עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ItayBm,

אהלן אני מתחיל ללמוד אוטוטו, וחשבתי לקנות מחשב. השימושים בעיקר וורד, מוזיקה, אינטרנט, עם פזילה למשחקים קלים * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטונדט, אינטרנט אופיס סרטים, ופזילה למשחקים קלים * גודל המסך? באמצע, קטן מ15, אך גדול מ12 * משקל רצוי? הממ שיהיה נייד, אז 2 ק"ג גג? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4-5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משנה * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה, עדיפות ל7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לצורב, אם אין …

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  2. 1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. פה בארץ רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב לסטודנט. הולך ללמוד מדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן אז כנראה שלכתוב הרבה. רוצה 12, 13 אינצ' גג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט, לא סובל מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות…

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. היי, התקבלתי ללימודים (מזל טוב שיהיה לי) ואני מעוניין בנייד. אני לא ממש מתמצא וגם לאחר קריאת מאמרים רבים ומדריכים מצויינים, אני עדיין "טובע" בין הדגמים הרבים שקיימים. איזו חברה מומלצת? למי השירות הטוב ביותר בארץ? מי הכי אמינה? לגבי מפרט המחשב והדרישות שלי ממנו, הנה: 1. רשת אלחוטית. 2. אני מעוניין להריץ משחקים, אבל זה לא הייעוד העיקרים שלו. עיקר המשחקים שלי לא דורשים גרפיקה גבוהה (CIV 4, FM06) 3. אחד הייעודים העיקריים, מלבד לימודים (אופיס, אינטרנט ומייל), הוא צפייה בסרטים (S-video נדרש). 4. כמה שיותר אחריות- הרי זה משובח תודה מראש לכל המגיבים!

4. Started by freesoul23,

הנייד ישמש ללימודים(אופיס,MATLAB,VISUAL STUDIO ושאר תוכנות שקשורות לתכנות),אינטרנט וסרטים. שיהיה 2 ג'יגה RAM, אחריות של שנתיים-שלוש. כל הצעה תתקבל בברכה.

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  5. כפי שכתבתי בכותרת, התקציב שלי הוא עד 4500 ש"ח, אולי עוד 200-300 ש"ח אם זה ייתן שיפור משמעותי לעומת מה שניתן למצוא ב-4500. (למשל אם זה יוסיף SSD או יהיה בעל כרטיס מסך עם ביצועים טובים יותר באופן משמעותי). מטרות המחשב: זה הולך להיות מחשב סטודנט. אני גם לרוב אשחק בו (יש לי בעיקר משחקים כבדים) או אעבוד על פרוייקטים בVisual Studio. אני מניח שאני גם אראה סרטים בHD אבל לא לעיתים קרובות אם בכלל. גודל המסך: 15" ומעלה. רצוי מסך מאט אבל אם הוא מבריק אני מוכן להתפשר. רזולוציה: בין 1366x768 ל-1920x1080. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין. משקל רצוי: לא משנה לי. זמן סוללה: בין 3-5 שעות זה טוב אני מניח. יציאות מיוחדות: HDMI. כונן אופטי: לא ממש נחוץ, אני כבר לא זוכר מתי הפעם האחרונה …

• 4 תגובות
    • 701 צפיות
  6. 1. מה התקציב? 2500-3000 2. מטרות המחשב? לימודים כשאני לא בבית, קצת צפיה בסרטים (720p יהיה נחמד) ואולי איזה משחק בקטנה פה ושם. 3. גודל המסך? ההתלבטות העיקרית היא בין פל עם מסך 7-10 לבין אחד עם 14-15 4. משקל רצוי? מן הסתם כמה שפחות (: 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממומלץ 6. יציאות מיוחדות? אין דרישה 7. בלוטות? עדיף שכן 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB 9. צורב DVD? עדיף, אם כי לא חיוני 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא? אם יש משהו טוב של MSI זה אחלה, כי יש לי אפשרות לקבל עליו הנחה מיוחדת.

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  7. Started by d1zzy,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לצרכי אופיס ואינטרנט. תקציב: עד 3000 ש"ח מסך: עדיף מט, בין 12" ל13" כונן אופטי: לא חובה זמן סוללה: 5 שעות ומעלה (אולי עדיף לשקול מעבד LV או ULV שיספק זמן סוללה גבוה) משקל: לא יותר מ2KG (עדיף כזה שבא עם מערכת הפעלה, ושלא תהיה ויסטה) נ.ב. אני יודע שזו עונת הת'רדים של מחשבי הסטודנטים, ואני מצטער על ריבוי המודעות (ניסיתי לחפש מישהו עם דרישות דומות ולא מצאתי).. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. התחלתי לא מזמן את לימודי בטכניון[תאחלו לי בהצלחה, וזה P: ] וגיליתי שהחיים שלי יהיו הרבה יותר קלים אם יהיה לי מחשב נייד משלי. אני לא מתכנן להריץ עליו משחקים כבדים, הוא ישמש בעיקר לצרכי לימודים[צפיה בקבצי PDF ובמצגות] ולאינטרנט. אולי גם קצת סרטים פה ושם, אבל נראה איך יתקדם הסמסטר P: בכל מקרה, התקציב שיש לי הוא בערך 3000 שקל, אבל אם אפשר, עדיף לרדת לכיוון ה2000. אני סטודנט עני, ויש לי שימוש ל1000 השקלים שאולי אחסוך. P: חשוב לי שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי[אבל הבנתי שזה די הפך לסטנדרט..] ורצוי מאוד גם כרטיס רשת קווי. המשקל לא משמעותי בכלל, ואורך הסוללה גם לא קריטי, כי אני אוכל לטעון אותו לעיתים קרובות. אגב-אני גר באיזור ראשון לציון, כך שאם תוכלו להמליץ על חנות ספציפית מהאזור, א…

