ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,358 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים 13.3 אינץ שמצאו חן בעייני... hp dm3 וpacker bell buttrefly - שניהם דומים יחסית במפרטים ובמחיר ורציתי לדעת מה מבינהם הוא המחשב המומלץ הbuterfly יעלה 4000 ש"ח ואצתרך להוסיף לו צורב חיצוני והdm3 יעלה 4300 ואקבל איתו צורב חיצוני... אני נוטה לכיוון הhp מכיוון שאותו אני מכיר יותר אך מעבד הi3 בbutterfly משנה מעט את המשחק, אין לי מושג מי מהמעבדים מומלץ יותר ואין לי עוד הרבה פרטים על המחשבים הנ"ל .... אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור או להמליץ לי על דגמים נוספים דומים (בערך אותו מפרט ודקים וקלים) בערך באותו אזור מחירים אשמח לתגובות מהירות... כל מידע על אחד מהמחשבים יעזור לי... אני רוצה לבצע את הקניה בימים הקרובים תודה מראש מחשב ניי…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני כל הזמן משדרג את המחשב שלי, עוד משהו לשדרג? הנה המפרט, מה אתם אומרים? amd Athlon XP 1800 Gigabyte GA-7VTXE+ ATA133 Western Digital HD 40 GB 7200RPM, Western Digital HD 15 GB 5400RPM 256 DDR Creative Soundblaster Audigy Platinum 5.1 Creative Cambridge Soundworks DTT2200 Asus V8200 TI200 HP CD-RW 10x/4x/32x Toshiba DVD 12x/40x מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות השבוע מחשב נייד, ראיתי כמה דגמים שמעניינים אותי ואני אקנה על סמך ההמלצות וההנחות שבתקווה יהיה השבוע (BLACK FRIDAY). התקציב הינו בערך עד 5500, בתקווה עד 5000. הדרישות הם: 1. לפחות שנתיים אחריות, עדיף 3, כלול במחיר. 2. 14 עד 15". 3. אם 15", עדיף עד 2.7 KG. 4. כ. מסך לא מובנה, עדיף משהו שיהיה אפשר לשחק איתו גם. 5. 3-4GB זכרון 6. 250GB לפחות, עדיף 7200RPM 7. מעדיף מעבד P. 8. חובה יציאת HDMI (אפשר DP במקום, אני מניח שמתאם הוא לא יקר ). מה שראיתי הם: DELL 1555, P8700 + ATI 4570 היקר שבחבורה, ה.כ מסך סביר, אבל לא מדהים - קצת יקר, 3 שנים אחריות רזולוציה קצת גבוהה מדי לטעמי http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8117&perur=2&t=1&c=441 HP DV6-1330 או 1…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך מצויין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio, Visual Studio, Eclipse, מכונות וירטואליות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Watch Dogs, GTA וכ"ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 או 1920X1200, תלוי במסך שאני ארכוש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, קניתי מחשב נייד Lenovo Thinkpad E580 ואני מחפש תחנת עגינה עבורו למשרד. במשרד יהיה מסך, עכבר, מקדלת ואולי גם רמקולים בהמשך.. ניסיתי לחפש בעצמי אבל יש המון אופציות ואני לא מבין מה ההבדל ביניהם. אשמח להצעה עבור תחנת עגינה שתענה על הצרכים שלי במינימום עלות. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחשב I7-6700 16GB RAM איזה כרטיס מסך לקחת לעריכה גרפית ? PNY Quadro K620 או GTX1050 Ti GAMING X 4G
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אשתי סוף סוף התפנתה לטפל בשדרוג המחשב הנייד והבחירה נפלה על Toshiba Portege Z30 בעיקר בגלל משקל/גודל מצויינים וחיבורי VGA/RJ45 מובנים שחשובים לה להרצאות. נותר לבחור בין 3 דגמים (הצעת מחיר מצורפת): Z30-B-119 - רזולוציית FHD, מעבד I5 דור אחרון, 6600 ש"ח Z30-A-1ET - רזולוציית HDR, מעבד I5 דור קודם, מודם 3G.LTE מובנה , 7100 ש"ח. Z30-B-10Q - רזולוציית FHD, מעבד I7 דור אחרון , 7100 ש"ח. בכולם 4 שנות אחריות, תחנת עגינה מקורית, 256GB SSD ו-8GB RAM בהתחלה הייתי נעול על הראשון אבל מניסיוני עם ה-UX30 של אסוס, FHD על 13.3 אינטש במקרים רבים קטן מדי ומשחקי DPI/זום לא תמיד עובדים. לי יש M3800 בגודל 15.6 ואפילו עליו FHD מעט גבולי... לשימושים שלה (סרטים, OFFICE ו-SPSS) אין ממש משמעות לד…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התקציב הוא: 3,250 ש"ח מטרות המחשב: משחקים כבדים,מוזיקה,גלישה אין צורך בציוד היקפי יש צורך בצורב DVD יש העדפה לחברה מסויימת: INTEL נושא עיצוב המארז אינו חשוב כלל, אך חשוב מאוד נושא השקט, אין צורך במערכת הפעלה. כאמור, חשוב מאוד שהמפרט יהיה שקט ככל האפשר. לא מתוכנן O/C ,אולי בעתיד דגשים אחרונים: עדיפות ל4850.ואולי לANTEC 300 התקציב הסופי הוא 3250 ש"ח ללא חריגות מיותרות.
-
- 38 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי! אני צריכה לקנות מחשב חדש ללימודים - שיהיה לי נוח וקל לעבוד ולתכנת.. מוזיקה, סרטים (בחיבור לטלוויזיה), תכנות וקצת גרפיקה.. חשבתי על תקציב של 3.5K גמיש למעלה ולמטה הנה המפרט שחשבתי עליו, לקחתי את רוב ההמלצות מהאתר, מה דעתכם? כרטיס 450GTS 530 שח מסך מחשב Samsung BX2450 LED 1300 או מסך מחשב Samsung XL2370 LCD 1600 Antec BP500U 500W ספק בוח 300 ANTEC Three Hundred - The Versatile Case מארז 300 דיסק קשיח SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM 280 מעבד AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX ב-370-380 ש"ח. או מעבד AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ב-720-730 Gigabite MA78LMT-S2 לוח אם 260 כרטיס 4GB, זכרון G.Skill RipJaws 1333Mhz 200 שח
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן כבר זמן רב לקנות מחשב והגיע הזמן (לא תאמינו אבל אני עדיין עם מסך CRT ). אז עשיתי קצת בדיקות וכו' אבל אני צריך גם מישהו שיעשה לי קצת סדר וייתן כיוון כללי. אז הנה: - תקציב 6,000ש"ח, ניתן לנצל את כל התקציב אם זה דרוש. - שימושים: עבודה משרדית בעיקר , אך חשוב שיוכל להריץ מספר רב של יישומים במקביל בצורה חלקה, וגם מדי פעם קידוד וידאו. - ההיבט כמעט הכי חשוב - שקט, שקט, שקט! הוא יהיה בסביבה לימודית לכן מאוד חשוב שיהיה הכי שקט שאפשר, לכן בגדול בניתי על מארז איכותי של אנטק ושאר חלקים שקטים (מאווררים, הארדיסקים) ותכלס זה חלק מהסיבה שהתקציב גדול יחסית לצרכים. - ציוד היקפי: מסך, מקלדת ועכבר (רמקולים אין צורך) - רצוי שיהיה כונן פלופי - אין לי צורך בהאדיסק…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, לאחר שלא נמצא מחשב לפי דרישותיי, שיניתי אותם מעט על מנת לנסות למצוא מחשב שכן תואם את דרישותיי : * מטרות המחשב? עבודה משרדית, הורדות, צפייה בסרטים בFULL HD ומשחקים קלים * גודל המסך? 14"-15" רצוי מט אך לא חובה * רזולוציית המסך? אין בקשה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת * משקל רצוי? 2 קילו אך ניתן לחרוג ל2.5 קילו במידה והמחשב שווה את זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3, LAN * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD 128 מינימום. במידה ואין מחשב שעונה על המפרט, אין בעיה לוותר על כונן זה במידה ואפשר בוודאות להחליף את הכונן הקשיח שבו לכונן SSD או לחילופין במידה ויש כונן אופטי לוותר על…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מעבד Q6600 לוח P6NSLI MSI זכרונות: 1G 800 KINGSTON *4 קיט 2*2 של MUSHKIN 800 צורב LG לייטסקרייב ספק כח 500W EZCOOL אפשר לתת לי מחיר פאר חלק או לחבילה בודדת. תודה. הערה: ללוח יש 4 חריצי זכרון. אי אפשר לעבוד עם כל הזכרונות ביחיד.
