ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני בונה מחשב לאחותי, גרפיקאית ועורכת סרטים דו מימד. משתמשת בתוכנות של Adobe: Photoshop, Premier, Flash, Ilustrator, Indesign, Acrobat, dreamweaver חשוב שהמחשב יהיה שקט. מערכת הפעלה Windows XP (קיימת) יש לה שני מסכים: CRT (לא יודע דגם) ומסך דק viewsonic vp930. עריכה: כרטיס המסך צריך לתמוך גם במסך הדק וגם ב CRT. כיום יש ברשותה מחשב ממנו ניתן לשלוף את הצורב וה HD בלבד, שאר הרכיבים כנראה די ישנים. מגבלת התקציב 3500 ש"ח חשבתי על מפרט שחורג בכ 600 שקלים ואני צריך את דעתכם עליו וכן איך אפשר לצמצם עלויות בלי לפגוע יותר מדי בתכונות שחשובות לה לעבודה. המפרט כולל מחירים מ skypc.co.il: Intel Core 2 Duo E6550 Box ¤853 GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤532 Western Digital WD2500YS 250GB ¤38…
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
שלום אני רוצה בבקשה מפרט הכי הכי טוב שאפשר להוציא מהמחיר 3.5K רק לגרפיקה תודה
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
היי! אני חייב מחשב בדחיפות לעריכת גרפיקה ותלת מימד. אני צריך מפרט חזק אבל שעדיין יהיה בתחום ה 5000-6000 ש"ח. התוכנות שאמורות להיות עליו הם אוטוקאד ריינו פוטושופ וכיוצא בזה. קיבלתי המלצה מחבר על האתר הזה והוא אמר שפה אני אמצא את כל הפתרונות לשאלות שלי. מקווה שתעזרו לי, זו מתנה לאשתי האדריכלית היקרה!! תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לצרכי גרפיקה (בעיקר דו מימד אבל עם אפשרות להתרחב לתלת מימד ולוידאו) כרגע התוכנות שבשימוש הן Flash, Photoshop ו Illustrator והמחשב צריך להיות מסוגל להריץ אותם במקביל בלי בעיה, כמו שצויין, התקציב גמיש בין 4 ל6 אלף שקל. אפשר להוציא עד 6, אבל אם זה מיותר אז לא חייבים ;-) תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב לצורכי גרפיקה (פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, פריהנד, אינדיזיין) ב-5000 שח לא כולל מסך. יש לי גם שאלה בקשר לכרטיס מסך, שאני לא ממש מצליח להבין: הכרטיסים היותר יקרים נוגעים למי שרוצה למשחקים, או שגם אני צריך לדאוג מגלל זה? ואם אני רוצה להתעסק קצת עם תלת מימד, אם אין לי כרטיס מסך יקר אז כמה זה מפריע? ועוד שאלה, הכרחי שני כוננים נפרדים של הארדיסק? תודה.
-
- 4 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקבל הצעה למפרט מחשב גרפיקה בסכום של 5,000 - 6,000 ש"ח (לא כולל מסך). ראיתי את המפרט הבא: http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=view&specsID=5 האם המפרט מספיק טוב לעבודה עם תוכנות גרפיקה כגון: מאיה, 3D studio max, פוטושופ וכו'? בנוסף מעוניין לדעת איזה מחשב רצוי לקנות של HP? DELL ? או כל דבר אחר שתגידו... תודה רבה, נמרוד.
