ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לקבל המלצות לקירור נוזלי למעבד intel i9 9900K, עד 500-550 ש"ח תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
דרישות (מהחשובות יותר לפחות): 1. מעבד ולוח אם - חזקים מאוד (אין לי כוונות לשדרג כל שני וחמישי) intel core i7 960 3.2ghz האם הוא תורם למהירות המחשב ולביצועים ביחס למחיר? אני לא גרפיקאי ולא מתעסק עם גרפיקה - אבל מבחינת גיימינג הייתי רוצה שלמחשב תהיה יכולת הרצת משחקים כבדים. 2. מארז סלוני וספק כוח - מארז מעוצב ושוכב עם אווירור וקירור טובים מאוד (כלומר לחשב גם תוספות של מאווררים נוספים ויחידות קירור מעבר לסטנדרט הקיים במארז כמו שהוא - אם צריך כמובן) מיותר לציין שהמארז על כל מאוורריו צריך ליהיות חרישי ככל שאפשר, אותו כנ"ל גם לגבי הספק כוח. 3. זכרון - כמה שיותר חזק 4gb לפחות + הסבר למה זה טוב כי אני לא כ"כ מתמצא בנושא הזה באופן ספציפי ובמחשבים באופן כללי. 4. כרטיס מסך - לא ממש …
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב לצרכים של לימודים, פוטושופ ותכנות (Matlab) ותוכנות דומות. באופן כללי הדרישות הם: מחיר עד 3500 מסך 15 מעבד i5 / i7 עדיפות ללא כונן אופטי (אבל לרוב שהסתכלתי היה) זיכרון RAM 8 לפחות כרטיס מסך לא מובנה ! אין עדיפות לSSD כי הנפחים מאוד קטנים בשבילי ומחשב עם SSD והארד דיסק מעבד לתקציב שלי שני המחשבים שהסתכלתי עליהם הם: http://ksp.co.il/?list_compare=.27142..27156. 1. חשב נייד Dell Inspiron 15 5000 5558-52008G14GB3Y - צבע שחור מחשב נייד מבית DELL בעל מסך 15.6 אינטש, מעבד Intel® Core™ i5-5200U 2.2GHz - 2.7GHz, זיכרון פנימי בנפח 8GB וכונן קשיח בנפח 1TB ומאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® 920M 2GB יצרן: Dell, דגם: Inspiron 15 5000 5558, גודל: 15.6'', מעבד: I…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התקציב אינו גמיש אף לא בשקל ואם אפשר אז גם לרדת מתחת לכיוון ה-3. * מטרות המחשב? משרדי, לימודים, קצת סרטים, כל מיני תוכנות שירוצו (לא גרפיקה). * גודל המסך? 13-14, רצוי FULL HD בשביל להשאר בקדמה. טאץ' יהיה בונוס נחמד. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? וואלה לא. * משקל רצוי? לא כבד. בחורה קטנה כזו. הייתי אומר עד קילו וחצי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, יחסית. שיוכל לעבוד 6 שעות נניח. מוכן גם לשמוע על טיפה פחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, טריוויאלי שיהיה USB3 וHDMI (או לפחות מינידיספליי), ג'ק לאוזניות. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? היא אומרת שהיא צריכה לפחות חצי טרה. נורא הייתי רוצה שיהיה לה SSD כמו שצריך שהמחשב ירוץ כמו סילון. אני יודע שחצי טרה כזה לחלוטין לא בתקצ…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום למומחי HWZONE. אני מעוניין להתחדש במחשב מרכזי חדש. בתקציב גם ארצה לכלול קירור מים + הרכבה יפה (שירוול וכד') ומסך G-SYNC ברזולוציה 4K. 1. מה התקציב המקסימאלי? 20,000 ש"ח (כולל מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח בסביבת לינוקס וווינדוס, גיימינג ב4K, גיימינג בVR, ומדיה סנטר. מעט עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד בvisual studio ו-android studio, שימוש קל בautocad photoshop ו-p…
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, חיפשתי בימים האחרונים תיק גב למחשב נייד 17" ודי התפלאתי שכמעט אין כאלו בארץ, והדגמים הבודדים שקיימים הם די מעפנים, בשפת המעטה. אני יודע שיש תיקים של Swiss Gear למחשבים בגודל הזה, אבל לא מצאתי עדיין אף חנות שמוכרת אותם (בכל סניפי אופיס דיפו שדיברתי איתם יש רק עד 15.4"). האם מישהו מכיר חנות שבה ניתן למצוא תיקי Swiss בגודל כזה? או לחילופין תיק גב אחר למחשב 17" באיכות גבוהה?
