עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, מחפש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור ידידה, לשימוש בלימודי תואר 3 בהנדסת סביבה. עיקר העבודה הוא ניתוח כמויות גדולות של מידע כולל כתיבת יישומי אופטימיזציה, למידת מכונה, עיבוד אותות ויישומים מורכבים נוספים באמצעות MATLAB (ואולי גם R, אקסל וכו׳). נדרש מסך 15 אינץ׳, זמן סוללה טוב ואמינות לאורך זמן. נפח דיסק קשיח לפחות 1 טרה. התקציב כ- 10K לרכישה בארץ בלבד (נרכש מתקציב מוסדי), אפשר לחרוג עד 12 אם כדאי. עדיפות למחשבים מבית לנובו או Dell (מנסיון עבר), אלא אם יש המלצה חיובית מאוד על משהו אחר. ההמלצה הראשונה שלי הייתה למק פרו (כמו שקניתי בזמנו לאותו הצורך ועשה את העבודה נהדר) אבל היא חובבת וינדוס (האם כדאי לקנות מק פרו ולעבוד עם וינדוס פשוט, דרך Boo…

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  2. Started by penny1,

שלום לכולם, מחפש המלצה למחשב נייד לאמא שלי הדגשים: מסך גדול - 14 עד 15.6 אינץ׳ משקל - פחות קריטי שכן לרוב היא תעבוד מהבית שימושים - בעיקר אינטרנט ואופיס תקציב - עד 4000 ש״ח הערות - שיהיה יציב וטוב לכמה שנים לפחות - אמא שלי לא מבינה טוב במחשבים ואני צריך משהו שיעבוד טוב ופשוט לפרמטרים האלה יש ksp המון המון מחשבים רציתי לשמוע המלצה אישית על מחשב נייד לצרכים האלה שיעבוד טוב עם אוכלסיה מבוגרת יותר ופחות טכנולוגית תודה מראש!

3. Started by Yuval Dax,

שלום אני מחפש המלצה למחשב נייד בתחום ה 2000-3000 שקלים - שאפשר לצפות בו בקבצי 4K , לנגן סרטים כבדים ולעשות המרות סרטים ועריכה קלה מאוד 'בשטח', המסך לא חייב להיות גדול - משהו שאני יכול לקחת לעבודה בחו''ל . ושהבטריה שלו לא נגמרת כל כך מהר לגבי המחיר אפשר יקר יותר או זול יותר - אני לא מכיר את המחירים אני אשמח לשמוע המלצות - גם על מחשבים לא חדשים, אלא משהו טוב וחזק מספיק תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  4. Started by nex,

אהלן, אני לקראת רכישת מחשב חדש, וחשבתי אולי לתת למחשב של אחי קצת מהחומרה של המחשב הנוכחי אודה לעזרתכם לאם הדבר אפשרי המערכת שלו: (כ.מסך 280X) החומרה שלי: (גם 280X) החומרה מחברות שונות.. אבל האם יש אפשרות לאיחוד כוחות? האם הלוח תואם מערך CF? האם השוני בין הכרטיסים מאפשר זאת? האם 2 קיטים שונים של זכרון יכולים ללכת יחד למרות שהם לכאורה אותו סוג? יש לו ספק 650W מודולרי תודה!

5. Started by צבי ישראל בן דוד,

כמה חשוב האיכות של המכרז? מה הבדל בין מארז זול ליקר(מחיר וכו) (אין משהו ספציפי רק לדעת)

6. Started by צבי ישראל בן דוד,

כמה חשוב האיכות של המכרז? מה הבדל בין מארז זול ליקר(מחיר וכו) (אין משהו ספציפי רק לדעת)

7. Started by Like Like,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Fortnite, Minecraft וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…

8. היי לכולם ! ראיתי פה כמה וכמה מפרטים של מחשבים חלקם לגיימינג חלקם לעריכות וידאו , אני צריך מחשב עם דגש על ביצועים RAM ומעבד חזק , אם אפשרי להכניס גם כרטיס מסך טוב בשארית התקציב זה יהיה מבורך אבל שלא יעבור על חשבון הביצועים 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

9. Started by vmaddog,

היי, אני מחפש מערכת ALL IN ONE עבור ההורים, דרישות גודל 20-27 touch i5 לפחות ssd128 דק כמה שיותר (יוצמד לקיר) שנאי כמה שיותר קטן\צר ( BUILTIN יתרון) FHD רמקולים מובנים אני רוצה לחבר גם לממיר אבל אין מקום לממיר, אבל קיימת נקודת רשת. חשבתי על להעביר את התמונה דרך הרשת, השאלה האם יש פתרון נוח(אמין פשוט ולא יקר) להפצת שידור של hot\yes דרך רשת? כלומר לשים את הממיר בארון תקשרות. ולחבר את ה HDMI לקופסה שתשדר לכתובת IP ) והמחשב יתחבר לערוץ streaming שניתן לצפיה ב VLC את השליטה בממיר (שיהיה בתוך ארון בחדר אחר) אפשרי דרך אפליקצית WIFI ומשדר INFRA יעודי השאלה האם יש פתרון כזה או משהו דומה? …

• 0 תגובות
    • 968 צפיות
  10. Started by gg5,

המלצה למחשב נייד 13.3 עד 14" עם מעבד חזק וכרטיס גרפי שיתאים לעבודה ב Auto Cad לתוכנות כמו Solidworks. תקציב עד 7000 אפשר לחרוג ואפשר פחות. אין צורך בציוד היקפי. ,תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. מעוניין להזמין רכיבי מחשב להרכבה מהרשת, אשמח לקבלת המלצות ולינקים לרכיבים. שאלון: 1. תקציב מקסימלי: 6,500 ש"ח א. אפשר לנצל את כל התקציב ב. ניתן לחרוג מהתקציב בטווח של 500 שח לכל היותר 2. שימוש המחשב בעיקר להרצת משחקים חדישים וגם להרצת תוכנות כמו פוטושופ\חבילת אופיס. - משחקים שצריכים לרוץ חלק על הגדרות גרפיות גבוהות: ג'י, טי איי 5, פול אווט 4, קריסיס 3, סי.אס גו, אוברוואצ' - רזולוציה טבעית של המסך: 1680 על 1050 - הגדרות גרפיות: גבוהות 3. ציוד הקפי: אשמח לקבל המלצה על מסך, ניתן להגדיל את התקציב בעוד כ1000~ ש"ח לטובת המסך. 4. יש צורך בכל הרכיבים. 5. מידת השקט הרצויה: 5-8 יהיה אידיאלי אבל מוכן להתפשר על גורם זה 6. …

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  12. שלום, קניתי את המחשבהנייד הזה(לא קיבלתי אותו עדיין): https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=24178 ומעוניינת להחליף לזה: https://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=23276,23315 (יש שניים- לא הבנתי מה ההבדל) האם תוכלו לייעץ לי בבקשה אם כדאי להחיף לשני עם הפירוט הנ"ל? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת דוקטורת שכוללת המון מסמכים והרצת תוכנות של עיבוד סטטיסטי כמו ATLAST.TI, תוכנות של איסוף מסמכים לביבליוגרפיה, וורד (באותו זמן, יהיו לי קרוב ל 20 מסמכים…

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  13. שלום לכולם רכשתי מהאתר את המחשב שלי לפני כ-6 שנים מהמלצות שלכם באתר והוא החזיק ומחזיק מאוד יפה! עד היום אני נותן לכם קרדיט לחברים והמשפחה שלי שקונים מחשב חדש ומפנה אותם אליכם. אני לא גיימר גדול, אבל לאחרונה ניסיתי משחקים חדשים וראיתי שהמחשב לא סוחב וגם ישנה האטה משמעותית בהרצת תוכנות פשוטות ביום-יום. אז הגיע הזמן לעבור למחשב חדש ולתת להורים לאמץ את המחשב הישן והטוב. אז התקציב הוא כ-4500 ש"ח ללא מסך (נראה לי שיספיקו המסכים הקיימים, אחד מהם נקנה לפני כשנתיים). רצוי כונן SSD גדול יחסית (אני חובב כוננים גדולים ) וכרגע אשאר עם מערכת השמע הקיימת (מערכת סטריאו ישנה). הנה השאלון ושוב תודה מראש לכל העונים! . מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התק…

