עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by amirsource,

אלהן כולם(: בניתי מפרט למסך של 22-24" שאני יקנה אותו בעתיד אחרי שאני יקנה את המחשב כבר. היסתכלתי פה כמה הצעות של אנשים שנתנו לאנשים אחרים שילבתי כמה דברים ואני רק צריך את הדעה שלכם בנושא(: השימושים שלי למפרט הם OC חזק (אחרי שאני ירכוש מספיק ידע),רוב הזמן הוא ישומש למשחקים חזקים וכבדים שיצאו בשעה שנתיים הקרובות. אין לי צורך בציוד היקפי. בכללי זה מפרט של 5K. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1423 לוח אם: DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤649 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1291 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחרי…

• 37 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. בשבועיים האחרונים אני ביקשתי פה מפרטים גם של אינטל וגם של AMD כי לא ידעתי איה חברה לקנות. אז החלטתי היום לקנות של AMD, אבל אני רוצה לדעת אם המפרט יחזיק מעמד לפחות שנה וחצי. המפרט: 1 AMD Athlon XP (BARTON) 2500 Tray - No Fan - 1 year Warrenty 496.17 ש"ח 1 Thermaltake TR2 M3 for ATHLON XP 3400Plus 58.11 ש"ח 1 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 514.05 ש"ח 1 .EPOX EP-8RDA3I Rev 2.1 (nforce2 ultra400) - ATX 469.35 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 438.06 ש"ח 1 LITEON 52x 32x 52x CD-RW Drive - RETAIL 241.38 ש"ח COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - white 308 1 ש"ח המפרט הוא בדיוק בתקציב המתאים לי. כרטיס מסך כבר יש לי אחד וידוע לי כבר שהוא לא יחזי…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, אינטרנט, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24אינ'ץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני - גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. שלום אשמח לשמוע על מחשב נייד מומלץ חשבתי אולי על המחשב הזה, הוא פשוט הכי קל שפגשתי בחיפוש (1.2 קילו): https://ksp.co.il/?uin=46262 יוצא לי 2300 ב-KSP אילת אבל לא מצאתי ביקורות מספקות ברשת, אשמח לשמוע מבעלי ניסיון האם זה מחשב טוב? ליין בסדר? אם יש לכם רעיון למחשב אחר שמתאים לצרכים אשמח לשמוע, חשוב לי משקל קל כי הוא מיועד לנשיאה יומיומית לעבודה מצורף השאלון תודה לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי הכולל אופיס (וורד ופויר פוינט), סינון תמונות, קריאת מיילים וכו'. 3. האם יש …

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. אני כתבתי כבר אשכול מזמן.. אבל זהו האשכול האחרון אני מבקש לא לנעול. זה אשכול אחרון! לקרוא הכל בבקשההה!! :] אבל קודם כל: מה אתם חושבים על KSP? אני באילת מיום ראשון עד חמישי ואבא שלי רוצה לקנות לי מאילת בKSP.. בהתחלה אמרתי שאני מעדיף לחכות לסקאי פיסי.. אבל אני לא יכול לחכות כבר :\ ואני מפחד ששוב אני יחכה ויחכה. מאיבורי בחיים אני לא יקנה אבל מי KSP אין לה שם רע והם מתחיבים למחיר הזול ביותר אז סבבה לי :] החנויות שאני קונה מהם זה או סקאי פיסי או KSP תלוי במה שתגידו.. אז לבנות מהם בבקשה. הנה המפרט :] מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1017 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-E6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤615 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Westren Dig…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. מבקשת המלצה למחשב נייד המיועד לעבודות גרפיקה גדולות ולעבודות תלת מימד. מקום קניית המחשב: ישראל. לא משנה היכן. חנות אמינה חשוב! * מטרות המחשב? לדוגמה: עריכה גרפית דו מימדית,או תלת מימד אשמח אם יוכל לשמש גם לעריכת סרטים (לא חובה) * גודל המסך?15.4 אין צורך בתוספת המספרים בצד במקלדת. * משקל רצוי?עדיף כמה שיותר נמוך. לא המשתנה החשוב ביותר עבורי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך . עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כל יציאה שתתאים למדיות השונות מצלמת וידאו, DVD, מקרן וכו' * בלוטות?מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח? * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?מומלץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא הערות נוספות: עד כה שירת אותי נאמנה מחשב מסוג hp pavilion dv4000 בזמנ…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  7. Started by elad1_2,