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט מחשב שבעזרתו אוכל לעשות OC רצחני ביותר.
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי כיום מחשב נייד מזה3 שנים דגם: PROBOOK 4730S וזה המפרט: Intel Core i7-2630QM 2.0GHz, 8GB DDR3, 750GB HDD, Blu-ray Burner, ATI Mobility Radeon HD 6370, 17.3" Display, Windows 7 Professional 64-bit היום כל פעולה לוקחת לו זמן , העלייה לוקחת הרבה זמן, ולמעשה מאז שהתקנתי את ווינדוס 8 יש בעיות עם הדרייבר לכרטיס מסך. דבר שאני מנסה לפתור ע"י שחזור לווינדוס 7 המקורי שהגיע איתו. בכל מקרה הייתי רוצה לשדרג אותו היות והוא כבד לי מידי (הוא מונח על השולחן ומחובר רוב הזמן למסך חיצוני אבל פה ושם שאני צריך אפ' להזיז אותו מחדר לחדר זה כבד ומעצבן), מגמגם, וגם די מרעיש. * מטרות המחשב? בעיקר שימוש בתוכנות CAD כבדות, וסרטים. * גודל המסך? 15 אינץ או 14 אינץ' פחות מזה כבר לא…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
על הנייד של פוגיטסו כתוב שהוא מיוצר בגרמניה זה אומר בהכרח שכל החלקים בתוכו מיוצרים בגרמניה או שרק ההרכבה נעשתה בגרמניה ? מישהו שמבין בעניין יכול להסביר
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חברה אני לא יודע מה לעשות קניתי את המחשב הנל לפני פחות משבועיים והוא רועש מאוד. הוא היה במעבדה מיום ראשון עד היום ואמרו שזה תקין. ביום ראשון אני אסע לשניידר לנסות החזיר. אבל נראה לי עבוד ללא אישור של dell אין שירות לקוחות של dell בארץ אלה רק תמיכה תכנית והתשובה שלהם היא שאין תקלה. למישהו יש את הדגם הזה? ואיך ניתן לערב את dell העולמית?
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
היי, קניתי לפטופ בארה"ב ואני רוצה לצרוב לו אותיות עבריות על המקלדת. מישהו יכול להמליץ לי על חנות טובה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי בעיות עם המערכת העריכה הראשית שלי, שוקל לקנות חדשה. בגלל שאני קרוב לשנה לא בקיא במפרטים החדשים, אשמח לעזרה וכיוון (למשל מה ההבדל בין 870 ל 930? / סוקט שונה ל I5 וה I7?) תקציב- 5 עד 5.5 (בשביל משהו טוב גם נשלם 6) מטרה- עריכת וידאו, אפטר. ללא ציוד הקפי, ללא מארז (מכניס הכל למארז נוכחי), ללא דיסקים קשיחים- רק אחד חדש למערכת הפעלה,רצוי יציב. דגשים חשובים: (ולא מענין אותי שיש "דומה בפחות כסף") : מעבד- רק אינטל, עדיפות I7. כ.מסך- לפחות ברמה של 5770 ומעלה,חברה ידועה, לפחות 1 גיגה (עדיפות ל 3 מסכים) זיכרונות- לפחות 4 או 6 לוח אם- רק אסוס. ספק- לפחות 650 ואט אמיתיים ויציבים. הקנייה תיהיה מלוגיק פיסי (יש לי הנחה קבועה שם). תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
צריך לכלול כרטיס מסך, שילוש קדוש, מארז וספק, היטסינק, צורב, CD, הארד דיסק. הצעתי לו לקנות עכשיו מחשב יותר זול ואחר כך אם צריך לשדרג, אבל הוא אומר שהוא רוצה מחשב שיחזיק הרבה זמן. הוא רוצה זיכרון 1024MB, מסך 19' איכותי ומארז הוא רוצה אנטק AMG 1000/1080 או את הXASER III.
