ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מתחיל שנה ב' בלימודי הנדסת תוכנה, יש לי כיום כ-3 שנים לפטופ לנובו G570 עם מעבר B940 Dual Core. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תכנות (VS, Eclipse), משחקי רשת בעיקר MuOnline שירוץ במחשב 24\7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 יש עדיפות למאט אך ממש לא חובה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
טוב אז אני עוזר לחבר לבנות מפרט למשחקים כבדים. אין צורך במסך, מקלדת עכבר.... רק במחשב. התקציב הוא אזור ה5500 עם אפשרות לגלוש. יש לו כבר כונן אחד והוא לא מתקין ומוריד הרבה, אז אין צורך ביותר מ80 גיגה. ושיהיה 6800 בפרט. עשיתי כבר מפרט מפנדה, מה דעתכם? יש מה לשפר, לשנות? 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 995 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 nVIDIA nForce3 Ultra Socket 939 805 ש"ח 2 A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 950 ש"ח 1 WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM 397 ש"ח 1 Albatron GeForce 6800 256-bit 128MB 1,750 ש"ח 1 NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 395 ש"ח 1 Mitsumi floppy 1.44 49 ש"ח 1 Compucase Su…
-
- 10 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן! אני אודה לכם אם תוכלו להשיג לי מפרט בין ה4000 ל5000 ש"ח.. אפשר גם טיפה מעל אבל לא יותר מדי! אני צריך מחשב לגיימרים שיוכל לספק לי את ההכי טוב.. יש 2 תוכנות חשובות שהמחשב יוכל לסחוב - ווינדוס ויסטה ופלייט סימולטור איקס! תודה רבה לכל מי שיעזור, אביב! נ.ב. עדיף שהמפרט יהיה בנוי על אינטל..
-
- 9 תגובות
- 834 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים קלילים יחסית (כבדים זה לקונסולה), מולטימדיה ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש לי שני הארד דיסקים חדשים ואם צריך, גם הצורב שלי חדש ואפשר להשתמש בו 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט חשוב, אז בערך 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (א…
-
- 8 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני כמה כמה ימים פרסמתי בקשה למפרט, והרכיבו לי כזה. רציתי לדעת אם המפרט שהרכיבו לי שווה. מה להוסיף/להחליף/להוריד? מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Evercool Buffalo כמות: 1 - מחיר: ¤1495 לוח אם: Abit IP35-E כמות: 1 - מחיר: ¤530 מארז: Raidmax Sagitta II Black 2x120MM+1x80 ALL LED NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤336 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤393 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤230 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤450 כרטיס מסך: Palit 8800GT G92 Sonic 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤1384 כונן אופטי: Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 כמות: 1 - מ…
-
- 9 תגובות
- 643 צפיות
-
-
קודם כל לסרטים אחר כך למשחקים לא כבדים במיוחד ואיך הוא נגיד מול ה 8600?
-
- 4 תגובות
- 990 צפיות
-
-
http://imageshack.us/f/685/45783547.png/
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
מעוניין בדגם הנ"ל- נמכר במחיר 3900 ש"ח גודל המסך חשוב לי-מעוניין לדעת איך המחשב הנ"ל באמינות בביצועים? הציפסט במחשב הנ"ל הוא ATI1250 איך הוא מבחינת אמינות? תודה לעונים ntel® Pentium Dual Core® Processor T2390, 1MB L2 Cache, 1.86GHz, 533MHz FSB מעבד 2GB DDR2(667MHz, Dual Channel Support, Up to 4GB) 2Slots 13.3" WXGA(1280x800),*Fine Bright Technology ATI Radeon Xpress 1250 כרטיס גרפי 250GB(SATA) דיסק קשיח DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) צורב 802.11b/g WLAN , Bluetooth(BlueCore4) אלחוטית 56KBPS MODEM מודם 10/100MB Ethernet רשת (XD/SD/MMC/MS/MS Pro) קורא זכרונות Express Card/34 תקשורת מהירה 24bit High Definition, Internal Mic כרטיס קול 3xUSB, VG…
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום לכולם. בזמן הקרוב אני מתכנן לקנות מחשב נייד של דל. אך ורק דל. בתקציב של 3K כבר מצאתי את המפרט הרצוי אבל כעט מגיע השאלה שלי. יש את אותו המפרט לשני הניידים אך הדגם שונה. DELL INSPIRON 1545 DELL VOSTRO 1015 השאלה היא, איזה מהדגמים עדיף? איזה יתרונות יש לכל נייד ואיזה חסרונות. תודה. arielyaroker
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי זה אינטרנט הרבה חלונות פתוחים ברקע שימוש רב במשחקים קלים שיש בפייסבוק כולל צפייה מרובה בסרטים כולל HD (עם אופצייה לחבר בעזרת כבל לטלויזיה) כמובן מיועד גם לשימוש בקבצי אופיס אבקש שהמחשב ירוץ חלק ונקי ללא תקיעות או באגים בפעולה השוטפת של המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בניתי את המפרט שלהלן, הוא ישמש אותי לעבודות סטודנט להנדסת חשמל (יישומי matlab וסימולציות שונות שדורשות כוח חישובי אריתמטי גבוה), ולמשחקים- בזמן הפנוי. משיקולים שונים החלטתי לקנות ב- KSP. מעבד (עם קירור סטוק מקורי): Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB 1335 (קראתי שעבור FSX הוא נותן יתרון גדול מאוד, וכך גם עבור תוכנות הסימולציה ו-matlab) לוח אם: P35C-DS3R s775 1333Mhz, Intel P35, DDR2, DDR3, PCI-E 622 (חשובה לי תמיכה עתידית ב-DDR3, מה שאין ב-DS3L) זכרון: 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 320 (יש טעם להוסיף כסף עבור OCZ Reaper?) כ. מסך: GIGABYTE 8800GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 1395 (איך אפשר לוודא שהגרסה שמוכרים ב- KSP היא עם קירור הסטוק החדש?) כונן קשיח: Seagate…
-
- 4 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, אני בונה מחשב בשביל ההורים שלי, שימוש עיקרי - אינטרנט, אופיס, קצת סרטים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס מעט תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתכונות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ', 1920X1080. -לאילו הגדרות…
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אז ככה אני ממש מיתלבט בין שני הקונפיגורציות הבאות : 1) asus p4s-8xx AGPx8 Intel P4 2.4 GHz(FSB533MHz) ddr memory 512M (333MHz) W.D 80G 8M cache Radeon 9700 pro או 2) asus p4t533-c Intel P4 2.4 GHz(FSB533MHz) rdram memory 512M (800Mhz) W.D 80G 8M cache Radeon 9700 pro אני רוצה לקבל תשובה טכנית מה יותר עדיף ?ולמה??? ולא תשובה הכוללת שיקול פיננסי כמו כן אני פתוח להצעות אחרות ... רק נסו בבקשה להסביר כל דבר למה הוא עדיף... בתודה רבה מראש, עמית
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מחשב מסוג לנובו B570e. מערכת הפעלה חלונות 8.1 64 ביט. נכבה מיידית ברגע שמוציאים את המטען מהחשמל. לא כיבוי מסודר. לא ניתן להדליק ללא חיבור המטען לחשמל. הסוללה טעונה במלואה. גם לאחר שמוציאים מהחשמל ומפעילים שוב. אופיר
-
- 4 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט למחשב בתקציב של כ-8000 שקל בעיקר למטרות משחקים וצפייה בסרטים. אני מיתלבט בין שני מעבדים: Pentium4 2.4GHz לבין מעבד של ADM בעל ביצועים דומים. אני רוצה להשקיע בכרטיס המסך ונאמר לי שכרטיס המסך להלן הוא הכדאי ביותר: Gigabyte Radeon 9700 pro 128Mb אני מעוניין להשקיע פחות בכרטיס הקול וברמקולים אבל אם זה יצא בגבולות התקציב אז יהיה נחמד אם גם הם יהיו טובים. אם מישהו יקח קצת זמן ויעזור לי בהכנת המפרט אז תודה רבה לו מראש.
