עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אחרי שראיתי את העבודה על הblack dwarf חשבתי על האפשרות לבנות גם כן קופסת NAS בסדר גודל (פיזי) של הקופסא הנ"ל , אפשרי גם לוח אם יותר גדול אשצח לקבל מפרט או המלצות לחלקים שיתאימו לכזו קופסא, 10 דיסקים ברייד 5(בתכנון שלי להשתמש בדיסקים של 1 טרה) + דיסק למע"ה + מאוורים טובים לקרור 12 סמ' או 8 סמ'. בנוסף לזאת אין צורך במארז אני חושב לתכנן לבנות אחד. כרגע אין תקציב מוגדר כי מדובר במחשבה על בניה בלבד אבל בתקציב נמוך ככל האפשר , אין צורך כמובן בציוד הקפי. תודה מראש גיא

• 6 תגובות
    • 830 צפיות
  2. Started by ras81,

הי מה דעתכם על המפרט הבא: intel d2c e6300 ?965P-S3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E?-=790 ?samsung 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II?=355 CONNECT3D Radeon® X1950 PRO 256MB GDDR3 DVI-I + DVI-I + VIVO-1350 OCZ PC2-5400 667Mhz DDR2 2GB Value Pro Dual Kit 5-5-5-=1250 יש הצעות לשיפור? תודה

• 4 תגובות
    • 647 צפיות
  3. Started by nick988,

המפרט בשביל חבר.. אז ככה הוא צריך מפרט חזק לקידוד סרטים עריכת וידוא.. הוא לא משחק במשחקים בכלל! הוא צריך שני מסכים+קרטיס עריכה... התקציב גמיש קצת פחות קצת יותר לא כל כך משנה... פירוט: מסכים עדיף 19 אני חשבתי על לג' 900 פ מעבד: אינטל כמובן זכרון גיגה ? הארדיסק 160 + ? מקלדת רמקולים צורב כונן דיסקים דיסקטים.. לא נירא לי שצריך... בעצות התרכזו במעבד לוח אם זכרון משכים כרטיס עריכה תודה מראש על המפרט

• 7 תגובות
    • 995 צפיות
  4. חשבתי על בניית מחשב שהייה בסלון מחובר לטלוזיה "42 ואני יוכל לראות אינטרנט דרכו וגם לשחק קצת משחקים מחשב כזה יכול גם להקליט את המדיה שאני רואה באינטרנט ? כמו הממיר של הוט / YES / דיוידי מקליט ? אני יכול להקליט את הערוצים של הוט / יס ? לוח שיש לו כרטיס מסך מובנה יכול לעמוד בדרישות ? חשבתי על הרכיבים האלה: מעבד Intel Core I5 2500 Tray לוח אם Gigabyte H67MA-UD2H + כרטיס מסך מובנה זכרונות 2 * Kingston KVR1333D3N9/4G מארז שטוח זול כרטיס מסך (אם המובנה לא מספיק) צורב תוכנה מתאימה וכ"ו תודה

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  5. אני רוצה לבנות קליינט מבוסס לינוקס שירוץ עליו MythTV Frontend. הדרישה היא שהקליינט יהיה מסוגל להריץ סרטי 1080P. מה המפרט המינימלי להריץ דבר כזה?

• 10 תגובות
    • 968 צפיות
  6. Started by Gil7843,

שלום לכולם ברצוני להתייעץ לפני קניית רכיבים למחשב יש ברשותי לוח אם: Gigabyte Ax370 gaming k7 וכרטיס מסך: Radeon nitro 5700 וכעט אני צריך להשלים את שאר הדברים. השאלה שלי היא איזה מעבד כדי לשים(רוצה לציין שזה לילד בן 10) ואיזה ספק כוח ובכלל מה עוד צריך לדעת? אשמח לעזרה