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  9. שלום חברים, כל מה שרלוונטי כתוב קניה מ BestBuy.com * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, קיובייס, קצת משחקים, ושימושים כלליים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאפשר במסגרת התקציב שלא יבוא על חשבון ביצועים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? חשיבות דיי נמוכה, אבל לא שני טון *…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by yair sch,

אהלן! אנחנו כמה סטודנטים להנדסה שרוצים לעשות קנייה קבוצתית של מחשב נייד. המחשב צריך לסחוב בצורה טובה אוטוקאד, התקציב הוא בערך עד סביב ה2500 שקלים..יש לכם המלצה? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  11. Started by diablo4u,

אהלן, ידידה שלי צריכה מחשב נייד ללימודים ובחנות שהיא הלכה המליצו לה על VOSTRO 3500 VM-RD 35-8011 דעתכם? אם לא רלוונטי וזה שקר אז גם טוב לדעת (זה מה שאני אמרתי לה) להלן התשובות לשאלות: תקציב - עד 4000 (למרות שלי הציעו את המחשב ב4300 וזה גם תופס.. כלומר אפשר לחרוג כל עוד זה שווה את זה, אבל לא בהגזמה) מטרת המחשב- ללימודים בעיקר, שלא יהיה איטי, רצוי שיהיה מהיר, שימוש באינטרנט, סרטים, תמונות, משחקים בקטנה (כי אני לא ממש משחקת במחשב..) גודל מסך - 15.6 משקל - דגש על משקל לא כבד (3 נשמע כבד ) זמן סוללה ארוך. יציאות ובלוטות לא מבינה כל כך בזה. אבל שיהיה את מה שחשוב. גודל מינימלי של כונן קשיח - 320GB כולל DVD וצורב אחריות לפחות 3 שנים באתר הלקוח והעדפה לחברת DELL אשמח להצעה או הארה…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 7,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם התוכנות שבכותרת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Autocad, Rhino, Revit ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קצת sims -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15" חובה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by IG,

שלום. בתדודה שלי רוצה לקנות נייד ומצאה את זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=560&CatCode=315 השאלה: איך הוא והאם יש משהו טוב יותר במחיר דומה תודה עריכה: נמצא גם המחשב הבא- http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=434&CatCode=315 השאלה אותה שאלה, ובנוסף עלתה בדיון טענה שלHP יש הסכם עם $M, שלפיו המחשב נכבה או נתקע או חוסם אתרים לא חוקיים ושות'... יש לטענה בסיס?

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  14. אהלן חבר'ה, חברה שלי זקוקה למחשב נייד לתחילת הלימודים באוניברסיטה ולצערי אני לא מבין בזה ואין לי מושג מה להמליץ לה... כמה דברים שהיא רוצה שיהיה במחשב: -מסך מט -מסך גדול ורחב (15" פחות או יותר) -מצלמת אינטרנט + מיקרופון -סוללה חזקה -bluetooth לחיבור עכבר אלחוטי -דק וקל (כמובן ביחס לגודל המסך) -אחריות טובה (לא msi מאייבורי וכו'...) -עדיפות ל lenovo/dell (הבנתי שהם הכי אמינים וטובים) המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט וכו'... אם יש מחשב שיתן "קפיצת מדרגה" בעוד סכום קטן אפשרי להתגמש... תודה לעוזרים !

• 9 תגובות
    • 877 צפיות
  15. Started by IceScream,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 מקסימום 2. שימושים: לימודים, קצת תיכנות בקטנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב: לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב: חשוב 6. גודל פיזי: 14 אינטש 7. מערכת הפעלה: ווינדוז 8. עדיפות לרכישה באילת שייצא יותר זול 9. מתי מתוכננת קניית המחשב: בחודש הקרוב 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הלפטופ מיועד ללימודים, לא פחות מאחריות מלאה 3 שנים, ומכיוון שסטודנטית יש חשיבות לזמן סוללה ולמשקל. תודה לעוזרים!!

16. Started by noodle,

שלום לכם, זקוק להמלצה למחשב נייד לסטודנטית בתקציב של 2000-2500 ש"ח, ניסיתי לחפש בעצמי ולמעשה לא מצאתי שום דגם נורמלי. רוב הדגמים שמצאתי מגיעים עם מהירות דיסק קשיח 5400RPM . בכל מקרה אם אין אז מבקש המלצה לדגם הכי מתאים בתקציב בבקשה. * מטרות המחשב? אינטרנט וצפייה ברטים * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עוד חלק חשוב לטעמי זה אח…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום אני מחפש נייד לסטודנטית מסך בסביבות "13 1500 שקלים תודה

18. המיועדת - סטודנטית ללא צרכי מחשוב מיוחדים, יש חשיבות לעמידות פיזית. תודה מראש לכולכם הצעה1: IBM Thinkpad R60E 0657-4QG מחיר ליחידה $ 1,180.00 UQ14QIM מעבד: Intel Core Duo Processor T2400 1.83GHz/2MB/667MHz FSB זכרון: 512MB 667MHz PC2-5300 DDR2 SDRAM - מקסימום 2 RAM SLOTS ) 2GB) דיסק קשיח: 80GB S.ATA מסך: 15" XGA 1024x768 כ.מסך: Intel Graphics Media Accelerator 950 כונן אופטי: (צורב DVD-RW (DVD כ.קול+ רמקולים מובנים כ.רשת 10/100/1000 + מודם 56K כ.רשת אלחוטי Intel 3945 a/b/g and Bluetooth יציאות: ,AC adapter , Headphone/Line out,External Display ,External microphone IEEE 1394 3 USB 2.0, RJ-45 , RJ-11 משקל: 2.949Kgs סוללה - 6 Cell Lithium-Ion IBM Security Slot ,IBM Embedded …

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  19. Started by arnon,

מה מומלץ ?

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  20. שלום, בחודש הקרוב אחותי מתחילה ללמוד הנדסת חשמל+פיסיקה בטכניון. אני רוצה לרכוש לה מחשב נייד, ואשמח להמלצה למחשב שיענה על דרישותיה. * מטרות המחשב? תהיה צפייה בסרטונים [הרצאות, שיעורי בית] וגם בסרטים או סדרות ב-HD [מקסימום 720P], אך רוב השימוש יהיה משרדי: אופיס, תכנות (C,C++, שפות מודרניות יותר אולי) ומאטלאב. זה מחשב בעיקר ללימודים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לחלוטין לא משמעותי, אך עדיף שיהיה מסך מט. אם נכנס בתקציב, אז 14 נראה לי גודל נחמד. * רזולוציית המסך? המקסימום שהיא תראה זה סרטים ב-720P, וגם זה נדיר. אינני יודע אם לתוכנות מהאוניברסיטה יהיו דרישות גבוהות ברזוולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. רק שיהיו לפחות…

21. שלום לכולם, אני מחפש נייד לידידה שלי להלן הדברים ש"חשובים" שיהיו: מסך: 15.4 ומעלה (בהתחלה חשבנו על 17 אינצ' אבל משום מה אלה ניהיו פחות נפוצים ויותר יקרים עם השנים) מעבד: T6500 ומעלה יהיה מעולה איחסון: 320 ומעלה כרטיס מסך: פה יש קצת בעיה, משהו הזוי של INTEL ממש לא בא בחשבון, היא צריכה כרטיס מסך איכותי שיריץ את כל מה שהיא צריכה באיכות סבירה. תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  22. אני זקוק לחוות דעת ואופציות נוספות לנייד לסטודנטית לעריכה גרפית בעיקר 2D (פוטושופ וכו'). מעבד חזק, זיכרון לפחות 4GB ודיסק כ- 500GB, מסך 15"~ מעבר לעריכה גרפית ישמש המחשב לעבודה משרדית. התקציב הוא עד 3,800ש"ח, וקיימת אופציה שנשקלת כרגע - Toshiba C650-179 האם ניתן למצוא נייד יותר משתלם מהטושיבה ? תודה

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  23. שלום אני מתכנן לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי משרדי + מעט תוכנות גרפיות ופלאש כיוון שאני חדש בתחום הניידים, ולפני שאני נכנס לעובי הקורה לגבי הרכיבים והמפרט המומלץ, רציתי ראשית לדעת האם בכלל ישנה חשיבות למותג/לחברה ששמה מוטבע על הנייד. LENOVO, DELL, HP, GIGABYTE, MSI... האם יש כאלו שנחשבים לחזקים יותר? לחלשים יותר? לאמינים יותר? לידועים כבעלי שירות לקוחות טוב יותר? מומלצים יותר או פחות? תודה עופר

• 6 תגובות
    • 974 צפיות
  24. אהלן, צריך מחשב לסטודנטית עד 2.5K (אופיס, וורד ואינטרנט). שיהיה קליל בתיק וסוללה סבירה. הכיוון הוא להזמין את המחשב הזה עד הבוקר מ- KSP במבצע: https://ksp.co.il/?uin=46259 מה דעתכם ? האם נכון לחכות עד BL הקרב ובא במקום ?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים