ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
תודה רבה לעווזרים מראאאש !!! אז ככה -OC לא מתוכננן בזמן הקרוב. -ציוד היקפי לא נחוץ,רק את המחשב עצמו. -160 gb מספיק. -שיהיה קירור טוב,היופי לא מזיז לי. -מתכוון להריץ משחקים חדשים שיצאו,ויוצאים כמו לדוגמא :BioShock,Crysis וכו'. -קנייה מחנות Iqpc ,מכיוון שיש לי שם הנחה באחוזים שאני עוד צריך לברר ואם יהיה לי את המפרט עוד היום,מחר אני מביא תשובה של מחיר סופי. -לפי מה שאמרו לי המומלץ למשחקים החדשים זה 512 mb בכרטיסי המסך(בשביל BioShock לדוגמא),אז 8800gts 320 mb זה לא בגדר המומלץ ? שוב תודה רבה רבה לעוזרים!! איך זה : מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1095 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤623 כרטיס מסך: SPARKLE PCI-EX GeForce…
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני לקראת קניית מחשב שישמש לעבודה (פרנסה) ואתחיל במענה קצר לשאלות שלדעתי רלוונטיות. 1) לצורך הקנייה הקצתי תקציב של 3,500 ש"ח אך אני רואה שהצלחתי לבנות מפרט שמשביע את רצוני בהרבה פחות. אני כמובן מתייעץ כדי לקבל חוות דעת נוספת ופתוח לשינויים והמלצות אך אין צורך לנצל את כל התקציב. 2) סוג העבודה שלי נופל תחת הקטגוריה עבודה משרדית, אם כי לפעמים זאת עבודה משרדית קצת מאומצת שכוללת ניתוח ועיבוד קטעי טקסט ארוכים באמצעות תוכנות ייעודיות. בנוסף המחשב ישמש לעיתים גם להצגת קטעי ווידיאו (יתכן שגם HD) ועריכה גראפית קלה. המחשב לא ישמש למשחקים. אני עובד בתחום התרגום והלוקליזציה והתוכנות בהן אני משתמש לא בטוח מוכרות כאן, אבל הן בעקרון מנתחות ומעבדות טקסט. כיום העיקריות בהן אני משתמש…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד/טאבלט. המון תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 בנוסף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? RDP למחשבים אחרים וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה בעיקר באדיוס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שאפשר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גוד…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש את המחשב הזה http://www.bmall.co.il/emall/product.asp?pc=102603&af=10 איך הוא? שווה את הכסף? החברה אמינה ?? ACER? כדאי? תודה אנשים!!!
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש לאפטופ שיתן לי מה ש-MacBook Pro Retina 13 יודע לתת. רזולוציה של 2560X1600 פחות או יותר, כונן SSD, מסך 13", לא יותר מ-1.6 ק"ג, 8GB RAM, תאורת מקלדת, עבודה שקטה, סוללה חזקה וטמפרטורה סבירה. יש חיה כזו?
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המחשב ASUS X54HY בKSP או בIVORY שהם החנויות אולי הכי טובות בארץ איך זה יכול להיות שאני מגיע לאחת מהחנויות האלו ואין להם את המחשב במלאי בסניף הם אומרים לי שאם אני רוצה את המחשב אני צריך להזמין אותו, זה אומר שאני צריך לרכוש קודם ואז לקבל את המחשב. איך אנשי יכולים לשלם לפני שהם רואים את המוצר לפניי? זה הורג אותי. למה שלא יכול לקרות מצב שהם מביאים את המוצר לסניף ורק אז אני יראה את המוצב ואז ירכוש אותו בלתי אפשרי לרכוש מחשב מבלי שבודקים אותו לפניי..אם יש את כל הרכיבים שהבטיחו שיהיה במחשב.. איך אני יכול להזמין מאייבורי את המחשב מבלי שאני יראה אותו???? לא מבין את זה
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי שיהיה יותר מעודכן להיום. בעיקר תעסוקה רגילה איתו (אינטרנט, אופיס וכאלה) וגם גיימינג קל-בינוני. המפרט הנוכחי: Intel Core i5 2310 @ 2.90GHz Sandy Bridge 32nm Technology 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz Gigabyte Technology Co. Ltd. Z68P-DS3 (Socket 1155) NVIDIA GeForce GTS 450 הארדיסק של WD ו-Windows 10 חשבתי משהו בסביבות ה1000 ש"ח, נגיד כרטיס מסך חדש (הכי חשוב), אולי SSD קטן לשים עליו את המערכת הפעלה וכמה משחקים בודדים? זכרון כדאי גם לשדרג? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה כללית לגבי בחירת מעבד עבור מחשב נייד. במחשב Desktop, אני תמיד קונה i3, כי זה דיי מספיק לי. אני לא משחק במשחקים, ורוב העבודה שלי על המחשב היא תכנות בסביבות פיתוח למינהן (לדוגמא Visual Studio). אחרי שנים של עבודה עם מחשב Desktop בלבד, אני מתכנן לקנות בקרוב גם מחשב נייד. כיוון שהמעבדים במחשבים ניידים הם בד"כ מוחלשים יחסית למעבדי Desktop, אני חושב שלא מתאים ששוב אקנה i3, וכדאי שאקנה משהו יותר חזק. האם עליי להסתכל על i5 או i7? כמו כן, פרמטר שמאד חשוב לי במחשב(גם בנייח וגם בנייד) הוא שהמחשב יהיה שקט. האם בחירה של מעבד i7 אומרת שבד"כ המאוורר של המעבד יפעל ובמהירות גבוהה, לעומת i5 שבו המאוורר יפעל פחות (יחסית ל-i7)? תודה רבה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בלבד בכ-8000 ש"ח כולל מסך 27". כבר יש ברשותי כונן SSD כך שאין צורך לכלול Storage בכלל במפרט. חושב לי שהספק יהיה מעט יותר חזק מהמינימום הנדרש כך שאוכל להחליף לכרטיס מסך חזק יותר בעוד מספר שנים במידה ואהיה מעוניין בשדרוג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 8000 ש"ח ואפשר לחרוג בעד 500 ש"ח במידה ויש הצדקה לכך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר ק…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית (מהבית) הכולל שימוש בתוכנות אופיס, אינטרנט וכן תוכנות ייעודיות של ראיית חשבון. חשוב שהמחשב יעבוד בצורה מהירה, בעל מסך גדול (15.6") ובעל יציאה לכבל רשת. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. יש לי מספר שאלות: 1. עד כמה חשובה רזולוציית המסך 1366x768 לעומת 1920x1080 לעבודה משרדית? 2. האם כדאי לחפש מחשב בעל יציאת USB-C? 3. האם יש עדיפות לתקן AC אלחוטי? מתלבט בין המחשבים הבאים: 1. Lenovo IdeaPad 510-15 80SV00A1IV: http://ksp.co.il/?uin=35898&select=.268..271..211 2. HP Notebook 15-AY109NJ http://ksp.co.il/?uin=35739&select=.268..271..162..211. 3. D…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום , אני מוכר את המחשב הנייד שלי x61s thinkpad , אני רוצה למחוק את כל הקבצים על המחשב ובעצם לפרמט אותו עם ויסטה חדש לגמרי. מן הסתם כל ההתקנה של הויסטה נמצאת במחיצה הנסתרת על הכונן של המחשב. איך אני יכול להפעיל את ההתקנה משם ואיך אני יכול לפרמט את המחשב? דיי דחוף , תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה מפרט טוב בלי מסך ורמקולים
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
התקציב שלי בסביבות ה1500-2000 שקלים. ברור שעדיפות לכמה שפחות יקר. בכל מקרה משחקים מתחילים לעשות לי מעט בעיות עם הגדרות גבוההות. אני אשמח למשהו שיוכל לשפר את הביצועים במשחקים, להעלות FPS ולא ליצור צוואר בקבוק. אין לי בעיה להשקיע בלוח אם או במעבד לו דווקא בכרטיס מסך. אבל זה נתון לשיקולכם איפה בדיוק כדאי להשקיע. זה המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 זכרונות: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL-4-4-4-12 כרטיס מסך: Gigabytes Radeon HD4870 512MB DDR5 PCle כונן קשיח: W.D 5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16mb צורב: ASUS X20 ספק: SeaSonic S122II-500 500W + מארז קאמפוס NZXT המעבד כרגע בOC של 3.4 מסך 22 אינצ'. רזול…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני צריכה מחשב נייד ללימודי עיצוב גרפי הבנתי שצריך תכונות מסוימות במחשב לא כל כך מבינה בזה ממה שרשום במדריך לקניית מחשב ללימודי גרפיקה צריך : כרטיס גרפי חיציני בגודל של 1-2 ג'יגה. זיכרון פנימי (RAM) של לפחות 16GB ומעבד אינטל חזק בגדול התקציב הוא עד 5 אלף חריגה מהתקציב עדיף שלא ואם כן אז עד 500 ש"ח מכל החפירות באינטרנט התבלבלתי לגמרי צריכה מחשב קל, נוח וחזק בלי להישחט במחיר ועם כל התכונות שחייב ואם ידוע לכם על עוד דברים שאי אפשר לוותר עליהם במחשב לעיצוב גרפי אשמח לשמוע
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי פרסמתי פה לפני כמה חודשים אבל בגלל ענייני לימודים לא קניתי את המחשב בסוף. אני רוצה מפרט מעודכן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Arma 3, DCS וכל משחק אחר שייצא בשנים הקרובות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כדי שיהיה אפשר לדחוף מסך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל בלחץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משחקים, עריכת וידאו ומוזיקה וטיפונת גרפיקה, גלישה באינטרנט, אופיס סרטים וכו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר ואבלטון תדיר פוטושופ מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הגיימינג פחות חשוב לי אז אני אסתדר עם מה שירוץ אבל חשוב שיוכל להריץ משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
אז הגיע הזמן להתחדש, ולאחר שעות רבות של מחקר החלטתי ללכת על שילוב של מסך 2K Dell U2715H עם כרטיס גרפי GTX 1070. עכשיו אני תקוע וצריך עזרה בבחירת שאר המפרט המחשב מיועד לגיימינג, תכנות ויצירת מוזיקה. חשוב לי מאוד שהוא יהיה שקט מכיוון שאני מקליט שירים באותו החדר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אבל לא במחיר של פשרה רצינית ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש ממש חייבים 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכנות ו-DAW א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - Cubase, Vis…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בתקציב עד 2500, לטובת משחקים חדשים ותכנות. זה המפרט הנוכחי: מעבד: Intel Core i5 4590 כרטיס מסך: Nvidia Geforce GTX 1050 Ti זיכרון: DDR3 8GB לוח אם: Gigabyte H81M-HD3 ראיתי שיש מבצעים על כרטיסי מסך, האם מומלצים?
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי. מעוניין למכור את ה HTPC שלי שמשרת אותי כבר הרבה זמן לתורך מעבר ל NAS. המפרט: מעבד: E8400 לוח אם: Intel DG41RQ זיכרון: 4GB G.Skill כ.מסך: Nvidia GT210 (בסיסי רק כדי יציאת HDMI) הרד דיסק: green WD 1TB ספק: 250 W מארז: Antec HTPC case כונן CD אני מעריך שבסביבות 800 ש"ח זה סביר?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעריכה קולנועית(מיקצואית!!!) יש לי מיגבלת כסף ל 5000 ש"ח אפשר לחרוג אד 5500 יש לי 3 אפשרויות שמצתי מורקבות אני מאדיף שלא.. אני מנסה להבי את המחשב החי חזק וטב לעריכה(אם יש הצעות אני ישמאח) המחשב צריך להחזיק טוב ל 5 שנים הכרובות(אם AVID) צריך שיתקינו לי את תוכנה ה AVID בתוכו ווידוס לא חיב אדיף! לא צריך פרטים חיצונים כמו מסך וכו... ------------------------------------------------------------------------------------------ 1.האופציה הרישונה פירוט: מעבד לחץ לתיאור מפורט ואפשרות שדרוג Intel Core 2 Duo E-6750 2.66-GHz x2 Dual Core 1333 לוח אם לחץ לתיאור מפורט Intel P35 Express Main Board קירור גשר צפוני פסיבי לחץ לתיאור מפורט Silent North-Bridge Heatsinkזיכרון לחץ ל…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה למכור את המחשב הישן שלי או לפחות חלקים ממנו כי קניתי מחשב חדש זה המפרט הישן: מעבד: Intel® Core™2 Duo Processor E7200(3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB) דיסק קשיח 1: Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II דיסק קשיח 2: Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II לוח אם:GIGABYTE GA-EP35-DS3L ספק כוח: Enermax PRO82+ 525 W כרטיס מסך: NVIDIA ASUS GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 צורב 1: LG DVD±RW Double layer sata צורב 2: Asus DVD±RW LightScribe Sata גוף קירור למעבד: freezer pro 7 מארז: ThermalTake M9 זכרונות: 2GB+2GB DDR2 800MHZ Kingston קניתי אותו לפני 3 שנים בערך, אתם יכולים לראות שהוא עבד שדרוגים עם הזמן כמה לדעתכם הוא שווה? וכמה שווה למכור את הכרטיס המסך …
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי הנדסת מכונות ואני מחפש מחשב נייד שיענה לדרישות: * יש צורך במעבד חזק כדי להריץ תוכנות כגון MATLAB וקומפילציות וכמו כן בכרטיס מסך ומסך טוב בשביל תוכנות עריכה תלת מיימדית - CAD כגון SOLIDWORKS 1 - התקציב המשוער שלי הוא עד 7 אלף שח, אם כי ניתן לחרוג ממנו אך הייתי מעדיף שלא 2 - גודל המסך- 14-15 אינצ' , מסך טוב שניתן לראות בו גם בתנאי אור לא אידיאלים 3 - כרטיס מסך טוב שיריץ תוכנות CAD בכיף 4 - זיכרון ומעבד מהיר לישומים שדורשים הרבה חישובים כמו MATLAB 5 - משקל רצוי- לא קריטי כלכך 6 - זמן סוללה 3-4 שעות אמור להספיק לדעתי, אם יותר עדיף... 7 - רשת אלחוטית חשוב , בלו טוף פחות חשוב 8 - כונן קשיח , אני מתכן לקנות דיסק נייד בעל נפח…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה קורה אנשים?!? לפני שבוע קניתי מחשב נייד להלן המפרט: Model Name N5010-7404AW7 CPU Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB Memory 4GB DDR3 1333Mhz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB HD 500GB (5400 Rpm) Display 15.6in High Definition (1366X768) WLED GPU ATI Mobility Radeon HD 5650, (1GB Dedicated) החלטתי לעשות לו בדיקת טמפרטורה הורדתי את התוכנה Everest והרצתי משחקים עם גרפיקה כבדה יחסית . הטמפרטורה של המעבד והכרטיס מסך עלו מ-45 מעלות לממוצע של 68 מעלות. רציתי לדעת קודם כל האם זה בסדר ומה הטמפרטורה הרצויה למחשב נייד.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-