7. באמצעות השירות שלכם באתר מצאתי את המפרט הבא תחת הקטגוריה של מקסימום גימינג מינימום מחיר: מעבד 500 שקל Intel Core-i3 2100 3.1Ghz גרסת BOX פתרונות קירור למארז 50 שקל Scythe Slip-Stream 12cm (1200RPM) לוח-אם 350 שקל ASROCK H61M זכרונות 200 שקל 1x4GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת כונן קשיח 190 שקל SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ כונן אופטי 100 שקל DVD-RW, SATA כרטיס מסך 1150 שקל Nvidia GeForce GTX560-TI 1GB GDDR5 מארז 190 שקל HEC 66RC ספק כוח 280 שקל HEC Win Power 500Wסה"כ 3090 ש"ח כולל מע"מ. קיבלתי מ KSP הצעת מחיר בערך באותו סדר גודל, הבעיה שהם נוקטים בשיטת עבודה חדשה שהם לא מדפיסים הצעות מחיר. בגדול אפשר להוזיל את העלות של ההצעה הנ"ל כיוון שאין לי צ…

• 8 תגובות
    • 925 צפיות
  8. שלום לכולם, אודה על עזרתכם . מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ;-) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג (אני בדרך כלל מחזיק מחשבים נייחים דיי הרבה זמן אז לא איכפת לי להשקיע קצת יותר... גם עד 8K ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג יחסית קל (בעיקר משחקי אסטרטגיה CIV5, Starcraft וקצת WOW ו Diablo3 ) מעבר לזה המחשב הנוכחי מתחבר ב HDMI לטלוויזיה ואנחנו רואים המון תכני HD דרכו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  9. אני מתכנן לקנות מחשב למשחקים (אני משחק מעט יחסית, ואני גם לא צריך שהמשחקים יפעלו בגראפיקה הכי טובה העיקר שיעבדו חלק). התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח, אבל אם אפשר לחסוך את תעזרו לי לחסוך.. אני דיי סגור על הרכיבים אבל אני רק צריך ייעוץ, לראות ממכם שהכל בסדר, אם יש לכם עצות איפה אני יכול לחסוך בכסף וכו' וגם יש לי קצת שאלות. אז עוד פעם התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח, המחשב הוא למשחקים ולעריכת סרטים ואני לא מתכוון לעשות OC. אני אשמח לקצת מודינג במחשב (אורות וכאלה) אז אם יש לכם הצעות לדברים יפים שלא יעלו הרבה (אני מתכנן לבקש מהחנות שיעשו לי). שימו לב שאני קונה את המחשב בעוד חודש בערך אז אני מקווה שהמחירים של חלק מהרכיבים ירדו קצת בגלל יציאת הסדרות החדשות מארז - 300 ש"ח NZXT TRINITY BL…

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  10. Started by andrei21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כרגע לא ידוע , כמה שפחות יותר טוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים מכל הסוגים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת , מסך 27" ומעלה רזולוציה מעל FHD , אין צורך ב4K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, בצורה האוטומתית מתוכנת הלוח אם 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שתהייה לו אפשורות לשלושה מסכים, שניים בו זמנית והשלישי בלחיצת עכבר (לא ניתוק כבלים או חיבור מפצלים). כמו כן על הלוח להכיל חיבור ל-5.1 (רמקולים), כרטיס רשת של GB. ריבוי משימות זה חשוב. SSD של 120GB. אין צורך בציוד היקפי או מארז. צריך ספק, כי שלי ישן. המחשב לא ישמש למשחקים בכלל, אך עם זאת לתכנות כן. תכנות בסיסי של מתמטיקאי. (התוכנות של המתמטיקה קצת כבדות לי על הנייד שיש בו I3 עם 4GB זיכרון, אבל זה סבבה). לא צריך משהו מפציץ, אני מודע לכך שהתקציב מוגבל. תודה (מקווה שרשמתי את ההודעה כמו שצריך, אם לא תגידו לי שאשנה)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום משרד של הדמיה אדריכלית של חבר שעוסק ברינדור בלבד זקוק לזוג מחשבים חדשים. מדובר רק על מחשב ללא ציוד היקפי. רצוי להוציא את המירב בכמה שפחות כסף, ולכן חובה להשתמש באוברקלוק שמאפשר קירור אוויר איכותי על מנת להגיע לביצועים מרביים. הבעיה שאני מעודכן רק בקווים הכללים של מה שהולך היום לכן באתי להתייעץ איתכם כאן. התוכנה היא Maya + Maxwell.. הרינדור הוא תלוי מעבד בעיקר. ככל שיש יותר ליבות והוא יותר חזק = יותר טוב. יש כאן בנצ'מרק רק לתוכנה זו: http://www.benchwell.com ניתן לראות כאן מערכות עם I7 באוברקלוק שעוקפות הרבה מערכות XEON עם 8 מעבדים. המטרה שלנו היא להשיג משהו דומה. מעבד I7 באוברקלוק ל-4Ghz. השאלה הראשונית היא אם I7 920 vs 860? אני יודע של-1156 יש מספר יתרונ…