שלום רכשתי השבוע מיני נייד lenovo IdeaPad S10-3 פעם ראשונה שיש לי נייד ואני לא יודע כיצד לתחזק נכון את הסוללה שלו שתחזיק מעמד באופן טוב לתקופה ארוכה. עכשיו לשאלות 1. מותר לחבר את המחשב לחשמל תוך כדי העבודה שהוא דלוק? אם כן קודם לחבר לחשמל או לנייד? והפוך מותר לנתק את הספקת החשמל מהנייד תוך כדי עבודתו? ומה לנתק ראשון? 2. הבנתי שאין צורך להטעין עד הסוף את הסוללה ולורוקן עד הסוף כי זה יהרוס אותה לטווח הארוך. אז עד כמה לרוקן 25% ולהטעין עד 90%? 3. רוב הזמן המחשב בבית ויש לי נקודת חשמל זמינה וחבל על בלאי לסוללה אני לא יודע עד כמה היא עמידה. שמטעינים צריך לנתק את הסוללה מהמחשב ?אין אם זה בעיה? אני יעבוד עם המחשב יום יום כמה שעות ולכן אני לא יודע אם להשאיר את הסוללה מחוברת? הצע…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. שלום חברים, כבר הרבה זמן אני מחפש מחשב שיענה על צרכי- אני רוצה מחשב שיהיה קפיצת מדרגה לעומת המחשב הנוכחי שלי (ענתיקה בן 10 שעדיין עובד ומריץ משחקים שהכי חדש בהם יצא כשהמחשב היה בן 5) , שיתמוך בפיצ'רים חדשים כמו USB3 ו HDMI ושיוכל להריץ משחקים חדשים באיכות גבוהה וב FPS גבוה כמה שניתן, נוסף לכך אני רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט באופן יחסי (שאוכל לישון באותו החדר שבו נמצא המחשב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש צורך אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. שימושי המחשב : משחקים, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)-…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום אנשים! הציעו לי בKSP את המפרט הבא: core 2 duo e6300 Gigabyte 945p 2x1G kingston ddr II 667 sapphire x1950 pro 256 mb ddrIII 250GB WD 7200 rpm צורב LG מארז: chieftec mesh silver silver black no psu ספק: hec 500 td -tf 500w 2x8cm fan 24 pin סהכ: 4550 שח מחיר המארז 340 מחיר הספק 270 אני רוצה לחסוך קצת בכסף...האם לדעתכם אפשר להוריד משהו במארז או בספק למשהו יותר זול?? משהו מומלץ? מחשב למשחקים כמובן... תודה

• 39 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by Cupid Me,

חבר'ה איזה חנויות מחשבים שיש להם אתר אינטרנט מעודכן בכל הפריטים אתם מכירים? כל אחד יוסיף לרשימה וככה נעזור לאלה שרוצים לקנות או לשדרג את המחשב. www.noacomp.co.il www.ksp.co.il תודה

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by integral,

זה נלקח מפה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3039505,00.html האם המעבד שלכם מזוייף? כהרגלן, הצרות מגיעות בצרורות. לקראת סוף דצמבר תפסה משטרת טיוואן משלוח של 60 אלף מעבדי AMD מזוייפים/פגומים, שנארזו מחדש במטרה להימכר בשווקי המזרח-הרחוק ואירופה. שמועות טוענות שזהו קצה הקרחון, ומאות אלפי מעבדים נוספים כבר יצאו לדרכם. כדי להגן על המשווקים והלקוחות, הכריזה AMD על תוכנית חדשה לסימון מעבדיה במדבקות הולוגרמיות קשות לזיוף (דוגמאות תמצאו באתר AMD ובאתר The Register ). אמצעי שמצטרף לשורת אמצעי הגנה קיימים . בישראל, מספקת היבואנית הרשמית טק-דטה את מעבדי AMD ומחשבים המבוססים עליהם, עם תעודות אחריות המבטיחות אותנטיות. הבעיה העיקרית היא לא עם מעבדים לגיטימיים שמגיעים בערוצ…

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by zoobooboozoo,

המחשב בן כמעט 5 שנים שלי די קורס ולשימושים שאני צריך(עריכת מוסיקה) הוא היה די מגביל מלכתחילה אז החלטתי לשדרגו. התקציב שלי מוגבל עכשיו, אז חשבתי להשאיר את ה: 1. מארז 2. ספק כוח - 520W 3. כרטיס מסך - Nvidia 9500GT 4. דיסקים קשיחים 5. מקלדת, מסך, צורב וכו' עריכה: OK, אז החלטתי ללכת על i5 3470 כבסיס, ועכשיו השאלה היא איזה לוח אם, ספק חדש, ומאוורר מעבד חדש לקנות. אני מניח שראם אני אלך על איזשהי חברה ידועה-קורסיר או קינגסטון בDDR 3 1600 ואין יותר מדי מה להתחבט שם - אני חושב שאעדיף כרטיס אחד של 8 ולא שניים של 4(זה משנה?) כדי שיהיה יותר קל לשדרג לעוד זיכרון בעתיד-גם ככה אין הבדל או כמעט אין הבדל במחיר. התקציב הוא סה"כ בין 1500ל-2000(לא יותר)

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. שלום מבקש המלצה ללפטופ מסך 15 בערך זול ,מיועד לאינטרנט ,ודברים פשוטים צריך להיות אמין לא מחפש מפלצת ביצועים תודה

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by jack02,

המחשב יהיה רב תכליתי- יריץ VM לתכנות, משחקים וכדומה אני רוצה שהמחשב יחזיק הרבה זמן (5- 6 שנים) ולא להחליף חלקים לפני זה שהמחשב יוכל להריץ משחקים שיצאו גם עוד כמה שנים Processor - intel core i7-6700 Skylake 8M 3.4GHz Motherborad - H110M-K - ASUS RAM - Kingston 2x16GB DDR4 2133Mhz GeForce GTX970 4GB GDDR5 SSD - Crucial 240GB HD - Western Digital 1TB 7200 RPM - SATA3 Case + power supply - Enermax Fulmo. Q + 500W Enermax NAXN Cooling - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CD - LG DVD-RW Drive קבלתי הצעה של 5000 על המפרט הזה- האם כדאי? אולי יש חלקים ש…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. שלום לכולם, אני מתכוון לקנות נייד של דל מדגם Dell Studio 1558 i3-350M 4570HD , ואני בודק במספר חנויות ע"מ להשוות את המחיר. באחת מהצעות המחיר שנתנו לי, המחשב מגיע עם דיסק קשיח 320 GB ו 5400 RPM. האם קיים הבדל משמעותי בביצועים,בין דיסק קשיח 5400 RMP ל 7200 RPM? האם ההבדל משמעותי בביצועי המחשב?? אציין שאני קצת נרתע מעניין ה-5400 RPM... תודה רבה ויום טוב.

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by roi.vahab,

1. מה התקציב המקסימאלי? אין א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שקיים בשוק (ׁCOD וכו' ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4…

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by Orenef11,

שלום לכולם, פעם שעברה בנו לי מפרט, http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=491620.0. הלכתי לחנות ליד ביתי (KSP), חשבתי שיש ברשותם את כל הדברים, אך לא כל הדברים שמופיעים במפרט יש ברשותם. אשמח לדעת, אם המפרט הזה אכן טוב כמו שהציעו לי באשכול הישן. כמו כן, ראיתי שיש בעיה בלוח אם שיציעו לי במפרט הנוכחי והקודם (באשכול הישן), המוכר בחנות אמר שלא יהיה לך בעיה, לא כל כך הבנתי את הסבר. בכל מקרה, אם יש בעיה בלוח הזה, איני מתכוון לשלם כסף, על מוצר שלא 100% טוב! צרפתי בקובץ את המפרט שבKSP יביאו לי. אני גר באזור הקריות, אם יש לכם חנות מומלצת יותר, אשמח לדעת תודה רבה על העזרה! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by clown,

היי, קניתי לפטופ בארה"ב ואני רוצה לצרוב לו אותיות עבריות על המקלדת. מישהו יכול להמליץ לי על חנות טובה? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא הגבלה, פשוט מניח שזה תקציב הגיוני. אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים, אינטרנט וטלויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צ…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. * תקציב- עד 4.5k באילת. * מטרות המחשב- בעיקר אינטרנט, אופיס, לייטרום ופוטושופ. * גודל המסך- 13'-14' (גם יותר במידה ונשאר קל יחסית). * רזולוציית המסך- לפחות 1080p. * משקל רצוי- פחות משני קילו, במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא משהו מיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- Hdmi. * Bluetooth- לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 128ssd מינימום. * כונן אופטי- לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודי- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה!

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by Asher8888,

http://hwzone.co.il/tradezone/Asus-transformer-t300--%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%94-2-%D7%91-1-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7-%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D-ad3486.html מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by bbking,

מעבד-i7 4960x לוח אם אסוס-x79 deluxe זיכרון 16 גי'גה crucial כרטיס מסך R9 290 -shappire ספק-seasonic 620W ssd 730 series-240 GB מסך dell p2314h 23 אינטש LCD

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. התקציב הוא 2000-2500, מעדיף לרדת כמה שיותר. ציוד היקפי כבר יש לי. המחשב ישמש בעיקר עבודה משרדית, אופציה למטלב פה ושם, סרטי HD ובעתיד NAS (כשמחירי ה-HD יירדו). המארז צריך להתאים להרחבה העתידית. כרטיס מסך על לוח האם מספיק, אבל חשוב שיהיה אופציה לשדרג זכרון, כמות HD ואולי RAID בעתיד. רעש חשוב בצורה בינונית. רצוי שקט, אבל לא קריטי. אין לי העדפה לגבי אינטל / AMD... חובה חנויות באזור נתניה (tms, ksp, ivory, ...). בניתי את זה: מעבד: AMD Athlon X3 455 3.3Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪456 קירור למעבד: בקניית מעבד בלבד- Cooler For AMD Original כמות: 1 - מחיר: ₪17 לוח אם: Gigabyte GA-880GM-D2H כמות: 1 - מחיר: ₪399 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + …

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by The-Star,

מתכנן οc ועוד שאלה האם כדאי מומלץ לחכות עד לנובמבר (ליצאת הכרטיסי מסך החדשים של nvidiaאו יש אפשרות לקנות עכשיו את המחשב ולהוסיף את הכרטיס מסך בנוסף לכרטיס המחשב הקיים למחשב בעתיד ? תודה לעונים ולעוזרים ....

• 44 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. אני צריך שתציעו לי מפרטים מבוססים אינטל (ולא AMD , חבר שלי מתעסק עם MAYA ויש למעבדי AMD באגים עם MAYA ) . המחשב מיועד לצורכי שימוש בתוכנות גרפיקה תלת מימדיות . חלקים : מעבד, זיכרונות (512 מומלץ) לוח אם , כרטיס מסך חזק (משהו כמו RADEON 9500 פרו ) ,מארז (צריך שהספק יהיה ביחד עם המארז), צורב טוב ואמין (לא חייב להיות הכי מהיר ) , כרטיס קול ( חשבתי על HERCULES FORTISIMO 7.1 ) , CD (לא חייב) , FLOPPY .

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים