ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
היי, תודה מראש על העזרה * מטרות המחשב? ללימודי כלכלה ומנהל עסקים. אין דרישות מיוחדות. * גודל המסך? 14" עדיפות למט. * רזולוציית המסך? לא קריטי, עד FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? 1.6-1.8kg * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 7+ שעות יהיה נחמד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיפות להיברידי של 500+8GB, בכל מקרה מינימום 500 גיגה אלא אם כן מדובר ב- SSD אפשר להסתפק ב 256, למרות שלא נראה שיש ssd במסגרת התקציב. * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב - 4000 ש"ח. אם יש הבדל ממש משמעותי עבור השימוש היחסית בסיסי, אני אשמח לשמוע. שימוש - בעיקר קריאה ועריכה של מסמכים בoffice עם גלישה סטנדרטית באינטרנט, ומעט (מאוד) צפייה בסרטים. ציוד היקפי - עכבר אלחוטי פשוט. שקט - לא כזה קריטי. מערכת הפעלה - Windows 10 ובנוסף Office (אם יש הנחה לסטודנטים אז אדרבא). חנות - עדיף כזו שעובדת באזור הגולן, אך לא חובה. מתי? - כמה שיותר מהר. חיבורים - סטנדרטי: aux, ethernet, USB, HDMI. שדרוג? לא מתוכנן. כמה דרישות חשובות שלא מצוינות ב"שאלון הרשמי": גודל - 15 אינץ'. משקל - עד 2.5 קילו (רצוי כמה שפחות בתכל'ס). חברה - אין העדפה מיוחדת, אבל כמובן עדיף כמה שפחות bloatware. אח…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום צריך המלצה לנייד מאוד בסיסי בגודל 15 זכרון סטנדרתי (2 אני מאמין) כ.מסך שיוכל להריץ סרטים מידי פעם אני מאמין שכל דבר בסיסי יכול לעשות את זה יציאת וידיאו חובה (זאת הבקשה החריגה היחידה שלי) שיהיה מאוד אמין זמן סוללה סטנדרתי בקיצור מה אני מבלבל לכם את השכל ....... מה המחשב הרגיל שאתם ממליצים ?
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
אני מועוניין לרכוש נייד במחיר של כ-2500 שקלים. המחשב אמור להיות לצרכים בסיסיים של תכנות ומוזיקה. המסך לא יהיה קטן מ-14" ורצוי שיהיה 15.4" על המחשב תהיה מותקנת מערכת ההפעלה לינוקס, כך שהמחיר יישאר נמוך ומתוכנן להפעיל עליו את התוסף comspiz-fusion כדאי שיהיה לפחות 2G זיכרון. אילו ניידים יש לכם להמליץ?
-
- 1 תגובה
- 610 צפיות
-
-
אשמח להצעות. בין השאר חשבתי על LG E500-G201 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6410&perur=2&t=1&c=322 TOSHIBA satellite A300-1EC http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6578&perur=2&t=1&c=339 Dell Inspiron 1525 Professional Elegant Versatile 2.0Ghz http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6419&perur=2&t=1&c=441 אולי גם המבצע של אופיס דיפו (3500 ש"ח) על Esprimo V5535 וFujitsu (או משהו כזה) http://www.nanashops.co.il/sale.php?sale=3190723&refid=16 הצעות נוספות ? שאלות ספציפיות: 1. איך המחשבים של fujitsui ? 2. לא שמעתי אף פעם על כרטיס מסך SiS Mirage 3+ Graphics מוכר? איך הוא לעומת ה- Intel X3100? תודה מראש על היעוץ והעזרה, טל
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
המבוקש בכותרת . ניתן למצוא משהו בתקציב הזה ? תודה רבה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני ידגיש בהודעה את החלקים החשובים. אני מחפש מחשב נייד בגודל מינימום 15.6 בעל פלסטיקה טובה (יש ילדים בבית) , יציאת HDMI , אם אפשר ESATA , bluethooth (בשביל לחבר עכבר אלחוטי כי אני מעדיף שלא יהיה צ'ופציק מחובר ל USB ) . מצלמה איכותית ומיקרופון איכותיים ככל האפשר,מומלץ גם רמקולים איכותיים. המשקל צריך להיות סטדנרטי. חובה , צורב והכל. הרד דיסק מינימום 320GB 4GB זיכרון מינימום. אין צורך במערכת הפעלה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. חובה אפשרות להרחבה האחריות ל3 שנים. חשוב שהמחשב יהיה נוח לשימוש ככל האפשר. וחשוב שיהיה מותג מוכר שיש לו יבואן טוב ואמין. תקציב גמיש ב100-150 ש"ח. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש נייד לצורכי אופיס ואינטרנט (אני מניח שמעבד t4500 יספיק לצרכים האלו). בתקציב של 2500 ש"ח (ניתן לחרוג גם עד 2800 ש"ח אם זה עם אחריות ארוכה משנה). בכרחי שיהיה עכבר לא עם משטח אלא עם כדור כמו שהיו בדגמי t41/r50 וכדומה של ibm בזמנו. האם קיימים עדיין ניידים עם עכברים כאלו ? תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד נוח לעבודה על שרטוטים - בעיקר CAD - עם תלת מימד אבל אדריכלי/תעשייתי ולא למשחקים עתירי גרפיקה. צריך להריץ Autocad כמו שצריך, ורצוי שיהיה קל ונוח. רצוי עם כונן SSD למערכת ההפעלה. תקציב - עד 5K אבל גמיש אם יש סיבה מוצדקת. גודל מסך - 15.6 (או דומה). אשמח להמלצות.