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי. אחרי שיטוט בלתי נלאה באתרים לחלקי מחשבים ומערכות מחשב מוכנות, החלטתי להתייעץ עם המקצוענים (אלה נטולי האינטרס הכספי ;D) אני רוצה להרכיב מערכת חזקה לעריכת וידאו (avid media composer), בעלות של עד 13,000 ש"ח כולל שני מסכים. ישנם כמה רכיבים שלדעתי הם חובה: Nvidia Quadro FX1500 4GB RAM FireWire400/800 הייתי רוצה שהמערכת תכלול טרה זיכרון, או חצי טרה בקונפיגורציית רייד כלשהי. מאוד קורצים לי המעבדים מרובעי הליבות, ויותר מזה המערכים בהם מותקנים שניים כאלו, למרות שאני יודע שזה בלתי אפשרי בתקציב הזה. הרעיון הוא לבנות מחשב שיחזיק הרבה שנים, בלי צורך בתוספות מיותרות של רכיבים בעתיד, ובלי נפילות, תקיעות, בערה ספונטנית של חלקים ומפחי נפש שקשורים בחרדת ביצוע ;D. חשוב לי גם שהמסכים י…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לרכוש מחשב גיימניג HIGH END , שהמסך עליו יובסס המפרט הוא ASUS rog p348q - רזולוציה של 3440X1440 - חשוב שהמחשב יהיה מבוסס אינטל + NVIDIA ויאפשר הגדרות מקסימליות במשחקי FPS - מעונין במארז איכותי, שקט וחסין לאבק עד כמה שאפשר - הוספתי 4 מאווררים AF של CORSAIR למארז - שיחליפו את הקיימים שמגיעים עם המארז (2 מקדימה, 1 למעלה, 1 מאחורה). - בניתי את המפרט הבא (כולל המסך): http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=122633 אשמח לשמוע הערות\הצעות נוספות מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 BX80684I78700K - Intel - i7-8700K Coffee Lake Six cores CPU - 3.7 GHz - Max Turbo Frequency 4.7 GHz - Inte…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב מעוניין ברכישת מחשב למשחקים בסכום של 4000 שקל. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 - לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשובה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אחותי צריכה מחשב (עדיף נייד) שיריץ את התוכנות הבאות: AutoCAD Architecture 2008 Revit Photoshop התקציב: עד 4000 ש"ח אם זה ממש לא משתלם ועדיף מחשב נייח אז אפשר גם המלצה למחשב נייח (למרות שזה לא הפורום).. תודה
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס, ניתן להרכיב את המחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן אנשים, אני זקוק למפרט בשביל חבר מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט ואופיס, וצרכי גיימר לא כבד במיוחד - מחשב שיריץ משחקי RPG (למשל אובליביון) ואסטרטגיה, בצורה טובה (שיסחוב אותם על רזולוציה של מסך ה- 19" שלו) לא צריך מסך מקלדת וציוד היקפי צריך: מארז+ספק, מעבד, לוח, זכרון וכ.מסך. צורב, והרדיסק 250GB (אפשר לרדת בכיף גם ל-160GB אם יש חסכון על חשבון הרכיבים החשובים יותר) אם אפשר מבוסס אינטל עם 2GB זכרון - מה טוב. אם לא - אין בעיה גם עם AMD. אשמח להצעות שלכם תודה,
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני מתעניין ברכישת HP 2730p מארה"ב קראתי ב"דביק" כי יש אחריות בינלאומית למוצרי HP וודאי לעסקי . אבל לא ראיתי שום ציון לאחריות באתר של HP האם ידוע למישהו האם יש אחריות בינלאומית לדגם הנ"ל ?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
