ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,407 דיונים בפורום זה
-
אני מחפשת מחשב נייד ללמוד עיצוב גרפי המלצות מתקבלות בברכה וחוות דעת על המחשב Dell vosro v3568-8002
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
הי, אני מחפש להורים netbook חדש בתקציב עד 2000 הדרישות ממנו שיהיה כמה שיותר קל\נוח\מהיר תודה
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
[הקדמה: לפני שנתיים וחצי נעזרתי בפורום וחבריו בשביל לקנות מחשב נייד. תודה ל-tgolin, Qttp, usagi ו- iluxa1 על הייעוץ! קניתי DELL Vostro 1015 ואני עדיין מאוד מרוצה ממנו! ] אז ככה - כעת אני וגם חברה שלי צריכים מחשב חדש (אחד לכל אחד מאיתנו) שמהותו היא גודלו הקטן (aka Netbook) בגלל שאנחנו נוסעים בקיץ ללמוד בוינה ולטייל, וגם שיהיה לצרכי ניידות טובים. אז הנה קצת מידע על הצרכים: * מטרות המחשב? סטודנטיאליות (אופיס, אטנרטנט וכו'), מוזיקה, וסרטים ללא צורך באיכות קולנועית. * גודל המסך? העניין החשוב - איפשהו בין 10" ל13". קטן, אבל שיהיה גם נוח. אנחנו צריכים לגעת ולבדוק קצת את ההבדלים בין 10" ל12". האם יש מסכים בגודל 11"? * משקל רצוי? העניין החשוב השני- הגודל הקטן של המסך רצוי …
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחר הניסיון שלי בנט בוקים (אסוס 1000HE עם מעבד N280 שאיתי כבר 4 שנים) החלטתי לקנות לאחותי הקטנה מתנה ליום ההולדת. היא צריכה מחשב אישי שלה שישמש כמחשב ראשי ושילך איתה לבית הספר. הנה השאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקי פייס בוק, עבודות לבית הספר היסודי אולי קצת משחקים יותר מפייס בוק (SIMS אולי) * גודל המסך? עד 12' * משקל רצוי? נט בוק - שלא יגיע ל2 ק'ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שוב, נטבוק - הוא מיועד להחזיק הרבה זמן (5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וס…
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אהלן, מחפש נטבוק 10" בתקציב באזור ה 2000 ש"ח לסטודנטית, מבוסס WIN7. חובה סוללת 6 תאים. מעבד וכ.מסך כמה שיותר חזקים היא צריכה להריץ pro engineer וגם matlab - ידוע לי שזה מגוחך על נטבוק, אבל לצרכים שלה היא אומרת שזה יספיק לרוב הדברים, ומה שלא - היא תריץ על המחשבים במעבדה. הסטודנטית נדלקה על לנובו S10-3 http://ivory.co.il/product.asp?productid=5368&CatCode=315 טוב\רע\חלופות מומלצות? אני לא ממש מתמצא בשוק הזה נכון להיום, ואשמח להמלצות, דעות וכו'. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
או שמא טושיבה משום שיש לה אחריות טובה? התקציב הוא עד 1400. מבין המגוון הלא גדול בחנויות המחשבים הגדולות- מהי הבחירה בטובה ביותר?
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
-
שלום, אני מתכוונת לטוס לשנתיים לימודים בחו"ל ומתלבטת לגבי אחד משני הנטבוקים שבנדון. שימושים עיקריים: אינטרנט ואופיס (אולי קצת צפיה בסרטים). אשמח לקבל המלצה לגבי יתרונות וחסרונות בולטים של כל אחד מהנ"ל (מבחינת חיי סוללה, רזולוציה, אחריות בינ"ל וכו'). תודה ושבוע טוב, מיכל
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעוניין לקנות נט בוק עשיתי מחקר קטן ועושה רושם שהם די דומים במסגרת השקעה של עד 2000 ש"ח , יש המלצות לדגם ספציפי ? לא אכפת לי להשקיע קצת יותר אם יש לכך סיבה , ואם לא ראיתי שבאייבורי רובם נמכרים ב 1600 , אז מה אתם אומרים ? על איזה מהם ללכת ?
-
- 3 תגובות
- 778 צפיות
-
-
חשוב שיהיה קל ונוח שהעכבר יהיה נוח ושמהקלדת תהיה קריאה (לא עם אותיות צהובות שאי אפשר לקרוא בחושך (S-12)) חשבתי על 1201PN asus אבל היא לא אוהבת את העכבר , אז אני צריך המלצה לדגמים נוספים תודה!
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
אני חייב עזרה. אני מחפש נייד 11.6 שיהיה טוב לאופיס ולאינטרנט. באיזור ה 2000 שקל. תודה רבה מראש. אגב, זה עם חריגה גדולה, אבל איך זה? http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=27161
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
-
-
רציתי לקחת מחשב נייד לעבודה בשביל כמה דברים, 1. בדיקת רשתות אלחוטיות. 2. תיעוד של עבודות בשטח. 3. גישה מהירה לאינטרנט אם צריך לחפש מידע מסויים. שמתי את העין על הEEE PC 901 אבל בארץ הוא נמכר רק בגרסת חלונות XP ואני דווקא רציתי את הגרסה של הSSD 20 ג'יגה שבאה עם לינוקס אבל שוב לא מצאתי. מצד שני במחיר של נטבוק מוצלח (בערך 2600/3200 ש"ח) אפשר לקבל מחשב נייד עם מסך 15.4 בלי מערכת הפעלה אבל עם חומרה מספקת בהחלט לדעתי בשביל המשימות שהצבתי. אז נטבוק או לא נטבוק? ואם מישהו יודע איפה יש את ה901 בגרסת SSD20 גיגה עם לינוקס תשתפו אותי.
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד - ASUS eeepc 1000HA , שלפי מה שקראתי באינטרנט אמור לקרוא 2GB של זיכרון ראם. קניתי סטיק זיכרון 2GB (DDR2 667) והרכבתי אותו במקום הנוכחי (1GB) , והמחשב מזהה עדיין רק 1GB. בדקתי בתוכנה Everest, וכביכול המחשב מזהה 2GB אבל ''מנצל'' רק 1GB. עזרה? תודה מראש לעונים, אמיר.
-
- 1 תגובה
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם, הנושא אמנם ישן אבל השאלות חדשות ולא מצאתי להן תשובה בפורום: אני צריך את המחשב לאופיס ואינטרנט. לא מתכוון לראות סרטים אבל אולי סרטונים כן וחשוב לי שלא ייתקע אם אני עושה כמה דברים בו זמנית. 1. האם עם נטבוק כזה ניתן להוריד מוזיקה עם אי-מיול או טורנט או שזה תוקע אותו לגמרי? 2. על איזה מחשב תוכלו להמליץ לי במחיר הנ"ל עם 1 ג'יגה זיכרון? 3. כמה יעלה לי לשדרג אותו ל-2 ג'יגה בעצמי ומה התוספת אם יעשו זאת בחנות (או אם זה יבוא built-in)? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נטבוק אבל השוק כ"כ רחב שאני לא יודע במה לבחור . שמתי עין על הLenovo S12 שעולה 2070 באייבורי מה ההמלצות שלכם ?
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
-
-
אני אהיה באוגוסט בבוסטון ככה שגם אופציות בארהב זה טוב ... [ מעדיף מבסט ביי ] גג 1500 שקל - 400 דולר \ מעדיף בפחות המחשב ישמש לגלישה באינטרנט שמיעת שירים ומסנג'ר יש המלצות ?
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
היי, כבר הרבה זמן אני מחפש נגן וידאו נייד עם מסך קצת יותר גדול מ3"...היום שמתי לב למבצע במחסני חשמל על הHasee ME122 ב999 ש"ח, שזה פחות או יותר מחיר של נגן MP4. כמובן שבניגוד לנגן MP4 נכנסת ההתעסקות עם מערכת הפעלה וכו' אבל זה מינוס שאני מוכן לספוג. השאלה היא האם לצורך סרטים נטו הדגם הנ"ל נחשב מומלץ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
לפני כמה זמן ביקשתי כאן המלצה כלפי מחשב נטבוק (מיני נייד) שיריץ HD ומשחקים מסויימים. לאחרונה קראתי שיוצא הION 2 שיכול לעמוד בפעולות האלה בקלות יחסית, והבנתי שהוכרזו 2 דגמים של נטבוקים המשתמשים בטכנולוגיה הזאת: Acer Aspire One 532G Eee PC 1201PN וברצוני לקנות אחד מהדגמים בארה"ב בקרוב. לשאלתי, האם הדגמים האלה מומלצים והאם התחילו למכור אותם? הדרישות שלי הן: עבודה משרדית, HD, משחקים לא הכי כבדים וכו'.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני לומד במקום שלא נותן הרבה אפשרויות לחיפוש באינטרנט ובגלל זה אני לא עושה מחקר בעצמי, אני גם לא אוהב כאלה שעושים את זה אבל אני נאלץ ליפול עליכם... עקרונית אני רוצה מחשב עד 13 אינצ' [כולל אע"פ שזה יקר מדי] שאני יוכל למצות אותו כמה שאפשר מבחינת עבודות ומשחקים בינוניים. הוא גם יריץ אובונטו אם זה משנה. עקרונית שני הדגמים שראיתי בריפרוף זה 1201N וDELL 11Z הראשון עם יון והשני עם מעבד כפול ליבה. יש עוד דגמים מומלצים במחיר? הatom 33 חזק או שהוא סתם אטום מעפן?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לקראת יום ההולדת הקרב, חשבתי לקנות לבתי נטבוק זול וטוב שישמש אותה במקום המחשב הנייח העתיק והרועש שלה (P4). השימוש הוא בעיקר לתוכנות אופיס לביה"ס, גלישה, סרטים (לא HD) ופלאש (youtube או משחקוני רשת). ראיתי את ה-EE PC 10005HA בקצת יותר מ-1200 ש"ח כולל משלוח + WIN7 כאן: http://www.21.tv/p-99347/d79ed797d7a9d791+d7a0d799d799d793+Asus/cf-6/?a=a ערוץ הקניות זה המקום האחרון שהייתי קונה בו, אבל במקרה הזה אולי כדאי לחרוג? יש חלופות עדיפות משמעותית (למשל ATOM כפול ליבה) במחיר קרוב? אולי זה? http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=6541 או זה? http://www.21.tv/p-98852/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Asus_1015P ב-1300 מקבלים מעבד N450, מאיץ גרפי…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אנשים אני מחפש איזה לפטופ קטן ("10) ככה שיריץ לי דפדפן ואופיס לא יותר מזה ושיהיה זול כי אני לא חושב שיהיו לו עוד שימושים. א. אשמח להמלצות. ב. אני מאמין שזה אינדבידואלי אבל עד כמה זה באמת נח? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד קטן (נטבוק), בכ-2,500-3,000 שקל, אבל חשוב לי שיהיה חזק. רוב הנטבוקים שהשתמשתי בהם, כעבור זמן דיי קצר לאחר הקנייה שלהם הפכו לאיטיים ומסורבלים, לכל דפדפן לקח כמה שניות טובות עד שהוא טרח לעלות, והיה קשה מאוד לעבוד עם כמה תוכנות במקביל. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפייה ועריכת סרטים ברמה בסיסית, אפשרות להעלות הרבה חלונות במקביל (וורד, והרבה כרטיסיות בדפדפן) בלי שהקצב יואט בצורה משמעותית, ועבודה בסיסית מאוד על פוטושופ (לא תלת מימד או משהו מורכב) * גודל המסך? מעדיף לפחות 11.6, אבל לא קריטי * משקל רצוי? כ-2 ק"ג. חשוב לי שלא יהיה כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נראה לי שזמן של 6 שעות סוללה זה סביר * האם י…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשתי ואני מעוניינים לקנות נטבוק שישמש אותנו בעיקר לטיולים, כלומר גלישה ב wifi וגם לצפייה בסרטים. פרמטרים חשובים מבחינתנו: זמן סוללה ארוך (חשוב מאוד), גודל מסך 11-12 אינץ' ומחיר סביב 2K. שמנו עין על ה Asus 1215n, שעליו קראנו ביקורות טובות גם בפורום הזה, אבל גם שמנו לב שיש לו את החסרונות הבאים: 1. זמן הסוללה שלו טוב אבל לא מעולה כמו למשל 1215P. 2. למרות מה שרשום במפרט, הוא לא יכול לנגן 1080p, ומכאן שהאפשרות להשתמש בו בתור HTPC מוגבלת. השאלות שלנו הן: 1. האם יש מחשב נוסף שנראה לכם שאפשר לקחת בחשבון בהתאם לדרישות שציינו? 2. האם ניתן לשפר את חיי הסוללה שלו אם נבחר לעבור עם המעבד הגרפי של אינטל במקום זה של Nvidia, או ע"י הורדת קצב השעון? 3. האם לדעתכם יש מקום לשקול …
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה וערב טוב! אבא שלי צריך נטבוק קטן, 10 אינצ' אני חושב ב1600 ש"ח (ללא חריגה בבקשה, אלא אם כן היא הכרחית) הדרישות: גלישה באינטרנט בנוחות, ללא תקיעות הוא משתמש בווינדוס XP, הכי מהיר. אפשרות שימוש נוחה באופיס (מקלדת יחסית נוחה, כמה שאפשר) הוא לא צריך להיות נייד ובעל סוללה רבת עוצמה, הוא מחובר תמיד לחשמל. אפשרות להציג סרטונים בלי תקיעות ובמהירות. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-