14. Started by dim x,

הראשון https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23119 והשני https://ksp.co.il/?select=.268..271..132..211..2183..2185..347.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=41574&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=3013&intersect=&rintersect=&store_real= שניהם במחיר דומה, והמעבד של הלנובו חזק יותר. ההתלבטות נעוצה בעובדה שרבים ממליצים להתרחק מלנובו בגלל איכות שירות הלקוחות, וכן האחריות היא לשנה לעומת 3 שנים במחשב של דל. מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 975 צפיות
  15. שלום, לפני שבוע - שבועיים התנהל כאן דיון האם אפשר להחזיר מחשב נייד לאחר שנפתח בגלל חוסר שביעות רצון ממנו. המסקנה שהגענו אליו הייתה שאם מזמינים דרך האינטרנט, אפשר תוך 14 יום עם תשלום של 5% או עד 100 שקל. מסקנה זו הוכחה בדרכים שונות כמו למשל מכאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4595787,00.html אני רוצה לקנות נייד חדש, התקשרתי ל-2 חנויות שנראות רציניות, ביניהם אחת שהייתה ב"קנייה נכונה" בזאפ. את שניהם שאלתי האם אפשר להחזיר אם לא אהיה מרוצה, ושניהם אמרו לי בניסוחים כאלו ואחרים שלא. אחד אמר שאפשר בניכיון של 30%, ואחד אמר שפשוט אי אפשר. מה זה אומר? או שהם לא מודעים לחוק בכלל. או שהם כן מודעים אך הם חושב…

• 2 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. מחשב משחקים ליום הולדת לבן 12: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4500 ₪ כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים+OFFICE+INTERNET מחשב לילד בן 12 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: כרגע OVERWATCH, CUPHEAD , Titanfall 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ?? מבקש המלצה למסך שיכנס לת…

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  17. Started by LiorMC,

היי, אני רוצה לקנות לפטופ שיישמש אותי בין היתר לתכנות, תוכנות מתמטיות כמו מטלב, מכונות וירטואליות ולשימוש שוטף. הסתכלתי בעיקר על מחשבים שיש להם לפחות ארבע ליבות, בגודל עד 15.6 ו 16GB. המחירים בארה"ב דרך אמזון הרבה יותר אטרקטיביים מבחינת תמורה לכסף ולכן קרצו לי מאוד. לפטופ שבארץ עולה 6-7K יכול לעלות 1-2K פחות באמזון. משמעותי.. רוב ההתלבטות היא בנוגע לאחריות ומה יקרה אם/כאשר יהיה צורך בתיקון. רוב המידע שמצאתי ברשת לא מעודכן או לא מפורט מספיק. לכן, אשמח אם יש למישהו מידע לגבי: 1. אחריות בינלאומית של המותגים דל, אסוס ולנובו. 2. אפשרויות של רכישת ביטוח ללפטופ פה בארץ. * הערות והארות בנושא יתקבלו בברכה.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. שלום אני שמתי לב שבקטגוריה של מחשבים מומלצים את מציעים לשים דיסק קשיח מכני של 2TB ו 500GB SSD מאיזו סיבה אתם לא מציעים לשים דיסק SSD של 1TB ואני מיתכוון ל m.2 כמובן כי לבית אין צורך וזה באמת ביזבוז כסף לקנות NVME לא נרגיש באמת בהבדל אני שואל זאת כי אני מיתכוון לקנות מחשב נייד חדש עם 1TB SSD בין היתר ולישכוח מהטרנטה המכנית או שיש בעיה עם זה בין היתר מאמין שהיציאה SATA 3 תעלם מהסיבה שאין היתחדשות לטכנולוגיה בניגוד ל PCIE4.0

• 1 תגובה
    • 900 צפיות
  19. Started by xxxlr1,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: LoL, COD.. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

20. Started by Milk-Inc,

היי, יש ברשותי אפשרות לבחור בין שני המפרטים הבאים (יד 2), ואשמח לקבל את דעתכם ולשמוע מה יותר עדיף (עבור מחשב המיועד ל CS:GO בלבד) שניהם מוצעים לי ב$700 (לא מתוכנן אוברקלוק, ישודכו למסך 144HZ על רזולוציית 1080P) 1) I7-4820K GTX1070 16GB RAM 2) I7-6700K GTX960 16GB RAM ממה שאני מבין יש למשחק הזה נטייה לסוגי מעבדים ספציפיים שעדיפים ומראים הבדך משמעותי? לא יודע אם זה לשני שני המעבדים הנ"ל בכל אופן.

21. Started by lopo2,

שלום, אני מנסה לעזור למשפחה של חבר לקנות את המחשב הראשון שלהם . הצרכים שלהם די בסיסיים, להעסיק את הילדים,אופיס ואולי קצת משחקים יותר "רציניים" לאבא (הוא לא הולך להיות גיימר או משהו אז לא צריך להסחף עם הדרישה הזאת) אני רוצה מחשב כמה שיותר חזק עם כל האילוצים של המחיר והציוד ההיקפי שצריך להיות כלול, שיעבוד בלי מאמץ יתר ויחזיק לכמה שנים טובות 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב למשפחה,סרטים בצפייה ישירה, שיריץ משחקים לילדים ( הכי גדולה בת 7, אין לי מוש…

22. שלום, אני מתכוון לקנות לאמא שלי מחשב נייד. אני אישית לא מבין גדול במחשבים ניידים כי אני תמיד קונה/בונה מחשבים נייחים. אני מחפש מחשב נייד עם מסך גדול, באזור 3000 ש"ח ומטה. אבל אני מוכן להשקיע קצת יותר אם יש צורך. אמא שלי בעיקר עושה עבודה משרדית: אינטרנט, WORD, Power Point. לא מחשב שמיועד לגיימינג או משהו רציני. לגבי סוללה, לא קריטי כי היא בעיקר עובדת איתו בבית. אמא שלי לא יודעת מה זה מאק, אז כמובן שווינדוס 10. לגבי SSD וכל השאר, כמו שאמרתי אני לא מבין גדול במחשבים ניידים, אבל אני אשמח לקבל המלצה על משהו מוצלח. בעיקר מה שחשוב שזה יהיה מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות, מסך גדול ויהיה בסביבות 3000 ש"ח. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני מחפש מחשב בערך בתקציב של 3,500-4,000 עדיף שיהיה לא כבד ,לא כל כך חשוב לי כמות הזיכרון אבל שיהיה ssd , מעבד חזק i5 או i7 כרטיס גרפי סבבה אם אני ארצה להריץ איזה משחק לא משהו כבד ממש. סוללה חזקה, מסך לא גדול במיוחד עד 15 אינץ כזה, ואם יש אפשרות למסך מגע .. לא חובה

24. Started by Avivyoga,

שלום, אני אשמח לייעוץ לגבי רכישת מחשב (עדיף נייד) לסטודיו ליוגה שמשמש גם המשרד של עמותה. הצרכים הבסיסיים זה להכיל ולהרים חלק מערכת של רישום ומעכב אחרי מורים ולתלמידים, מערכת תשלום וגבייה, מעקב אחרי הוצאות והכנסות, נפח זיכרון גדול מספיק כדי להכיל קבצי doc ותמונות, וצרכי גרפיקה בסיסית. תכלס הכי חשוב שהוא יעבוד חלק, נקי, מהיר ונח וישארו לכמה שיותר זמן. התקציב הוא עד 3000 ש"ח, (בהנחה שמדפסת טובה תעלה לנו 1000, אבל הטוטאל הוא 4) אגב, זה המקום לשאול בו גם על מדפסות? המון תודה מראש לעונים

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  25. Started by Avivyoga,

שלום, אני אשמח לייעוץ לגבי רכישת מחשב (עדיף נייד) לסטודיו ליוגה שמשמש גם המשרד של עמותה. הצרכים הבסיסיים זה להכיל ולהרים חלק מערכת של רישום ומעכב אחרי מורים ולתלמידים, מערכת תשלום וגבייה, מעקב אחרי הוצאות והכנסות, נפח זיכרון גדול מספיק כדי להכיל קבצי doc ותמונות, וצרכי גרפיקה בסיסית. תכלס הכי חשוב שהוא יעבוד חלק, נקי, מהיר ונח וישארו לכמה שיותר זמן. התקציב הוא עד 3000 ש"ח, (בהנחה שמדפסת טובה תעלה לנו 1000, אבל הטוטאל הוא 4) אגב, זה המקום לשאול בו גם על מדפסות? המון תודה מראש לעונים

• 0 תגובות
    • 536 צפיות

דיונים חדשים בפורומים