ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מתכנתת שרוצה לרכוש מחשב נייד במחיר 3500 שח עם אפשרות להוסיף עוד כ1000. מטרות המחשב: בעיקר תכנות עבור אנדרויד, הרצת סימולטורים וקימפול. * גודל המסך: 14.1 או 15.4 עם דגש על מסך איכותי, עדיף מט. * רזולוציית המסך: לא רזוליציה גבוהה מידי כדי לא להתעייף משעות עבודה ארוכות. * משקל רצוי - בסביבות 2,5~קג ... כנראה ולא אסתובב איתו הרבה, אבל זאת הפעם הראשונה שיהיה לי נייד, כך שקשה לדעת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה יתרון * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה. אחריות טובה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף בלי , כנראה אתקין עליו לינוקס…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים. יתכן שימוש פעם ב בתוכנת פוטושופ, אך לא על בסיס קבוע בכלל. עד היום השתמשתי בווסטרו 3300 של דל, ומה שהפריע לי בעיקר היה הסוללה החלשה והמשקל הכבד. המחשב הנוכחי הולך לשמש אותי באופן יום יומי וללכת איתי ללימודים. * גודל המסך? 12-14, בעדיפות ל13.3. מסך מאט. * משקל רצוי?קל ככל שאפשר, עד 1.7 ק"ג ובעדיפות גדולה ליותר קל, אך לא על חשבון חיי סוללה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זה הפרמטר החשוב ביותר. 6-8 שעות עבודה ויותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אך לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. בנוסף, אשמח לאחריות כמה שיותר רחבה על המחשב. מחשב שנראה יפה (אולטרהבוק ודומיו) יתקבל בשמחה ובששון
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1524 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤657 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤361 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤483 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 320MB PCIe ¤1687 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV380 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤180 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא ספק עם חלון GIGABYTE 3D AURORA 570 ¤790 http://skypc.co.il/product.asp?pid=40707 ספק כח Enermax Liberty 400W ¤418 http://skypc.co.il/product.asp?p…
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני נמצא לפני קנייה של מחשב נייד חדש לאחר שה T42 הרים ידיים את המחשב אני מקבל מארה"ב (יש מי שמביא לי אותו) ההתלבטות היא בין סידרת המעבדים UM (לדוגמא I3UM ) בעלי תצרוכת חשמל נמוכה לבין I3M שימושי המחשב בעיקר פיתוח תוכנה JAVA סרטים אינטרנט דרישות המחשב מסך 13.3" מקסימום 14" משקל נמוך משך עבודה ארוך ככל הניתן וכמובן שיהיה כוח עיבוד האם מבחינת כוח עיבוד יש הבדל בין השניים האם יש למעבדי UM יש יתרון על מעבדי ה M ? חשבתי על ASUS UL30JT במחיר בסביבות 850$ יש למישהו המלצות נוספות תודה
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שיתאים ללימודים + בעיקר משחק אחד שאני משחק שנקרא: League of Legends בגדול המטרה היא להפיק את המיטב מהתקציב: 3.5 עם חריגה אופציונלית ל-4 אם ממש שווה את זה. מבחינת הסטנדרט נתונים: זמן סוללה דרוש: משקל: יציאות: יציאת HDMI חשוב מאוד! סוג כונן קשיח: עדיפות ל-SSD אחריות: כמה שיותר, יותר טוב אין לי עדיפות לחברה מסויימת ואין צורך בהתקנת מערכת הפעלה, לא עולה לי משהו נוסף שחשוב לשים עליו דגש, אם למישהו יש אשמח לקבל חידוד! תודה מראש, אני מרגיש דיי אבוד!
