ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אהלן, ברשותי מחשב נייד HP Pavilion 6327 שנקנה אי שם ב 2007. המחשב עובד עם ויסטה ויש לו כרטיס מסך Intel 945 פשוט. לאחרונה אני מנסה לצפות בסרטים ב Full Screen עם תוכנת ה VLC שלי וכאשר מזיזים את העכבר הסרט רץ חלק, אבל כאשר אני לא מזיז את העכבר והחלון הקטן למטה (עם כפתורי השליטה בסרט) נעלם, אני מקבל נפילת פריימים מטורפת והסרט מקרטע. יש למישהו מושג למה זה יכול לקרות? האם עדכון דרייברים יכול לתקן את הבעיה? (יש לציין כי אני בד"כ מעדכן את כל הדרייברים אצלי במחשב, אבל היו לי בעבר בעיות עם עדכון הדרייברים של כרטיס המסך, כי הוא היה גורם למסך שלי להיכבות באמצע העבודה ואז הפתרון היחיד היה לעשות restart למחשב. זאת בעייה שב HP יודעים עליה...) אם מישהו חווה את אותה הבעיה או יש לו מוש…
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
סוף סוף קונים לחבר שלי מחשב חדש והוא ביקש את עזרתי לבנות לו מפרט. התקציב שלו הוא 4000 שח לקניית מחשב כולל מסך - אך ללא רמקולים, מקלדת ועכבר. המחשב מיועד לעבודה בסיסית (אופיס) אינטרנט וצפייה בסרטים. הוא לא מתכנן לשחק כלל במשחקים - לכן העדפתי לקחת לוח אם עם כרטיס מסך OB. הצלחתי להרכיב עבורו את המפרט הבא - 658 658 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4600+ Socket AM2 BOX מעבדים AB253 442 442 1 לוח אם ASUS M2NPV-VM לוחות אם 18382 367 367 1 כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB דיסקים קשיחים ואחסון 250KS 384 384 1 זיכרון Corsair DDR2 1024MB 667MHz CL5 זיכרונות למחשב VS1GBKIT667D2 181 181 1 צורב LiteON LH18A1P487C DVD כוננים אופטים LH18AIP 34 34 1 כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB כו…
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד עד מחיר 10000 ש"ח. אני רוצה שהיה בו שן כחולה, רשת אלחוטית, מעבד חזק, תואם ויסטא ומסך 12.1"
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם! עקב שריפת המחשב הישן שלי אני צריך מחשב חדש המחשב משמש לרוב להורדת סרטים ושמיעת מוזיקה הציעו לי שני אפשרויות (אחד אינטל אחד איי אמ די) athlon 64 4200 am2 m2npv vm am2, 6150, ddr2 800, pci-e של אסוס core 2duo e6300 945gm-s2 s775 conree, ddr2 667, vga, pci-e (של גיגה בייט) שאר הדברים בשני המפרטים זהים זכרון פנימי של קינגסטון 512*2 667 mhz דיסק קשיח של ווסטרן דיגיטל 250 ג'יגה עם 16 מגה סאטה2 צורב די וי די ומארז פשוט תומך 500 וואט רציתי לדעת מי מבין השניים טוב יותר? אני מתכוון בעתיד להוסיף גם כרטיס מסך (אין עכשיו תקציב) ואם יש לכם הצעות נוספות אני אשמח לשמוע תודה על העזרה
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום רב לכולם. אני מחפש מחשב נייד לאבא שלי שיוכל גם לשמש אותו בשביל שימוש בתוכנת אוטוקד. התקציב הוא עד 4000 ש"ח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - עבודה עם תוכנת אוטוקד, שימוש בתוכנות מיקרוסופט אופיס, גלישה באינטרנט. * גודל המסך? 15 אינץ', אפשר גם 14 אבל לא רצוי. * משקל רצוי? 2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי כמה שיותר. נדמה לי שעתיים וחצי זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 250 * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD …
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל רכישת לפ-טופ לצרכים הבאים: אופיס, סרטים, אינטרנט והבעיה הגדולה: מאטלב. עכשיו, ללא המאטלב, הייתי הולך על מחשב פשוט ב-3000 ש"ח, אבל כך אני חושש שאני זקוק למעבד C2D וזכרונות חזקים יותר. מה דעתכם? כמו כן, אני לא רוצה להיות מוגבל ל-4GB בכמות הזכרון שניתן לפנות אליו. גודל וזמן סוללה פחות קריטיים. אשמח להמלצות.
