עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אחי רוצה לקנות מחשב נייד חדש והתייעץ איתי לגבי איזה מחשב לקנות. יש לי MacBook Pro מהעבודה ואני מחפש לו מחשב שיעבוד חלק כמוהו אבל שלא יעלה 10,000 ש״ח אלא יותר באזור של ה - 5000 ש״ח. אין צורך באריזה מהודרת או מסך רטינה או שיהיה קל כמו המק, אבל כן שיעבוד חלק, שהמערכת הפעלה תעלה מהר ושתוכנות יעלו מהר ולא יתקעו. היה לי ניסיון ממש רע עם לפטופ Dell Latitude E6400, שהתחמם ועשה down-clocking כל הזמן, ובאופן כללי היה איטי בהרצת תוכנות. מטרות המחשב: עבודה משרדית (אופיס ותוכנות שונות), אינטרנט, סרטים, מוסיקה. אין צורך בהרצת משחקים. גודל מסך: 15 רזולוציית מסך: אני מניח ש 1920x1080, לפי מה שראיתי זאת רזולוציית מסך די סטנדרטית. משך סוללה: לא ממש חשוב, המחשב יהיה רוב הזמן מחובר לח…

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by Majh,

שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…

3. שלום חברים יקרים, ובכן לאחר כ 8 שנים (סלרון 1.6 - ו 512 מ"ב) ששירתו אותי בהצלחה החלטתי שזה הרגע להתחדש. ובכן בנוסף לשימושים הרגילים (אינטרנט, אופיס וכו) אני מתכוון לערוך וידיאו ביתי (בעל ניסיון ולכן יידרוש משאבים) ושהיה לו פוטנציאל למשחקים עתידיים לילדי (בן 5 ו 2). אשמח אם תוכלו לייעץ לגבי מיפרט מתאים - תקציב של 4-6K. תודה ואני בטוח שזה יעזור לאנשים נוספים (מזמן כבר לא נדון כאן מחשב לעריכה... לפחות ממה שניסיתי למצוא) טל.

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. היי, אני מחפשת לפטופ לשימוש עסקי. מטרות: המחשב מיועד בעיקר לשימוש עסקי (משרדי). לא צריך להריץ משחקים ולהתמודד עם גרפיקה מורכבת (עיבוד תמונה בפוטושופ ברמה בסיסית לכל היותר). המחשב ישמש כמחשב שני ולא יתחלף מחשב שולחני, אבל יסתובב הרבה. חשוב לי שיהיה חזק, מהיר, אמין ובנוי טוב. קניה: בארה"ב, אז המחירים בהתאם. אחריות בינלאומית: כן תקציב: עד כ-4,000 ש"ח נשמע לי הגיוני. רצוי פחות אלא מה משקל: קל! עד 2 ק"ג לכל היותר, עדיף פחות. משקל הוא השיקול הכי חשוב נוחות: מקלדת נוחה קריטית. מקלידה הרבה ומאוד מהר. דומה ככל האפשר בגדול, בתצורה ובתחושה למקלדת רגילה (לא של לפטופ) סוללה: 4-5 שעות ומעלה מסך: 12"-14" תוספות: לא דרוש אף סוג שהוא של כונן אופטי מ"ה: לא קריטי. רצוי שיגיע עם Windows 7 …

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב באזור 4000 עד 4500 ש"ח הצורך הוא לעריכת תמונות בעיקר, רב הזמן שימוש ב LIGHTROOM, מעט פוטושופ, עריכת ווידאו בסיסית מטרות המחשב? בעיקר עריכת תמונות לייטרום, עבודה גם עם פוטושופ אבל לא ברמה גבוהה וכבדה במיוחד, עריכה בסיסית של ווידאו, וכמובן גלישה ושימושים רגילים כמו אופיס וכד' * גודל המסך? 14 אינץ' ומעלה, בכל מקרה כנראה יתווסף מסף חיצוני ללא קשר לתקציב * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD, וחשוב שהמסך יהיה מפאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד * משקל רצוי? אין צורך במשקל קל במיוחד, מספיק משהו סטנדרטי מעדיף שהתקציב יילך על דברים אחרים ולא על המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באו…