*מקווה שזה הפורום המתאים* *מצטער על האורך* קיבלתי אחריות על שיפוץ טוטאלי של חדר מחשבים, והייתי שמח לקבל קצת עזרה מאנשים מקצועיים בנושא; מחפש מפרט ל 25 מחשבים נייחים או לחילופין פחות מחשבים שיריצו כמה עמדות בו זמנית. השאיפה היא לקבל מספר (שלוש בערך) אופציות שונות לבניית מערך כזה, ברמות תקציב שונות של 25 אלף שקל, 35, ו 45. המערך צריך להכיל : 25 מסכי מחשב ( HD יכול להספיק). 25 מחשבים שיריצו אופיס ותוכנות פשוטות בעיקר אבל גם משחקים פשוטים מדי פעם, ככה שאין צורך בכרטיס מסך מעבר ל 'כרטיס מסך' שמגיע ביחד עם המעבד. חשבתי על מפרט (לתקציב הגבוה יותר) בסגנון: DDR3 - 4GB ram Intel I5-4460. ספק כח בסיסי כלשהוא, לא באמת קריטי אבל אשמח להמלצה גם בנושא הזה. לוח אם מינימלי בעלות נמוכ…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בניתי מחשב לקרוב משפחה , לא חיפשתי משהו מטורף יקר משהו MED END כזה ... רציתי לשאול אתכם איפה יכולתי לשפר ? ספק כח יש לי , SSD של סמסונג EVO 870 יש לי לא כל החלקים לקחתי . \ ^^^ זיכרון 8GB 3200MHZ DDR4 X 2 = 16GB DUAL CHANNEL יכולתי לקחת I5 12400F + RTX 4060 ולוח אם B760 אבל רציתי להוריד עלויות , NVME 3/4 זה קישקוש חבל על הכסף
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מעבד: Intel Pentium 4 3.0 Ghz 64 Bit Dual Core 1 MB Chach לוח אם: Gigabyte GA-8VM800M זיכרון: 1gb DDRII Kingston 533 MHz כ.מסך : Abit Siluro FX 5200 דיסק קשיח: 1. Maxtor 60 GB 7200 RPM 2. Western Digital 250 GB 7200 RPM כוננים אופטיים: LG DVD- Rom 16 X + LG DVD-RW 16 X מארז: ASE MIDI ATX 350W VIRGO+USB ספק כוח הוחלף ל ThermalTak +PFC האם המחשב הזה מספיק חזק לעריכת וידאו מקצועית + והאם הלוח והמערכת מספיק חזקים להחזיק כרטיס רייל טיים ולעבוד איתו בצורה חלקה בלי בעיות?
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב הוא ASUS N550JV ווינדוס 8 חושש לשלוח את המחשב למעבדה רק בגלל שדף הפייסבוק של אסוס כולו תלונות על האחריות, למרות שחוויתי שירות טוב.(היה במעבדה ) שלום לכולם , איך אני יכול לדעת שהמחשב שקניתי הינו תקין? המחשב כבר ראה מעבדה אחרי היום השני שהוא אצלי . התקלות שהתגלו במעבדה: קבל טעינה +מטען היו פגומים והמחשב היה נוטע לקפוא תיקון המעבדה : החלפת קבל טעינה +מטען עדכון ביוס עדכון דריברים. במהלך השבועה בשבוע שהמחשב חזר עליי (יום שני) או שבוע הבא,היו את הדברים הבאים : טאצ' פאד הפסיק להגיב באינטרנט אקספלורר וגם לחיצה על מקש האנטר במקלדת לא הורידה אותי שורה .(מדובר בדפדפן הזה בלבד ) הקלדה באינטרנט עם דילי ,(אם הבנתי נכון זה קשור לחיבור איטי )התופעה הזו נעלמה. כשלא עדכניתי את…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתחילה ללמוד רפואה ואשמח לעזרתכם בהמלצה לקניית לפטופ ללימודים. התקציב שלי הוא 2000-3000 בגדול השימוש העיקרי שלי הוא באופיס, שמירת הקלטות של הרצאות ואינטרנט. מה שכן, יש לי המון המון המון תמונות (למעלה מ500 GB). חוץ מזה אני לומדת 12 שעות ביום, אז צריכה סוללה שתהיה עמידה מספיק. לא מבינה בשום דבר מעבר, אז אשמח לעזרתכם. תודה רבה!!!
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-