ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
תקציב: 4,000 מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, מוזיקה, צפייה בHD, משחקים כבדים (אבל לא אשתמש בזה הרבה, כלומר, לא חייב, אלא אם כן התקציב מספיק). *מעבד: i7 Q מעל 2 ג'יגה הרץ * גודל המסך? 15.6 *רזולוציית המסך? עדיפות 1920 1080 דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? ממוצע, אך אם בתקציב אז כמה שיותר קל, כמובן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהכרח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3, יציאת HDMI, * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB או 750GB (מהירות 7200) * כונן אופטי? אם ממש בעייתי אז אסתפק בחיצוני *אחריות: עדיפות ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL, טושיבה, ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צב…
-
- 7 תגובות
- 705 צפיות
-
-
מה עדיף לאולפן? INTEL? או אולי AMD? INTEL: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪861 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות 1 - מחיר: 114 לוח אם: Gigabyte GA-H67MA-D2H-B3 for socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪553 מארז: Lancool Midi Tower PC-K60B Black כמות: 1 - מחיר: ₪403 ספק כוח: SeaSonic ET 600W Active PFC 120mm 4*SATA, 8-pin, PCI-E כמות: 1 - מחיר: ₪357 זיכרון: Crucial 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 - מחיר: ₪100 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪266 כרטיס מסך: Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual D…
-
- 19 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב היום/מחר בסביבות ה4000 ש"ח רצוי שיהיה כרטיס מסך הכי חזק שאני אוכל להשיג הסכום הזה תודה לעוזרים * מטרות המחשב? משחקים קלים עד קשים, צפיה בסרטים, ועבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא משנה מבריק או מאט * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאת HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא חשוב * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם…
-
- 15 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לאחי מחשב נייד עד 3000 שקל לעבודות בסיסיות אשר בשמש תאורת המסך טובה. מבקש הצעה למחשב
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
חבר הביא לי נייד לבדיקה מה שרשמתי בכותרת והמחשב ננעל . שאני אומר ננעל זה אומר , כאשר אני מפעיל את המחשב אני רואה את הלוגו של החברה בהתחלה ואחרי זה יש לי שתי אפשריות: אפשרות ראשונה Press f1 for bios setup utillity press f12 to choose temporary boot device ברגע שאני לוחץ על אחת מהאפשריות האלו לא משנה מה, אחרי זה אני מקבל מין מנעול כזה שמבקש מימני להכניס סיסמא על מנת לשנות את התאריך והשעה של המחשב , אין לי אפשרות להכנס לנייד ולהמשיך לעבוד ללא הסיסמא . אני מקבל תמונה כזאת איך אני משחרר את הנעילה הזאת .
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב עריכת וידאו וזקוק להמלצות וטיפים עבור מה חשוב ועזרה באותיות הקטנות של הרכיבים. הפירוט הוא: מעבד: i7-950 2600, בנוסף מה ההבדל בינו לבין ה2600K? כ. מסך זה geforce 470 זכרון 12GB או 16GB דיסק קשיח SSD למערכת, האם כדאי? לוח אם: P67A-UD7 של גיגה בייט, האם להמתין לציפ החדש של אינטל? האם בכלל הUD7 זה יותר מידי, או בכלל מתאים למערכת. אשמח לשמוע הצעות כאלו ואחרות, על מה לשים דגש ולשים לב עבור הרכיבים. תודה מראש.
-
- 29 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב למשרד. בעיקר אופיס, הנהלת חשבונות וכדומה. ראיתי באתר של אייבורי את המחשב הבא עם מעבד מרובע ליבה ב-1800 ש"ח, בעיני (הלא מקצועיות) זה נראה מציאה, מה דעתכם? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3342&CatCode=1 תודה
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
להלן הצרכים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (יישומי אופיס, גלישה באינטרנט עם מעבד שיוכל להחזיק כמה עשרות לשוניות פתוחות), וצפייה בסרטי FULL HD 1080p על מסך "24-22, וגיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (FIFA, NBA, GTA, Battlefield, Need For Speed, משחקים בסגנון הנ"ל) . -…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 3 866 mhz יותר מ-4 שנים והוא טוב מאוד. אבל אני רוצה לשדרג אותו לפנטיום 4 כדי שאוכל להריץ משחקים קצת יותר מתקדמים. אני לא יכול להשתולל עם התקציב שלי ולכן אני מבקש המלצות שלא יחרגו יותר מידי ובהתאם לחלקים שאני רוצה להחליף. אני רוצה להחליף את החלקים הבאים : 1. מעבד - מינימום 2.0 ghz 2. לוח אם- לא יקר מידי 3. כרטיס מסך - עד 400 ש"ח 4. זיכרון- 512 מ"ב המפרט הרלוונטי שיש לי הוא זה: מעבד: אינטל פנטיום 3 866 mhz לוח אם: ASUS CUV4X-C כרטיס מסך:NVIDIA- GeForce 256 זיכרון: SDRAM 256mb דיסק קשיח: WD 60g תודה מראש לוי דני
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
יש לי נייד של LG LS50EYE בן 3.5 שנים. מהנייד של LG הייתי מאד מרוצה 0 תקלות. כיום אני רוצה להחליף אותו לנייד 17" של HP PAVILION DV9750EJ האם HP חברה אמינה ואיך השרות אם יש צורך. זהו מחשב שאפשר לרכוש אותו בסביבות 5100 ש"ח דרך האתר של זאפ. מה שאני רוצה זה כאמור מסך גדול 17" לצפייה בסרטים איכותי ושאר המאפיינים שמגיעים עם המחשב הנ"ל מספקים אותי בהחלט. תודה. הפניה למאפייני המחשב http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711450
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
הי, ברשותי מחשב נייד של GIGABYE המטען מסר נשמתו, מאיפה אני משיג מטען חדש במחיר שפוי? לפי מה שראיתי המחירים מגיעים ל300 שקל. יש כאן אולי מישהו שמוכר כזה מטען? כמו כן, זה מקובל שמטען אחרי שנה וחצי לא נכלל באחריות?
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד עד 3,000 ש''ח לסטודנט. השימושים שלי הם בסיסים : צפייה בסרטים, דפדפן ואופיס. הייתי שמח לגודל מסך של כ14 אינצ' וזמן סוללה גדול ככל הניתן (סטודנט) חשוב לי גם איכות החומר של המחשב והאמינות (כמה שפחות פלסטיקי) אם הגזמתי עם הדרישות לעומת התקציב אשמח לדעת! תודה רבה מראש לכולם!!! שלומי :)
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לרכוש מחשב נייד בעיקר עבור הלימודים(מדעי המחשב). התקציב שלי עומד על כ3000 שח עם העדפה לחסוך . המחשב בעיקר עבור הלימודים -תיכנות. בנוסף יהיו סרטים,נטפליקס,משחקים אולי(fortnite) אך לא בדגש לגיימינג. עדיפות לרכישה באזור תל אביב. שיגיע עם מערכת הפעלה. אלו בכללי הדרישות,בנוסף ראיתי שיש שוק ללפטופים האם שווה להתעניין ולחפש מציאה או עדיף לרכוש חדש ולהתרחק מיד2 ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים אני כבר הרבה זמן לא כל כך מעודכן בחומרות למחשבים- רציתי עזרה שלכם בנוגע למפרט של מחשב שישמש בעיקר למשחקים רציתי לקחת תהצעה מאייבורי מחשבים ולשפר אותה מחיר מבצע: ¤3,690.00 מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי לוח אם לפנטיום 4 Chipset Intel 915P של MSI או ASUS מעבד Intel Pentium 4 3GHz HT800 LGA775 2MB 64BIT דגם 630 מסדרה 6XX עם 2MB Cache תוספת למעבד 640 3.2GHz ב 240 ש"ח זכרון 512MB DUAL DDR 533MHz כרטיס מסך PCI-X: Ati Radeon X300HM-128MB GeForce NX6200TC upto 256mb או בתוספת של 290 ש"ח Nvidia Geforce NX6600 128MB NX6600LE דיסק קשיח 80GB SATA 7200RPM 8MB Cache כונן אופטי צורב DVDX16 תומך Dual Layer כונן דיסקטים FDD 1.44MB בתוספת של 35 ש"ח כרטיס קול שמ…