-
- 6 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם ישנם ניידים זולים (עד 3K) הכוללים חריץ mSATA לחיבור של SSD בנוסף לקשיח הקיים? (משיטוט מצאתי או בעלי קשיח הייבריד, או בעלי מסכים קטנים יותר, או מחשבים יקרים מהסדרות העסקיות) בנוסף , האם חיבור אחד כזה עצמאית מבטל את האחריות? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום כולם, אני מחפש לפטופ לאמא. השאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס.) כדאי שידע להריץ גם סרטי HD בכניסת HDMI למסך אחר * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? הנייד יהיה ביתי ולכן המשקל לא כל כך קריטי. עדיף שיהיה כבד ומחומרים חזקים מאשר קל ועם חומרים חלשים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אין. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( HDMI וכו) HDMI - כן. הלפטופ יתחבר מדיי פעם לTV להקרנת סרטי FHD * בלוטות? לא חובה, אבל יהיה נחמד. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) גם 1…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי סטודנט לאנימציה וצריך מחשב נייד (לא של אפל). מטרות המחשב: עריכה גרפית (תוכנות אדובי למיניהן) גודל המסך: 15.6 משקל רצוי? 2.5 ק"ג צריך כונן אופטי לא קריטי אם המסך מבריק או לא. חיבורים שצריך- HDMI אין צורך במסך מגע צריך ווינדוס מקורי כלול במחיר. כרגע חשבתי להמליץ לו על https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 מה דעתכם? יש דגם אחר מומלץ? חיפשתי פה בפורום וראיתי שהרוב מחפשים מחשבים קטנים יותר. תודה מראש, Zinger777.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני מתעד ללמוד באוניברסיטה בחו"ל שנה הבאה ולכן אני "מכין את השטח". מטרות המחשב: עבודות משרדיות - אופיס, סביבת אינטרנט וקריאה מרובה של טקסטים, לכן איכות המסך סופר חשובה! סרטים - כמובן FHD. גודל המסך: 15.6", מעדיף מט, כיוון שמסך מבריק מגביל את נוחות הצפייה, בבקשה הצעות רק למחשב עם גודל מחשב כזה, מאוד חשובה לי נוחות הצפייה ושטח עבודה גדול לכן 15.6". מעדיף שמקלדת המחשב תהיה מוארת, אני מרבה ללמוד גם בלילה וזה פיצ'ר חשוב מבחינתי. יתרון שיכול להיות, זה ריבוי קיצורים במקלדת, לעבודה קלה וחלקה יותר במחשב. עדיפות למחשב כמה שיותר קל, היות ואני אצטרך להתנייד אתו וכמובן זמן סוללה ארוך כמה שאפשר במגבלות התקציב וכו' חייבת להיות לפחות יציאת USB3 אחת וחיבור HDMI (עדיף…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין בנייד 15'' לאינטרנט ולתכנות ע"י Visual Studio וקצת משחקים (רצוי מקלדת מלאה) עד 5000 ש"ח. תודה לכל העוזרים. אופיר.
-
- 0 תגובות
- 494 צפיות
-
-
לכבוד נסיעה לחו"ל לשנתיים במסגרת העבודה, אחותי החליטה לעבור ממחשב נייח לנייד. הדרישות שלה: אחריות בינלאומית לשנתיים חובה! המחשב יבלה את רוב זמנו באירופה. מסך 15", עדיף רחב. משקל לא חשוב במיוחד כיוון שהמחשב יתנייד בעיקר בתוך הבית. חיי סוללה של לפחות שעתיים. צורב DVD, בלוטות', יהיה נחמד עם יכלול מצלמה, יציאת HDMI גם תהיה נחמדה, זיכרון של לפחות 2GB (עדיף 4GB). המחשב ישמש לגלישה, יישומים ביתיים שונים, צפיה בסרטונים ושיחות וידאו ופה ושם איזה משחק קל, כך שלא צריך כרטיס מסך חזק במיוחד. שירות בינלאומי טוב ואמינות גבוהה מאוד חשובים, אני לא טס לאירופה בכל פעם שיש להם תקלה! המחשב ירכש בארץ, היא רוצה קצת זמן לאלף אותו לפני הנסיעה. יש הצעות?
