ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
אהלן חבר'ה, אני רוצה לקנות מחשב נייד, ואני לא ממש מבין במחשבים ניידים, אשמח לקצת הכוונה. אז ככה: טווח מחירים : 1500-2500 שימושים : סרטים , שהמחשב יריץ משחקים בצורה בסיסית עד כמה שאפשר במחיר שהוקצב, מינימום שיריץ משחקים יחסית קלים כמו פיפא וכאלה. אזור מגורים: רמת גן (אם זה משנה) גודל מסך : גודל סטנדרטי למחשב נייד, לא גדול מידי ולא קטן מידי. אני מעריך שזה באיזור ה15-17. רזולציית מסך : לא קריטי. כונן קשיח: 320gb זמן סוללה: לא דרוש משהו מיוחד, סטנדרטי. מערכת הפעלה : לא צריך. עריכה: הסתכלתי קצת באתר של קיי אס פי ומצאתי את המחשב הזה שאחרי בירורים קטנים ניראה כאילו הוא בדיוק מספק את הצרכים שלי : fujitsu lifebook ah532- mpaq5il http://ksp.co.il/?uin=17753 מפרט שלו: * AH532-…
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני hd , קצת משחקים, גלישה וyoutube א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר, מחשב נער ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא כבדים משחקים כדוגמת pubg, fornite -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).ללא מסך נוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3.…
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
אם אפשר חוות דעת על המפרט הבא: מעבד: intel e6550 2.33g 1333 mhz לוח: intel frostburg זכרון מהיר 2048 mb ddr2 667 mhz דיסק קדיח 160gb sata II כ. מסך: ati radeon מקלדת מולטי' עכבר אופטי מארז 500W + 2 USB צורב SATA LG X 18 DVD כרטיס רשת 10/100 מובנה מחיר 2599 המחשב נועד למשחקים תוכנות סרטים וכו' לצעירים.. מודה לכל מי שיתן חוות דעת והמלצות..
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תלוי אם אלך על מפרט חזק או בינוני - אם אלך על המפרט החזק אז התקציב עד 4000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב? תכנות - בעיקר ב python, javascript , וירטואליזציה - שיהיה מסוגל להריץ VM אחד באופן די קבוע ושאהיה מסוגל להריץ עוד VM בלי לחנוק את המחשב. ושימושים רגילים כמו סטרימינג, גלישה באינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט, אבל זה לא דיל ברייקר 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
שלום אני אופק, סטודנט לאנימציה, ואשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מחשב עבור הלימודים שלי. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לסטודנט לאנימציה, רצוי שיריץ טוב אפטר ותוכנות של אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רעש לא מפריע 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
שלום. שמתי לב שבSTART PC מוכרים את המעבד I5 2400 במחיר נמוך מאוד יחסית ל3330 מה שמאפשר לי להרכיב מפרט מאוד חזק עם ספק כח מכובד וGTX760 בפחות מ3000 שקל. רציתי לדעת האם יש הבדל מהותי בין המעבדים האלו ואם כן מהו
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב?- בעיקר לימודים. אך גם הרצת סביבות פיתוח ואולי גם הרצת מכונות וירטואליות * גודל המסך? באיזור ה-15 * רזולוציית המסך? עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי? יש עדיפות חזקה למשקל כמה שיותר נמוך, אבל לא אם זה בא על חשבון ביצועי המחשב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף. אך כל דבר שהוא לא "נוראי" מבחינת סוללה מתקבל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, עדיף גם USB3 אבל לא חובה * Bluetooth? אפשרי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין העדפה * כונן אופטי? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אבל אני מעדיף אחריות של 2-3 שנים במידה וזה אפשרי ועדיף של מעבדות החברה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שלא , אני בכלל מתכוון להריץ כנרא…
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לסטודנט בתקציב של אזור ה3000 בשביל הדברים הרגילים שעושים בלימודים לא משהו חריג. הנה כמה אפשרויות נחמדות שראיתי: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/yyy-C1301417582/29568552 http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-C1301427859/29568547 http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-006C000000lwxg4IAA/29574215 http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-c1301384388/29575948 ולסיום הנה הפרטים הרגילים: * מטרות המחשב? אינטרנט אופיס ותוכנות לסטודנטים * גודל המסך? רגיל * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). מספיק כדי לצפות בסרטים לפחות ב720 בלי תקיעות. …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם מה דעתכם על Dell n5110 i7-2630QM עם שימוש בתוכנות כגון Revit, AutoCAD, Sketchup ? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת ועכבר (כלול בתקציב). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה ARGB (בכל זאת מחשב לבר מצווה). 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) …
-
- 1 תגובה
- 991 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3700 שח עם חריגה של 300 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? משחקים כמו קול אוף דיוטי. just cause.crysis כן יש צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עדיף SSD וגם 16GB זכרון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בראש מעיינותיי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
אני חייל אני רוצה לקנות מחשב נייד עד 3 -3.5 גג מחשב שאני ישים עליו שירים וסרטים בעיקר אבל משו שאולי יוכל להריץ משחקים סבבה להעביר את הזמן.. בתודה מראש יקיר.