-
- 13 תגובות
- 751 צפיות
-
-
תקציב: עד 4,000 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: רצוי שלא , לא נראה לי הכרחי. אלא אם זה ממש משהו מזערי. האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: אם אפשר לחסוך . מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית| גיימינג כבד או קל| עריכה גראפית |עריכת אודיו |עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): בעיקרון המחשב ישמש ללימודי הנדסת מחשבים וחשמל, כולל תכנות גם...ולסרטונים (הרצאות, יוטיוב, אולי גם סדרות סרטים ונטפליקס , אבל הכי חשוב זה ללימודים תכלס). האם דרושה מערכת הפעלה חוקית כחלק מין המחשב?: ווינדוס 10 נראה לי.. מתי מתוכננת הרכישה: בזמן הקרוב , שבועות הקרובים (פחות מחודש כנראה) האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: כרגע לא אם לא, נ…
-
- 34 תגובות
- 62.1k צפיות
-
-
שלום, הבוקר שמתי לב למשהו במד סוללה במחשב שברשותי-asus eee 1005ha-p מערכת ההפעלה היא אותה מערת הפעלה שהייתה במחשב כשקיבלתי אותו-חלונות XP HOME באנגלית (המחשב נקנה בארה"ב) אני בזמן האחרון לא מתנייד איתו כמעט בכלל מפני שאני עובד כל השבוע, ולכן אני תמיד מחובר לחשמל ללא הסוללה (הסוללה נשמרת בשקית אטומה שרכשתי במיוחד בשביל זה) השבוע החלטתי שמדי כמה ימים, בסוף השימוש, אני אפעיל את המחשב לכמה דקות עם הסוללה, כדי לראות שהכל בסדר. ביום שני האחרון כשהדלקתי את המחשב, מד הסוללה שמובנה במערכת הפעלה הראה שיש לי עוד 31 אחוזים של חיי סוללה. היום (שישי) משום מה הוא הראה פתאום שיש 24 אחוז בלבד. ירידה של 7 אחוזים. חשבתי על 2 אפשרויות. 1. מד הסוללה מזייף מסיבה כלשהי 2. למרות שהסוללה…
-
- 4 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, אני צריך מחשב בעיקר לשימושים כלליים, אך אולי בעתיד גם לקיובייס ומשחקים סבירים, המפרט יהיה מבוסס על לוח אם GA H55M וI5 650 שמוצע לי לקניה במחיר 500 שח בלבד, כלומר נשארים אלף שקלים לקניית זכרון, הארד דיסק, וספק, יש לי מארז, וכרטיס מסך 8600GT שישמש אותי אני מאמין כמה חודשים, ואז אחליף אותו לרציני יותר, או אוסיף לו כרטיס נוסף בSLI. אלה הן הדרישות פחות או יותר, תודה רבה מראש!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט די בינוני, אפילו נמוך, הדרישות נמוכות 1. מעבד סביר 2. לוח פשוט, אך, אני מעוניין ב8 חיבורי SATA, עקב ריבוי הHDD והכוננים האופטיים. 3. ספק חזק שיחזיק את הכוננים הנ"ל (אני לא הולך להתפרע עם כ. מסך זוללי הספק), מצד שני יהיה קירור מים ומאווררים 4. זכרון - 1 GB יעשה את העבודה 5.כ. מסך, אין שום בעיה עם OB, במקרה הגרוע , אחד זול מסדרה 8 . לגבי הHDD, אני פשוט אעשה "מכרז" בין כמה חנויות על כמות של HDD, אני מאמין שאני אשקיע כ300 ש"ח על כל HDD . מבחינתי אין שום בעיה עם רכיבים בעלי פוטנציאל לOC, ויש לי עדיפות לכאלו.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
גודל המסך שברשותי הוא 19 אינטש מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤857 לוח אם: ASUS P5QL PRO ¤554 כרטיס מסך: HIS PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 (ICEQ4 COOLING) 512MB GDDR3 - RETAIL ¤992 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤373 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤451 מארז: ENERMAX PHOENIX (BLACK/BLUE) +25cm FAN w/o PSU ¤357 ספק כוח: SEASONIC 500W : SS-500ET- OEM ¤333 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤113 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤4226 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il […
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
-
-
http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=699316 אין לי מושג מה כל הקטע של כרטיס טלוויזיה וכל זה אני רק רוצה מחשב מהיר שלא ייתקע לא מתוכנן OC המשחק הכי כבד שאני הולך לשחק (אני חושב) זה WarCraft III או GunBound, לא יודע איזה מבינהם דורש גרפיקה יותר טובה אבל אלה לא משחקים עם גרפקה כבדה... אני מוסיף את ה149 לדיסק קשיח 160 ג'יגה לשדרג עוד משהו? או שבכלל לא לקחת? לי זה דווקא נראה דיי טוב Pentium 300A Pentium III 800MHx or higher 64MB 64MB+ i740 (with 3D accelerator support) Any 3D-accelerated card 8M+, DirectX8.0 support required Over 8MB+, DirectX 8.0 or higher version required. 98 or higher 98 or higher 5.5 or higher 5.5 or higher אלו הדרישות מינימום…
-
- 43 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב החליט לשבוק חיים (או ההרדיסק נדפק או הלוח אני עדיין לא סגור על זה- בכל אופן אי אפשר לפרמט), ועברו יותר מ3 שנים אז אין אחריות. טוב אז כנראה שהגיעה השעה לקנות מחשב חדש : אני צריך לוח אם חדש, הרדיסק חדש, ספק חדש ואולי גם מארז. אה וגם מעבד חדש. אין לי תקציב מוגדר כרגע אבל אשמח לשמוע הצעות. אני לא גיימר, השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט, סרטים ומוזיקה (ואולי פוטושופ) אה ומה יותר טוב - הכרטיס קןל של NFORCE 3 / 4 או מה שיש לי - GAME THEATER XP 6.1?
-
- 13 תגובות
- 919 צפיות
-
-
כיוון שאני בור בנושא החומרה של מחשבים אני מבקש ממכם (המומחים) עזרה. המחשב עצמו בעיקרו ישומש לעבודה גראפית תלת מימדית בתוכנה SOLIDWORKS 2008, הייתי מעוניין במחשב עד 6000ש"ח, אין צורך בדיסקים קשיחים, צורבים, כרטיס קול, ציוד היקפי ומערכת הפעלה. באתר של התוכנה עצמה ניתנת רשימה של כרטיסי מסך המומלצים ואשר נבדקו על-ידם, כמובן שאני סומך יותר עליכם. כמובן אם אקבל עזרה בקבלת מפרט אז כמה תעלה הרכבת המחשב. תודה רבה לעוזרים...
-
- 5 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום רב, כרגע אני עם מעבד E8400 בעל 2 ליבות בלבד. זכרונות GeIL עם קירור פאסיבי בנפח 4GB לוח Gigabyte EP DS3L המוגבל, למיטב ידיעתי ל- 800Mhz כ. מסך ATI MSI HD4850 מערכת הפעלה 32bit שימושיי הם עריכת וידאו ב- Sony Vegas ו- Adobe Premiere, עריכת תמונות ב- Adobe Photoshop ומעט משחקים (GTA IV וכד'). אני מעוניין לשדרג את המחשב למרובע ליבות עם זיכרונות מהירים יותר ולוח מהיר יותר כמובן ולהתקין מערכת הפעלה 64bit. מאחר והבנתי כי כבר יש 2nd Generation של מעבדי i החדשים ואני לא כ"כ מעודכן מבחינת מחירים ומוצרים, אשמח מאוד לדעת: א. מה הוא השילוש (לוח, מעבד וזיכרונות) המומלץ כיום מבחינת יחס עלות/תועלת סביב מחיר של 2,000 ש"ח? ב. האם יש צורך בשדרוג כרטיס מסך במקרה שלי? תודה רבה, אורן.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 3000 • חריגה מקסימלית מהתקציב:3500 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק:GTAV BF4 CRYSIS 3 בקיצור הכבדים. •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.5GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנדרטיים כיום עובדים עם יותר מ-3.25GB זיכרון ראם, ולכן לרוב יהיה עדיף להשתמש במערכת הפעלה 64BIT. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לאיש לשי…
-
- 34 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K (אפשרות חריגה של 1K) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח Web. ברגיל מריץ חצי מיליון טאבים בשניים-שלושה דפדפנים נפרדים, PHPStorm, מכונה וירטואלית אחת או שתיים שמריצות Ubuntu Server (LAMP). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא צריך SSD או כונן קשיח (מועברים מקיים). - המארז הנוכחי שלי הוא P182, ואני יכול להמשיך להשתמש בו, אבל אשמח לשמוע המלצות גם על מארז חדש. אני אוהב עיצוב סולידי כמו של ה-P182 או סדרת…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-