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
לעבודות משרדיות, אינטרנט, סרטים... זקוק ל-2GB זיכרון ומעבד חזק...
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בטווח המחיר של 600-700 דולר. חבר שלי יביא לי אותו מארה"ב בתקופה הקרובה. הדרישות שלי הן שהוא יהיה מבוסס על פלטפורמה של אינטל, אמינות גבוהה, זמן סוללה חשוב מאוד כאן, רשת אלחוטית כמובן. כרטיס מסך לא משנה כי הוא לא יהיה בשימוש לגרפיקה ומשחקים, דיסק קשיח רצוי כמה שיותר גדול אך זאת במסגרת התקציב,זכרון לפחות גיגה. בעקרון המחשב ישמש אותי לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט בעיקר, אין לי מושג בתחום הזה של הניידים אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי. בתודה.
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
חבר שלי הודיע לי היום בשמחה שהוא קונה מחשב חדש, והראה לי את הבדיחה הזאת http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=312295 לא יודע לא נראה לי העסק. הוא בא עם מסך, נכון, אבל המעבד אינטל סתם תקוע לי במפרט עם כזה תקציב, והכרטיס מסך הוא בדיחה. הספק מן הסתם איזה זבל ג'נרי... אני עכשיו לא כל כך מעודכן אז הייתי שמח אם הייתם מרכיבים לו פה מפרט לדרישות שלו, שזה הכי חזק שאפשרי במסגרת התקציב, ושיכלול גם מסך. זה לחוץ לאללה אבל אין ברירה. תודה הוא גם רוצה השוואה בין ביצועים של אינטל לאמד, איזה מעבד של AMD דומה לאיזה מעבד של אינטל מבחינת ביצועים.
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
היי חברה לאחר 4 שנים מספקות הגיע הזמן לחדש את המחשב (את הישן אני מייעד לHTPC). הוספתי לא מזמן כרטיס גראפי 6970 ואני לא זקוק לציוד היקפי. אני עובד עם מסך DELL 23 ברזולוציה של FULL HD. ארצה לבצע OC גבוהה ככל הניתן. ארצה כמות זכרון גדולה ככל האפשר (עובד על VM ועל sql, .net ולעתים עריכה גראפית). כמה דגשים שחשובים לי: מעבד 2500k כרגע יושב לי על המעבד מאוורר Scythe Mugen והגם שעשה את עבודתו נאמנה עד היום, ארצה להתקדם למשהו פחות מפלצתי בגודל אם אפשר ולכן חשבתי על Corsair Hydro H100 שאמנם לא פחות גדול וגם יותר יקר, אך מפנה הרבה מקום לאוויר במארז. האם הוא יעמוד במשימה של קירור מעבד i5 2500k בOC? אני מחפש מארז full tower עם מקום בתקרה לרדיאטור (אם אקח...) כשחשוב לי השקט …
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום, הפעם אני מנסה לנקוט בגישה שונה - לא לבקש מפרט לפי מחיר, אלא לברר בעזרתכם מהי העלות (המינימלית) של מחשב שמשמש לאינטרנט ובעיקר לעריכת וידאו (לא משהו מקצועי, אלא עריכת סרטים ממצלמה ביתית). אודה לקבל מפרטים במחירים שונים (אך אם אפשר לא להתפרע, אלא למצוא משהו שיהיה ממש טוב ולא יקרטע, אבל לא להתפרע ולתת מעבדים מטורפים וכו') תודה
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אהלן חברה אני צריך עזרה בהרכבת מפרט (OC) מעבד- e6300 לוח אם- p5b Deluxe כרטיס מסך: Palit nVIDIA GeForce 7600GS 256MB PCIe זיכרון: צריך המלצה לזכרון 2GB 800 עד 1000 שקל מארז: נראה לי שאני יקח את מה שהם נותנים בחנות (שחור פשוט) ספק: בזה אין לי מושג בכלל 400W יספיק? קרור: צריך המלצה לקירור למעבד (אוויר)
