ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום, אבא של ידידה שלי חוזר מארה"ב בעוד פחות מחודש, ואני חייב לקנות אולטרה בוק חדש בדחיפות. רציתי לשאול - מה דעתכם על הדיל הבא: http://www.bestbuy.com/site/ideapad-yoga-2-pro-ultrabook-convertible-13-3-touch-screen-laptop-4gb-memory/1817272.p?id=1219065402127&skuId=1817272&st=yoga%202&cp=1&lp=1 אני סטודנט להנדסה - מחפש נייד קליל, לשימוש כללי (לימודים, צפייה בסרטי HD, גלישה וכדומה). האם משתלם? ואילו לא, על איזה מחשב הייתם ממליצים? ה-ATIV 9 Plus פשוט יקר מדי. חשוב לציין שאני מחפש מחשב עם backlit keyboard.. חשוב לי נורא. מעדיף גם מעבדי Haswell וFHD. תודה
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
התקציב שלי גדל! אז עכשיו אני מחפש נייד ב10k פלוס מינוס חשוב לי מאוד: 1. זמן סוללה ארוך- אני נוסע ל3 חודשים, טיסות נסיעות בלאגנים, כמה שיותר סוללה יותר טוב 8) 2. משקל נמוך- שוב, נסיעות וזה- לא רוצה להסחב עם משקולת 3. כונן dvd- (אם אפשר גם צורב) אני רוצה לראות סרטים.... שלושת אלה הכי חשובים לי מהכל, כמובן שאני רוצה את המפרט הכי טוב שאפשר בכסף הזה וגם אם אפשר יהיה להריץ עליו קצת משחקים בקטנה ככה אז סבבה (בסגנון של וורקראפט, שום דבר רציני מידיי) יש פה כמה ביקורות תגידו לי מה נראה לכם יתאים: http://laptopmag.com/Tools/Guide/Notebooks/ultraportables-picks.asp http://laptopmag.com/Tools/Guide/Notebooks/ultraportables-picks.asp תודה מראש לכל מי שיעזור!! עריכה: ואינט…
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הי, יש לי לנובו G580. קבוע במקומו. האם זה מזיק לסוללה להיות בטעינה כל הזמן? או שאין בעיה? -הוצאתי את הסוללה. עדיף כבר ככה וזהו לא? האם יכול להגרם נזק לסוללה עקב זה שלא יעשה בה שימוש זמן רב, אפילו מס' חודשים? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
אחרי 5 שנים החלטתי לקנות מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב בגלל שאני כמעט נעול על המפרט א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,סרטים 1080p א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4,cod ghosts, assassin's creed 4, watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). U2312HM LED DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
רציתי לשאול איך אפשר לחבר מחשב נייד לטלויזיה עם חיבורים רגילים לא מיוחדים, אין לי פלזמה אלא טלויזיה רגילה. מישהו יודע?
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לנער, בעיקר משחקים - Fortnite, Overwatch, Minecraft, GTA, Valorant, Fall guys, Just cause 4 וכד' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
תגידו לי אם יש משהו לשפר או להחליף .. AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box WINCHESTER 939PIN 90NM 1,860 ש"ח ------------------------------------------------------------------- ASUS Star Ice Series Cpu cooler 318 ש"ח ------------------------------------------------------------------- Gigabyte GA-K8NXP-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 1,184 ש"ח ------------------------------------------------------------------- Corsair TWINX 1024 PC3200LL PRO LED 2*512MB DDR 400 2,610 ש"ח ------------------------------------------------------------------- Maxtor 160GB 8MB 7200RPM …
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד שישמש את ההורים בעיקר לאופיס וגלישה. המחשב יהיה רוב הזמן בבית, אך עדיין עדיף שלא יהיה כבד מדי חשוב: מסך גדול ואיכותי , ממשק נוח (מקלדת עכבר) תקציב - עד 3000 ש"ח. אם ניתן לחסוך אז לחסוך תודה מראש לעוזרים שמבוזי
