ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום, אנסה לפתוח שוב דיון (מרבים שקיימים פה בפורום) ולקבל המלצה למחשב נייד סטנדרטי לסטודנט והאם יש טעם לחכות עוד קצת לדגמים אחרים שיגיעו. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים ושימוש ב-Visual Studio. * גודל המסך? מאט. בגודל סטנדרטי 15 אינץ בערך. * רזולוציית המסך? לא כל כך מבין בזה, חשוב לי איכות טובה שתומכת ב-HD לטובת סרטים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נראה לי גם סטנדרטי (עד 2 קילו?) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי לפחות 4 שעות עבודה ללא הטענה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן קשיח של לפחות חצי טרה. הבנתי גם שרצוי SSD למערכת הפעלה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמ…
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
-
-
יש לי נטבוק של לנובו ויש לי חריץ של ExpressCard האם יש כזה דבר כרטיס מסך שמותאם לחריץ ExpressCard ? תודה מראש לכל המגיבים
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 8,000, עדיף בסביבות ה-6,000 אם אפשר לבנות משהו טוב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר. כל הסוגים והרבה משחקים חדשים שיוצאים כמו Cyberpunk 2077 לדוגמא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כרטיס מסך GTX 1050 TI שאני מניח שהוא כבר ישן מדי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד באיזור ה-3 אלף (מוכן לחרוג בכ200 300 שקל) וראיתי שיש מבצעים טובים בבלאק פריידי בKSP אז חשבתי לנצל את ההזדמנות *מטרות המחשב? עבודות, אינטרנט, משחקים קלים-בינוניים, מעט פוטושופ * גודל המסך? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי?פחות מ3* האם נדרש זמן סוללה ארוך? בינוני * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?500giga אם יש אפשרות 7200rpm, או SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, 7 או 8, עדיפות ל8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? KSP - BLACK FRIDAY *עדיפות ל-8 גיגה זכרון *שיהיה…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לאנשי הפורום. יש ברשותי מחשב נייד של AUSU דגם MB VRE:F3JC\ PRO31J-AP160C. מערכת הפעלה של MICROSOFT VISTA HOME PRIMIUM. בצעתי כיבוי מסודר למחשב ולמחרת הפעלתי אותו שוב והוא לא עבד. ברגע שאני לוחץ על כפתור ההפעלה נדלק המסך ומופיע הלוגו של ASUS האופן רגיל המחשב מציג את הדף של VISTA עם השורה הרצה של טעינת מערכת ההפעלה. אני לא מגיע לדף הזה מחשב מבצע RESTART ומציג את הלוגו של ASUS ומבצע RESTAR שוב ושוב ושוב. מה יכולה להיות הבעיה? ??? איך אני יכול לפתור בעיה זאת ללא CD של מערכת ההפעלה. יש ברשותי מחשב נייד נוסף עם גישה לאינטרנט האם ישנו איזשהו כלי שאני יכול להוריד? המחשב לא באחריות. נכנסתי לאתר של ASUS והם המליצו לנקות את המאוורר, ביצעתי זאת וללא הצלחה המחשב ממ…
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אהלן ושלום לכולם אני כרגע באוסטרליה, עם כוונה לחזור לארץ עוד כמה חודשים. כבר כמה שנים שאני לא בארץ ואין לי מושג מה גובה השוק שם בכל הנוגע למחשבים ניידים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בעיקר לעבודות בפוטושופ )עיבוד תמונה( מאיה )עיבוד ורינדור בתלת מימד, בעיקר ברזולוציות גבוהות. הייתי גם שמח למחשב נייד שאני אוכל לשחק בו )סטאר קראפט 2 כשיצא, למשל אני אצתרך כונן קשיח גדול וחשוב לי מאד פאנל מסך איכותי שיהיה קל לכיוונון וקליברציה. התקציב שלי הוא פחות או יותר 2000 דולר אוסטרלי ואני אקנה אחרי החגים )אמצע ינואר(. יש למישהו הצעות לדגמים מסויימים? יש משהו ששווה לחכות בשבילו?
