחשב נייד. אני צריך מחשב שיסחוב המון אפליקציות במקביל בעיקר לגלישה באינטרנט (הרבה ממנה) ובמקביל עבודה מסיבית על אופיס, ותוכנות ברקע למינהם. אני לא יודע על איזה מעבד ללכת כלומר או INTEL או AMD, יש הבדל במחיר אבל השאלה אם אני ארגיש את זה בביצועים או בזמן סוללה.? כי אני רוצה לקנות מחשב שיסחוב כמה שנים טובות....ואני מעדיף לקנות מעבד טיפה חלש או מעבד של AMD (כי הוא יותר זול) ולהשקיע את ההפרש בזיכרון פנימי וכרטיס מסך שיאפשר לי להריץ משחקים מידי פעם על המחשב ב איכות בינונית..... עכשיו בנוגע למעבדי INTEL מה ההבדל בין CORE DUO לבין CORE 2 DUO ? אשמח מאו להמלצה שלכם, והסברים בנוגע למעבדים......ולחברה שממנה כדאי לקנות כי אני חושב על DELL. אה, ומה דעתכם על המ…

• 0 תגובות
    • 491 צפיות

דיונים חדשים בפורומים