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאל?10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשרי לחסוך... אם הביצועים קטנים ולא רלוונטים (רק לידיעה המחשב ישאר ללא שידרוג לפחות 3 שנים) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים חדשים כמו BF4 Watch dogs GTA וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות ללא פ…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד 1. תקציב: 3000 א) אפשר לנצל את כולו. ב) אפשר לחרוג עד 300 ש"ח מהתקציב. 2. שימושי המחשב בגדול הם: שימושים ביתיים כמו עריכת קבצי וורד, שימוש באינטרנט, משחקי דפדפן, סרטונים כו'. 5. מידת השקט - 8. 7. יש צורך לכלול מערכת הפעלה. כמה עולה לקנות דיסק של מערכת הפעלה ווינדוס 10 וכמה זה משתלם למשתמש הרגיל? 8. איזור חדרה/נתניה/עמק חפר. 9. מעוניינים לקנות בימים הקרובים. 10. יש בבית smart tv ורוצים לחבר את המחשב למסך. 11. חשוב שהמחשב יחזיק לאורך זמן. 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מסך איכותי, חלקים שמחזיקים זמן, מחשב קל כו'. במה שהסתכלתי ובחנתי הייתי רוצה מפרט כזה: מעבד: i5 8250u 1600m…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב ! יש לי בעיה במחשב נייד של טושיבה דגם : A300-1EC, הבעיה בעיקר מתרחשת באתר של פייסבוק שהעמוד הבית לא מראה לי את העדכונים המיידים וברשימת חברים אני לא יכול לרשום שם ולחפש כי זה מקליד את השם אבל באפור ואני לא יכול ללחוץ על כפתור החיפוש, שאני מקבל הודעות בתיבת דואר אני לא יכול להשיב, את הצ'אט אני לא יכול לפתוח בכלל... ובאתרים כמו וואלה ויוטיוב סרטונים לא עובדים, ובאתרי הורדה כמו F2H ועוד כמה גם אם אני מחכה את כל השניות שצריך לחכות ואז להוריד - אני לא יכול ללחוץ להוריד... תסכול רציני. התקנתי פלאש פלייר ומקרומדיה אבל זה לא ממש עזר ואני לא מבין מה הולך שם... מישהו יכול לייעץ ? להדריך ? לפתור את זה ? ואם לא - מישהו יודע איך מבצעים פירמוט למחשב ? שרכשתי אותו בבאג נאמר …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, עבור נער העוסק בפיתוח תוכנה ועריכת תלת מימד נדרש מחשב ומסך. תקציב 10K גמיש. המפרט עליו הוא חשב: מעבד: I7-7700K או I7-8700K זכרון: 16GB RAM אחסון: NVMe 256GB M.2 SSD אחסון: דיסק קשיח 2TB כרטיס גרפי: 1070TI מסך: 1440p עם קצב רענון 100Hz אודה על קבלת מפרט מפורט, הצעות, הערות וכו', תודה.
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני אדריכל ועובד המון על המחשב, מחפש מחשב חזק וטוב שישרת אותי בשנים הקרובות, אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל כמובן שעדיף לא לבזבז שלא לצורך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה בתלת מימד + עריכה גרפית ומשחקים מדי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקד, ריינו, סקאצאפ, פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדזין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FARCARY 3 ושות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות,סרטים,עבודה שוטפת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, Battelfield 1, watch dogs, Doom ועוד משחקים כבדים וטובים חחח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעוניין במפרט גיימרים שלא מיועד ל - OC בכלל!!!. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר אפילו לחרוג טיפה למעלה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (לימודים - אופיס וריבוי לשוניות אינטרנט) ומולטימדיה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס, משחקים, באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280*1024, אשמח להמלצות על מסך ברזולוציות טוב…
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי! אני יודע שתקציב הוא עניין חשוב בכותרת, אך כרגע אני ממש חוקר את הרצון שלי מול המחיר שבאמת זה צריך לעלות. אני לא מעוניין להיות מוגבל בתקציב ספציפי אך אין לי גם בדיוק את הצורך לבזבז. (לכולנו..) אני אמלא את הטופס מהסטיקי ואוסף מידע אישי קצת! אודה מאוד לכל העוזרים : - כן.נקודות חשובות: -מארז TOWEL לפחות ציינתי. 2 מאווררי 120MM בשביל לשמור על השקט. אפשר אולי גם תוספת של אחד 80MM... יש לי כבר כמה נחמדים כאלה שזוהרים בUV עם לדים UV מובנים. -גוף קירור מתקדם (יותר מבסיסי) למעבד. הטמפ' בחדר שלי גבוהה בדר"כ והאינטסיביות של השימוש (וגם הפריקיות שלי לשמור על טמפ' נמוכה של מעבד) אני מעדיף להיות עם גוף קירור יותר מתקדם מרגיל. -דיסק קשיח כבר בחרתי (משם חשבתי כבר לשדרג את כל…
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום קודם-כל, תודה לאנשי הפורום ולמשתתפים. ברצוני לרכוש מחשב לשימוש בסיסי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~200 2. מה שימושי המחשב ? שימוש כללי-אופיס,אינטרנט וצפיה בסרטי HD. לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא .יש מקלדת מסך ועכבר. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? כן .האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא 12. הערות נוס…
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
וואי...כבר כמה חודשים לא הייתי פה...אבל עדיין נחמד פה כרגיל ולעניין...אחרי יותר מדי זמן בלי מחשב בחדר המצב הזה הולך להשתנות והייתי רוצה קצת עזרה מכם חשבתי על שאטל קטן ויפה אבל השאלה מה לשים בתוכו...אז בבקשה תעזרו לי חוץ מהמחשב עצמו כנראה יבוא איזשהו מסך שטוח נחמד אבל הוא לא נכלל בתקציב אז בבקשה תעזרו לי - שימושים כמו כולם , אינטרנט, משחקים ועוד כל מני שטויות
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
תיראו אני מתכוון לקנות מחשב ממש בקרוב מאוד! התקציב שלי הוא 5000 הלכתי לחנות שבאזור שלי בשם Point ביקשתי מפרט תירו מה הביאו לי [נראה לי קצת מוגזם המחיר אבל האם אלו המחירים והאם אני זקוק לכאלו דברים?] אז ככה המפרט שהציעו הוא מעבד : Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM ב 1335 שקל קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro ב 102 או שאולי זה הגירסא הפחות טובה של ארטיק קול.. מארז : thermaltake matrix 400w fan ב 448 שקל וספק של אותו חברה [טארמלטק ] 500W ב 327 לוח אם של ג'גיה בייט GA P3-S3 ב 600 שקל זיכרון 2GB של קינגסטון 800MHZ ב 306 שקל דיסק קשיח של WD 320GB 2 סאטא 16MB ב 378 שקל וכרטיס מסך פאליט סוניק 512 MB 8800GT ב 1400 שנראה לי יותר מידי הכל ביחד …
-
- 31 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי כולם ברצוני לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3400 ש"ח. לאחר מספר בדיקות הגעתי למסקנה שבמסגרת התקציב המחשבים הנ"ל די משתלמים. מה שנשאר זה לבחור אחד מהם,ופה אני צריך את עזרתכם. ה-EX400 הוא 14.1 ומגיע עם כרטיס מסך נחמד למשחקים קלים,המשקל שלו גם די קטן. ה-PR601 הוא 15.4 ומגיע עם כרטיס מסך משולב,הצ'יפסט שלו לפי מה שאני מבין טוב יותר,משקלו קצת יותר גדול. המחשב מיועד לסטודנט,אני מאמין ששני המחשבים יתאימו לתוכנות (לא של תלת מימד) אך יש מצב שהוא ישמש גם למשחקים מאוד קלים,שהאמת לדעתי אפילו המשולב יספיק. בקיצור מי עדיף לדעתכם? כדאי לקחת מחשב עם מסך קצת יותר גדול אך גם כבד יותר? מה לגבי איכות הבנייה? אני מבין שבמחשבים ניידים גם זה פקטור. יש שיקולים נוספים? קישורים: http:/…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
המחשב שלי (מפרט בצד) שבק סופית לאחר 7 שנות עבודה מאומצות. כרגע אני מתלבט אם להשקיע עכשיו בI7 או לקנות "מחשב מעבר" לתקופה של שנה-שנה וחצי. אני מעוניין במפרט מבוסס I7 למטרות עריכת סרטים ומעט משחקים. את רוב הציוד ההיקפי יש לי כך שאני צריך "רק" מעבד+לוח+זכרונות וכרטיס מסך (ובנוסף ספק כוח אם הליברטי 500W שלי לא יחזיק את המפרט הנ"ל). דרישה נוספת היא 3X2GB זיכרון. אני מעוניין לשחק משחקים בצורה חלקה על המחשב שיחובר למסך 19 אינץ כך שלא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי בכרטיס המסך. אשמח להמלצות.
-
- 36 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אז שאלתי את השאלות בכותרת, ושוב אשאל: 1)האם מישהו מכיר את החנות שנקראת "ליאור מחשבים"(או com4u ) שנמצאת בכפר-סבא. (http://www.com4u.co.il/)? 2)מי שמכיר , ואולי גם קנה משם מחשב, הייתי רוצה לדעת אם כדאי לקנות שם מבחינת אחריות, שירות ומחיר. 3) אם אפשר, האם תוכלו לבנות לי מפרט באתר שלהם, אני לא מבין בזה כלום.(אני מבין ככה ככה) כתובת האתר: http://www.com4u.co.il/ במפרט הייתי רוצה 1024 זיכרון (512X2) ומסך. שהמחיר יגיע עד 6500 ש"ח. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מורידה דברים בכמויות , לאחרונה נהרס לי המחשב ומזל שקניתי כונן גיבוי של 10 טרה והעברתי את הכל. אני מחפש מחשב להורדות 24/7 וצפייה בסרטים ומוזיקה. לא משחקת בכלל! אשמח לעצות המחשב יקנה במדינת ישראל מטרות המחשב? אינטרנט הורדות וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומעלה לא משנה המסך * רזולוציית המסך? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ומעלה או 1 טרה .. אפשרי גם בשילוב של SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צר…
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-