• 0 תגובות
    • 946 צפיות
  13. ברצוני לשמוע מה דעתכם על המפרט הבא מיועד בעיקר לתוכנות הדמיה כמו 3D MAX Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1199 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪195 לוח אם: Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪736 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ₪322 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪330 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 1 - מחיר: ₪104 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪252 כרטיס מסך: Sparkle GTX470 1280MB GDDR5 DUAL DVI - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא מוגבל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה משרדית,תכני HD. לצורך העניין נקנה על מנת לחזור לתקופת הגיימינג היפה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת,עכבר,משטח ענק לעכבר ולמקלדת,כסא גיימינג,מסך Dell AW3418DW ( ניתן לשינוי אך מאוד חשובה לי איכות המסך) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, אשמח לקנות רק 2TB דיסק מכני. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא בהכרח, רק אם אצטרך בעתיד על…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by muki1234,

היי לכולם הרכבתי מפרט למחשב בעקבות הודעות בפורום. אשמח לקבל עצות והערות למפרט. במפרט לא מופיע כרטיס גרפי מכיוון שאני מתכוון להשתמש בכרטיס שיש לי במחשב הישן (radeon 9200se). אני יודע שהוא לא כרטיס מעולה אבל סה"כ עושה את העבודה. האם השימוש בכרטיס הזה יגרום לצוואר בקבוק במחשב או שההשפעה לא תהיה גדולה (המחשב לא ישמש להרצת המשחקים הכי חדשים - בד"כ אינטרנט, סרטים דרך ה TV OUT וכו'). כמו כן אשמח לשמוע אם יש לוח אם מומלץ שזול יותר ASUS DELUXE שבמפרט אבל שעדיין יהיה כרטיס אמין ובעל ביצועים מצויינים. דרך אגב התקציב הוא בערך 4,500 ש"ח. תודה רבה על העזרה. Compucase -HEC Midi Tower CI-6A19 (מארז) HEC 300ER / HEC 300AR-T (ספק) INTEL Pentium 4 - 2.8E Prescott - 1MB Cache, 8…

16. מה שחשוב לי זה בעיקר כוח עיבוד. לכן בשלב הזה אני מתרכז בלהבין איזה משולש להביא. כרטיס מסך זה גם משהו שאזדקק להמלצה בלי ועם קשר למפרט... התוכנות זה מאיה ואפטר פרימייר וכו.. אני רוצה יכולת להמהיר בעתיד לכן אני לוקח K במפרטים ניסיתי ללכת ל2 הכיוונים הבאים: הראשון: מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601710501 - Intel - i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 GHz - 8MB cache - 22nm - 88W TDP - Integrated HD Graphics 460... כמות: - 1 - 1663/1630 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-Z87M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel Z87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M... כמות: - 1 - 489/479 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX318C10FK2_16…

• 0 תגובות
    • 968 צפיות
  17. Started by Dubek,

שלום. יש לי בבית מחשב ישן מלפני כמה שנים שכבר לא עובד. אני רוצה לשדרג אותו ולהפוך אותו למחשב משרדי. מאחר שהדרישות אינן גבוהות, העלות היא המרכיב המשמעותי ביותר. לשם השדרוג, בדקתי ומצאתי שני מפרטים שונים: הראשון מ-TMS מעבד - Sempron 64Bit AM2 3000 Box ASM230B לוח אם - Gigabyte M61SME-S2 AM2 GM61SMES2 זכרון - Kingston Original 512MB DDR2-667Mhz K512667 652 ש"ח [/center ] והשני מKSP Sempron 3400+ (Socket AM2) K8M890M2MA-RS2H AM2, DDRII800, Chrome9, PCI-E 512MB Kingston 615 ש"ח לשני המפרטים הנ"ל, אני צריך להוסיף לפחות מאוורר אחד למארז (אין מאווררים במארז) שיהיה כנראה Zalman F1. בכל אופן, אם למישהו יש הצעות למפרטים עדיפים, או לקיצוץ נוסף בעלות השדרוג, אשמח אם תוכלו לעזור לי…

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  18. זה מה שחשבתי לפי מה שראיתי פה בפורום: זיכרון : OCZ 2048MB DDR2 667 (1024MBX2) X2 ¤ 505 לוח אם : GIGABYTE GA-965P-DQ6 REV3.3 ¤ 1100 קרור למעבד : ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 ¤ 308 מעבד : INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤ 1563 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤3981 ללא OC המחשב לרינדור וגרפיקה לעסק אני מחפש אמינות ושכלום לא יצור חסימה במהירות .אם יש שיפורים יש לי כבר ספק 500W אמין וכרטיס מסך G8800GTS רציתי לדעת מה אתם חשבים על זה בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  19. Started by ShakedEX,

אני רוצה לשדרג את המחשב כי בקרוב היום הולדת שלי. אני צריך: מעבד לוח אם כרטיס מסך וזכרונות השאר אני לא מחליף/יש לי כבר ---- אני צריך שהמפרט יתאים גם לשנתיים הבאות (שיריץ משחקים בעוד שנתיים על הגדרות טובות) שלא יעבור את ה-5000 שח ביותר מ 200 שח אם יש מקום בתקציב, לשים 2GB זכרונות. ---- אני לא מתכנן OC בזמן הקרוב אבל אני אשמח עם הלוח אם יהיה OC טוב. ------- תודה.

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  20. Started by jimib23,

שלום רב, אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן שלי לאחר שזה ביצע קריסה רבתי ולדעתי מיצה עצמו. למרות התקציב הדל, איני זקוק לרכיבים חדשים רבים: 1. מעבד - לדעתי אני מעדיף מרובע ליבה לא משנה לי אם זה אינטל או AMD, אלא אם יש לכם דעה לגבי מרובע או כפול ליבה 2. לוח אם מותאם, כרטיס המסך יהיה On-Bord - כרגע אני חושב לא להשקיע בתחום הזה, לכן אני רוצה לחשוב על לוח אם חזק שכולל כרטיס מסך סביר. 3. זיכרון - לפחות 4 גי'גה. כמובן, אשמח לשמוע קונפיגורציה אידיאלית ככל האפשר בסכום הזה (אם יש קצת חריגה לא משנה). אני לא מחפש OC - זה יהיה בזבוז של משאבים עלי - אני לא מוצא את הזמן להשקיע בזה. כמו כן, אני מתכוון להשתמש באותו מארז שהיה לי עד כה, אלא אם כן תחשבו שלקונפיגורציה שתמליצו כדאי לקנות מארז חדש…

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  21. Started by lee.,

מצד אחד, אני סטודנט, כך שתקציבי דיי מוגבל, ולעומת זאת אני גם לא צריך ממש מחשב סופרמן. מצד שני, נראה לי בזבוז נוראי לקנות עכשיו מחשב במפרט זול, ובעוד 3 שנים כשאסיים לימודי לקנות עוד אחד כדי שאני אוכל גם להנות ממנו. לכן החלטתי שנראה לי הגיוני, ותקנו אותי אם אני טועה, ששווה לי להשקיע היום קצת יותר בלוח אם ובמסך, וקצת פחות במעבד וזכרונות. או באותיות ומספרים: חשבתי לקנות לוח שמבוסס על ציפסט 965 שיקר בכ 300 שקל מה 945 שכולם אוהבים להציע לי, אבל יחד איתו לקנות דגם זול של הפנטיום D שזול בכ 500 שקל מהקונרו ולשים עליו 512MB זכרון, ובעתיד, כשיתפנה כסף ויוזלו המעבדים לשדרג את המעבד (הבנתי שה 965 יכול להסתדר גם עם הקואד, כך שלא נראה לי שתהיה לו בעיה בתקופה הקרובה) וכמו כן, מכיוון שהמח…

22. יש לי מארז כרטיס מסך ודיסק קשיח שאותם אני לא צריך להחליף. 500gB 16 mb wD ו 7900gs. בנוגע לשאר המפרט אין לי שאר העדפות. אמור לשמש לעבודה במאטלאב תכנות פוטושופ וקצת משחקים וסרטים. עדיף לקנות עכשיו או שיש טעם לשחרור של המעבדים התלת ליבתיים של AMD? בכל אופן תודה רבה על היעוץ. וחג שמח.

• 0 תגובות
    • 514 צפיות
  23. Started by DXT,

אז ככה, את המחשב הקיים שלי אנחנו הופכים למחשב בית כללי, לאמא, אבא, אחות, הוא יהיה לשימושי עבודה, כתיבת מסמכים וגם משחקים לא כבדים עבור האחות הקטנה. המחשב הנוכחי הוא: Athlon XP 1800+ Gigabyte 7VRXP v3.0 Radeon 9800 Pro 128MB 2x 512MB PC2700 Samsung 80GB Maxtor DiamondMax9+ w/ 8MB buffer SB Audigy Samsung SyncMaster 753DF (17" flat) Logitech Z-640 (5.1) LiteON LTR-24102B CDRW TASK 3001 screwless case ועכבר ומקלדת בסיסיים. אז ככה, במחשב הזה (להלן - "הישן") יוחלף כרטיס המסך ב- GeForce2 Pro שיצא ממחשבי לפני מספר ימים. האודיג'י יוחלף ב- SB Vibra128, ויש עוד עכבר ומקלדת בבית לא רעים. אה, וגם הארד דיסק של 10 גיגה יוכנס אליו (בטח גם את זה נצטרך לשדרג.. טוב לא …

• 4 תגובות
    • 817 צפיות
  24. טוב חברה אני רוצה לשדרג את המחשב שלי. יש לציין שאני לא מוגבל במחיר ואני רוצה לשדרג את החלקים הבאים: מעבד + קירור לוח אם זיכרון כ.מסך כונן קשיח כ.קול רמקולים מארז ספק אני חשבתי על הכרטיס: Asus Radeon 9800XT אבל אנשים ומרים שהכרטיס לא שווה את המחיר האם זה נכון נ.ב המחשב הוא למשחקים ואוברקלוקינג

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. אני מיעץ למישהי לגבי שדרוג הcellron400 שלה, זה המפרט שהצלחתי לבנות שמשלב מינימום כסף ומקסימום מפרט - CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 621.9 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-M nForce2 Motherboard (ATA133, GF4MX VGA, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 678.91 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 220.66 ] 2 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 246.41 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW [ ¤ 279.95 ] 1 רוצים להשאיר את המארז הישן וההארדיסק הישן, הבעיה היא שזה מארז mini tower מגעיל בן 4 שנים והארדיסק 15 גיגה באותו הגיל. השאלה היא האם הספק יצליח לסחוב את המפרט ואם המעבד ירגיש נוח בתך כזה מ…

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים