ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
תקציב 3200 ¤ ללא ציוד הקפי מזומן. מטרות המחשב: אופיס (מצגות, וורד וכו') קישוריות רציפה לאינטרנט עבודה באתרים שונים הורדות, צפייה בסרטים (מעוניין לשדר דרך המחשב לפלזמה החדשה בסלון), משחקים קלים סגנון פוטבול מנג'ר, פרו אבולישן וכו'. (כמו כן במשחקים לא נדרש יותר מזה שירצו סבבה על 1024*768 בפירוטים הכי גדולים.) העיצוב חשוב המחשב יהיה בסלון וחשוב שיהיה שקט יחסית . ציוד הקפי נוסף: * בנפרד מן התקציב הזה נדרש מסך בן 19 22 אינץ' תקציב 1500 לא מבין בנושא ואשמח לשמוע המלצות. בדיוק כמו המחשב מיועד בעיקר לעבודה מאומצת מול יישומי האופיס השונים פחות לסרטים ומשחקים. * נדרשים עכבר ומקלדת נוחים להקלדה ממושכת ועבודה מאומצת. (תקציב 500 ש"ח)
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 שקל. כמובן שעדיף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני מצלם ומעביר את הקבצים למחשב בזמן הצילום לתוכנת לייטרום. קבצים של בערך 40-50 מ"ב. נדרשת איכות מסך גבוהה מאד. אני מבצע עריכה קלה בלבד בלייטרום לתמונות סטילס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ל…
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
בעקבות קנייה מוצלחת של מחשב נייח, שמחתי לחזור שוב להמלצות. תקציב - (3500) מטרות המחשב - אינטרנט ואופיס, משחקים קלים, צפיה בסרטים הייצ' די, עריכה גרפית פוטושופ גודל המסך? 15' משקל רצוי לא כבד מידי נדרש זמן סוללה ארוך לפחות 3 שעות בלי מטען יש צורך ביציאות מיוחדות, HDMI גודל מינימלי של כונן קשיח לפחות גיגהבייט320 לא נדרשת אחריות בינלאומית נדרש בלוטות' מצלמה מובנת, wireless, וכן מקרופון אך לא חובה תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג מ-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעבדה VM של מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMware עם server 2003\2008 (כ-8 שרתים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? של המעבד, אין צורך בכרטיס גרפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התקציב גמיש, אך נא לא לחרוג יותר מידי. דרושים מעבד + לוח אם + זיכרונות (1GB חובה) וספק כוח להחזיק את המערכת+ (זאת אומרת שיהיה גם "אטרקטיבי" בעתיד). אם אפשר לדחוס לשם חלקים למערכת A64 זה יהיה נהדר. תודה רבה :-*
-
- 7 תגובות
- 883 צפיות
-
-
לוח מעבד זיכרון כרטיס מסך ,את כל השאר יש לי כולל ספק טוב שנקנה לפני כמה חודשים , ברשותי גם מסך 22" ואני מתכוון לשחק ברזולוציה מקסימלית 1650*1080 נ.ב : כרטיס המסך חייב להיות 1024 תודה מראש ,ליאור!
-
- 4 תגובות
- 692 צפיות
-
-
אהלן לכולם, התעוררתי היום בבוקר למחשב שחטף נחשול מתח רציני ששרף לגמריי את ספק המתח שלי. קניתי ספק מתח חדש וכרטיס מסך חדש שחשבתי שייפתור את הבעייה אבל עושה רושם שנשרף גם לוח האם על הדרך. אני צריך מפרט לא זול מדיי אבל גם לא ייקר מדיי למחשב שלד חדש שלא יכלול את הפריטים הבאים ששרדו את הנחשול: -פריפריאלים -כרטיס מסך -ספק מתח -דיסק קשיח (אלא אם עלולות להיות בעיות תאימות...הם מלפני כ-3 שנים) -כרטיס קול מטרת המחשב הינו גיימינג ברמה בינונית עד גבוהה. אין לי בעייה גם לחרוג מה-4k שכתבתי בכותרת אבל אשמח למפרט זול ככל הניתן אבל שעדיין יהיה איכותי. תודה רבה מראש,
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