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 3 ,assasin creed 3 ועוד משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני אחדד. ראיתי כרטיס זה בדגם G550 NTDK3IV. אני מתלבט לגבי רכישה שלו. 1. איך הכרטיס הזה? האם הוא של GEFORcE? 2. מה הזכרון שלו? באמת עצמאית512מ"ג או שזה UPTO? 3. בהשוואה ל 105M GEFORCE 512M מי מהשניים עדיף? 4. האם הכרטיס הזה Nvidia 10M-GE1 512MB יוכל להריץ משחקי מחשב (עם נייד מעבד קור 2 טו דו 2.1 ו4 גיגה זכרון) כמו ג'יטיאי במדיום? 5. יש טעם להסתכל עליו? 6. המחשב הזה יתאים ללימודים לסטודנט ממוצע? תודה.
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
היי קרוב שלי טס לתאילנד שבוע הבא, ואני רוצה לדעת האם כדאי לקנות שם מוצרים לנייד שלי (R61i) . כדאי שם כלומר האם יותר זול שם מאשר בארץ, והאם ניתן למצוא שם מוצרים איכותיים (זולים...) ולא רק זיופים. אני זקוק בעיקר לכרטיס Bluetooth, עכבר אופטי אלחוטי תומך Bluetooth וכרטיס 1GB זכרון. איזה סוג כדאי לי לקנות מכל אחד, על מה להקפיד בקנייה, והאם אתם מכירים מקומות מומלצים בתאילנד לדברים האלה ? תודה.
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני קונה מחשב לפי מה שהציעו לי פה באזור ה 3600 שקל למפרט שאני יקבל יש טיפה שינויים מבחינת ספק ומארז וגם הוספתי קירור למעבד אבל חברות מוכרות והספק אותו דבר נדמה לי אז פחות חשוב (כרגע לא זוכר .אין לי את ההצעה על המחשב כרגע) Intel Core 2 Duo E7400 Tray GIGABYTE GA-EP43-S3L kingstone DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz GTX 260 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E 160 G hard disk 7200 SATA II DVDRW Sata II CoolerMaster Elite 334 HEC Raptor 450W הציעו לי פה (בפורום)את הלוח GIGABYTE GA-EP43-DS3L אבל במפרט יש דגם דומה (שהציעו לי) GIGABYTE GA-EP43-S3L שהוא טיפה יותר זול האם ההבדלים קריטיים?....או שזה לא משנה.?
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
על מה אני צריך לשים דגש בבניית המפרט ל 28 מצלמות ב 4k (משתמש בפרוקסי כשצריך) בהרצה בו זמנית ב Multi camera?
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
- 1 follower
-
-
1 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤820 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤451 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤356 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PI ¤467 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPI כרטיס גרפי GeCube RADEON HD3870X2 1024MB PCIe ¤1791 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GV394 צורב LG GSA-H55L X20 DVD ¤131 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H55L מארז ללא ספק COOLER MASTER 690 ¤432 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=RC-690 ספק כח Corsair CMPSU…
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
יש לי את המחשב שלי כבר שנתיים והיום, כצפוי, משחקים חדשים לא רצים בו חלק אפילו לא על הגדרות בינוניות... זה המפרט שלי: לוח אם: ASUS P5LD2 מעבד: Pentium D 930 2 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך: רדאון X1800 XT 512M יש מצב שאם אני יקנה כרטיס מסך חדש משחקים חדשים כמו dead space ירוצו כמו שצריך או שאני כבר צריך לקנות מחשב חדש? פשוט יש לי PS3 ואני לא רוצה להשקיע כל כך הרבה במחשב כשאני יכול פשוט לקנות משחק ל-PS3 ולהחליף אותו כל כמה זמן... אז כרטיס מסך חדש יעזור לי? ואם כן, איזה?