-
- 10 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לחבר, הדרישות הן: מסך 15.4 צורב DVD שימושים: תוכנות משרד (אופיס), גלישה וצפייה בסרטים (אין צורך ב-HD) תקציב: 3000 ש"ח אשמח להצעות.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין דרישות מיוחדות בנוסף לכך. כל הניידים שנתקלתי בהם עם מסך מט ורזולוציה גבוהה מ- 1366*768 (שאני לא מבין איך אפשר להסתדר איתה...) הם מהסדרות העסקיות היקרות יחסית. האם יש משהו במחיר יותר "עממי"? תודה.
-
- 1 תגובה
- 748 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לאמא שלי - כלומר שימושיים בסיסיים ביותר: אינטרנט, יוטיוב ופה ושם שימושים משרדיים. * מטרות המחשב? אינטרנט, יוטיוב ושימושים משרדיים. * גודל המסך? 15", עדיף מט. לא צריך מסך מגע. * רזולוציית המסך? 1920*1080. * משקל רצוי? לא קריטי, אבל גם לא 3.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל שישרוד זמן סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחיבור מסך חיצוני.. * כונן אופטי? קשה.. קשה.. כנראה שעדיף שיהיה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני שורד יפה עם אסוס (N550), אבל אשמח לעוד הצעות. כנראה שרוב השימוש שלו יהיה בבית ככה שלא צריך בהכרח משהו דק/קל קיצוני. תקציב כאמור: סביב 3000 מחוץ לאילת (המחשב ייקנה באילת סב…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בגודל 15 אינטש בתקציב של 4-4.5K. השימושים הם אינטרנט, אופיס, וצפיה בסרטים. חשוב לי שיהיו כניסת HDMI ו USB 3 וכן אחריות, עדיף ל 3 שנים. אין משמעות למשקל כי המחשב ינוע בעיקר בין המטבח לסלון... כרגע שמתי עין על Dell Inspirion N5110 ועל Asus K53SV. אשמח לקבל חוות דעת והמלצות נוספות! תודה, רועי
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי, גרפיקה קלה (פוטושופ פה ושם, מצגות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?WIN10 עברית 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז …
-
- 2 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש המלצה לנייד עם מסך 17.3, מעבד i7. מקלדת שתהיה בפריסה כמה שיותר דומה למקלדת מלאה (כלומר לוח מקשים בצד). רצוי עד 4000₪. יש המלצה?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים, האינספירון 1525 שלי מפרפר בין חיים למוות אחרי 3 שנים בלבד, הגיע הזמן להחליף אותו. המחשב משמש לגלישה, אופיס בסיסי וקצת סרטים, לא למשחקים כבדים. המאפיינים החשובים / לא חשובים לי: 1. מסך גדול 15.6'' הכרחי (מחליף מחשב ביתי) 2. אמינות - שלא ישבוק אחרי שנה / שנתיים. 3. לא חשוב לי כ"כ כמה זמן מחזיקה הסוללה. 4. (מגבלה קצת מוזרה) - פתחי אוורור עיליים / צידיים בלבד, נובע מהאופן בו אני משתמש במחשב (יושב על הספה, המחשב על הרגליים שלי ונלחץ כלפי מטה). 5. אחריות - רצוי 3 שנים. עלעלתי לא מעט בפורום פה וראיתי את ההמלצות של החבר'ה. התכנסתי לאחד מהבאים: http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2977 או http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110…
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בתקציב גג של 2500 שקל מצידי שיגיע ללא מערכת הפעלה אם זה מפחית את המחיר השימושים הם קצת גלישה אופיס סרטי hd ומשחקים קלילים גודל או משקל לא משנים כל כך יכול להיות גם netbook העיקר שהנתונים שלו יהיו טובים זה מה שחשוב
-
- 8 תגובות
- 783 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד לצרכי אינטרנט וצפייה בסרטים באיכות גבוהה.. הייתי רוצה לדעת איזה מעבד כדאי לקחת(אני יודע שפשוט אבל איזה בדיוק) איזה כרטיס מסך ואיזה חברה (למחשב) ומה לגבי לוח אם לנייד..? תודה
-
- 3 תגובות
- 513 צפיות
-
-
תקציב עד 4K. שימוש המחשב: משחקים קלים, שימושי אופיס, תוכן HD. מסך FHD ISP מט נחוץ. חיבור HDMI לטלוויזיה. מערכת הפעלה. מסך 15.6 SSD וכרטיס מסך לא מובנה איכותי בהתאם לתקציב.
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-