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, שאלה כללית: עד כמה שדרוג של מחשב נייד הוא דבר פשוט? לדוגמה: אם אני משקיע ב במחשב DELL XPS 1730M עם 8800GTX (תומך ב SLI). האם יהיה אפשר לקנות והלרכיב כרטיס נוסף בעוד כשנה? האם יהיה אפשר לעשות זאות במעבדה של DELL בארץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
הנה המפרט: כרטיס מסך - Suma PLATINUM GeForce 3 Ti200 - 615 ש"ח לוח אם - GA-7VRXP REV 2 - 579 ש"ח מארז: Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black + ספק - 389 ש"ח מעבד: AMD ATHLON XP 1800 + FAN - 558 ש"ח כונן קשיח - Seagate Baracuda 40GB 7200RPM - 459 ש"ח כרטיס קול - Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 - 245 ש"ח זיכרון - TRANSCEND 256MB PC333 DDR 2.5v CL2.5 - 553 ש"ח CD-RW/CD - RICOH CDRW 24X10X40 - 323 ש"ח מערכת קירור - Thermaltake Volcano 7 PLUS NEW - 128 ש"ח 3849 ש"ח הוא אחרי בר0מצווה והוא ואבא שלו לא מבינים כלום במשחקים הוא תמיד משחק אצלי והוא רוצה שיהיה מחשב לבד (טוב אחרי בר מצווה) צריך דעות בבקשה? ;D
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בהמלצה במפרט לעריכת וידאו עדיפות גדולה לאינטל מסך 21 או גדול יותר התקציב לא כולל ציוד היקפי אין צורך באפשרות שדרוג עתידי שקט רמה 7 לא יעשה OC לא ישמש למשחקים דיסק 1T אשמח להסבר קצר מה בכלל אני אמור לחפש במחשב כזה (כרטיס מסך חזק/הרבה זיכרון/מעבד) תודה מראש לכל מי שיכול לעזור גיא
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? ללא חריגות7-8K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים וגיימינג, וקצת אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. זקוק למקדת ועכבר אלחוטים.לא זקוק לרמקולים . עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 בסולם 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? זקוק לWINDOWS 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מגורים רמת גן 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנ…
-
- 35 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אמא החליטה שהיא צריכה נייד לצורכי עבודה (פשוטים ביותר: וורד ואינטרנט) ההטלבטות היא האם לקחת נטבוק שיספיק לצורכיה או נייד 'אמיתי' בעל מסך ומקלדת גדולים יותר, לכן עד שנארה לה את גודלו של של הנטבוק כדי לראות אם יהיה לה נוח עם מסך/מקלדת קטנה יותר רציתי לקבל המלצות על נטבוק מומלץ במחיר מינימלי, וכן על נייד מומלץ במחיר מינימלי. שוב, מבחינת ביצועים אין דרישות גבוהות, אך יש העדפה לזמן סוללה של לפחות שעתיים-3. משיטוט ברשת ובעיתוני השבת ראיתי נטבוקים החל מ-1000 ש"ח וניידים החל מ-1700 ש"ח לכן רציתי לדעת מה מומלץ מבחינת: אמינות, אחריות, זמן סוללה , משקל, וביצועים (כאשר החשיבות בסדר הנ"ל) תודה. נ.ב. אעדיף לקנות את המחשב מ-KSP , אייבורי או כל רשת אחרת בעלת סניפים בדרום כך…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני שוקל לקנות נטבוק שאוכל לקחת איתי להרצאות. העניין הוא שאני רוצה לתכנת איתו ואני לא רואה את עצמי מצליח לעבוד בלי לאבד את השפיות עם קונפיגורציה של נטבוק. לכן אני שוקל לקנות מחשב נייד עם מסך קטן. הם יכולים להיות מאוד יקרים אבל מצאתי את זה למשל: http://zap.co.il/compModels.aspx?modelid=694300 שהוא די בטווח המחירים של נטבוק, אבל עם מעבד בעל שתי ליבות, 2 גיגה זיכרון (שאני מניח שניתן לשדרג). מה אתם חושבים עליו? על איזה נייד אתם ממליצים עם מסך לא יותר מ12 אינצ בסביבות 3k?
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה בבקשה מפרט עד 7,000 שקל לאוברקלוק. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן שטרות 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, אוברקלוק כבד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? NOPE 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?צורב DVD, מקדלת,עכבר,מסך,פלופי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני מעדיף שהמעבד יהיהA64 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שיהיה יפה, לא יותר מידי תשאירו לי מקום למודינג, שקט - לא חייב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה…
-
- 38 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, כבעלת השכלה כללית במחשבים, אשמח לשמוע המלצתכם ללפטופ טוב, מקצועי, אמין וקל, שמיועד לצרכים סטנדרטיים (לימודיים, אופיס, מצגות וכדומה), בתקציב די נדיב. הבנתי שהמחשבים הניידים של דל ו-IBM נחשבים לטובים ביותר, אבל אני לא יודעת לאיזה דגם לפנות, כי כל המספרים לא אומרים לי כלום.... תודה רבה! ;D
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב הקודם שבק חיים, אז צריך מה שיחליף אותו, צריך רק מחשב כי כל שאר הציוד קיים. המחשב מיועד לשימוש אופיס ואינטרנט, שימוש מזדמן בתוכנות גרפיקה כפוטושופ ואילוסטרייטור. כתבתי תקציב 1500, אבל בתכלס אני מעדיף כמה שפחות, אני מעדיף שיהיה כרטיסגרפי יותר משוכלל מהמובנים הפשוטים, אבל לא ברמה של משחקים, אלא אם יהיה מובנה של ATI או NVIDIA שייתן ביצועיים התחלתיים ללא תוספת משמעותית במחיר זה יהיה נחמד, אבל לא קריטי ברמות. כמו כן, אני חושב שכדאי שיהיה USB3
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
- המפרט הוא לחלקים הבאים בלבד: מעבד i5, קירור מעבד, לוח אם, זיכרון 2X4GB, דיסק קשיח, מארז, ספק. - שימושים: גלישה (עם ריבוי חלוניות), אופיס, סרטים HD, קצת פוטושופ. ההעדפה שלי היא להחליף מחשב כל 5 שנים או יותר, כך שאני מראש מעדיף מחשב חזק יותר ממה שלכאורה צריך. - ללא אוברקלוקינג, ללא גיימינג - תקציב 3K אפשר לנצל הכל; חיסכון אם אפשר להשיג את אותה איכות/ביצועים בפחות. חריגה מהתקציב 50-100 ש"ח אם הצורך ממש משמעותי. - שקט: מקסימלי (8) - הרכישה ביומיים-שלושה הקרובים. הרכישה תתבצע בעיקרה מKSP. אני מרכיב את המחשב לבד כך שאוכל לרכוש חלק מהפריטים מפלונטר, TMS או חנות אחרת באזור המרכז. - לא צפוי שידרוג משמעותי בעתיד. אבל כן הייתי רוצה שספק הכוח יוכל להתמודד עם הוספה עתידית (בסבירות …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים. בניתי מחשב שאתר של dell של Alienware יצא בסביבות ה6300 עם עכבר ותיק נשיאה עד כמה הוא שווה את המחיר והאם המותג של החברה שווה את הכסף. או האם אפשר להשיג את אותו מפרט בלי אליין וור. תודה how to take screenshots
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל אך עם זה עומד בדרישות בצורה טובה אז אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כל סוגי המשחקים החדשים כמו bf4 crysis 3 ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 אינץ דגם [h=1]sync master p2250[/h] -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבהות 3. ה…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חברה שלי בארה"ב חשבתי שאזמין דרכה את חלקי הליבה (מעבד זיכרונות לוח אם וכו...) וככה אחסוך עלויות בצורה משמעותית (תקנו אות אם אני טועה) שימוש המחשב: עריכת וידאו חבילת אדובי CS4 בעיקר פרמייר פרו ואפטר אפקטס (כולל שימוש בפלאגינים כבדים). לא עובד בתוכנות תלת מימד בצורה ישירה (כמו מאיה ו3D studio max- אבל מן הסתם אפטר משתמשת בתלת מימד גם. מערכת הפעלה עיקרית Vista Ult 64Bit מריץ גם האקינטוש (לאופרד) אבל זה לא אמור לענין אתכם... 8) דרישות מערכת: 12 גיגה ראם מהיר! עריכת וידאו שווה הרבה מקום איכסון. חשבתי על כונן ניפרד לסיסטם כמובן. ולהתחיל משני כוננים זהים בשביל רייד RAID. OC מירבי אך יציב. מאתרים אמריקאים נראה שהמעבד הכי פופלארי שיש לכולם הוא הi7 920 שממש זול גם. …
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-