-
- 30 תגובות
- 4k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב הינו בין 2800 ל3500. רצוי כמה שפחות אך אפשר לחרוג גם מעט יותר אם יש צורך - חשוב שיענה על כל הצרכים שציינתי למטה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גרפיקה - אינדיזיין אילוס' ופוטושופ, והרבה קריאה ועריכה …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקציב שונה מ2000 ש"ח ל3000 ש"ח (עליתי ב1000 ש"ח). בבקשה לקרוא את כל מה שרשמתי. קודם כל אני רוצה שמישהו איכותי ומקצועי שמבין בחומרה ומבין בחלקים (יחס ביצועים למחיר) שירכיב לי את המפרט, אני לא רוצה באשכול זה אנשים שלא מבינים כלום ומרכיבים מפרטים לא קשורים או לא שווים/בזבזניים ולא מומלצים.. ותודה רבה על העזרה לתותחים פה! אתם פשוט מלכים! לא משנה מאיזה חנות, עדיף חנות זולה. לא מתכוון לעשות OC. לא צרך ציוד היקפי. מסך יש לי כבר - 17 אינטש. צריך מחשב למשחקים, על הגדרת בינוניות ולעבודות רגילות. אין אפשרות להעלות את התקציב (אולי ב200 ש"ח אבל אניכמובן מעדיף שלא, רק אם ממש צריך). מעוניין במארז טוב (יפה ושקט).. אם ספק+מארז משולב יוזיל את המחיר אז אני אלך על זה (כמובן רק במ…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לכולם! אני רוצה לקנות להורים שלי מחשב חדש. השימושים שלהם זה בעיקר אינטרנט, קצת עבודה משרדית, וקצת מכל דבר בעצם. כמו כן אני רוצה לקנות את המחשב עם מערכת ווינדוס חוקית למהדרין, ללא ציוד הקפי כי יש להם. האם אפשר לדחוף למחיר של כ 2000 שקלים מחשב סביר כולל מערכת הפעלה? אני מאיזור חיפה ולכן אבקש מחנות כמו KSP או רשת אחרת שקיימת הרבה זמן. תודה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך בנייד של אינטל x3100 ובמפרט של המחשב כתוב שהוא תומך עד 256 מגה בייט אבל שאני מסתכל במידע דרך הדרייבר רשום מקסימום 128 איך אני יכול לשנות אותו? ולמשל שאני משחק הוא לבד מוסיף לעצמו זכרון הוא שצריך להוסיף דרך הביוס?
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
-
אני מעוניין לדעת את השווי של הכרטיס הנ"ל גם בגרסת ה-2g וגם בגרסת ה- 4g . תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן. קניתי מחשב 1525 של Dell, ואני רוצה להתקין עליו XP. מצאתי באתר של Dell דרייברים לXP והורדתי, אבל עדיין יש כמה התקנות בחומרה שעדיין לא הותקנו ולא הצלחתי לזהות אותם. צירפתי תמונה של מה שלא הצלחתי לזהות. לגבי ה Ethernet הורדתי את כל הדרייברים שנמצאים באתר של Dell פה: http://tinyurl.com/bvptx4 בקטגוריית Network ועדיין זה כותב בעיה. למרות שהאינטרנט (Wi-Fi) עובד כמו שצריך והאינטרנט עובד. מישהו יכול לעזור לי? תודה רבה! [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום לכולם, אוהב מאוד את הפורום ונעזר בו מדי פעם, ומשהחלטתי לרכוש מחשב, עשיתי צעד והצטרפתי לצורך ייעוץ. אתחיל בשאלון ומה שלא ברור יובהר לאחריו: 1. מה התקציב המקסימאלי? נתון לשינויים רבים, משום שאני מתכוון לחסוך עד ליעד הרצוי ולא לחוץ בזמן. 2. מה שימושי המחשב? במילה אחת, WOW. המטרה היא להריץ אותו באופן שהמחשב לא מתאמץ אלא חלק ככל האפשר. אין עדיין מסך וזה תלוי בתקציב שיישאר, אלא אם כן יהיו המלצות מתאימות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? רק מסך, אין העדפה ספציפית, אבל שוב, שיתאים לגיימינג. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אתן את המפרט שנראה לי בהמשך וכן שאלות קשורות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נגיד כזאת הבאתי את זה מסתם אתר עכשיו איך אפשר לעשות כזאת? נגיד יש לי כרטיס מסך של ATI ומעבד AMD אז בחתימה הזאת יש לו אינטל אז רואים סמל של אינטל וכרטיס של NVIDIA אז רואים סמל כזה איך אפשר לעשות את זה?תודה
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
[r/font] * גודל המסך? מ13 ומעלה * משקל רצוי?--- * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)---- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)HDMI וVGA * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח?לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב?----- * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אולי יש אפשרות להביא מחול חשוב לקחת בחשבון * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא קריטי אבל לא יזיק * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא המחשב הוא ללימודי הנדסת מכונות מתכוון לרכוש את המחשב בערך בעוד כחודש חודשיים העדפה היא שהמחשב יהיה כמה שיותר זול ויתאים ללימודים של 4~ שנים אין צורך בדברים אחרים ..כמה שיותר זול.. תודה על העז…
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-