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
חבר'ה, אני הולך על AMD לאחר שכבר שנה וחצי אני שומע רק דברים טובים. אני קונה מחבר טוב שלי שיש לו חנות והוא מבין יותר טוב ממני ב-AMD וכו', אז סלחו לי אם אין את כל הפרטים. אתלון 3500 לוח אם גיגבייט 512X2 DDR2 200GB WD SATA2 כרטיס מסך 6600 (סוף סוף דואל מוניטור) צורב DVD nec מע' קירור מים (אופציה לאובר קלוק) קירור מים לכ.מסך (כנ"ל) מארז וספק איכותי... יש גם כאלה. הרבה אמרו לי לרדת מקירור המים כי זה כאב ראש. אני אוהב מחשב שקט - אולי ניתן להשיג תוצאה דומה במחיר זול מ-200$ של המערכות קירור. אני חושב גם להגדיל את הזכרון ל-2 גיגה ואת הכרטיס לשנות ל-6600GT. כרגע זה 6000 ש"ח ללא מסך, רק המחשב. חבר אמר לי שאולי תעזרו לי למצוא בתקציב הזה דרך להוציא דואל קור או בכלל לשפר איכותית-כלכלי…
-
- 90 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
מה תגידו על מפרט הבא? שיפורים? כרטיס מסך? MSI CHIPSET INTEL 915P עם כרטיס רשת 10/100/1000,עם כרטיס קול 8 ערוצים (7.1),תומך בזכרון DUAL DDR2 533 מעבד אינטל פנטיום 4 3GHZ 530 HT800 1MB cache SOCKET LGA 775 דיסק קשיח 120GB SATA 7200 RPM 8MB CACHE 1024MB 533MHZ DUAL DDR כרטיס מסך - ???? PCI EXPRESS ATI X300SE 128MB DVD +-16 DUAL LAYER מסך19 או יותר טוב 21 אינץ' - נא המליצו על מסך טוב.. ואיפו כדאי לקנות, אם אפשר. בתודה, graffx
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חברים, בעבר ביקשתי וקיבלתי מכם אחלה הצעה למחשב (המפרט שלו למטה). אני משתמש בו כשנתיים ומרוצה מאוד. בחודשים האחרונים אני מרגיש שהוא לא סוחב ככ. לייטרום (מתקדם יותר ממה שהיה לי לפני שנתיים) טיפה מקרטע, וזה מציק לי. יש ערמות של מקום בHD, ואני לא מתקין כל כך הרבה תוכנות על המחשב. בקיצר - חושב לשדרג את המחשב כדי שהעבודה עליו (לייטרום+פוטושופ) תהיה חלקה יותר. תקציב: אין תקציב מקסימלי, אבל לא רואה צריך לקנות את ההכי-הכי-טוב שיש רק כי אני יכול. אני מחפש תועלת טובה עבור מחיר סביר. שימושי המחשב: עיבוד תמונות. זה אומר הרבה לייטרום, פה ושם פוטושופ (5-6 layers, ותיקונים קטנים). כמו כן גלישה מסיבית (אני נוטה להשתמש במלא חלונות במקביל). האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? ג…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי לאחר לבטים התיעצויות ונבירה בפורום :s05: החלטתי (עדיין לא סופי) ללכת על המפרט הבא: -- המחשב מיועד לתובנות גרפיות בעיקר פוטו' אילו' וכו' + שיחזיק מספר שנים ללא שידרוג כמו כן לא ממש מעוניין ב OC מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤567 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤359 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤427 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 8500GT SILENT 512MB PCIe ¤462 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV355 צורב…
-
- 4 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אני מנסה לבנות מחשב שמיועד לעריכה גרפית: Photoshop,3dsMax,Premiere בתקציב מצומצם חשוב לי בעיקר יציבות ומהירות, המחשב לא מיועד למשחקים אלא לשימוש כללי-אינטרנט, קבצים בנפח גדול, ושיסחוב עבודה על תוכנות גרפיות (פחות חשוב זמן רינדור אבל שלא ייתקע) אני לא יודע ממה להתחיל-כרטיס מסך, מעבד יקר ולוח...מה מוביל למה בנוסף יש לי הארד דיסקים ישנים אחד SATA2 ואחד IDE - תהיה אפשרות לחבר אותם? אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לבנות מפרט וגם להגיד מה דעתכם על הרכיבים האלה: Intel Core i7 2600 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1155 - מעבד Scythe Katana 3 CPU Cooler SCKTN-3000i - תוספת מאוורר Asus P8H61-M LE B3 - לוח אם G. Skill Sniper 2X4GB DDR3 1333Mhz PC3-10666 Kit - זיכרון Western Digital Caviar Blue 500G…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מבקש הצעה למפרט להרכבת מחשב (ללא מסך וציוד היקפי) שמיועד לעבודה עם תוכנות גרפיות כגון: Photoshop, Illustrator, 3d studio, Cinema 4d, AfterEffect. רצוי שיהיה טוב גם למשחקים. תקציב מוגבל עד 8000 ש'ח . תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין בהצעה למפרט מחשב לגרפיקה, ללימוד תקשורת חזיתות באונ'. נדמה לי שיעבדו בכל התוכנות הכבדות 3DMaxStudio, Photoshop' Dreamweaver וכל השאר.. תקציב בסביבות ה 7000 כולל מסך 19' (מסך שטוח רגיל, לא דק), מן הסתם מעבד חזק עדיף של אינטל, כרטיס מסך זיכרון וכ'. הייתי מעדיף אם תוכלו להציע מפרטים מהחנות של לוג'יק. תודה.
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לכולם, תודה רבה על אתר מלא מידע מעניין ועל העזרה שאתם נותנים כאן בפורומים. אני חובב צילום ועובד בעיקר עם פוטושופ ולייטרום, בעתיד גם Capture One. -התקציב כרגע הוא עד 2500 שקלים. -אין צורך במערכת שקטה. -לא מתוכנן אוברקלוק. -אני מחיפה, חשוב לי לרכוש את המחשב בצפון. -אם בסכום הזה אני גם יכול לבנות מערך גיבוי אז להוסיף גם אותו למפרט. בעתיד מתוכנן גם מסך בסכום 1500-2000 ש"ח פאנל IPS. מישהו יכול לייעץ בנושא? תודה.
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
היי, מעונין לשמוע חוו"ד על ההצעות הבאות שקבלתי [מיועד למחשב לביצוע עבודות גרפיקה]: הצעה 1 לוח: INTEL EVA COVE G35 מעבד: INTEL CORE @ QUAD Q8200 זכרון: 4GB DDR2 800 MHZ דיסק קשיח: 500 GB SATA2 כרטיס מסך: GEFORCE 9500GT 1GB מערכת הפעלה: WIN XP PRO אנטי וירוס: MCAFEE כולל כל השאר [צורב DVD, עכבר מקלדת וכו'] סה"כ: 4200 ש"ח הצעה 2 לוח: INTEL SKYBERG P45Sע מעבד: INTEL CORE @ QUAD Q9550 זכרון: 4GB DDR2 800 MHZ דיסק קשיח: 1TB SATA2 7200 RPM 32MB כרטיס מסך: GEFORCE 9800GT 512MB ללא מערכת הפעלה ואנטי וירוס סה"כ: 5700 ש"ח אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית: האם ההצעה השנייה מצדיקה את הפרש המחירים, והאם יש רכיבים שכדאי לשנות? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 496 צפיות
-
-
צריך מחשב לגרפיקה (לשימוש בתוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור, ואינדיזיין) ללא אוברקלוק, כולל מסך עם צבעים מדוייקים, וגם שלא יאמץ את העיניים, וציוד היקפי. חשוב קירור טוב שביצועי המחשב לא יירדו תחת עומס עבודה, הרדיסק 1TB. צבע המארז והמסך רצוי שיהיה כסוף. צריך מערכת הפעלה חוקית, והתקנת מחשב במעבדה, ללא התקנת מערכת הפעלה.
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית + משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PhotoShop, Adobe Collection. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב ב…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תקציב: 2500 עד 3000 | לנסות לחסוך ולא לחרוג. שימוש במחשב: גרפיקה ממוחשבת: Photoshop, Illustrator, Indesign אין צורך בציוד היקפי אין חשיבות לשקט של המארז לא מתוכנן OC אין במערכת הפעלה, המחשב יורכב לבד אין צורך בחנות ספציפית - אשמח להמלצה על חנות טובה בצפון עד המרכז הקנייה מתוכננת בקרוב אשמח לאופק שדרוג בשנתיים הקרובות, בהתאם לדרישות התוכנות שציינתי מעלה. ועכשיו בנימה מעט יותר אישית המחשב נקנה עבור אימי, גרפיקאית מהדור הישן שצריכה מחשב זריז יותר ממה שהיא משתמשת כיום (אינני יודע מאיפה יש לה את הסבלנות לחכות לתגובת מחשב כמו היום) המחשב הנוכחי יפורק, לכן אפשר להשתמש במארז והספק כוח שלו, אשמח לדעת האם זה מיותר ושווה להשקיע מעט יותר ולקנות חדש מארז: Giga…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבניית מחשב לעבודה עם גרפיקה בתקציב של 4500 ש"ח עיקר העבודה שלי עם תוכנות ADOBE (אפטר אפקט, פוטו שופ, פלאש ו-3DMAX) תודה מראש לכל העוזרים מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה (after effect, 3Dmax, photoshop, flash) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? call of duty * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. …
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט לעבודה בגרפיקה עבודה עם תוכנות adobe לכל סוגיו עבודה עם קבצים שיכולים להגיע ל-2 גיגה.. חשוב לי שהרכיבים יהיו איכותיים, מערכת שקטה (עד כמה שאפשר במסגרת התקציב). תודה רבה לעוזרים..
-
- 1 תגובה
- 475 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למפרט מחשב שישמש לתוכנות גרפיות כגון Solid Works, Photoshop וכד'. לשימושים כאלה מה עדיף? מתלבט בין מעבד E8400 ל Q9300...אני לא בטוח אם למרובע ליבות יהיה יתרון. מה אתם אומרים? בעקרון חשבתי על המרובע ליבות ביחד עם לוח של ג'גהבייט ו 2GB זכרון... תודה!
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
הי, אני בורה לחלוטין בכל הנוגע למפרטים וציוד, אשמח אם תוכלו לכתוב לי מפרט למחשב גרפיקה (שיחזיק פוטושופ, אילוסטרייטור אינדיזיין וכ'ו). התקציב מוגבל (עד 3500) אבל בכל זאת אשמח למחשב מהיר וחזק שאוכל לצפות גם בסרטים בצורה אפטימלית. (מסך אני לא צריכה וגם לא עכבר, מקלדת ורמקולים) תודה (חשבתי לפנות עם המפרט לksp' זה בסדר?)
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
מחפשת מחשב לגרפיקה דו-מימד. כל הפרטים למטה. 1. מה התקציב המקסימלי? עד 6 לא כולל המסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? גרפיקה דו מימדית, כתחביב רציני מאוד, אבל לא כמקצוע א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו: פוטושופ, אילוסטרייטור וכו' 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד: מסך מתאים לגרפיקה, מקלדת ועכבר. 4. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 6-7 5. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך הרכבת מחשב, מערכת הפעלה נתקין בבית לאחר התייעצויות שונות הגענו למפרט הבא: מעבד Intel Core i7-860 Tray ₪1398 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7860ay לוח אם …
-
- 5 תגובות
- 713 צפיות
-
-
היי מבקש מפרט עבור חבר שגר בירושלים (רצוי להתחשב במיקום אבל לא חובה) מחשב ללא מסך וללא ציוד היקפי תקציב: 2500 לניצול מלא, עם חריגה של עד 500 ש"ח שימוש: עריכה עם תוכנות כמו photoshop, Premier, תוכנות לעריכת סאונד. כרגע יש מסך 21" של AOC עדיין לא יודע מה הרזולוציה אבל אפשר להניח 1920X1080. פחות מיועד למשחקים ותמיד יהיה אפשר להוסיף כרטיס בעתיד חלקים: 1. מעבד - הכי חשוב לדעתי. 2. זכרון - לפחות 8GB 3. לוח - אמין והכי זול במידה ולא הולכים על OC. 4. ספק - אמין וזול, גג 500W שיאפשר הוספה של כרטיס מסך לא מפלצתי בעתיד 5. מארז - אמין וזול. USB3 יתרון, שקט יתרון 6. אחסון - לפחות דיסק אחד של 1GB 7. צורב - כי חייבים :-) דגשים: 1. למקסם את הכסף עבור כוח עיבוד (הכי חשוב)- רצוי להשתמש…
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
נכון שהתקציב הוא דל (4000 ש"ח), כמובן שאם תצטרכו עוד 200 שקל בערך אז אפשר להוסיף. המפרט מיועד לדוד שלי, לילדים שלו. אין להם מושג במחשבים, בעצם יש להם מושג איך להרוס אותו. בתקציב כזה אני חושב שהכי כדאי ללכת על AMD, צורב, די וי די, מסך שטוח. לא צריך כרטיס קול מי יודע מה, אבל הוא ביקש ממני רמקולים יותר טובים מהדרעק שמקבלים עם קניית מחשב. אני אשמח אם תוכלו להכין מפרט טוב ויציב, שיתאים לאנשים שאין להם מושג במחשבים, שלא יעשה בעיות מיוחדות כמו התחממות יתר. הארד דיסק יספיק 80 ג'יגה 8 קאש שך WD. טוב אם יש שאלות תשאלו :-)
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-