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
אהלן. אחותי צריכה מחשב נייד בסיסי, קופקטי, קל וחזק עד כמה שניתן. מדובר על סטודנטית שאוהבת הליכה יותר מנסיעה באוטובוס ולכן למשקל יש משמעות, מצד שני כרגע היא עם נוטבוק ישן ששוקל 2 קילו ככה שהיא כן יכולה. עדיין, אם כבר קונים חדש, אז גם שיהיה נוח עד כמה שניתן. לגבי גודל מסך, 10 אינצ' זה הגודל שהיא מחפשת. למה? היא בעצמה לא כל כך יודעת, קופקטי זה גולת הכותרת אבל. אני כבר שעה מחפש ברשת מחשבים ברשת בגודל הזה ודי מאוכז מהמחיר הגבוה פר החומרה, אבל כנראה ש-13 אינצ' ומעלה גדול עליה. אני כבר לא בקיא בחומרה כמו בעבר, ואשמח לעצתכם. שני מחשבי-טאבלט תפסו לי את העין עד כה, עם נטייה חזקה מאוד לזול מביניהם, שניהם של אסוס. יש הבדל של 1200 ש"ח! בינהם ובצורה הזויה עם יתרון חומרתי [לפחות על…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב יד שניה (או לפחות לבוא לראות) ויש לי כמה שאלות (ותודה רבה על המדריך רכישה בחול הוא גם עזר לי): לפי מה שבהנתי מכמה תגובות פה - אם יש למחשב שלי service tag שרשום באתר של DELL שיש לו אחריות אז יתקנו את המחשב - בלי להגיב הוכחות קניה/בעלות וכו' הבנתי נכון? אם כן האם יש צמורך בהעברת בעלות בכלל? (אם כן למה?) אני יודע שאמורה להיות מדבקה בתחתית הנייד עם ה service tag אם במקרה אין אותה (אבל המחשב רשום כך שיש לו אחריות) האם האחריות לא תקפה? האם את כל המפרט ניתן לבדוק במנהל ההתקנים של WIN ? (אני מתכוון למה ששונה בין כל קונפיגורציה של אותו דגם - לא דברים כמו גודל מסך וכו') [ואיך ניתן לדעת האם ה WIN חוקי? - אם הוא "חוקי" יכול להיות שזה KEY מהרשת לא? או שיש דרך לווד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרכבתי את המחשב הזה בIQPC אני מעוניין בו לעריכה, אני די מרוצה מרוב החלקים, מלבד הלוח אם שאין לי מושג לגביו והמארז אשמח לעזרתכם מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz E7300 45nm : " SLAPB" - BOX ¤628 מסך: CHI MEI LCD 22" 222H 5ms DVI WIDE ¤1267 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 9400GT 512MB DDR2 : GV-N94T-512H - RATAIL ¤329 דיסק קשיח: WD RE2 160GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID EDITION : WD1601ABYS ¤269 דיסק קשיח 2: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤304 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-215DBK X20 - SATA - BLACK ¤111 כרטיס קול: CREATIVE SB LIVE 5.1 ¤119 מארז: COMPUCASE 6A19 + HEC 400TRT ¤419 קרור למארז: THERMALTAKE THUNDERBLADE 120mm LED FAN GREEN : TT-A1928 ¤56 שירותי מעבדה:…
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
דרוש מפרט כולל, ללא ציוד נלווה, ללא מסך, ללא רמקולים. +דרוש כרטיס קול שיהיה חזק להקלטה של מספר ערוצים בו זמנית. תקציב סביבות 3000 +/- למנהל הפורום, אם אתה חושב שצריך להעביר את הדיון לפורום חומרה הנוגעת לסאונד אז DO IT.
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכם. אני מחפש מחשב במחיר זול יחסית . אני מתכוון לחברו למכשיר הlcd שברשותי. המטרה של המחשב תהיה שמיעת מוזיקה , קצת אינטרנט וקצת משחקים . ( לא משהו כבד אלא משהו כמו GTA , Fifa וכדומה) מצאתי את המפרט הזה באינטרנט: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=459&CatCode= שניתן לרכישה עם ATI RX1550 256MB בתוספת 190 ש"ח שיצא ביחד 1350 ככה שזה די מתאים לתקציב שלי. האם המחשב ישרת בצורה ראויה את המטרות שלשמם קניתי אותו? תודה לעוזרים, יקיר.
-
- 2 תגובות
- 679 צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין במחשב VOSTRO 1320 , והעניין הוא שבזמן הקרוב המחליף שלו ה3300 אמור להכנס. האם יש סיבה לחכות? אני יודע שהמעבד עובר לI5 הזכרון לDDR3 וכו.. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים באוניברסיטה. דוד שלי גר שארצות הברית והוא יכול להזמין לי מחשב מ newegg ולהביא לי אותו לארץ. נתחיל בשאלה הקטנה יותר: איך מסתדרים עם העניין של המקלדת? נראה לי שהפתרון של הדבקת מדבקות עם האותיות בעברית הוא קצת בעייתי מבחינתי, כי אני די בטוח שהן יתקלפו (+ זה פחות יפה). דבר שני, על איזה מחשב אתם ממליצים? מה שחשוב לי במחשב הוא: שיהיה בעל יכולת עיבוד טובה - אם אני הולך ללמוד הנדסת תוכנה אני אריץ עליו visual studio + sql server וכו'. שיהיה נייד - חשוב ביותר. לא בא לי לסחוב מחשב כבד שלא יהיה קטן מדי, ולא גדול מדי - נראה לי שלא יהיה לי נוח להסתדר עם מסך 12'', מצד שני, צריך שיהיה נייד. שהסוללה שלו תחזיק לאורך זמן - כדי שאני לא אצטרך להטעין אותו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד ואני מעוניין לדעת מחשבים בעלי איזה מעבד יתנו לי את התמורה הכספית הטובה ביותר?? בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אשמח להצעות שלכם עבור מחשבים לעיצוב גרפי ללימודים אשמח לביקורת עבור 2 המחשבים הבאים במי לבחור: http://www.nayadnayad.co.il/product.aspx?productid=10631 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11701&perur=4 איזה מחשב טוב יותר והאם יש את אותו מחשבים בזול יותר. בנוסף זה בערך המפרט שרשמתי אז אם יש לכם המלצות ( לא מק) אשמח. מפרט מחשב נייד: מעבד: CPU Intel® Core i7 2630QM Processor, 2.3GHz, 6MB Cache,1066MHz – 4 ליבות זיכרון: Memory 8GB DDR3 1066MHz (2 x 4096 MB), Up to 8 GB דיסק קשיח: בין 500 ג'יגה ל 750 HD GB (SATA) 7200rpm צג: 15.6-17.3 Full HD LED אם ניתן anti glare עם ניגודיות טובה באור כ. מסך: ג'יפורס של NVIDIA עם 2 ג'יגה כונן אופטי: או צורב DVD או צורב בלו ריי (אם …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד זול בשביל סרטים,אינטרנט וכדומה עם הפשר להמלץ לי אל חנות באזור ראשון לציון והמרכז וגם עוד שאלה קטנה במחשבים ניידים יש להם חיבור פשוט לטלויזה לא HDMI? תודה רבה מתנצל על שגיאות הכתיב
-
- 2 תגובות
- 561 צפיות
-
-
המלצתם לי בעבר על המפרט הזה: מעבד: Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz 4MB Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤916 קירור למעבד: Arctic Cooling Alphine 7 כמות: 1 - מחיר: ¤58 לוח אם: Gigabyte GA-EP43C-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤570 מארז: ANTEC NSK4480 V2 380W Black כמות: 1 - מחיר: ¤461 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤255 כרטיס מסך: Sparkle Geforce 9600GT 512MB Retail כמות: 1 - מחיר: ¤490 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה כמות: 1 - מחיר: ¤75 סה"כ: ¤2825 אבל המפרט מכיל חלקים שאין ל KSP אודה להמלצה עבור רכיבים שווי ערך מ KSP או חנות אחרת בת"א כאשר במקום כ.המסך הנ"ל אני מעוניין ב 4850 512m תודה
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-
-
מחפש תוכנה למחשב נייד למצלמה שלו, לשלוט על שלל אופציות כולל זום.