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by scywaz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי זה למשחקים כמו WOW,Diablo 4, Call of duty 3. האם יש צורך בציוד היקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף מחשב שקט עד כמה שאפשר. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. ברמה הויזואלית זה פחות מעניין אותי 7. האם יש צורך לכלול מערכת ה…

7. שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד שישמש את ההורים בעיקר לאופיס וגלישה. המחשב יהיה רוב הזמן בבית, אך עדיין עדיף שלא יהיה כבד מדי חשוב: מסך גדול ואיכותי , ממשק נוח (מקלדת עכבר) תקציב - עד 3000 ש"ח. אם ניתן לחסוך אז לחסוך תודה מראש לעוזרים שמבוזי

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by Shachar Admati,

מדובר במחשב נייד 1. תקציב: 3000 א) אפשר לנצל את כולו. ב) אפשר לחרוג עד 300 ש"ח מהתקציב. 2. שימושי המחשב בגדול הם: שימושים ביתיים כמו עריכת קבצי וורד, שימוש באינטרנט, משחקי דפדפן, סרטונים כו'. 5. מידת השקט - 8. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה. כמה עולה לקנות דיסק של מערכת הפעלה ווינדוס 10 וכמה זה משתלם למשתמש הרגיל? 8. איזור חדרה/נתניה/עמק חפר. 9. מעוניינים לקנות בימים הקרובים. 10. יש בבית smart tv ורוצים לחבר את המחשב למסך. 11. חשוב שהמחשב יחזיק לאורך זמן. 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מסך איכותי, חלקים שמחזיקים זמן, מחשב קל כו'. במה שהסתכלתי ובחנתי הייתי רוצה מפרט כזה: מעבד: i5 8250u 1600m…

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by daviditzhaky,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!6500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים,עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1680*1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו?farcry 2 crysis left4dead * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?vh 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש הכול 4. האם יש רכיב…

• 25 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. היי, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ואלקטרוניקה באוניברסיטה העברית. כרגע עדיין אין לי מפרט מסוים בראש, תקציב, וכמעט כל פרט שיכול לעזור לי להעלות בקשה מעט יותר רלוונטית. אשמח לקבל המלצות לגבי פרמטרים על המחשב (כגון גודל מסך, משקל, מעבד וכו') אשר יוכלו להכווין אותי יותר לכיוון מה שאני צריך. מה שהצלחתי לגלות בינתיים זה שרצוי מחשב קל ולא גדול מידי, חזק (להרצת סקריפטים מורכבים) ובהמשך גם שיוכל להריץ לינוקס בצורה טובה. אם מישהו בוגר התואר, או תואר בסגנון אשמח מאוד לעזרה. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. שלום לחברי הפורום אני מעוניין לרכוש את ה X201 במפרט מקיף ביותר כולל מודם סלולארי עם GPS, כונן SSD , מעבד I5 או I7, כרטיס רשת עם האופצייה של ה WIMAX וכן עוד אי אלו תכונות אשר אינן משווקות בדגמים הבסיסיים. בכל מקום ברשת בו ניסיתי למצוא דגם אשר יקיף את רוב המפרט הדרוש, הרי שהייתי מגיע למבוי סתום בין אם בשל דגם שלא עומד בדרישות או לחילופין במקומות שניתן לבצע שידרוג ואיפיון נוסף הרי שחלק מהתכונות אינן זמינות. גם אחרי שחרשתי את EBAY לא מצאתי מענה. להפתעתי, גם בהנחה שאני מוכן לשלם את מחירי הארץ, הרי שליבואן הרשמי בארץ שעד עתה לא הבנתי מה שמו מלבד זאת שהוא ממוקם בפ"ת, אין אתר אינטרנט ומימלא אין אפשרות לרכוש דרכו ישירות.קיים מעין טופס יצירת קשר וחשבתי שאולי יפנו אותי למשווק רשמי ש…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by Fexor,

שלום, אני צריך מחשב לעבודה משרדית. הדרישות מינימליות, רק שיגיב טוב ומהר ולכן אני רוצה SSD למערכת ההפעלה. כמו כן יש כבר כמה רכיבים שאפשר להשתמש בהם מהמחשב הנוכחי: ספק מחשב Corsair VS350 2 כוננים קשיחים של WD לאחסון מידע, אחד IDE ואחד SATA (אפשר לקנות מתאם בעשרה שקלים ולחבר את הכונן IDE ללוח אם SATA נכון?) כרטיס רשת אלחוטי D-Link DWA-548 בחיבור PCI-Express X1 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אופיס, גלישה באינטרנט, מיילים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by Satlan,

אני מחר קונה את המחשב שלי, תקציב 7000 שקל רק קופסא ללא פלופי \צורב, לגיימר זכרון: מתחבר על ה512 שיש לי עכשיו. קבלו את המפרט: Processor: AMD Athlon 64 3800+ - Dual Core 512 Cache 939 PIN - Retail MB: Abit AN8 Ultra Memory: A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 Hard Disk: Seagate 120GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA Video Card: Leadtek WinFast PX7800 GT TDH MyVIVO Power Supply: HEC - HEC-480W (ACE480) - ATX 2 Case: A-TOP Z-Alien PC Gaming Server - Silver System Assembly סה"כ: 7200 שקל. מה אתם אומרים ? מה לשנות ? מה להוסיף? אני קונה את המחשב מזיגזאג, כך שאין שם כל דבר. בתודה מראש

• 41 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by DaNTaF,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גיימינג כבד),עריכה גרפית (פוטושופ ואפטר אפקטס), צפייה בסרטים blu ray א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V , DOTA 2 , COD , BF4 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. אהלן, חיפשתי בפורום ולא הגעתי למסקנה חד משמעיית. הבנתי שדל בארץ דורשים אחריות NBD, אבל לא לכל הלפטופים שנמכרים שם יש את האופציה הזאת (inspiron, xps). זה אומר שאין להם אחריות? מי האדם המתאים אפשר לדבר איתו בדל ישראל כדי לברר את התשובה? במספר של 1-809, לא היה עם מי לדבר על זה.. ושאלה אחרונה - למישהו פה יש Inspiron 14? האם האחריות שלו תופסת בארץ? (הוא לא נמכר פה)..

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לנער, בעיקר משחקים - Fortnite, Overwatch, Minecraft, GTA, Valorant, Fall guys, Just cause 4 וכד' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  17. Started by redcloak,

אשמח לחוות-דעת על המפרט הנ"ל: Sempron 2600+ (S-754) Gygabyte K8NS (S-754) Nforce3 250 512Mb 400 MHz AData /VT Radeon 9600 XT 256 MB 80 GB 7200 8MB WD800JB 2202 ATX MIDI PFC, usb סה"כ 2400 ש"ח מה דעתכם?

• 36 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by extremex,

היי , כרגע זהו המפרט שלי ואני מעוניין לקנות מחשב חדש שיתאים לצרכים הנוכחיים היות והמחשב הישן כבר חלש מידי ולא עומד בדרישות . כשאני מקודד סרטים המעבד ממש חלש ולא זז , כשאני משחק במשחקים של 2012-2013 יש מלא תקיעות והמשחק לא רץ חלק. AMD Athlon 2 x3 445 , 4GB RAM , ATI RADEON HD 5780 SERIES לוח אם GTA GA-MA71 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את מלוא התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 200 ש"ח , אם אפשר להשתדל שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כעיקרון אני רק צופה בסרטים ומידי פעם משחק במשחקי מחשב , מה שכן..אני מקודד סרטים ולכן אני צריך מעבד חזק עם מספיק כוח , עם…