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בעיקרון אין, הבוס הגדיר כך: "שיהיה זול, אבל איכותי" <--גאון משהו.... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל שלא יבוא על חשבון האיכות הנדרשת בעבודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגרפיקה קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר באופיס\גלישה מרובה טאבים\תוכנת "תקציבית"- תוכנה להנהלת חשבונות ולעיתים רחוקות גם פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צריך הכל, מקלדת\עכבר אלחוטיים כמובן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנס…
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח מאוד לעזרה בהרכבת מפרט למחשב שמיועד לתלמיד תיכון, המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט, סרטים ומשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 500, אך העדיפות היא ללא חריגות בכלל 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר אינטרנט, סרטים ומשחקים(לא גיימר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות עיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מצטער, לא יודע את השמות, משחקי ירי ומשחקי רשת אם אני לא טועה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב. המס…
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני זקוק לעזרתכם אני לא מבין גדול במחשבים ואני קונה השבוע מחשב חדש. סיירתי קצת באתר ובפורומים והחלטתי שאני אקנה: מעבד: Intel® Core2 Quad Processor Q6600, 1066MHz, s775, 8MB המחיר: 1390 ש"ח כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 8800GT 512MB ASUS המחיר: 1490 ש"ח זה משאיר לי עוד 2120 שקלים לקנות את שאר הרכיבים. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להרכיב את מה שנשאר. המחירים לקוחים מהאתר של ksp כי שם אני כנראה אקנה. אם מישהו מכיר בחיפה חנות יותר זולה ואמינה מksp שירשום אותה בבקשה פה כי כל שקל חשוב לי. פרטים נוספים: המחשב מיועד בעיקר למשחקים (כל המשחקים גם הכבדים), אינטרנט, וצפייה בסרטים. כמו כן אין לי כוונה לעשות OC או לקנות ציוד היקפי כמו מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין ל…
-
- 40 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200 Venice Socket 939 BOX 1229.00 ¤ MSI K8N NEO4 Platinium Soket 939 Motherboard 939.00 ¤ GeIL 512MB DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value 309.00 ¤ GeIL 512MB DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value 309.00 ¤ Leadtek FX6800GT PX6800GTTDH PCI-e 256Mb Retail 2411.19 ¤ LG 16/48 Bulk Black DVD-ROM 149.00 ¤ Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5` FDD 55.00 ¤ Logitech MX518 Gaming PS2 | USB Optical Mouse 339.00 ¤ Logitech Internet Pro PS2 Eng/Heb Keyboard 75.00 ¤ Seagate 160GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD 579.00 ¤ Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 429.00 אמ רציתי לדעת האם הוא טוב אם יש מה לשפר התקציב בערך 7500 ואני עדיין מתלבט בין שני מארזי…
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! אני אשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב של עד כ-7,000 ש"ח. קודם כל, אני רוצה שהמחשב יראה מאוד טוב ואמין (חברה מוכרת). כלומר, שיהיה בצבע שחור מבריק (Piano), לא כבד מדי (פחות מ-3 ק"ג), ולא מגושם. גודל מסך רצוי: "14.1 או "15.4. מעבד: Intel Core 2 Dou (רצוי T5600 או T7400). זיכרון: 2GB ב-Dual Channel (לפחות 667MHz). דיסק קשיח: לפחות 120GB (רצוי 160GB) מסוג SATA (מהירות 5400RPM או 7200RPM). כרטיס מסך: Nvidia Mobile מסדרה 8 (רצוי חיצוני, אפשר פנימי). צורב: DVD-RW Dual Layer. קורא כרטיסים מובנה: חובה SD. מצלמה מובנית: לא חובה. תקשורת: RJ45, RJ11, WiFi b/g, BlueTooth 2.0 יציאות: USB 2.0, FireWire, VGA, S-Video (אם אפשר, אז גם e-SATA). סוללה: רצוי 9 תאים (שיספיק …
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד, וכל המחשבים הניידים הנמכרים היום, באים, לא במפתיע, עם Windows 7. כיוון שאני מהאסכולה שלא כל כך מחבבת את Windows Vista ו-Windows 7, אני עדיין עובד בבית, ובעבודה, עם Windows XP. ניסיתי את Windows 7 למשך חודש, וזה לא מתאים לי מנגד אני מאד אוהב את Windows XP. השאלה שלי: אם אני אקנה מחשב נייד, עכשיוי, למשל את Acer Aspire S3 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=812271 ואתקין עליו את Windows XP Professional, האם זה יהיה בסדר? בגדול זה יהיה בסדר, רק הבעיה שאני חושב עליה, היא שלא יהיו לי הדרייברים של היצרן, עבור המחשב.. (לוח, סאונד, SATA, LAN) עשיתי בדיקה באתר של היצרן(Acer), והם נותנים שם להורדה דרייברים של הלוח, סאונד, וכל זה…
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בקצרה: מחשב נייח לשימוש ביתי כולל הרבה טאבים פתוחים בדפדפן והרצת מכונה וירטואלית לפעמים. אם אפשר, אני מעדיף מארז קטן יותר מאשר הענקיים הסטנדרטיים. עדיף גובה של 20 ס"מ במקום ה-40 ס"מ הרגילים. אם לא אפשרי אז אסתדר עם מארז גדול. 1. תקציב: 3,000 ש"ח. אפשר לחרוג 2. שימושים: בעיקר שימושי ביתי, הרבה טאבים פתוחים בדפדפן, סרטים בנטפליקס, ביטורנט. פעם בחודשיים בערך לכתוב ולהריץ סקריפט פייתון פעם בחצי שנה בערך להריץ מכונה וירטואלית עם Virtual-Box אתקין לינוקס במקביל לחלונות. חשוב שהמחשב לא יקרטע. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. רכיבים שכבר יש לי: כבר יש לי כונן SSD ו-HDD. יש רשיון ל-Windows 10 5. חשוב שיהיה שקט במידה …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
האם חברת פקרד בל נחשבת לטובה ??? מה ההבדל בין מעבד פנטיום 4 רגיל במחשב נייד לפנטיום 4 מובייל ומה יותר טוב אילו חברות נחשבות להכי טובות ולבסוף הצעות עד 9 אלף שקל אם מישהו מכיר דגמים טובים שיכתוב ועדיף בסביביות ה8 אלף
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?עדיף לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).משחקים (להתחשב בזה שאני לא ממש גיימר, משחק כשיש זמן), סרטים (גם HD), גלישה באינטרנט. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?23" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?מיועד למשחקים כמו Need For Speed, counter strike,gta IV,call of duty' * לאילו הגד…
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני צריך שתציעו לי מפרטים מבוססים אינטל (ולא AMD , חבר שלי מתעסק עם MAYA ויש למעבדי AMD באגים עם MAYA ) . המחשב מיועד לצורכי שימוש בתוכנות גרפיקה תלת מימדיות . חלקים : מעבד, זיכרונות (512 מומלץ) לוח אם , כרטיס מסך חזק (משהו כמו RADEON 9500 פרו ) ,מארז (צריך שהספק יהיה ביחד עם המארז), צורב טוב ואמין (לא חייב להיות הכי מהיר ) , כרטיס קול ( חשבתי על HERCULES FORTISIMO 7.1 ) , CD (לא חייב) , FLOPPY .
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
וואי...כבר כמה חודשים לא הייתי פה...אבל עדיין נחמד פה כרגיל ולעניין...אחרי יותר מדי זמן בלי מחשב בחדר המצב הזה הולך להשתנות והייתי רוצה קצת עזרה מכם חשבתי על שאטל קטן ויפה אבל השאלה מה לשים בתוכו...אז בבקשה תעזרו לי חוץ מהמחשב עצמו כנראה יבוא איזשהו מסך שטוח נחמד אבל הוא לא נכלל בתקציב אז בבקשה תעזרו לי - שימושים כמו כולם , אינטרנט, משחקים ועוד כל מני שטויות
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , אני מעוניין לבנות מחשב שיאפשר עיבוד מהיר ומבוסס זכרון וGPU המחשב נועד לתכנות ועיבוד ופחות למשחקים לכן אפשר להקל בדרישות על המעבד. תודה רבה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות (עיבוד נתונים כבד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).matlab ,python (machine learning) a ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
-
היי, קניתי מחשב נייד עם Windows 7home חוקי מהאתר הבא: http://www.amazon.com/N61JQ-A1-16-Inch-Versatile-Entertainment-Laptop/dp/B00352LQZS/ref=sr_1_6?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&qid=1270751723&sr=1-6 הדגם של המחשב- ASUS N61JQ-A1 האם ההיתי אמור לקבל גם את הדיסק ההתקנה של ה- Windows 7 ? במידה ולא ההיתי אמור לקבל את הדיסק, כיצד אני אוכל להתקין את Windows 7 החוקי במידה וארצה לפרמט ?
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ראיתי שכבר מטפטפים מידי פעם מחשבים עם מעבד Haswell יש לי 3 שאלות 1) ראיתי שיש רק מעבדי U, אולי רק 3 עם מעבד M. האם אמורים גם להגיע מחשבים עם מעבד 4200M בזמן הקרוב? או שלמעבדי M לוקח הרבה יותר זמן להגיע מאשר מעבדי U (שאני לא מבין שום סיבה לכך) 2) האם יש הבדל בצריכת החשמל בין i5-3230M לבין i5-4200U? לפי האתר http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200M-vs-Intel-Core-i5-3230M צריכת החשבמל שלהם היא שווה. האם זה אומר שאם יהיו שני מחשבים זהים (גם מבחינת סוג הסוללה) זמן העבודה שלהם יהיה שווה? 3) צריך השוואה בין 2 המחשבים מבחינתת ביצועים. אני הולך להריץ עליהם בעיקר תוכנות גרפיות לשרטוט כמו SolidWork, Cad הראשון: http://www.hvr-plus.co.il/Product/64641/Dell-Inspiron-N3537-I7-4500-…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי אני מעוניינת לקנות מחשב נייד עבור לימודים באוניברסיטה. חשוב לי שהמחשב לא יהיה גדול מידי ויהיה בערך עד גודל 13 אינץ, ושחיי הסוללה שלו יהיו ארוכים במיוחד. התקציב שלי הוא עד 3,500 אבל אפשר גם להגיע לאזור ה4,000. אשמח להמלצות
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתכננת לקנות מחשב חדש דרך אייבורי בעיקרון כי עד עכשיו הם היו הכי אמינים במחשבים ובמחירים ממש טובים.. נכנסתי לאתר שלהם ושוטטתי... ומצאתי שני מחשבים שאני מתלבטת אינני יודעת אם לקנות את המחשב עם מעבד של אינטל בעל ליבה כפול...(כי הבנתי שאינטל לא חוללו הצלחה גדולה בתחום בנתיים) או ללכת על מעבד של AMD בעל ליבה כפולה. אינני מבינה כל כך את שיטת התדירות/מהירות שהם עובדים איתה, נניח יש לי 3200 אינני יודעת בידיוק כמה הערך שלו שווה בג'יגה הרצים (אשמח אם תסבירו לי)... אני מחפשת מחשב טוב וחזק מבחינת גרפיקה (משחקים וכול'), מהיר שלא יזוז לי כמו צב(מבחינת זיכרון) ורצוי שהמעבד יעבוד במהירויות של בין ה2.8 ל3 גיג'ה הרץ,המחיר שאני מוכנה לשלם בסביבות ה3000 שקלים.. כמובן שאינני לוק…
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות בעיקר סקייפ. גם אינטרנט ואופיס, לא למשחקים! צפייה בסרטים, youtube. * גודל המסך? 17 אינץ' * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חשוב מקלדת נוחה וגדולה. * משקל רצוי? שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד שיהיה זמן סוללה ארוך מאוד. אתם תחליטו מהו זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן קשיח רגיל ממש לא משנה לי, גם לא צריך הרבה gb * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך …
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-