-
- 2 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
היי, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ואלקטרוניקה באוניברסיטה העברית. כרגע עדיין אין לי מפרט מסוים בראש, תקציב, וכמעט כל פרט שיכול לעזור לי להעלות בקשה מעט יותר רלוונטית. אשמח לקבל המלצות לגבי פרמטרים על המחשב (כגון גודל מסך, משקל, מעבד וכו') אשר יוכלו להכווין אותי יותר לכיוון מה שאני צריך. מה שהצלחתי לגלות בינתיים זה שרצוי מחשב קל ולא גדול מידי, חזק (להרצת סקריפטים מורכבים) ובהמשך גם שיוכל להריץ לינוקס בצורה טובה. אם מישהו בוגר התואר, או תואר בסגנון אשמח מאוד לעזרה. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לדעת איזה מהמחשבים הבאים הכי טוב. אני יודע שכל אלה מפלצות אבל אני רוצה לדעת מה הכי מטורף. מבחינת מחיר זה לא רלוונטי,אני אמנם מתכנן לקנות אחד מהם,אבל אל תתייחסו למחיר. שימוש,כמובן,משחקים. מפרט מחשב Alienware-area 51 m17x: מעבד:intel core2 extreme x9000 2.8GHz (6MB cache,800MHz FSB) כרטיס מסך:Dual 512MB NVIDIA GeForce 9800 GT-SLI enabled זיכרון:8GB Dual channel DDR2 SO-DIMM 667MHz-2X4096MB מפרט מחשב SAGER NP9262: מעבד:Intel core2 Quad Q9650 3.0GHz (12MB L2 cache,1333MHz FSB) כרטיס מסך:SLI Enabled Dual NVIDIA 9800M GTX 1,024(2,048) PCI-EXPRESS DDR3 זיכרון:4,096MB DDR2 800MHz מפרט מחשב OCZ EXTREME 840: מעבד:Intel QX9300 45nm "montevina" Core 2 Quad 2.53GHZ (12…
-
- 2 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי לשדרג את המחשב, כרגע אני צריך לוח, זכרונות, מעבד, צורב, ספק מארז וכרטיס מסך הכי פשוט שיש. אני הולך לקחת את הלוח, זכרונות ומעבד שיש לי כרגע [מפרט בצד], להוסיף להם הארדיסק (שכבר יש), כרטיס מסך (הכי פשוט שיש), צורב, ספק ומארז. ולקנות מעבד לוח וזכרונות חדשים ולשלב במפרט שיש לי כרגע. 1. מה התקציב המקסימלי? 1900 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מה שצריך, לא משנה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: משחקים, סרטים, עריכת ווידאיו. [דרוש כרטיס מסך חלש, פשוט צריך עוד כרטיס יש לי כבר 8800]. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות +-. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ו…
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לקנות שני מחשבים, לי ולאחותי לצורך הורדות, מוזיקה, סרטים וקצת תוכנות גרפיות קלות. האם המפרט מחשב הזה מספיק? ונאם המחיר הגיוני? מסך LCD 19 של ACER מקלדת ועכבר MICROSOFT מארז HERCULES 820 צורב DVD של LG מעבר INTEL CORE 2 מסוג 186E6300 לוח אם HA81945PLGERH זכרון בורד KINGSTON 512 - 667 כרטיס קול וכרטיס רשת דיק קשיח 160 GB SATA 2 כרטיס מסך GFORCE 7300 תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
יש לי התלבטות בין שני מחשבים בכללי קודם כל אני מתחיל תואר ראשון במדעי המחשב - לכן חשוב לי שתוכונות כמו SOLIDWORKS ותוכנות תכנות אחרות יעבדו ללא בעיה. חשוב לי כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים בסגנון הנסיף הפרסי, סימס 3 וGTA גודל של 15.4 או 15.6 - לא יותר ולא פחות מחשב אחד מדגם DELL Dell Inspiron 5010 Core i5 4GB 500GB http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHIN3010BKI33 השני HP Pavilion dv6-3050ej WZ724EA http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv63050ej תודה מראש לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
מכיוון שמצאתי שיש לי יותר מדי זמן פנוי בחודשים אלו, וככל ששוק המשחקים מתקיל את המחשב שלי בדרישות יותר ויותר גבוהות. החלטתי לעשות מעשה ולשדרג את המפרט. כמובן למטרות עבודה אבל כאמור בעיקר שארגיש מסופק שאני מריץ משחקים שהם"state of the art" המפרט הנוכחי: Corsair DDR-2 3GB of RAM מעבד AMD AM2 ATHLON 64 3500+ 2.21GHz דיסק קשיח 80GB 8MB SATA2 HITACHI לוח MSI K9NGM-L AM2 GEF'6100 AMD כרטיס מסך MSI RX1600PRO TD256E PCIE כרטיס קול רגיל 5.1 לא רלוונטי למשהו 2000 ש"ח זה המקסימום שאוכל להוציא אלא אם כן אני חי בעולם אחר והמחשב שלי ממש מיושן לעומת המשחקים שיוצאים היום. אני מניח שההשקעה הכי מתבקשת תהיה במעבד \ כרטיס מסך או שניהם. אולי גם בלוח אם? אשמח להצעות.
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
האם מישהו מכיר את הניידים מהמותג INFINITY נמכר ע"י אייבורי אבל אני לא מצליח למצוא אתר בית וכזה... בכל מקרה יש להם GFORCE 8600 ב 7 וחצי אלף... אבל אני לא יודע איך האיכות של הנייד כולו..?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-