דרישות (מהחשובות יותר לפחות): 1. מעבד ולוח אם - חזקים מאוד (אין לי כוונות לשדרג כל שני וחמישי) intel core i7 960 3.2ghz האם הוא תורם למהירות המחשב ולביצועים ביחס למחיר? אני לא גרפיקאי ולא מתעסק עם גרפיקה - אבל מבחינת גיימינג הייתי רוצה שלמחשב תהיה יכולת הרצת משחקים כבדים. 2. מארז סלוני וספק כוח - מארז מעוצב ושוכב עם אווירור וקירור טובים מאוד (כלומר לחשב גם תוספות של מאווררים נוספים ויחידות קירור מעבר לסטנדרט הקיים במארז כמו שהוא - אם צריך כמובן) מיותר לציין שהמארז על כל מאוורריו צריך ליהיות חרישי ככל שאפשר, אותו כנ"ל גם לגבי הספק כוח. 3. זכרון - כמה שיותר חזק 4gb לפחות + הסבר למה זה טוב כי אני לא כ"כ מתמצא בנושא הזה באופן ספציפי ובמחשבים באופן כללי. 4. כרטיס מסך - לא ממש …
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
למומחים שלום אני צריך בבקשה עצה - איזה רכיבים צריך למחשב כדי שתוכנת SOLIDWORKS תעבוד עליו סבבה (לא צריך את המפרט היקר ביותר) אני צריך שיהיה שקט (לא מאוד) מחיר של 2000±500 (אם יש אפשרות להוזיל - יתקבל בשמחה) יש לי HD320Gb (כך שלא צריך HD) יש לי מארז ישן AMD (לא יודע אם כדאי להשתמש בו) יש לי תוכנת הפעלה WIN07-64BIT תודה אם אפשר תשובות המהירות - הזמן הוא חשוב
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט למחשב שישמש למשחקים ועבודה משרדית. לא מדובר בדיוק בגיימר כבד.. בכל אופן, אני לא מעודכן בחומרה החדשה, כבר כמה חודשים שלא יצא לי לבקר בפורום באופן סדיר, אבל עקרונית חשבתי על מחשב מבוסס Amd 3200, לוח עם כ. קול איכותי, לי אישית יש את ה DFI Ultra D, אבל מכיוון שלא מדובר במחשב לא"ק אני מאמין שישנם מספיק לוחות בלי כל הפיצ'רים לא"ק, שכן כוללים כ. קול איכותי. זכרונות - משהו כמו ג'יגה של A-data, אם אני זוכר נכון, המחיר כ250 לסטיק של 512. כ. מסך - חשבתי על 6600GT, אבל שוב, אני לא הכי מעודכן. לא נדרש מסך. תודה רבה! עריכה: אהה, המפרט מלוג'יק. נדב.
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם מאוקטובר אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל והחלטתי ללכת על מחשב נייח. האם תוכלו לתת לי מפרט מומלץ? על המחשב להיות טוב לפחות לעוד 4 שנים ולכלול גם מסך. המון תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 693 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4K כולל מע"מ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך איפה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג מהתקציב. ניתן להציע רכיבים נוספים בנפרד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מקצועי ומשמש לגרפיקה קלה עד בינונית. שיא כוח המחשוב מיועד לתלת מימד במאיה לצורך הדמיות ארכיטקטוניות שיכולות להגיע לספירת פולי לא נמוכה אך האנימציה בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב אינו מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) …
-
- 13 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
חבר'ה, אני מנסה להרכיב פה מפרט לחבר שלי, לעניין מתוקצב בין 15,000 ל 20,000 ש"ח. המפרט כולל הכל, למכונת משחקים, אז תרגישו חופשיים להשתולל. רק כמה קווים מנחים: * המארז תוצרת Thermaltake, ידוע הדגם, אבל הוא לא כולל ספק, קחו זאת בחשבון. * מסך 19"-21", תלוי בכסף שישאר. * מערכת רמקולים 7.1+כ. קול איכותי ביותר, הבן אדם חובב מוזיקה מושבע בווליום גבוה.... גבוה מאוד. * אני אשמח אם יהיה במפרט אפשרות לOC. * המפרט יכול להיות מבוסס Intel או AMD, רק תגידו מה האופטימלי לשימושים אלה... *במפרט אמור להכלל גם צורב די וי די וקורא די וי די... תודה מראש, נדב.
-
- 62 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td][/td] [td]1[/td] [td]Intel[/td] [td]CM8064601560113[/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... שלוש שנים אחריות[/td] [td]₪1396/1368[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td][/td] [td]1[/td] [td]Gigabyte[/td] [td]GA-H97-Gaming-3[/td] [td]לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-Gaming-3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphi... שלוש שנים אחריות[/td] [td]₪613/601[/td] [/tr] [tr][…
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מטרה שונה במקצת מטיב העזרה שניתנת פה בפורום בדרך כלל, אבל אני אשמח אם מישהו בכל זאת יוכל לעזור לי; אני עובד במעבדה חישובית באוניברסיטה, שעושה שימוש בכלים כגון Matlab. העניין כאן הוא שבאוניברסיטה אין רכישה בחלקים אלא מחשב קומפלט. והתבקשתי להציג מחשב נייח מתאים ואנשי המחשבים במקום יימצאו מחשב מקביל בדרישות אצל הספקים המתאימים. (לא ידוע לי מי הם). כך שאני צריך בסוף להגיש דגם או שניים של מחשבים מוכנים, לא משנה באמת של איזו חברה. התקציב גם לא נקבע, בציטוט של הפרופסור. בתגובה לשאלתי בנושא: "לטווח ארוך, היקר הוא הזול". למען האמת שהדרישות לא מצריכות, לפי דעתי, סכומים של יותר מ 5-6 אלף ₪, אבל יכול להיות שאני טועה. למפרט: הדברים החשובים: מעבד (בערך הדבר היחיד שה…
-
- 1 תגובה
- 661 צפיות
-
-
תקציב:• התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר):4900 אשראי• חריגה מקסימלית מהתקציב:300• האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך (בלי לוותר על מה שאני סגור עליו)שימושים:• מהם השימושים במחשב? המחשב יהיה רב תכליתי- בעיקר תכנות כבד - גם להריץ תוכנות שיעשו הרבה חישובים וכמה VMים, וישמש גם להרצת משחקים במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: CSGO וכדומה ובעיקר אני לא רוצה שיהיו משחקים שיצאו עוד שנתיים -שלוש ושלא אוכל לשחק בהם. • במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לאשים לב כי מערכת הפעלה חוקית עולה בין 350~500 ₪דרישות מיוחדות:• האם יש העדפה לגודל\צורה של המארז? אין חשיב…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? תכני HD וגלישה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. נגן ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 768X1024 * באיזה סוג משחקים תשחקו? ישנים (ווארקראפט 3), אם תהיה תמיכה טובה יותר לא תהיה התנגדות * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בלי לחץ 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים,…
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
-
-
אז במזל טוב המחשב הישן שלי התאבד זה לפחות הסיפור הרישמי ,האמת בפועל התחיל לעשות בעיות ואז מת מוות לא טבעי על ידי(הרבה בעיטות אני בטוח שאין כאן אחד שלא נתן איזו בעיטה קטנה למחשב שלו ) אבל בלי לערב את המשטרה. ואני צריך מחשב חדש מכיוון שאני כבר לא בגיל של משחקים אז הדרישות העיקריות שלי יהיו שהוא יהיה לעבודה משרדיתת,וקצת תכנות . בנוסף יש לי גם פלזמה 50 ואני צריך שיהיה לו יציאת hdmi תוכן hd ברעל , אומנם אני לא משחק משחקים אבל במידה ואפשר להכניס כרטיס מסך סבבה נחמד וחביב בתקציב אפילו עם מתיחה קטנה אז יהיה נחמד מאוד ,התירוץ הוא בכדי לא לאמץ את המעבד הסיבה האמיתית היא שאני גם רוצה לשחק מידי פעם. שני מפרטים שונים יהיו סבבה או אפילו אחד עם האופציה לכרטיס מסך סביר . מעבד הבנתי שהe63…
-
- 9 תגובות
- 970 צפיות
-
-
עבר בדיוק שנה ושבועיים לכן אין לי אחריות דרך אגב אזהרה לקונים בארה"ב קניתי בJ&R בניו יורק וביקשתי אחריות מורחבת ל3 שנים הביאו לי פוליסת אחריות של REPAIR MASTER ל3 שנים ומתברר שזה חרטא אני מתקשר אליהם וכל פעם מסבנים אותי שאני לא רשום במחשב אני נרשם וחוזר חלילה. קיצור תיזהרו קיצור לעניין המחשב עובד אבל המסך נהרס, רואים ממש חלש מה אפשר לעשות איפה מתקנים? כמה זה יעלה? ועדיף שיהיה זול אני סטודנט
-
- 5 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש לי את הלפטופ: hp pavilion dm3. ושהוצאתי את המקש של הרווח החלק שבפנים נשבר. כמו חלק קטן מפלסטיק. (יש 2 חלקי פלסטיק קטנים בכל צד שתופסים את המקש) למי יש רעיון איך לתקן את זה במהירות וביעילות? אולי מישהו מכיר מקום בירושלים שיכול לתקן דברים כאלה? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי פירוט של מחשב בסך של 4500 תגידו לי בבקשה אם הוא שווה את המחיר ואם יש דברים שצריך לשפר או להוסיף : ATI - Sapphire Radeon X1950PRO 512MB PCIe - כרטיס מסך זה או Radeon X1950PRO 512MB PCIeוSapphire כרטיס מסך Revolution 5.1וM-Audio כרטיס קול DDR2 1024MB 800MHZ CL5 Kingston זיכרון - X2 Gigabyte GAP-35-CDS3R לוח אם Intel Core 2 Duo E6700 - מעבד Western Digital WD3200KS הארד דיסק Pioneer DVR111 DVD16X - צורב
-
- 7 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי ניסיונות רבים למצוא מפרט הולם בכוחות עצמי - מבקש את עזרתכם אני מתכוון להשקיע משהו כמו 4000-5000 ש"ח במחשב ( או בעצם שידרוג למחשב) אז ככה - יש לי מסך סוני 19" טריניטרון אז לא נראה לי שצריך להחליף כמו כן יש הארד דיסק GB40 WD 7200 RPM, צורב , DVD , רמקולים ..... בקיצור מה שאני צריך זה בעצם לוח טוב ( עדיין לא התעסקתי עם אוברקלוקינג אבל רוצה להתחיל) , מעבד חזק !!! זכרון - נראה לי עדיף 512 MB וכרטיס מסך שנראה לי שחייב ללכת על הרדאון 9700 פרו , אם ישאר כסף אז גם אולי מארז פצצתי אבל זה בעדיפות אחרונה כי יש לי מארז נחמד כרגע ובכל מקרה אני מתכוון לבנות משהו אז אני מחכה בקוצר רוח לתגובות אני מת לקנות כבר מחשב אז ממש תודה לכולכם !!!!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר חיפושים מרובים ודילמות מרובות - לא הצלחתי להגיע להחלטה מה תיהיה הקניה הנכונה ביותר. התקציב שלי הוא 7,000 ש"ח. התאמה לצפייה בסרטי High-Definition. דרישות: מסך- "15.4. כרטיס מסך- כמה שיותר טוב, על מנת שיוכל להתמודד עם HD. מעבד- מעל 2.4GHz. זיכרון- לפחות 3GB. דיסק- לפחות 250GB עדיפות ל-320GB. יציאות- עדיפות ליציאות: HDMI, SPDIF, eSata. שמתי עין על: HP Pavilion 6880. Gigabyte W566N. ASUS M51Sn-X2. בבקשה אשמח להמלצה אחרת מאלו שציינתי, וגם התייחסות לדגמים הספציפים. מבחינת איכות חומר, ביצועים, סוללה, שירות ואחריות וכו'.
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום יש לחבר שלי מחשב נייד: EXCEL ATX-1021. מה שקורה שהמטען שלו לא עובד.הפכתי את כל האינטרנט כדי למצוא לו מטען הן בישראל והן באיביי או כל מקום אחר,אבל פשוט הדבר הזה לא קיים. מישהו אולי יודע מי היבואן של המחשב הזה בארץ,או מהיכן אני יכול לקנות מטען למחשב זה?אפילו בזאפ המחשב הזה לא מופיע. בתודה מראש שי נ.ב-אני מניח שהבעיה היא המטען ולא הבטריה,כי המחשב בכלל לא נדלק.אם הבטריה לא הייתה עובדת,אז אחרי הכל המחשב היה יכול להדלק דרך המטען.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצות על נוטבוק לחברה שלי: משקל 1.8 קג מאכסימום ועדיף פחות (והאמת שדי חשוב שזה יהיה פחות כדי שהיא לא תסחב הרבה על הגב כל יום).. גודל מסך בין 13'' ל- 14'' ישמש בעיקר ללימודים, תכנות בסיסי (ג'אווה, c++ וקצת ווב), צפייה בסרטים, מוזיקה וגלישה באינטרנט. אבל חשוב שיצליח להריץ מספר תוכנות כאלה במקביל. זמן סוללה בערך 7 שעות יספיק. 500GB כונן קשיח תקציב 5000 שקל פלוס מינוס. תודה על העזרה. יום טוב.
-
- 0 תגובות
- 803 צפיות
-