-
- 7 תגובות
- 653 צפיות
-
-
להלן המפרט: לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3l מעבד Intel E8400 זיכרון 2x1GB Transcend DDR2 800MHz כונן קשיח WD 320GB AAKS SATA2 7200 RPM כרטיס מסך Leadtek GeForce 8800 GTS 512MB כונן אופטי LG DVD-RW X20 GH20NS10 SATA מארז Thermaltake Soprano RS 101 + Window TT-VG7000BWS ספק Enermax Liberty 500W ELT500AWT מסך Samsung 22" 2243BW מחיר סופי: 6000 ש"ח עכשיו ענייני ההתייעצות... יש לי אפשרות לקנות במקום הסמסונג מסך: Xerox 22" XM7-22WF שניהם עולים לי 1350 ש"ח, אז אין הבדל מבחינת מחיר הבחור בחנות המליץ בחום על המסך, אבל קשה לדעת מכל הביקורות... בסה"כ המסכים נראים די דומים מבחינת יכולות, כל אחד והייחוד שלו אני אשמח אם יש אנשים בעלי המסכים הנ"ל שיכולים לחוות את דעתם מארז וספק- לקחתי ספק ב…
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום, לאחר לא מעט בדיקות והתלבטויות, בחרתי בלפטופ הבא שלי וכבר הייתי "סגור", ואז צץ העניין שזמן התגובה של המסך של הלפטופ די איטי: Response Time Grey 50% / Grey 80%: 43.2 ms Response Time Black / White: 30.4 ms המחשב ב-90% מהזמן ישמש לשימושים משרדיים - גלישה באינטרנט, סרטונים/סרטים. יש פוטנציאל לסולידוורקס ולמעט משחקי מחשב לא "כבדים". האם לשימושים האלה, זמן התגובה הזה משמעותי? האם הוא מורגש גם בשימושים שהם לא גיימינג כבד? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
- 1 follower
-
-
דברים נדרשים: מעבד E6600 חוות דעת על לוח אם: 1. Intel P975XBX2 2. GA965PDS4 Gigabyte מחיר: 1029 ש"ח 3. GigaByte GA-965P-DQ6 מחיר: 1290 ש"ח אם יש לכם לוח נוסף שיכול להתאים בטווח המחירים אז בכיף מה אתם אומרים על רכיב זכרון זה: G.Skill DDR II PC5400 667MHZ 2GB Dual Channel 3-4-3-8 מחיר: 1520 ש"ח כמו כן מה הספרות האחרונות אומרות? מה אתם אומרים איזה זכרון לקנות? המלצה על כרטיס מסך GF? מה אתם אומרים על:GIGABYTE GeForce 7900GT GV-NX79G256DP צריך המלצות למארז? קירור מים מומלץ או לא? יש קיט של טרמלטק ב700 ש"ח HD- בנפח של 250Gb
-
- 7 תגובות
- 653 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מתוכננת 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ועבודה משרדית רגילה לחלוטין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 BC2 GTA IV MAX PAYNE 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' רזולוציה 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי. התקציב הוא 3500-4000. הגודל הרצוי הוא 14. אין צורך בHDMI או בקורא טביעות אצבעות (למרות שזה יהיה נחמד). האם אפשר לראות סרטי HD עם כרטיס מסך onboard? כמה צריכה לעלות הרחבת אחריות ל3 שנים?
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
היי, יצא לי להתרשם מאוד מהאתר והעזרה הרבה שאתם נותנים למשתמשים רבים, אשמח אם תתנו לי גם אחת. ניגש לדרישות ולאחר מכן להערות נוספות שיש לי לומר.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט וסרטים, משחקים בעלי גרפיקה בינונית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of warcraft , shogun 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-