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
איזה נייד הייתם קונים ? בנתיים המועמדים הם : asus G750J או MSI GT70 המאד יקר (10500שח) עם כרטיס מסך gtx 770M וכוננים היברידיים. קשה לי מנטלית לשים כל כך הרבה כסף במחשב אמנם חזק מאד אבל עדיין עפ"י המפרט נראה לי שהוא יתיישן מהר מאד. מה דעתכם ?
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה למחשב נייד עם פרטים הבאים: יצרן: ASUS LENOVO DELL מעבד: i3 / i5 / i7 זיכרון: DDR 3 4 ג'יגה ויותר. גודל מסך: 13 אינץ' מערכת הפעלה WINXP 64 BIT יציאות: HDMI, USB3 כונן קשיח: לפחות 250 ג'יגה. כל השאר סטנדרטי. תקציב: עד 800 דולר. (אקנה בארה"ב)
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
אהלן. כמה הערכות גסות: לרוב אם מישהו קונה מחשב עם ביצועים בינוניים-גבוהים, הוא יהיה מסוגל לשחק משחקים חדשים על ההגדרות הכי גבוהות עם 30FPS ומעלה, לזמן מוגבל, עד שאחרי כמה שנים יוצאים משחקים חדשים שכבדים עליו. קניית מחשב בכפול כסף מהנ"ל, לא מקנה פי 2 זמן לשחק במשחקים במקס' עם 30FPS ומעלה. היא מקנה פחות. וקניית מחשב בחצי מהכסף של המחשב הראשון, לא מקנה חצי מהזמן, אלא פחות. (אם המחשב מספיק חלש אי אפשר להריץ משחקים חדשים על מקס', גם אם המחשב חדש) כלומר יש הוצאה ותדירות קנייה מסויימת שמקנה את ההחזר הכי טוב - למה אנשים אי פעם מוציאים יותר כסף על זה? כלומר, לקנות כרטיס מסך ב 2000-2500 ש"ח במקום 1000-1200, מעבד ב1200~ ולא ב 700-800~, וכו'. עומד להם כשהם רואים 70FPS בfraps ולא 40?…
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
תקציב - עד 3000 מזומן (כולל מסך) מטרה - אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים המחשב לא ישודרג בעתיד (מה שאקנה עכשיו ישאר עד המחשב הבא). המחשב צריך להיות שקט, אמין לאורך זמן עיצוב - חשיבות מועטה ליופי חיצוני. המפרט צריך לכלול: מעבד אינטל לוח אם מארז ספק כח זכרון כרטיס גראפי דיסק קשיח בגודל סביר צורב מסך רחב ודק מקלדת פשוטה עכבר הרכבה תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 880 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 324 זכרונות RAM: Corsair 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3600MHz C18 VENGEANCE® LPX כמות: 1 - מחיר: ₪ 442 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + FSP Hydro 600 Active PFC 80+ Bronze !בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 399 כונני SSD: Corsair SSD 240GB MP510 NVMe PCIEx4 M.2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 253 כוננים קשיחים: Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 188 כרטיסי מסך: Palit RTX 2070 Dual 8G GDDR6 256bit כמות: 1 - מחיר: ₪ 2008 שלום אני רוצה להליף את כרטיס המסך אבל לא רוצה שייווצר לי צוואר בקבוק מה אני צריך להחליף כדי להתאים אותו…
-
- 1 תגובה
- 484 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב ממוצע שימלא את התכונות הרשומות מטה... תודה מראש לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יש אפשרות לחריגה עד 3,500 מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים באיכות נמוכה,מוזיקה,בעיקר סרטים (HD) וסדרות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Age Of Mythology וכו... לרוב משחקי אסטרטגיה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1036/1862 FHD גודל מסך 32 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד לתכנות כאשר על המחשב יותקנו שרתים לוקאליים וכנראה אובונטו במקביל. בוירטואל או ב VMware צריך מחשב שיריץ זאת חלק. *אם מחשב בלי מערכת הפעלה הוא מאפשר לחסכון של כמה מאות שקלים אז עדיף בלי * מטרות המחשב? תכנות כבד, אינטרנט, משחקים בקטנה וסרטים ומדיה כמובן * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? FHD ומעלה * תקציב: עד 4500 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בוודאי אשמח, למרות שרוב הזמן המחשב יהיה בבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? לא מפריע שלא יהיה זכרון- חושב על 16gb השאלה כמה זה משנה אם זה 8 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD שיהיה בהחלט, אם אני משקיע במחשב אז שתה…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג, ב-50 שקל עוד סביר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, סרטי HD ומשחקים קלים. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920x1080, אבל רזולוציה לא למשחקים. * באיזה סוג משחקים תשחקו? מה3-5 שנים האחרונות על הגדרות נוחות ושירוץ נחמד. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות\נמוכות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 5. במידה ו…
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל את חוות דעתכם בעבור המפרט שהכנתי לי באייבורי. יכול להיות שישנם חלקים שאני צריך להחליף ואשמח לקבל עזרה . תודה! התקציב העד 5,500... המפרט נועד לקאונטרסטרייק סורס , באטלפילד 3 , וקרייסיס 2. מסך led\lcd 2ms וניגודיות טובה בעד-900 ספק כוח - 345שח enermax naxn 500w עכבר- Logitech G300 GAMING מעבד - FX-SERIES 6100 AMD לוח אם - Gigabyte GA-990FXA-UD3 כרטיס מסך - Sapphire HD 6950 2GB GDDR5 PCIe זכרון-זכרון G.Skill Sniper F3-12800CL9D-8GBSR דיסק קשיח Western Digital WD Caviar Blue WD5000AAKX
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
רכשתי את הLENOVO Y710 מארה"ב במחיר מטורף של 704$ אחרי מס מקומי(8.5%). המחשב מגיע עם 2 ג"ב זיכרון 667 MHZ. רציתי לדעת האם אוכל להתקין עליו 4 ג"ב 800 MHZ במקום? האם כדאי לשדרג? אם לא. האם כדאי לרכוש עוד זכרון של 2 ג"ב על סלוט אחד או שניים? בברכה, אורי נ.ב: רכשתי אותו מפה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/550455-REG/Lenovo_59013787_IdeaPad_Y710_5901_3787_Notebook.html הם עושים גם משלוחים ארצה.
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
שלום לכום חג שמח וכשר, ברכות זה המפרט: השאלה האם צריך ספק כח ואיזה ספק כח למפרט כזה ואיזה מארז פשוט וטוב כדי להשים לו(שאולי כולל כבר את הספק כח במידה וצריך) ואם יש משהו ששכחתי (מחשב להכל חוץ ממשחקים כבדים שצריכים כרטיס מסך לוח אם משולב כרטיס קול ומסך Gigabyte GA-G41M-ES2L Core 2 Motherboard מעבד Quad 8200 זכרון2GB kingston 800 דיסק קשיח WD 500GB צורב די וי די LG 22 בתודה בראש +שאלה נוספת איזה מערכת הפעלה מומלצת למפרט הזה. :)
-
- 1 תגובה
- 499 צפיות
-
-
שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד עד 4000 ש"ח. * השימוש העיקרי יהיה הקלטה ועריכת סאונד עבור מתחילים, אל המחשב יחובר כרטיס קול חיצוני בממשק USB2. * שימוש משני : עבודה משרדית, צפיה בסרטים, משחקים קלילים ושמיעת מוזיקה. * גודל המסך - עדיף 15 אינצ' לפחות. * משקל רצוי - פחות מ-2 קילו, המחשב מיועד לבחורה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 4 שעות עבודה, אבל לא קריטי אם גם פחות מ-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - כדאי שתהיה יציאת DVI אבל זה לא קריטי אם אין. * ממשק בלוטות? - כן. * ממשק אלחוטי? - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 750 ג"ב. עדיפות ל-1 ט"ב אבל גמיש לשינוי בגודל. * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. *…
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-