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by ranranran,

מחפש מחשב נייד לאמא שלי, כאשר כל השימוש שלה מסתכם בגלישה באינטרנט (ובעזרת השם אולי היא תסכים גם להתחיל להוריד סדרות/סרטים מהאינטרנט ולהפסיק את השימוש בכל הכבלים) ועבודות מינוריות ביישומי אופיס. שיהיה עם מסך בגודל של 15 אינץ'. חיי הסוללה והמשקל לא משנים. כן משנה שיהיה אפשרות לשדרוג כונן SSD ועדיפות למחשב שבא עם מערכת הפעלה (למרות שאפשר גם בלי). תודה לעוזרים * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (בעיקר) וצפייה בסרטים (בתקווה) * גודל המסך: כ-15 אינץ' * רזולוציית המסך: שלא יהיה מתחת ל-1366x768 * דרישות מיוחדות: אין * משקל רצוי: לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שתהיה יציאת HDMI * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. התקציב שלי גדל! אז עכשיו אני מחפש נייד ב10k פלוס מינוס חשוב לי מאוד: 1. זמן סוללה ארוך- אני נוסע ל3 חודשים, טיסות נסיעות בלאגנים, כמה שיותר סוללה יותר טוב 8) 2. משקל נמוך- שוב, נסיעות וזה- לא רוצה להסחב עם משקולת 3. כונן dvd- (אם אפשר גם צורב) אני רוצה לראות סרטים.... שלושת אלה הכי חשובים לי מהכל, כמובן שאני רוצה את המפרט הכי טוב שאפשר בכסף הזה וגם אם אפשר יהיה להריץ עליו קצת משחקים בקטנה ככה אז סבבה (בסגנון של וורקראפט, שום דבר רציני מידיי) יש פה כמה ביקורות תגידו לי מה נראה לכם יתאים: http://laptopmag.com/Tools/Guide/Notebooks/ultraportables-picks.asp http://laptopmag.com/Tools/Guide/Notebooks/ultraportables-picks.asp תודה מראש לכל מי שיעזור!! עריכה: ואינט…

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. תיראו אני מתכוון לקנות מחשב ממש בקרוב מאוד! התקציב שלי הוא 5000 הלכתי לחנות שבאזור שלי בשם Point ביקשתי מפרט תירו מה הביאו לי [נראה לי קצת מוגזם המחיר אבל האם אלו המחירים והאם אני זקוק לכאלו דברים?] אז ככה המפרט שהציעו הוא מעבד : Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM ב 1335 שקל קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro ב 102 או שאולי זה הגירסא הפחות טובה של ארטיק קול.. מארז : thermaltake matrix 400w fan ב 448 שקל וספק של אותו חברה [טארמלטק ] 500W ב 327 לוח אם של ג'גיה בייט GA P3-S3 ב 600 שקל זיכרון 2GB של קינגסטון 800MHZ ב 306 שקל דיסק קשיח של WD 320GB 2 סאטא 16MB ב 378 שקל וכרטיס מסך פאליט סוניק 512 MB 8800GT ב 1400 שנראה לי יותר מידי הכל ביחד …

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. המחשב מיועד בעיקר לעבודה.. אבל לראות סרטים ולשחק מדי פעם במשחקים בסיסיים לא יזיק. אז אני מתלבט בין 3 דגמים.. אני לא ממש מצליח להבין מה ההבדל בין הדגמים הראשונים..(אולי אתם תצליחו לרמוז ליי ) נראה לי שההבדל הוא רק בדגם עצמו, דגם חדיש יותר. אז הנה הדגמים : 1) HP DV6514ej 2.2GHz 2GB http://zap.co.il/model.asp?model_id=591249 ראיתי עליו כמה המלצות + העיצוב שלו נראה ממש יפה. 2) HP dv6690ej 2.2GHz 2GB http://zap.co.il/model.asp?model_id=595511 Inspiron 1520 2.2 160GB (3 http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-1520-t75-84gs.htm הוא נראה ממש כבד.... ולא אהבתי את העיצוב שלו. אבל היה עליו כמה המלצות! אז מה אתם אומרים? מה מומלץ? את מה לקנות? או שהדגמים הנ"ל לא מו…

• 24 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. היי, אני צריכה לקנות סוללה חדשה למחשב HP probook 5310m מה ההבדל בין סוללה תחליפית למקורית? כי מבחינת מחיר יש הפרש של כ-100.... והאם כדאי לקנות בארץ או להזמין מאיביי/חו"ל? תודה על עזרתכם, עדי

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by avram,

אשמח להערותכם על המפרט הזה https://tms.co.il/builds/405003 מה הייתם משנים\משדרגים בלא עוד הרבה כסף ?

25. Started by Dj_Gal,

תודה

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים