עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by natigabay,

הופיע לי הודעת קריסה שפתחתי את המחשב מהסוג שהיו לאחרונה עם 4 העידכונים שגרמו לקריסת ופירמוט מחשבים עכשיו היה לי אותו נוסח רק שבסוף היה כתוב שבסיום התיקון יבוצע ריסט ואז היו אחוזים שרצו המחשב עשה ריסט ועלה מחשב כאילו כלום עכשיו השאלה אם המחשב בסיכון לקריסה בגלל משהו? כי כלום לא הותקן עליו והוא חדש יחסית בן חודש וקצת ושאלה לידע כללי אם מבצעים למחשב נייד פירמוט הוא יחזור עם התוכנות הפנימיות של אסוס או בלעדיהם?

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עם חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (בעיקר אופיס ולפעמים קצת סרטים ומשחקים אבל לא ברמה של גיימר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כאופציה ובתמחור נפרד מסך מקלדת ועכבר (אין לי מושג איזה גודל מסך כדאי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא מבין בזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך קריטי אבל שלא יהיה רועש מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by el@d,

אני מעוניין לקנות נייד בעתיד הקרוב והמליצו לי לחכות עד לשילוב המעבדים החדשים, האם יש תאריך ידוע להכנסת המעבדים החדשים לניידים שקיימים כבר בשוק? הרי המעבדים כבר נמכרים בשוק... תודה

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by Ben-Dor,

הנה המפרט: P4 1.8A 003 20/6/02 + Epox 4g4a+ corsair 256A-3000C2 מבוסס CTL Dragon AX-01SLD Silver זה הזה מאלומיניום בצבע כסף Enermax EG365P VEFCA זה הזה עם השליטה במאורר ThermalRight Ax-478 TT 80 mm Smart Fan איך זה? מה אתם חושבים שיש לשפר זה מערכת שמיועדת לO/c עד ל2533 מגה הרץ .

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by andav,

המיפרט אמור להיות טוב למישחקים ברמה נחמדה,כמו harry potter ודומיו ולא למישחקים כמו doom3 עם כל האפקטים האפשריים. בקיצור שיאפשר לשחק מישחקים לא ברמה הגבוהה של היום אלא ברמה סבירה. לגבי מיקלדת ועכבר,המחשב שלהם (pentium1 ) כולל מיקלדת ועכבר ושאלתי היא האם העכבר והמיקלדת יוכלו להיתחבר למערכת החדשה(אני לא יודע מה החיבורים,אם הם הישתנו מאז),אם כן,אז לא צריך את שניהם. דיסק קשיח מספיק אחד קטן(40). כרטיס קול,משהו טוב וזול. לגבי הזיכרון(וכמובן בהגבלת המחיר)אני צריך זיכרון שיאפשר להריץ XP. לא צריך sata או raid. ואם אפשר שהמחיר יהיה נמוך מ- 2500. כמו כן,אם אפשר,שהמיפרט יהיה מחנות באיזור הצפון(חיפה) או לחילופין מאיזור הגולן(למרות שניראה לי קלוש,העניין). ד.א. http://www.hwzone.co.il/co…

• 32 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. היי, אודה לעזרתכם בקניית או המלצה על מחשב נייד שבעיקר מיועד לתכנות אך גם למשחקי גיימינג כבדים. ראיתי 3 דגמים אך אם יש לכם המלצה על דגם שפספסתי או חנות מחשבים מומלצת באילת שהיא לא אייבורי או KSP אשמח. ראיתי דגמים כאשר התקציב הינו 4500 ש"ח עם חריגה קטנה של עוד כ-500 ש"ח: 1. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=14657 - Lenovo IdeaPad Y50-70 59441005 2. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868- 15.6 Asus N551JK N551JK-DM025H 3. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=14994- "15.6 Dell Inspiron 5548 * מטרות המחשב? תכנות, סרטים ברלוזוציה 4K(יותר חשוב שכרטיס המסך יתמוך בכך ומשחקים כבדים כגון BF4 * גודל המסך? עדיפות ל15.6 או 14 אינץ אך גם 13.3 יכול להילקח בחשבון ועד…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  7. יש לי בעיות עם המערכת העריכה הראשית שלי, שוקל לקנות חדשה. בגלל שאני קרוב לשנה לא בקיא במפרטים החדשים, אשמח לעזרה וכיוון (למשל מה ההבדל בין 870 ל 930? / סוקט שונה ל I5 וה I7?) תקציב- 5 עד 5.5 (בשביל משהו טוב גם נשלם 6) מטרה- עריכת וידאו, אפטר. ללא ציוד הקפי, ללא מארז (מכניס הכל למארז נוכחי), ללא דיסקים קשיחים- רק אחד חדש למערכת הפעלה,רצוי יציב. דגשים חשובים: (ולא מענין אותי שיש "דומה בפחות כסף") : מעבד- רק אינטל, עדיפות I7. כ.מסך- לפחות ברמה של 5770 ומעלה,חברה ידועה, לפחות 1 גיגה (עדיפות ל 3 מסכים) זיכרונות- לפחות 4 או 6 לוח אם- רק אסוס. ספק- לפחות 650 ואט אמיתיים ויציבים. הקנייה תיהיה מלוגיק פיסי (יש לי הנחה קבועה שם). תודה רבה

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by s_venom,

. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מקסימלי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Witcher 3, Call of Duty, Assassin's creed, GTA V , Batman Arkham knight -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Benq GL2450 24 inch, רזולוציה ( 1920X1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by pxst17,

I5 3470 8GB RAM לוח אם של GIGABYTE, לא יודע דגם במדויק. HD7950 SAPPHIRE SEAGATE 1TB ספק כוח SEASONIC S12II 520W מארז של TMS (הישן) המחשב בן שנה וחצי בערך.. כמה שווה למכור?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. היי חבר'ה בבקשה תעזרו לי להרכיב מחשב חמוד, יש לי את כל המסביב (מסך, מקלדת וכו'.....) אני צריכה את זה, לצרכים: - אינטרנט - OFFICE - פוטושוט (שבשביל זה בטח כדאי RAM של 1G?....) - תיכנות (את כל זה אני תמיד עושה במקביל....) חשוב לי שיהיה מאוד מאוד מהיר וHDD שיהיה מקסימום 120... הבעיה שלי היא שאני לא יודעת מה כדאי ולא כדאי מבחינת חברות אמינות או איזה חומרה מתאימה לחומרה אחרת.. בקיצור, אני אשמח אם תעזרו לי תודה, נועה

• 32 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by EpicQQ,

Processor:Intel Core i5 650. Motherboard:AsusTek--Model:P7P55-M Memory;4 Gb..---Type:DDR3 GPU:NVIDIA GeForce GTX 650 רוב המשחקים לא כלכך רצים על המחשב ואם כן אז בתקיעות המחשב אצלי דיי הרבה זמן אני מודע לזה שהוא לא חדש.. אז הייתי רוצה המלצה של איזה חלקים כדי לי לקנות תודה. : )

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by urich,

http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=3313&category_id=ce5f8fa3dbb9ee624f90d22998f79d&PHPSESSID=5dffc199bcd3d35c903da219fea7171b או http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=3225&category_id=2ac4f833de77183307cfd3c3d5becd&PHPSESSID=49636977148f5e70d74cc39ba4a549d5 טוב החלטתי לקחת את אחד מהמחשבים האלו שכפי שאתם רואים דומים מאוד- ולוותר על דגם 566n כי המחשב לא ממש ישמש למשחקים ובשביל זה אני יקנה בעתיד desktop רגיל נוסף שישמש למשחקים. השאלה היא האם יש הבדלים מהותיים בין הדגמים מעבר למצלמה (שמיותרת מבחינתי) והמבנה הדק יותר (שכן קוסם לי). למשל באיכות הבנייה מקלדת מסך וכו'. תודה מראש!

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. אני יודע שלא קל לשדרג חלקים בלפטופ אני מאמין שבעוד שנים בודדות יותר תכנים באינטרנט ישדרו באיכות של HD 8K אז השאלה שלי היא איזה סוג של לפטפופ כדאי לי לקנות שיתאים בעוד שנים בודדות לשידור של סרטים של HD 8K במסך מחשב חיצוני.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. היי! אז ככה, חיכיתי קצת שיצאו בשוק יותר מחשבי אינטל דור 8 ואני מתלבט כרגע בין 2 אופציות עיקריות. האחת היא לקנות XPS 13 DELL מחול (דרך אגב, האחריות של דל היא בינלאומית או לא?) או לקנות DELL Inspiron 5379 (לינק למפרט עם מעבד i7 דור 8, 8GB RAM,256GB SSD ומסך מגע IPS) בארץ? אם יש לכם אופציה יותר טובה אשמח לשמוע! רוצה לקנות ממש בימים הקרובים. והינה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט, סרטי FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

15. אני כרגע סטודנט שנה ב' להנדסה ומחפש להחליף את המחשב שלי. עד היום לא היה לי מחשב נייד ואין לי ניסיון בזה אז רציתי להתייעץ איתכם לגבי רכישה של מחשב חדש. אין לי שימושים במחשב מחוץ לבית ומאוד נוח לי לעבוד עם נייח למרות שכל החברים שלי קונים רק מחשבים ניידים אני עדיין לא יודע איזה מחשב עדיף בשבילי. אני יודע שיש את האופציה לקנות נייד ולחבר אותו למסך חיצוני אבל אני לא מעוניין באפשרות הזאת. מה לדעתכם עדיף?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. אני מחפש המלצה ללפטופ לידידה שמתחילה ללמוד עיצוב. מצ"ב הדרישות כפי שהמוסד בו היא תלמד מבקש. לפי דעתי עדיף מסך IPS לא? הלפטופ היחיד שמצאתי עם מסך IPS הוא ASUS N550JV, הוא עומד בכל התנאים למעט הבטריה המאוד חלשה שלו (3 וחצי שעות לעומת דרישה של 7 שעות) התקציב הוא 5000 ש"ח (אפשר לזלוג עד 5500). יש המלצות אחרות?

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. שלום כולם, אני שוקלת לקנות לפטופ Lenovo IdeaPad U330p 5943-6117. המחשב הזה מגיע עם RAM של 8 ג'יגה וקראתי שזה המקסימום. עם זאת, הבנתי שלא תמיד המקסימום הוא באמת המקסימום... האם לדעתכם תהיה לי אפשרות בעתיד לקנות RAM של 16 ג'יגה ולהחליף אותו כך שהמחשב ירוץ בצורה תקינה? האם אתם סבורים שזה ידרוש שינויים נוספים כלשהם, או שזה אמור לרוץ בלי בעיות? שאלה נוספת היא לגבי הדיסק הקשיח. המחשב המסוים הזה מגיע עם דיסק היברידי - 500 ג'יגה + 8. לי יש בבית SSD בן חצי שנה של 128 ג'יגה ואני מתלבטת מה עדיף: להשאיר את הכונן במקומו ולמכור את ה-SSD, או להתקין את ה-SSD (ולהשתמש לצדו בכונן נייד של 500 לאחסון) ולמכור את הכונן ההיברידי. מה דעתכם? והתלבטות אחרונה: יש מחשב מאד דומה, שמגיע עם 4 ג'יגה RAM…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  18. חבר שלי רוצה לקנות מחשב והוא רוצה שיהיה בו את הדברים הבאים :,מעבד,לוח,זיכרון,הארד דיסק,כרטיס מסך,סידירום,פלופי ומארז . הוא מוכן להשקיע עד 3500 : והמחשב יהיה מיועד בעיקר למשחקים ,לא מתוכנן אוברקלוק. תודה לעוזרים!

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by DorM,

אני אנסה לפשט את זה. מעוניין לקנות מחשב למטרת עסקים ולימודים. כל הזמן אני אסתובב עם המחשב, כרגע מבחינת לימודים זה השלמת בגרויות ובעוד שנתיים שלוש זה לימודים אקדמיים. אני אתקין על המחשב ווינדוס 7 הום פרמיום 64 ביט ואופיס 2003. חשוב לי הניידות שלא יהיה לי כבד מדי. אף פעם לא היה לי מחשב נייד. חובה תקן N. לא משנה לי גודל הדיסק קשיח. תקציב עד 4000 ש"ח, אבל מוכן לחרוג בשביל זמן סוללה. חייב זמן סוללה של בסביבות ה4 שעות כי לא יודע אם אני תמיד אוכל להטעין. בשניהם אני אעשה 4G ראם ותאורת מקלדת למקרה הצורך. אם ארכוש ת3300 אשדרג תסוללה ל8 תאים ואז לא יודע כבר כמה הבדל יהיה במשקל בין שניהם. הייתי ממש נעול על ה3300 אבל אחרי שראיתי את שניהם באתר מבחינת מחיר ומפרט, אני דיי מעדיף את ה3500.…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. מה קורה? תמחשב שלי קניתי לפני 10 חודשים ככה.. החלטתי לשפר והלחליף בו כמה חלקים, תקציב 2500 ש''ח, חשבתי על זה: דיסק קשיח - ?Hitachi/ExelStor 80 GB 7200 ATA-100? - עולה 350 ש''ח ב KSP כרטיס מסך: ?RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB? עולה 1480 ש''ח ב KSP זיכרון:?256MB Xtron? עולה 250 ש''ח ב KSP וזהו, אשמח לקבל הצאות יותר טובות.. כי את זה בחרתי לבד ואני לא מבין בקטע הזה כל כך. ומשהו שלא רשמתי למעלה כי לא מצאתי משהו שמתאים לי זה המארז שאני שם לו בתקציב לפחות 550 כי גם ככה אני הולך להוציא הרבה כסף. תודה רבה. עריכה: טוב בכרטיס מסך אני הולך על ה 6600GT ועכשיו חשבתי על המארז הזה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1407&catcode=316 בתוספת שני מאווררים כאלו: http://www.noaco…

• 32 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. טוב.. אז אחרי עבודה מצויינת של 3 חודשים, התפעלות מהביצועים והמחיר, והמלצה ל8 חברים, גם יומי הגיע.. ה AH530 שלי נפל מגובה קומה אחת פתוח... והמסך שלו נשבר חבל. אבל החלק הטוב - למרות שהאזור של חיבור הסוללה נסדק קצת- המחשב עובד מצויין בחיבור למסך חיצוני. בכל מקרה כשהתקשרתי לחברה הם רצו בסביבות ה-1100 ש"ח על תיקון (כמובן שאין אחריות על שבר) אז החלטתי לנסות להזמין מסך מחו"ל ולהרכיב אותו לבד- פירקתי את המסך וזה הדגם שלו- http://www.screenaid.com/lg-philips-lp156wh2tlaa-laptop-lcd-screen-156-wxga-led-right-connector-p-33259.html 119$ זה מחיר נחמד אבל חשבתי לעצמי למה לא לקנות כבר מסך מט? כמו שקיים ב A530. פה אני צריך את עזרתכם- מישהו שקנה A530 יכול לבדוק לי בעזרת EVEREST או ב…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by peacebringer7,

אוקי קניתי את הלפטופ הזה(13 אינצ' דקיק וחביב) אבל הפד של העכבר מגיב מוזר וצולע כזה.מישהו מכיר בעיה כזאת ו/או דרכים לטפל בה,והאם אפשר להחזיר לחנות (כולה פתחתי אותו)או שזה במסגרת האחריות?

23. Started by siin,

שאיפה: שיחזיק לפחות 3-4 שנים ללא בעיות מיוחדות כולל ויסטה ייעוד: ביתי, צפיה בסרטים + המרות בשימוש החומרה הקיימת ללא צורך בכרטיסים מקצועיים למטרה הנ"ל. שידרוגים עתידיים: תוספת זיכרון (שאיפה לעבוד ללא קובץ החלפה) כ. מסך מרמה בינוני ++ מעבד: INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHZ 4Mb SHARED CACHE BOX 3Y זיכרון כפול: DDR2 KINGSTON 1GB 667MHZ NON-ECC CL5 לוח: ? דיסק: SEAGATE Barracuda 250GB SATA2 NCQ 7200RPM 16MB 5Y צורב DVD: ? מארז: ? ספק כוח: THERMALTAKE TR2 420W PFC ATX2.01 W0061RI 2Y או HEC 500W HEC-500TDT 20/24PIN 2*FAN, 2* SATA, 1* SLI המצלה ללוח עם כ. מסך + כ. קול מובנה עם ציפסט הטוב ביותר למעבד הנ"ל. צורב, איזה מומלץ? מארז: מעוניין עם מאוור גדול מהצד לאיוורור מיטבי. …

• 29 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by מיכל כהנא,

כתבתי לפני כמה ימים פוסט בנושא המחשב שאני מחפשת (בתקציר מחשב למורה וסטודנטית . שיצליח להתמודד עם מצגות כבדות זום ותוכנות ללמיד מרחוק זה המפרט אשמח לדעתכם "14 HP Laptop -cf3010nj מק"ט10030452 משקל1.47 ק"ג צבעכיסוי ובסיס בצבע לבן שלג, מסגרת למקלדת בצבע לבן שלג, הדפס מוברש אנכי. מותגHP סוג בלוטוסערכת‎ Realtek RTL8821CE 802.11 b/g/n/ac (1*1) ו–4.2 Bluetooth מערכת הפעלהWindows 10 Home 64 Processor‎Intel Core i5–1035G1 (תדר בסיס של 1.0GHz–3.6GHz עם טכנולוגיית Intel Turbo Boost, מטמון של 4 6MB ו- L3 ליבות). נפח זיכרון8GB סוג זיכרון‎DDR4–2666 SDRAM נפח דיסק קשיח256GB סוג דיסק קשיחPCle NVMe M.2 SS…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. שלום, מפרט מעודכן, תודה רבה! אשמח לעזרתכם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה מחובר קבוע ל-2 מסכים: מסך מחשב סטנדרטי 24-25" ב- VGA/DVI + מסך טלוויזיה 65" LG 4K ב- HDMI. על המחשב להריץ בקלות פורמטים של 4K. יציאת ה- HDMI תהיה מחוברת לרסיבר של Yamaha 5.1. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעבר לסטרימיניג, השימוש הוא די ביתי: אינטרנט, אופיס (יתכן מצב של ריבוי ק…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים